Dodaj do ulubionych

Takiego parku nie ma w całej europie [panorama]

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 18:28
A czemu piszą o Parku Śląskim w wiadomościach z Bielska????
Obserwuj wątek
    • Gość: xy Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.leon.com.pl 24.05.12, 18:32
      bo czasem warto się z bielska ruszyć i zabrać dziecko na wycieczkę?
      • Gość: Europejczyk Kto jest autorem tych bredni? IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 21:55
        Proponuję mu aby pojechał np. do parków w Londynie i zobaczył jak wyglądają trawniki, ile tam jest kwiatów i z czego są zrobione alejki. A potem niech się przyjrzy krzywym asfaltowym alejom pamiątającym czasy Ziętka i wydeptanym porośniętym co najwyżej chwastami klepiskom udającym trawniki w Chorzowie.
        • Gość: Christoph Kiedy wreszcie ta brama wróci do Świerklańca? IP: *.utaonline.at 24.05.12, 22:05
          Kiedy wreszcie sprawiedliwości stanie się zadość i ta brama wróci na swoje prawowite miejsce do parku w Świerklańcu??? Złodzieje dawać to z powrotem gdzie to być powinno!!!
      • Gość: xxx Dokładnie :) IP: 213.172.178.* 25.05.12, 14:28
    • Gość: toro Takiego parku nie ma w całej europie [panorama] IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 19:30
      Może i park fajny ale zaparkować w jego poblizu to sztuka
      • Gość: kamil Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.kampsys.3s.pl 24.05.12, 19:35
        Zaparkować zawsze można na terenie parku - płatne 5 zł w tygodniu i 10 zł w weekend.
        • Gość: kijop Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 20:08
          jak sama nazwa wskazuje to park a nie parking wprawdzie różnica tylko 2 liter ale zasadnicza więc parking powinien być gdzieś po za parkiem a nie chodząc po parku przeciskać się między autami jak to ma teraz miejsce. A swoją drogą dlaczego autor tekstu nie napisał, że za chwile nie będzie w parku można zjeść loda, krupnioka bez stania w kilometrowej kolejce bo pan i władca parku wszystko likwiduje.
          • Gość: vitmik bzdury IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 20:13
            jak jesz i stoisz godzinę to znaczy że jesteś pod wejściem do zoo albo przy wiosce rybackiej

jest tyle lepszych miejsc gastronomicznych, choć w dolinie ostatnio zrobili sobie półgodzinna przerwę i stracili kasę za obiad dla 6 osób ;)

szkoda że zamknęli bażanta, tam to był żurek

• Gość: kijop Re: bzdury IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 21:29
              na restauracje mnie nie stac - a jakie inne miejsca ? marysin dwor ? - drogo i niedobre inne nawet dobre ale drogie stać mnie jedynie żeby jeść tam z rodziną max raz na pol roku (za 3 osoby obiad to minimum (80 zł jak miałbym jeść tam co jestem w parku minimum 4 razy to kolo 300 zł a gdzie reszta miesiąca) a jak chce coś zjeść na szybko to wybacz ale do restauracji nie ide tylko szukam czegos na szybko już nie wspomne o napojach żeby sie napic mam iść do restauracji ?
              • moro11 Re: bzdury 24.05.12, 21:50
                Wioska Rybacka znakomicie KARMI,wybor ryb spory,kargulena do kupienia...,smaczna. Wiem,ze za minimalna trudno kupic,jak sie ma rodzine....Taki polski dobrobyt-dla CUDAKOW....
          • Gość: Mr. Normalny Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 20:37
            Będzie można. A jeśli ktoś chce kupować lody z dawnych haźli przerabianych na góralskie chaty czy inne nadmorskie tawerny, to rzeczywiście będzie miał problem. Tu jest Górny Śląsk i my tu porządek lubimy.
            • Gość: max Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 20:45
              o jakim porzdku tu mowisz narazie to totalny obraz destrukcji
          • Gość: mag Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 20:43
            no tak park piekny ale ma pecha do glupich zarzadzajacych i te masowe imprezy, koszmar. Park powinien byc oaza ciszy a Ci co chca tlumow to niech chodza do SC.
            • Gość: Anonim Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.rootnode.net 25.05.12, 09:19
              Też nie lubię hałasu, ale uważam że przesadzasz. Jak chcę ciszy i spokoju, to zaszywam się gdzieś w Beskidach. W parku w środku aglomeracji powinno się właśnie _dziać_.
          • Gość: gość Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.12, 10:41
            są parkingi na wjeździe od strony AKSu- ale dla takich co kupe spod siebie zjedzą to nawet 50 gr za parking nei zaplaci tylko komus miejsce parkingowe 3 km dalej pod blokiem zajmie
      • Gość: swoboda_t Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 21:05
        Za darmo by się chciało. Płatne parkingi są dostępne, w ostateczności trzeba się z nich przespacerować - o zgrozo - kilka minut.
      • Gość: xxx Nowy ogrodzony parking, miejsca dla każdego IP: 213.172.178.* 25.05.12, 14:29
        5 PLN za pierwszą godzinę 2PLN za każdą następną. Miejsca dla niepełnosprawnych itp.
    • Gość: z Bielska Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 20:34
      Gratulujemy Śląskowi pięknego parku i zapraszamy na jeszcze piękniejsze ... bo naturalne PODBESKIDZIE! Każdy chwali swoje czyż nie ? Śląsk nie macie szans !
      • Gość: Mr. Normalny Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 20:39
        Ja na Śląsku Cieszyńskim czy w Beskidzie Śląskim jestem bardzo często. A Podbeskidzie, Podbeskiedzie? To jakiś podrzędny klub piłkarski?
        • Gość: swoboda_t Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 21:09
          Podbeskidzie to taka kraina między Czechowicami-Dziedzicami a Żywcem oraz Skoczowem a Kętami. Bielsko-Biała mówiąc w skrócie :D
          • aliveinchains Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram 25.05.12, 09:05
            Dobrze prawisz... dodałbym włącznie:)

Gość portalu: swoboda_t napisał(a):

> Podbeskidzie to taka kraina między Czechowicami-Dziedzicami a Żywcem oraz Skocz
            > owem a Kętami.
        • Gość: z Bielska Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 21:44
          Nie zawiodłem się ... opcja śląska wiecznie czujna :) A skąd Bóg prowadzi - wstyd się przyznać ? Ja ciebie to nawet trochę rozumie ... no bo skąd miałbyś dziecinko wiedzieć o czym dorośli piszą ?! Do szkoły gamoniu ! Poproś kogoś dorosłego, żeby wytłumaczył ci biedactwo o czym mówimy !
          • Gość: O na szkołę, to Ty chyba rzucałeś kamieniami. IP: *.welnowiec.pl 24.05.12, 23:18
            • Gość: ~z Bielska Re: na szkołę, to Ty chyba rzucałeś kamieniami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 20:39
              Właśnie o tobie mówiłem, ukryta opcjo śląska na bielskim forum. "Welnowiec.pl" to nie rejon Katowic ? Nie martw się o moje wykształcenie - w przeciwieństwie do ciebie i twoich kumpli, bardzo lubię się uczyć. Do czego zmierzasz kolego z tym "rzucaniem kamieniami na szkołę" Chyba (na pewno) powinno się napisać ... w szkołę - widzisz, znów czegoś się nauczyłeś. Na szkołę to ty patrzyłeś z daleka, bardzo daleka i tak już zostanie.
              • Gość: O pass. Myślę, że udowodniłeś wszystko co chciałeś. IP: *.welnowiec.pl 26.05.12, 00:06
                i nawet wydedukowałeś skąd piszę.
    • Gość: Mr. Normalny Takiego parku nie ma w całej europie [panorama] IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 20:35
      A słyszał dziennikarz o nazwisku "fe" o Phoenix Park w Dublinie? Richmond Park w Londynie?

Nie słyszał? To czego zabiera się za pisanie w temacie, którego nie zna?
    • Gość: z Bielska Takiego parku nie ma w całej europie [panorama] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 20:42
      Napiszcie żartownisie z Gazety, na forum np. Warszawy, że ogłaszacie zbiórkę wśród Warszawiaków na Stadion Śląski ... zobaczymy jaki będzie odzew ? :) Tematy na forum są ewidentnie sterowane przez hanysków ! Chyba nie myślicie, że na Podbeskidziu żyją matołki, w domach siedzą przy świeczkach i piszą na glinianych tabliczkach ... aaaa i jedzą z jednej michy drewnianymi łyżkami i ubierają się w owcze skóry :)
      • moro11 Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram 24.05.12, 21:28
        Moje ukochane BESKIDY, BIELSKO PIEKNE...,ZYWIEC....,ZIELEN..... daleko mi tam....mieszkam w Katowicach....Ale wsiadam do tramwajka i jestem w Parku Slaskim,tak sie teraz nazywa..,niewazne,liczy sie ze JEST !!!! DLA WSZYSTKICH !!!
    • Gość: Istria Wszystko śląskie... IP: *.xdsl.centertel.pl 24.05.12, 21:02
      U nas nikt nie ma pomysłu na ciekawą nazwę, wszystko musi być śląskie - ślaskie wesołe miasteczko, ślaski ogród zoologiczny, śląskie planetarium, koleje śląskie, muzeum śląskie, nawet park nie mógł być dłużej parkiem kultury i wypoczynku tylko oczywiście został parkiem śląskim.
      • Gość: Dino Re: Wszystko śląskie... IP: *.centertel.pl 24.05.12, 21:18
        Gość portalu: Istria napisał(a): " wszystko musi być śląskie - śląskie wesołe miasteczko, ślaski ogród zoologiczny, śląskie planetarium, koleje śląskie, muzeum śląskie, nawet park nie mógł być dłużej parkiem kultury i wypoczynku tylko oczywiście został parkiem śląskim ".
        Wybacz droga damo ale jeżeli coś leży na terenach Śląska to trudno jest to nazywać inaczej .
        Wyobrażasz Sobie taka nazwę : Małopolski Park Kultury - z siedzibą w Chorzowie ?
        Toż to nawet wielbłąd dwugarbny w śląskim zoo pękłby ze śmiechu - o odwiedzających już nie wspominając .
        • Gość: koborlovag Re: Wszystko śląskie... IP: *.b-ras1.bdt.dublin.eircom.net 25.05.12, 11:22
          To taki zart z Twojej strony czy naprawde nie rozumiesz o co chodzilo przedmówczyni?
          Czy w Warszawie wszystko jest "mazowieckie"? albo "warszawskie"?
          Warszawski Zamek Krolewski? Mazowieckie Lazienki Krolewskie? Warszawski Park Skaryszewski? Mazowieckie Centrum Nauki Kopernik? Warszawska Biblioteka Uniwersytecka?

• moro11 Re: Wszystko śląskie... 24.05.12, 21:31
        Nikt sie mieszkancow Slaska nie PYTAL ,zmienili nazwe i juz....Stara nazwa byla DOBRA !!!!
      • moro11 Re: Wszystko śląskie... 24.05.12, 21:42
        Durnowaci Radni Sejmiku Slaskiego,przeciwnicy Slaska,juz nie wiem kto to robi....Stara nazwa byla DOBRA !!!
      • Gość: gość Re: Wszystko śląskie... niestety taka mania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.12, 10:45
        cieszmy się ze nie DOJCZE - bo wielu ślunzokow sie onanizuje słysząc dojcz
    • moro11 Takiego parku nie ma w całej europie [panorama] 24.05.12, 21:15
      Zielona WYSPA Gornoslazakow !!! Zietek zmobilizowal nawet dzieci do zalesiania tego Obiektu,naszym rodzicom potracali z zarobkow skladke na to nasze UKOCHANE CUDO !!!! I JEST,TRWA !!!!
    • Gość: Bielszczanin Takiego parku nie ma w całej europie [panorama] IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 24.05.12, 21:44
      >>>>>>>>>>>>>>>>>> ja juz wole milion razy nasze góry nasze jezioro niż Chorzów jakiś :) jeżeli miał bym jechać na Śląsk to tylko do Tychów jest czystość porządek itd ! polecam Paprocany a nie jakis tam park w Chorzowie !
      • aliveinchains Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram 25.05.12, 09:07
        racja, Papry bardzo fajne..duzy staw i lasy dobre na rowery, byl fajny festiwal, A WPKIW to namiastka natury...
      • Gość: sa Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 09:12
        a byłeś w tym parku? czy nie ruszyłeś się na krok?
      • Gość: Realista ahahahh hahhahaha hahahha PAproco ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.12, 10:48
        człowieku co ty porownujesz jakiś wypi...wy grajdoł ze smrodem tak olbrzymim że jeszcze 15 minut po wyjezdzie z tychow samochod trzeba wietrzyc z 300 hektarowym parkiem w centrum aglomeracji... gratuluje poczucia humoru!!!!
        • aliveinchains Re: ahahahh hahhahaha hahahha PAproco ? 25.05.12, 12:16
          Gość portalu: Realista napisał(a):

> człowieku co ty porownujesz jakiś wypi...wy grajdoł ze smrodem tak olbrzymim że
          > jeszcze 15 minut po wyjezdzie z tychow samochod trzeba wietrzyc z 300 hektaro
          > wym parkiem w centrum aglomeracji... gratuluje poczucia humoru!!!!

rajusku, nawet nie myślalem, że na forum BB będę musial bronić Tychow przed innymi mieszkańcami GOP. Otoż mamy rożne podejscia. Dla mnie Park w chorzowie to wytwor ludzki. Nijak nie ma się do natury typu wielopowierzchniowy las, czy góry. Parki mnie nie inyeresują na tyle by spedzać tam wiele godzin. Jak mam czas jade u siebie do Wapienicy, idę na Kozia, Szyndzielnię, Cyberniok, Magurę, Magorkę..i inne bliżej lub dalej. Akurat lasy kobiurskie ktore widze np. z takiej Koziej sa bardzo fajne do jazdy na rowerze...jeziorko w Paprocanach to może syf, ale generalnie malownicze. Mnie nie interesują atrakcje w stylu zoo, 30000 roż, budki z kebabami i lodami. To wszystko to dodatek, mnie interesuje głównie natura...
          • Gość: XXX Oj nie mów o Wapienicy IP: 213.172.178.* 25.05.12, 14:37
            Na tym nieszczęściu można sobie nogi połamać, żadnego parkingu, autobus manewrujący wśród pieszych i podejrzane budy z piwem. Do tego tabuny rozpędzonych rowerzystów górskich gotowych z braku wydzielonej ścieżki wjechać Ci w d..
            Park Ślaski to przy tym niedościgniony wzór.
            • aliveinchains Re: Oj nie mów o Wapienicy 25.05.12, 14:41
              Krzywa Chata - piękne schronisko nad jeziorkiem wsrod w 100% zadrzewionych gor jest podejrzana budą?

A kto ci każe chodzic asfaltowa alejka? Cholera - niebieski, żolty szlak, nieoznaczone ściezki gospodarcze, petla - człowieku rozejrzyj się dookoła, co ty wogole porownujesz? Szedłeś z Wapienicy w stronę Stołowa? Porownywać Dolinę Luizy do Parku w miescie?
      • Gość: koborlovag Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.b-ras1.bdt.dublin.eircom.net 25.05.12, 11:26
        a ja tam uwielbiam Wesole Miasteczko w Chorzowie. Jako dzieciak jezdzilem tam co roku. Planetarium tez jest fajne. Tylko ta Elka mnie smieszyla. U nas wszedzie kolejki linowe pod gore a na Slasku po plaskim :-)
    • Gość: z Bielska Takiego parku nie ma w całej europie [panorama] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 21:50
      Czytam Wasze posty i widzę, że koleżanki i koledzy z Gazety zrobili kawał "dobrej" i zupełnie nie potrzebnej nikomu roboty tym artykułem! Brawo! Tak dalej a za kilka miesięcy będziecie REDAKTORY pisać sami do siebie i kłócić się ze sobą na forach, czego Wam z całego serca życzę!
      A pomiędzy Wami będzie hulał wiatr ;) Poziom coraz gorszy ... szkoda. Zamiast stworzyć prawdziwe regionalne fora to próbujecie mieszać. Ciekawe jak wygląda to w innych regionach ?
    • Gość: Alina Re: Oazą ciszy i spokoju .... IP: *.181.180.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.05.12, 22:19
      Ostatni Koncert zakończył się o 23.00 a cichą noc przerywały huki petard - ciszy i spokoju nie znajdziesz w WPKIW
    • Gość: Raf Takiego parku nie ma w całej europie [panorama] IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.12, 22:53
      Kogoś pokręciło???? Oaza ciszy? przecież po tym "parku" ruch samochodowy ja w centrum Katowic!!! Pełno ohydnych budek i straganów.... na trawnikach jakieś ogrodzone zjeżdżalnie... chuliganeria wieczorem... strach!!!!!!!!!
    • Gość: gooska Takiego parku nie ma w całej europie [panorama] IP: *.waldex.net 25.05.12, 07:38
      Oaza ciszy i spokoju??? MOże i jest ale do poniedziałku do piątku od 8.0 do 13.00
      Niestety...
    • Gość: Jaksja Takiego parku nie ma w całej europie [panorama] IP: *.v-net.com.pl 25.05.12, 08:02
      To jest park WOJEWÓDZKI a nie śląski!

Sponsorowany przez województwo, nie wynika ze śląskich tradycji, nazwa jest wywyższaniem Śląska nad inne równoprawne.
    • Gość: 30000 Takiego parku nie ma w całej europie [panorama] IP: *.piekary.net 25.05.12, 08:13
      30 tysięcy gatunków róż? Gdy jakiś pacan przepisuje, nie rzuca się mu w oczy, że to nieco duża liczba gatunków? W Rosarium jest ok 30 tysięcy róż, nie gatunków. Przepisać dane z internetu też trzeba umieć!
      • 7bart7 Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram 25.05.12, 08:54
        no i dane już dawno nieaktualne bo tyle to było ... za dobrych czasów, dziś miejsce to podupada jak cały Wojewódzki Park bez Kultury i bez Wypoczynku
      • Gość: rozbawieni Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: 195.93.251.* 25.05.12, 09:05
        też rozwaliła nas wyobraźnia pismaka...
    • polsz Takiego parku nie ma w całej Europie?? 25.05.12, 09:06
      nie jest największy, nie jest nawet w pierwszej 1o
      hanys1920.blox.pl/2011/11/Najwieksze-parki-miejskie-w-Europie.html
    • Gość: qwerty Szkoda ze prezes chce w market w parku i hotel ... IP: *.ngm.net.pl 25.05.12, 10:27
      I niszczy budki z piwem.
    • Gość: koborlovag tekst jest sponsorowany IP: *.b-ras1.bdt.dublin.eircom.net 25.05.12, 11:18
      Widac, ze cienko tam przeda i chca sie rozreklamowac przed poczatkiem lata na Podbeskidziu. Pewnie w innych redakcja regionalnych tez ten tekst poszedl. I pewnie nie pisala go pani redaktor Furtak, tylko przyszedl gotowy z biura prasowego Parku.
      Tylko wypadaloby gdzies umiescic dopiesek "tekst sponsorowany"
    • Gość: bi33 Re: parku nie ma ...już przehandlowany! IP: *.e-siemianowice.pl 25.05.12, 13:17
      szkoda parku bo przez kilku politykierów budowany latami park zamiast kwitnąć, usycha biznesów partyjnych działaczy
    • Gość: bacaSkubany i czego się czepiasz, jak ta baba ...aliveih IP: *.play-internet.pl 25.05.12, 13:41

moderatorku popierolooooony ....juhasie wykastrowny....coś ty taki ginekolog po zasadniczym zawodowym, z VIII grupą BHP i szkoleniu P.Poż na drabince Szczerbowskiego, że trak namiętnie abortujesz obce posty? Przecież tu nic niema o ....Hanysach lecz o klasie robotniczej, jej ....kochanym parku, o tym lesie przez złodziei sprzedawanym następnym złodziejom..matole ty. Tu masz link....do siebie i o sobie!
      www.youtube.com/watch?v=0xtfNOIREfg
    • Gość: Gratulacje !!! Takiego parku nie ma w całej europie [panorama] IP: *.play-internet.pl 25.05.12, 18:13
      Kolejny wspaniały artykuł ef ! Coś pięknego ! Wspaniała kariera !
    • Gość: bacaSkubany Re: Takiego parku nie ma w całej europie [panoram IP: *.play-internet.pl 26.05.12, 08:24
      bo p. Ok... łaskawie zezwolił
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka