Dodaj do ulubionych

Odwołali Balona!!!!!!

20.05.03, 15:12
W dniu dzisiejszym odwołany został Przewodniczący Rady Miejskiej w Bielsku-
Białej p. Balon. Co o tym sądzicie, czy macie jakieś sugestie i
przypuszczenia co do nowego przewodniczącego?????
Obserwuj wątek
    • Gość: remus Re: Odwołali Balona!!!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.05.03, 23:33
      maximuss1 napisał:

> W dniu dzisiejszym odwołany został Przewodniczący Rady Miejskiej w Bielsku-
      > Białej p. Balon. Co o tym sądzicie, czy macie jakieś sugestie i
      > przypuszczenia co do nowego przewodniczącego?????

Mnie te wszystkie Chrząszcze i Pinisy (skąd ludzie takie nazwiska
      ponabywali!!!)- jeden głupi - drugi cwany lis - a obaj garniący pod siebie ile
      się da. Prawica postanowiła wziąć odwet. Niestety, BB od 1970 (kiedy powstał
      FSM, któremu miasto b. dużo zawdzięcza) nie wchłonęło te masy ludzkiej tak jak
      to stało się w Cieszynie. Efekty widać. Żeby ta biedna prawica miała się czym
      pochwalić!! A, zapomniałem, prawica chwali się samą sobą: co nie zrobi to jest
      OK. Ciekaw jestem czy trzeba będzie wyciągać czekaniki
      • lollaa Re: Odwołali Balona!!!!!! 21.05.03, 09:38
        Remusie, od Janka Chrząszcza się odp... . Co takiego dobrego w tym mieście (i w
        ogóle w kraju) zrobiła lewica? Oprócz ustanowienia nowych standartów handlu
        ustawami- niewiele.... Musisz być Remusie komuchem pełną gębą, dodatku
        prostakiem i hamem - tak po twojej wypowiedzi można sądować! Jest to typowe dla
        ludzi sflustrowanych. Apropos - może z twojego nazwiska można się lepiej
        pośmiać niż z nazwiska Pinis czy Chrząszcz????
        • Gość: Mari Re: Odwołali Balona!!!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.05.03, 12:16
          A może wyszczególnisz ,co takiego dobrego w Bielsku zrobiła prawica? Bo ja nie
          pamietam, aby miała się czym pochwalić.Totalna degradacja miasta i ruina
          przemysłu oto jej "osiągnięcia".
          A kulturą to Ty też nie "grzeszysz".
          • lollaa Re: Odwołali Balona!!!!!! 21.05.03, 12:38
            Oj, zmienił nicka remus na mari!!
            • Gość: Mari Re: Odwołali Balona!!!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.05.03, 12:08
              Nikt się nie podszywa pod mój nick.To jest moja opinia,którą podziela większośc
              moich znajomych.Nie myśl,że tylko Ty masz rację,że wszyscy myślą tak jak Ty!!!
              • lollaa Re: Odwołali Balona!!!!!! 22.05.03, 13:02
                Wcale nie twierdzę, ze mam rację we wszystkim. Ale stwierdzenie, że prawica
                zrujnowała B-B, że nic nie zrobiły wszystkie poprzednie prawicowe ekipy, że
                rozwój B-B - jest to dorobek władz lewicowych (przed 1990 roku) roztrwoniony
                przez późniejsze rządy prawicowe jest - lekko mówiąc przesadą. Jeżeli ktoś był
                ostatni raz w B-B w 1990 roku - napewno przyjeżdżając dzisiaj zauważy pozytywne
                zmiany. I cóż - jeżeli ktoś twierdzi, że prawica w Bielsku nic nie zrobiła - to
                albo ma max złej woli, jest ślepy, bądź też jest (wraz z większoscią znajomych)
                zagorzałym zwolennikiem SLD.
                A właściwie - po jaką cholerę się kłócić? Obecnie w B-B trwają rządy lewicy -
                zobaczym co przyniosą! Za trzy lata będziemy mogli ocenić. To tyle -
                pozdrawiam.
        • Gość: remus Re: Odwołali Balona!!!!!! IP: 140.171.220.* 21.05.03, 14:05
          lollaa napisała:

> Remusie, od Janka Chrząszcza się odp... . Co takiego dobrego w tym mieście (i
          w
          >
          > ogóle w kraju) zrobiła lewica? Oprócz ustanowienia nowych standartów handlu
          > ustawami- niewiele.... Musisz być Remusie komuchem pełną gębą, dodatku
          > prostakiem i hamem - tak po twojej wypowiedzi można sądować! Jest to typowe
          dla
          >
          > ludzi sflustrowanych. Apropos - może z twojego nazwiska można się lepiej
          > pośmiać niż z nazwiska Pinis czy Chrząszcz????
          Można się z mojego nazwiska pośmiać, to prawda. Ale cięgle to nie jest
          Chrząszcz czy Pines (czytane z angielska daje calkiem niekiepski tekst). Dla
          mnie dzięki lewicy (czy też komuchom) to miasto jest dzisiaj tym czym jest a
          przerażenie mnie ogarnia czym by było gdyby nie oni (i mam na uwadze trochę
          dłuższy okres czasu niż jedną dekadę). Handel ustawami mi się nie podoba tak
          jak nie podoba mi się, żeby teks ustaw dyktowali mi faceci od Agory czy też
          Polsatu. Ale też nie podoba mi się, że miasto za Traczyka wywaliło setki
          tysięcy złotych na remont "katedry" czy też "darowało" grunty jakimś parafiom w
          BB(za co??).
          Pozostanę więc przy swoim: obaj są głupkami a na dodatek głupkami
          niestetycznymi.
          PS. co do mojego prostactwa,ect: proponowałbym najpierw samemu opanować
          ortografię polską (pal licho gramatyki, historię regionu, etc)i wtedy pogadamy:
          w zasadzie się nie dziwię temu stylowi i poziomowi: badziewie prawicowe
          wykształcone w zakrystii tylko to może zaprezentować co wie i umie: NIC (mniej
          niż zero)- ciś na Kalbuszową.
          • lollaa TOWARZYSZU REMUS!!! 21.05.03, 15:10
            Proponuję wyjechać na Kubę na zbiory trzciny cukrowej! Tam dopiero jest raj na
            ziemi! A bliżej - to wysyłam do Sosnowca.
            A od Traczyka to się odczep - nie dorastasz mu do pięt!
            Co jakiś czas spotyka się osobę wychwalającą działalność lewicy. Cóż, w Polsce
            najłatwiej być lewakiem, - wystarczy krytrykować wszystko i wszystkich, którzy
            nie maja jedynie słusznych lewicowych poglądów!
            Jeszcze jedno - pamiętam dyskusje w prasie na temat pijństwa jednego z radnych,
            który będąc reprezentantem Gminy podczas wyjazdu służbowego do Jugosławii
            pokazał, iż nie potrafi we właściwy sposób używać alkoholu. Do dzisiaj jeszcze
            w tym hotelu obsługa się uśmiecha na wspomnienie wyczynów tegoż jegomościa.
            Pytanie jest takie - czy wiecie może towarzyszu, kto to taki? I z jakiej opcji
            politycznej?
            • maximuss1 Re: TOWARZYSZU REMUS!!! 21.05.03, 15:22
              LUDZIE!!
              Nie po to pisałem ten wątek, abyście wyzywali się wzajemnie!!! Napiszcie tylko,
              jeśli możecie kto Waszym zdaniem z obecnej Rady Miejskiej jest - waszym
              zdaniem_ - najlepszym kandydatem na fuchę przewodniczącego!
              POZDR.
            • Gość: remus Re: TOWARZYSZU REMUS!!! IP: 140.171.220.* 23.05.03, 11:56
              lollaa napisała:

> Proponuję wyjechać na Kubę na zbiory trzciny cukrowej! Tam dopiero jest raj
              na
              > ziemi! A bliżej - to wysyłam do Sosnowca.
              > A od Traczyka to się odczep - nie dorastasz mu do pięt!
              > Co jakiś czas spotyka się osobę wychwalającą działalność lewicy. Cóż, w
              Polsce
              > najłatwiej być lewakiem, - wystarczy krytrykować wszystko i wszystkich,
              którzy
              > nie maja jedynie słusznych lewicowych poglądów!
              > Jeszcze jedno - pamiętam dyskusje w prasie na temat pijństwa jednego z
              radnych,
              >
              > który będąc reprezentantem Gminy podczas wyjazdu służbowego do Jugosławii
              > pokazał, iż nie potrafi we właściwy sposób używać alkoholu. Do dzisiaj
              jeszcze
              > w tym hotelu obsługa się uśmiecha na wspomnienie wyczynów tegoż jegomościa.
              > Pytanie jest takie - czy wiecie może towarzyszu, kto to taki? I z jakiej
              opcji
              > politycznej?
              Mój Wielebny,
              1.Ani mi się śni odchrzanić od Traczyka bo jego działalność jest mi znana i
              oceniam ją wielce krytycznie jako szkodliwą dla BB (pominę tu jego pomysł
              krzyża na pl. Chrobrego) - to tak a'propos twojego bez ładu i składu wątku o
              jakimś pijaczku z okolicznej gminy : tak między nami mówiąc to powiedz o kogo
              lata. Traczyk po prostu nie dorósł do takiego miasta jak BB.
              2. Lewica-lewactwo: chrzani ci wszytsko i dokładnie. To jest ta uroda klasyki
              prawicowej AWS, LPR, PiS: wolę w tym wszystkim socjaldemokrację bo przynajmniej
              starają się włożyć trochę myśli do swojej działania (w odróżnieniu od prawicy,
              która się posługuje tylko hasłami)
              3. Kuba naprawdę jest fajną krainą: słońce, panienki i rum (tak było tam zawsze
              i jest dzisiaj).
              4. A odpowiadając max muss-owi: odwołano faceta i co dalej?? Nie powołano
              innego. Z punktu widzenia organizacji i zarządzania takie postępowanie to
              debilizm (charakterystyczny dla prawicy).
              5.A'propos twojego (bez ładu i składu) wątku o jakimś pijaczku z okolicznej
              gminy: to powiedz o kogo lata. Ja znam przypadek pana z otoczenia Traczyka,
              który po pijaku walił po lampach 300 m od ratusza. Nie pamiętasz tego robaczka
              świętojańskiego?
              • lollaa Re: TOWARZYSZU REMUS!!! 23.05.03, 13:12
                Prawda - chodzi o byłego sekretarza - p. J.K., który nawalony wylądował na
                izbie, wcześniej wracając z Ratusza wywalił w słup. Wstyd mi za to i ten pan
                przy okazji usłyszał (nie tylko ode mnie) co o tym sądzimy. Wiecej - nie jest
                już postrzegany jako jeden z liderów bielskiej prawicy (o ile tak to mogę
                nazwać). Jest wyautowany i choć kręci sie co jakiś czas koło liderów różnych
                ugrupowań prawicowych - nikt zbytnio nie chce z nim gadać.
                Co do Traczyka - oj, tu mamy różne zdania. Jak napisałam - poczekamy, zobaczymy
                za jakiś czas kto miał rację. Tak nawiasem mówiąc chętnie przyznam sie do
                błędu, chodzi przecież o rozwój i przyszłość B-B! Jeżeli obecny - moim zdaniem
                lewicowy prezydent posiadając pełnię władzy i nie będąc zależnym od opcji
                politycznych - zrobi w B-B wiecej niż nie posiadający tego komfortu w okresie
                sprawowania urzędu prez. Traczyk - będę pełna uznania!!!
                A co do bliżej nieokreślonego gościa który swoim pijaństwam rozsławił naszą
                Gminę za granicą Polski - poszukaj w archiwum "Rzepy" artykułu pt. Pijaństwo a
                bielski samorząd.
    • lollaa do Remusa 23.05.03, 13:26
      Odszukałam artykół z "Rzepy" Nr 207 - środa, 05.09.2001
      TYT.: Pijaństwo a bielski samorząd
      PODTYT. Ile może wypić radny
      Przepisałam początek, dalej można szukać w archiwum. Oto co pisano o B-B w
      dzienniku ogólnopolskim:

Ile może wypić radny Pijaństwo a bielski samorząd. Wiceprzewodniczącemu Rady
      Miasta w Bielsku-Białej Jerzemu Balonowi zarzucono opilstwo i skompromitowanie
      bielskiego samorządu. Jerzy Balon jest szefem klubu radnych SLD w Bielsku-
      Białej. Członek zarządu miasta Henryk Kenig mówi, że był świadkiem, jak Balon
      upijał się do nieprzytomności, gdy w maju 2000 roku reprezentował miasto
      podczas wizyty w Kragujevacu, w Jugosławii.

Nie twierdzę że Radnmy nie może wypić. Może! Może też iść do burdelu. Jest
      normalnym człowiekiem, zaś jego wyborcy pokazują, czy chcą aby ich
      reprezentował człowiek który robi takie rzeczy, czy też nie. ALE PODCZAS
      DELEGACJI GDZIE OFICJALNIE REPREZENTUJE MIASTO - NAS WSZYSTKICH - POWINIEN (CO
      JA MÓWIE POWINIEN - MUSI, MA OBOWIAZEK)REPREZENTOWAĆ NAS GODNIE!!!!!!!!
      A w domu, z przyjaciółmi, po pracy itp niech wali w kocioł, jak sobie tego
      życzy i o ile jego wątroba to przemiele. I nie dotyczy to tylko postkomunistów -
      dotyczy to każdego, do jasnej cholery.
      • Gość: remus Re: do Remusa IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.05.03, 23:31
        Człowieku, jestem pełen podziwu dla Twojego zbioru wycinków prasowych. Jesteśmy
        na zero (ty z nawalonym Balonem, ja z nawalonym Krawczykiem). Można to
        zrekapitulować: pijany jak Polak. Fajna konkluzja. Do tego, głupi jak Polak.
        Nikt, nie odwołuje faceta ze stanowiska, nie mając drugiego na zastęptswo. A
        tak postąpiła grupa chrząszczo-penisowo-batycka. Dlatego nie dość, że głupcy to
        jeszcze palanty (w sensie organizacyjnym)
        Pozwolisz, że nie zmienię swojego zdania
        • lollaa Re: do Remusa 26.05.03, 07:56
          Nie o Krawczyka mi chodziło a ino o Kanię Józefa, gdyż on ci to na izbie poddan
          był kuracji glukozą, wcześniej słup swoją audicą przestawiwszy.Wstyd to był
          znaczny dla ludzi z prawicą związany. Ale Kani na całe szczęście już nie ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka