Gość: B... Re: WYŻSZA SZKOŁA BANKOWOŚCI I FINANSÓW JAKIE OPI IP: 193.111.174.* 29.08.02, 07:51 STUDIUJĘ W TEJ SZKOLE- DLA MNIE JEST O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student WSBiF Re: WYŻSZA SZKOŁA BANKOWOŚCI I FINANSÓW JAKIE OPI IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 14:41 Jako student tej wspaniałej placówki (od paru lat) mogę powiedzieć, że nie jest ona wcale taka super bo: 1). za złożenie większości pism trzeba płacić 2). dziekanat jest czynny parę dni w tygodniu (3 dni) 3). nie ma dostępu do ksero (w sumie jest ale nie zawsze) 4). aby coś załatwić trzeba jeździć do szkoły przez cały tydzień gdyż dziekanat jest czynny w inne dni niż urzęduje dziekan, rektor też jest w jeszcze inne dni. 5). dostęp do sali komputerowej jest prawie żadny, a jak jest to w chorych godzinach (student wieczorowy jak pracuje może o tym zapomnieć) 6). brak palarni wewnątrz budynku. 7). może by tak jeszcze jakieś miejsce do parkowania rowerów, tak żeby nie trzeba było się o nie martwić :) A reszta jest w porządku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: WYŻSZA SZKOŁA BANKOWOŚCI I FINANSÓW JAKIE OPI IP: 217.96.34.* 08.09.02, 10:30 z prywatnych najlepsza, polecam ciekawą politologię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Burt Simps Re: WYŻSZA SZKOŁA BANKOWOŚCI I FINANSÓW JAKIE OPI IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.10.02, 22:16 tak z innej beczki. Czy u Was też trzeba płacić tzw. opłatę prolongacyjną w przypadku rozłożenia czesnego na raty. U nas polega to mniej więcej na tym, że jak już łaskawioe przychylą się do podania, to za każdy dzień od daty zapłaty czesne go przewidzianej umową do dnia wpłaty II raty należy zapłacić 1,-zł kary umownej czy opłaty prolongacyjnej. To chyba lekka przesada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boc Re: WYŻSZA SZKOŁA BANKOWOŚCI I FINANSÓW JAKIE OPI IP: 217.96.34.* 09.10.02, 09:36 Gość portalu: Burt Simps napisał(a): > tak z innej beczki. Czy u Was też trzeba płacić tzw. opłatę prolongacyjną w > przypadku rozłożenia czesnego na raty. U nas polega to mniej więcej na tym, że > jak już łaskawioe przychylą się do podania, to za każdy dzień od daty zapłaty > czesne go przewidzianej umową do dnia wpłaty II raty należy zapłacić 1,-zł kary > > umownej czy opłaty prolongacyjnej. To chyba lekka przesada... W WSBiF tego nie ma. Dziwne rozwiązanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: WYŻSZA SZKOŁA BANKOWOŚCI I FINANSÓW JAKIE OPI IP: *.plusgsm.pl 29.10.02, 10:39 bardzo slabiutka szkolka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao Re: WYŻSZA SZKOŁA BANKOWOŚCI I FINANSÓW JAKIE OPI IP: *.ds2.agh.edu.pl 19.11.02, 16:48 Gość portalu: Franek napisał(a): > bardzo slabiutka szkolka. Nieprawda, kontynuuję naukę na AE w Krakowie i na magisterce chcieli mi w cisnąć materiał z licencjata na WSBiF. Jak się okazuje program na WSBiF i AE Kraków na poziomie licencjata ma taki sam poziom w zakresie głównych przedmiotów (Makro- i Mikroekonomia, Ekonometria, Prognozowanie i Symulacje, Informatyka itp.), różnice poza tym są nieznaczne (np. Historia gospodarcza, czy myśli ekonomicznej na AE - nie ma na WSBiF). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: WYŻSZA SZKOŁA BANKOWOŚCI I FINANSÓW JAKIE OPI IP: *.bielsko-biala.sdi.tpnet.pl 19.11.02, 17:50 Gość portalu: tao napisał(a): > Gość portalu: Franek napisał(a): > > > bardzo slabiutka szkolka. > > Nieprawda, kontynuuję naukę na AE w Krakowie i na magisterce chcieli mi w > cisnąć materiał z licencjata na WSBiF. Jak się okazuje program na WSBiF i AE > Kraków na poziomie licencjata ma taki sam poziom w zakresie głównych > przedmiotów (Makro- i Mikroekonomia, Ekonometria, Prognozowanie i Symulacje, > Informatyka itp.), różnice poza tym są nieznaczne (np. Historia gospodarcza, > czy myśli ekonomicznej na AE - nie ma na WSBiF). Wszystko OK, tylko ze w WSBiF ekonomii ucza najczesciej inzynierowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: WYŻSZA SZKOŁA BANKOWOŚCI I FINANSÓW JAKIE OPI IP: 217.96.34.* 20.11.02, 16:40 Gość portalu: Franek napisał(a): > Gość portalu: tao napisał(a): > > > Gość portalu: Franek napisał(a): > > > > > bardzo slabiutka szkolka. > > > > Nieprawda, kontynuuję naukę na AE w Krakowie i na magisterce chcieli mi w > > cisnąć materiał z licencjata na WSBiF. Jak się okazuje program na WSBiF i > AE > > Kraków na poziomie licencjata ma taki sam poziom w zakresie głównych > > przedmiotów (Makro- i Mikroekonomia, Ekonometria, Prognozowanie i Symulacj > e, > > Informatyka itp.), różnice poza tym są nieznaczne (np. Historia gospodarcz > a, > > czy myśli ekonomicznej na AE - nie ma na WSBiF). > > Wszystko OK, tylko ze w WSBiF ekonomii ucza najczesciej inzynierowie. To wierutna bzdura!!! W jakiej szkole masz wykłady z ekonomii z profesorem Osiatyńskim? A profesor Rosati to inżynier twoim zdaniem czy wybitny ekonomista? Nawet na AE nie masz takich wykładowców. Pewnie, są też słabsi, ale na której uczelni ich nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao Re: WYŻSZA SZKOŁA BANKOWOŚCI I FINANSÓW JAKIE OPI IP: *.ae.krakow.pl 20.12.02, 18:21 No cóż, w tej chwili jest dużo profesorów z AE Katowice i Kraków, przynajmniej większosc z nich miała ze mną wykłady na WSBiF (inżyniera miałem chyba(?) jednego, magistrów od 3-5 w ciągu trzech lat licencjata, broniłem się u doktora) . Profesorowie uczelni państwowych mają niestety inne podejscie do swoich studentów, niż w szkole prywatnej na korzysc tej drugiej. Ponadto w szkole prywatnej miałem więcej praktycznych przedmiotów, niż państwowej i tak do nich wykładowcy podchodzili (wynikało to z mniejszej ilosci godzin). Oczywiscie WSBiF musi jeszcze wiele zrobic, aby byla cenioną i znaną uczelnią w Polsce (a nie tylko w Bielsku-Bialej) i bedzie jej coraz trudniej w czasie nizu demograficznego, zwłaszcza przytrzymać dobrych profesorów z uczelni państwowych. Mysle jeszcze, ze uprawnienia nadawania tytułu magistra w tej szkole tez jest pewnym uznaniem Ministerstwa Edukacji Narodowej co do poziomu nauczania. No i czekam na system akredytacyjny MEN, wtedy dostaniemy częsć prawdy na temat poziomu programów poszczególnych uczelni państwowych i prywatnych (mam nadzieję, że nie bedą punktowane tak jak w tygodnikach Wprost, Polityce, czy Newsweeku). Odpowiedz Link Zgłoś