Dodaj do ulubionych

Służba zdrowia

02.02.06, 19:29
Propnuje, zeby w odzielnym watku podzielic sie doswiadczeniami odnosnie
bielskiej sluzby zdrowia, zamiescic namiary na dobrych i sprawdzonych
lekarzy, ostrzec kogo lepiej omijac szerokim lukiem...
Obserwuj wątek
    • e_rubi USG bioderek 03.02.06, 16:44
      Polceam Centrum Pediatryczne na Cyniarskiej 24 (tel 816 44 44)
      dr Kaczmarczyk, jest troche gburowaty ale to dobry fachowiec
      mozna sie umowic na dokladna godz, wszystko na NFZ
      tel
      • lechickachata Re: USG bioderek 03.02.06, 19:52
        Generalnie Cyniarska ma dobrą opinię. Chyba prawie wszystkie mamy tam chodzą
        i są zadowolone. O Kaczmarczyku słyszałam, że jest TRUDNY, ale jako lekarz jest
        ponoć tu najlepszy. My chodzimy do... zapomniałam... jeszcze kobieta tam
        przyjmuje - w kontakcie nieco zdystansowana, ale ogólnie spoko.
        Wiem! Dr Stojanik się ta pani nazywa.
        Ostatnio pisałam na naszym starym forum, że ogólnie w Euromedice jest fajnie -
        konkretni lekarze, niedługie terminy, wszystko na NFZ. Tam robimy USG główki,
        miałyśmy też do czynienia z dziecięcym laryngologiem - bardzo wszyscy OK.
        O pediatrze już w innym wątku wspomniałyśmy z Eweliną - polecamy dr Ząbka.

Miałam też pewne doświadczenia z poradnią audiologiczną w szpitalu
        pediatrycznym, ale tutaj może już spuszczę zasłonę milczenia...

Gosia
        • kaaari lechickachata 04.02.06, 19:34

Ja z Akselem mam termin na 27.02 w poradni audiologicznej.
          Proszę napisz co tam jest nie tak,żebym się mogła psychicznie przygotować.
          • lechickachata Re: lechickachata 04.02.06, 20:53
            Hej Karino!
            Trochę rozpisywałam się na ten temat na naszym starym forum w okresie
            wrześniowo-listopadowym. Spróbuję w kilku zdaniach. Mała dostała z
            noworodkowego skierowanie na powtórzenie badań słuchu, bo coś im nie wychodziło
            (może sprzęt, może jeszcze zatkane uszy, może nie słyszy). Udałyśmy się do
            wspomnianej poradni na Sobieskiego. Tam zrobiono jej otoemisję, która nie
            wyszła prawidłowo. Następne skierowanie na "badanie BERA" (badanie, które
            wykonują wieczorem, gdy dziecko śpi). No i tę Berę robiła jakaś pani (nie
            lekarz), która bardzo się dziwiła, że ja twierdzę, iż dziecko na dźwięki
            reaguje, bo jej wychodziło coś odwrotnego. Potem zrobiła otoemisję i "badanie
            odruchów" - to ostatnie nagle wyszło dobrze. Pani wzruszyła ramionami, kazała
            dzwonić następnego dnia, bo wtedy jest lekarz i to on będzie interpretował
            wyniki. Lekarz (gbur jakiś), chyba się nazywał Szcześniak (zdaje się już tam
            nie pracuje), nie uwierzył mi, że dziecko reaguje; orzekł, że badanie wyszło
            źle. Pytam: "Co to znaczy, że wyszło źle", on: "To znaczy, że nie wyszło". "A
            co to znaczy, że nie wyszło?" "To znaczy, że wyszło źle". Dopiero jak odebrałam
            papiery przeczytałam, że dziecko ma głęboki niedosłuch (= nie słyszy powyżej 90
            dB). Od razu wiedziałam, że to bzdura, ale nic. Skierowali nas do Centrum
            Zdrowia Matki i Dziecka w Ligocie ("Jeśli pani zamierza się tym dalej
            interesować"). Tam też zrobili małej Berę i okazało się, że ma minimalny
            niedosłuch (brakuje max 10 dB do normy). Wszystko wskazuje na to, że w B-B
            mieli popsuty sprzęt.

Podsumowanie bielskiej poradni audiologicznej:
            - niepewny sprzęt
            - niefachowa obsługa
            - chamstwo i nieuctwo

Wierzę, że Wam tam pójdzie lepiej.
            Pozdrawiam,
            Gosia
      • lechickachata Antylista - do Eweliny 03.02.06, 19:54
        Ewelina!
        Pamiętam jak pisałaś o pediatrze (chyba kobiecie), na którą na początku się
        natknęłaś - koszmar jakiś to był. Ona chyba przyjmowała w Żywcu, ale to bez
        większego znaczenia.
        Może by napisać kto to był, żeby ostrzec inne mamy?

Gosia
        • luciii Re: Antylista: dr Putyra 03.02.06, 20:22
          tej kobiety ja osobiście nikomu nie polecam!
          nie wiem, gdzie przyjmuje w chwili obecnej, ale na pewno gdzieś na bielskim
          terenie [wcześniej jej terenem była gmina Wilkowice]
          uważajcie, jeśli na nią się natkniecie!
          ćwiczy nowe leki na dziecku
          daje złe diagnozy [niestety wiele razy zostały sprawdzane przeze mnie u innych
          lekarzy pediatrów - za dużo było u niej błędnych rozpoznań] ;/
          więcej się dowiecie o nowych kosmetykach firm na A lub O niż o zdrowiu Waszych
          pociech
          całkowicie niekompetentna osoba!
          odradzam!
        • e_rubi No tak... 03.02.06, 20:30
          ta moja to byla kobietka z Zywca, przyjmuje w przychodni
          nazywa sie dr Stawarska i mam nadzieje, ze juz jej nigdy nie spotkam
          fatalne podejscie do dzieci i rodzicow, nieuprzejma, niekompentna
      • anek26 Laryngolog 03.02.06, 20:29
        Ja polecam, również z centrum na Cyniarskiej, świetnego laryngologa, dr Paplę :)
        Bardzo miły, ma świetne podejście do dzieci i jest dobry w tym co robi. Choc z
        wyglądu i zachowania równiez lekki swir ;p
      • ewabema Dr Kaczmarczyk 19.02.06, 00:10
        Bylam z moja coreczka na USG bioderek u doktora Kaczmarczyka mala urodzila sie
        z waga 4300 g i bylo jej troszke ciasno w brzuszki noi mialysmy jak sie pozniej
        okazalo male problemy z bioderkami.
        Po wyjsciu od niego z gabinetu rozryczalam sie!!!!!!!!
        Mowi w taki sposob i takim tonem jakby to byla moja wina.
        "Szerokie pieluchowanie a jak nie to wsadzimy ja do rozporek"
        Zmienilam lekarza i uzyskalam informacje skad to sie bierze jak wyglada a jak
        powinno poraktowano mnie jak mloda matke a nie jak...
    • luciii Dobry pediatra Szczyrk i Buczkowice: 04.02.06, 18:18
      Szczyrk - ośrodek zdrowia - dr. Godula
      wspaniała kobieta! nigdy nie było nietrafionego rozpoznania
      nie wciska antybiotyków, jeśli nie są one ostatecznością
      po każdej wizycie i nakazanych przez nią lekach moja mysza szybko wracała do
      zdrowia :)
      przyjmowała również prywatnie [w domu w Szczyrku Biłej], ale nie pamiętam
      telefonu :(

Buczkowice - dr. Kliś - wizyty prywatne - umawianie się na telefon
      również super podejście do dziecka - trafione diagnozy i dobre leczenie :)
      tel: 8177268
      • i.n.f.i.n.i.t.y Re: Dobry pediatra Szczyrk i Buczkowice: 05.02.06, 21:45
        Gabinet Pediatryczny
        Godula Barbara
        ul. Jagodowa 26 a
        43-370 Szczyrk,
        tel. 033 817 80 49

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka