Dodaj do ulubionych

Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!!

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.09.06, 13:39
4,17 - po tyle sprzedają wszystkie stacje w BB (z wyjątkiem Auchana).
Wystarczy podjechać do Czechowic by zapłacić 15 groszy taniej. Tak samo taniej
jest w Pszczynie, Tychach, Rzeszowie, Częstochowie.
Ewidentnie stacje się umówiły na taką złodziejską cenę.
Największy progres cenowy obserwuję przy wyjeździe z BB na dawnym Slovnafcie
(obecnie Lotos). Jako Slovnaft byli nawet i 20 groszy tańsi niż vis a vis
Orlen. Nie tak dawno starali się być kilka groszy poniżej a teraz wyrównali ceny.

Bojkotujmy stacje paliw w Bielsku-Białej!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: aliveinchains Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:48
      na lotosie jak masz kartę liczą nieco taniej:)
    • Gość: Przemek Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:00
      > Ewidentnie stacje się umówiły na taką złodziejską cenę.
      Niemal na 100% masz rację. Jest to niezgodne z prawem, ale nie do udowodnienia.

> Bojkotujmy stacje paliw w Bielsku-Białej!!!
      Co i czynię już od dawna :-)
      • Gość: Zorro Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.06, 15:34
        Właśnie sprawdziłem jadąc po mieście.
        Masz 95% racji.
        Okradają nas bezczelnie!
        • staszek53 Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! 28.09.06, 16:12
          przylaczam sie do bojkotu.
    • szymeck Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! 28.09.06, 16:16
      Racja. Bielsko trapi ta samo choroba co inne miasta.
    • Gość: Michał Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 10:09
      Odpowiedź jest tak prosta, że aż boli: trzeba tankować w Auchanie. Spadną im
      dochody i sami obniżą ceny. Nie wiem po co walczyć i się emocjonować, skoro po
      prostu można iść kupić gdzie indziej. Jak bułka w jednym sklepie kosztuje
      złotówkę, a obok 20gr, to też urządzasz pikietę pod tym pierwszym sklepem? Czy
      może jednak po prostu idziesz do drugiego? :)

A na Auchanie jest takie samo paliwo, jak wszędzie indziej. Nie wierzcie, że
      tanie to kiepskie, na Auchanie mają po prostu potworne obroty i mogą obniżyć
      ceny, pierwsze prawo ekonomii... Popatrzcie sobie, ile samochodów tam tankuje,
      nawet w dzień powszedni o 10 rano wszystkie stanowiska zajęte, a ile na innych
      stacjach - na Shellu na Szarotki to jak jedno auto stoi, to już sukces.

A o "rozmnażanie" paliwa to już bardziej podejrzewałbym właśnie właścicieli
      takich zwykłych stacji, niż akurat Auchana - przy tym przerobie nie nadążyliby
      dolewać :) Poza tym na ogół to dystrybutorzy i kierowcy cystern kombinują, także
      'chrzczone' paliwo może się trafić wszędzie. Po co zatem przepłacac na drogich
      stacjach - tego już nie wiem :)
    • Gość: bielszczanin4 ta.... "zmowa"... IP: *.c28.msk.pl 29.09.06, 16:12
      nie jeżdżę po wszystkich CPNach i nie notuję co i gdzie za ile - ale dziś i
      wczoraj widziałem:
      1) na Auchan za 4,10 jest Pb98
      2) CPN "123" na Wałowej dzisiaj Pb95 widziałem za 4,07 zł
      Co teraz powiesz?
      • Gość: Zgred Re: ta.... "zmowa"... IP: 83.238.233.* 30.09.06, 20:38
        4.17 i ani drgnie przy wyjeździe na Katowice na Lotosie o Orlenie.
        • Gość: gość Re: ta.... "zmowa"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 22:03
          Tania benzyna jest na 8 marca i Piekarskiej jak dobrze pamiętam ulice to są 2
          stacje z jednej firmy i tam 95 była od 3 dni za 3.99. Tanio jest też na zajezdni
          PKSu na Legionów
      • Gość: maverick.77 Re: ta.... "zmowa"... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.06, 00:38
        ale dlaczego porównujesz ceny benzyn Pb95 i Pb98?
    • biszek Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! 02.10.06, 09:40
      dokladnie ze nas zdzieraja jak malo gdzie , a jak zapytasz dlaczego tak drogo
      to transport i jakies tam duperele zawsze znajda usprawiedliwienie:)))))
      Zywieczyzna tez ma taniej , pewnie ze nie tak tanio jak na Auchanie , ale 10-15
      gr roznicy jest
      ja juz pol roku nie dalem bielskim stacjom zarobic , no moze 30 zl jak
      potrzebowalem dojechac :)))
      • Gość: bis Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! IP: *.isuzu.pl 02.10.06, 12:49
        Fakt w Bielsku tanio nie jest, a to że zmowa cenowa jest widać gołym okiem.
        Najprostszym rozwiązaniem jest olać te stacje i pojechać tam gdzie taniej
        (Auchan i inne). Oj..Neste24 by się tu przydało i ten kto to wybuduje nie straci.
        • Gość: Zinadine Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! IP: 83.238.234.* 02.10.06, 23:26
          Dziś jechałem na Częstochowy i ceny PB95:
          BB - 4.17 - faktycznie mafia
          CzDz - 3.97÷3.99
          Pszczyna - 3.99-4.02
          Tychy - 3.95-4.06
          Katowice - 4.02-4.06
          Będzin - 4.03
          Siewierz - 4.02
          Koziegłowy - 4.01-4.04
          Romanów - 4.01
          Częstochowa - 4.00-4.07

i jeszcze do niedawna bardzo drogi Oświęcim - 4.01-4.07

wniosek prosty - olewać stacje w BB.
          zresztą widać to po ilości samochodów tankujących. W Czechowicach na Jet stoi
          non stop po 5-7 aut na stacji a w Bielsku 1 - 2.

• Gość: gość Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 15:00
            W piątek byłem przejazdem przez Katowice i tam przy hipermarkecie 95 kosztowała
            3.5 myślałem że to jakiś żart ale tak naprawdę było. W rybniku też gdzieś taka
            cena był.
    • adal_m18 Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! 03.10.06, 11:39
      W tej chwili nawet w centrum Warszawy można zatankować poniżej 4 pln, na
      stacjach Bliska (czyli Orlen, wersja light) 3,95-3,96 (Pb95)
    • Gość: petrol Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! IP: *.c27.msk.pl 04.10.06, 19:17
      od dawna nie tankuje w BB chyba, że wyjątkowo na Wałowej w byłym StatOil
    • Gość: krzysztof Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! IP: *.c27.msk.pl 04.10.06, 19:56
      W takim małym Cieszynie olej napędowy 3,68 - 3,70 a w takim B-B 3,87 (na
      większości stacji).
      Zdzierstwo jak choroba !!!
      Właściciele stacji - opamiętajcie się !!
      • Gość: bis Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! IP: *.devs.futuro.pl 04.10.06, 21:40
        w Tychach na NESTE24 ON jest po 3,69 :-))
        • Gość: sylwo2 Zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 17:10
          • Gość: bis KTO? IP: *.devs.futuro.pl 05.10.06, 21:34
    • Gość: rozsądny Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.10.06, 16:30
      Ja uważam, że benzyna jest w ogóle za tania.
      Ludziom od dobrobytu w głowach się poprzewracało.
      Wystarczy popatrzeć, co się dzieje na drogach.
      Benzyna powinna kosztować minimum 10 zł za litr, a najlepiej 20.
      Wetdy ludzie jeździli by wtedy, kiedy rzeczywiście potrzebują, drogi były by
      mniej zniszczone, nie było by korków, a przede wszystkim było by bezpieczniej.
      • martinbb Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! 09.10.06, 09:01
        wczoraj bylem w krakowie i mnie zszokowalo jak zobaczylem ceny na tamtejszych
        stacjach!!! srednio 95 stala po... 3,79! i to nie mowie o jakis stacjach
        kogucikach tylko orlen shell itp. a w bb wczoraj na stacjach tych samych
        koncenrnow 4,09!!! ale granda!
    • Gość: kk Pomocy ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 12:28
      WY tu gadu-gadu a ONI (właściciele stacji) podnieśli wczoraj cenę Oleju
      Napędowego o dwa grosze.
      To co się pod tym względem dzieje w BB - jest nieprawdopodobne !
      Może ktoś pomoże - jakiś prezydent, poseł, radny ? A może jakaś telewizja,
      radio, prasa ?
      • Gość: tomasz412 Re: Pomocy ! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.10.06, 14:30
        Napisałem już do Krywulta ale jego stać w końcu na płacenie nawet i 100 zł za litr.
        W końcu uwłaszczył się rujnując Apenę...
        • martinbb Re: Pomocy ! 11.10.06, 15:47
          kolejne wiesci z trasy, tym razem bb- pyrzowice: wczoraj w bb 95 kosztowala
          4,05 a w czeladzi na stacjach bp i shell 3,75!!! a po drodze na shellu w cz-dz
          3,95 a w tychach 3,89... dopiero teraz zdalem sobie sprawe jak z nas w bb
          zdzieraja!
    • pawelcio23 Re: Zmowa cenowa na stacjach benzynowych w BB !!! 11.10.06, 15:52
      Na Auchanie wcale nie jest tak tanio - oni tylko dostosowują cenę do cen w
      Bielsku. Mają najtaniej, ale marże swoją i tak zdzierają.
      Zmowa cenowa w Bielsku jest faktem!
      Byłem wczoraj w Krakowie i faktycznie przezyłem szok, jak zobaczyłem ceny:

Ceny Pb95 z Krakowa z dnia 10-10-2006:
      Na Orlenie, Shellu - 3,72 - 3,75
      Neste - 3,65

A w Bielsku Orlen, BP, Statoil 4,07 - 4,09
      Auchan - 3,89

Skandal!

• Gość: kierowca Nie tankowac w BB i juz!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.10.06, 19:16
      Nie tankowac w BB i juz!!
      Tylko tak mozemy ich zmusic do obnizki cen. Ja tak wlasnie robie:-)
      Co do cen to wczoraj w Tychach: LPG na Shellu byl po 2,13 a na nowym Lotosie po 2,03
      Dzisiaj juz Shell obnizyl i bylo 2,09 a dla odmiany Lotos podniosl do 2,05
      chyba. Niedlugo pewnie sie wyrowna:-)
      Bojkot, bojkot i jeszcze raz bojkot!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka