agata711 19.01.07, 07:25 gdzie w Bielsku znajdę prace dla tłumacza j. niemieckiego? wysyłałam swoje oferty do biur tłumaczy, ale nikt nie odpowiedział. czy wszędzie trzeba mieć "znajomości", żeby dostac pracę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agata711 Re: praca dla tłumacza 19.01.07, 15:05 co to znaczy na "priva"? przepraszam, ale nie jestem zbyt obytą forumianką. Czy mam założyć swoje prywatne konto tutaj? moje gg 2509125 Odpowiedz Link Zgłoś
agata711 Re: praca dla tłumacza 19.01.07, 17:31 dziękuję za pomoc.Chyba do Państwa składałam swoja oferte, ale to było juz rok temu i widocznie przepadła w gąszczu innych ofert. Odpowiedz Link Zgłoś
naturalny_chomik Re: praca dla tłumacza 21.01.07, 21:25 uf znam ten ból - też jestem tłumaczem tyle, że angielsko języcznym. Niestety żaden pracodawca nie wydaje się być zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
agata711 Re: praca dla tłumacza 21.01.07, 22:24 pracujesz na siebie czy u kogoś? jak szukasz ofert pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
naturalny_chomik Re: praca dla tłumacza 22.01.07, 08:39 Witaj:o) Agato - moja sytuacja wygląda następująco: niedawno przeprowadziłam się do BB z wawy i jestem w tym mieście całkiem nowa. Nie mam znajomości i podobnie jak ty - rozsyłam oferty po różnych biurach tłumaczeń. Współpracuję na stałe z 3 firmami z wawy, czasem trafia się jakiś nowy klient, zazwyczaj pokierowany przez ludzi dla których już pracowałam. Łapię wszystko co mi w ręce wpadnie - nawet rzeczy, z których inni tłumacze rezygnują. Mimo wszystko nie ma tych zleceń za dużo niestety...albo inaczej - zlecenia są, ale przeplatane okresami "suszy" :o) Pozdrawiam i trzymam kciuki, żebyśmy coś znalazły:o) Odpowiedz Link Zgłoś
agata711 Re: praca dla tłumacza 22.01.07, 16:43 dzięki za info. Nie jest lekko z tą pracą. Zyczę powodzenia w przebijaniu się w Bielsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: praca dla tłumacza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.07, 22:51 > uf znam ten ból - też jestem tłumaczem tyle, że angielsko języcznym. Niestety > żaden pracodawca nie wydaje się być zainteresowany. Nie dziwię się - do tłumaczeń wymagana jest również znajomość języka polskiego (niejednokrotnie jest to bardziej istotne, niż znajomość języka obcego), a z tym u Ciebie kiepsko... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
naturalny_chomik Re: praca dla tłumacza 22.01.07, 08:37 Słuchaj kolego:o) Forumowe pisanie to nie praca - myślę, że jest pewna różnica i pewien margines na błędy. Ale rozumiem, że razi to Twoje wrażliwe oczęta - więc następną razą :o) poproszę mojego nadwornego korektora, żeby monitorował moje posty specjalnie dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś