Dodaj do ulubionych

TRW - rolnicza

IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 26.06.06, 17:54
Witam. Juz minął rok jak tam nie pracuje. Chciałbym was zapytać co słychać w tym zakładzie, co się zmieniło, ew na lepsze czy gorsze... Czy WIELORYB nadal trzyma się KORYTA :-).. Czy liderzy mają nadal głowy podniesione do góry... Pozdrawiam wszystkich pracowników ... dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: TRW - rolnicza IP: *.21.pl / *.21.pl 26.06.06, 19:21
      Pozdrawiam.To teraz co porabiasz.Ja pracuje w tym super zakładzie od 3 lat i
      szczerze mówiąc to jest chyba coraz gorzej.Chociaż trzeba cieszyć się z tego co
      się ma bo jak to mówią chwal szefa swego bo mozesz mieć gorszego.
    • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:24
      dzieki za pozdrowienia,moim zdaniem lepiej juz nie bedzie.mozna by tu pisac i
      pisac ale nie moge bo skasuja watek.a wiec lepiej juz nie bedzie...oj nie.
      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:31
        plusy sa takie ze firma sie rozwija nowe przyjecia nowe miejsca
        pracy,przeniesiona jest stolowka bo powstaje centrum inzynieryjne,nowa hala na
        terenach dawnej czestochowianki,no troszke sie pozmieniało,jesli chodzi o
        stosunki miedzyludzkie to bez zmnian...wiesz o co chodzi.no i ta
        czterobrygadówka jest minusem,ale co zrobic jestesmy dobrze wytresowani.z
        ktorej jestes zmiany?pozdrawiam.
        • Gość: zdumiony Re: TRW - rolnicza IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 26.06.06, 22:04
          "Wytresowani"!? A co to jest? Cyrk???? Dla wielu ludzi to szczyt marzen!!
          • Gość: xxxxx Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:24
            jak bys zgadl{a} to jest cyrk malpy w cyrku sa lepiej traktowane niz pracownicy
            • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 00:12
              Witam ponownie, przeniosłem się na wyspę :-) ostatnio jak pracowałem moim liderem był fajny facet którego żona była w kontroli (pozdrawiam). Muszę przyznac, że faktycznie ostatnie miesiące mojej pracy na tej dużej ARENIE to był niezły cyrk a te KLAUNY (?) potrafiły dać całkiem niezłe przedstawienie... Kiedyś, parę lat temu było całiem inaczej, lepsza atmosfera, mniej stresu, krzesaełka pod kazdym automatem :-) Pracowałem tam od 96r więc mogę coś powiedzieć na temat zmian które zachodziły na Rolniczej... Gdzie przeniesli jadalnie ??
              POzdrawiam wszystkim...
            • Gość: slonce Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:03
              to swieta prwada.sa tacy liderzy ktorzy nie tylko nie szanuja pracownikow ale
              poprostu ponizaja ich.sama jestem tego ofiara.brak
              szacunku,zrozumienia,wyrozumialosci a co dopiero mowic o pomocy z ich
              strony.znam kilka osob ktore na temat zakladu wypowiadaja slowa:oboz
              pracy,oswiecim,auschwitz,a na liderow ss-mani,zandarmy itd.takie slowo moge uzyc
              w odniesieniu do mojego lidera.ten zaklad schodzi na psy!i taka jest
              prawda!zamiast polepszac sie to coraz gorzej.coraz wiecej ludzi sie zwalnia i to
              nie tylko ci co pracuja w workerze... to jedno wielkie bagno!albo BURDEL jak to
              kiedys ktos nazwal.Pozdro.Sloneczko.
              • Gość: antytrw Re: TRW - rolnicza IP: 85.195.119.* 22.08.06, 00:15
                Powinna wreszcie spłonąć ta farma niewolników. Ale byłoby fajnie. :)
            • Gość: polak Re: TRW - rolnicza IP: 212.160.86.* 29.03.07, 22:57
              Jeszcze troche i spadm z Tego zakladu Trw ????????????????????????????????????????
          • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 14:48
            to niech skladaja podania moze ich marzenie sie spelni...
        • 111978s Re: TRW - rolnicza 23.08.06, 03:50
          mistrzuniu jezeli pracowales tam od 1996 roku to musiales znac
          Brzezkiego?.Jezeli dobrze czytalem to juz troche tam nie pracujesz.Czemu sie
          zwolniles?Ztakim stazem powinienes byc przynajmniej kierownikiem
          -nieudaczniku.Skoro Ci tak bylo dobrze to czemu opusciles zaklad?Nie mow ze sie
          stawiales , bo tam sie nikt nie stawia .Dla 1800 pln-ow sa wstanie zrobic
          wszystko .Znam ten zaklad od raczkowania na ul.Krotkiej inie mowcie ze to oboz
          pracy.To Wy sami go stworzylisce.Sami podnosicie normy,sami sie
          sprzedajecie,sami robicie sobie problemy.Stoicie 8h i jestescie wielce narobieni
          i zestresowani.Sa gorsze resorty.WEzcie budowlancow ,maja 4zl na h i musza robic
          ,co madrzejsi poodchodzili.A wy?pokrzywdzeni przez los haaa.Jedzcie do Angli bez
          jezyka umiejetnosci i obycia kulturalnego.wrocicie z placzem.Na wies tam gdzie
          Wasze miejsce.Hodowac kaczki i swinki.Myslicie ze macie auto na kredyt to
          jestescie panami we wsi,zwykle buraki.Czekam na komentarze .Napewno beda gorace
          .Wieloryb nie daj sie burasom.(99%)
          • Gość: buraczek Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 18:42
            Nie odpisujcie na te brednie ,przecież to osoba na wyższym stanowisku ( pewnie
            kierownik) który liże dupsko Wielorybowi .Tak jak on używa tego samego języka,
            prawdziwy wieśniak. Uważam że ten zakład z tym drektorem i tą obsadą
            kierowniczą to prawdziwi essesmani . Pozdrawiam wszystkich z Rolniczej
            • Gość: mapet Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 19:32
              Masz racje! to musi być jakiś kierownik :)może to sam kierownik 1 biznesu :))
              To do niego podobne mówić,że jak Wam(powinno to być napisane z małej litery,bo
              mówiąc to z pewnościa kierownik nie ma na myśli szacunku) sie coś nie podoba to
              wynocha,bo za bramą czekają tysiące chętnych! :-/
              Żyję z dnia na dzień w tym zakładzie.Odliczam dni do pensji.Niestety moja
              połówka też odlicza,bo łącząc nesze pensje i tak nie starcza nam,a mówią,że w
              TRW jest tak pięknie i tyle pieniążków człowiek zarabia!!!
              Trochę człowiek dorobi na nadgodzinach,ale tylko po 2 zmianach na nockę opłaca
              się zostać.A co mają powiedzieć Kobiety-matki i żony,które wracają o 3 nad ranem
              a 8 są już na nogach??
              Ciekawe czy pan Piotr,albo pan Artur,albo pan Jurek pracowali w ten sposób??
              No tak ich stać,zeby ich żony-jeśli chcą-siedziały w domu,mogą też zawsze
              wynająć opiekunkę do rozwrzeszanych dzieciaków i nie muszą się martwić,zeby
              promocja na zeszyty sie nie skończyła :-/
          • ptapti1 Re: TRW - rolnicza 28.08.06, 16:52
            Ja jestem ze wsi tzn. pochodzę i mieszkałam tam dość długo. Hodowałam krowy,
            świnie i kaczki a jednak znam 4 języki obce i w szkole szło mi napewno lepiej
            jak niejednemu nieburakowi z miasta.
            Jeśli człowiek jest kretyn to nie odrazu wieśniak. Uwierz mi, że na wsi są
            ludzie i tacy co nic nie umieją i naprawde dobrze wykształceni. Więc nie
            ubliżaj wszystkim.
            A jeśli chodzi o TRW to ja nie pracowałam tam nigdy, raz złożyłam podanie i
            tyle mojej styczności z zakładem. Jednak jak lerzałam w szpitalu z zagrożoną
            ciążą to przewineło się tam sporo dziewczyn z TRW z poronieniami. Lekarze
            zakładali, że poronienia te mają bezpośredni związek z wykonywaną przez pracą.
            TZN. nie miały żadnych stanów zapalnych ani wad wrodzonych, przyczynom poronień
            nie były też bodzce zewnętrzne tj. upadek.
            Więc ten zakład chyba taki kolorowy nie jest
            • Gość: Skolka Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 17:13
              Z tymi poronieniami to jak fałszywy stereotyp polaka pijaka na zachodzie. Tam
              wiecej alkoholu sie przelewa. Ludzie piją na ławkach, przy sklepach, w parkach
              (L'clemb - Francja, Hiszpania). U nas tylko w wyznaczonych miejscach
    • Gość: mieszkaniec Re: TRW - rolnicza IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 27.06.06, 10:35
      Mam dużo znajomych w tym obozie pracy.Wszyscy narzekają że tylko normy podnoszą,
      a maszyny są wyeksploatowane.To staje się wręcz niemożliwe, to jest tak jak by
      staremu samochodowi podniosły się osiągi,oczywiście odrzucając tuning.Liderzy to
      podobno Bogowie na ziemi, większość pracownikó drży na słowo lider!!!Klime mają
      tylko panowie w krawatach, a reszta chołoty niech pada na mordę.Pozdro dla
      uciśnionych.
      • Gość: Beny Re: TRW - rolnicza IP: *.man.czest.pl 27.06.06, 11:03
        Wieloryb pływa dalej , liderzy ( których jest teraz 60 ! ) unoszą się jakieś 5
        cm nad ziemią , mamy nową kierowniczkę która zmieniła Pryszczyce .

• Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 11:29
          Aż tyle nierobów ??? Ile dzisiaj lider ma na rękę ???
          • Gość: klega liderki Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:21
            Liderki dostają od 2000 d0 3000 w zależności od stażu.
          • Gość: pracownik1 Re: TRW - rolnicza IP: 149.254.200.* 27.06.06, 12:23
            Witam ja tez juz jestem byłym pracownikiem od miesiąca teraz jestem w anglii i
            jest super i wcale nie chcę wracać tam bo z dnia na dzień jest gorzej teraz
            podobniesz nie można mieć rozpuszczonych włosów muszą być związane gumką i z
            tego co rozmawiałm z koleżanką w weekend mówi że pracuje się coraz gorzej
    • Gość: mar Re: TRW - rolnicza IP: 149.254.200.* 27.06.06, 12:30
      kto był twoim liderem bo chyba sie znamy
      • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 12:40
        Przypuszczam, że gdyby wszyscy pracownicy wyjechali na jakis czas do pracy na wyspę, większośc z nich nie chciała by wracać do TRW i wcale nie chodzi mi tu tylko o zarobki... GM spoko gośc. pozdrawiam
        • Gość: mar Re: TRW - rolnicza IP: 149.254.200.* 27.06.06, 12:44
          NJ tez spoko
          • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 14:47
            stołówke przeniesli nad sale konferencyjna, tam blisko biur.a jesli chodzi o
            wlosy to prawda trzeba miec spiete,zadnych spinek itd.
          • Gość: pracownica Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 14:49
            DW ze zmiany "b" tez był fajny-piszcie z ktorej zmiany sa Ci liderzy bo tak
            cięzko sie połapac bo jest ich za duzo. A jesli chodzi o najgorszych to tez
            wypisujcie :P bo tez znam paru :P:P
            • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 18:27
              NJ, DW chyba za długo mnie już tam nie ma, bo nic mi to nie mówi. Moja zmiana to była... chyba C o ile dobrze pamietam, z siwym ryjem pracowałem :-) wiecie o kim mowa ?? pozdrawiam
              • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 19:27
                koledzy i koleżanki nie odpisujce mu na ten post. Prawdopodobnie zostal
                wywalony na zbity pysk za nieróbstwo, warcholstwo, ignorancje, nieodpowiednie
                zachowanie, niekoleżeńskość, świnstwo, chamstwo czy też kradzież. Teraz wielce
                rozczarowany próbuje sie nadal po latach mścić za swoje czyny. Chamstwo i jego
                podstawowe wychowanie pozwala mu wykorzystywać internet dla swych prymitywnych
                celów - obsmarowania kogoś. Stary żałosny jesteś dlatego cie wywalili. Zawiść
                twoja powoduje, że po latach nadal żewisz gorycz i rozpacz.
                • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 20:03
                  A Ty kim jesteś może NJ, DW a może Pani Basia SZ. czy też innym nierobem trzymającym zębami i pazurami swojego koryta za wszelką cenę. Tak wywalili mnie bo takim jak Ty plułem w twarz i nie dałem sobie pomiatać... :-) Pozdrawiam pracowników produkcji...
                  • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:31
                    Jestem pracownikiem workera. To co przeszedłem u poprzedniego pracodawcy
                    prywaciarza to byłą gehenna za 500 zł. Tutaj mam spokój i nadzieje na
                    przejście. Te skróty wymienione przez ciebie nic mi nie mówią. Choćby mi coś
                    mówily nie mam na tyle czelności aby obgadywać kogoś za plecami. Powtarzam
                    jeszcze raz - wywalili cie za twój tupet... czyż nie tak było?
                    • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 20:47
                      uff a już myślałem,że rozmawiam z kimś z wyższej półki... apropos obrażania, przeczytaj uważniej co pisałem wcześniej o moim liderze, pracowniku workera no i życzę Ci szybkiego awansu do Firmy. Pozdrawiam starych pracowników firmy i wszystkie ryje :-)
                      • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:54
                        Widze, że jednak umiesz rozmawiać. Dzieki i sorki za to ze Cie tak
                        skrytykowalem. Jestem tam od nie dawna i nie znam realiów jakie były, a pozatym
                        jeżykiem pisanym nie można oddać tego czego człowiek pragnie.
                    • Gość: nie pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 02:03
                      Stary ty chyba naprawde wierzysz w workera i tą prace i naprawde chcesz robić
                      jak Chinczyki że śpią w drodze do pracy w metrze a prace maja od poniedzieałku
                      do niedzieli i nie ma u nich tylu świąt i wolnych dni no chyba że partia
                      Czerwonych wzywa.... robisz krzywde dla swych potomnych
                • Gość: baba Re: TRW - rolnicza IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 06:47
                  ooooooooooooo ?! nie jestem pracownikiem TRW i nigdy nie byłam i mam nadzieję
                  że moja noga nigdy tam nie stanie. Brrrrrrrrrrrrr. Twoja wypowiedz przypomina
                  mi lata prosperity towarzyszy z PZPRu. Czyżbyś był/ła tak dobrze wytresowany/a
                  w tym cyrku???? Właśnie były rocznice 56r, 68r, i powtórki z mównic Gomółki i
                  reszty. "nieróbstwo, warcholstwo,ignorancje,nieodpowiednie
                  zachowanie,niekoleżeńskość,świństwo, chamstwo czy też kradzież" Uffffffffffff.
                  Tyle na raz ?? I kto tu jest żałosny ?! Żal mi ciebie mały człowieczku. Twoja
                  wypowiedż to tylko wazelina dla przełożonych.
                • Gość: nie pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 02:00
                  Heh hyba ci powiedzieli że firma należy do ciebie i od ciebie zależy bardzo dużo
                  to wszystko co widzisz może być Twoje. Heh.... jestes dobrym materiałem na
                  lidera jak to się u was powiada :) P.S. NAIWNIAK:)
              • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 09.07.06, 13:48
                to była zm.A, a póżniej krótko zm D.Oczywiście jeżeli twje inicjały to DK
                pozdrawiam Cię bardzo gorąco.
    • Gość: Arek Re: TRW - rolnicza IP: 80.53.75.* 27.06.06, 20:44
      Rafał to ty?
      • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 20:49
        a to jest nas więcej ?? Nie, nie mam na imię Rafał...
      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:00
        słuchajcie i znowu sie zaczyna,czy z wami to juz nie mozna normalnie
        porozmawiac?bo wychodzi na to ze nie,zalozyciel watku pracowal tam kupe lat i
        troche wiecej wie na temat zakladu niz workerek pracujacy tam rok.ja tam
        pracuje 4 lata i tez mi puszczaja nerwy,tez gryze sie po jezyku i pewnie tez
        nastapi dzien ze powiem co mysle i wyjde,po prostu.jeszcze troche i w firmie
        beda same workery bo juz jest ok 6oo.a jesli chodzi o iincjały liderów to NJ
        znam jednego ale juz nie jest liderem jesli to on.pozdrawiam pracownikow
        produkcji,trzymajmy sie i nie dajmy sie zwariowac do reszty.
        • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:06
          a jesli chodzi o pracownikow workera to to jest niesprawiedliwe bo wykonuja ta
          sama robote i powinni miec stawki dodatki talony socjalne trzynastki tak jak
          my.rozumiem jakies 3miesieczne przyuczenie ale nie po 2 lata.workerów tez
          pozdrawiam.
          • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 09.07.06, 13:43
            trudno byłoby rozdzielać pracę w/g stawek zaszeregowania,a pretensje pracownicy
            Workera powinni mieć do swojego managmentu.Wydaje mi się,że TRW przekazuje dla
            nich zbliżoną kasę jak za pracownika TRW.
          • Gość: gosc.zocha kiler Re: TRW - rolnicza IP: 83.119.82.* 13.11.06, 22:12
            Witam wszystkich.POZDRAWIAM goraco byla brygade Grazyny Kity!!!!I brygade Anny
            Wiewiory i Ewy nazwiska nie pamietam.My tez pracowalismy w tym CYRKU!!!! Mile
            wspominam czas kiedy Brzeski byl dyrektorem,to byl czlowiek,ktory naprawde
            robil cos dla firmy.A potem ta cala reszta to popsula klimaty.A nasz pan
            kierownik MARUS SLOCINSKI to dopiero byl debesciak, czepial sie wszystkiego.TEZ
            zwolnilam sie i maz po 6 latach i wyjechalismy za granice.Naprawde nie zalujemy
            to byl naprawde OBUZ PRACY,a po naszym odejsciu to dopiero sie pogorszylo!!!!
            Mamy kontakt z pracownikami bardzo narzekaja. pozdrawiam napewno wiecie kto.
            • crazy_banana Re: TRW - rolnicza 14.11.06, 13:02
              Gość portalu: gosc.zocha kiler napisał(a):

> Witam wszystkich.POZDRAWIAM goraco byla brygade Grazyny Kity!!!!I brygade
              Anny
              > Wiewiory i Ewy nazwiska nie pamietam.My tez pracowalismy w tym CYRKU!!!! Mile
              > wspominam czas kiedy Brzeski byl dyrektorem,to byl czlowiek,ktory naprawde
              > robil cos dla firmy.A potem ta cala reszta to popsula klimaty.A nasz pan
              > kierownik MARUS SLOCINSKI to dopiero byl debesciak, czepial sie
              wszystkiego.TEZ
              >
              > zwolnilam sie i maz po 6 latach i wyjechalismy za granice.Naprawde nie
              zalujemy
              >
              > to byl naprawde OBUZ PRACY,a po naszym odejsciu to dopiero sie pogorszylo!!!!
              > Mamy kontakt z pracownikami bardzo narzekaja. pozdrawiam napewno wiecie kto.
              jesli chodzi o prace to z czym jest lepiej za granica ?? co robicie z mezem ??
              ile godzin i jakie warunki pracy ?? porownaj dokladnie
            • Gość: fikimiki do kilera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:59
              witam kiler jak sie trzymasz bo my juz nie dajemy rady .równierz pozdrowionka
              od starej brygady anny wywióry
        • volker5 Re: TRW - rolnicza 27.06.06, 21:15
          I pomyslec ze po polibudzie (metal)chcialem pracowac w TRW. Bylem tam nawet na
          rozmowie - po niej prawie otrzymałem propozycje pracy. Na szczescie TRW nie
          bylo jedyna firma do ktorej złożyłem CV. Wybralem inna firme - wydawałoby sie
          mniej znana i z pewnoscia mniej znaczaca na rynku. Okazalo sie jednak ze
          wybralem bardzo dobrze - bo zarabiam trzy tysiace na reke (czesto wiecej) i nie
          mam zadnego wsiuka lidera za przelozonego. Pracuje osiem godzin w systemie 2
          zm. (nie fizycznie) i musze zaznaczyc – nie miałem znajomości, była i jest o
          moja 1 praca, która już kontynuuje 8 rok
          Nie zniuslbym takiej atmosfery w firmie jaka opisujecie. to co nie raz
          czytalem na tym forum o TRW po prostu przechodzi ludzkie pojecie.

Pozdrawiam pracownikow TRW i zycze ,aby było Wam lepiej
          • Gość: aaaa Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:20
            po 8 latach 3 tys na ręke. hahah TRW daje po roku stażu 3 tys na reke
            inżynierom. W miare zdobywania doswiadczenia stawka ta sie diametralnie zmienia
            • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:28
              no własnie "inżynierom" a to własnie p[racownik produkcji wykonuje najbardziej
              meczaco,odpowiedzialna stresujaca prace.to po pracownika produkcji czesto
              przyjezdza pogotowie bo z biura chyba jeszcze nikt nie zasłabł.to nam nalezy
              sie konkretna podwyzka,a nie zabieranie premii za sprzatanie minutke wczesniej.
              • Gość: ebak worker 2 lata Re: TRW - rolnicza IP: *.nso.pl 07.07.06, 15:52
                popieram zapie..my jak dzikie swinie i co ponizanie szantaze ("twoje
                zachowanie moze miec wplyw na przejscie do trw)chamstwo itd.wiec co Wy na to
                takie sa reali i nikt tego nie zmieni niestety ja pracuje z perspektywy czasu
                gdybym wiedziala ze "dzieki tej pracy" schudne tyle ,jestem zestresowana
                wkurzam sie ciagle i na niektore geby mowiac delikatnie mie moge patrzec
                poprostu......... kazdy pracuje bo musi ma rodzine dzieci kredyty rachunki
                takze naprawde ja sie czasem ludziom niedziwie pozdrawiam fajnych ludzi...
            • volker5 Re: TRW - rolnicza 27.06.06, 21:32
              Gość portalu: aaaa napisał(a):

> po 8 latach 3 tys na ręke. hahah TRW daje po roku stażu 3 tys na reke
              > inżynierom. W miare zdobywania doswiadczenia stawka ta sie diametralnie
              zmienia

No to gratuluje tym inzynierom zarobku i pracy w stresie.Ciaglego opierniczania
              podwladnych itd. Ja mam ponad 3 tys podstawy na reke + premia od sprzedaży
              ktorej nie licze (bo jest zmienna)choc wynosi czesto grobo ponad 100%.
              Powinienem rowniez napisac w poprzednim poscie o innych bonusach, ktore mi
              przysluguja - nie napisalem celowo, aby nie wyjsc na chwalacego sie cwaniaka.
              To źle?.
              • Gość: on Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:36
                czyli jak zajmujesz sie sprzedażą to stres. tutaj żaden inżynier nikogo nie
                opiernicza. Inżynier nie zajmuje sie takimi rzeczami. hahahah . masz pojęcie
                komiwojażerze buhahahaah
                • volker5 Re: TRW - rolnicza 27.06.06, 21:51
                  Gość portalu: on napisał(a):

> czyli jak zajmujesz sie sprzedażą to stres. tutaj żaden inżynier nikogo nie
                  > opiernicza. Inżynier nie zajmuje sie takimi rzeczami. hahahah . masz pojęcie
                  > komiwojażerze buhahahaah

Wiesz odnosze wrażenie że dyskutuje z ograniczona osoba. To ze napisalem iz
                  mam premie od sprzedazy wcale nie znaczy ze w sprzedazy pracuje. Pracuje w
                  dziale technicznym jak cie to tak bardzo interesuje a w firmie w ktorej swa
                  prace wykonuje jest system premiowania ustalony od sprzedazy (wszystkie dzialy)
                  i od innych czynnikow - jednak sprzedaz a dokladnie jej suma w danym miesiacu
                  jest w przydzielaniu premi (dzial) najbardziej brana pod uwage.

Widze ze aby przystapic do dyskusji musialbym wpierw przedstawic cala historie
                  swojego życia bo co nie ktorzy nie potrafia sobie pewnych spraw sami
                  wytlumaczyc = czytaj poglowkowac.

• Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:38
                volker5 masz racje,trzymaj sie pracy i nie sluchaj tych co ci zazdroszcza,miec
                3.000 podstawy plus dodatki i nie stresujaca,nie fizyczna dwuzmianowa prace to
                wielkie szczescie.zycze powodzenia i sukcesów w pracy.
                • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:40
                  acha i jeszcze jedno:dla jednych 3000 to duzo,dla innych mało,niektorzy sa
                  nienapasieni i nawet 6000by ich niezadowoliło.
                  • volker5 Re: TRW - rolnicza 27.06.06, 21:52
                    Gość portalu: ja napisał(a):

> acha i jeszcze jedno:dla jednych 3000 to duzo,dla innych mało,niektorzy sa
                    > nienapasieni i nawet 6000by ich niezadowoliło.

Masz racje ja - tak to juz jest. Dzieki za mile slowa

Pozdrawiam serdecznie

vl
                    • Gość: Ala Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:04
                      żenada volker5 i Ja
                      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:14
                        z ciebie jest zenada,drazni mnie to słowo juz i ci co go uzywaja a nie znaja
                        poprawnego znaczenia.
                        • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 28.06.06, 00:13
                          tak to prawda, pracowałem w TRW prawie 9 lat więc cos niecos wiem, na początku było inaczej... fakt mieliśmy 800 zeta na rękę (1997) ale... na I zm najpierw była kawa na stołówce do 7h, wtedy akurat przychodził do pracy pan Tadeusz w krawacie :-) normy były 300% mniejsze... nie było ochrony a z IIIzm wychodziło się o 4:30 do domu i to nieraz w takim stanie, że ledwo się szło... a wcałym zakładzie na Rolniczej pracowało raptem z 300 osób. Jak słysze dziś ile zarabia worker to ...^@#&*(%#!#%$ czyste złodziejstwo i jeszcze jak ........ala. Szkoda mi tych ludzi, ale jaki oni mają w końcu wybór, w tym kraju...
                          Pozdrawiam
                          • Gość: ch Re: TRW - rolnicza IP: 217.96.15.* 28.06.06, 08:33
                            Jestes zalosny uwazasz ze w porzaku jest oszukiwac i pic w pracy a fakt, ze
                            ktos zrobil wreszcie porzadek z pijusami i patentowanymi leniami za oznake
                            zacofania. Powinienes sie przeniesc na komunistyczne Kube albo do Pl Korei moze
                            tam by docenili twoja postawe rodem z PRL.
                            Zycze Ci pracy za granica do ktorej tak tesknisz mowiac z pogarda "w tym kraju"
                            tam Ci pokaza jak sie pracuje i co znacza normy produkcyjne.
                            • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 28.06.06, 09:16
                              Panie lub Pani ch, akurat juz rok pracuje za granicą i wcale nie na zlewie i teraz mam porównanie... jak mnie traktowali w TRW a jak tutaj... szkoda, że nie dostaliście takiej szansy jak ja. Skoro lider unosi się 5 cm nad ziemią to ja powinienem conajmniej ze 30 :-) ale tak nie robie. pozdrawiam wszystkich Polaków
                              • Gość: ch Re: TRW - rolnicza IP: *.net / *.flatpla.net 28.06.06, 23:52
                                ale na podstawowe zarzuty to nie odpowiedzialeś, ja też pracowalem za granica i
                                jestem pewien ze nie pozwalaja ci na picie w pracy i wychodzenie przed czasem
                                jak to powiedziales ze robiles w TRW, wiesz dobrze ze obostrzenia w pracy na
                                zachodzie sa znacznie wieksze niz w kraju, zarówno dla pracowników fizycznych i
                                biurowych, pracujac w znanym koncernie w GB wiedzialem ze za przegladanie
                                internetu a nawet wysylanie prywanych maili ze sluzbowej skrzynki mozna
                                poleciec na pysk, a w Polsce w biurach to norma.
                        • Gość: Ala Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 03:59
                          panie "ja" na to sie składa, że skończyłam polonistyke i mam nieco szersze
                          pojęcie niż pan kmieciu pospolity
                          • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:58
                            no to niezle polonistki teraz mamy,napisze ci co to słowo znaczy gdybys jeszcze
                            go kiedys chciala uzyc-
                            żenada- skrępowanie, zakłopotanie, nieśmiałość.jezeli ktos jest żenujacy to
                            znaczy ze jest skrepowany pani polonistko.
                            • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:04
                              a kmieciem pospolitym to sobie w domu kogos nazywaj a nie mnie,jezeli jestes
                              polonistka powinnas miec troche kultury a widze ze ci słoma z butow
                              wychodzi,jak mozesz na mnie najezdzac nie znajac mnie wcale i od kmieci mnie
                              wyzywac,kobieto troche wiecej klasy.
                          • rheinlander Re: TRW - rolnicza 28.06.06, 12:07
                            Gość portalu: Ala napisał(a):

> panie "ja" na to sie składa, że skończyłam polonistyke i mam nieco szersze
                            > pojęcie niż pan kmieciu pospolity

BBBBBBBBBBBBbbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaa weź sie nie
                            osmieszaj. Polonistyke hhhhehe, gdzie ? na WSP w CZ -wie? Bbbbbuuuuuuhhahaa.

A co to za studia? . Na którym miejscu w polsce jest poziom nauczania twojej
                            uczelni przez male u. Masz wogule pojecie na jaki temat piszesz?. Wiesz co to
                            inzynieria, technika?, wiesz z czym sie je całki, rachunek różniczkowy?, masz
                            pojecie cokolwiek o Chemii, Mechanice, Fizyce, Technice cieplnej, Informatyce,
                            projektowaniu itd., idt?.
                            Zabierasz głos babo od polaka w temacie ciebie nie dotyczacym. W TRW polonistow
                            jak potrzebują to tylko do serwowania kawy lizidupom szefostwa, wiec zamilcz i
                            nie dyskutuj na tematy ktore cie nie dotycza
                      • Gość: max Re: TRW - rolnicza IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.06, 11:54
                        Niska inteligencja ala dala glos hhehee
                      • Gość: gggggggg Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 23:32
                        jakie szkolenia do biura!!!!
          • Gość: pracownik TRW Re: TRW - rolnicza IP: 217.96.15.* 25.08.06, 02:22
            podaj mi adres tej firmy też chcę tam pracować
            • Gość: 40ZETA Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 02:38
              PROSZĘ IDŻ DO PSYCHA NA DWUKROTNE BADANIE.
    • Gość: ggg Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:34
      Witam serdecznie, a ja chciałabym poprosić tylko o odrobinę życzliwości dla
      pracowników Workera czy też ludzi na szkółce, ze strony pracowników TRW. To
      przykre jak się ich traktuje. Mówię o chamstwie a wystarczy odrobina
      zrozumienia... wszyscy jesteśmy ludźmi i powinniśmy się szanować, byłoby wtedy
      łatwiej.
      Pozdrawiam
      • Gość: next Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:39
        u nas pracownicy z workera są tak samo traktowani jak etatowi.Nie ma mowy o
        złym traktowaniu.Liderzy nie latają 5cm nad ziemią tylko zapierniczają!
      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:41
        ja osobiscie nie mam nic do workerow zawsze sluze pomoca i staram sie byc
        wyrozumiala bo poczatki sa trudne i tez kiedys bylam workiem tylko to sie work
        serwis nazywalo.ale wiesz mi znam worki ktore sie po prostu obijaja na
        szczescie jest to mniejszosc,mam kolezanke na lini z worka za ktora trzeba
        zasuwac po mnie sie leje i padam w domu jak wracam z pracy,w koncu to gdzies
        zglosze np.liderowi bo mam dosc pracowania za kogos(ona pracuje 2 lata) wiec to
        nie sa jej poczatki.
        • Gość: ggg Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:51
          Masz rację, tacy też są ale niestety sama doświadczałam sytuacji przepychania i
          popychania wręcz przez panią z TRW, (której nie przeszło przez gardło
          słowo "przepraszam") z taką nienawiścią w głosie i oczach, że aż przykro.
          • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 10:51
            "nie pamieta wół jak cieleciem byl" to stwierdzenie wypadaloby co niektorym
            przypomniec.cala atmosfera zalezy od ludzi,mną tez chcieli pomiatac ale sobie
            nie pozwoliłam.,a jesli chodzi o ta moja kolezanke,to nie wiem jak to rozegrac
            bo nigdy na nikogo nienakablowalam bo tego nie uwazam,a z nia juz rozmawiałysmy
            ale nie dociera.
            • Gość: max Re: TRW - rolnicza IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.06, 11:53
              wasze TRW kojaży mi sie z niewolnictwem i zbiorem tytoniu. Wasze nazwy np. -
              lider - buhhhhaha to w moim odczuciu przydupas wlazoncy pod biurko jakiegos
              oprycha i robiacy mu dobrze. Wszyscy ci ktorzy widza w tej firmie cokolwiek
              dobrego sa slepi jak wyborcy leppera i giertych = czyli ciemnota - amen
              • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:33
                amen
                • Gość: gość Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:52
                  Prawdą jest ,że przed podjęciem pracy trzeba zostawiać w szatni telefony
                  komórkowe ?
                  • Gość: do gośc-ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:36
                    nie,ja nosze swoj w kieszeni tylko ustawiam na wibracje zeby nie dzwonil a w
                    szczegolnosci na 1 zmianie.nie wolno rozmawiac na lini a calkowity zakaz na
                    module.
    • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.pl / *.net-komp.pl 28.06.06, 16:44
      Witam
      W firmie zmienia się niesdtety tylko na gorsze. Waruki pracy i płacy są coraz
      gorsze. Liderzy jak to liderzy mają zbyt dużą władzę i skrzętnie z tego
      korzystają. Podskoczysz to nie przedłuży Ci taki umowy, pozbawi premii, bądź
      nie da Ci podwyżki. Formalnie możesz się odwołać do kierownika lub dyrektora,
      ale co z tego. Przecież dobrze wiesz, że liderzy z kierownikami są w zażyłych
      stosunkach i tylko możesz sobie pogorszyć sytuację. Fakt są liderzy, którzy są
      naprawdę rzetelnymi ludźmi, nie boją się pracy i zawsze możesz liczyć na ich
      pomoc, ale większość z nich to nawet palcem nie kiwnie żeby Ci pomóc. Choćbyś
      na ryj padał to będzie Cię taki jeszcze poganiał. Dyrektor jak dyrektor stara
      się to wszystko trzymać w ryzach. Niestety jest trochę daleko od zwykłych ludzi
      i przez to nie wie jak jest naprawdę, nikt do niego nie pójdzie się poskarżyć,
      bo załatwi go lider. Trzeba jednak przyznać, że od czsu do czasu robi ze
      wszystkim i wszystkimi porządek. Szkoda, że tak rzadko.
      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:38
        mamy prawo sie poskarzyc,od tego jest dyrektor aby nas wysłuchac,jesli ktos sie
        boi mozna zostawic u dyrektora anonim,.
        • Gość: osa Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 21:13
          Nie możecie tym lideronm/ale śmieszne określenie dopieprzyć?
          • herman28 Re: TRW - rolnicza 28.06.06, 21:22
            lider - buuuuuuuuuuuuuuhhhhhhahhaah brzmi jak ciec.
            • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:55
              kiedys sie jeszcze lepiej nazywali a mianowicie "mistrz"
              • Gość: qqq Re: TRW - rolnicza IP: *.net / *.flatpla.net 28.06.06, 23:58
                Liderzy sa bardzo potrzeni bez nich ten zakład by nie funkcjonował - odnosze
                wrażenie że wszystkie cielenta produkyjne siedziałyby i popychały pierdoły nie
                zeszłaby ani jedna sztuka produkcji - a w końcu nie o to chodzi.
                • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 00:20
                  a lider osób zbednych? to juz lekka przesada.
                  • Gość: trw-am Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 07:47
                    Liderzy to cioty
                    • Gość: lunatyk Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:12
                      A może jakiś przyjemniejszy temat np: laseczki w TRW ? Są jakieś fajne.
                      • Gość: monter Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:16
                        Oj tak niektóre tak, same się proszą. Niektóre to fajne dupeczki ale niektóre
                        paździory! ble np : Agatka w okularkach Ble!!!. Szyje na maszynie.Ble!!!
                        Tłuściutka BLE BLE!!!! I dlaczego pracuje właśnie u nas na rolniczej!!
                        • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:15
                          To napisz jaka Ci sie podoba a nie ktora jest "ble" to moze wyjda z tego jakies
                          wybory miss TRW? :D:)U nas tez jest pare "ble" np. Ewelinka ale przeciez nie o
                          to chodzi by na nie patrzec tylko na te fajne. nie? :D:D:)
                          • Gość: on Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:43
                            zmiana c. Liderka Ford fju fju. Dziewczyny VW i BMW no i Maybach
                            • Gość: ja Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 22:48
                              faceci umieja tylko najezdzac na dziewczyny ktore "nie sa w ich guscie" a moze
                              by tak ranking na facetow?
                            • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.pl / *.net-komp.pl 01.07.06, 00:03
                              napisz dokładnie jaki to PSA
                            • Gość: ktoś Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 14:57
                              I znow niesympatyczna opinia to nie ma tam nikogo godnego uwagi? Zadna
                              dziewczyna nie nadaje sie do tego by sie z nia pokazac na miescie? Faceci
                              broncie honoru swoich kobiet( mezowie, faceci kobiet pracujacych w TRW-
                              niekoniecznie pracownicy)
                • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.pl / *.net-komp.pl 01.07.06, 00:17
                  Owszem zgadzam się, że liderzy są potrzebni. Tylko, że lider to jak nazwa tego
                  stanowiska mówi powinien być przywódcą, autorytetem i ekspertem. Ponadto
                  powinien mieć kwalifikacje moralne i merytoryczne, aby piastować tę funkcję.
                  Niestety tak nie jest i mamy liderów, którzy ledwie co ukończyli podstawówkę
                  ewentualnie zawodówkę, ale potrafili głośno krzyczeć na swoich kolegów,
                  podnosili normy i donosili na wszystko i wszystkich i nie ma co tu pisać co
                  jeszcze co i z kim robili, bądź robiły. Niestety to smutna prawda, dlatego
                  jest tu tak jak jest. Wykształceni ludzie zapier... na produkcji i jeszcze są
                  poniewierani przez takich liderów. Dyrekcja nie widzi jednak problemu, bo taki
                  wykształcony stara się, robi normy i żyje nadzieją na awans, a takiego
                  pracownika szkoda zabierać z produkcjii. Wadą jest brak jasno określonych
                  procedur awansów i przesunięcc. Wszystko zależy od wzajemnych układów i
                  powiązań. Nepootyzm i jeszcze raz nepotyzm to polityka kadrowa w tej firmie.
                  • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.pl / *.net-komp.pl 01.07.06, 00:24
                    Jeszcze trzeba powiedzieć, że są liderzy, którzy naprawdę nadają się do
                    pełnienia tej roli. Niestety jest to niwielki odsetek liderów pracujących w tym
                    zakładzie. Starrzy pracownicy wiedzą, którzy to są, bo z wielu z nich była
                    okazja pracować, a może mały ranking dobrych i złych liderów. Proponję podawać
                    inicjały, płeć i zmianę.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: iwa Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 07:51
                      Odnoszę wrażenie,że liderzy to kapo.
                      • Gość: koneffka Re: TRW - rolnicza IP: 212.87.244.* 01.07.06, 20:34
                        Sam(a) jesteś kapo,a jeśli nie to delikatnie mówiąc barani łeb. Nie obrażaj
                        ludzi. Jak się nie podoba to zmień pracę na lepszą u prywaciarz za 3 zł na
                        godzinę.
                        • Gość: endriu Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:45
                          i czyni to czlowiek dla paru srebnikow -wlosy staja na glowie -jeszcze tylko
                          drot kolczasty miska zupy zwiekszyc norme a prezesi czy jak ich tam zwac siedza
                          nad flaszka pala cygara i licza kasiore i mysle ze nawet nie wie co robia jego
                          dyrektorzy i cala masa cieci---tam byl tekst cyrankiewicz gomulka gierek no to
                          pozdrowienia dla mas trzy x tak
                    • Gość: dj Re: TRW - rolnicza IP: *.net / *.flatpla.net 02.07.06, 07:12
                      fakt, jest paru niezłych liderów ale są to lideży którzy kiedyś pracowali na
                      produkcji i wiedzą jak to jest
                      • Gość: hektor Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 07:18
                        lider = lideży ?
    • Gość: tjjb Re: TRW - rolnicza IP: *.man.czest.pl 02.07.06, 07:54
      gdzie znajduje się drugi zakład TRW w Polsce ?
      • Gość: Ala Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 09:54
        na Legionów
      • Gość: :-) Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 11:18
        W Gliwicach
        • Gość: thomas Re: TRW - rolnicza IP: 195.172.110.* 02.07.06, 15:06
          to widze ze nie zly burdel w trw dobrze ze mnie nie przyjeli zapie..c jak w
          oswiecimiu to ja nie zamiezalem pod okiem kata Trzymacie sie nara
        • Gość: wieśniak Liderek Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:30
          łłłłłłłooooooooooo
          a jakie łajdactwo w tym TRW!!!
          ile dzieci z nieprawego łoża wychowuja tatusiowie, którym "pomogli" kolesie żon
          z pracy
          a ile małżeństw sie rozpadło?

Oprócz obozu pracy jeszcze totalna rozpierducha.
          I tak trzymać.
      • Gość: kiu Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:10
        jest tez w pruszkowie
        • Gość: x Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:06
          To co czytam po prostu mnie przeraża. Nie sądziłam że jest tak tragicznie. Mój
          narzeczony (za miesiąc bierzemy slub) też pracuje w TRW. Na szczęście w biurze!
          Ma służbowy samochód i co roku zagraniczne wczasy. Nie piszę tego żeby się
          przechwalac ale wręcz przeciwnie - ukazac że zarząd TRW stac na wyższe płace i
          poprawienie jakości pracy. Życzę Wam powodzenia!
          • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 16:05
            no wlasnie i jak tu ma byc dobrze.oczym my wogole mowimy,nigdy nie bedzie
            dobrze!!!!
            • Gość: przemo Re: TRW - rolnicza IP: *.com / *.venaritmo.com 03.07.06, 18:45
              Ludzie o czym wy tu piszecie,pokażcie mi zakład w Częstochowie,który ma tylu
              pracowników i ciągle daje zatrudnienie,który nie ma rygoru?!Pracuję w tej firmie
              prawie 9 lat,faktycznie gdy było nas o wiele mniej osób łatwiej było zapanować
              nad grupą,ale w momencie gdy jest nas tylu naprawdę jest ciężko.Ludzie też są
              sobie winni-pracuję na produkcji więc wiem o czym mówię!!!Jeżeli ktoś przychodzi
              do pracy tylko po to aby odwalić 8 godzin i się nie przemęczać- ktoś musi za
              niego zapieprzać i w ten sposób robi się ciężko!!!Jak ktoś robi co do niego
              należy i nie ogląda się na drugiego to nie jest tak ciężko.Wydaje mi się że
              praca za prawie 2000zł.jest lepsza niż praca za 800zł.w markecie!!!Denerwują
              mnie takie komentarze iż jest to "obóz pracy",znam takich "cwaniaczków",którzy
              tak mówili,zwolnili się będąc pewni iż znajdą lepszą pracę,no i ostatnio
              spotkałem się z gościem przy okazji zmiany opon w samochodzie,zgadnijcie jak
              wyglądał?Charował uwalony po łokcie od rana do nocy za niecałe 900zł.Mowa o
              kawie czy przewozie do pracy - ZAPOMNIJCIE.Pozdrawiam wszystkich pracowników TRW.
              • Gość: DO PRZEMO Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 19:21
                sluchaj jak masz 2000zl to sie ciesz,bo ja mam polowe mniej a czy wykonuje
                mniej???hmmm przeciez sa normy i kazdy ma uszyc tyle samo.i ten co ma 2000 i
                ten co ma 1200.żałosne.
                • Gość: przemo Re: TRW - rolnicza IP: *.com / *.venaritmo.com 03.07.06, 20:08
                  Wszystko OK.Tylko że ja na poczatku jak zaczynałem też miałem ok 1000zł.na
                  rękę.Po prostu zapracowałem sobie!!!Teraz na pewno jest ciężej dojść do takiej
                  stawki,ale nie jest to niemozliwe.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: do przemo Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:33
                    pracuje 4 lata.teraz jak worki przechodza do trw to dostaja wiecej ode
                    mnie,wszystko by bylo ok( bo wszedzie trzeba pracowac)tylko niech stawki beda
                    sprawiedliwe.ja wiem ze pracy sie nie da zwazyc ale to troche
                    niesprawiedliwe.pozdrawiam.
                    • Gość: qwert Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:28
                      co jest najwiekszym problemem na rolniczej?
                      • Gość: oleg Re: TRW - rolnicza IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 00:32
                        Kochani problemem jest to, że niektóre osoby nie potrafią się znaleźć w nowych
                        realiach być może wyprzedzających trochę te, które są na zachodzie a jest to
                        zasługą naszego dyrektora nie będę pisał, o kim mowa, bo wszyscy wtajemniczeni
                        i logicznie myślący to wiedzą, że facet ma racje, chcąc rozwijać ten zakład.
                        Ale jeżeli chodzi o osoby na produkcji to fakt, że mogłoby być dużo lepiej, ale
                        to kwestia rozmowy i dotarcia do każdej osoby i tu jest rola liderów.
                        Fakt jest faktem czasami zachowanie kierowników pozostawia wiele do życzenia i
                        nie mam tu na myśli wszystkich teraz realia na rynku pracy są takie a nie inne,
                        chociaż zmieniają się na kożyśc pracowników z produkcji.

• Gość: krawiec Re: TRW - rolnicza IP: 212.87.244.* 04.07.06, 02:02
                          Rachunek jest prosty:1350-2000 pln na produkcji.Ja mam 1760 plus premia
                          produkcyjna 260 pln(ostatnio miesiac w miesiąc 15%) plus dodatki za prace w
                          nocy 50% ,jak dwa tygodnie nocki to mam ekstra 4 stuwy plus motywacja prawie
                          100 pln(ja mam czasem 5 czasem 6%) ,plus co miesiac 150 pln za frekfencje,
                          dostalem zyski za 2005 jakieś 6-7% to bedzie jakieś 100 na miesiac.Od tego zusy
                          i podatki i razem uzbiera sie i 1900-2200 na rekę bo troche nadgodzin tez
                          wpada,i wcale nie jestem tymzmartwiony. Dowóz mam za darmo i soki,kawa i sypana
                          i z ekspresu jak chce i stolówka, a teraz nam klime na hali założyli ,a liderke
                          swoja lubie.A jak sie komuś nie podoba to niech idzie do innej roboty i nie
                          pier-oli tu o jakiś obozach albo kapo a szczegulnie tu krzyczą ci co lenie
                          lewusy i darozjady i co im marzy sie komuna co dawali po znajomosci.
                          • Gość: do krawca Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:19
                            no to ty chyba NA legionow pracujesz bo na rolniczej jest tak grafik ustalony
                            ze nie ma zadna zmiana 2 tygodnie nocek najwiecej jest 7-8 nocek na miesiac.a
                            te dodatki to tez nie wiem skad masz.i nie mazy nam sie komuna ani nie jestesmy
                            lewusami,tylko sprawiedliwe wynagrodzenie.za ta prace.
                          • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: 80.48.157.* 28.07.06, 10:22
                            nie wypisuj bajek
                            nie wypisuj bajek
                            nie wypisuj bajek
                          • Gość: kuba Re: TRW - rolnicza IP: 80.48.157.* 28.07.06, 22:41
                            GOSCIU JA MAM STAWKĘ 1600 I BIORE NA REKE 1300 CO TY TU ZA BREDNIE PISZESZ,KTO
                            CIE NASŁAŁ.ZA 1300ZŁ TO MOZNA SOBIE KUPIĆ SŁONECZNIKA,A NIE WYZYWIĆ RODZINĘ,TO
                            SA KPINY,ZEBY ZA TAKI ZAPIEPRZ ZARABIAC TAK MARNE GROSZE.MOZE NIEKTÓRZY
                            ZARABIAJĄ,ALE NIE WSZYSCY.WIERZCIE MI JA NAPRAWDĘ TYLE ZARABIAM,JESTEM CIEKAWY
                            KIEDY W KONCU BEDZIE WYRÓWNANIE STAWEK,BO NA RAZIE WYRÓWNUJĄ TYM CO MIELI
                            STAWKI1390,A KIEDY WYRÓWNAJA TYM CO MAJA 1610 PO TRZECH LATACH PRACY.JAK MOZNA
                            TAK PONIZAC LUDZI,GDZIE WIEKSZOŚC MA PO 2000 TYS. I WIECEJ I RAZEM ROBIMY TE
                            SAMA ROBOTĘ.GDZIE TU MOTYWACJA DO PRACY!!
                          • Gość: xxxxxxxxxxxxx Re: TRW - rolnicza IP: *.21.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:07
                            i utszymujesz 2 dzieci za to w szkole gimnazjalnej to jesteś dobry
                            • Gość: ona Re: TRW - rolnicza IP: *.21.pl / *.21.pl 31.07.06, 21:01
                              Tylko niestety to sami pracownicy ten obóz tworzą.Ludzie pokazują ile to
                              potrafią wykonać bo chcą byc naj. a później sa wysokie normy ze człowiek nie ma
                              czasu odetchnać.Ja jestem tylko ciekawa czy dyrektor cos działa w kierunku
                              poprawy zachowania liderów.
                          • artwol1 Re: TRW - rolnicza 31.07.06, 18:02
                            Cała Częstochowa wie,że TRW to AUSCHWITZ!Nawet jakbym miał zarabiać o 500zł
                            więcej niż teraz i tak bym tam nie poszedł!
                        • Gość: :) Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:18
                          Uważasz że wstrzymanie urlopów dla pracowników produkcji to jest zmiana na
                          lepsze? :/
                        • Gość: tjjb Re: TRW - rolnicza IP: *.man.czest.pl 10.07.06, 20:18
                          Co na to Tel Awiw?
                  • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: 80.48.157.* 30.07.06, 09:55
                    co ty pieprzysz do 2000tys mozna ojśc conajmniej po 12latach,dawniej co zmiana
                    umowy była podwyzka,a teraz co?majac stawkę 1600 dostajemy 1300 na rękę to sa
                    marne grosze to jest wstyd dla trw.adyrekcja udaje ,ze jest wszystko ok.chyba
                    bedzie trzeba zmienić dyrektorów,moze inni wyrównają płace,bo nie moze być
                    takich rozbierznosci w zarobkach!!!
                  • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: 80.48.157.* 30.07.06, 10:08
                    CO TY TU PISZESZ ZA BZDURY DO STAWKI 2000TYS.DOJDZIEMY PO 10 LATACH,A TY WTEDY
                    ILE BEDZISZ MIAŁ.KIEDYS PRZY ZMIANIE UMOWY BYŁA ZMIANA STAWKI ATERAZ CO? MARNE
                    GROSZE CO ROK.JA PO 3LATACH MAM 1600 ICO TO JEST,NA REKE BIORĘ1300 TO SĄ KPINY
                    ZA TAKI ZAPIEPRZ.TO JEST WSTYD DLA TRW,ZE SA TAKIE WIELKIE RÓŻNICE W
                    ZAROBKACH.CHYBA MUSIMY ZMIENIĆ DYREKTORÓW,MOZE INNI DOSTRZEGA TEN
                    PROBLEM.NADMIENIAM,ZE PRACUJE3 LATA I CO AŻ TAK DUŻO ZARABIAM AJAK BEDĘ
                    PRACOWAŁ13 LAT TO BEDĘ MIAŁ2000TYS.SMIESZNE,ALE PRAWDZIWE
                    • Gość: lukas Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:00
                      Szkoda że nie pomyslałeś o swojej przyszłości i zarokach kiedy był na to czas.
                      Teraz masz pretensje do całego świata.
                      Zmiana dyrektorów i tak nic nie da bo takie stawki jakie zarabiamy dyktuje
                      rynek i należy się niestety z tym pogodzić. Na marginesie to właśnie
                      prawdopodobnie ci dyrektorzy sprawili że będzie budowana nowa hala i nowe
                      miejsca pracy
                      • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: 80.48.157.* 09.08.06, 07:01
                        niby kiedy miałem pomysleć o zarobkach?Ja nie mam pretensji do całego
                        świata,chcę tylko zeby dyrekcja równo traktowała pracowników i nie powinno tak
                        być aby za wykonywanie takiej samej pracy płacić tak rózne pieniadze,nawet do
                        800 zł róznicy.Czy to jest sprawiedliwe?Gdzie tu motywacja do pracy jak
                        pracownik na stanowisku obok robiacy to samo ma az tyle wiecej?Czy to jest w
                        porządku?Nie wiem czy to wina rynku pracy,ale chcę godnie zarabiać za tak
                        odpowiedzialna pracę.
                        • Gość: Żółty kołnierzyk Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:09
                          Zarobki..teraz w dobie podwyżek to chyba najważniejszy temat na zakładzie.Tyle
                          spekulacji...Prawda jest jednak praktycznie jedna. Sporo z tego ile dostaniemy
                          podyżki zależy od sympatii jaką darzy nas nasz przełożony. Zaczynając od
                          lidera,jak nie należysz do fan-klubu to nie licz na więcej niż 50zl,a czasami
                          możesz newet mniej dostać.
                          I mają gdzieś naszą odpowiedzialną pracę i to,że porównując z unijnymi
                          standardami
                          jesteśmy parobkami :) Szkoda..
                          • Gość: zielona mrówka Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:13
                            Szkoda,że tak malo zalogi TRW należy do związków,może wtedy udałoby sie
                            wynegocjować lepsze pensje.
                            Ja nie liczę na dużą podwyżkę, nie dlatego,ze kierownik tak powiedział,ze nie ma
                            dużych funduszy i jak to podzielić miedzy wszystkich, moja liderka zawsze daje
                            swoim koleżanką najwięcej..a ja niestety do nich nie należę..
                            Będę .. dalej i muszę udawać,że nawet te 5 dych mnie motywuje!!!
                            • cubalonka Re: TRW - rolnicza 09.08.06, 16:02
                              Ze zwiazkami to masz racje, ale przydały by sie inne zwiazki,bo te co sa to nic
                              nie działają.Tu sa potrzebne zwiazki ,które dbałyby o interes pracownika.
          • Gość: ch Re: TRW - rolnicza IP: 217.96.15.* 04.07.06, 13:40
            Złotko przesadziłaś - służbowy to on może mieć telefon, bo samochody firmowe to
            mają dyrektorzy a wszyscy są żonaci.
            • Gość: set Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:26
              Widac że nie masz pojęcia o tym co się dzieje w biurach.Nie wiem kim jest "x"
              ale mój mąż pracuje w TRW i wiem że nie trzeba byc dyrektorem aby miec
              służbowy samochód. Jeśli chodzi o telefon to służbowy ma nawet pracownik
              piekarni ale nie wy produkcyjni robole TRW.
              • Gość: sąsiad Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:37
                To prawda. Mój sąsiad pracuje w TRW w biurze i z tego co mi mówił to nie jest
                dyrektorem a jeździ służbowym autkiem. W zeszłym roku się ożenił i mieszka w
                całkiem odjechanym mieszkanku. Nie ma bogatych starych ani teściów. Jego żona
                skończyła teraz staż na parkitce jako lekarka. Więc nie sądzę żeby było ich
                stac na dwa ekstra woziki. Oczywiście gdyby on nie pracował w TRW.
                • Gość: aha Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:44
                  Chyba wiem o kogo Ci chodzi rzeczywiście też się dziwie skąd mieli forsę na
                  nowego citroena. Bo tą corrollą to on już w zeszłym roku jeździł. a teraz to im
                  się przyda jeszcze więcej kasy bo podobno ona jest w ciązy.a swoją drogą to
                  jakbym miał tyle forsy też bym ją przeleciał fajna dupa z niej.
                  • Gość: b Re: TRW - rolnicza IP: 217.96.15.* 04.07.06, 21:26
                    Trw nie lizinguje Citronów czy Toyoty to jakiś mit z tymi brykami dla
                    pracowników.
                    • Gość: ch Re: TRW - rolnicza IP: *.net / *.flatpla.net 04.07.06, 21:52
                      W TRW słuzbowe wozy to Fordy i Ople wystarczy przejść się pod zakład żeby to
                      stwierdzić gdyż stoją na widoku. Głupoty piszecie by zdenerwowac ludzi wkurza
                      mnie to bo zakład jest dobry i warto dla niego pracować.
              • Gość: ch Re: TRW - rolnicza IP: *.net / *.flatpla.net 04.07.06, 21:57
                To ty nie masz pojecia i jesteś na pewno ograniczoną blondynką której
                choryzonty nie sięgają poza gary, wierzysz we wszystko co Ci meżulek powie.
                Samochody służbowe mają tylko dyrektorzy, nawet kierownicy mają prywatne bryki,
                wszysko w tej kwestii jest jasne bo te same samochody sa sprzedawane na
                wewnętrznym przetargu.
                Wkurza mnie to opowiadanie o zbytkach panujący w TRW i ma na celu podniesienie
                negatywnych nastrojów wśród załogi tego chyba jedynego dobrego zakładu w Cz-
                wie. Wszyscy jesteście FRUSTRACI.
                • Gość: aha Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:13
                  a ja wczoraj rozmawiałem ze śliczną brunetką o której mowa wcześniej (tej od
                  tych bryk). I faktycznie jej mąż pracuje w TRW ale samochodziki są ich.Ona jest
                  lekarzem więc raczej na brak forsy nie narzekają. Masz racje ch że TRW to dobry
                  zakład.
                  • Gość: agd Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:26
                    brykami zajmuje sie blondynka i ochrona hehe cos tu krecisz. A firmowe
                    samochody to Fordy Mondeo i Alfa Romeo wypozyczane każdemu pracownikowi
                    wyruszający na delegację
                    • Gość: aha Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:49
                      Chyba mnie nie zrozumiałeś. Mi nie chodzi o laske zajmującą się brykami w
                      waszej firmie tylko o moją sąsiadkę. Słabo kumasz. A poza tym sprostowałem że
                      samochody nie są służbowe tylko są własnością moich sąsiadów.
              • Gość: :/ Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 17:07
                oj to nie było miłe nie każdy moze pracowac w biurze mądralo-ktoś musi na
                ciebie zapiepszac :/
                • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 18:38
                  podbijam
          • Gość: edd Re: TRW - rolnicza IP: *.prio138.trustnet.pl 06.07.06, 00:12
            Gość portalu: x napisał(a):

> To co czytam po prostu mnie przeraża. Nie sądziłam że jest tak tragicznie. Mój
            > narzeczony (za miesiąc bierzemy slub) też pracuje w TRW. Na szczęście w biurze!
            >
            > Ma służbowy samochód i co roku zagraniczne wczasy. Nie piszę tego żeby się
            > przechwalac ale wręcz przeciwnie - ukazac że zarząd TRW stac na wyższe płace i
            > poprawienie jakości pracy. Życzę Wam powodzenia!

wyrwał cie w don kichocie -przyznaj sie
            co robi? nosi papiery z pietra na pietro?
            • Gość: ona Re: TRW - rolnicza IP: *.21.pl / *.21.pl 06.07.06, 15:07
              Pracuje w trw i z tego co wiem to nawet kierownicy nie mają służbowych
              samochodów.Tak wiec dziwne aby je mieli pracownicy biurowi.Pozdrawiam pa
              • Gość: Służbowy samochód Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 20:49
                Wiecie co....nie wiem czy śmiać sie czy płakać - tak Wam żle na produkcji - to
                zgłoście sie do biuro na szkolenie - w każdej chwili mozecie złożyć papiery -
                zamiast zatrudniać ludzi z Grosika, Worka czy innego badziewia firma Wam
                zapłaci..... ale zaraz....nie ma chętnych....dlaczego........sami sobie na to
                odpwowiedzcie....

Nie wiem czy znajdziecie druga taka firmę w Częstochowie - ktos płacze, że
                kiedys było fajnie i wogóle (to wogóle to chyba znaczy, że można było pić i
                walić laski na nocnej zmianie po kątach i kiblach) - słyszałem ze zaostrzono
                kontrole bo sprzataczki po nocnych zmianach znajdywały puste butelki po wódce w
                spłuczkach w WC, a kiedy wprowadzili alkomaty to był istny pogrom buraków,
                którzy po ostrym piciu przyszli do pracy - wy nie rozumiecie, że pracujecie
                przy wyrobach, które maja ratować czyjeś życie i jedem błąd moze kogoś zabić,
                tak jak pierścionki czy kolczyki znajdywane w modułach a telefony komórkowe
                moga rozregulowac maszyny i urzadzenia kontrolne - ale wy tego nie
                rozumiecie "zawodowcy" od narzekania. Cwaniaczki jak tak Wam jest żle to się
                zwolnijcie - przeciez jest teraz tyle pracy - wszyscy potrzebują ludzi do pracy
                za najniższą krajową...........czemu sie nie zwolnicie??? powem Wam czemu - bo
                nigdzie w Częstochowie nie dostaniecie za darmo herbaty, soków, obiadu
                dotowanego, bonów towarowych o takiej wartości, nie najebiecie się i nażrecie
                za darmo na pikniku zakładowym a na koniec nie dostaniecie na czas pensji wraz
                z comiesięczną premią i roczną nagrodą.......to tyle frustraci - nie podoba sie
                to wracać do orania w Kusiętach, KOścielcu i tym podobnych wiochach bo wielu
                ludzi marzy o takiej pracy bando debili.

• Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 21:05
                  zamknij sie !!!pracujesz tam? bo pierwsze slysze zebysmy obiady dostawli.
                  • Gość: służbowy samochód Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 21:17
                    Wiesz co to jest dotować coś a dostawać coś tumanie;-)
                • Gość: fucker Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 21:11
                  facet ,wszystko co napisałeś to prawda,chociaż nie do końca! Wszystkie
                  soki,cherbaty itp.nie są kupowane za pieniądze zakładu lecz z funduszu
                  socjalnego.Podobnie jak organizacja pikników! Co do sposobu Twojego określania
                  ludzi i nazywania ich burakami, to własnie Twoje zachowanie na tym forum jest
                  burackie,Twoja wypowiedz podobała mi się tylko do połowy, jednak część
                  końcowa...bez komentarza!
                  Do zobaczenia na pikniku :)
                  • Gość: samochód służbowy Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 21:30
                    Nie wiem skąd masz takie informacje - ale zakup soków czy herbat czy cukru - to
                    zakupy nieprodukcyjne - i proszę nie mów że to idzie z funduszu socjalnego;) bo
                    ludzie pomyślą, że fundusz socjalny jest bez dna - piknik owszem, bony owszem
                    ale reszta to zakupy nieprodukcyjne - to tak jakby wszystkie komponenty były
                    kupowane z funduszu socjalnego;)

A co do "buraków" ja tylko nazywam rzeczy po imieniu - najbardziej płaczą Ci,
                    którzy zachowują się jak buractwo - zreszta każdy temat o TRW ma dyżurnych
                    buraków, którzy opluwaja wszystkich i wszystko co ma TRW w temacie - ale to
                    taka mentalnośc polaczków - jak sie nie narobic i zarobić a po pracy piwka sie
                    napić.........i zapraszam Was wszystkich na on the job training - zobaczycie
                    jakie to Hawaje są w biurze (tylko weżcie dobry olejek z wysokim
                    filtrem)........
                    • Gość: Spec Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 22:54
                      Ufff, przeczytalem caly watek.Musze podziekowac za cenne informacje.Ja dopiero
                      zaczynam, wiec mialbym kilka pytan dla bardziej doswiadczonych kolegow i
                      kolezanek z Workera lub nie:)

1.Ile dostane na reke a ile brutto po 1 miesiacu pracy?
                      2.Czy pieniadze sa wyplacane przez Workera bez opoznien?
                      3.Umowa w Workerze jest przedluzana co miesiac ? I tak przez jakis okres?
                      4.Czy jako pracownik Workera mam jakies przywileje?Czy ogolnie jestem tam
                      gosciem i nic nie mam i nic nie moge?
                      5.Aha-po jakim okresie jest szansa przejscia /bycia pracownikiem TRW? 2-4 lata?
                      6. I chyba sie zapedzilem-teraz bede mial 2 tygodniowe szkolenie-duzo osob
                      odpada lub go nie przechodzi?

Pozdrawiam i bardzo dziekuje za odpowiedzi
                      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 07:02
                        to nie jest tak za darmo,wszystko jest dobrze wylkalkulowane.ja juz nie musze
                        miec tych obrzydliwych sokow z plywjacymi farfoclami chce godnie pracowac i byc
                        traktowana jak czlowiek po prostu.
                        • Gość: zenon Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 07:38
                          czemu ta liderka ze zmiany C na na BMW E83 jest taka arogancka, nie uprzejma
                          itd. Swoim zachowaniem, frustracjami podnosi cisnienie na maxa. Pracowałem na
                          wielu zmianach ale tu to przesada.
                          • Gość: JA Re: TRW - rolnicza IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 07.07.06, 16:51
                            nie wiem o kogo dokladnie ci chodzi ale mnie tez doslownie wkurza pani liderka ,
                            SZMAC....... czy ta kobieta nie ma nic innego do roboty poza obczajaniem kobiet
                            i ich szkalowanie w jakich chodza ubraniach i w jakich chodza butach i
                            donoszenie jak gestapowiec do kierownikow itp. czyz to kobieta???? czy
                            donosiciel chyba niema swojej kobiecosci skoro przeszkadzaja jej inne kobiety
                            bardziej atrakcyjniejsze od niej a niestety kobiety na zmianie C niewykluczam sa
                            naprawde godne szacunku i warte aby na nie spogladac POZDRAWIAM wszystkich
                            pracownikow a zwlaszcza kobiety trzymam za was kciuki niepoddawajcie sie jakiejs
                            sz.....
                        • Gość: m Re: TRW - rolnicza IP: 149.254.200.* 07.07.06, 07:44
                          i kubki które są brudne i nie domyte.Robiłam tam 5 lat i ani razu nie miałam
                          dotowanego obiadu owszem słyszałam o tym że kiedyś tak było.Za to widziałam jak
                          panienki z biura popychają pierdoły na korytarzu i chodzą w te i spowrotem z
                          kawą a ty pracowniku produkcji wpisuj sie do zeszytu jak chcesz skorzystać z
                          wc. Fakt wypłata na czas ale traktowanie ludzi coraz gorsze. Teraz jestem w
                          anglii pracuje fakt trzeba się narobić ale zawsze oprócz wypłaty jest też bonus
                          a nie jak w trw premia w zależności gdzie robisz i nie 10 funtów tylko 70-80 a
                          wypłaty 250 i wcale nie żałuję że odeszłam. Pozdrawiam
                • Gość: m Re: TRW - rolnicza IP: 149.254.200.* 07.07.06, 07:49
                  - wy nie rozumiecie, że pracujecie
                  przy wyrobach, które maja ratować czyjeś życie i jedem błąd moze kogoś zabić,
                  tak jak pierścionki czy kolczyki znajdywane w modułach a telefony komórkowe
                  moga rozregulowac maszyny i urzadzenia kontrolne.
                  Skoro tak ważne jest bezpieczeństwo to czemu liczy się ilość a nie jakość. Bo
                  wszyscy wiedzą jak na niektórych liniach wygląda kontrola bo nie zejdzie norma.
                  • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 07.07.06, 09:54
                    Ej gościu -samochód służbowy- Ty pewnie jestes jakimś nierobem liderem lub innym cholernym białym kołnierzykiem ... skoro nazywasz pracowników burakami, tak było mi zle w tym zakładzie, żle czułem sie traktowany a czasami i poniżany przez was tych ...pieprzo.ych darmozjadów. Za dużo widziałem jak się traktuje pracownika, długo tam pracowałem i z uwagą patrzyłem na zmiany, na traktowanie pracownika, myślicie,że jesteście Bogami, macie władzę, gów.o macie, niektorzy niewykształceni po ledwo co skończonych zawodówkach, ale gdzie tam.... całe rodzinki sie wspierają wzajemnie... mąż lider, żona też, siostra żony w kontroli, jej mąż ... i tak dalej... I dlatego odszedłem, i nie pisz że `MY` chcielibyśmy najlepiej zarobić a nie narobić się. Tu gdzie jestem pracuję po 60-65 godzin tygodniowo. I nikt mi tu nie powie, że... `ZAPIE..J, BO MALPA ZA BANANA LEPIEJ BY TO USZYŁA` cholerni prostaccy liderzy, kiedyś sami byliście na liniach produkcyjnych, sami zapieprzaliś.ie, ale co nie chciało się i lizało dups.a podwładnym lub nawet dawało... dobrze wiem co piszę bo miałem staż prawie 10 lat w tym zakładzie... Pozdrawiam wszystkich pracowników... Trzymajcię się
                    • Gość: m Re: TRW - rolnicza IP: 149.254.200.* 07.07.06, 14:28
                      zgadzam sie z Tobą tak właśnie traktuje sie ludzi
                • Gość: edyta Re: TRW - rolnicza IP: *.nso.pl 07.07.06, 15:09
                  ty buraku chodzicie w ta i spowrotem ,raz z jednym papierkiem raz z drugim ,
                  znam kilku baranow zbiura z widzenia co to dupe lizali i dopiero mature roboli
                  banda idiotow co tak naprawde to po ciotkach i wujkach pracuja w biurze bo
                  gdy by ich tak przeselekcjonowac to by nic nie zostalo ty ciemniaku
                  pieprzony.ja juz pracyje 2 lata i co przejcia po lilkanacie osob wymyslacie
                  roznego rodzaju udogodnienia ze nam tak naprawde utrudniaja prace ale co was to
                  obchodzi przeciez wy za to dostajecie kase i ty ciemniaku bedziesz obrazal nas
                  pracownikow co to na was zapie..ja!!!!!!!!!!!!1
                  • Gość: xxx Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 09:34
                    Dla ilu z Was to pierwsza praca???
                    Ilu z Was było zmuszonych pracować dla prywaciarzy, dla firm państwowych i
                    czekać na wypłatę po kilka miesięcy albo pracować za 2-3 złote po 12 godzin
                    dziennie - no ilu z WAS? Ja tak pracowałem i powiem Wam coś - nie zycze Wam
                    tego - a porównywanie pracy do Auschwitz to po prostu Wasza porażka - posłuże
                    się cytatem - w dupach Was się poprzewracało - szanuj prace swoją bo możesz
                    mieć sto razy gorszą. Znam mnóstwo ludzi z biur - każdy zna conajmniej jeden
                    język a nikogo nie dziwi znajomość dwóch i trzech. I wykształcenie to nie
                    wszystko - liczy się umiejętność znalezienia w sytuacji i własnie języki. I na
                    pewno nie nosza przez 8 godzin jednego papierka - tylko kiedy wy już dawno
                    jesteście w domu - nadal pracują......... Polacy to najgorszy naród na świecie -
                    zazdroszczą z całą zajadłością drugiemu Polakowi wszystkiego co zdobył lub
                    czego się dorobił.

DO łopaty na miesiąc za 3 złote za godzine w 40-sto stopniowym upale - to do
                    Ciebie Edytko - abyś poznała co to prawdziwa praca. Ja taką poznałem i jestem
                    szczęsliwy że mam stabilną pracę, wypłatę i nikt nie zmusza mnie bym codziennie
                    pracował 12 godzin.
                    AMEN
                    • Gość: do xxx Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 15:53
                      nikt cie zmusza???to dziwne...bo jak sa dwunastki i nie ma chetnych to jada
                      kolejno wedlug listy i masz byc .i nie wazne ze ci nie pasuje!!!
                    • Gość: Żółty kołnierzyk Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:22
                      Posłuchaj mnie panie "Pracusiu-zapie..czu w ciężkich warunkach",a co Ty sobie
                      myślisz,ze w czasie upałów,było chłodno na hali??!!! Pot po tyłku się lał i
                      nawet krótka spódniczka nie pomagała!!!
                      A co poweisz na prace przy azbeście i o tym,że coraz więcej jest przypadków
                      zachorowń na raka??!!A o poronieniach??!!!
                      No właśnie wiem,ze zarobie wiecej niż w sklepie,ale jakim kosztem pytam?
                      własnego zdrowia, już mam żylaki,a ciekawe czy zdrowe dziecko urodzę..
                      Dziś byłam na jakiejś chorej ankecie na temat naszego zakładu.
                      kierownik był rozczarowany,że tak slabo wypadła..
                      Ale z czego mamy się cieszyć?? Z tych soków z sokiem i kranówą mieszanych?
                      Z pilnowania ile w toalecie czasu spędzasz i jak schodzisz z przerwy.
                      Przecież norma jest najważniejsza!!!!
                      Czy Ty wiesz jakie czasem produkty jestem zmuszana puszczać,bo nie kto inny
                      tylko liderka mi karze tak robić!!!!!
                      Ty cieciu co Ty wiesz??!!
                      Jakość jet poniżej 50%, bo jak mam być dokładna skoro taka norma,a tu jeszcze
                      czas podwyżek wiec wogóle muszę być sprytna,szybka i tolerancyjna!!! Bo jeden
                      wyskok i liderka zapamięta!!A to,ze poduszka zabije zamiast uratować to przecież
                      pryszcz!
                      Dlatego z większą determinacją chcę dążyć,żeby odejść z tej "arbaitowej"
                      produkcji,ja też chce kiedyś pracować sobie w biurze i mieć wszystko gdzieś!
                      • Gość: supermenka Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:55
                        Popieram!!!!

Czas,żebym i ja zaczęła walczyć o lepszy byt w tej firmie.
                        Nie chcę zgnić na tej rąbanej produkcji!!
                        Nie wyobrażam sobie zresztą aby pracować tu,aż do emerytury!!!

A mam pytanko?
                        Czy to prawda,ze TRW dofinansowuje studia??
                        Mam rodzinę i niedokońca mnie na nie stać jednak warto może spróbować :)nie mam
                        znajomośći,ani chrzestnych na stanowiskach wiec moze wykształcenie mi pomoże ;-?
                        Wszystkich poinformowanych proszę o info. i dzięki z gory!
                • Gość: TRW Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 23:28
                  pracuję 2 lata w Workach,tam trzeba głosno mówic co ci nie pasuje i miec duzą
                  buzie bo wam liderzy na głowy wejdą ,,,,ciemniaki !!!!!!moja jak widzi
                  kierownika to by mu obciągała!!~!!!więcej szacunku ale jak to ktoś napisał
                  wszystko robią plecy /kupiłabtm i ją sprzedała bez jej wiedzy...A ja się stawiam
                  i mam ich głęboko w ........
                • Gość: xxxxxxxxxxxxx Re: TRW - rolnicza IP: *.21.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:59
                  ale twoja wypłata nie jest najniszą krajową tylko 10 razy tyle
            • Gość: edyta Re: TRW - rolnicza IP: *.nso.pl 07.07.06, 15:13
              ty idiotko "na szczescie" bo co uwazacie sie za lepsza polowe szok!!!!!!!!! i
              masz czelnosc sie tak chwalic jezdzicie na zagraniczne wczasy co roku za nasza
              ciezka robote suka!!!!!!!!
              • Gość: x Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 16:26
                Edyto nie rozumiem motywów tak ostrej reakcji i nie uważam się za lepszą
                połowę. A jesli chodzi o mojego faceta to nie wyrwał mnie w Don Kichote, bo
                znamy się jeszcze z Norwida.( to w sprawie wypowiedzi edd)Poza tym nie wszyscy
                pracownicy biura to niewykształceni ludzie. Nie powinnaś Edyto tak uogólniac.
                • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 16:57
                  powiem tyle,cos jest nie tak.non stop pogotowia,non stop zachorowania na
                  nowotwory,poronienia,dochodzi do tego ze boje sie chodzic do pracy bo...mam
                  male dziecko i chce pożyć...co sie dzieje???wyjasnilby nam to ktos.
                  • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 07.07.06, 17:00
                    dokladnie nie wiem ale slyszalam ze w naszym zakladzie panete maja domieszke
                    azbestu ale to tylko pogloski i nie chce siac paniki warto by bylo to zglosic
                    do zbadania specjalistom __ powtarzam tak tylko slyszalam
      • Gość: do tjjb Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:30
        trw w
        Polsce:``~~PRUSZKÓW,
        CZESTOCHOWA CEC
        CZESTOCHOWA IRS
        CZESTOCHOWA SBS
        GLIWICE
        CZECHOWICE-DZIEDZICE
      • Gość: BT Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 22:47
        W Gliwicach i w Pruszkowie
    • Gość: Czytam i czytam Re: TRW - rolnicza IP: *.echostar.pl 07.07.06, 17:05
      Dochodzę, do wniosku, ze TRW to najbardziej pierdołowata firma w CZ-wie.A czemu
      ja to czytam? Bo ponoc to najlepszy zakład w miescie, a ja własnie sobie
      wyjechałem do innego miasta, wiedzie mi sie tu bardzo dobrze( watpię, czy tu
      maja takie pensje), pracuje w znanej i renomowanej instytucji, nikt nade mna
      nie stoi z batem, kasa jest regularnie.Zastanawiałem sie poprostu czy do
      Centrum Inzynieryjnego sie nie wybrać, bo zawsze to powrót do CZ-wy, mojego
      miasta.Ale jak czytam posty pełne jadu i podłosci pisane i przez tych z biura i
      przez tych z produkcji to nie zazdroszczę atmosfery.Tutaj mam przyjemna prace
      pod tym względem.
      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 07.07.06, 17:13
        zazdroszcze ci doskadnie ... ale jesli nie masz innej pracy i dzieci na
        utrzymaniu i nie masz i nnego wyjscia musisz pracowac aby przezyc a to co sie
        dzieje w pracy to walka o stolki uwierz mi Bo juz nie wazna jest praca na lini
        jak obczajanie jeden drugiego po to aby moze dostac premie nie wiem o co tu
        chodzi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: czytam i czytam Re: TRW - rolnicza IP: *.echostar.pl 07.07.06, 17:16
        A i pozdrawiam tych, co na ,,emigracji".Ja co prawda nie w innym kraju, ale w
        oddalonym mieście.Jak sobie radzicie z tęsknotą? Macie sentymenty do
        CZęstochowy i lubicie tu wracać? Ja przyjeżdżam tak często jak tylko
        mogę.Pozdrawiam.
        • Gość: m Re: TRW - rolnicza IP: 149.254.200.* 07.07.06, 20:38
          ciężko przynajmniej mi wyjechałam 2 miesiące temu i nie wiem kiedy przyjadę do
          Częstochowy chociaż na kilka dni a bardzo bym chciała
    • Gość: g Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 19:15
      nadal taki syf, jaki był. niby amerykańska firma, a dziadostwo, jak sto bandziorów
      • Gość: Aegirsson Re: TRW - rolnicza IP: 217.96.15.* 08.07.06, 11:49
        pracuję tam od roku w jednym z działów inżynieryjnych -jeśli się dobrze trafi
        to nie można narzekać. Dwa okresy stażu (3 i 6 m-cy) i pełny etat. Niezła
        podstawa wynagrodzenia i sporo premii i dodatków. Przyznaję ze praca jest dość
        ciekawa. Do pracowników nigdy nie odnosiłem się w sposób poniżający.. jesteśmy
        wszyscy w końcu ludźmi, popełniamy błędy ale umiejmy się sami do nich przyznać
        zanim obarczymy winą pracownika. Szanujmy się zanim zaczniemy rozmawiać na
        produkcji po węgiersku lub ukraińsku -kto wie ile czasu zostało.. Pozdr
        • Gość: Dawid Re: TRW - rolnicza IP: *.range86-141.btcentralplus.com 08.07.06, 16:14
          Czy możesz ujawnić stawki zaszeregowania brutto po 3, 6 miesiącach i na czas nieokreślony (chodzi mi tylko stawki zaszeregowania bez dodatków)? Czy dużo osób z tobą zaczynało staż i czy dużo nie przyjęli? Pozdrawiam
      • Gość: b Re: TRW - rolnicza IP: 217.96.15.* 09.07.06, 09:48
        Do g - pracowałem u włochów.. mówisz że w TRW jest syf. Popracuj z włochami to
        zobaczysz czy będzie przerwa na śniadanie czysty kibel i jak będziesz
        traktowany... to nie wiem co o makaroniarzach napisać!!!
    • Gość: Reniek Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 22:09
      Komu się nie podoba praca w TRW to niech sobie idzie posiedzieć w alei z
      rumunami. Naiwniacy niech im wrzucaja datki do czapki. Jak się nie chce robić
      to glupoty po łbach chodzą.
      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 10:02
        i zebys wiedzial ze coraz wiecej osob tak robi.kiedys nikt sie nie zwalnial z
        trw.a teraz duzo osob to robi i duzo osob o tym mysli.i nie pisz ze na ich
        miejsce przyjdzie stu innych bo to nie prawda.
        • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 11:33
          wszystkie rybki spia w jeziorze ciuraraciurara ra,jedna rybka spac nie
          moze...ciurara ciurara ra.
      • Gość: rafi Re: TRW - rolnicza IP: *.u.mcnet.pl 12.07.06, 15:54
        I co nieroby. Juz nie piszecie. Myslicie ze ludzie z biura nie czytaja tych
        postow. Chinczyki je.. ale mi was szkoda. O jak szkoda.
      • Gość: xxxxxxxxxxxxx Re: TRW - rolnicza IP: *.21.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:46
        rumuni w alejach za 1h mają 100 zł a my 8zł
        • Gość: rumun Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:03
          daj na Siebie dokładne namiary, chętnie się z Tobą zamienię. Rumun z aleji
    • Gość: Fallen Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 12:16
      Ja tez juz rok nie pracuje , ciekawe co sie tam dzieje , ale od znajomych
      ktorzy pracuja nie slyszalem nic dobrego
      • Gość: szukam pracy Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:32
        czy są przyjęcia w TRW?
        • Gość: gonzo Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 21:09
          TRW w końcu podciagnięto pod strefę ekonomiczną. Zaczynają budować nową większą
          halę produkcyjną. W planach jest do przyjęcia około 1000 osób!!!! Ania czekaj
          na mnie tam :D
        • Gość: oleg Re: TRW - rolnicza IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 21:44
          jasne możesz przychodzic
      • Gość: ciekawy Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 20:35
        a za co wyleciałes ? gorzałka czy inny wybryk??
        • Gość: realista Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 23:04
          nie dociera do was ze ludzie sie z tamtad zwalniaja,dla was to albo przez
          gorzalke albo inny wybryk,a ludzie odchodza bo maja dosc tego nacisku
          psychicznego ale widac ze wypowiadaja sie ci co nic na ten temat nie
          wiedza.przyjecia beda,wiec sie juz ustawiajcie pod workerem a ja wam zycze
          powodzenia,duzo cierpliwosci i mocnych nerwow.
          • Gość: byly stazysta no ja bylem na stazu w trw IP: *.u.mcnet.pl 11.07.06, 17:02
            Pracowalem tam 9 miechow najpierw 3 potem 6. Przyjeli mnie bo mialem troche
            doswiadczenia po studiach i kumalem czacze. Wyaciagalem 1100 a potem 1500 i nie
            nazekalem. Zajebista praca. I nie powiem narobilem sie a do nierobow nie
            naleze. Jak sie opie..z to tylko czas leci wolno. Nie przeszkadza mi ze
            trzeba zap... Staralem sie itp. bo wiedzialem ze zaraz po studiach w takiej
            firmie i za niezla kaske to cos. Ku... nie przedluzyli mi na stale, ale dzieki
            TRW mam teraz niezla robote.
            • Gość: no i co Re: no ja bylem na stazu w trw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 17:17
              tak sie starales,tak zapier....es i co nie przedluzyli ci.hehe.
              • Gość: stazysta Re: no ja bylem na stazu w trw IP: *.u.mcnet.pl 12.07.06, 09:04
                No nie. Wzieli nastepnego. Nie oplaci im sie. Lepiej orac stazystami. Dla
                Amerykanow czy Niemcow stazysta nie jest pelnoetatowym pracownikiem. Poza tym
                dostajesz mniej kasy niz jak bys byl na etacie. Wiadomo ze staz nie moze trwac
                wiecznie wiec biora nastepnych. 2 stazystow zrobi wiecej niz 1 pracownik a
                kosztuje tyle samo. Proste. Do tego liczba pracownikow w dziale sie nie
                zwieksza, bo to tylko stazysci. Miasto Cie kocha bo dajesz szanse mlodym itd.
                To bardzo przemyslane rozwiazanie. Poza tym na glupi staz przyjmuja cie jak na
                nie wiadomo jakie stanowisko. Rozmowy, testy, angielski itd. Kumpla kiedys caly
                dzien testowali. Na staz nie trafiaja wiec byle jacy ludzie. Fakt, mlodzi ale
                zawsze juz z jakims doswiadczeniem i dobrymi wynikami na studiach. Wiedza ze
                zalezy im na karierze wiec beda zapier... i tak jest. Co prawda trafilo sie
                paru plecakow co nie znaczy ze nie zapier... Co o tym sadzicie.
                • Gość: oleg Re: no ja bylem na stazu w trw IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 21:07
                  Kochany widocznie by łeś kiepski i tylko tyle ci moge powiedzie
                  • Gość: dw Re: no ja bylem na stazu w trw IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 13.07.06, 21:37
                    Oleg: takich kiepskich jest wielu i nadal pracuja
                    • Gość: JA pracownik: IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 13.07.06, 21:57
                      a ja wam powiem ze pracuje w trw juz w grudniu bedzie 4 lata bylam rok i trzy
                      miesiace w work serwisie przetrzymalam . potem dostalam sie do trw na rok a
                      teraz mam umowe na 5 lat i jestem szczesliwa ze tam pracuje i sprawia mi to
                      satysfakcje , a ze jest rygor to mi nie przeszkadza bo bez niego nie byloby tak
                      jak jest .
                      • Gość: pilot Re: pracownik: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 22:03
                        tzn. wszystko Ci odpowiada a że jest źle to tylko dla Waszego dobra :D
                        • Gość: ja Re: pracownik: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 00:53
                          ludzie sami zaprzeczaja temu co mowia(jest zle ale jestem dumna)dyrekcja bedzie
                          na was pluła a wy powiecie ze deszcz pada,bedzie coraz gorzej a wiecie czemu?bo
                          sami tego chcecie i sami na to pozwalacie.
          • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.21.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:43
            masz słuszną rację pracuje w tym bajzlu bardzo bardzo długo i jeszcze takiej
            tresury nie widziałem jesteśmy lepiej wytresowani niż foki w zoo
    • Gość: hehehe Re: TRW - rolnicza IP: *.prio138.trustnet.pl 14.07.06, 01:01
      Ja w TRW nie pracuję ale mam kilku znajomych którzy zajmują troske lepsze
      stanowiska...są zadowoleni, mają perspektywy rozwoju, niezle zarabiają.....no
      cóż narzkają ci , którzy najmniej robią.....,,nie chcialo sie dzwigać teczki,
      trzeba dzwigać dzis woreczki";-)'
      pozdrawiam
      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 01:06
        to wlasnie pracownik produkcji odpiepsza najgorsza robote na takich jakim jest
        twoj znajomy,zapraszamy ich na produkcje,tylko na jeden dzien przy 40stopniach
        ciepla i na 12godzin moze po nich tym razem przyjedzie pogotowie.
        • Gość: 12.12m Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 01:23
          czym było trw bez hali produkcyjnej?
    • Gość: tr Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 01:41
      wieloryb żeruje nadal liderzy są nadal jak kapo{taki sam obóz tylko lepsza
      fucha} jest coraz "fajniej" Firma stała sie firma rodzinną czyli rodzinka ponad
      wsio masz plecy to wiesz że żyjesz czyli towarzystwo wzajemnej adoracji szkoda
      tylko że niky tym badziewiem się nie interesuje tak naprawdę to szkodz słów
      • Gość: gomiks Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 21:37
        stary to tak jak w gommie u nas rodzinka i jeszcze raz rodzinka .pol zakladu to
        chyba jest z koscielca .z samej czestochowy to chyba z10% zakladu.pozdrawiam
        was niplecaki.
        • Gość: bbb Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:24
    • Gość: szkółka Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:03
      Jestem na szkółce i jest zajefajnie :)
      • Gość: xxxx Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 21:17
        HA.HA.HA.!!!!!!!!!!!!
        • Gość: do szkółka Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 22:19
          nie chce ci obrzydzac pracy,ale narazie jest fajnie,pzyjemy
          zobaczymy,chchchchaaaa.
    • Gość: zarobki:( Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 14:38
      zarobki są do d... a trzeba zap... :(((((((((((((((((((((((
      • Gość: gt Re: TRW - rolnicza IP: *.pl / *.di-com.pl 30.07.06, 23:35
        a najwiekszym obibokiem na eolniczej jesi SLONY nie wiem dlaczeego nikt tego nie
        widzi kierownik lider
        • Gość: pracownik xx Re: TRW - rolnicza - do gt IP: *.man.czest.pl 31.07.06, 13:25
          Co za zawiść – niezły z ciebie burak !
          Bez takich , jak możesz to sam się opie..j - rób tak aby mieć lepiej a nie
          żeby inni mieli gorzej .

• Gość: gosc Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 21:02
        pracuje 3 lata mam stawke 1540 nie mialam szczescia w podwyzkach zobaczymy
        jak teraz gdyz nie znam jeszcze nowej stawki ludzie ktorzy teraz przeszli maja
        1520
        • Gość: pracownica Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 23:46
          ja pracuje 4 lata i mam 1450 brutto i gdzie tu sprawiedliwosc?worki maja wiecej.
    • Gość: ojojoj Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 10:15
      ojojoj
      • Gość: pracownica Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 20:51
        dokładnie chodzi mi o to ze jeden ma tyle a drugi tyle.tak samo pracujemy,tyle
        samo sztuk musimy uszyc to dlaczego pensje sa tak rozne.?
        • Gość: Czesław Re: TRW - rolnicza IP: *.man.czest.pl 07.08.06, 20:05
          Bo to nie socjalizm - gdzie wszyscy mieli po równo !
          Rób tak aby mieć więcej - a nie inni mieli mniej lub gorzej od ciebie !

• Gość: pracownica Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 20:35
            nie chodzi o to by ktos miał gorzej ode mnie.chodzi o to by było
            sprawiedliwie.widac Czeslawie ze nie masz zielonego pojecia o czym piszesz.
            • Gość: qqq Re: TRW - rolnicza IP: *.org 07.08.06, 22:33
              Odpowiedzcie jak wyglądają testy manualne i na szycie w TRW na Rolniczej (praca
              przez Workera)
              Z góry dzięki
              • Gość: Menel Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 22:43
                Testy manualane to bzdura-z tego co sie zorientowalem to kazdy je przechodzi,
                nie ma sie co stresowac-dostaniesz kartke i olowek i sobie stukasz albo cos
                rysujesz/ewentualnie skreslasz.Oczywiscie wszytsko jest na czas i na miejscu
                sprawdzane z wynikami wlacznie.
                • Gość: 12.12m Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:51
                  np.musisz na czas zrobic jakis labirynt nie wyjezdzajac poza,albo cos w tym
                  stylu.nie jest to trudne chodz zdarza sie ze ktos nie przejdzie.powodzenia.
                  • Gość: Czesław Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.man.czest.pl 09.08.06, 16:12
                    Żeby było sprawiedliwie widać – co ma być widać ?
                    Znaczenie słowa sprawiedliwość można poznać tylko w Biblii – bo w życiu czegoś
                    takiego nie ma i nie będzie .

• Gość: Czesław Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.man.czest.pl 09.08.06, 16:16
                      Poza tym co cię obchodzą stawki innych ludzi ?
                      • cubalonka Re: TRW - rolnicza - do pracownicy 09.08.06, 18:14
                        Nie bądź taki madry,dlaczego mają nas nie interesować stawki innych,przecież
                        robimy te samą robotę i powinniśmy byc,za tę samą pracę tak samo wynagradzani
                        nie sądzisz?
                        • Gość: Czesław Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.man.czest.pl 09.08.06, 20:25
                          Co do wynagrodzenia to jest to wyłącznie sprawa zakładu , dyrekcji – chcą
                          kogoś lepiej wynagrodzić , mają do tego prawo – skoro uważają że ten pracownik
                          potrafi więcej , jest bardziej kreatywny itp. Na tym polega miedzy innymi
                          motywacja pracowników .
                          A praca nie jest taka sama na wszystkich stanowiskach ( liniach ) czy
                          działach .
                          Nie mogę zrozumieć ludzi którym to przeszkadza – nie wiem co to jest zawiść ,
                          zazdrość .
                          Założę się nie przeszkadza ci to że masz małe wynagrodzenie tylko to że twoja
                          koleżanka /kolega ma więcej od ciebie .
                          • Gość: pracownica Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:51
                            panie czeslawie nie masz racji,ktos kto ma wieksza pensje nie znaczy ze jest
                            lepszym pracownikiem,liczy sie staz a nie umiejetnosci.znam wielu obiboków z
                            jeszcze raz wieksza pensja,od osób ktore zasuwaja ,nie choruja,i staraja sie
                            zeby produkcja zeszła wiec pod tym wzgledem nie masz racji,masz racje ze nie
                            powinny nas interesowac pensje pracowników ale tak sie nie da,bo skoro jestem w
                            pracy chwalona,i nie mam sobie nic do zarzucenia to chciałabym byc
                            doceniona,dobrze maja tylko obiboki i donosiciele,ja niestety do nich nie
                            naleze.pozdrawiam,koncze temat pensji bo to i tak nic nie zmieni.nie
                            przeszkadza mi to ze kolezanka ma wiecej i nic nie robi,przeszkadza mi to ze
                            mam o wiele mniej i o wiele wiecej robie.i z tym sie nie pogodze.
                            • Gość: JA Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.strefa.com / *.com 14.08.06, 16:57
                              zgadzam sie z twoja opinia i to w 100% bo ja tez nie choruje nie obijam sie
                              wyrabiam po 150 normy wszyscy wiedza o tym a mam tyle samo co kolezanki ktore
                              przez 8 godzin pracy myja po 10 razy rece , gadaja przez pol dniowki i maja tyle
                              samo co ja a nawet wiecej i to jest niesprawiedliwe ale nic sie nie poradzi jak
                              maja lepszy kontakt z liderem
                            • cubalonka Re: TRW - rolnicza - do pracownicy 14.08.06, 23:11
                              Czesławie,to nie jest zawiść ani zazdrość,mylisz pojęcia Ty masz decydującą
                              rolę w tej firmie i dla tego tak mówisz.Ja i nie tylko ja mówię o ludziach
                              pracujących na tej samej linii i robiacych identyczną robotę,a zarabiających
                              krocie mniej,jak nie wierzysz zapytaj liderów jak są szczerzy to Ci powiedzą
                              Prawdę(o ile się nie będą bali)To jest ANTYMOTYWACJA a nie motywacja jak
                              mówisz.Jeszcze raz powtarzam ludzie robiący tę samą robotę powinni byc podobnie
                              wynagradzani!A to ze ktoś dłużej pracuje nie powinno mieć az takiego wpływu,bo
                              róznice sięgają kilkuset złotych!I Oni się z nas smieją ze taką samą stawkę
                              będziemy mieć za kilka lat jak oni.Taka prawda.I mnie to nie przeszkadza,że
                              ktoś więcej zarabia tylko że ja nie zarabiam tyle ile należy.Pozdrawiam i zyczę
                              logicznego myślenia .
                      • Gość: gosc Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 23:54
                        czy to prawda ze kierownik 1 biznesu JW konczy swa kariere na Rolniczej?
                        • Gość: Czesław Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.man.czest.pl 15.08.06, 10:40
                          Oczywiście że dużo zależy od liderów a przede wszystkim od układów z nim , ale
                          to nie tylko w tej firmie - tak jest wszędzie .
                          Ludzie musicie się odnaleźć w tym świecie , skoro jest tak niesprawiedliwie
                          oceniana wasza praca musicie przyjąć inną strategie . Nie miejcie żalu do
                          ludzi którzy mają większą podstawę od was .
                          Nie miejcie nawet żalu do samego lidera czy dyrekcji . Taki jest system , tak
                          funkcjonuje świat . Jeżeli lider ma inne kryterium oceny pracownika – musisz je
                          przyjąć albo ewentualnie odwołać się do kierownika – tylko to możesz zrobić .
                          Jeżeli nie umiesz wchodzić liderowi w d.u.p.e to miej pretensje do siebie że
                          tego nie potrafisz , ale nigdy nie wiń tego który posiada tą umiejętność –
                          który potrafił się odnaleźć w tym świecie ( systemie ) .
                          Nie ma czegoś takiego jak sprawiedliwość , prawda albo kłamstwo .
                          Róbcie tak aby mieć lepiej !

• Gość: 12.12m Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 10:40
                            masz racje,moze i umiałabym wchodzic liderowi w dupe ale tego nie chce i nigdy
                            tego nie zrobie.jesli na tym polega cała wspołpraca to ja juz nie mam nic do
                            powiedzenia.
                          • Gość: Usmiechnieta do Czesława IP: *.echostar.pl 16.08.06, 14:04
                            Tak sobie czytam te watki i choć nie mam nic wspólnego z TRW i nieźle mni sie
                            wiedzie i bez tego zakładu:),to musze cos dodać.Przez ludzi takich jak Pan
                            świat jest jaki jest, czyli chwilami paskudny.To nie świat jest zły, ale ludzie
                            i oni go takim czynią.Gdyby kierownictwo i dyrekcja miało jakikolwiek kregosłup
                            moralny to każdy pracownik byłby bardziej zadowolony i lepiej wynagradzany.Nie
                            byłoby niesprawiedliwości, nie byłoby zawisci.Ja wiem, ze jest jak jest, ale
                            niech Pan nie szerzy swoich płytkich przekonań i nie mówi, ze najlepiej jest
                            wchodzić w d....Niektórzy są bardziej ambitni od Pana i tego nie chca
                            robić.Pracuja uczciwie i to im wystarcza, robia co do nich należy.A czy pan
                            wie, ze tak jest wlaśnie w Polsce.W krajach lepiej prosperujacych jak
                            np.Irlandia, Anglia inaczej sie patrzy na pracownika.Tylko tu zyja takie
                            obszymurki i nic nie warte cwaniaki.
                            • Gość: hmm Re: do Czesława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 23:44
                              2 wrzesnia piknik hehe.
                              • Gość: hmm Re: do Czesława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 23:28
                                idziecie??
                                • Gość: Zgodna Re: do Czesława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 13:27
                                  Czesławie dobrze wszystkim tłumaczysz,tak właśnie jest.
                                  Trzeba umieć znależć sobie miejsce w tym świecie.
                                  Ja pracuję tu długo i wiem co mogę ,co potrafię i na co mnie stać
                                  dlatego jeżeli ktoś jest lepszy ode mnie to nie zazdroszczę mu większej stawki
                                  czy stanowiska.Najgorsze są chore ambicje,albo wysokie mniemanie o sobie.
                                  • Gość: Spec Re: do Czesława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 14:59
                                    Mam pytanie-skonczylem szkolke kolo 25 lipca w TRW na Rolniczej, lider
                                    powiedzial mi ze mnie przyjmie tylko musze troszke poczekac, on wysle na mnie
                                    zamowienie do WORKER-a i bede pracowal.Czekam do dzisiaj....ile to moze trwac?W
                                    worku mi powiedzieli ze biurokracja i ze trzeba czekac?Ile/?????
                                    • Gość: hmm Re: do Czesława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 17:24
                                      na legionow czy na rolniczej?bo na rolniczej non stop przychodza nowi
                                      ludzie,mysle ze to zalezy od zapotrzebowania na danej lini.nie wiem z ktorej
                                      jestes lini ale cierpliwie czekaj na telefon.pozdrawiam i zycze miłej pracy.
                                    • Gość: inkognito do Speca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 17:25
                                      Na koniec lipca, początek sierpnia spadły zamówienia a co za tym idzie produkcja.
                                      Koniec sierpnia wszystko wraca do normy i myslę, że na początku wtześnia każda
                                      para rak będzie wykorzystana.
                                      • Gość: hmm Re: do Speca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 17:39
                                        praca juz jest, zaległosci spore,stad wprowadzone 12-stki.
                                        • Gość: inkognito Re: do Speca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 17:51
                                          Są duże zaległości ale tylko na niektórych liniach (standardowo tam gdzie zawsze).
                                          Wiele biznesów jest aktualnie w przeniesieniu na inne PSA, tam produkcja jest
                                          prawie żadna. Sezon urlopowy ogranicza obsadę linii, a wiele nowych projektów
                                          dopiero ruszy z poczatkiem wrzesnia tak więc myślę, ze dopiero karuzela sie
                                          zacznie kręcić na pełnych obrotach po wakacjach.
                                          • Gość: PRACOWNIK PRODUKCJ Re: do Speca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 18:49
                                            Wogóle co to za gadanie o "przydatnej każdej parze rąk"??
                                            Worker się zawsze przydaje bo kosztuje mniej TRW niż "firmowi pracownicy".
                                            Teraz po okresie podwyżek,gdzie większość załogi jest niezadowolona i
                                            rozgoryczona wielkością podwyzej(standardowo pracownicy produkcji dostali od
                                            40zl do 60zl BRUTTO!!!Są przypadki gdzie jednostki dostały trochę większą
                                            podwyżkę) mało kto z TRW garnie się do nadgodzin,a Worker nie może odmawiać,a
                                            jeśli już się ktoś taki znajdzie to potem lider krzywo sie na tą osobę patrzy..
                                            No i zawsze jest ryzyko,że jeśli odmówię,nie przyjdę to potem nie będę brany/a
                                            pod uwagę do przejść! :-/
                                            Fakt jest taki ludzie do podwyżek zapierdzelali jak szaleńcy,a teraz tak sobie
                                            wszystko siadło na tyłkach,że szok. Dzięki lichym podwyżkom i nadgodzinom normy
                                            nie schodzą i prawdę mówiąc mnie też się nie chce starać,skoro nikt wcześniej
                                            moich starań nie docenił skąd mam miec pewność,ze tak stanie się za rok..
                                            LIPA KONKRETNA!!!
                                            • Gość: hmm Re: do Speca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 20:35
                                              ja nic niedostałam ,mam zero motywacji...
                                              • Gość: inkognito Re: do Speca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 20:55
                                                Prawda jest taka, że nawet liderzy stracili motywację do pracy. Podobno jeden
                                                zrezygnował z funkcji i zapierdziela na produkcji. Stawki liderów różnią się od
                                                siebie o ponad 1000 zł- robota taka sama.
                                                • Gość: Spec Re: do Speca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 21:04
                                                  Oki dzieki, nie pozostaje mi nic innego jak czekac i szukac lepszej
                                                  roboty.Pozdrawiam i dziekuje
                                                  • Gość: inkognito Re: do Speca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 21:11
                                                    Praca naprawdę nie jest zła. Mogło by być nieźle... ale niestety nie za tej
                                                    kadencji...
                                                  • Gość: hmm Re: do Speca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 21:30
                                                    racja.poczekam na przyszły rok moze dostane jakies wyrównanie,mam chyba
                                                    najnizsza stawke w trw a pracuje 4lata.mam nizsza niz ci co pracuja w trw
                                                    miesiac.moze bedzie lepiej...pozdrawiam.
                                                  • Gość: Poinformowany Re: do Speca IP: 80.54.171.* 20.08.06, 23:25
                                                    Jakie wyrównanie? Od kiedy na Rolniczej nastal WIELORYB słowo "wyrównanie"
                                                    przestało istnieć. Myślicie że ten lider to dlaczego wrócił na produkcje, on też
                                                    liczył na wyrównanie, ale się przeliczył.
                                                  • Gość: zielona mrówka Re: do Speca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 14:07
                                                    no właśnie podobno w przyszłym roku ma być ta wyrownująca podwyżka.Ciekawe
                                                    jednak jak to zrobią :). Moja koleżanka zarabia netto około 2000,a ja netto 1550
                                                    ciekawe jak nam to wyrównają???Mnie dodadza czy jej zabiorą :))
                                                    Znam tego lidera co zrezygnował z funkcji. To bardzo fajny, uczciwy,dobrze
                                                    zarzadzający grupą i uwaga!!! OBIEKTYWNY chłopak! Pracowął na tym stanowisku za
                                                    produkcyjną stawkę!!! Podziwiam go za ten bunt. Dlaczego ma zarabiać mniej niż
                                                    inni liderzy skoro dobrze wykonuje swoją robotę i daje sobie radę??? Resztą
                                                    liderów woli podkulić ogony i dalej wchodzić w tyłek kierownikom i
                                                    Wielorybowi...No bo jak by sobie potem dali radę przy wykonywaniu normy na
                                                    produkcji?? :))
                                                  • Gość: gosciówa Re: do Speca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 18:34
                                                    to fakt
                        • Gość: Stach Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 07:05
                          Jak kończy swą karierę, to mógł zawalczyć o swojego jednego z najlepszych liderów.
                          Ale on woli, jak jego liderki pamiętające czasy PRL-u zrzędzą ( ile to one mają
                          roboty ), a podstawy mają lekko ponad 3 tyś.a nic nie umieją, bo non stop trzeba
                          je uświdamiać, że to trzeba tak, a to tak. To wszystko, co tam się dzieje, to
                          mobbing.
                          • Gość: fartuch Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 10:44
                            Wątpię czy Wasik kończy karierę,ale z tą "kobitą" słusznie mu sie dostało.
                            Wszystkich potrafi przypilnować tylko nie liderów...ah zapomniałam,ze przecież
                            oni mają wszystkie prawa,amy cóż...prawo nie zabrania robić bardzo
                            dużo...prawda?? Dadza Ci podwyzki 40 zl a ty musisz sie cieszyć z tej darowizny..
                          • Gość: Terror Reżim Wyzys Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.pl / 213.199.204.* 24.08.06, 15:45
                            Masz racje wiekszosc liderów to zwykli nieudaczniki są zakręceni jak tampony w
                            p**** tylko z wielka pomocą dziobaków jeszcze są na tych stanowiskach. Maja po
                            kilku lizusów którzy robią za nich wszystko. są również liderzy którzy pracy
                            sie nie boją i zapier**** na linii ale zliczyłby ich na palcach u jednej ręki
                            reszta to wielki szefowie co to oni nie są ale kiedys to się im skończy a jak
                            bedą mieli wrócić na linie to większość się ich zwolni.
                            A najlepszy lider Żurek chrześniak kierownika nie może być poprostu zły.
                            • Gość: 1,5 l Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 19:33
                              Tak- policz roznice lat najpierw - a nie siej idiotycznych plotek
                            • Gość: anna Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.prio139.trustnet.pl 26.08.06, 10:47
                              Wlasnie sie dowiedzialam i jestem w szoku!!! Dlaczego na legionow w 2biznesie
                              zdegradowana zostala najfajniejsza liderka?? Czy naprawde byla taka zla??
                              • Gość: on Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.06, 12:36
                                a o którą ci chodzi bo tam zostało zdegradowanych kilka liderek???
                                • Gość: jeden z tych Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 16:46
                                  mam takie małe marzenie ,chciałbym aby kiedys jakis odwazny dziennikarz przyjał
                                  sie do pracy na rolnicza popracował miesiąc(o ile wytrzyma)posłuchał dotknał i
                                  ocenił obiektywnie jak tam jest . potem to opisał moze kilku madrych ludzi to
                                  przeczyta i zrobi z tą cała banda porzadek. nikt oficjalnie nie wypowie sie na
                                  temat tej pracy ale po kątach mówi sie dużo i czasem dosadnie a wracajac do
                                  kierowników to gdzie indziej ci biedacy zarabialiby takie pieniadze - w
                                  koniecpolu czy innej tego typu wichurze dajcie spokój dla kasy zrobią wszystko
                            • Gość: prokurator Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 13:34
                              Żurek to wogóle zasluguje na porządny wpie.. nosi się jak kogut w kurniku. Oj kiedyś utną Ci łep,jak w tym przysłowiu i nikt z A5( no moze oprócz dziobaków i Twojego zastępcy)za Tobą nie zapłacze. Buhahahahahaa...
                              • Gość: slonce Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 00:28
                                pozdro gorace dla ciebie.uwielbiam cie za twoja wypowiedz na temat ŻURKA.i
                                podpisuje sie pod nia.wiesz ze to jest kogut bez jaj?bazant bez
                                ogona,wykastrowany buhaj :-)))
                        • Gość: gosc Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 18:58
                          jutro PIKNIK TRW mam nadzieje ze pogoda nam dopisze wspolczuje zm C ktora w
                          niedziele ma 1 zmiane!
                          • Gość: gość Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 20:08
                            Zmiana C ma w niedziele wolne.Chyba że coś sie zmieniło i mam iść do pracy.
                          • Gość: pracownik TRW Re: TRW - rolnicza - do pracownicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 21:12
                            JA chciałbym pozdrowić Romana (o ile czyta te bzdury które tu wypisują). Jednak
                            można być liderem i wpożo gościem jednocześnie.
                            Pozdrowienia dla brata (szkoda że wrócił na produkcję bo też wiele dobrego się o
                            nim słyszy.
                            Może wypijemy razem piwko na pikniku.
    • Gość: pr Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 15:45
      Buhahaaa... wczoraj jedna kobita z Workera wyzwała Wasika od ESESMANA!!!:-D
      Bo jak to Wasik stał z boku i w skupieniu obserwował jak ona szyje.
      Batdzo ja ro rozdrażniło i nawrzeszcała na niego,ze wywiera na nią presję i
      plnuje ją jak esesman.:)
      To sie kierownikowi dostało :)
      Z drugiej strony podziwiam tą kobietę za odwagę!
      • Gość: hmm Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:49
        bo ludziom puszczaja nerwy.wcale sie nie dziwie.
      • Gość: Kulis Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 11:19
        A pan dyrektor Piotrowski strasznie błysnął w piątek na pierwszej zmianie.
        Polecił jednej liderce zabrac ludziom premię, a sam wszedł na moduły bez
        okularów. Co na to pan dyrektor Ogiński? Może by tak premię zabrac panu
        Piotrowi?
        • Gość: xxxx Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 13:55
          popieram zabrac premie i kazaz pracowac na lini zeby zobaczyl jak tam sie za.....
          • Gość: Kulis Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 23:48
            Może by tak panowie PP i JW chociaż by tak raz w niedzielę na 2 zmianie
            popracowali w systemie kroczącym.
            • Gość: Czesław Re: TRW - rolnicza IP: *.man.czest.pl 23.08.06, 14:55
              Co by ci dał taki widok ?
              • Gość: do czeslawa Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 20:29
                inaczej wyglada teoria naszej pracy a inaczej wyglada praktyka.normy sa tak
                wysrubowane ze nie ma czasu sie napic wody.liczy sie ilosc,ilosc i jeszcze raz
                ilosc!moze koledze wyzej ktory napisał zeby co niektorzy popracowali na
                produkcji chodzi o to zeby przekonali sie jak to jest,zeby zrozumieli,ze
                jestesmy tylko ludzmi.8 godzin ledwo sie wytrzymuje a co dopiero 12-scie.
      • Gość: legionista who is Wasik ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 20:11
        h
        • Gość: Czesław Re: do czesława IP: *.man.czest.pl 24.08.06, 15:10
          Po pierwsze nie ma żadnych norm !!!!
          Po drugie zakład płaci za godziny pracy a nie ilości .
          Po trzecie wyśrubowaną wydajność zawdzięczają sobie tylko i wyłącznie
          pracownicy produkcji .
          A w zakładzie najważniejsza jest , była i będzie jakość i bezpieczeństwo
          pracy !
          • Gość: Spec Re: do czesława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 15:22
            Zadzwonili po miesiacu do mnie...dziekuje za porady i do zobaczenia na
            produkcji:)
            • Gość: do czeslawa Re: do czesława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 18:12
              skoro nie ma norm co w takim badz razie znaczy "100% normy"???
              • Gość: były pracownik Re: do czesława IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 25.08.06, 00:38
                Czesław Ty masz cos z głową !!! dobrze pamiętam jak dziewczyny na kontrolkach dmuchały poduszki... jeszcze dobrze nie wcisnęła zielonego a już drugim palcem czerwony button press... i to ma byc JAKOSC !!! tak jak pisałem wyżej, o głowie.
          • Gość: 40ZETA Re: do czesława IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 02:57
            SPOKO MASZ RACJĘ.ALE.,,JUREK DA SIĘ ZROBIĆ120 NA GŁOWE -SPOKO-SŁYSZY PIOTR .TO
            BYŁ STYCZEŃ 2005.BEZ KOMENTARZA.TERAZ JEST 135 SZTUK NA GŁOWĘ.ALE NIE CHIAŁBYM
            TEJ PODUSZKI NAWET W TACZCE.TO DAJE DUZO DO MYŚLENIA PANIE A.O.
            • Gość: Czesław Re: do byłego pracownika IP: *.man.czest.pl 25.08.06, 15:14
              Skoro zakład płaci im za wykonywanie konkretnej czynności , a one jej nie
              wykonują albo oszukują , narażając tym samym wizerunek firmy oraz samą siebie
              na surowe konsekwencje - to chyba te dziewczyny mają coś z głową a nie ja . Na
              pewno nikt im nie kazał w ten sposób kontrolować wyrobu . Nie mam pojęcia z
              jakich powodów ludzie pracują w ten sposób – to znaczy nie rzetelnie .
              Niektórzy po prostu nie dorośli nawet do pracy na produkcji .
            • Gość: jakuza Re: do czesława IP: *.pl / 213.199.204.* 26.08.06, 12:00
              właśnie ja proponuje panu P.P i A.O a także J.W włożyć te moduły do swoich
              samochodów moze predzej im odpalą i wrócą z dalekiej podrózy i zaczna niedługo
              dbać o swoich pracowników. Ja nie wiem skąd oni chcą wziąść 1000 roboli jak na
              15 przeszkolonych podobno 5 podejmuje prace.
              Podwyżek dla tymczasowych miało nie być dlaczego są bo nikt prawie za 800 zeta
              nie bedzie zap*** w soboty i niedziele.
              Cieszy mnie to że ludzi zaczyna do pracy brakować wkońcu może zmienią podejście
              do pracownika. Mój kuzyn pracuje w niemczech w TRW Aldorf zarabia 4000 euro za
              taką samą prace tylko nie w takich ilościach tam przedewszystkim liczy sie
              jakość u nas niestety nie
              • misiak32 Re: do jakuzy 26.08.06, 22:04
                Co ty piepszysz???
                w alfdorfie 4000 ojro???
                twój kuzyn cie w cyca ładuje max jaki tam na produkcji wyciągają to 2200 ojro do
                łapy a przeciętna to 1800 ojro ...
                no chyba że kuzyn w kadrze kierowniczej ale w to niewieże bo tam tylko
                niemiaszki w kadrze a robole to polacy czesi i turcy.....

Gość portalu: jakuza napisał(a):

> właśnie ja proponuje panu P.P i A.O a także J.W włożyć te moduły do swoich
                > samochodów moze predzej im odpalą i wrócą z dalekiej podrózy i zaczna niedługo
                > dbać o swoich pracowników. Ja nie wiem skąd oni chcą wziąść 1000 roboli jak na
                > 15 przeszkolonych podobno 5 podejmuje prace.
                > Podwyżek dla tymczasowych miało nie być dlaczego są bo nikt prawie za 800 zeta
                > nie bedzie zap*** w soboty i niedziele.
                > Cieszy mnie to że ludzi zaczyna do pracy brakować wkońcu może zmienią podejście
                >
                > do pracownika. Mój kuzyn pracuje w niemczech w TRW Aldorf zarabia 4000 euro za
                > taką samą prace tylko nie w takich ilościach tam przedewszystkim liczy sie
                > jakość u nas niestety nie
      • Gość: asa Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 16:21
        ja tez ja podziwiam tylko ze kobitka juz tam nie pracuje
        • Gość: hmmm Re: do czesława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 21:16
          pracuja tak poniewaz jak bylo napisane wyzej normy sa tak napiete ze brakuje
          czasu,ja wole zrobic mniej ale sprawdzic dokladnie bo to wazne!ale rózni sa
          liderzy i róznie reaguja jak nie zejdzie norma lub jak jest duzo braków.panie
          Czeslawie nie wydaje mi sie ze pracuje pan na produkcji bo jesli by tak było to
          by to pan wiedział.
          • Gość: też hmmm Do Cześka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 13:45
            Czesiek czy Ty aby nie jesteś naszym drogim dyrektorem Piotrowskim????
            Wcale by mnie to nie zdziwiło :-D
        • Gość: zgodna Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 21:30
          No własnie :((
          Czesław nie jest produkcyjny ,to czuć,ale ma racje ,że sami sobie
          podnosimy normy i ...a szkoda gadać, kropka
          Nie możemy mieć pretensji do nikogo.
          • Gość: odbycik Re: TRW - rolnicza IP: *.bulldogdsl.com 26.08.06, 06:02
            miałem nieszczęście pracować na legionów prawie 4 lata i szczęśliwie się od tej
            pracy uwolniłem.. miałem nieszczęście pracować z panią która ma na nazwisko jak
            facet na imię, jej przepiękną siostrzenicą.. miałem nieszczęście pracować z
            gonzem, pudlem i reszta zwierzyńca nie wyłączając wesołej halinki(na szczęście
            krótki był to epizod) i jej wiecznie oddanej przydupaski spod olsztyna.

rzuciłem to w trzy dupy, praktycznie z dnia na dzień. i nie żałuję, moje zdrowie
            jest dużo ważniejsze niż parę złotych więcej. wieloryba pamiętam jeszcze z
            legionów z kontroli jakości, nie sądziłem że taki tuman może zajść tak wysoko,
            ale cóż. po raz kolejny układy rodzinne biorą górę nad zdrowym rozsądkiem w tej
            firmie. kiedy odchodziłem normy były podkręcone do granic przyzwoitości, , jakoś
            nie chce mi się wierzyć że jeszcze je zwiększyli. o atmosferze nawet nie
            wspominam, bo arbait mach frei i koniec. do tego zgraja ludzi zatrudnionych
            prawdopodobnie tylko dlatego, że byli bez żadnych perspektyw na cokolwiek
            innego, a wiadomo takiego można wyszkolić lepiej od pudli w cyrku.

to, co się dzieje na obu zakładach nie jest kwestią bałaganu.. jest doskonale
            przemyślanym działaniem, mającym na celu wydojenie do maksimum obecnych 'złóż
            roboli tanich i tresowalnych'. gdy to źródło się skończy zakład szybko się
            zwinie, trasport maszyn dalej na wschód nie będzie wielce kosztowny jeśli
            odniesiemy je do zysków z tańszej siły roboczej.

tak cztam ten wątek i powiem wam, drodzy pracownicy trw, jedną myśl krążącą po
            mojej głowie - wcale a wcale mi was nie żal, bo to co się dzieje w obu zakładach
            TO TYLKO I WYŁĄCZNIE WASZA WINA!!! dajecie sobą pomiatać, dajecie z siebie
            zrobić maszynki, jesteście bezwolni.. gratuluję wszystkim, którzy mają trochę
            oleju w głowie i przeciwstawiają się takiemu traktowaniu. bo chyba lepiej tyrać
            za 1000 zeta i wiedzieć że cię ktoś docenia, niż dawać się walić w dupę za
            cztery setki więcej..
            • Gość: do odbycik Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 11:33
              masz całkowita racje,wiem o kim pisałes wyzej,jestem na tej samej
              zmianie.gratuluje zmiany zycia.pozdrawiam.
            • Gość: Jedna z tych co mu Re: Do odbycika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 13:43
              Pięknie to wszystko napisałeś,nie wiem czy sama dosadniej bym to zrobiła. Chętnie poszłabym w Twoje ślady.. jednak mój mąż kiepsko zarobkuje,a moje dziecko jest przewlekle chore i musi być pod ścisłą kontrolą lekarza,Niestety zagryzam wargi codziennie
    • Gość: Mała :) Do Grzybiarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.06, 18:26
      Pozdrowienia dla Grzybiarza!!!
      Wiedziałam,że Ci się uda :))))
      I pójdzie Ci tam świetnie :))
      Mimo,że czasami się kłócimy to fajnie,że w takim ble zakładzie można spotkać przyzwoitych,odpowiedzialnych i zaufanych ludzi.
      Bardzo się cieszę,ze dane było mi Cię poznać i że mogę na Ciebie liczyć...
      Życzę Ci dalszych sukcesów zarówno osobistych jak i zawodowych :)
      Do zo..w naszej "Uroczej: pracy
    • batman43 Re: TRW - rolnicza 27.08.06, 19:51
      Nic się nie zmieniło. Nie zazdroszczę ani wielorybowi, ani liderom, choć
      zachowanie niektórych z nich nie jest poprawne, ale prostakom zawsze bije do
      mózgu kiedy poczują lepszą kasę i władzę. Za nic w świecie nie chciałbym być na
      ich miejscu. Większość jest całkiem OK.
      Poza tym zakład się bardzo dynamicznie rozwija. Będzie nowa hala produkcyjna z
      ok. 600 miejscami pracy.

Pozdrowienia z TRW,
      • Gość: meteorr Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 21:26
        Bo widzę że pięknie wychodzi prostactwo naszych kolegów ;-)Tyle piszecie jak
        wam jest źle,jacy jesteście nieszczęsliwi jakich to macie złych szefów itd,
        tylko nikt z was sie nie zastanowi co w tej pracy jest dobrego!Skoro Wam jest
        tak źle i tylko zaciskacie zęby idąc do pracy to lepiej się zwolnijcie i
        zróbcie miejsce innym którzy chcą pracować!Nie znam sytuacji na rolniczej ale
        wydaje mi się że skoro jest jakiś spór pomiędzy dyrekcją a pracownikami
        powinniście sobie to w inny sposób rozwiązać,a nie wypisywać jak prostaki róźne
        hasła po kiblach(przejaw szczeniactwa)Niestety jak się zachwujecie w pracy tak
        was traktują.Czemu nie ma pomazanych kibli na legionów a pracownicy mają inne
        problemy niż pisać że ich dyrektor to taki i owaki? na dowód tego można
        przeczytać sbie wszystkie posty na temat tego zakładu i wyjdzie na jaw że
        większość takich cymbałów pracuje na rolniczej, nie wiem może ten cmentarz tak
        nastraja(lol)Wszędzie się znajdą niezadowolone jednostki, wszystkim się
        niedogodzi.Sądzicie że jak zmienicie pracę (tak jak ktoś napisał)i bedziecie
        zarabiać 400zł mniej to was ktoś doceni ? Guzik prawda! Zapraszam do prywatnych
        firm zobaczycie jakie są zarobki, np w sklepach( praca po 10-12h świątek piątek)
        i kasa 800-900zł.Nie potraficie decenić tego co macie!Potraficie tylko obrażąć
        innych jako anonimowi internauci!

Pragnę zaznaczyć że nie jestem związany z tą firmą,znam masę osób które pracują
        w obu zakładach
        ps.nauczcie się szanować nawzajem,wówczas wymagajcie tego od innych.Miłej
        zabawy na pikniku życzę.
        WD
        • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 28.08.06, 00:37
          no meteor, z tymi napisami na kiblach to masz zupełną rację. zawsze co otwierałem drzwi do kabiny było ich więcej i bardzo mnie to wkurzało. Swiadczy to o pracownikach ich poziomach intelektualnych, tylko w ten sposób mogli wyrazić gniew i zal na podwładnych, dla mnie to po prostu prosci,zwykli i płyccy chłopcy z jednym tylko zwojem więcej w mózgu po to żeby nie srali obok kibla. Pozdrawiam
          • Gość: Ania do byłego pracownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 10:13
            Dobrze,że napisałeś,ze to chłopcy są prostakami bo w damskiej toalecie żadnych pisemnych uwag na drzwiach nie znajdziecie (dawno temu owszem był jakiś komenarz na temat lidera i jakiejś kobiety z którą romansował,ale szybko zostało to usunięte).
            Owszem cieszę się ze swoich zarobków,jeśli jeszcze mam w miesiacu dużo zapłu zostaję i na nadgodzinach,żeby dorobić,ale kasa to nie wszystko..były pracowniku..ciekawe czemu Ty odeszłeś :). Pracuję tu i jednocześnie się uczę,by za jakiś czas zmienić klimaty..a kto ich nie zna na produkcji guzik wie,więc też nie ma prawa podejmować sie niesłusznych komentarzy.
            Szanuję swoje pieniądze,bo ciężko na nie pracuję.
            • Gość: meteorr Re: do byłego pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 11:50
              nie odszedłem,mam własną firmę(nigdy nie pracowałemw TRW).Co do problemów i ich
              rozwiązywania to są inne metody niż wypisywanie obelżywych głupot w toaletach,
              tylko chodzi o to jak już ktoś wyżej wspomniał trzeba mieć jeszcze więcej
              zwojów w mózgownicy aby na to wpaść :)
              • Gość: meteorr Re: do byłego pracownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 11:53
                miałem na myśli rozgiewane osoby wypisujące bzdury w toaletach!,tak dla
                sprostowania że nie biorę wszystkich pod jedną kreskę.
                • Gość: hmm Re: do meteorra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 16:36
                  masz własna firme dlatego odbierasz to wszystko w ten sposób.jak napisałes
                  wczesniej nigdy nie pracowałes w trw,wiec nie udzielaj sie na ten temat bo to
                  co dowiesz sie od kolegów to nie wszystko,to nie to samo.cieszy mnie to ze trw
                  sie rozwija .ze sa nowe perspektywy,nowe miejsca pracy,niezle zarobki,ale z
                  drugiej strony praca jest ciezka i odpowiedzialna a wszystkim tutaj chodzi
                  przede wszystkim o normalne stosunki miedzyludzkie.jest jak jest,ja gratuluje
                  dyrekcji zakładu za ogromny powód do radosci.
                  • Gość: Michal K. Re: do meteorra IP: *.flatpla.net 28.08.06, 20:21
                    do hmm

naucz sie czytać baranie
                    • Gość: hmm Re: do Michal K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 21:09
                      nie wiem o co ci chodzi i nie wiem jakie masz podstawy do nazywania mnie
                      baranem.zjawiłes sie nie wiadomo skad,nie wiadomo po co i nie wiadomo w jakim
                      celu mnie obrazasz.rajcuje cie to?
                      • Gość: heniek Re: do Michal K. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 21:56
                        jutro impreza huraaa !!!! wreszczie mozna bedzie sie spotkac z naszymi ładnymi
                        dziewczynami teerwówkami. Hmmm za którą sie tu jutro wziąść. Hedbegi, pasazerki
                        czy ( panie)kierowców, a moze sipki. Ktore są ładniejsze :)...?
                        • Gość: hmmm Re: do heniek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 23:52
                          impreza to piknik na ktorym spotykaja sie pracownicy trw a jesli tobie chodzi o
                          cos innego to udaj sie do burdelu
                          • Gość: pracownica trw Re: do heniek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.06, 23:59
                            Piknik był zajefajny. Poprzedni na stadionie to niewypał, ale w tym roku
                            sssuuupppeeerrr!
                            • Gość: były pracownik Re: do heniek IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 03.09.06, 00:07
                              dokładnie, opiszcie swoje wrażenia z pikniku, kto z kim co i jak ??
                              • Gość: hmmm Re: do heniek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 00:14
                                na pikniku było super,wszyscy sie super bawili,fajne konkursy i ogólnie fajna
                                organizacja.pozdrawiam i ide lulu/.
                                • Gość: gosc Re: do heniek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 19:19
                                  super piknik pojemny Trabant do ktorego zmiescilo sie az 20 osob pozdrawiam te
                                  osoby
                                  dyrektor A.O. rowniez super sie bawil spoko gosc
                              • Gość: BIBI PIKNIK TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 18:07
                                Pełna kultura. Kto miał się opić to się opił. Jedzenia i picia nikomu nie
                                brakowało. Każdy mial po kilka talonów i jeszcze rozdawano. Super organizacja.
                                Zadaszenia, namioty, podest do tańczenia. To mi się podobało. A co Wam?
                                • Gość: Michal K. Re: PIKNIK TRW IP: *.flatpla.net 03.09.06, 18:15
                                  A mnie się podobał piknik z rodzinami na stadionie, tak powinno być, obecna
                                  formuła piknku to tylko pożywka dla mówiących o "rozpuscie" w TRW
                                  • Gość: BIBI Re: PIKNIK TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.06, 19:36
                                    Jaka rozpusta!!!
                                    Tak jak pisałam pełna kultura i dobra zabawa. Wiem jak wyglądaja pikniki z
                                    rodzinami. Żona trzyma się pod depo męża bo ten nikogo nie zna i czuje się jak
                                    imbecyl, albo żona dziwnie wodzi oczami za mężem, bo koleżanka z pracy poprosiła
                                    go do tańca, a poza tym wszyscy zamiast się wspólnie bawić biegają za swoimi
                                    pociechami i tjutjają sobie wzajemnie.
                                    BIBI
                                    • Gość: Czesław Re: PIKNIK TRW IP: *.man.czest.pl 03.09.06, 19:45
                                      Zgadzam się , piknik powinien być tylko dla pracowników .
                                      A rodzinę jak nie masz gdzie zabrać to poczekaj aż będą dni otwarte w
                                      zakładzie .

• Gość: hmmm Re: PIKNIK TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.06, 23:04
                                        zgadzam sie.piknik dla pracowników trw,bo jesli by był z rodzinami to nie wiem
                                        jak by sie wszyscy pomiescili.pozdrawiam wszystkich.(nie wspomne o tym ze
                                        biegało by pełno piszczacych dzieci).
                                        • Gość: jeden z tych Re: PIKNIK TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:09
                                          prosci ludzie zawsze potrzebowali chleba i igrzysk a potem znowu do kieratu
                                          kto tego nie rozumie sam sobie szkodzi .Ciemnym ludem zawsze dobrze sie rzadziło
                                          pozdrowiena
                                          • Gość: hmmm Re: PIKNIK TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 19:39
                                            jesli firma nic nie robi dla pracownikow to zle ,a jak robi to tez wam zle???
                                            zastanowcie sie .
                                            • Gość: nożyczki i linijka można żyć bez pikiniku :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 20:01
                                              Cóż..nie zaliczyłam firmowej imprezy i też żyję :))
                                              Powiem szczerzę,ze wcale mnie ona nie kręciła,jak co poniektorych :)
                                              Wypiłam w domu piwo i pogrillowałam(pogoda była super) fakt,że nie do późna i bez tańców. Ale przynajmniej nikt mnie nie obgadał jak wyglądałam,co robiłam i z kim się bawiłam :))
                                              Nudzi mnie wysłuchiwanie plotek jak co niektórzy się zataczali..:))
                                              Jak się bawić to na całego??
                                              POZDRAWIAM TYCH CO NIE PIKNIKOWALI Z TRW
                                              • Gość: oleg Re: można żyć bez pikiniku :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:55
                                                I masz rację te picniki {integracyjne } to tylko upust naszej kasy inic poz tym.
                                                • cubalonka Re: można żyć bez pikiniku :) 05.09.06, 23:59
                                                  Nie przesadzaj jaki upust kasy?to jest ludziom potrzebne,choć trochę oderwać
                                                  się od szarej rzeczywistości...
                                                  • Gość: hyhyhy Re: można żyć bez pikiniku :) IP: 32.112.138.* 06.09.06, 05:18
                                                    piknik nie jest dla was robole. jest dla dyrekcji i liderow - kiedy sie nawali
                                                    trzodka to i jezyk zaczyna sie rozwiazywac, troche pobluzgaja i na drugi dzien
                                                    raporciki ida wyzej - temu sie nie podoba to, tamtemu tamto i sie zaczyna
                                                    jazda. do tego zalosni ludzie zadowoleni ze posluchali jakichs gowien, ktorych
                                                    na wesela nie chca brac i ochlali sie rozcienczonym 'piwem' a pozniej poszli do
                                                    don kiszota porzygac pod stoly. a do tego sami za to zaplacili. dla nie bomba :)
                                                  • jb2006 Re: można żyć bez pikiniku :) 06.09.06, 09:18
                                                    A ty oczywiście nie jesteś jednym z roboli
                                                    i wiesz wszystko dokładnie co i jak i kiedy i z kim.
                                                    Jesteś zwykłym podrzegaczem !!
                                          • Gość: oleg Re: PIKNIK TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 21:56
                                            itu jest 10.
                                            • Gość: 12.12M Re: PIKNIK TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 09:55
                                              do HYHYHYHYHY czy jak sie tam podpisałes.napisałes takie głupoty ze az zal cie
                                              słuchac,jeszcze raz powtarzam ze na pikniku było extra i wiele sie
                                              pozmieniało,a tym co nie byli to jest chyba żal,było naprawde pyszne jedzenie a
                                              w szczególnosci karkówka i golonka z grilla.fajna zabawa.piknik przedłzył sie
                                              do pierwszej bo wszyscy sie fajnie bawili to chyba o czyms swiadczy.pozdrawiam.
                                              • Gość: hyhyhy Re: PIKNIK TRW IP: *.bulldogdsl.com 06.09.06, 10:00
                                                no wspaniale, pierwszy raz w tym roku mieso jadles? golonka ci buzie zatkali na
                                                pare miesiecy bo sie bedziesz onanizowal do swiat na sama o tym zarciu.. a
                                                gumowe uszy czuwaly :)
                                                • Gość: 12.12m Re: PIKNIK TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:14
                                                  nie nikt mi buzi golonką nie zatkał po prostu wyrazam swoje zdanie na temat jak
                                                  było na pikniku.mnbie sie podobało jak i wielu innym a CIEBIE CHYBA NIE
                                                  BYŁO.ALE NAJWIECEJ MASZ DO POWIEDZENIA NA TEN TEMAT.
                                                  • Gość: 12.12m Re: PIKNIK TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:22
                                                    i zastanów sie nad trescia swojej wypowiedzi.po pierwsze jestem kobieta,po
                                                    drugie nie mam zamiaru sie onanizowac,po trzecie takich jak ty powinni topic bo
                                                    zanieczyszczacie tylko srodowisko.to tyle w tym temacie.
                                                  • Gość: hyhyhy Re: PIKNIK TRW IP: *.bulldogdsl.com 06.09.06, 10:27
                                                    hohoho, odezwała się pani która pracuje w zakładzie który wykorzystuje azbest.
                                                    wyluzuj troche i spojrz na to z boku.. chyba ze jestes jedna z genialnych
                                                    liderek, wtedy faktycznie masz przeeeeeeee..e :)))
                                                  • Gość: 12.12m Re: PIKNIK TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:55
                                                    nie jestem liderka,pracuje na produkcji,i wiem jak jest i co jest.ale nie wiem
                                                    czy zauwazyłes ze rozmawialismy na temat pikniku a nie pracy w zakładzie,wiec
                                                    nie myl pojęc.
                                                  • Gość: hyhyhy Re: PIKNIK TRW IP: *.bulldogdsl.com 06.09.06, 11:27
                                                    oj, daj spokoj i pokaz ze nie jestes tylko robotem ale czasem myslisz..
                                                  • Gość: 12.12m Re: do hyhyhy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:49
                                                    nie jestem robotem,ale wiesz mi ze temat pikniku a temat pracy w trw to dwie
                                                    różne sprawy.
                                                  • Gość: hyhyhy Re: do hyhyhy IP: 32.112.138.* 07.09.06, 04:03
                                                    wlasnie staram ci sie wyjasnic, uboga w rozumek niewiasto, ze jest to
                                                    nierozerwalnie ze soba polaczone, i to w sposob w ktory ty sobie nie jestes w
                                                    stanie wyobrazic, a ja niestety prosciej tego ujac nie umiem..
                                                  • Gość: 12.12m Re: do hyhyhy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 07:40
                                                    ubogiej w rozumek niewiasty to sobie poszukaj w domciu(jesli masz)bo ja sie za
                                                    taka nie uwazam.jesli dla ciebie piknik a praca w trw to to samo to radziłabym
                                                    ci abys sie szedł leczyc bo masz chyba pierwsze objawy shizofremii
                                                    paranoidalnej,ja sie na pikniku bawiłam a nie szyłam poduszki.nie moge pojąc
                                                    twojego rozumowania,Piknik to piknik,a Praca to praca.ja umiem oddzielic te
                                                    dwie rzeczy-ty tego nie potrafisz, wszystko wrzucasz do jednego wora,obrażajac
                                                    przy tym ludzi.(LEPIEJ NIE MÓWIC NIC NIZ MÓWIC O NICZYM).
                                                  • Gość: hyhyhy Re: do hyhyhy IP: *.bulldogdsl.com 07.09.06, 18:54
                                                    podzuszki sie bawily obok ciebie..
                                                  • Gość: 12.12m Re: do hyhyhy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 19:48
                                                    wstrząsajace!!!!
                                                  • Gość: hyhyhy Re: do hyhyhy IP: *.bulldogdsl.com 07.09.06, 20:05
                                                    i w koncu przyznalas mi racje :D
                                                  • Gość: 12.12m Re: do hyhyhy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:03
                                                    nie,nieprzyznałam ci racji,wogóle nie kumasz co sie do ciebie mowi,żyjesz w
                                                    swoim swiecie.jeszcze raz ci powtarzam ze piknk to piknik a praca to
                                                    praca.przynajmniej ja mam takie podejscie.trzeba umiec sie bawic a ty wokól
                                                    widzisz tylko jakies spiski.wyluzuj troche.
                                                  • Gość: staranowany Re: PIKNIK TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:18
                                                    no a nie przelecial cie tam jakis mechanik ze tak bronisz pikniku?
                                                  • Gość: Michal K. Re: PIKNIK TRW IP: *.flatpla.net 07.09.06, 21:14
                                                    Co wy z tym azbestem, to jakaś piramidalna bzdura, co za kretym ją wymyślił??
                                      • Gość: Cichy Re: PIKNIK TRW IP: *.bulldogdsl.com 10.09.06, 18:03
                                        Albo do muzeum lotnictwa, ku.. jego mać:)))))))))))))0
                                  • Gość: Cichy Re: PIKNIK TRW IP: *.bulldogdsl.com 10.09.06, 18:02
                                    A były bójki między pracownikami zaraz po imprezie? Takie jak pod chińską
                                    knajpą w III Alei latem 2005? Maniek Krysiak miał niezły strzał, jescze przez
                                    tydzień nos mnie bolał...:))))) Chociaż w sumie to nie był znowu aż taki wyczyn,
                                    ledwo stałem na nogach....
            • Gość: Cichy Re: do byłego pracownika IP: *.bulldogdsl.com 10.09.06, 17:56
              To że ciężko pracujesz nie wątpię, natomiast były pracownik który nie raczył
              się podpisać swoim imieniem to mój znajomy. Zacząłem i skończyłem pracować w tym
              syfie mniej więcej w tym samym czasie co on i nie żałuję decyzji o odejściu.
              Jedyne co zawdzięczam TRW to stawki dzięki którym mogłem uzbierać pieniądze na
              wyjazd z Kaczolandu. I wcale nie miałem pracy lekkiej ani przyjemnej. Może
              łatwą, ale przyjemna nie była dla mnie nigdy podobnie jak smierdząca słomą
              atmosfera na osławionych liniach Vw-Skoda...pozdrawiam wszystkich nieszczęsnych
              którzy nie mając takiej swobody wyboru jak ja musieli tam zostać...oczywiście
              tylko nielicznych.
    • Gość: 2105a Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:56
      czy nie macie przyjemniejszych tematow np. nowe romanse po pikniku
      • Gość: lysy Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 22:23
        jest jeden ktorego widac golym okiem nie od pikniku tylko hoho
        • Gość: hmmm Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 20:55
          romanse są wszedzie wystarczy sie rozejrzec.
          • Gość: rrrrr Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 22:49
            np. jakie?? kto z kim gdzie i kiedy?? az taka obeznana jestes?? a wiec
            slucham...
          • Gość: 2105a Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 22:57
            jezeli sie rozejrzalas to napisz co zauwazylas
            • Gość: xxl Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 09.09.06, 00:51
              romanse, właśnie ciekawe ile nowych powstanie po pikniku ?? zazwyczaj tam sie zaczyna, pamiętacie G. Ślęzaka ?? ..
              • Gość: hmmm Re;do rrrrr,2105a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 07:17
                ja wiem,ale jesli chodzi o romanse to chyba na legionów jest wiecej.
                • Gość: 2105a Re: Re;do rrrrr,2105a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 23:33
                  jak wiesz to napisz ale na rolniczej
                • Gość: Cichy Re: Re;do rrrrr,2105a IP: *.bulldogdsl.com 10.09.06, 17:45
                  Na Legionów to jest zwykłe ku..two, a nie romanse. Nazywajmy rzeczy po imieniu.
              • Gość: 2105a Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.06, 23:35
                wlasnie na pikniku jest super okazja
                • Gość: hmmm Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 07:08
                  nie moge napisac,bo uwazam ze to nie moja sprawa.
                  • Gość: zniesmaczona Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 14:10
                    LUDZIE !!! Pytam !
                    Po co nazwiska ?,każdy niech pilnuje
                    swojej d..y
      • Gość: Zorba Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:31
        hahahah a stare juz nieaktualne?
        Mariuszek juz nie podrywa? usiadl na tylku?
    • Gość: 12.12m Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 21:08
      a ty agencie jestes z legionów?czyz nie tak?
      • Gość: były pracownik do Cichego IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 11.09.06, 01:19
        cichy, cichy ..... nic mi to nie mówi. Dziś znów jestem po 12h pracy i jestem zmęczony ale jutro mam wolne i się zastanowie, może przypomnę sobie twoje imię. Ale podobnie jak Ty moje odejście z TRW było najmądrzejszą decyzją jaką podjąłem kiedykolwiek. Pozdrawiam wszystkich pracowników
        • Gość: hyhyhy Re: do Cichego IP: *.bulldogdsl.com 11.09.06, 03:01
          karol? :D

jeśli to ty to jest nas już trzech, mądrych decyzji nigdy za wiele ;)
          • Gość: były pracownik Re: do Cichego IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 12.09.06, 10:09
            nie, nie Karol mam na imię Darek
            • Gość: hyhyhy Re: do Cichego IP: 32.112.138.* 15.09.06, 04:49
              na ktorym psa tyrales? bo nie przypominam sobie zeby za mojej kandencji jakis
              darek spie..l :)
              • Gość: ja Re: trw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.06, 17:32
                kadencji...prosze,prosze.
                • Gość: byly pracownik Re: trw IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 03.10.06, 02:02
                  tyralem, zapiepszalem jak wol :-) ... u Gresia M obok Mileny W... z siwym na lini, wszyscy go znaja... ... bo siwe wlosy mial... :-) pozdrawiam all
                  • Gość: ja Re: do były pracownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:03
                    zmiana A ?
                    • Gość: pracownik Re: do były pracownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 16:17
                      przyjecia sa,trw sie rozwija,projekt nowej hali-niezły.a co myslicie o zmianie
                      rozkładu jazdy przewozow??
                      • Gość: wrrrrrrrrrrrrr Re: do były pracownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:18
                        do bani.kolejna super decyzja i zmiana na gorsze.a o pracy w swieta to juz nie
                        wspomne.
                        • Gość: były pracownik Re: do były pracownik IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 08.11.06, 00:18
                          hej skoro watek wrocil to sie zapytam, czy wiecie ile osob odeszło z firmy by wyjechać za granicę do pracy, chciałbym podkreślić, że gdy ja odchodziłem słyszało sie raptem o kilku takich osobach a było to 1.5 temu. POzdrawiam
                          • Gość: wrrrrrrrrrrrrr Re: do były pracownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 10:40
                            bardzo duzo osób zwolniło sie w ostatnim czasie,a zapowiada sie na jeszcze
                            wiecej bo z tego co sie słyszy na hali to ludzie pomału zaczynaja sie
                            buntowac.beda budowac nowa hale ...ale kto w niej bedzie pracowac jak juz teraz
                            nie moga ludzi zatrzymac.
                            • Gość: mrówka Re: do były pracownik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:50
                              To fakt nowa fabryka nikogo nie zatrzyma na siłę :)
                              Ale same worki są sobie winne!!
                              Jak patrzę jak jedna przez drugą zapierniczają,żeby się tylko wykazać.. bo mają
                              marzenia,że je ktoś doceni i że szybko przejdą do TRW :-/ cóż za błędny tok
                              myślenia. Kobiety zrywajacie sobie ścięgna nadwyrężajcie kręgosłupy .. i tak
                              nikt Wam za to nie podziękuje,nie doceni, zawsze wiedzą kiedy z..,a dobrycg
                              rzeczy już nie pamiętają.
                              Zwolniło się już mnóstwo ludzi i ja się kiedyś zwolnię..
                              A Ci co nie szanują swojego zdrowia niech gonią za tą "wielką" kasą.
                              • Gość: były pracownik Re: do były pracownik IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 09.11.06, 00:34
                                no tak, 1.5 roku to dużo i dużo się też zmieniło z tego co widzę, z drugiej strony zawsze było pełno chętnych za nie wiem 600-800 zł worków do pracy i pomysł o pustych halach chyba nie przejdzie, mnóstwo osób powiadacie.... no tak kto może spier.... a pomyślec, że ja byłem drugi.... Pozdrawiam wszystkich z nadwyrążonymi ścięgnami
                                • Gość: ??? Re: do były pracownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:17
                                  a ja uwazam ze jak tak dalej bedzie to nie bedzie miał kto pracowac.skoro nie
                                  umieja teraz zatrzymac ludzi,kto moze to ucieka.
                                • Gość: c Re: do były pracownik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 00:25
                                  a czy bylemu pracownikowi tak zle bylo i niech nie przesadza pozdrawiam
    • Gość: robilem tam dla was oboz pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:01
      was powinni tam zamknac tam na stal;e
      • Gość: my,wy,oni Re: dla was oboz pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:11
        co ty nie powiesz?niby czemu?
    • Gość: xx Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 21:50
      • Gość: ??? Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 07:21
        miejmy swoje forum www.forumtrw.lud.pl/
        • Gość: Czesław tylko o to chodzi ! IP: *.man.czest.pl 10.11.06, 12:24
          Nie chodzi o to że trzeba pracować w święto , ale o to że zmieniają grafik w
          ostatniej chwili i informują o tym 3 dni przed . Na rolniczej pracujemy prawie
          wszystkie weekendy , jeżeli trafi się wolna sobota albo niedziela każdy
          zaplanowuje ją sobie wcześniej , stara się spędzić ten dzień z rodziną z
          przyjaciółmi . Aż tu nagle informacja że trzeba przyjść w sobotę 11 listopada
          do pracy bo wzrosły zamówienia . Wszystko by było w porządku jak by za ten
          dzień były płacone nadgodziny ( na pewno znalazło by się wielu chętnych ) , ale
          oczywiście dyrekcja wpadła na lepszy pomysł ( zmusić pracowników do przyjścia
          do pracy pod pretekstem zmiany grafika – zapewne chodzi im o „ polepszenie
          stosunków między pracownikami „ ) . Przychodząc w sobotę będę mógł sobie
          oczywiście ten dzień odebrać – ale kiedy ? Urlopy są wstrzymane – zresztą kiedy
          nie były ! , mamy 10 listopada a ja mam 15 dni urlopu ! ( 11 dni wykorzystałem
          na wakacje ) – bo wiecznie są duże zamówienia , bo wiecznie są urlopy
          wstrzymane ! Na koniec powiem wam że niewolnictwo wciąż istnieje chodź pod inną
          postacią i to jest bardzo przykra sprawa . Kiedyś zastanawiałem się dlaczego
          niewolnicy nie woleli zginąć niż się podporządkować , doszedłem do wniosku że
          większości byli to ludzie prości potrzebujący jedynie podstawowych potrzeb i że
          chęć życia u nich , przetrwania przezwyciężyła . Kiedyś jeden filozof
          powiedział że „ kiedy przyjdzie po ciebie śmierć pamiętaj abyś jeszcze żył „
          bo umrzeć można wcześniej nie zdając sobie z tego sprawy . I my tak powoli
          umieramy nie zdając sobie z tego sprawy , tracąc z każdym miesiącem kontakt z
          żoną z dziećmi z najbliższymi – żyjemy od 10 do 10 następnego miesiąca .
          • Gość: znajomy Re: tylko o to chodzi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:13
            po pierwsze to fajny pomysl z tym forum www.forumtrw.lud.pl/

Po drugie to istnieje jeszcze jakies inne forum o TRW

Po trzcie zgadzam sie z Czeslawem, ze w calej tej sprawie nie chodzi o to zeby
            przyjsc do pracy 11 XI (przynajmniej mi). Chodzi o to ze powiadomili o tym 3
            dni wczesniej.
            Najlepsze jest to ze ten dzien bedzie prawdopodobnie oddany pod koniec grudnia.
            Sa tam wypisane dni do pracy, ale i tak beda wolne bo nie bedzie zamowien. A
            poza tym cytuje lidera ("te dni tam musialy byc wstawione bo w okresoe 3
            miesiecznym musi byc odpowiednia liczba dni. I tak musielibyscie w te dni oddac
            swoje urlopy.) Czy to nie jest "przymusowy urlop". A jak sami chcemy isc
            odpoczac to sa wstrzymane.

Wiele osob narzeka na zwiazki, ale rozmawiajac z ludzmi z lini wiem ze ludzi
            przynalezacych do zwiazku jest garstka. Wiec co Oni moga zrobic??

Zapisujcie sie do zwiazkow, gorzej juz byc nie moze!!!
            • Gość: m Re: tylko o to chodzi ! IP: 149.254.200.* 10.11.06, 16:47
              ja odeszlam z trw w maju i teraz mam super pracę. Urlop 2 tygodniowy i dziś
              jadę do polski.Bardzo cieszę się ze swojej decyzji.
              • Gość: ??? Re: tylko o to chodzi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:20
                jak zobaczyłam dzisiaj swoja wypłate to buty mi spadły.nie przezyje za nia w
                zyciu.przy pierwszej lepszej okazji odchodze z trw.szukam innej pracy.kropka.!!!
                • Gość: ciekawa Re: tylko o to chodzi ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 21:50
                  przepraszam ze jestem wścibska, ale jeśli mówisz że nie da się przeżyć za pensję
                  z TRW to moja pensja od "prywaciarza" to chyba tylko na chleb i wodę....Przecież
                  źle nie zarabiacie?...
                  • Gość: gosc Re: tylko o to chodzi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:12
                    najnizsza pensja to netto 1300 zl nieco wiecej od Workow a najwyzsza na
                    produkcji to 1800zl netto bo brutto to nikt by nie uwiezyl ile zarabiamy
                    2500
                    • Gość: ??? Re: tylko o to chodzi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 07:16
                      jak moze byc najnizsza netto 1300zł skoro ja własnie trzymam przed soba pasek
                      i zarobiłam 1089zł dokładnie.mało wiecie o \tych zarobkach jeszcze.
                      • Gość: gosc Re: tylko o to chodzi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 18:15
                        w takim razie jaka masz stawke ? najnizsza brutto 1520 co z dodatkami daje ok
                        1300 netto
                        • Gość: ??? Re: tylko o to chodzi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 07:05
                          ja mam 1450 brutto.niestety.zapomnieli mi chyba wyrównanie dac.
            • Gość: Maciek Re: tylko o to chodzi ! IP: 195.116.81.* 17.11.06, 14:37
              Uwaga ztymi zapisami do związków bo wam umów nie będo przedłużać tak jak
              zrobiono na Legionów . Kończyła się komuś umowa,należał do związków i
              dziękujemy.
            • Gość: Maciek Re: tylko o to chodzi ! IP: 195.116.81.* 17.11.06, 14:43
              Uważajcie na te zapisy do związków.Bo mogą zrobić to co zrobili na
              legionów.Jeśli należał ktoś do związków a kończyła mu się umowa to zamias
              dalszej umowu dziękowano mu za pracę .
              • Gość: fiki Re: tylko o to chodzi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:55
                nie maja prawa za to cie zwolnic
          • Gość: worker Re: tylko o to chodzi ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 00:40
            Pracownicy TRW przynajmniej mogą się w tej sprawie odezwac, Workerom pozostaje
            zagryzc zeby.
            • Gość: były pracownik Re: tylko o to chodzi ! IP: 217.96.15.* 13.11.06, 02:03
              A co myślicie o ochronie w TRW? Ja miałem w tamtym roku scięcie z jednym przy
              sprawdzaniu bagażnika
              • Gość: hyhyhy Re: tylko o to chodzi ! IP: *.bulldogdsl.com 14.11.06, 12:52
                trzeba było mu z procy przywalić :)
                • Gość: Gosia Re: tylko o to chodzi ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:05
                  Wczoraj nasz kierownik powiedział, że jak nie będziemy zostawać w pracy po
                  godzinach albo będziemy odmawiać przychodzenia w dni wolne od pracy to zrobi
                  listę i w najbliższym czasie nas wypier...lą. Ja nie zawsze mogę zostać, mam
                  dzieci. Ale pracy też nie mogę stracić. Już nie wiem co robić, ciągle w
                  strachu, w stresie. Czy mają prawo za to zwolnić?
                  • Gość: gosc Re: tylko o to chodzi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:40
                    czy mozesz wyjawic ktory to bisnes? kierownik 1 bisnesu wstrzymal urlopy a
                    jesli ktos chce to wysyla do 'boga' P.P. nie kazdy odwaza sie na rozmowe
                    jednoczesnie w innych bisnesach urlopy sa wydawane bez problemu.
                    • cubalonka Re: tylko o to chodzi ! 29.11.06, 17:47
                      z tymi urlopami to prawda,musisz żebrać o urlop który sobie wypracowałaś i ci
                      się prawnie należy.To paranoja,no ale zakład jest w potrzebie...ty się nie
                      liczysz...
                      • Gość: pracownik Re: tylko o to chodzi ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 22:58
                        mój urlop?i co z tego jak nie moge go wziasc kiedy chce! a najfajniejsze jest
                        to ze nawet po opieke musze isc do kierownika z 3 dniowym wyprzedzeniem,a skad
                        ja moge wiedziec kiedy dziecko zachoruje???bezsens totalny.
                        • Gość: ja Re: tylko o to chodzi ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 10:57
                          Opieka to kategoria urlopu.Wiesz, że nie będzie miał się dzieckiem kto zająć bo
                          mąż np. ma sprawę do załatwienia, to uprzedzasz przełożonego, że będziesz musiał
                          skorzystać z opieki.A JAK DZIECKO JEST CHORE IDZIESZ DO PRZYCHODNI I DOSTAJESZ
                          ZWOLNIENIE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka