Dodaj do ulubionych

TRW - rolnicza

IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 26.06.06, 17:54
Witam. Juz minął rok jak tam nie pracuje. Chciałbym was zapytać co słychać w tym zakładzie, co się zmieniło, ew na lepsze czy gorsze... Czy WIELORYB nadal trzyma się KORYTA :-).. Czy liderzy mają nadal głowy podniesione do góry... Pozdrawiam wszystkich pracowników ... dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: ona Re: TRW - rolnicza IP: *.21.pl / *.21.pl 26.06.06, 19:21
      Pozdrawiam.To teraz co porabiasz.Ja pracuje w tym super zakładzie od 3 lat i
      szczerze mówiąc to jest chyba coraz gorzej.Chociaż trzeba cieszyć się z tego co
      się ma bo jak to mówią chwal szefa swego bo mozesz mieć gorszego.
    • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:24
      dzieki za pozdrowienia,moim zdaniem lepiej juz nie bedzie.mozna by tu pisac i
      pisac ale nie moge bo skasuja watek.a wiec lepiej juz nie bedzie...oj nie.
      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 19:31
        plusy sa takie ze firma sie rozwija nowe przyjecia nowe miejsca
        pracy,przeniesiona jest stolowka bo powstaje centrum inzynieryjne,nowa hala na
        terenach dawnej czestochowianki,no troszke sie pozmieniało,jesli chodzi o
        stosunki miedzyludzkie to bez zmnian...wiesz o co chodzi.no i ta
        czterobrygadówka jest minusem,ale co zrobic jestesmy dobrze wytresowani.z
        ktorej jestes zmiany?pozdrawiam.
        • Gość: zdumiony Re: TRW - rolnicza IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 26.06.06, 22:04
          "Wytresowani"!? A co to jest? Cyrk???? Dla wielu ludzi to szczyt marzen!!
          • Gość: xxxxx Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:24
            jak bys zgadl{a} to jest cyrk malpy w cyrku sa lepiej traktowane niz pracownicy
            • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 00:12
              Witam ponownie, przeniosłem się na wyspę :-) ostatnio jak pracowałem moim liderem był fajny facet którego żona była w kontroli (pozdrawiam). Muszę przyznac, że faktycznie ostatnie miesiące mojej pracy na tej dużej ARENIE to był niezły cyrk a te KLAUNY (?) potrafiły dać całkiem niezłe przedstawienie... Kiedyś, parę lat temu było całiem inaczej, lepsza atmosfera, mniej stresu, krzesaełka pod kazdym automatem :-) Pracowałem tam od 96r więc mogę coś powiedzieć na temat zmian które zachodziły na Rolniczej... Gdzie przeniesli jadalnie ??
              POzdrawiam wszystkim...
            • Gość: slonce Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 16:03
              to swieta prwada.sa tacy liderzy ktorzy nie tylko nie szanuja pracownikow ale
              poprostu ponizaja ich.sama jestem tego ofiara.brak
              szacunku,zrozumienia,wyrozumialosci a co dopiero mowic o pomocy z ich
              strony.znam kilka osob ktore na temat zakladu wypowiadaja slowa:oboz
              pracy,oswiecim,auschwitz,a na liderow ss-mani,zandarmy itd.takie slowo moge uzyc
              w odniesieniu do mojego lidera.ten zaklad schodzi na psy!i taka jest
              prawda!zamiast polepszac sie to coraz gorzej.coraz wiecej ludzi sie zwalnia i to
              nie tylko ci co pracuja w workerze... to jedno wielkie bagno!albo BURDEL jak to
              kiedys ktos nazwal.Pozdro.Sloneczko.
              • Gość: antytrw Re: TRW - rolnicza IP: 85.195.119.* 22.08.06, 00:15
                Powinna wreszcie spłonąć ta farma niewolników. Ale byłoby fajnie. :)
            • Gość: polak Re: TRW - rolnicza IP: 212.160.86.* 29.03.07, 22:57
              Jeszcze troche i spadm z Tego zakladu Trw ????????????????????????????????????????
          • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 14:48
            to niech skladaja podania moze ich marzenie sie spelni...
        • 111978s Re: TRW - rolnicza 23.08.06, 03:50
          mistrzuniu jezeli pracowales tam od 1996 roku to musiales znac
          Brzezkiego?.Jezeli dobrze czytalem to juz troche tam nie pracujesz.Czemu sie
          zwolniles?Ztakim stazem powinienes byc przynajmniej kierownikiem
          -nieudaczniku.Skoro Ci tak bylo dobrze to czemu opusciles zaklad?Nie mow ze sie
          stawiales , bo tam sie nikt nie stawia .Dla 1800 pln-ow sa wstanie zrobic
          wszystko .Znam ten zaklad od raczkowania na ul.Krotkiej inie mowcie ze to oboz
          pracy.To Wy sami go stworzylisce.Sami podnosicie normy,sami sie
          sprzedajecie,sami robicie sobie problemy.Stoicie 8h i jestescie wielce narobieni
          i zestresowani.Sa gorsze resorty.WEzcie budowlancow ,maja 4zl na h i musza robic
          ,co madrzejsi poodchodzili.A wy?pokrzywdzeni przez los haaa.Jedzcie do Angli bez
          jezyka umiejetnosci i obycia kulturalnego.wrocicie z placzem.Na wies tam gdzie
          Wasze miejsce.Hodowac kaczki i swinki.Myslicie ze macie auto na kredyt to
          jestescie panami we wsi,zwykle buraki.Czekam na komentarze .Napewno beda gorace
          .Wieloryb nie daj sie burasom.(99%)
          • Gość: buraczek Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 18:42
            Nie odpisujcie na te brednie ,przecież to osoba na wyższym stanowisku ( pewnie
            kierownik) który liże dupsko Wielorybowi .Tak jak on używa tego samego języka,
            prawdziwy wieśniak. Uważam że ten zakład z tym drektorem i tą obsadą
            kierowniczą to prawdziwi essesmani . Pozdrawiam wszystkich z Rolniczej
            • Gość: mapet Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 19:32
              Masz racje! to musi być jakiś kierownik :)może to sam kierownik 1 biznesu :))
              To do niego podobne mówić,że jak Wam(powinno to być napisane z małej litery,bo
              mówiąc to z pewnościa kierownik nie ma na myśli szacunku) sie coś nie podoba to
              wynocha,bo za bramą czekają tysiące chętnych! :-/
              Żyję z dnia na dzień w tym zakładzie.Odliczam dni do pensji.Niestety moja
              połówka też odlicza,bo łącząc nesze pensje i tak nie starcza nam,a mówią,że w
              TRW jest tak pięknie i tyle pieniążków człowiek zarabia!!!
              Trochę człowiek dorobi na nadgodzinach,ale tylko po 2 zmianach na nockę opłaca
              się zostać.A co mają powiedzieć Kobiety-matki i żony,które wracają o 3 nad ranem
              a 8 są już na nogach??
              Ciekawe czy pan Piotr,albo pan Artur,albo pan Jurek pracowali w ten sposób??
              No tak ich stać,zeby ich żony-jeśli chcą-siedziały w domu,mogą też zawsze
              wynająć opiekunkę do rozwrzeszanych dzieciaków i nie muszą się martwić,zeby
              promocja na zeszyty sie nie skończyła :-/
          • ptapti1 Re: TRW - rolnicza 28.08.06, 16:52
            Ja jestem ze wsi tzn. pochodzę i mieszkałam tam dość długo. Hodowałam krowy,
            świnie i kaczki a jednak znam 4 języki obce i w szkole szło mi napewno lepiej
            jak niejednemu nieburakowi z miasta.
            Jeśli człowiek jest kretyn to nie odrazu wieśniak. Uwierz mi, że na wsi są
            ludzie i tacy co nic nie umieją i naprawde dobrze wykształceni. Więc nie
            ubliżaj wszystkim.
            A jeśli chodzi o TRW to ja nie pracowałam tam nigdy, raz złożyłam podanie i
            tyle mojej styczności z zakładem. Jednak jak lerzałam w szpitalu z zagrożoną
            ciążą to przewineło się tam sporo dziewczyn z TRW z poronieniami. Lekarze
            zakładali, że poronienia te mają bezpośredni związek z wykonywaną przez pracą.
            TZN. nie miały żadnych stanów zapalnych ani wad wrodzonych, przyczynom poronień
            nie były też bodzce zewnętrzne tj. upadek.
            Więc ten zakład chyba taki kolorowy nie jest
            • Gość: Skolka Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 17:13
              Z tymi poronieniami to jak fałszywy stereotyp polaka pijaka na zachodzie. Tam
              wiecej alkoholu sie przelewa. Ludzie piją na ławkach, przy sklepach, w parkach
              (L'clemb - Francja, Hiszpania). U nas tylko w wyznaczonych miejscach
    • Gość: mieszkaniec Re: TRW - rolnicza IP: *.strefa.com / *.profiline.pl 27.06.06, 10:35
      Mam dużo znajomych w tym obozie pracy.Wszyscy narzekają że tylko normy podnoszą,
      a maszyny są wyeksploatowane.To staje się wręcz niemożliwe, to jest tak jak by
      staremu samochodowi podniosły się osiągi,oczywiście odrzucając tuning.Liderzy to
      podobno Bogowie na ziemi, większość pracownikó drży na słowo lider!!!Klime mają
      tylko panowie w krawatach, a reszta chołoty niech pada na mordę.Pozdro dla
      uciśnionych.
      • Gość: Beny Re: TRW - rolnicza IP: *.man.czest.pl 27.06.06, 11:03
        Wieloryb pływa dalej , liderzy ( których jest teraz 60 ! ) unoszą się jakieś 5
        cm nad ziemią , mamy nową kierowniczkę która zmieniła Pryszczyce .

• Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 11:29
          Aż tyle nierobów ??? Ile dzisiaj lider ma na rękę ???
          • Gość: klega liderki Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 12:21
            Liderki dostają od 2000 d0 3000 w zależności od stażu.
          • Gość: pracownik1 Re: TRW - rolnicza IP: 149.254.200.* 27.06.06, 12:23
            Witam ja tez juz jestem byłym pracownikiem od miesiąca teraz jestem w anglii i
            jest super i wcale nie chcę wracać tam bo z dnia na dzień jest gorzej teraz
            podobniesz nie można mieć rozpuszczonych włosów muszą być związane gumką i z
            tego co rozmawiałm z koleżanką w weekend mówi że pracuje się coraz gorzej
    • Gość: mar Re: TRW - rolnicza IP: 149.254.200.* 27.06.06, 12:30
      kto był twoim liderem bo chyba sie znamy
      • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 12:40
        Przypuszczam, że gdyby wszyscy pracownicy wyjechali na jakis czas do pracy na wyspę, większośc z nich nie chciała by wracać do TRW i wcale nie chodzi mi tu tylko o zarobki... GM spoko gośc. pozdrawiam
        • Gość: mar Re: TRW - rolnicza IP: 149.254.200.* 27.06.06, 12:44
          NJ tez spoko
          • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 14:47
            stołówke przeniesli nad sale konferencyjna, tam blisko biur.a jesli chodzi o
            wlosy to prawda trzeba miec spiete,zadnych spinek itd.
          • Gość: pracownica Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 14:49
            DW ze zmiany "b" tez był fajny-piszcie z ktorej zmiany sa Ci liderzy bo tak
            cięzko sie połapac bo jest ich za duzo. A jesli chodzi o najgorszych to tez
            wypisujcie :P bo tez znam paru :P:P
            • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 18:27
              NJ, DW chyba za długo mnie już tam nie ma, bo nic mi to nie mówi. Moja zmiana to była... chyba C o ile dobrze pamietam, z siwym ryjem pracowałem :-) wiecie o kim mowa ?? pozdrawiam
              • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 19:27
                koledzy i koleżanki nie odpisujce mu na ten post. Prawdopodobnie zostal
                wywalony na zbity pysk za nieróbstwo, warcholstwo, ignorancje, nieodpowiednie
                zachowanie, niekoleżeńskość, świnstwo, chamstwo czy też kradzież. Teraz wielce
                rozczarowany próbuje sie nadal po latach mścić za swoje czyny. Chamstwo i jego
                podstawowe wychowanie pozwala mu wykorzystywać internet dla swych prymitywnych
                celów - obsmarowania kogoś. Stary żałosny jesteś dlatego cie wywalili. Zawiść
                twoja powoduje, że po latach nadal żewisz gorycz i rozpacz.
                • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 20:03
                  A Ty kim jesteś może NJ, DW a może Pani Basia SZ. czy też innym nierobem trzymającym zębami i pazurami swojego koryta za wszelką cenę. Tak wywalili mnie bo takim jak Ty plułem w twarz i nie dałem sobie pomiatać... :-) Pozdrawiam pracowników produkcji...
                  • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:31
                    Jestem pracownikiem workera. To co przeszedłem u poprzedniego pracodawcy
                    prywaciarza to byłą gehenna za 500 zł. Tutaj mam spokój i nadzieje na
                    przejście. Te skróty wymienione przez ciebie nic mi nie mówią. Choćby mi coś
                    mówily nie mam na tyle czelności aby obgadywać kogoś za plecami. Powtarzam
                    jeszcze raz - wywalili cie za twój tupet... czyż nie tak było?
                    • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 20:47
                      uff a już myślałem,że rozmawiam z kimś z wyższej półki... apropos obrażania, przeczytaj uważniej co pisałem wcześniej o moim liderze, pracowniku workera no i życzę Ci szybkiego awansu do Firmy. Pozdrawiam starych pracowników firmy i wszystkie ryje :-)
                      • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 20:54
                        Widze, że jednak umiesz rozmawiać. Dzieki i sorki za to ze Cie tak
                        skrytykowalem. Jestem tam od nie dawna i nie znam realiów jakie były, a pozatym
                        jeżykiem pisanym nie można oddać tego czego człowiek pragnie.
                    • Gość: nie pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 02:03
                      Stary ty chyba naprawde wierzysz w workera i tą prace i naprawde chcesz robić
                      jak Chinczyki że śpią w drodze do pracy w metrze a prace maja od poniedzieałku
                      do niedzieli i nie ma u nich tylu świąt i wolnych dni no chyba że partia
                      Czerwonych wzywa.... robisz krzywde dla swych potomnych
                • Gość: baba Re: TRW - rolnicza IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 06:47
                  ooooooooooooo ?! nie jestem pracownikiem TRW i nigdy nie byłam i mam nadzieję
                  że moja noga nigdy tam nie stanie. Brrrrrrrrrrrrr. Twoja wypowiedz przypomina
                  mi lata prosperity towarzyszy z PZPRu. Czyżbyś był/ła tak dobrze wytresowany/a
                  w tym cyrku???? Właśnie były rocznice 56r, 68r, i powtórki z mównic Gomółki i
                  reszty. "nieróbstwo, warcholstwo,ignorancje,nieodpowiednie
                  zachowanie,niekoleżeńskość,świństwo, chamstwo czy też kradzież" Uffffffffffff.
                  Tyle na raz ?? I kto tu jest żałosny ?! Żal mi ciebie mały człowieczku. Twoja
                  wypowiedż to tylko wazelina dla przełożonych.
                • Gość: nie pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 02:00
                  Heh hyba ci powiedzieli że firma należy do ciebie i od ciebie zależy bardzo dużo
                  to wszystko co widzisz może być Twoje. Heh.... jestes dobrym materiałem na
                  lidera jak to się u was powiada :) P.S. NAIWNIAK:)
              • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 09.07.06, 13:48
                to była zm.A, a póżniej krótko zm D.Oczywiście jeżeli twje inicjały to DK
                pozdrawiam Cię bardzo gorąco.
    • Gość: Arek Re: TRW - rolnicza IP: 80.53.75.* 27.06.06, 20:44
      Rafał to ty?
      • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 27.06.06, 20:49
        a to jest nas więcej ?? Nie, nie mam na imię Rafał...
      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:00
        słuchajcie i znowu sie zaczyna,czy z wami to juz nie mozna normalnie
        porozmawiac?bo wychodzi na to ze nie,zalozyciel watku pracowal tam kupe lat i
        troche wiecej wie na temat zakladu niz workerek pracujacy tam rok.ja tam
        pracuje 4 lata i tez mi puszczaja nerwy,tez gryze sie po jezyku i pewnie tez
        nastapi dzien ze powiem co mysle i wyjde,po prostu.jeszcze troche i w firmie
        beda same workery bo juz jest ok 6oo.a jesli chodzi o iincjały liderów to NJ
        znam jednego ale juz nie jest liderem jesli to on.pozdrawiam pracownikow
        produkcji,trzymajmy sie i nie dajmy sie zwariowac do reszty.
        • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:06
          a jesli chodzi o pracownikow workera to to jest niesprawiedliwe bo wykonuja ta
          sama robote i powinni miec stawki dodatki talony socjalne trzynastki tak jak
          my.rozumiem jakies 3miesieczne przyuczenie ale nie po 2 lata.workerów tez
          pozdrawiam.
          • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 09.07.06, 13:43
            trudno byłoby rozdzielać pracę w/g stawek zaszeregowania,a pretensje pracownicy
            Workera powinni mieć do swojego managmentu.Wydaje mi się,że TRW przekazuje dla
            nich zbliżoną kasę jak za pracownika TRW.
          • Gość: gosc.zocha kiler Re: TRW - rolnicza IP: 83.119.82.* 13.11.06, 22:12
            Witam wszystkich.POZDRAWIAM goraco byla brygade Grazyny Kity!!!!I brygade Anny
            Wiewiory i Ewy nazwiska nie pamietam.My tez pracowalismy w tym CYRKU!!!! Mile
            wspominam czas kiedy Brzeski byl dyrektorem,to byl czlowiek,ktory naprawde
            robil cos dla firmy.A potem ta cala reszta to popsula klimaty.A nasz pan
            kierownik MARUS SLOCINSKI to dopiero byl debesciak, czepial sie wszystkiego.TEZ
            zwolnilam sie i maz po 6 latach i wyjechalismy za granice.Naprawde nie zalujemy
            to byl naprawde OBUZ PRACY,a po naszym odejsciu to dopiero sie pogorszylo!!!!
            Mamy kontakt z pracownikami bardzo narzekaja. pozdrawiam napewno wiecie kto.
            • crazy_banana Re: TRW - rolnicza 14.11.06, 13:02
              Gość portalu: gosc.zocha kiler napisał(a):

> Witam wszystkich.POZDRAWIAM goraco byla brygade Grazyny Kity!!!!I brygade
              Anny
              > Wiewiory i Ewy nazwiska nie pamietam.My tez pracowalismy w tym CYRKU!!!! Mile
              > wspominam czas kiedy Brzeski byl dyrektorem,to byl czlowiek,ktory naprawde
              > robil cos dla firmy.A potem ta cala reszta to popsula klimaty.A nasz pan
              > kierownik MARUS SLOCINSKI to dopiero byl debesciak, czepial sie
              wszystkiego.TEZ
              >
              > zwolnilam sie i maz po 6 latach i wyjechalismy za granice.Naprawde nie
              zalujemy
              >
              > to byl naprawde OBUZ PRACY,a po naszym odejsciu to dopiero sie pogorszylo!!!!
              > Mamy kontakt z pracownikami bardzo narzekaja. pozdrawiam napewno wiecie kto.
              jesli chodzi o prace to z czym jest lepiej za granica ?? co robicie z mezem ??
              ile godzin i jakie warunki pracy ?? porownaj dokladnie
            • Gość: fikimiki do kilera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:59
              witam kiler jak sie trzymasz bo my juz nie dajemy rady .równierz pozdrowionka
              od starej brygady anny wywióry
        • volker5 Re: TRW - rolnicza 27.06.06, 21:15
          I pomyslec ze po polibudzie (metal)chcialem pracowac w TRW. Bylem tam nawet na
          rozmowie - po niej prawie otrzymałem propozycje pracy. Na szczescie TRW nie
          bylo jedyna firma do ktorej złożyłem CV. Wybralem inna firme - wydawałoby sie
          mniej znana i z pewnoscia mniej znaczaca na rynku. Okazalo sie jednak ze
          wybralem bardzo dobrze - bo zarabiam trzy tysiace na reke (czesto wiecej) i nie
          mam zadnego wsiuka lidera za przelozonego. Pracuje osiem godzin w systemie 2
          zm. (nie fizycznie) i musze zaznaczyc – nie miałem znajomości, była i jest o
          moja 1 praca, która już kontynuuje 8 rok
          Nie zniuslbym takiej atmosfery w firmie jaka opisujecie. to co nie raz
          czytalem na tym forum o TRW po prostu przechodzi ludzkie pojecie.

Pozdrawiam pracownikow TRW i zycze ,aby było Wam lepiej
          • Gość: aaaa Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:20
            po 8 latach 3 tys na ręke. hahah TRW daje po roku stażu 3 tys na reke
            inżynierom. W miare zdobywania doswiadczenia stawka ta sie diametralnie zmienia
            • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:28
              no własnie "inżynierom" a to własnie p[racownik produkcji wykonuje najbardziej
              meczaco,odpowiedzialna stresujaca prace.to po pracownika produkcji czesto
              przyjezdza pogotowie bo z biura chyba jeszcze nikt nie zasłabł.to nam nalezy
              sie konkretna podwyzka,a nie zabieranie premii za sprzatanie minutke wczesniej.
              • Gość: ebak worker 2 lata Re: TRW - rolnicza IP: *.nso.pl 07.07.06, 15:52
                popieram zapie..my jak dzikie swinie i co ponizanie szantaze ("twoje
                zachowanie moze miec wplyw na przejscie do trw)chamstwo itd.wiec co Wy na to
                takie sa reali i nikt tego nie zmieni niestety ja pracuje z perspektywy czasu
                gdybym wiedziala ze "dzieki tej pracy" schudne tyle ,jestem zestresowana
                wkurzam sie ciagle i na niektore geby mowiac delikatnie mie moge patrzec
                poprostu......... kazdy pracuje bo musi ma rodzine dzieci kredyty rachunki
                takze naprawde ja sie czasem ludziom niedziwie pozdrawiam fajnych ludzi...
            • volker5 Re: TRW - rolnicza 27.06.06, 21:32
              Gość portalu: aaaa napisał(a):

> po 8 latach 3 tys na ręke. hahah TRW daje po roku stażu 3 tys na reke
              > inżynierom. W miare zdobywania doswiadczenia stawka ta sie diametralnie
              zmienia

No to gratuluje tym inzynierom zarobku i pracy w stresie.Ciaglego opierniczania
              podwladnych itd. Ja mam ponad 3 tys podstawy na reke + premia od sprzedaży
              ktorej nie licze (bo jest zmienna)choc wynosi czesto grobo ponad 100%.
              Powinienem rowniez napisac w poprzednim poscie o innych bonusach, ktore mi
              przysluguja - nie napisalem celowo, aby nie wyjsc na chwalacego sie cwaniaka.
              To źle?.
              • Gość: on Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:36
                czyli jak zajmujesz sie sprzedażą to stres. tutaj żaden inżynier nikogo nie
                opiernicza. Inżynier nie zajmuje sie takimi rzeczami. hahahah . masz pojęcie
                komiwojażerze buhahahaah
                • volker5 Re: TRW - rolnicza 27.06.06, 21:51
                  Gość portalu: on napisał(a):

> czyli jak zajmujesz sie sprzedażą to stres. tutaj żaden inżynier nikogo nie
                  > opiernicza. Inżynier nie zajmuje sie takimi rzeczami. hahahah . masz pojęcie
                  > komiwojażerze buhahahaah

Wiesz odnosze wrażenie że dyskutuje z ograniczona osoba. To ze napisalem iz
                  mam premie od sprzedazy wcale nie znaczy ze w sprzedazy pracuje. Pracuje w
                  dziale technicznym jak cie to tak bardzo interesuje a w firmie w ktorej swa
                  prace wykonuje jest system premiowania ustalony od sprzedazy (wszystkie dzialy)
                  i od innych czynnikow - jednak sprzedaz a dokladnie jej suma w danym miesiacu
                  jest w przydzielaniu premi (dzial) najbardziej brana pod uwage.

Widze ze aby przystapic do dyskusji musialbym wpierw przedstawic cala historie
                  swojego życia bo co nie ktorzy nie potrafia sobie pewnych spraw sami
                  wytlumaczyc = czytaj poglowkowac.

• Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:38
                volker5 masz racje,trzymaj sie pracy i nie sluchaj tych co ci zazdroszcza,miec
                3.000 podstawy plus dodatki i nie stresujaca,nie fizyczna dwuzmianowa prace to
                wielkie szczescie.zycze powodzenia i sukcesów w pracy.
                • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 21:40
                  acha i jeszcze jedno:dla jednych 3000 to duzo,dla innych mało,niektorzy sa
                  nienapasieni i nawet 6000by ich niezadowoliło.
                  • volker5 Re: TRW - rolnicza 27.06.06, 21:52
                    Gość portalu: ja napisał(a):

> acha i jeszcze jedno:dla jednych 3000 to duzo,dla innych mało,niektorzy sa
                    > nienapasieni i nawet 6000by ich niezadowoliło.

Masz racje ja - tak to juz jest. Dzieki za mile slowa

Pozdrawiam serdecznie

vl
                    • Gość: Ala Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:04
                      żenada volker5 i Ja
                      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 22:14
                        z ciebie jest zenada,drazni mnie to słowo juz i ci co go uzywaja a nie znaja
                        poprawnego znaczenia.
                        • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 28.06.06, 00:13
                          tak to prawda, pracowałem w TRW prawie 9 lat więc cos niecos wiem, na początku było inaczej... fakt mieliśmy 800 zeta na rękę (1997) ale... na I zm najpierw była kawa na stołówce do 7h, wtedy akurat przychodził do pracy pan Tadeusz w krawacie :-) normy były 300% mniejsze... nie było ochrony a z IIIzm wychodziło się o 4:30 do domu i to nieraz w takim stanie, że ledwo się szło... a wcałym zakładzie na Rolniczej pracowało raptem z 300 osób. Jak słysze dziś ile zarabia worker to ...^@#&*(%#!#%$ czyste złodziejstwo i jeszcze jak ........ala. Szkoda mi tych ludzi, ale jaki oni mają w końcu wybór, w tym kraju...
                          Pozdrawiam
                          • Gość: ch Re: TRW - rolnicza IP: 217.96.15.* 28.06.06, 08:33
                            Jestes zalosny uwazasz ze w porzaku jest oszukiwac i pic w pracy a fakt, ze
                            ktos zrobil wreszcie porzadek z pijusami i patentowanymi leniami za oznake
                            zacofania. Powinienes sie przeniesc na komunistyczne Kube albo do Pl Korei moze
                            tam by docenili twoja postawe rodem z PRL.
                            Zycze Ci pracy za granica do ktorej tak tesknisz mowiac z pogarda "w tym kraju"
                            tam Ci pokaza jak sie pracuje i co znacza normy produkcyjne.
                            • Gość: były pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.cable.ubr01.mort.blueyonder.co.uk 28.06.06, 09:16
                              Panie lub Pani ch, akurat juz rok pracuje za granicą i wcale nie na zlewie i teraz mam porównanie... jak mnie traktowali w TRW a jak tutaj... szkoda, że nie dostaliście takiej szansy jak ja. Skoro lider unosi się 5 cm nad ziemią to ja powinienem conajmniej ze 30 :-) ale tak nie robie. pozdrawiam wszystkich Polaków
                              • Gość: ch Re: TRW - rolnicza IP: *.net / *.flatpla.net 28.06.06, 23:52
                                ale na podstawowe zarzuty to nie odpowiedzialeś, ja też pracowalem za granica i
                                jestem pewien ze nie pozwalaja ci na picie w pracy i wychodzenie przed czasem
                                jak to powiedziales ze robiles w TRW, wiesz dobrze ze obostrzenia w pracy na
                                zachodzie sa znacznie wieksze niz w kraju, zarówno dla pracowników fizycznych i
                                biurowych, pracujac w znanym koncernie w GB wiedzialem ze za przegladanie
                                internetu a nawet wysylanie prywanych maili ze sluzbowej skrzynki mozna
                                poleciec na pysk, a w Polsce w biurach to norma.
                        • Gość: Ala Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 03:59
                          panie "ja" na to sie składa, że skończyłam polonistyke i mam nieco szersze
                          pojęcie niż pan kmieciu pospolity
                          • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 08:58
                            no to niezle polonistki teraz mamy,napisze ci co to słowo znaczy gdybys jeszcze
                            go kiedys chciala uzyc-
                            żenada- skrępowanie, zakłopotanie, nieśmiałość.jezeli ktos jest żenujacy to
                            znaczy ze jest skrepowany pani polonistko.
                            • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:04
                              a kmieciem pospolitym to sobie w domu kogos nazywaj a nie mnie,jezeli jestes
                              polonistka powinnas miec troche kultury a widze ze ci słoma z butow
                              wychodzi,jak mozesz na mnie najezdzac nie znajac mnie wcale i od kmieci mnie
                              wyzywac,kobieto troche wiecej klasy.
                          • rheinlander Re: TRW - rolnicza 28.06.06, 12:07
                            Gość portalu: Ala napisał(a):

> panie "ja" na to sie składa, że skończyłam polonistyke i mam nieco szersze
                            > pojęcie niż pan kmieciu pospolity

BBBBBBBBBBBBbbbbbbbbuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhaaaaaaaaa weź sie nie
                            osmieszaj. Polonistyke hhhhehe, gdzie ? na WSP w CZ -wie? Bbbbbuuuuuuhhahaa.

A co to za studia? . Na którym miejscu w polsce jest poziom nauczania twojej
                            uczelni przez male u. Masz wogule pojecie na jaki temat piszesz?. Wiesz co to
                            inzynieria, technika?, wiesz z czym sie je całki, rachunek różniczkowy?, masz
                            pojecie cokolwiek o Chemii, Mechanice, Fizyce, Technice cieplnej, Informatyce,
                            projektowaniu itd., idt?.
                            Zabierasz głos babo od polaka w temacie ciebie nie dotyczacym. W TRW polonistow
                            jak potrzebują to tylko do serwowania kawy lizidupom szefostwa, wiec zamilcz i
                            nie dyskutuj na tematy ktore cie nie dotycza
                      • Gość: max Re: TRW - rolnicza IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.06, 11:54
                        Niska inteligencja ala dala glos hhehee
                      • Gość: gggggggg Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 23:32
                        jakie szkolenia do biura!!!!
          • Gość: pracownik TRW Re: TRW - rolnicza IP: 217.96.15.* 25.08.06, 02:22
            podaj mi adres tej firmy też chcę tam pracować
            • Gość: 40ZETA Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 02:38
              PROSZĘ IDŻ DO PSYCHA NA DWUKROTNE BADANIE.
    • Gość: ggg Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:34
      Witam serdecznie, a ja chciałabym poprosić tylko o odrobinę życzliwości dla
      pracowników Workera czy też ludzi na szkółce, ze strony pracowników TRW. To
      przykre jak się ich traktuje. Mówię o chamstwie a wystarczy odrobina
      zrozumienia... wszyscy jesteśmy ludźmi i powinniśmy się szanować, byłoby wtedy
      łatwiej.
      Pozdrawiam
      • Gość: next Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:39
        u nas pracownicy z workera są tak samo traktowani jak etatowi.Nie ma mowy o
        złym traktowaniu.Liderzy nie latają 5cm nad ziemią tylko zapierniczają!
      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:41
        ja osobiscie nie mam nic do workerow zawsze sluze pomoca i staram sie byc
        wyrozumiala bo poczatki sa trudne i tez kiedys bylam workiem tylko to sie work
        serwis nazywalo.ale wiesz mi znam worki ktore sie po prostu obijaja na
        szczescie jest to mniejszosc,mam kolezanke na lini z worka za ktora trzeba
        zasuwac po mnie sie leje i padam w domu jak wracam z pracy,w koncu to gdzies
        zglosze np.liderowi bo mam dosc pracowania za kogos(ona pracuje 2 lata) wiec to
        nie sa jej poczatki.
        • Gość: ggg Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 09:51
          Masz rację, tacy też są ale niestety sama doświadczałam sytuacji przepychania i
          popychania wręcz przez panią z TRW, (której nie przeszło przez gardło
          słowo "przepraszam") z taką nienawiścią w głosie i oczach, że aż przykro.
          • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 10:51
            "nie pamieta wół jak cieleciem byl" to stwierdzenie wypadaloby co niektorym
            przypomniec.cala atmosfera zalezy od ludzi,mną tez chcieli pomiatac ale sobie
            nie pozwoliłam.,a jesli chodzi o ta moja kolezanke,to nie wiem jak to rozegrac
            bo nigdy na nikogo nienakablowalam bo tego nie uwazam,a z nia juz rozmawiałysmy
            ale nie dociera.
            • Gość: max Re: TRW - rolnicza IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.06, 11:53
              wasze TRW kojaży mi sie z niewolnictwem i zbiorem tytoniu. Wasze nazwy np. -
              lider - buhhhhaha to w moim odczuciu przydupas wlazoncy pod biurko jakiegos
              oprycha i robiacy mu dobrze. Wszyscy ci ktorzy widza w tej firmie cokolwiek
              dobrego sa slepi jak wyborcy leppera i giertych = czyli ciemnota - amen
              • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:33
                amen
                • Gość: gość Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.06, 14:52
                  Prawdą jest ,że przed podjęciem pracy trzeba zostawiać w szatni telefony
                  komórkowe ?
                  • Gość: do gośc-ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:36
                    nie,ja nosze swoj w kieszeni tylko ustawiam na wibracje zeby nie dzwonil a w
                    szczegolnosci na 1 zmianie.nie wolno rozmawiac na lini a calkowity zakaz na
                    module.
    • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.pl / *.net-komp.pl 28.06.06, 16:44
      Witam
      W firmie zmienia się niesdtety tylko na gorsze. Waruki pracy i płacy są coraz
      gorsze. Liderzy jak to liderzy mają zbyt dużą władzę i skrzętnie z tego
      korzystają. Podskoczysz to nie przedłuży Ci taki umowy, pozbawi premii, bądź
      nie da Ci podwyżki. Formalnie możesz się odwołać do kierownika lub dyrektora,
      ale co z tego. Przecież dobrze wiesz, że liderzy z kierownikami są w zażyłych
      stosunkach i tylko możesz sobie pogorszyć sytuację. Fakt są liderzy, którzy są
      naprawdę rzetelnymi ludźmi, nie boją się pracy i zawsze możesz liczyć na ich
      pomoc, ale większość z nich to nawet palcem nie kiwnie żeby Ci pomóc. Choćbyś
      na ryj padał to będzie Cię taki jeszcze poganiał. Dyrektor jak dyrektor stara
      się to wszystko trzymać w ryzach. Niestety jest trochę daleko od zwykłych ludzi
      i przez to nie wie jak jest naprawdę, nikt do niego nie pójdzie się poskarżyć,
      bo załatwi go lider. Trzeba jednak przyznać, że od czsu do czasu robi ze
      wszystkim i wszystkimi porządek. Szkoda, że tak rzadko.
      • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 20:38
        mamy prawo sie poskarzyc,od tego jest dyrektor aby nas wysłuchac,jesli ktos sie
        boi mozna zostawic u dyrektora anonim,.
        • Gość: osa Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 21:13
          Nie możecie tym lideronm/ale śmieszne określenie dopieprzyć?
          • herman28 Re: TRW - rolnicza 28.06.06, 21:22
            lider - buuuuuuuuuuuuuuhhhhhhahhaah brzmi jak ciec.
            • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:55
              kiedys sie jeszcze lepiej nazywali a mianowicie "mistrz"
              • Gość: qqq Re: TRW - rolnicza IP: *.net / *.flatpla.net 28.06.06, 23:58
                Liderzy sa bardzo potrzeni bez nich ten zakład by nie funkcjonował - odnosze
                wrażenie że wszystkie cielenta produkyjne siedziałyby i popychały pierdoły nie
                zeszłaby ani jedna sztuka produkcji - a w końcu nie o to chodzi.
                • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 00:20
                  a lider osób zbednych? to juz lekka przesada.
                  • Gość: trw-am Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 07:47
                    Liderzy to cioty
                    • Gość: lunatyk Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:12
                      A może jakiś przyjemniejszy temat np: laseczki w TRW ? Są jakieś fajne.
                      • Gość: monter Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 14:16
                        Oj tak niektóre tak, same się proszą. Niektóre to fajne dupeczki ale niektóre
                        paździory! ble np : Agatka w okularkach Ble!!!. Szyje na maszynie.Ble!!!
                        Tłuściutka BLE BLE!!!! I dlaczego pracuje właśnie u nas na rolniczej!!
                        • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 15:15
                          To napisz jaka Ci sie podoba a nie ktora jest "ble" to moze wyjda z tego jakies
                          wybory miss TRW? :D:)U nas tez jest pare "ble" np. Ewelinka ale przeciez nie o
                          to chodzi by na nie patrzec tylko na te fajne. nie? :D:D:)
                          • Gość: on Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 17:43
                            zmiana c. Liderka Ford fju fju. Dziewczyny VW i BMW no i Maybach
                            • Gość: ja Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 22:48
                              faceci umieja tylko najezdzac na dziewczyny ktore "nie sa w ich guscie" a moze
                              by tak ranking na facetow?
                            • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.pl / *.net-komp.pl 01.07.06, 00:03
                              napisz dokładnie jaki to PSA
                            • Gość: ktoś Re: TRW - rolnicza dziewczyny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 14:57
                              I znow niesympatyczna opinia to nie ma tam nikogo godnego uwagi? Zadna
                              dziewczyna nie nadaje sie do tego by sie z nia pokazac na miescie? Faceci
                              broncie honoru swoich kobiet( mezowie, faceci kobiet pracujacych w TRW-
                              niekoniecznie pracownicy)
                • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.pl / *.net-komp.pl 01.07.06, 00:17
                  Owszem zgadzam się, że liderzy są potrzebni. Tylko, że lider to jak nazwa tego
                  stanowiska mówi powinien być przywódcą, autorytetem i ekspertem. Ponadto
                  powinien mieć kwalifikacje moralne i merytoryczne, aby piastować tę funkcję.
                  Niestety tak nie jest i mamy liderów, którzy ledwie co ukończyli podstawówkę
                  ewentualnie zawodówkę, ale potrafili głośno krzyczeć na swoich kolegów,
                  podnosili normy i donosili na wszystko i wszystkich i nie ma co tu pisać co
                  jeszcze co i z kim robili, bądź robiły. Niestety to smutna prawda, dlatego
                  jest tu tak jak jest. Wykształceni ludzie zapier... na produkcji i jeszcze są
                  poniewierani przez takich liderów. Dyrekcja nie widzi jednak problemu, bo taki
                  wykształcony stara się, robi normy i żyje nadzieją na awans, a takiego
                  pracownika szkoda zabierać z produkcjii. Wadą jest brak jasno określonych
                  procedur awansów i przesunięcc. Wszystko zależy od wzajemnych układów i
                  powiązań. Nepootyzm i jeszcze raz nepotyzm to polityka kadrowa w tej firmie.
                  • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: *.pl / *.net-komp.pl 01.07.06, 00:24
                    Jeszcze trzeba powiedzieć, że są liderzy, którzy naprawdę nadają się do
                    pełnienia tej roli. Niestety jest to niwielki odsetek liderów pracujących w tym
                    zakładzie. Starrzy pracownicy wiedzą, którzy to są, bo z wielu z nich była
                    okazja pracować, a może mały ranking dobrych i złych liderów. Proponję podawać
                    inicjały, płeć i zmianę.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: iwa Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 07:51
                      Odnoszę wrażenie,że liderzy to kapo.
                      • Gość: koneffka Re: TRW - rolnicza IP: 212.87.244.* 01.07.06, 20:34
                        Sam(a) jesteś kapo,a jeśli nie to delikatnie mówiąc barani łeb. Nie obrażaj
                        ludzi. Jak się nie podoba to zmień pracę na lepszą u prywaciarz za 3 zł na
                        godzinę.
                        • Gość: endriu Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:45
                          i czyni to czlowiek dla paru srebnikow -wlosy staja na glowie -jeszcze tylko
                          drot kolczasty miska zupy zwiekszyc norme a prezesi czy jak ich tam zwac siedza
                          nad flaszka pala cygara i licza kasiore i mysle ze nawet nie wie co robia jego
                          dyrektorzy i cala masa cieci---tam byl tekst cyrankiewicz gomulka gierek no to
                          pozdrowienia dla mas trzy x tak
                    • Gość: dj Re: TRW - rolnicza IP: *.net / *.flatpla.net 02.07.06, 07:12
                      fakt, jest paru niezłych liderów ale są to lideży którzy kiedyś pracowali na
                      produkcji i wiedzą jak to jest
                      • Gość: hektor Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 07:18
                        lider = lideży ?
    • Gość: tjjb Re: TRW - rolnicza IP: *.man.czest.pl 02.07.06, 07:54
      gdzie znajduje się drugi zakład TRW w Polsce ?
      • Gość: Ala Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 09:54
        na Legionów
      • Gość: :-) Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 11:18
        W Gliwicach
        • Gość: thomas Re: TRW - rolnicza IP: 195.172.110.* 02.07.06, 15:06
          to widze ze nie zly burdel w trw dobrze ze mnie nie przyjeli zapie..c jak w
          oswiecimiu to ja nie zamiezalem pod okiem kata Trzymacie sie nara
        • Gość: wieśniak Liderek Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:30
          łłłłłłłooooooooooo
          a jakie łajdactwo w tym TRW!!!
          ile dzieci z nieprawego łoża wychowuja tatusiowie, którym "pomogli" kolesie żon
          z pracy
          a ile małżeństw sie rozpadło?

Oprócz obozu pracy jeszcze totalna rozpierducha.
          I tak trzymać.
      • Gość: kiu Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 00:10
        jest tez w pruszkowie
        • Gość: x Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:06
          To co czytam po prostu mnie przeraża. Nie sądziłam że jest tak tragicznie. Mój
          narzeczony (za miesiąc bierzemy slub) też pracuje w TRW. Na szczęście w biurze!
          Ma służbowy samochód i co roku zagraniczne wczasy. Nie piszę tego żeby się
          przechwalac ale wręcz przeciwnie - ukazac że zarząd TRW stac na wyższe płace i
          poprawienie jakości pracy. Życzę Wam powodzenia!
          • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 16:05
            no wlasnie i jak tu ma byc dobrze.oczym my wogole mowimy,nigdy nie bedzie
            dobrze!!!!
            • Gość: przemo Re: TRW - rolnicza IP: *.com / *.venaritmo.com 03.07.06, 18:45
              Ludzie o czym wy tu piszecie,pokażcie mi zakład w Częstochowie,który ma tylu
              pracowników i ciągle daje zatrudnienie,który nie ma rygoru?!Pracuję w tej firmie
              prawie 9 lat,faktycznie gdy było nas o wiele mniej osób łatwiej było zapanować
              nad grupą,ale w momencie gdy jest nas tylu naprawdę jest ciężko.Ludzie też są
              sobie winni-pracuję na produkcji więc wiem o czym mówię!!!Jeżeli ktoś przychodzi
              do pracy tylko po to aby odwalić 8 godzin i się nie przemęczać- ktoś musi za
              niego zapieprzać i w ten sposób robi się ciężko!!!Jak ktoś robi co do niego
              należy i nie ogląda się na drugiego to nie jest tak ciężko.Wydaje mi się że
              praca za prawie 2000zł.jest lepsza niż praca za 800zł.w markecie!!!Denerwują
              mnie takie komentarze iż jest to "obóz pracy",znam takich "cwaniaczków",którzy
              tak mówili,zwolnili się będąc pewni iż znajdą lepszą pracę,no i ostatnio
              spotkałem się z gościem przy okazji zmiany opon w samochodzie,zgadnijcie jak
              wyglądał?Charował uwalony po łokcie od rana do nocy za niecałe 900zł.Mowa o
              kawie czy przewozie do pracy - ZAPOMNIJCIE.Pozdrawiam wszystkich pracowników TRW.
              • Gość: DO PRZEMO Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 19:21
                sluchaj jak masz 2000zl to sie ciesz,bo ja mam polowe mniej a czy wykonuje
                mniej???hmmm przeciez sa normy i kazdy ma uszyc tyle samo.i ten co ma 2000 i
                ten co ma 1200.żałosne.
                • Gość: przemo Re: TRW - rolnicza IP: *.com / *.venaritmo.com 03.07.06, 20:08
                  Wszystko OK.Tylko że ja na poczatku jak zaczynałem też miałem ok 1000zł.na
                  rękę.Po prostu zapracowałem sobie!!!Teraz na pewno jest ciężej dojść do takiej
                  stawki,ale nie jest to niemozliwe.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: do przemo Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:33
                    pracuje 4 lata.teraz jak worki przechodza do trw to dostaja wiecej ode
                    mnie,wszystko by bylo ok( bo wszedzie trzeba pracowac)tylko niech stawki beda
                    sprawiedliwe.ja wiem ze pracy sie nie da zwazyc ale to troche
                    niesprawiedliwe.pozdrawiam.
                    • Gość: qwert Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 23:28
                      co jest najwiekszym problemem na rolniczej?
                      • Gość: oleg Re: TRW - rolnicza IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 00:32
                        Kochani problemem jest to, że niektóre osoby nie potrafią się znaleźć w nowych
                        realiach być może wyprzedzających trochę te, które są na zachodzie a jest to
                        zasługą naszego dyrektora nie będę pisał, o kim mowa, bo wszyscy wtajemniczeni
                        i logicznie myślący to wiedzą, że facet ma racje, chcąc rozwijać ten zakład.
                        Ale jeżeli chodzi o osoby na produkcji to fakt, że mogłoby być dużo lepiej, ale
                        to kwestia rozmowy i dotarcia do każdej osoby i tu jest rola liderów.
                        Fakt jest faktem czasami zachowanie kierowników pozostawia wiele do życzenia i
                        nie mam tu na myśli wszystkich teraz realia na rynku pracy są takie a nie inne,
                        chociaż zmieniają się na kożyśc pracowników z produkcji.

• Gość: krawiec Re: TRW - rolnicza IP: 212.87.244.* 04.07.06, 02:02
                          Rachunek jest prosty:1350-2000 pln na produkcji.Ja mam 1760 plus premia
                          produkcyjna 260 pln(ostatnio miesiac w miesiąc 15%) plus dodatki za prace w
                          nocy 50% ,jak dwa tygodnie nocki to mam ekstra 4 stuwy plus motywacja prawie
                          100 pln(ja mam czasem 5 czasem 6%) ,plus co miesiac 150 pln za frekfencje,
                          dostalem zyski za 2005 jakieś 6-7% to bedzie jakieś 100 na miesiac.Od tego zusy
                          i podatki i razem uzbiera sie i 1900-2200 na rekę bo troche nadgodzin tez
                          wpada,i wcale nie jestem tymzmartwiony. Dowóz mam za darmo i soki,kawa i sypana
                          i z ekspresu jak chce i stolówka, a teraz nam klime na hali założyli ,a liderke
                          swoja lubie.A jak sie komuś nie podoba to niech idzie do innej roboty i nie
                          pier-oli tu o jakiś obozach albo kapo a szczegulnie tu krzyczą ci co lenie
                          lewusy i darozjady i co im marzy sie komuna co dawali po znajomosci.
                          • Gość: do krawca Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 12:19
                            no to ty chyba NA legionow pracujesz bo na rolniczej jest tak grafik ustalony
                            ze nie ma zadna zmiana 2 tygodnie nocek najwiecej jest 7-8 nocek na miesiac.a
                            te dodatki to tez nie wiem skad masz.i nie mazy nam sie komuna ani nie jestesmy
                            lewusami,tylko sprawiedliwe wynagrodzenie.za ta prace.
                          • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: 80.48.157.* 28.07.06, 10:22
                            nie wypisuj bajek
                            nie wypisuj bajek
                            nie wypisuj bajek
                          • Gość: kuba Re: TRW - rolnicza IP: 80.48.157.* 28.07.06, 22:41
                            GOSCIU JA MAM STAWKĘ 1600 I BIORE NA REKE 1300 CO TY TU ZA BREDNIE PISZESZ,KTO
                            CIE NASŁAŁ.ZA 1300ZŁ TO MOZNA SOBIE KUPIĆ SŁONECZNIKA,A NIE WYZYWIĆ RODZINĘ,TO
                            SA KPINY,ZEBY ZA TAKI ZAPIEPRZ ZARABIAC TAK MARNE GROSZE.MOZE NIEKTÓRZY
                            ZARABIAJĄ,ALE NIE WSZYSCY.WIERZCIE MI JA NAPRAWDĘ TYLE ZARABIAM,JESTEM CIEKAWY
                            KIEDY W KONCU BEDZIE WYRÓWNANIE STAWEK,BO NA RAZIE WYRÓWNUJĄ TYM CO MIELI
                            STAWKI1390,A KIEDY WYRÓWNAJA TYM CO MAJA 1610 PO TRZECH LATACH PRACY.JAK MOZNA
                            TAK PONIZAC LUDZI,GDZIE WIEKSZOŚC MA PO 2000 TYS. I WIECEJ I RAZEM ROBIMY TE
                            SAMA ROBOTĘ.GDZIE TU MOTYWACJA DO PRACY!!
                          • Gość: xxxxxxxxxxxxx Re: TRW - rolnicza IP: *.21.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:07
                            i utszymujesz 2 dzieci za to w szkole gimnazjalnej to jesteś dobry
                            • Gość: ona Re: TRW - rolnicza IP: *.21.pl / *.21.pl 31.07.06, 21:01
                              Tylko niestety to sami pracownicy ten obóz tworzą.Ludzie pokazują ile to
                              potrafią wykonać bo chcą byc naj. a później sa wysokie normy ze człowiek nie ma
                              czasu odetchnać.Ja jestem tylko ciekawa czy dyrektor cos działa w kierunku
                              poprawy zachowania liderów.
                          • artwol1 Re: TRW - rolnicza 31.07.06, 18:02
                            Cała Częstochowa wie,że TRW to AUSCHWITZ!Nawet jakbym miał zarabiać o 500zł
                            więcej niż teraz i tak bym tam nie poszedł!
                        • Gość: :) Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:18
                          Uważasz że wstrzymanie urlopów dla pracowników produkcji to jest zmiana na
                          lepsze? :/
                        • Gość: tjjb Re: TRW - rolnicza IP: *.man.czest.pl 10.07.06, 20:18
                          Co na to Tel Awiw?
                  • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: 80.48.157.* 30.07.06, 09:55
                    co ty pieprzysz do 2000tys mozna ojśc conajmniej po 12latach,dawniej co zmiana
                    umowy była podwyzka,a teraz co?majac stawkę 1600 dostajemy 1300 na rękę to sa
                    marne grosze to jest wstyd dla trw.adyrekcja udaje ,ze jest wszystko ok.chyba
                    bedzie trzeba zmienić dyrektorów,moze inni wyrównają płace,bo nie moze być
                    takich rozbierznosci w zarobkach!!!
                  • Gość: ja Re: TRW - rolnicza IP: 80.48.157.* 30.07.06, 10:08
                    CO TY TU PISZESZ ZA BZDURY DO STAWKI 2000TYS.DOJDZIEMY PO 10 LATACH,A TY WTEDY
                    ILE BEDZISZ MIAŁ.KIEDYS PRZY ZMIANIE UMOWY BYŁA ZMIANA STAWKI ATERAZ CO? MARNE
                    GROSZE CO ROK.JA PO 3LATACH MAM 1600 ICO TO JEST,NA REKE BIORĘ1300 TO SĄ KPINY
                    ZA TAKI ZAPIEPRZ.TO JEST WSTYD DLA TRW,ZE SA TAKIE WIELKIE RÓŻNICE W
                    ZAROBKACH.CHYBA MUSIMY ZMIENIĆ DYREKTORÓW,MOZE INNI DOSTRZEGA TEN
                    PROBLEM.NADMIENIAM,ZE PRACUJE3 LATA I CO AŻ TAK DUŻO ZARABIAM AJAK BEDĘ
                    PRACOWAŁ13 LAT TO BEDĘ MIAŁ2000TYS.SMIESZNE,ALE PRAWDZIWE
                    • Gość: lukas Re: TRW - rolnicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 17:00
                      Szkoda że nie pomyslałeś o swojej przyszłości i zarokach kiedy był na to czas.
                      Teraz masz pretensje do całego świata.
                      Zmiana dyrektorów i tak nic nie da bo takie stawki jakie zarabiamy dyktuje
                      rynek i należy się niestety z tym pogodzić. Na marginesie to właśnie
                      prawdopodobnie ci dyrektorzy sprawili że będzie budowana nowa hala i nowe
                      miejsca pracy
                      • Gość: pracownik Re: TRW - rolnicza IP: 80.48.157.* 09.08.06, 07:01
                        niby kiedy miałem pomysleć o zarobkach?Ja nie mam pretensji do całego
                        świata,chcę tylko zeby dyrekcja równo traktowała pracowników i nie powinno tak
                        być aby za wykonywanie takiej samej pracy płacić tak rózne pieniadze,nawet do
                        800 zł róznicy.Czy to jest sprawiedliwe?Gdzie tu motywacja do pracy jak
                        pracownik na stanowisku obok robiacy to samo ma az tyle wiecej?Czy to jest w
                        porządku?Nie wiem czy to wina rynku pracy,ale chcę godnie zarabiać za tak
                        odpowiedzialna pracę.
                        • Gość: Żółty kołnierzyk Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:09
                          Zarobki..teraz w dobie podwyżek to chyba najważniejszy temat na zakładzie.Tyle
                          spekulacji...Prawda jest jednak praktycznie jedna. Sporo z tego ile dostaniemy
                          podyżki zależy od sympatii jaką darzy nas nasz przełożony. Zaczynając od
                          lidera,jak nie należysz do fan-klubu to nie licz na więcej niż 50zl,a czasami
                          możesz newet mniej dostać.
                          I mają gdzieś naszą odpowiedzialną pracę i to,że porównując z unijnymi
                          standardami
                          jesteśmy parobkami :) Szkoda..
                          • Gość: zielona mrówka Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:13
                            Szkoda,że tak malo zalogi TRW należy do związków,może wtedy udałoby sie
                            wynegocjować lepsze pensje.
                            Ja nie liczę na dużą podwyżkę, nie dlatego,ze kierownik tak powiedział,ze nie ma
                            dużych funduszy i jak to podzielić miedzy wszystkich, moja liderka zawsze daje
                            swoim koleżanką najwięcej..a ja niestety do nich nie należę..
                            Będę .. dalej i muszę udawać,że nawet te 5 dych mnie motywuje!!!
                            • cubalonka Re: TRW - rolnicza 09.08.06, 16:02
                              Ze zwiazkami to masz racje, ale przydały by sie inne zwiazki,bo te co sa to nic
                              nie działają.Tu sa potrzebne zwiazki ,które dbałyby o interes pracownika.
          • Gość: ch Re: TRW - rolnicza IP: 217.96.15.* 04.07.06, 13:40
            Złotko przesadziłaś - służbowy to on może mieć telefon, bo samochody firmowe to
            mają dyrektorzy a wszyscy są żonaci.
            • Gość: set Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:26
              Widac że nie masz pojęcia o tym co się dzieje w biurach.Nie wiem kim jest "x"
              ale mój mąż pracuje w TRW i wiem że nie trzeba byc dyrektorem aby miec
              służbowy samochód. Jeśli chodzi o telefon to służbowy ma nawet pracownik
              piekarni ale nie wy produkcyjni robole TRW.
              • Gość: sąsiad Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:37
                To prawda. Mój sąsiad pracuje w TRW w biurze i z tego co mi mówił to nie jest
                dyrektorem a jeździ służbowym autkiem. W zeszłym roku się ożenił i mieszka w
                całkiem odjechanym mieszkanku. Nie ma bogatych starych ani teściów. Jego żona
                skończyła teraz staż na parkitce jako lekarka. Więc nie sądzę żeby było ich
                stac na dwa ekstra woziki. Oczywiście gdyby on nie pracował w TRW.
                • Gość: aha Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 17:44
                  Chyba wiem o kogo Ci chodzi rzeczywiście też się dziwie skąd mieli forsę na
                  nowego citroena. Bo tą corrollą to on już w zeszłym roku jeździł. a teraz to im
                  się przyda jeszcze więcej kasy bo podobno ona jest w ciązy.a swoją drogą to
                  jakbym miał tyle forsy też bym ją przeleciał fajna dupa z niej.
                  • Gość: b Re: TRW - rolnicza IP: 217.96.15.* 04.07.06, 21:26
                    Trw nie lizinguje Citronów czy Toyoty to jakiś mit z tymi brykami dla
                    pracowników.
                    • Gość: ch Re: TRW - rolnicza IP: *.net / *.flatpla.net 04.07.06, 21:52
                      W TRW słuzbowe wozy to Fordy i Ople wystarczy przejść się pod zakład żeby to
                      stwierdzić gdyż stoją na widoku. Głupoty piszecie by zdenerwowac ludzi wkurza
                      mnie to bo zakład jest dobry i warto dla niego pracować.
              • Gość: ch Re: TRW - rolnicza IP: *.net / *.flatpla.net 04.07.06, 21:57
                To ty nie masz pojecia i jesteś na pewno ograniczoną blondynką której
                choryzonty nie sięgają poza gary, wierzysz we wszystko co Ci meżulek powie.
                Samochody służbowe mają tylko dyrektorzy, nawet kierownicy mają prywatne bryki,
                wszysko w tej kwestii jest jasne bo te same samochody sa sprzedawane na
                wewnętrznym przetargu.
                Wkurza mnie to opowiadanie o zbytkach panujący w TRW i ma na celu podniesienie
                negatywnych nastrojów wśród załogi tego chyba jedynego dobrego zakładu w Cz-
                wie. Wszyscy jesteście FRUSTRACI.
                • Gość: aha Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:13
                  a ja wczoraj rozmawiałem ze śliczną brunetką o której mowa wcześniej (tej od
                  tych bryk). I faktycznie jej mąż pracuje w TRW ale samochodziki są ich.Ona jest
                  lekarzem więc raczej na brak forsy nie narzekają. Masz racje ch że TRW to dobry
                  zakład.
                  • Gość: agd Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:26
                    brykami zajmuje sie blondynka i ochrona hehe cos tu krecisz. A firmowe
                    samochody to Fordy Mondeo i Alfa Romeo wypozyczane każdemu pracownikowi
                    wyruszający na delegację
                    • Gość: aha Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 11:49
                      Chyba mnie nie zrozumiałeś. Mi nie chodzi o laske zajmującą się brykami w
                      waszej firmie tylko o moją sąsiadkę. Słabo kumasz. A poza tym sprostowałem że
                      samochody nie są służbowe tylko są własnością moich sąsiadów.
              • Gość: :/ Re: TRW - rolnicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 17:07
                oj to nie było miłe nie każdy moze pracowac w biurze mądralo-ktoś musi na
                ciebie zapiepszac :/
                • Gość: ja Re: TRW - rolnicza