Dodaj do ulubionych

Autobus do Wisły

IP: *.chello.pl 05.12.06, 16:11
Jak naszybciej dostać się do Wisły? PKS, bus, czy to tam jeszcze?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ddd Re: Autobus do Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 17:22
      PKS www.pks.bielsko.pl/rj/index.htm kierunek Wisła i Koniaków
      PKP rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn?
      ld=pkp&seqnr=2&ident=83.0520929.1165335564&OK#focus (wklejać całość)
      o busach nic mi nie wiadomo

Nieumiejętność korzystania z wyszukiwarek przez internautów powinna być
      karana :)
      • Gość: Staruszek Re: Autobus do Wisły w nieznane IP: *.dsl.bell.ca 05.12.06, 18:34
        Gość portalu: ddd napisał(a):
        > PKS www.pks.bielsko.pl/rj/index.htm kierunek Wisła i Koniaków
        > PKP rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn?
        > ld=pkp&seqnr=2&ident=83.0520929.1165335564&OK#focus (wklejać całość)
        > o busach nic mi nie wiadomo
        >
        > Nieumiejętność korzystania z wyszukiwarek przez internautów powinna być
        > karana :)

.....Trzeba byc wytrawnym znawca okolic aby moc otrzymac rezolutna odpowiedz o
        dowolnej trasie zarowno w PKS jak i PKP , osoby nie znajace terenow moga odejsc
        z kwitkiem , nawet z dobra znajomoscia wyszukiwarek internetowych....pokrecone
        to tak , ze i diabla mozna za rogi wodzic po swieconych drozkach ....:o)
        • Gość: slezanno Re: Autobus do Wisły w nieznane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 18:41
          A czy tam gdzie mieszkasz w samym środku prerii jest komunikacja publiczna?
          • Gość: Narazka Re: Autobus do Wisły w nieznane IP: *.chello.pl 05.12.06, 19:14
            Jeżeli pytanie było skierowane do mnie, to chciałbym poinformować, że tu gdzie
            mieszkam komunikacja publiczna była w czasach gdy w Twojej okolicy ludzie
            jeszcze siedzieli na drzewach.

Narazka
            • Gość: SLEZANNO Re: Autobus do Wisły w nieznane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:01
              Gość portalu: Narazka napisał(a):

> Jeżeli pytanie było skierowane do mnie, to chciałbym poinformować, że tu
              gdzie
              > mieszkam komunikacja publiczna była w czasach gdy w Twojej okolicy ludzie
              > jeszcze siedzieli na drzewach.

Po pierwsze pytanie skierowane jest jak widać na drzewku do kanadyjczyka,
              który, a pewnie tego nie wiesz, dupczy co chwilę jak to w BB jest bee, a w
              Edmonton czy innym Winipeg w środku kanadyjskiej prerii jest zajawiście.

> Jeżeli pytanie było skierowane do mnie, to chciałbym poinformować, że tu
              gdzie
              > mieszkam komunikacja publiczna była w czasach gdy w Twojej okolicy ludzie
              > jeszcze siedzieli na drzewach.

A gdzie to mieszkasz? Sorki, ale kolej ma w BB ponad 140 lat, a PIERWSZY
              TRAMWAJ NA ZIEMIACH OBECNEJ RP I BYŁEGO AUSTRO-WĘGIERSKIEGO CESARSTWA POJECHAŁ
              W 1898 ROKU W BIELSKU! WCZESNIEJ NIŻ W WIEDNIU CZY BUDAPWESZCIE O WA-WIE NIE
              WSPOMNĘ.
              • Gość: Staruszek Re: Autobus do Wisły w nieznane IP: *.dsl.bell.ca 06.12.06, 17:20
                Ciekaw jestem czy oprocz uragliwych docinkow mozna na tym forum prowadzic
                dialog lub uzyskac zyczliwe informacje ??
                Przegladajac internetowy informator PKS, PKP trafilem do .....nieznanych
                terenow , ktore nie sa moja docelowa trasa .
                ......SLEZANNO , masz jakies obsesje w du....niu i jesli to Cie boli to wybierz
                sie do Kanady , moze Cie przewietrzy tutejszy klimat i zmadrzejesz , polecam
                zarowno Edmonton jak i Winnipeg tylko uwazaj zebys umial sie dogadac z
                indianami , to nie bedzie chyba za trudne dla Ciebie !!!
      • Gość: Narazka Re: Autobus do Wisły IP: *.chello.pl 05.12.06, 19:12
        Te możliwości akurat znałem. Myślałem, że są jakieś lokalne wynalazki. Co do
        reszty, to niepotrzebne złośliwości.

Narazka
    • Gość: slezan Re: Autobus do Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 20:35
      Szybciej pewnie dojedziesz autobusem PKS lub pociągiem z Katowic niż z B-B.
      • Gość: slezanno Re: Autobus do Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 21:10
        Czy ja wiem PKSów tyle samo. Czyli nędznie bo 2. PKP może więcej o 1 połączenie
        z Katowic. Ze względu na układ linii kolejowych. Ale tę opcję odradzam, jeśli
        nie chces spędzić w pociągu ponad 3,5 h.

Może najlepiej chwycić DAS II lub PKS z BB do Cieszyna jest tego w multum,
        przesiadka w Skoczowie lub w Cieszynie i dalej do Wisły na pewno będzie
        więcej.
        • Gość: Narazka Re: Autobus do Wisły IP: *.chello.pl 05.12.06, 23:58
          Dzięki.

Pozdrawiam
        • settembrini Re: Autobus do Wisły 06.12.06, 10:20
          pociag katowice- wisla jedzie srednio ok 2,5 h, no chyba ze ma dluzszy postoj w
          goleszowie, wiem bo czesto korzystam. a tak zartobliwiej, to najprzyjemniej z
          bielska dostac sie do wisly przez szyndzielnie- klimczok- blatnia- rownice-
          kamienny- trzy kopce :)
      • Gość: Przemek Re: Autobus do Wisły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 08:25
        > Szybciej pewnie dojedziesz autobusem PKS lub pociągiem z Katowic niż z B-B.

Fakt, że komunikacja BB z Wisłą, Ustroniem to katastrofa. O ile rano można się
        jeszcze jakoś tam dostać, to wieczorem nie wrócisz.
        Kiedyś się tak wpakowałem, zeszliśmy z gór do Ustronia ok. 19.00 a tu zonk, nic
        o tej porze do BB nie jedzie (nawet z opcja przesiadki w Skoczowie).
        I stąd wiem, że taksówka Ustroń - BB kosztuje 80 zł ;)
        • Gość: aliveinchains Re: Autobus do Wisły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 10:35
          do Wisły to jedzie się średnio ok 35 min samochodem z centrum BB..
          Jak zostanie dokończona ekspresówka to samochodem zejdzie jakieś 25 min.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka