Dodaj do ulubionych

ankieta o Bielsku-Białej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 00:33
hej, jeżeli możecie poswięcic mi max 5 minut, to bardzo prosze uzupełnijcie
ankiete o Bielsku-Bialej, bo muszę mieć 150 ankiet, a sama nie jestem z BB
(mieszkam koło Częstochowy) i znam tylko jedna osobe z Bielska Białej
(koleżanka z grupy ze studiów) iec ciężko mi zgromadzić 150 ankiet.
Tu jest link:
webankieta.pl/ankieta/w37xxtjaxne/p
jakby się nie pokazywał jako link to trzeba skopiować to:
webankieta.pl/ankieta/w37xxtjaxne/p
z góry dziękuję wszystkim pomocnym.
WIELKIE DZIĘKI
Obserwuj wątek
    • Gość: monroe Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 01:38
      Wypełniłem :)

Na temat ankiety wolę się nie wypowiadać... Tak czy owak powodzenia życzę! ;)
      • Gość: dd Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.06.07, 11:51
        ta ankieta w żadnym stopniu nie jest zgodna z metodologią badań
        radzę przestudiować trochę temat tworzenia ankiet, bo na obronie pracy nie
        bedzie najlepiej (bo chyba piszesz prace)
        • pawel_bielsko Re: ankieta o Bielsku-Białej 03.06.07, 12:12
          Wypelnilem ;)) Propnuje przyjechac do Bielska.
        • Gość: monroe Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 15:03
          Jako socjolog, wolałem jej o tym nie pisać... ;)
          • Gość: też socjolog Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.06.07, 12:08
            Wypełniona :)

monroe, mogę zapytać czy pracujesz w zawodzie (w B-B)?
            • Gość: monroe Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 14:26
              nie. narazie bezrobotny z wyboru ;)
              • Gość: też socjolog Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.06.07, 13:16
                o! to prawie tak jak ja lol
                dzieki za odpowiedz :)
    • nuova Re: ankieta o Bielsku-Białej 03.06.07, 12:26
      Odpowiedziałam :)
    • Gość: Kr Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:01
      Wypełniłem
    • Gość: mada54 Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 13:40
      Wypełniłam.Była Częstochowianka
    • Gość: Nowszy Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.06.07, 14:41
      Wypełniłem...
      • Gość: mach_2 Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.c29.msk.pl 03.06.07, 15:05
        Ja też. Jak zbierzesz wyniki, napisz, co wyszlo :)
        • Gość: Alka Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.06.07, 22:56
          Coś jest nie tak. Krótka, ale nielogiczna, moze sie mylę? ... . Powodzenia!
    • Gość: Aga Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 00:42
      dziekuje wszystkim za wypełnienie ankiety, a co do pozostałych komentarzy, to
      chciałam zauwazyc, że ankieta ma odpowiedziec na niektóre pytania rozdziału
      badawczego. Chyba nie dowiem sie inaczej jak z ankiety jaki jest indeks
      homoseksualizmu w Bielsu-Białej (a takowy wymaga Florida i jest on troche
      durny, bo u nas nie ma legalizacji związków homoseksualnych.) Jak tylko wpłyną
      wszystkie ankiety to dam znac zainteresowanym co wyszło. Narazie mam 38 ze 150
      potrzebnych. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za pomoc.
      • Gość: dd Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.06.07, 11:39
        nie chodzi o tematyke pytan
        ale o tresc tych pytan i sugerowane odpowiedzi
        np na pytanie 15 nie da sie odpowiedziec - ja np. uwazam ze ludzie innej rasy to
        ludzie tacy sami jak my, a homoseksualistow uwazam za ludzi chorych - i co mam
        odpowiedziec???

a konstrukcja pytan 11-13 to juz jest w ogole tragedia
        sugerowane odpowiedzi w pytaniu 9 sa wrecz smieszne ("Zawsze dodaje coś nowego
        do rzeczywistości", "Otwiera na inne poglądy, inne osoby" itp.) - odpowiedzi jak
        z psychotestu z Filipinki :)
        • Gość: aaa Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: 62.87.236.* 04.06.07, 12:33
          Ja cenię Bielsko tylko i wyłącznie za położenie: bliskość gór itp. i tylko
          dlatego chcę tu mieszkać, więc naprawdę trudno odpowiadać na takie pytania...
        • Gość: Aga Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 13:51
          już ktos mi sugerował by nie łączyc pytań, ale nie mogłaz zadac pytania czy
          jesteś tolerancyjny o każdy (nawet wbrew sobie) odpowiedział by że tak. A
          pytanie 11-13 są zaczerpnięte z badania Krakowa jako miasta kreatwynego
          M.Smoleń, więc nie będę podważac czyjegos autorytetu. Ono inaczej wyglądało,
          ale ta strona do konstrukcji ankiet nie zrobiła by tego inaczej.
          Mimo wszystko dziękuje za komentarz i napewno jeszcze o tym pomyslę. Zajęć z
          konstrowania ankiet nie miałam, bo mam całkiem odmienną specjalności. dzięki.
          pozdrawiam
    • Gość: Aga Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 14:02
      i jak ktos miałby ochotę mi cos podpowiedzieć i wytłumaczyc co źle zrobiłam to
      jestem otwara na kmentarze np. na gg 2257633 lub na e-maila agniesia_k@o2.pl
    • silwer81 Re: ankieta o Bielsku-Białej 04.06.07, 15:40
      Wypełniłam, lecz wydaje mi się, że ankieta jest niewłaściwie
      sformułowana.Pytanie 9 jest nielogiczne, podobnie pytanie ostatnie, natomiast
      pyt. od 11-14 są niestylistyczne.Powinnaś ją troszkę zmodyfikować.Powodzenia.
      • Gość: Aga Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 15:46
        oks, dzięki za uwagi, mozliwe, że nawet źle wklikałam, a co do pytań ostatnich
        to kazdy sie ich czepia, ale nie bardzo da się w warunkach zbadac to co florida
        nazwał indeksem homoseksualnosci, bo u nas nie ma legalizacji zwiazkow
        homoseksualnych wiec tego nie policze, a te pytania sa tak jakby w zamian. Maja
        pomoc w wyciagnięciu wniosków.
        • Gość: dd Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.06.07, 18:05
          na podstawie tych wynikow opartych na tych pytaniach moim zdaniem wyciagniesz
          bledne wnioski

np. zrownujesz rasizm z homofobia - a to przeciez zupelnie co innego
          • Gość: Aga Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 20:01
            ja mam pisać ogolnie o tolerancji a nie wyrozniac. To nie jest praca z
            socjologi a z gospodarki miejskiej.
            • Gość: dd Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.06.07, 22:06
              to nie ma znaczenia
              tolerancja nie rowna sie tolerancji
              podstawy blad w sondazach i badaniach - uogolnienie badan
              byla ciekawa ksiazka kiedys na ten temat - nie pamietam teraz tytulu ani autora
    • Gość: Aga Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 23:01
      dzieki wszystkim ankieta została zamknieta, bo mam już 150 ankiet.
      • Gość: mach_2 Re: ankieta o Bielsku-Białej IP: *.c29.msk.pl 04.06.07, 23:27
        Umieram z ciekawości w oczekiwaniu na wyniki ;)

Pozdro.
      • marcin.bieda Re: ankieta o Bielsku-Białej 04.06.07, 23:28
        ale jesteś szybka... :/

Ja od ponad miesiąca nie mogę przekroczyć 100... :/

Z tymże ankieta o Górnym Śląsku, dotycząca Gliwic, Tychów, Katowic i Rybnika.
        Może ktoś ze Ślązaków tutaj zagląda? Informacje opublikowałem już na wielu
        forach internetowych ;)

---------------

Witam Was serdecznie,

mieszkam w Bielsku-Białej, jednakże studiuję socjologię w Krakowie i piszę
        pracę magisterską dotyczącą kapitalizmu i przemian gospodarczych na Górnym
        Śląsku. Przeprowadzam badania socjologiczne na potrzeby mojej magisterki,
        posługując się również ankietą jako narzędziem badawczym.

Badania skierowane są do osób mieszkających na stałe w Gliwicach, Katowicach,
        Rybniku i Tychach. Niestety, planowanego pułapu 200 ankiet (po 50 z każdego
        miasta) nie jestem w stanie osiągnąć, mimo, iż Moja Luba, Rybniczanka, oraz
        paru znajomych z Górnego Śląska starają się jak mogą...

Jeśli dla którejś/któregoś z Was - zamieszkałych w którymś z wymienionych
        czterech miastach - nie byłoby problemu poświęcić mi dosłownie 15 min. czasu,
        wypełniając na komputerze moją ankietę (używając czerwonego koloru czcionki;)
        ) a następnie odsyłając ją na mój emailowy adres, byłbym ogromnie wdzięczny!! ;)

Na ankiety czekam do piątku w przyszłym tygodniu.

Oto adresy do pobrania ankiety (jest w formacie *.doc, pozwalającym na
        otwarcie w programach Microsoft Office oraz Open Office):

www.rapidshare.com/files/..._cowa_.doc.html
        lub:
        download.yousendit.com/A81AFB2754770FA7
        lub:
        www.wrzucacz.pl/?fid=869803656

Oto mój adres emailowy:
        antistar@o2.pl

Wszystkim serdecznie dziękuję!
        Proszę nie zamieszczać odpowiedzi w tym wątku, bowiem raczej nie będę miał
        możliwości w najbliższym czasie ich przeczytać.

Pozdrawiam
        Marcin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka