Gość: mia IP: *.cust.poz.supermedia.pl 30.08.01, 11:49 Kto za , kto przeciw? No, bo dlaczego piorko, a nie piurko. Za watek, z gory przepraszam pana Miodka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wiesia Re: ORTOGRAFIA IP: 62.88.128.* 30.08.01, 11:57 NIESTETY, ALE MUSISZ WZIASC POD UWAGE,ZE ODWIEDZA TO FORUM WIELU POLAKOW Z ZAGRANICY. NIEKTORZY MIESZKAJA TAM TAK DAWNO, ZE ZAPOMNIELI PISAC PO POLSKU A NIEKTORZY BYLI B.MLODZI, GDY WYJECHALI I NIE UMIEJA DOBRZE PISAC. WYBACZ, DZIS NA INTERNECIE PISZE SIE JAK SIE SLYSZY, WSZYSTKIE CHWYTY SA DOZWOLONE, PISZEMY CZESTO W OBCYCH JEZYKACH I CZESTO Z BLEDAMI, ALE TO JEST CZAR INTERNETU: PO PROSTU INTERNETOWY JEZYK JEST CORAZ BARDZIEJ UPROSZCZONY, ZWROC UWAGE NA WSZYSTKIE SKROTY ETC... IDZIEMY KU GLOBALIZACJI OGOLNEJ A TAKZE JEZYKOWEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2001 Re: ORTOGRAFIA IP: 192.168.80.* / 212.141.191.* 30.08.01, 12:40 Nie jestem w tym dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olga Re: ORTOGRAFIA dla zainteresowanych IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.01, 08:20 Tak sobie myślę: ortografia tutaj przecież ewoluuje inaczej, tak jak wszystko pozostałe -„ewoluuje atawistycznie”, ale abstrahując od ortografii - słownictwo forumowe ubogie i pospolite, tylko nieliczni single wzlatują ponad poziomy, a język do net-u niedostosowany (np.:literek z elementami brak...) Inna rzecz mnie jednak zastanawia..., hmmm..., hm, pozastanawiam się, pokontempluję, pofiluję, poantyszambruję w myślach pofilozofuję trochę i może nawet odważę się coś nieśmiało powiedzieć, a może nawet wysilę się na jaką filantropię i to wszystko jeszcze w tym 2001 roku. ...a teraz idę dalej. Oczywiście pozdrawiam, serdecznie jak „ch-(?)/h-(?)–olera” i jak kto lubi. Olga – teatralna rezonerka wszechstronnie utalentowana, ale niestety nie bibliotekarka. Odpowiedz Link Zgłoś