Dodaj do ulubionych

praca dla tłumacza

19.01.07, 07:25
gdzie w Bielsku znajdę prace dla tłumacza j. niemieckiego? wysyłałam swoje
oferty do biur tłumaczy, ale nikt nie odpowiedział. czy wszędzie trzeba
mieć "znajomości", żeby dostac pracę?
Obserwuj wątek
    • mysty Re: praca dla tłumacza 19.01.07, 13:01
      proszę o kontakt na priva
      • agata711 Re: praca dla tłumacza 19.01.07, 15:05
        co to znaczy na "priva"? przepraszam, ale nie jestem zbyt obytą forumianką. Czy
        mam założyć swoje prywatne konto tutaj?
        moje gg 2509125
    • mysty Re: praca dla tłumacza 19.01.07, 15:50
      proszę odebrać pocztę
      • agata711 Re: praca dla tłumacza 19.01.07, 17:31
        dziękuję za pomoc.Chyba do Państwa składałam swoja oferte, ale to było juz rok
        temu i widocznie przepadła w gąszczu innych ofert.
        • naturalny_chomik Re: praca dla tłumacza 21.01.07, 21:25
          uf znam ten ból - też jestem tłumaczem tyle, że angielsko języcznym. Niestety
          żaden pracodawca nie wydaje się być zainteresowany.
          • agata711 Re: praca dla tłumacza 21.01.07, 22:24
            pracujesz na siebie czy u kogoś? jak szukasz ofert pracy?
            • naturalny_chomik Re: praca dla tłumacza 22.01.07, 08:39
              Witaj:o)
              Agato - moja sytuacja wygląda następująco: niedawno przeprowadziłam się do BB z
              wawy i jestem w tym mieście całkiem nowa. Nie mam znajomości i podobnie jak ty -
              rozsyłam oferty po różnych biurach tłumaczeń. Współpracuję na stałe z 3
              firmami z wawy, czasem trafia się jakiś nowy klient, zazwyczaj pokierowany
              przez ludzi dla których już pracowałam. Łapię wszystko co mi w ręce wpadnie -
              nawet rzeczy, z których inni tłumacze rezygnują. Mimo wszystko nie ma tych
              zleceń za dużo niestety...albo inaczej - zlecenia są, ale przeplatane
              okresami "suszy" :o)

Pozdrawiam i trzymam kciuki, żebyśmy coś znalazły:o)
              • agata711 Re: praca dla tłumacza 22.01.07, 16:43
                dzięki za info. Nie jest lekko z tą pracą. Zyczę powodzenia w przebijaniu się
                w Bielsku.
          • Gość: Michał Re: praca dla tłumacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 22:51
            > uf znam ten ból - też jestem tłumaczem tyle, że angielsko języcznym. Niestety
            > żaden pracodawca nie wydaje się być zainteresowany.

Nie dziwię się - do tłumaczeń wymagana jest również znajomość języka polskiego
            (niejednokrotnie jest to bardziej istotne, niż znajomość języka obcego), a z tym
            u Ciebie kiepsko... ;-)
            • naturalny_chomik Re: praca dla tłumacza 22.01.07, 08:37
              Słuchaj kolego:o) Forumowe pisanie to nie praca - myślę, że jest pewna różnica
              i pewien margines na błędy. Ale rozumiem, że razi to Twoje wrażliwe oczęta -
              więc następną razą :o) poproszę mojego nadwornego korektora, żeby monitorował
              moje posty specjalnie dla Ciebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka