Dodaj do ulubionych

Prezydent i jego "swieta trojca"

IP: *.dsl.bell.ca 15.06.07, 02:07
Podsunieto mi ten watek podczas pewnej "zagranicznej" rozmowy i jak to bywa ,
ciekawosc tez mna zawladnela.......
Ciekawe co robi trojca ...."osoby glownej"

osoba główna
Prezydent Miasta
Jacek Krywult
tel. 0048 33 4971 445
fax 0048 33 4971 782
prezydent@um.bielsko.pl

zastępcy
Zastępca Prezydenta
Zbigniew Michniowski
tel. 0048 33 4971 438
michniowski@um.bielsko.pl

Zastępca Prezydenta
Waldemar Jędrusiński
tel. 0048 33 4971 442
jedrusinski@um.bielsko.pl

Zastępca Prezydenta
Henryk Juszczyk
tel. 0048 33 4971 441
interwencjajuszczyk@um.bielsko.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: dd Re: Prezydent i jego "swieta trojca" IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.06.07, 09:22
      masz troche stare informacje
      bo juszczyk nie jest juz wiceprezydentem
      zamiast niego jest Zbigniew Giełda
      • Gość: Staruszek Re: Prezydent i jego "swieta trojca" IP: *.dsl.bell.ca 16.06.07, 01:14
        Gość portalu: dd napisał(a):

> masz troche stare informacje
        > bo juszczyk nie jest juz wiceprezydentem
        > zamiast niego jest Zbigniew Giełda
        ....Dzieki za korekte , dane przekazano mi ze strona o Beskidzkich trasach z
        prosba o przetlumaczenie , moja wiekowa nieobecnosc w Beskidach sprawia , ze
        zaczalem szperac wiecej i .....stracilem chec na dalsze poszukiwania .
    • Gość: Mari Re: Prezydent i jego "swieta trojca" IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.06.07, 10:01
      Zowu Staruszku zaczynasz??Nic ciekawszego nie masz do napisania, to lepiej nic
      nie pisz. W Kanadzie nic ciekawego się nie dzieje?
      • Gość: Staruszek Re: Prezydent i jego "swieta trojca" IP: *.dsl.bell.ca 16.06.07, 01:25
        Gość portalu: Mari napisał(a):

> Zowu Staruszku zaczynasz??Nic ciekawszego nie masz do napisania, to lepiej
        nic nie pisz. W Kanadzie nic ciekawego się nie dzieje?
        .........Mari, masz typowe polskie nawyki , nawet jakby to bylo najglupsze
        pytanie w najglupszym jego wydaniu to i tak stanowic bedzie dla Ciebie dylemat .
        Jesli jestes tak "swietlanie okielznany" w zagadnieniach administracyjnych
        miasta to podbuduj moje "nieciekawe" pytanie i doloz wiecej wyjasnien .
        Kanadyjskich wydarzen jest taka masa , ze Twoje zainteresowanie moze przejsc
        wszelkie Twoje wyobrazenia w ich poszukiwaniach .....co wybrac , gdzie
        pojechac , jaki repertuar wybrac , jaki region najlepiej ......etc.
        Przekonujesz mnie i rowniez innych , ze nie warto tutaj za czesto zagladac bo
        moze sie okazac to ......zgubne dla turystow lub rodakow rozsianych po swiecie.
    • Gość: rexton_gordon Re: Prezydent i jego "swieta trojca" IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.07, 13:56
      Wszystko, o co pytasz opisane jest na stronie Urzedu Miejskiego w Bielsku-Bialej...
      To pytanie to z lenistwa?
      • Gość: Staruszek Re: Prezydent i jego "swieta trojca" IP: *.dsl.bell.ca 17.06.07, 00:07
        Gość portalu: rexton_gordon napisał(a):

> Wszystko, o co pytasz opisane jest na stronie Urzedu Miejskiego w Bielsku-
        Bialej...
        > To pytanie to z lenistwa?
        ....Najmocniej przepraszam , ale poczulem sie nieco zawstydzony taka opinia i
        chyba odstawie moj komputer bo ....nawet nie odczytal zadnych informacji o
        osobach jakie mnie w tytule interesuja i podaje ..www.um.bielsko.pl/bb/
        mam nadzieje prawdziwa strone z jej swiezymi danymi .
    • Gość: Agniecha Re: Prezydent i jego "swieta trojca" IP: *.gprspla.plusgsm.pl 16.06.07, 19:47
      Staruszek ciekawszym tematem będzie jak opowiesz co trzeba było zrobić /co
      podpisać/ aby tak jak Ty w tym czasie wyjechać np. do kanady.Zwłaszcza jak się
      podobno działało w 3cim szeregu.
      • Gość: Staruszek Re: Prezydent i jego "swieta trojca" IP: *.dsl.bell.ca 16.06.07, 23:50
        Gość portalu: Agniecha napisał(a):

> Staruszek ciekawszym tematem będzie jak opowiesz co trzeba było zrobić /co
        > podpisać/ aby tak jak Ty w tym czasie wyjechać np. do kanady.Zwłaszcza jak się
        > podobno działało w 3cim szeregu.
        ......Takich klasyfikacji nie znam ,1-szy, 2-gi lub 3-ci szereg kojarzy Ci sie
        chyba z okresem stanu wojennego i jesli o tym mowa to bede musial zasiegnac
        jezyka .....:o)nie wiem , czy podpisywanie lojalki jest tym rowniez
        podyktowane , tamat jednak ciekawy i warty poszerzenia , ale moze w innym
        temacie-forum , mnie istotnie interesuje ta "swieta trojca" i ich zadania !
    • Gość: Voidd Staruszek i jego kanada IP: 213.199.200.* 17.06.07, 22:59
      W dawnych czasach, kiedy to wojna US/Francja z Wielką Brytanią o Kanadę miała się ku końcowi mawiono:

Kanada miała szansę mieć angielską kulturę, francuską kuchnię i
      amerykańską technikę, niestety otrzymała amerykańską kulturę,
      francuską technikę i angielską kuchnię.
      • Gość: Staruszek Re: Staruszek i jego kanada IP: *.dsl.bell.ca 18.06.07, 04:09
        Gość portalu: Voidd napisał(a): dorastam , ale nic nie wiem .

• Gość: VOidd Re: Staruszek i jego kanada IP: 213.199.200.* 18.06.07, 20:10
          Się nie denerwuj dziadziu - jeno zmykaj i nie bredź więcej - nikt nie chce tu trola który szkolił swe umiejętności trollowania w szeregach SB za głebokiego PRLu, a później mając układy z aparatem czmychnął w beczce po śledziach na jakims polskim kutrze rybackim za granicę.
          • Gość: Staruszek Re: Staruszek i jego kanada IP: *.dsl.bell.ca 21.06.07, 07:07
            czwartek , 21 czerwca , 2007

Jak załatwić sprawę w UM
            Biuro obsługi interesanta

Tablica ogłoszeń - przetargi
            Biuletyn Informacji Publicznej
            Zarządzanie energią
            Strategia rozwoju miasta
            Komunikaty rzecznika prasowego
            Serwis telewizyjny z ratusza
            Spis telefonów UM
            Spis adresów e-mail UM
            Spis kont bankowych UM
            Szczegółowe informacje z UM

Biuletyn Informacji Publicznej
            Serwis telewizyjny z ratusza

Cotygodniowe informacje w formie plików multimedialnych

Władze miasta

Jacek Krywult Prezydent Miasta Bielska-Białej
            Adres e-mail: prezydent@um.bielsko.plTen adres e-mail jest ukrywany przed
            spamerami, włšcz obsługę JavaScript w przeglšdarce, by go zobaczyć
            Telefony do sekretariatu prezydenta: /33/4971-445, /33/4971-730

Waldemar Jędrusiński Z-ca Prezydenta Miasta Bielska-Białej
            Adres e-mail: jedrusinski@um.bielsko.pl
            Telefon do sekretariatu z-cy prezydenta: /33/4971-442

Zbigniew Giełda Z-ca Prezydenta Miasta Bielska-Białej
            Adres e-mail: z.gielda@um.bielsko.pl
            Telefon do sekretariatu z-cy prezydenta: /33/4971-698

Zbigniew Michniowski Z-ca Prezydenta Miasta Bielska-Białej
            Adres e-mail: michniowski@um.bielsko.pl
            Telefon do sekretariatu z-cy prezydenta: /33/4971-438.

Henryk Juszczyk Pełnomocnik Prezydenta Miasta Bielska-Białej
            Adres e-mail: interwencjajuszczyk@um.bielsko.pl
            Telefon do sekretariatu Pełnomocnika prezydenta: /33/4971-441

Copyright Urząd Miejski w Bielsku-Białej

....kolejna naciagana ekipa do obslugi .....radnych , ...ciekawe co porabiaja
            radni w bezradnych sytuacjach jakie naplyna do nich od bezradnych mieszkancow
            miasta Bielska - Bialej .Juz mi ktos przekazywal ciekawostki z telewizyjnych
            wstawek o .....prezydencie Bielska - Bialej bo reszty informacji o wydarzeniach
            bielskich nie mozna bylo juz wstawic do TV .....stary cyrk w nowym opracowaniu.
          • Gość: Staruszek Staruszek odkrywa Bielsko dla Ciebie IP: *.dsl.bell.ca 21.06.07, 07:21
            Zanim oddasz na tace w kosciele to ......przeczytaj ponizsze , dowiedz sie tez
            gdzie Twoje podatki sa wylewane ...przez radnych bezradnych i ich opiekunczych
            mecenasow.
            ...........zamozny Staruszek .

Zaopiniowanie projektu uchwały w sprawie zatwierdzenia rocznego sprawozdania
            finansowego za okres od 01.01.2006 r. do 31.12.2006 r. Książnicy Beskidzkiej w
            Bielsku-Białej - instytucji kultury.
            Zaopiniowanie projektu uchwały w sprawie udzielenia dotacji celowej na prace
            konserwatorskie, przy zabytku wpisanym do rejestru, tj.: remontu witraży we
            wnętrzu kościoła p.w. Św. Mikołaja w Bielsku-Białej.
            konserwatorskie, przy zabytku wpisanym do rejestru, tj.: remontu ogrodzenia -
            muru gotyckiego wokół kościoła p.w. Św. Stanisława B.M. w Starym Bielsku.
            konserwatorskie, przy zabytku wpisanym do rejestru, tj.: zainstalowania systemu
            alarmu przeciwpożarowego, instalacji antywłamaniowej i urządzeń monitorujących
            w kościele p.w. Św. Stanisława B.M. w Starym Bielsku.
            konserwatorskie, przy zabytku wpisanym do rejestru, tj.: wykonanie pełnej
            konserwacji i montażu nagrobka R.T. Seeligera na cmentarzu ewangelickim w
            Białej.
            konserwatorskie, przy zabytku wpisanym do rejestru, tj.: remont neoromańskiej
            przybudówki przy murze cmentarza EA przy ul. Frycza-Modrzewskiego w Bielsku-
            Białej.
            • Gość: Agniecha Re: Staruszek odkrywa Bielsko dla Ciebie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.06.07, 07:35
              Staruszek to wypisujesz znamy.Nas interesuje:to co pisał VOidd /dot SBecji/ i
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=53&w=64373531&a=64415134.Jakoś dziwnie
              obchodzisz temat
              • Gość: Staruszek Prezydent i jego czworka przyboczna IP: *.dsl.bell.ca 23.06.07, 04:46
                Radni-bezradni na jednym koncu a pozostali swoje dolki rownaja .....kto wie czy
                rownaja ? , moze juz tak sie okopali , ze w dolach siedzi cale miasto bez
                mozliwosci ujrzenia swiatla dziennego bo zasypani sa smietnikiem z ratuszowych
                wysypisk .
                Smiechem mozna sie rozlozyc czytajac jak to wladze i radni w tym samym ukladzie
                licza na dotacje unijne , ktore dobrze "rozloza na terenie naszego regionu"
                czyt: miasta !!!!
                • Gość: Agniecha Re: Prezydent i jego czworka przyboczna IP: 212.2.101.* 23.06.07, 08:18
                  Staruszek jak zwykle pie....slogany rodem z wczesnej komuny.Coś Ci zostało z
                  tego "wspaniałego" okresu,który nie wiadomo nadal jak umożliwił Ci wyjazd.
                  • Gość: Staruszek re.Agniecha... IP: *.dsl.bell.ca 24.06.07, 03:11
                    Przylacz sie do tematu a uszczypliwosc "zaloz" w nowym forum o.....np. agentach
                    jakich znasz lub chcesz poznac !!
                    • Gość: Kierowca Bajzel szpeci nasze piekne okolice . IP: *.c9.msk.pl 26.06.07, 20:58
                      Ładne miejsce na przegibku , widokowe .Ale trzeba uważać na drodze , na muldy i łaty byle jak zrobione . Czy tak trudno naprawić ten kawałek drogi ....Mamy piekne miejsca ale jak tam dojechac aby nie zniszczyć samochodu .Na walnych zebraniach i naradach trzeba nie tylko omawiać , ale wydac polecenie do natychmiastowego wykonania ........temat bajzelu na poboczach , zniszczonych i niewidocznych znakow drogowych , barierek na mostach zardzewiałych itd. Czy tak musi być , ten bajzel nikogo nie obchodzi ?
                      • Gość: Kaligula Przegibek to droga powiatowa IP: *.gemini.net.pl 26.06.07, 20:59
                        Przegibek to droga powiatowa:)
    • Gość: Staruszek Dokad zmierza ekipa Krywulta IP: *.dsl.bell.ca 26.06.07, 18:32
      Kolejne ciekawe spostrzezenie mieszkancow BB i turystow !!!

Tak, do naszego miasta można przyjeżdżać, jeśli szuka się chwili spokoju od
      zgiełku dużego miasta. Sama przez to przeszłam, kiedy studiowałam. Niestety,
      odkąd tu zostałam( jak narazie) juz tak się tym nie zachwycam. Niestety osoby,
      które w naszym mieście mogłyby pomóc coś zorganizować rzucają kłody pod nogi,
      więc się nie dziwię ludziom, że trudno tu coś zorganizować. Może to śmieszne,
      ale ostatnio zwróciłam uwagę, że przy głównych ulicach naszego miasta nawet juz
      nie ma koszy na śmieci....najbardziej widoczne to przy dworcu PKS i przystanek
      MZK . Niestety,to o czymś tez świadczy. Może radnym naszego miasta należałoby
      podać adres tego forum, by zapoznali się z opiniami mieszkańców i może oni mimo
      wszystko jednak coś pomogą, bo niestety, mieszkańcy nie są w stanie sami
      wszystkiego zrobić.

• Gość: monroe Re: Dokad zmierza ekipa Krywulta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 18:48
        Ta dziewczyna ma chyba poważną wadę wzroku ;)
        Kosze na śmieci na PKSie są. I jest ich naprawdę dużo. Na przystankach MZK w
        większości przypadkach też są. Nie wiem, o co chodzi... Może o Białą Podlaskę? ;D
        • Gość: Staruszk Re: Dokad zmierza ekipa Krywulta IP: *.dsl.bell.ca 27.06.07, 09:15
          Gość portalu: monroe napisał(a):

> Ta dziewczyna ma chyba poważną wadę wzroku ;)
          > Kosze na śmieci na PKSie są. I jest ich naprawdę dużo. Na przystankach MZK w
          > większości przypadkach też są. Nie wiem, o co chodzi... Może o Białą
          Podlaskę?....:o)
          ....Moze wlasnie z Bialej Podlaskiej lepiej widac bielskie "cuda" , wrocilem
          nie tak dawno z BB i brak smietnikow rzucal sie w oczy a te ktore byly staly
          przepelnione i szczury pladrowaly wokol ,wczesniej smietnik oczywiscie stal na
          placu kolo PKS i rozwalal sie na przystanek MZK , podczas ostatniej wizyty juz
          tego zbiornika nie bylo....ale smieci sie walaly .
          • Gość: monroe Re: Dokad zmierza ekipa Krywulta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 09:59
            Nie zastanawiałem się nad tym, czy brak śmietników jest w Bielsku jakimś
            problemem ;) W każdym razie na PKSie akurat i na większości przystanków
            autobusowych jest ich wg mnie wystarczająco. A z tymi szczurami to już
            przegięcie... :D Białe myszki też widziałeś? ;)
            • Gość: Staruszek Re: Dokad zmierza ekipa Krywulta IP: *.dsl.bell.ca 27.06.07, 17:37
              Gość portalu: monroe napisał(a):

A z tymi szczurami to już
              > przegięcie... :D Białe myszki też widziałeś? ;)
              ......hahahahahahaha....a sa jeszcze biale myszy w Bielsku ......:o)
              Wyobraz sobie , ze nie przeginalem , ale widzialem ....wejdz do kilku klatek
              schodowych w centrum.....jak sa otwarte , zobaczysz moze i cos wiecej !!
              Nie to mnie bardziej zadziwia , takie naturalne przypadki na kanadyjskim
              krajobrazie tez uswiadczyc mozna , szczeka mi opadla jak przejrzalem strone z
              UM i przeczytalem plany wydatkow przez UM ......na odnowe obrazu w
              kosciele....przejrzysz wiecej to lzy poleca nie ze smiechu , ale z dziwnej
              akceptacji takich propozycji !!!
              Moge jedynie stwierdzic , ze za pieniadze podatnikow UM kupuje sobie wejscie
              do .....obrazow/antykow , pytanie , czy bedzie UM wystawial potem na aukcje ???
              i odzyskiwal wklad ???
              • Gość: monroe Re: Dokad zmierza ekipa Krywulta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 23:37
                Ja tylko pisałem o koszach na śmieci. Klatek schodowych w centrum Bielska nie
                zwiedzam. Generalnie jednak z czystością w naszym mieście nie jest źle, chociaż
                oczywiście zawsze mogłoby być lepiej (np. czasami faktycznie SITA nie opróżnia
                koszów).

Co ciekawe pierwszego szczura w życiu na żywo zobaczyłem kiedyś w USA,
                generalnie w kraju dobrobytu. Skoro szczury w Bielsku też są, wniosek sam się
                nasuwa... ;) :D
                • Gość: Kaligula Re: Dokad zmierza ekipa Krywulta IP: *.gemini.net.pl 28.06.07, 06:15
                  Podobno NY w USA jest najbardziej na siwecie zaszczurzonym miastem...:)
                  • Gość: Staruszek Re: Dokad zmierza ekipa Krywulta IP: *.dsl.bell.ca 28.06.07, 06:19
                    Gość portalu: Kaligula napisał(a):

> Podobno NY w USA jest najbardziej na siwecie zaszczurzonym miastem...:)
                    .......LOL.....zapewne dlatego sprowadzaja tam wiecej chinczykow i coraz wiecej
                    restauracji powstaje z bardzo ciekawymi daniami.........:o)
                • Gość: Staruszek Re: Dokad zmierza ekipa Krywulta IP: *.dsl.bell.ca 28.06.07, 06:16
                  LOL....mamy sie wiec dobrze ze szczurami na tych obu kontynentach .
                  Po mojej wizycie w BB przeslalem rodzinie zdjecia z moich obserwacji jako
                  turysta....nie moglem przeciez obrazac rodziny jako byly mieszkaniec.....:o)
                  Zaskoczenie bylo olbrzymie , ze mozna cos takiego dostrzec zwiedzajac BB .
                  Mam jednak swoje spostrzezenia i pytania , ktore nie zawsze odzwierciedlaja
                  racjonalna polityke w bielsku i chyba jest to generalna obserwacja jakby nie
                  bylo po dlugoletnim pobycie na emigracji cirka 30-ci pare lat.....:o)
                  Jednych moze to smieszyc innych zapewne draznic , sa to jednak codzienne
                  ciekawostki z zycia w kraju i co ciekawe chyba juz nie jest to zauwazalne bo
                  stalo sie codziennym zwyczajem , tak jak przechodzac obok zwalonego slupa na
                  przystanku.....no coz jest zwalony i nic......:o)
                  Przechodzac obok tych wydarzen wielu rodakow juz nie reaguje myslac , ze tak
                  juz musi byc ......dlaczego jednak musi tak byc to nie jest istotne !!!!
                  Dlaczego obrazy w kosciele lub jakies alarmy maja byc
                  pokrywane/naprawiane /instalowane z podatnikow "kasy"....a no wiemy juz , ze
                  mamy taka klauzule o zabytkach , tylko rzucanie kasy z podatkow lub unijnych
                  dotacji nie zawsze mierzy sie w tych "klauzulach zabytkowych" .
                  Kolejny ciekawy dylemat , wybrani radni-bezradni i cala swita przyboczna
                  prezydenta Krywulta dziala w okreslonych strukturach na rzecz miasta i jego
                  spoleczenstwa , czy jest to zrozumiale przez radnych i spoleczenstwo jakie
                  reprezentuja ???
    • Gość: Staruszek Re: Prezydent i jego "swieta trojca" IP: *.dsl.bell.ca 02.07.07, 19:56
      Gość portalu: marian napisał(a):

> juz dawno pisano ze SM powinno sie jak najszybciej zlikwidowac bo tylko
      > marnotrawia publiczne pieniadze. to banda nierobow i nieukow. do prezydenta
      > bielska natychmiast zlikwidowac tych matolow!!!!
      .........ktos ma cos wiecej do przekazania ....sezon na poprawki w UM ...!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka