Dodaj do ulubionych

kto w ciąży??

28.05.07, 12:03
tak mi sie przewija miedzy wierszami jak czytam posty, że niektore bielskie
mamy sa w ciąży?
Mozecie sie dziewczyny ujawnic? fajnie byloby pogadac i powymieniac
doswiadczenia.
Ja jestem w 5 miesiącu i to moja pierwsza ciąża. Niestety, wsrod najblizszej
rodziny i przyjaciół nie ma innych ciężarowek. Jedynie jedna koleżanka ale
ona mieszka w innym mieście i na dodatek ma problemy z netem, tak więc
kontakt utrudniony.
Obserwuj wątek
    • akastel Re: kto w ciąży?? 28.05.07, 12:58
      Ja jestem, jeszcze :). To 38 tydzień i trochę już siedzę jak na szpilkach, a
      bociany krążą coraz niżej nad dachem naszego domu. Uznaliśmy, że jak któryś
      usiądzie na dachu, to jedziemy w ciemno do szpitala.
      Jeśli będziesz miała ochotę się spotkać albo pogadać np. na gg, to ja bardzo
      chętnie, napisz do mnie na maila gazetowego.
      Mam już prawie 3-letnią córeczkę i sporo znajomych z dziećmi w tym wieku, ale z
      maluszkiem nie znam prawie nikogo. A że mieszkamy teraz na wsi i dzieci nie
      mają tak dużo okazji do kontaktów z rówieśnikami, to nowe znajomości są bardzo
      mile widziane :).
      • rybkaisia Re: kto w ciąży?? 28.05.07, 13:00
        akastel - jak będziemy tak samo rodzić jak pisać jednocześnie - to będzie nam
        weselej w tym szpitalu!!! wieczorem mam wizytę u ginki i zaczynam
        macierzyński....
    • rybkaisia Re: kto w ciąży?? 28.05.07, 12:59
      ja się melduję - ale już chyba nie za długo... jestem dwa dni po terminie (mam
      nadzieję, że akastel mnie nie wyprzedziła na porodówce ale coraz większe
      szanse,żebyśmy się tam spotkały), to moja druga ciąża, jak będę mogła Ci w
      czymś pomóc pytaj śmiało:))
      • lumja Re: kto w ciąży?? 28.05.07, 13:02
        fajnie dziewczyny, że sie odezwalyście:)
        ja jestem w 21 tygodniu tak więc połowka dopiero:)
        trzymam za was kciuki - oby porod byl szybki, bez komplikacji i bez bólu.
        • lumja Re: kto w ciąży?? 28.05.07, 13:03
          a, jeszcze pytanko - gdzie rodzicie? Za jakis czas pozwole sobie zadac wam
          kilka pytań odnośnie waszych doświadczeń ze szpitalami.
          • rybkaisia Re: kto w ciąży?? 28.05.07, 13:15
            obie w wojewódzkim, obie po raz drugi - myślę, ze chętnie się podzeilimy
            doświadczedniami PO:))
            • akastel Re: kto w ciąży?? 28.05.07, 13:32
              Hihi, fajnie byłoby się spotkać na porodówce. Ja mam wizytę jutro, ostatnio nic
              się nie zapowiadało. Teraz z dnia na dzień czuję się coraz bardziej schyłkowo,
              fizycznie i psychicznie. Skurcze budzą mnie w nocy, przez co jestem w stresie i
              nie mogę spać, bo nie wiem, czy coś z tego będzie, czy nie. Z tej perspektywy
              chciałabym mieć to już z głowy. Ale z drugiej strony - chłopaki robią płot, ja
              jeszcze dłubię coś przy doktoracie i im więcej napiszę, tym lepiej, a do tego
              jeszcze 2 dni biorę antybiotyk, więc może lepiej byłoby poczekać. Jestem
              zmęczona i mam mętlik w głowie.
            • mpd3 Re: kto w ciąży?? 28.05.07, 13:38
              Ja nie w ciąży (choc rodzeństwo dla Nata w planach na najbliższą przyszłość
              jest), ale chciałam wtrącić swoje 5 groszy :) Otóż ucieszę się niezmiernie jak
              tu na forum porozmawiacie sobie o brzuszkach, porodach i noworodkach.
              Przypomina mi się jaka gorąca pod tym względem atmosfera panowala tu latem
              zeszłego roku. Aż się łezka w oku kręci :) Miłe to wspomnienia - a dzięki Wam
              mogą znów ożyć :)) Pozdrawiam Was serdecznie i nie dajcie się upałom!
              • magdulichaa Re: kto w ciąży?? 28.05.07, 19:39
                ja w ciąży z trzecim dzidziusiem i nie powiem, dzidziuś nie planowany zupełnie
                począł sie na tabletkach anty..... w tej chwili jakiś 10 tydzień........no cóż
                przede mną jeszcze długa droga, i nie wiadomo jak się zakończy, życzę powodzenia
                aha i jeśli wszystko pójdzie ok to rodzić będę na pewno na Wyspiańskiego tak jak
                poprzednie dzieciaczki
    • adaja1 Re: kto w ciąży?? 28.05.07, 21:22
      Druga ciąża 15 tydzień.
      W domu 3 letni Jakub - cudowne dziecię, które od samego poczęcia testuje moje
      nerwy, wbrew wszystkiemu urodził się zdrowy chociaż malutki, ale mam nadzieję,
      że horror nie powtórzy się po raz drugi...

Mam nadzieję że tymi doświadczeniami nie będę musiała się dzielić i Twoje
      maleństwo będzie w Twoim brzuszku rozwijać się kwitnąco:)
      Chętnie podzielesię wszystkimi dobrymi:)

Czas nam szubko zleci

I już niedługo będziemy tulić i pieścić nasze maleństwa:)

Pozdrawiam Ciężarówki serdecznie.

• rybkaisia akastel i jak??? 30.05.07, 09:20
        u mnie cisza:( 4 dni po... jutro jak się nic nie zmieni idę do szpitala
        A co u Ciebie? Bocian wylądował????
        • akastel Re: akastel i jak??? 30.05.07, 09:43
          Lipa jakaś, bociany przestały się pojawiać. Wczoraj byłam u lekarza, wszystko
          utrzymane, więc przestałam nasłuchiwać. Muszę się zająć jakąś pracą, żeby
          ciągle o tym nie myśleć. Termin mam dopiero w przyszły piątek, więc jest
          jeszcze czas.
    • ladydaisy1 Re: kto w ciąży?? 30.05.07, 09:44
      Ja zaczełam 21 tydzien miałąm spore kłopoty już dwa razy szpital i dwa razy
      Wojewódzki. Miałam okropnego pecha, ale teraz wreszcie czuję się lepeij mogę w
      końcu chodzić.
      Mam jedna pociechę już na stanie jest to 4-latek Krystianek.
      • lumja ladydaisy 30.05.07, 12:33
        to jestesmy na tym samym etapie, ja tez 21 tydzień:)

dziewczyny - prawda to, że juz nie mozna miec oplaconej połoznej w wojewodzkim?
        • akastel Re: ladydaisy 30.05.07, 14:35
          To prawda.
    • akastel rybkaisia 30.05.07, 18:37
      Napisałam na priva, mam nadzieje, ze znajdziesz jeszcze czas, zeby odpisac.
      Trzymam za Ciebie kciuki.
      • rybkaisia Re: rybkaisia 30.05.07, 19:25
        odpisałam:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka