Dodaj do ulubionych

Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 13:50
A ja mam inne pytanie. Miasto dzierżawi stok Dębowca przez 20 lat za ok. 17 milionów złotych. Kto będzie właścicielem obiektu po upływie tego czasu...? Hę?
Obserwuj wątek
    • Gość: NO_QUWA_SCEPTYK ZA STROMY??????????????????? IP: *.ip.netia.com.pl 08.05.13, 14:05
      Kto to pisal..oby sie pomylil... jak to za stromy jest Debowiec...na co za stromy???
      System nasniezania i oswietlenia nalezy zmodyfikowac przesuwajac w strone kolejki. Zysk 10 m i nie trzeba zadnego poszerzania.
      • Gość: Dzin Re: ZA STROMY??????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.13, 15:12
        Hahaha - za stromy - a to dobre ;)
        Może niech cały stok będzie taki jak ostatnie 100 metrów przy dolnej stacji ;) Mniej wytrawni narciarze/snowboardziści w dolnym odcinku udają się już "z buta" do kolejki - co zresztą widać na załączonym obrazku :)
        Trzeba dobrze rozpędzić się na tej niby "stromiźnie", aby dojechać pod samo krzesełko.
        • Gość: frowyz Buuu ha ha ha IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 08.05.13, 16:11
          Za stromy... Nie mogę się z podłogi podnieść... Ciekawe co by napisali o Bieńkuli? Tak nawiasem mówiąc Bieńkulę też się naśnieża i jakoś się da... Dębowiec trzeba w dolnej części po prostu nadsypać. Zmniejszy się nachylenie stoku ale za to będzie można dojechać pod krzesłka bez kijków....
          • Gość: gość Re: Buuu ha ha ha IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 08.05.13, 18:37
            i bieńkulę i golgotę i raczej tam nie jest za stromo!!!! jest wręcz w sam raz! idealnie!
        • ivrp Re: ZA STROMY??????????????????? 08.05.13, 21:00
          Też się uśmiałem z tej stromizny. Kto takie głupoty wymyśla ? Zamiast ładować kolejne milliony w tę oślą łączkę prezio powinien pomyśleć o prawdziwej trasie, z Szyndzielni.
    • Gość: forest Re: Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić IP: *.waldex.3s.pl 08.05.13, 17:14
      NIe wiesz? Synowie i córki... ta cała dzierżawa śmierdzi na kilometr przekrętem. Jedna z najbardziej nietrafionych inwestycji ostatnich lat w BB. Tylko kto za Krywulta???
      • Gość: remak Re: Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić IP: 79.139.65.* 08.05.13, 17:32
        Ewa Furtak ma od groma pomysłów reformatorskich.
        Może ona za Krywulta?
    • Gość: bb Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 21:03
      A ja ciekawa jestem kto naprawi cały ten totalny bajzel pozostawiony po parkowaniu pod stokiem??? Przykro mi ale trawka tego bagna nie zarośnie. Nie wspomnę już o zniszczonych przez samochody chodnikach, ścieżce rowerowej i krawężnikach. WSZYSTKO ZNISZCZONE! Może ktoś odpowiedzialny za ten stan rzeczy, ruszy cztery litery i zobaczy to dziadostwo, jakie pozostało po zimie!!!
      I pomyśli jeśli to możliwe, jak to rozwiązać w przyszłym sezonie. Nie mam zamiaru ze swoich podatków co roku płacić za naprawę, bądź co bądź dopiero co oddanej inwestycji!!!
    • wivaldibb Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić 08.05.13, 21:53
      Poprawić to trzeba władze tego miasta i to im szybciej tym lepiej !
      Po Hali, Stoku, Stadionie jeszcze jest w planach BCK na kredycik,
      Co się dziwić że bekniemy ludziska za to w parapodatku śmieciowym
      Pozdro dla wyborców Kasztelana
    • Gość: ja Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić IP: 195.116.105.* 09.05.13, 06:44
      Dębowiec to udana inwestycja. Jestem mieszkańcem B-B i brakowało tego typu atrakcji dla dzieci i dorosłych też w okresie zimowym. Jechać do Szczyrku 45 min (dwie strony), płacić za parking (?), stać w kolejkach? Na Dębowiec mam max 10 min, parking bezpłatny, a te drobne nie dociągnięcia? Poprawi się i będzie rewelacyjnie.

Oczywiście, że chciałbym żeby podciągnąć trasę w górę aż do Szyndzielni.
      • Gość: Ramirez Re: Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić IP: *.devs.futuro.pl 09.05.13, 12:02
        Urzędnik do pracy a nie na forum! No ładnie tak jechać z głupimi komentarzami w godzinach pracy? A potem dziwicie się że nic wam nie wychodzi...
      • amg53 Szyndzielni się mu zachciało,niedoczekanie twoje.. 09.05.13, 22:38
        chyba że po trupach Geyowatych i Pracowni Istot Pogientych....
    • Gość: konrad.ludwik01 No - za stromy to stok na Dębowcu nigdy nie był... IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.13, 18:46
      No - za stromy to stok na Dębowcu nigdy nie był, nie jest i nie będzie, raczej już za łagodny! Ale to nie górę należało nadsypać, tylko górną stację kolejki usytuować nieco wyżej, podobnie dolną, a uzyskany kawałek poziomej powierzchni wykorzystać dodatkowo na boiska i tereny zabaw.
      Co mnie dziwi - to niewykorzystanie wiosny na przerwane zimą prace porządkowe: wyrównanie łopatami i grabiami poboczy usypanych spychaczami, obsianie tego wszystkiego trawą, usunięcie pasu samosiejek na dolnym skraju górnej łąki, podobnie w tzw. "piekiełku", utwardzenie całego przebiegi ścieżki dydaktycznej!
      Jak na razie, idylliczny do niedawna teren Dębowca wygląda niczym jakieś pobojowisko. Bielscy bywalcy i turyści zjeżdżający się tu od lat z całego Śląska i okolic, utracili magnes ich przyciągających, stało się tu po prostu nieprzyjemnie, za co władze miejskie, zwłaszcza zaś beneficjent ZIAD winny się wstydzić!
    • Gość: szefo Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 21:46
      Spierniczyli tą górkę niedość, że nie wyrównali jej na poczatek to jeszcze badziewne naśnieżanie , kto to widział z wody miejskiej naśnieżać , kto będzie za tą wodę płacił tyle milionów i totalny niewypał ale widocznie ktoś na tym zarobił, kolesie:)
      • wioskowy_glupek Re: Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić 01.09.13, 20:50
        Bo ten stok jest kompletnie nietrafiony, jak na oślą łączkę do nauki to on jest faktycznie za stromy. Na sensowną jazdę, dla kogoś kto nie ma drugi czy 3 raz nart na nogach, za krótki i zbyt łatwy. To nie jest stok, na którym powinna była powstać taka infrastruktura, tylko zniszczyli fajną górkę na wypad z rodziną. Poza tym nie wiem co za idiota wybudował tam kolejkę krzesełkową, wystarczyłby w zupełności orczyk. Aż szkoda że gondolowej z rozmachem nie postawili...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka