Dodaj do ulubionych

Hyperion - opinie

IP: *.era.pl 29.11.06, 17:53
Czy korzysta ktoś z Internetu w Hyperionie? Czy działa stabilnie, jakie
transfery?

Neostrada oraz Dialog niestety nie mają warunków technicznych...
Obserwuj wątek
    • Gość: bielszczanin4 Re: Hyperion - opinie IP: *.c28.msk.pl 29.11.06, 18:15
      Obiektywnie rzecz biorąc to... niewiele lepiej niż tra-ge-dia.
      Choć w sumie już niby lepiej niż niedawno, ale... ech...
      Mam Hyperiona 4-5 lat i w sumie obecnie wychodzi na to, że jest... DROGI, bo za
      512 kilo płacę 60 zł brutto:/ Nie rezygnuję (na razie) tylko dlatego, że umowę
      mam na czas nieokreślony, a z neo czy innymi musiałbym "się związać" znowu:/ A
      ceny lecą w dół.
      A poza tym ciągle mają jakieś awarie, a jak już deszcz a jeszcze z burzą, to...
      czasem kilka dni nie ma. W BOKu nie ma z kim gadać - czytaj: winny jest klient.
      Pomijam przypadki, gdy przeciągając kable zalewali budynki (piwnice), bo "coś
      im nie wyszło".
      Ale najbardziej wkurzające jest to, że czasami dosłownie co KILKA DNI nie ma
      internetu! Na przykład co wekeend, co tydzień, albo częściej i... nie ma z kim
      rozmawiać. Paniusia opowiada głupoty, zwykle wszyscy "są w terenie" i takie tam.
      W skrócie: firma-partyzantka, niestety.
      W sumie - mam ale NIE POLECAM! Chyba że ktoś nie ma wyjścia - lepszy taki
      internet niż żaden...
      • Gość: PP Re: Hyperion - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 21:39
        No to i tak masz ten lepszy pakiet.

Tez juz bedzie ze 4 lata jak padlo KONIEC, a juz wyjasniam czemu.
        Cene miesieczna za abo + tzw przelacznik na drugiego kompa to bylo cos kolo ~77zl.
        Predkosc, no coz od od 6 rano do 2 w nocy cos kolo 120kbps potem ponoc <700kbps.
        W promocji jak umowe na czas nieokreślony zawarloby sie na 12 miesiecy predkosc
        przez cala dobe miala wynosic ten ponad 700kbps. Coz z tego jak strony glownych
        portali w godzinach popoludniowych przez weekend laduja sie tragicznie. Poczta
        to juz calkiem jest jakas loteria. Jedyny plus calego H(S)yperionu to brak
        limitu na dane sciagniete (moze cos sie tez zmienilo).
        Niestety ostatni z atutów tej firmy czyli cena, ostatnio tez juz upada.

Jak nie ma warunkow technicznych dla Dialogu, ani TPsy to pozostaje chyba tylko
        jakas radiowka (BTW Hyperion wykupuje konkurencje w BB) i cena tego rozwiazania
        moze byc dosc przystepna.

A jaki to ma byc rejon Bielska jesli mozna wiedziec??
        • Gość: bielszczanin4 żeby nie być gołosłownym - właśnie piszę z modemu! IP: *.dialup.telenergo.pl 29.11.06, 22:11
          ...bo qfa hyperion jeszcze w tym tygodniu nie padł... to właśnie w tej chwili
          padł.
          Zaraz wysyłam smsa do kierownika.....grrrr.&&%$"§!!!!
        • Gość: mk_ Re: Hyperion - opinie IP: *.era.pl 30.11.06, 16:10
          > A jaki to ma byc rejon Bielska jesli mozna wiedziec??

Cygański Las
          • Gość: PP Re: Hyperion - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 08:53
            Eurolan oraz SferaNet - chyba tylko te. Byla jeszcze Transmisja, ktora wykupil
            wlasnie Hyperion.

Inaczej pozostaje satelita, z polaczeniem zwrotnym po GPRS-ie, lub meka z
            Hyperionem. Moze w innych rejonach miasta niz os. Karpackie chodzi to lepiej
            • Gość: xx Re: Hyperion - opinie IP: *.c160.msk.pl 01.12.06, 09:03
              Musicie mieć niezłego pecha.Mam Hyperiona od lutego i jak na razie tylko raz mi
              sie zwiesił.To chyba zależy od rejonu miasta.Ja mieszkam na os.Langiewicza,a wy?
              • Gość: bielszczanin4 Re: Hyperion - opinie IP: *.c28.msk.pl 01.12.06, 09:18
                Ja też na Langiewicza - ale dużo korzystam z netu. Jak ktoś rzadko siedzi, to
                może nie zauważać przestojów.
                Co do netu - jak ktoś ma kasę, a nie ma możliwości technicznych - to zawsze
                może założyć sobie radiowego WiMaxa: ale to impreza wyraźnie droższa niż
                hyperiony i tepsy...
                Za to dostępna w każdym miejscu w BB i okolicach.
              • Gość: PP Re: Hyperion - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 10:17
                No widzisz, a ja czasem myślę ze to dwie różne firmy. Może tez mamy różne
                wymagania co do prędkości powyżej 500kbps w rzeczywistości, a nie tylko w
                szczycie ;)

Druga sprawa masz jak piszesz z nimi styczność od lutego. Rok czy dwa lata
                wstecz, były przestoje po kilka dni, kilka tygodni, jak ktoś 'zajął się'
                infrastruktura Hyperionu.

Po pożarze jednego z mieszkań na Karpackim, sami z siebie nie wystąpili z
                inicjatywa obniżenia abonamentu, za okres w którym nie można było korzystać z
                internetu.

Jak ktoś internet potrzebuje tylko do GG to najlepsza i chyba najtańszą
                alternatywa jest jednak GPRS :)
            • Gość: gość Re: Hyperion - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 14:31
              Transmisja to była. :D Sieć założona wedle zasady handmade. Wszystko lutowane
              recznie przez kilku zapaleńców - ale działało :) Co do obsługi klienta, to... to
              nie jesty sieć dla "klikaczy". Klient transmisji nie może być byle jaki :)
              Zazwyczaj powinien unikać telefonów do admina jeśli to nie jest ABSOLUTNIE
              konieczne :D
              Pojęcia nie mam czemu się odsprzedali... szkoda.
              Eurolan jakoś ostatnio się poprawił. ale jak pamiętam ich poczatki to czasem na
              miesiąc mieli dwa tyg przestoju. Stale!
    • verka77 Re: Hyperion - opinie 01.12.06, 23:41
      a ja mam od roku, 512 , używam non stop - tylko raz była awaria od piatku do
      niedzieli , SZCZERZE POLECAM i płace 47 zl brutto, trzeba negocjować drodzy
      koledzy :-P
      --
      Kasia
      • Gość: bielszczanin4 Re: Hyperion - opinie IP: *.c28.msk.pl 02.12.06, 08:43
        verka77 napisała:

> a ja mam od roku, 512 , używam non stop - tylko raz była awaria od piatku do
        > niedzieli , SZCZERZE POLECAM i płace 47 zl brutto, trzeba negocjować drodzy
        > koledzy :-P
        > --
        > Kasia

Umowę na czas określony nazywasz "negocjowaniem"?;))
        • Gość: bielszczanin4 A może... IP: *.c28.msk.pl 02.12.06, 08:54
          A może masz faktycznie łącze 512 tyle że... te 512 tylko w godzinach "poza
          szczytem" - dość długo takowe Hyperion sprzedawał. Tyle że poza godzinami
          szczytu było zaledwie 256. A gdzie był haczyk?
          Haczyk był taki (dość ohydny), że godziny "poza szczytem" to były pomiędzy... 2
          a 8 rano. Normalnie śmieszni są.
        • verka77 Re: Hyperion - opinie 03.12.06, 20:55
          Umowę mam na nieokreślony, spędam ok 5 godzin dziennie i nie zauwżam
          przestojów, dodam że chodzi o złote łany (dolne), znajomi mają częściej awarie -
          na karpackim, ale również potrafią negocjować :-P - odpisuja każdą godzine
          przestoju i za zgodą Hyperionu odtrącają sobie to od opłat... co do BOKU - to
          jak myślicie co PANIUSIE mają do tego ?? Resumując : zamiast zrzędzić Panowie -
          zmieńcie albo dostawcę albo warunki umowy..
          I beznadziejny jesteś Bielszczaninie4 - wydając opinię nie zapoznawszy się z
          faktami :-] A HYPERION jest OK, i na pewno lepszy od Neostrady..
          • Gość: bielszczanin4 Re: Hyperion - opinie IP: *.c28.msk.pl 03.12.06, 22:06
            > I beznadziejny jesteś Bielszczaninie4 - wydając opinię nie zapoznawszy się z
            > faktami :-] A HYPERION jest OK, i na pewno lepszy od Neostrady..

Takimi postami wystawiasz świadectwo o swojej osobie. Marne świadectwo.
            A nt. Hyperiona pogadamy, jak będziesz tam dłużej a nie "świeżutko". Jak
            przynajmniej zbliżysz się do moich 6 lat.
            A poza tym czy dzieci już nie powinny spać...?;))))LOL:))))
          • Gość: Nowszy Hyperion - wątpliwe pochwały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 00:03
            verka77 napisała:
            > Umowę mam na nieokreślony, spędam ok 5 godzin dziennie i nie zauwżam
            > przestojów, dodam że chodzi o złote łany (dolne), znajomi mają częściej
            awarie
            > -
            > na karpackim, ale również potrafią negocjować :-P - odpisuja każdą godzine
            > przestoju i za zgodą Hyperionu odtrącają sobie to od opłat... co do BOKU - to
            > jak myślicie co PANIUSIE mają do tego ?? Resumując : zamiast zrzędzić
            Panowie -
            >
            > zmieńcie albo dostawcę albo warunki umowy..
            > I beznadziejny jesteś Bielszczaninie4 - wydając opinię nie zapoznawszy się z
            > faktami :-] A HYPERION jest OK, i na pewno lepszy od Neostrady..

Werka - a może ty jestes dlatego tak bardzo zadowolona z Hyperiona, bo podobnie
            jak jego szef na Bielsko - Białą jesteś z rodziny prezesa spółdzielni Złote
            Łany pana Cebrata? Może dlatego masz obowiązek wrzeszczeć na forum, że
            Hyperion jest OK? A poza tym wątek dotyczy Hyperiona, a nie Bielszczanina4 więc
            nie wydawaj opinii o tym drugim, bo jedynie wydajesz świadectwo o własnej
            beznadziejności.
            • Gość: Verka Re: Hyperion - wątpliwe pochwały IP: 62.233.230.* 04.12.06, 08:50
              Zważcie chłopcy, że to na mój temat padła opinia niby mająca mnie ośmieszyć..
              Spadam stąd bo tylko zrzędzić potraficie, zamiast coś zmienić gdy jesteście z
              usługi niezadowoleni.
              A żadnego Cebrata nie znam - oboje wydajecie opinie wyssane z
              palca..beznadzieja.
              • Gość: bielszczanin4 No to... PA! IP: *.c28.msk.pl 04.12.06, 09:54
                ;)))))))))))))))))
      • Gość: Nowszy Hyperion - broń Boże! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 11:33
        verka77 napisała:

> a ja mam od roku, 512 , używam non stop - tylko raz była awaria od piatku do
        > niedzieli , SZCZERZE POLECAM i płace 47 zl brutto, trzeba negocjować drodzy
        > koledzy :-P
        > --
        > Kasia
        Dla ciebie: "tylko raz byla awaria od piątku do niedzieli", a dla mnie: "aż raz
        była awaria, ktora trwała od piątku (!) do niedzieli(!)." Na dodatek w
        poniedziałek powiedzieli jak zawsze: "przecież nasi pracownict też maja prawo
        do wypoczynku." Miałem tego syfiastego Hyperiona krótko, ale wystarczająco
        długo, aby sie do niego na zawsze zniechęcić. Czasem co tanio to drogo, a w
        odniesieniu do Hyperiona sprawdza sie to powiedzenie na 100% !
        • Gość: bielszczanin4 Re: Hyperion - broń Boże! IP: *.c28.msk.pl 02.12.06, 12:27
          Gość portalu: Nowszy napisał(a):

> Miałem tego syfiastego Hyperiona krótko

A z ciekawości - co teraz masz? Bo zastanawiam się nad alternatywą, ale 2-
          letniej (nie mówiąc o 3-letniej) neozdrady nie mam ochoty brać....:/
          • Gość: Nowszy Re: Hyperion - broń Boże! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 17:38
            Mam neostradę (na 2 lata)od grudnia 2005 r. Nie jest spełnieniem moich marzeń,
            ale przynajmniej działa bez przerw. Zastanawiam się nad przenosinami do
            Dialogu, ale dokąd nie będzie to mozliwe lącznie z dotychczasowym numerem
            telefonu, to w moim przypadku - odpada. Może w ciągu najbliższego roku nastąpią
            jakieś zmiany na lepsze (?!) w dostepie do internetu? Słyszałem, że nieżle
            działa "Vectra". Ale tylko słyszałem. Nie wiem jaka jest prawda. Dodam jeszcze,
            że znajomi, ktorzy korzystają z Hyperiona nadal narzekają zarówno na szybkość
            jak i na przerwy - szczególnie te weekendowe.
            • Gość: bielszczanin4 Re: Hyperion - broń Boże! IP: *.c28.msk.pl 02.12.06, 20:58
              Ja już się nie czaję, tylko o 23 w sobotę sms do kierownika na komórę i dotąd,
              aż zadziała:/
              Ale to wcale mi przyjemności nie sprawia - wolałbym, żeby po prostu działał;/
              • Gość: grzes Re: Hyperion - broń Boże! IP: 81.219.123.* 02.12.06, 21:37
                To jest po prostu chamstwo to co robi hyperion, z tego co tu widze. Ja bym po
                prostu nie placil. Ja jestm w bielsacie od roku, na najwolniejszym, czyli 196 i
                dopiero od jakiegos miesiaca robi sie coraz gorzej...tzn predkosc jest
                zdecydowanie mniejsza i wlasnie zamierzam dzwonic. bo umowa jest non stop na
                196. zaczyna mnie to zlekka denerwowac. rok czasu byl luzik. mam nadzieje ze to
                przejsciowe.pzdr
                • Gość: Zet Re: Hyperion - broń Boże! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 11:37
                  Mam Hyperiona od około dwóch lat, na początku faktycznie zdarzały się awarie,
                  najbardzie wkurzajace bylo to, że po godzianch pracy faktycznie nie było szans,
                  żeby się z kimś skontaktować w sprawie usunięcia awarii. Ponoć wymieniali sieć
                  na światłowodową i mniej więcej od lipca wszystko chodzi dobrze. Teraz mam
                  najlepszy pakiet (1,5 Mbit za 89 brutto) i nie stwierdziłem większych róznic w
                  ciągu doby jeśli chodzi o transfer. Jestem z os. Wojska Polskiego.

Zet
                  • Gość: bielszczanin4 Re: Hyperion - broń Boże! IP: *.c28.msk.pl 08.12.06, 11:46
                    > Teraz mam
                    > najlepszy pakiet (1,5 Mbit za 89 brutto) i nie stwierdziłem większych róznic
                    w
                    > ciągu doby jeśli chodzi o transfer.

A ja będę rezygnował z ich usług. Bo są drodzy a ich firma to partyzantka a
                    nie firma: wszystko ok, dopóki... wszystko działa. Potem schody.
                    89 zł brutto powiadasz?
                    Za 88 zł brutto w dialogu masz internet 1 mega plus telefon a przy umowie na
                    nie rok tylko 2 lub 3 lata odpowiednio 77 lub 66 zł. I co - dalej twierdzicie,
                    że Hyperion ma "dobre ceny"? Dobre ma, ale tylko dla siebie.
                    Aha - no i jeszcze do dialogu możesz przenieść nr z TePSy (jeśli masz) i
                    pierwsze 3 m-ce za darmo (za złotówkę dokładnie).
            • Gość: grzes odnosnie dialogu.... IP: 81.219.123.* 15.12.06, 16:15
              CZY MASZ JAKIES INFFO JAK TO CHODZI. BO MAM WLASNIE OPCJE na rok podpisac 1 Mb
              za 88/m-c w tym pierwsze 3 za 1.22, i to jest z telefonem. jak chodzi internet
              w dialogu??? Zeby nie bylo ze zamiast 1012 jest 500 kb/sek...
      • Gość: bielszczanin4 Verka77 - to prowokacja była!! IP: *.c28.msk.pl 11.12.06, 13:03
        Kobieta NA PEWNO nie ma Hyperiona za 47 zł brutto!
        Albo ma, ale... wolniejsze, albo innego operatora.
        Sprawdzone na 100% w samym Hyperionie.

P.S. Tak to jest jak kobieta się dorwie do netu i pisze o sprawach na których
        się nie zna;)
        • verka77 Re: Verka77 - to prowokacja była!! 15.12.06, 20:25
          Taa Ty zapewne jesteś mega specem od internetu :]
          nie masz pojęcia czym się zajmuję i może niech tak zostanie
          tylko po co siedzisz w hyperionie skoro sa inni dostawcy na rynku??
          wątek był o tym czy hyperion to dobry dostawca czy zły, niech każdy się wypowie
          to jakiś obraz się wyłoni , ja mam dobry internet, ty masz zły, następny
          proszę..natomiast ty tu wywdoy robisz i poraz 2 probujesz mnie ni w ząb trafnie
          ocenić..;)
          Zatem do wszystkich forumowiczów oprócz bielszczanina4 :
          NA PEWNO mam internet z Hipka za 47 brutto , na pewno mam 512 MB na pewno
          działa w porządku .
          ps
          i zajmuję się systemami informatycznymi oraz projektowaniem stron
          internetowych :]
          • Gość: grzes Re: Verka77 - to prowokacja była!! IP: 81.219.123.* 15.12.06, 21:08
            hi hi hi, na pewno to nie masz 512 MB, kbps to tak....KB tak, ale MB to by np
            film o rozmiarze 500 MB w sekunde sciagnelo. a cegus takiego to jeszcze nie ma.
            nawet z dysku na dysk.
          • Gość: grzes Re: Verka77 - to prowokacja była!! IP: 81.219.123.* 15.12.06, 21:10
            hahaha, i ty sie zajmujesz systemami informatycznimi? ciekawe. ale ja nie
            wnikam. nawet mnie to nie interesuje, tylko po co takie bzdury wymyslac....moze
            za stary jestem i nie rozumie.
          • Gość: bielszczanin4 Re: Verka77 - to prowokacja była!! IP: *.c28.msk.pl 15.12.06, 21:21
            verka77 napisała:
            > Taa Ty zapewne jesteś mega specem od internetu :]
            > nie masz pojęcia czym się zajmuję

A co mnie to obchodzi czym się zajmujesz? Możesz nawet ziemniaki sadzać i pole
            orać - to nie moja sprawa.

> tylko po co siedzisz w hyperionie skoro sa inni dostawcy na rynku??

Już niedługo - usiłuję przepisać się do Dialogu. Ale ten każe mi "naprawiać
            sieć wewnątrz budynku", a IMHO to bez sensu, więc drążę temat.

> wątek był o tym czy hyperion to dobry dostawca czy zły, niech każdy się
            wypowie

No to się każdy wypowiada. I ton jest jak widać podobny.
            Poza jednym wyjątkiem;) A wyjątki jak wiadomo potwierdzają regułę.:)

> to jakiś obraz się wyłoni , ja mam dobry internet, ty masz zły, następny
            > proszę..natomiast ty tu wywdoy robisz i poraz 2 probujesz mnie ni w ząb
            trafnie
            > ocenić..;)

Nikogo nie próbuję oceniać i nie oceniam.
            Jednak piszesz nieprawdę i tyle.

> Zatem do wszystkich forumowiczów oprócz bielszczanina4 :
            > NA PEWNO mam internet z Hipka za 47 brutto , na pewno mam 512 MB na pewno
            > działa w porządku .

Taaa... dziwne, bo właśnie siedzę z kierownikiem hyperiona i się śmiejemy z
            tego.... :D
            • yoici Re: Verka77 - to prowokacja była!! 15.12.06, 21:27
              Kierownik sie smieje z tego ze pracuje w firmie do bani ?
              I siedzi z Tobą największym przeciwnikniem Hipka na forum ?
              A Ty odbierasz mu potencjalnych klientow ?
              Czyli razem prowadzicie firme do upadku ?
              Dobre ;)
              ale pozdrawiam mimo to :))

• Gość: bielszczanin4 Re: Verka77 - to prowokacja była!! IP: *.c28.msk.pl 15.12.06, 21:46
                yoici napisała:
                > Kierownik sie smieje z tego ze pracuje w firmie do bani ?

Gdzie tak napisałem? Zalecam powrót do Szkoły Podstawowej z zakresu nauki
                czytania ze zrozumieniem.
                Kierownik się śmieje z verki - i jej klonów;))

> I siedzi z Tobą największym przeciwnikniem Hipka na forum ?
                > A Ty odbierasz mu potencjalnych klientow ?

To nie jego firma. Jak płacą to pracuje.
                Tylko dzięki niemu tak długo jestem (już prawie "byłem") w Hyperionie.
                Hyperion się nie rozwali jak będzie miał nawet i 10% mniej klientów, co mu nie
                grozi: na wielu terenach jest jedynym sensownym dostarczycielem netu.

> Czyli razem prowadzicie firme do upadku ?
                > Dobre ;)
                > ale pozdrawiam mimo to :))

Jak pisałem - Szkoła Podstawowa.

To dla odmiany - nie pozdrawiam i jako że wytłumaczyłem wszystko, nie będę
                kontynuował w tym kierunku. :D
                • verka77 Re: Verka77 - to prowokacja była!! 15.12.06, 21:49
                  jednak sensownym co ?
                  i fajnie że w końcu mam klon'a ;)
                  • Gość: bielszczanin4 Re: Verka77 - to prowokacja była!! IP: *.c28.msk.pl 15.12.06, 21:56
                    verka77 napisała:

> jednak sensownym co ?
                    > i fajnie że w końcu mam klon'a ;)

Widzę, że dalej masz kłopoty ze zrozumieniem tego co czytasz: TAK, JEDYNYM
                    SENSOWNYM, z prostego powodu: bo często... JEDYNYM. Szczególnie jak ktoś nie ma
                    i nie chce telefonu stacjonarnego.
                    Już rozumiesz?
                    To ząbki, siusiu itd. ;)))
                    Pa!
                    Cmok!

;)))))))))))))))))))))9
    • yoici Re: Hyperion - opinie 15.12.06, 21:13
      czepiacie sie literówek,
      też mam 512 stke z Hyperiona, nienajgorzej chodzi i place cos ok 50 zeta
      • Gość: bielszczanin4 no witaj ponownie verka ;))) IP: *.c28.msk.pl 15.12.06, 21:22
        no witaj ponownie verka ;)))
        • Gość: Nowszy Hyperion sam o sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:31
          promocje.hyperion.pl/
          www.bielsko.msk.pl/index.php?p=cennik

Przykład: Hyper Business*
          Prędkość transmisji : 512 kbps
          Przepustowość gwarantowana 64 kbps
          Pakiet dodatkowo zawiera:
          Bezpłatne konto pocztowe 20 MB
          Bezpłatne konto www 10 MB
          abonament cena netto 56,56
          abonament cena brutto 69,00
          • Gość: mk_ Re: Hyperion sam o sobie IP: *.c27.msk.pl 15.12.06, 22:50
            a jak z jakością Panie kierowniku ?
    • Gość: Szczepek Re: Hyperion - opinie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 16.12.06, 15:27
      nie czytałem wszystkich postów dużo tego ale podzielę się własnymi doświadczeniami, oś karpackie trensfer na poziomie deklarowanego w umowie ale niestety zbyt drogo obecnie uzywam dialogu gdzie za 30 zł wiecej mam telefon i 5X szybszy internet. ponadto coś jest z IP (chyba wszyscy mają jeden) bo np rapidhare jest nie do użycia, ciagle komunikat ze włąśnie ściagam jakiś plik.
      • Gość: bielszczanin4 Re: Hyperion - opinie IP: *.c28.msk.pl 16.12.06, 16:28
        U mnie rapidshare ściąga przez hyperion - złóż reklamację, niech coś poradzą.
        • Gość: Ameno Re: Hyperion - opinie IP: *.c29.msk.pl 18.12.06, 14:03
          Jak to jest mozliwe ze tak malo placicie? Ja jestem w hyperionie od bodajze 4 lat. Podpisywalem umowe na 384kbit/s i place 72zl, a jak sprawdzalem predkosc lacza na DSL.cz to mi wychodziło nawet ponizej 300kbit/s. Tym bardziej ze mi sie filmiki odtwarzane bezposrednia np na google video zacinaja. Dziwne bo na neostradzie 512 dzieloną na 2 osoby tak sie nie dzialo...
          • Gość: bielszczanin4 Re: Hyperion - opinie IP: *.c28.msk.pl 18.12.06, 15:18
            Ameno - raczej 320 a nie 384 kbps! I wtedy właśnie wychodziło jakieś 280-290
            kbps (lub coś około - w zależności od pory dnia/nocy).
            Idź do BOK Hyperiona za tę samą cenę (chyba że Ci zniżą do 59,78 zł) będziesz
            miał 512. Choć w sumie i to jest drogo...
            A jakimiś verkami czy innymi "klonami" się tutaj nie przejmuje: ważniejsze od
            tego co w necie jest to co w realu... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka