Dodaj do ulubionych

Odradzam zakupy

18.07.06, 15:43
Odradzam zakupy w sklepie "mixelectronics" (nie jestem pewna nazwy ale ze
sprzetem w sferze za albertem)!
Byłam tam wczoraj. Chciałam kupić mikser na prezent ślubny dla koleżanki.
Najpierw stałam z pół godziny zanim jakiś łaskawca w końcu do mnie podszedł i
zapytał czy moze w czymś pomóc. W końcu dostałam do ręki to co chcialam
oglądnąć, okazało sie, że wszystko ok, nawet pan zachwalał, opowiadał o
wyposażeniu i wyższości tego modelu nad innymi i w miare szybko sie
zdecydowałam. Mąż poszedł do bankomatu po kase no i wtedy sie zaczęło! Pan
zaczął szukać pudełka od wybranego sprzętu! Po 40(!!!)min znalazł, ale okazało
się że nie od tego miksera, tylko ze tej samej firmy i jeszcze mi zaczął
wmawiać, że to przecież obojętne!! Dopiero mój mąż zasugerował mu żeby
popatrzył na nr seryjny sprzętu na karcie gwarancyjnej i wtedy pan stwierdził
radośnie "Ojej no faktycznie co innego, w takim razie nic państwo nie
kupicie"! Normalnie masakra, a jakby tego było malo oglądałam dziś takie same
miksery w Kętach i okazało się, że całe szczęście, że nie bylo tego pudełka,
bo to co facet reklamował nam jako zalete tego modelu to wcale nie było od
tego!!!!! Jedna część była zupełnie inna, a jednej nie było wcale!!!!!
Uważajcie na sprzedawców, bo oni nie mają zielonego pojęcia czym handlują!
Obserwuj wątek
    • Gość: albert Marudzisz i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 16:14
      No i po co tyle hałasu robisz? Nie podoba Ci się - idź do innego sklepu i już.
      • agatenka79 Re: Marudzisz i tyle 18.07.06, 16:46
        :)
        Nie marudze, ale obsługa po to jest w sklepie żeby się znać a nie żeby
        pozamieniać części z różnych sprzętów i jeszcze próbować to wcisnąć kllientowi.
        Ja odradzam zakupy bo nikt chyba nie lubi jak sprzedawca jest niekompetentny!
        Pozdrawiam
        • Gość: Nowszy Kupujący panem dla sprzedawcy, a nie odwrotnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 23:38
          Agatenka 79 - masz racje! Tak trzymać! Powinnismy nawzajem informowac się gdzie
          nie nalezy kupować.
          • Gość: bis Re: Kupujący panem dla sprzedawcy, a nie odwrotni IP: *.isuzu.pl 19.07.06, 07:40
            No fakt mają tam mały burdelik....jak kupowałem tam sprzęt grający to też
            musiałem przyjść za godzinę bo właśnie dopiero co mieli dostawe i to co sobie
            życzę jest gdzieś tam na ciężarówce. :-) Poszedłem sobie na kawe,a po godzinie
            odebrałem co chciałem...i gratisy dostałem....jakieś płyty, startery ery i coś
            tam jeszcze. W sumie bez emocji, ale gdybym nie miał czasu to .....bym sie
            zdenerwował.
            • Gość: Graża Re: Kupujący panem dla sprzedawcy, a nie odwrotni IP: 213.186.77.* 21.07.06, 08:40
              w CCC to dopiero mają delikatnie mówiąc bałaganik z pudełkami!!! gdzie indziej
              but a w drugim końcu na półce pudełko od niego!!!!
              • nieistotne From : Graża 02.08.06, 19:43
                Masz całkowitą rację moja Najdroższa Żono !!
        • nieistotne from : Agentka79 02.08.06, 19:49
          Podziwiam , pozdrawiam i jestem z Tobą .
      • nieistotne Re: Marudzisz i tyle from : Albert 02.08.06, 19:48
        Skoro wychodzisz z takiego założenia - zapraszam do mnie :) Potraktuję Cię
        "specjalnie" - Zapłacisz , a sam dopilnuję , byś nie był zadowolony z tego co
        kupiłeś . Oczywiście żartuję ( wyżej ) .
        Albert - zastanów się nad tym co smarujesz:) skoro jest sklep "markowy"
        podobno,ktoś zatrudnia tam ludzi ( nie po to by robili dobre wrażenie ) , to
        klient ma prawo wymagać . Uświadamiam Cię ,że czasy PRL się skończyły i
        teraz klient jest panem , nie sprzedawca. Swoją drogą na jednym z bielskich
        forów powstała już czarna lista sklepów w B-B - ku przestrodze klientów rzecz
        jasna .
        • luciii mógłbyś podać linka do tej listy - mam "Noemi" do 02.08.06, 20:16
          dopisania, dziś stoczyłam potworny bój i nawet największemu wrogowi takiego
          potraktowania nie życzę, jakie mnie spotkało z ich strony w ciągu ostatnich 3
          tygodni ; /
          • Gość: INESSENTIAL Re: mógłbyś podać linka do tej listy - mam "Noemi IP: *.enternet.net.pl 03.08.06, 08:21
            www.bielsko.biala.pl/index1.php3?nazwa=dysputy/dysputy3
        • Gość: Albert Re: Marudzisz i tyle from : Albert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 21:20
          > Albert - zastanów się nad tym co smarujesz:) skoro jest sklep "markowy"
          > podobno,ktoś zatrudnia tam ludzi ( nie po to by robili dobre wrażenie ) , to
          > klient ma prawo wymagać . Uświadamiam Cię ,że czasy PRL się skończyły i
          > teraz klient jest panem , nie sprzedawca.

Kiedyś się zdziwisz jak się dowiesz, komu to piszesz ;)

Wracając do tematu - prawda jak zwykle leży po środku. Z jednej strony
          brak profesjonalizmu sprzedawców (nie każdy potrafi sprzedawać - wbrew pozorom
          to nie jest łatwy zawód). Z drugiej strony mamy wygórowane ambicje kupujących.

Nie ma się co denerwować - takie jest życie. Dlatego żartobliwie napisałem
          "marudzisz" :)
          • nieistotne from : Albert 03.08.06, 08:23
            Czy my się znamy?? i czemu mam się zdziwić ??
            Pozdrawiam .
    • Gość: szeforezada Re: Odradzam zakupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:49
      nie lepiej dać kasę na prezent ?
      ja dostałam 3 miksery ....
      pozdrawiam a o zdolności fachowców juz dawno temu przekonywał nas niejaki pan
      Jan Kobuszewski ( wężykiem, wężykiem !!)
      • Gość: zBiela Re: Odradzam zakupy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.08.06, 20:50
        pewnie obsługa zmieniła im sie tam na gorszą: dwa lata temu kupowałam tam kino
        domowe: umówiłam się na odbiór (dwa dni przed świętami) i okazało się, że"kina
        wyjszły". Zaproszono mnie na kawę, skontaktowano się z innym sklepem tej sieci
        w BB (przy Auchan)i zestaw był po godzinie, w ramach przeprosin menager sklepu
        wręczył mi bon na 100 zł i 5 zestawów startowych tak-taka po 20zł każdy. Nie
        było więc tak źle...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka