Dodaj do ulubionych

ORTOGRAFIA

IP: *.cust.poz.supermedia.pl 30.08.01, 11:49
Kto za , kto przeciw?
No, bo dlaczego piorko, a nie piurko.
Za watek, z gory przepraszam pana Miodka
Obserwuj wątek
    • Gość: wiesia Re: ORTOGRAFIA IP: 62.88.128.* 30.08.01, 11:57
      NIESTETY, ALE MUSISZ WZIASC POD UWAGE,ZE ODWIEDZA TO FORUM WIELU POLAKOW Z
      ZAGRANICY. NIEKTORZY MIESZKAJA TAM TAK DAWNO, ZE ZAPOMNIELI PISAC PO POLSKU A
      NIEKTORZY BYLI B.MLODZI, GDY WYJECHALI I NIE UMIEJA DOBRZE PISAC.
      WYBACZ, DZIS NA INTERNECIE PISZE SIE JAK SIE SLYSZY, WSZYSTKIE CHWYTY SA
      DOZWOLONE, PISZEMY CZESTO W OBCYCH JEZYKACH I CZESTO Z BLEDAMI, ALE TO JEST
      CZAR INTERNETU: PO PROSTU INTERNETOWY JEZYK JEST CORAZ BARDZIEJ UPROSZCZONY,
      ZWROC UWAGE NA WSZYSTKIE SKROTY ETC... IDZIEMY KU GLOBALIZACJI OGOLNEJ A TAKZE
      JEZYKOWEJ.
    • Gość: 2001 Re: ORTOGRAFIA IP: 192.168.80.* / 212.141.191.* 30.08.01, 12:40
      Nie jestem w tym dobra.
    • Gość: Olga Re: ORTOGRAFIA dla zainteresowanych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 08:20
      Tak sobie myślę: ortografia tutaj przecież ewoluuje inaczej, tak jak wszystko
      pozostałe -„ewoluuje atawistycznie”, ale abstrahując od ortografii - słownictwo
      forumowe ubogie i pospolite, tylko nieliczni single wzlatują ponad poziomy, a
      język do net-u niedostosowany (np.:literek z elementami brak...)

Inna rzecz mnie jednak zastanawia..., hmmm..., hm, pozastanawiam się,
      pokontempluję, pofiluję, poantyszambruję w myślach pofilozofuję trochę i może
      nawet odważę się coś nieśmiało powiedzieć, a może nawet wysilę się na jaką
      filantropię i to wszystko jeszcze w tym 2001 roku.

...a teraz idę dalej.
      Oczywiście pozdrawiam, serdecznie jak „ch-(?)/h-(?)–olera” i jak kto lubi.

Olga – teatralna rezonerka wszechstronnie utalentowana, ale niestety nie
      bibliotekarka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka