kaoli27 21.07.06, 22:08 dziewczyny, czy w większości aptek w Bielsku dostanę taki pas? zastanawiam się, czy nie kupić go po porodzie, tylko jaki rozmiar wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dsz27 Re: pas poporodowy 22.07.06, 08:17 Cześć, Bez problemu go kupisz. W aptekach z reguły będą musieli zamówić ale ponoć nie czeka się długo. Ja kupiłam w sklepie medycznym. Mierzyłam obwód brzucha w sklepie i pani dobrała mi odpowiedni rozmiar. Można go nosić max. 4 godz. dziennie - tak mi doradziła. I trzeba w nim ćwiczyć, ruszać się:-). Zapłaciłam za niego 43 zł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaoli27 Re: pas poporodowy 23.07.06, 10:14 Tego pasa chyba nie można używać od razu po porodzie? Chyba musze się zaopatrzyć na początek w jakieś majtaski ściągające, az się boję jak będzie wyglądał mój brzuch Choć pewnie maleństwo przysłoni mi cały świat i tak bardzo bardzo nie będę się tym przejmować Odpowiedz Link Zgłoś
dsz27 Re: pas poporodowy 23.07.06, 10:42 Hej, Doktor Kawulok powiedziała, że ćwiczyć mogę tak z 2,3 miesiące po porodzie. Pas poporodowy też można zacząć stosować w tym czasie. Ja po cc zaopatrzyłam sie w specjalną bieliznę ale nie wiem czy jakoś specjalnie zadziałała, chyba tylko na moją psychikę;) Niewiem czy będziesz miała cc czy też będziesz rodzić sn. Po cesarce musisz się przygotować na to, że brzuszek nie zejdzie ci tak szybko jak po porodzie sn. Nie martw się wyglądem brzuszka po ciąży. Ja jeszcze nie zaczęłam ćwiczyć (choć już się do tego przymierzam:-) a brzucho praktycznie wraca do normy sprzed porodu. Odstaje to fakt ale ćwiczeniami a potem dietą myślę, że można go doprowadzić do stanu używalności;) A dzidzius faktycznie przesłoni Ci cały świat:-) Ale będzie to najsłodsza istotka na świecie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaoli27 Re: pas poporodowy 23.07.06, 10:59 Będę rodzić sn. Jeszcze nie urodziłam, a już martwię się wyglądem:) Czekam na mojego Kubusia już tak bardzo, a on coś się nie spieszy. Chyba jest mu tam dobrze. Mam nadzieję, że w tym tygodniu będę już miała moje ukochane maleństwo przy sobie:) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
dsz27 Re: pas poporodowy 23.07.06, 12:17 Mój synek też ma na imię Kubuś:-) Życzę powodzenia. Pochwal się jak już będziesz miała synka przy sobie:-) Odpowiedz Link Zgłoś