Gość: Pytajnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 13:50 A ja mam inne pytanie. Miasto dzierżawi stok Dębowca przez 20 lat za ok. 17 milionów złotych. Kto będzie właścicielem obiektu po upływie tego czasu...? Hę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NO_QUWA_SCEPTYK ZA STROMY??????????????????? IP: *.ip.netia.com.pl 08.05.13, 14:05 Kto to pisal..oby sie pomylil... jak to za stromy jest Debowiec...na co za stromy??? System nasniezania i oswietlenia nalezy zmodyfikowac przesuwajac w strone kolejki. Zysk 10 m i nie trzeba zadnego poszerzania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzin Re: ZA STROMY??????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.13, 15:12 Hahaha - za stromy - a to dobre ;) Może niech cały stok będzie taki jak ostatnie 100 metrów przy dolnej stacji ;) Mniej wytrawni narciarze/snowboardziści w dolnym odcinku udają się już "z buta" do kolejki - co zresztą widać na załączonym obrazku :) Trzeba dobrze rozpędzić się na tej niby "stromiźnie", aby dojechać pod samo krzesełko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frowyz Buuu ha ha ha IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 08.05.13, 16:11 Za stromy... Nie mogę się z podłogi podnieść... Ciekawe co by napisali o Bieńkuli? Tak nawiasem mówiąc Bieńkulę też się naśnieża i jakoś się da... Dębowiec trzeba w dolnej części po prostu nadsypać. Zmniejszy się nachylenie stoku ale za to będzie można dojechać pod krzesłka bez kijków.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Buuu ha ha ha IP: *.swietochlowice.vectranet.pl 08.05.13, 18:37 i bieńkulę i golgotę i raczej tam nie jest za stromo!!!! jest wręcz w sam raz! idealnie! Odpowiedz Link Zgłoś
ivrp Re: ZA STROMY??????????????????? 08.05.13, 21:00 Też się uśmiałem z tej stromizny. Kto takie głupoty wymyśla ? Zamiast ładować kolejne milliony w tę oślą łączkę prezio powinien pomyśleć o prawdziwej trasie, z Szyndzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forest Re: Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić IP: *.waldex.3s.pl 08.05.13, 17:14 NIe wiesz? Synowie i córki... ta cała dzierżawa śmierdzi na kilometr przekrętem. Jedna z najbardziej nietrafionych inwestycji ostatnich lat w BB. Tylko kto za Krywulta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remak Re: Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić IP: 79.139.65.* 08.05.13, 17:32 Ewa Furtak ma od groma pomysłów reformatorskich. Może ona za Krywulta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 21:03 A ja ciekawa jestem kto naprawi cały ten totalny bajzel pozostawiony po parkowaniu pod stokiem??? Przykro mi ale trawka tego bagna nie zarośnie. Nie wspomnę już o zniszczonych przez samochody chodnikach, ścieżce rowerowej i krawężnikach. WSZYSTKO ZNISZCZONE! Może ktoś odpowiedzialny za ten stan rzeczy, ruszy cztery litery i zobaczy to dziadostwo, jakie pozostało po zimie!!! I pomyśli jeśli to możliwe, jak to rozwiązać w przyszłym sezonie. Nie mam zamiaru ze swoich podatków co roku płacić za naprawę, bądź co bądź dopiero co oddanej inwestycji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wivaldibb Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić 08.05.13, 21:53 Poprawić to trzeba władze tego miasta i to im szybciej tym lepiej ! Po Hali, Stoku, Stadionie jeszcze jest w planach BCK na kredycik, Co się dziwić że bekniemy ludziska za to w parapodatku śmieciowym Pozdro dla wyborców Kasztelana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić IP: 195.116.105.* 09.05.13, 06:44 Dębowiec to udana inwestycja. Jestem mieszkańcem B-B i brakowało tego typu atrakcji dla dzieci i dorosłych też w okresie zimowym. Jechać do Szczyrku 45 min (dwie strony), płacić za parking (?), stać w kolejkach? Na Dębowiec mam max 10 min, parking bezpłatny, a te drobne nie dociągnięcia? Poprawi się i będzie rewelacyjnie. Oczywiście, że chciałbym żeby podciągnąć trasę w górę aż do Szyndzielni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramirez Re: Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić IP: *.devs.futuro.pl 09.05.13, 12:02 Urzędnik do pracy a nie na forum! No ładnie tak jechać z głupimi komentarzami w godzinach pracy? A potem dziwicie się że nic wam nie wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 Szyndzielni się mu zachciało,niedoczekanie twoje.. 09.05.13, 22:38 chyba że po trupach Geyowatych i Pracowni Istot Pogientych.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad.ludwik01 No - za stromy to stok na Dębowcu nigdy nie był... IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.13, 18:46 No - za stromy to stok na Dębowcu nigdy nie był, nie jest i nie będzie, raczej już za łagodny! Ale to nie górę należało nadsypać, tylko górną stację kolejki usytuować nieco wyżej, podobnie dolną, a uzyskany kawałek poziomej powierzchni wykorzystać dodatkowo na boiska i tereny zabaw. Co mnie dziwi - to niewykorzystanie wiosny na przerwane zimą prace porządkowe: wyrównanie łopatami i grabiami poboczy usypanych spychaczami, obsianie tego wszystkiego trawą, usunięcie pasu samosiejek na dolnym skraju górnej łąki, podobnie w tzw. "piekiełku", utwardzenie całego przebiegi ścieżki dydaktycznej! Jak na razie, idylliczny do niedawna teren Dębowca wygląda niczym jakieś pobojowisko. Bielscy bywalcy i turyści zjeżdżający się tu od lat z całego Śląska i okolic, utracili magnes ich przyciągających, stało się tu po prostu nieprzyjemnie, za co władze miejskie, zwłaszcza zaś beneficjent ZIAD winny się wstydzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szefo Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.13, 21:46 Spierniczyli tą górkę niedość, że nie wyrównali jej na poczatek to jeszcze badziewne naśnieżanie , kto to widział z wody miejskiej naśnieżać , kto będzie za tą wodę płacił tyle milionów i totalny niewypał ale widocznie ktoś na tym zarobił, kolesie:) Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Ośrodek narciarski na Dębowcu trzeba poprawić 01.09.13, 20:50 Bo ten stok jest kompletnie nietrafiony, jak na oślą łączkę do nauki to on jest faktycznie za stromy. Na sensowną jazdę, dla kogoś kto nie ma drugi czy 3 raz nart na nogach, za krótki i zbyt łatwy. To nie jest stok, na którym powinna była powstać taka infrastruktura, tylko zniszczyli fajną górkę na wypad z rodziną. Poza tym nie wiem co za idiota wybudował tam kolejkę krzesełkową, wystarczyłby w zupełności orczyk. Aż szkoda że gondolowej z rozmachem nie postawili... Odpowiedz Link Zgłoś