Dodaj do ulubionych

Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie polecili?

IP: *.centertel.pl 04.07.07, 20:47
Otoz, za pomoca niektorych z Was podjelismy decyzje o kupnie mieszkania
wlasnie w BB. Wybor dokonany, a wiec polowa sukcesu za nami. Teraz nalezy
zakonczyc temat i kupic mieszkanie. No wlasnie. Gdzie? Jakie miejsca
polecacie wsrod tych, w ktorych mieszkacie? A gdzie ewentualnie byscie teraz
kupili nieruchomosc, gdybyscie mogli/ chcieli/ musieli? Bede Wam wdzieczna za
wszelkie informacje, bo biur nieruchomosci w BB jest duzo, ofert na rynku
wtornym tez. A co z pierwotnym? Jakie macie wiesci nt. tego co sie obecnie w
BB buduje i ktory deweloper zasluguje na to aby u niego ulokowac spora
gotowke? Nie zalezy mi na tym aby bylo super tanio tylko super solidnie.
Gdzie Waszym zdaniem mieszka sie dobrze, milo i przyjemnie? W gre wchodza
zarowno typowe bloki, choc moze nie z wielkiej plyty, jak i szeregowce,
blizniaki itp. Jakie osiedle polecacie? Moze byc gdzies na uboczu. Nie zalezy
mi na mieszkaniu w centrum. Podoba mi sie to osiedle pod gorami, gdzie sa
glownie domki, ale wolalabym miec gorki na wprost, z perspektywy, nie
koniecznie za plecami ;).
A co powiecie na TBS-y? Czy sa jakies nowe inwestycje w tego typu
budownictwie i czy w BB to sie w ogole oplaca? Bo np. w Krakowie gdzie ceny
na rynku pierwotnym i wtornym sa horendalne, kupno tbs-a jest dobra
inwestycja, a w BB wydaje mi sie, ze nie do konca, bo chyba mieszkania nie sa
az takie drogie, prawda? Jaka jest cena np. mieszkania 70 m? W systemie
TBS.To pytanie glownie do osob, ktore w Tbs-ie mieszkaja.
Mam mnostwo pytan, bo wlasnie od dzisiaj zabieram sie za temat emigracji ;)
Pozdrawiam i z gory dziekuje wszystkim, ktorzy poswieca mi chwile i
odpowiedza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.centertel.pl 04.07.07, 20:48
      Dodam tylko, ze o TBS pomyslalam dlatego, ze w dalszej perspektywie i tak
      zamierzamy sie gdzies pobudowac, a mieszkanie ma byc gora na 5 lat.
      • Gość: mach_2 Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.c29.msk.pl 04.07.07, 21:16
        To osiedle pod górami, o którym piszesz, to chyba Cztery Pory Roku.
        Jeśli chodzi o interesujące lokalizacje, które mi przychodzą do glowy:
        1. Ulica Bohaterów Warszawy i okolice - cicho i w centrum, wada: nie najlepiej
        widać góry.
        2. Część os. Zlote Łany: obok wieżowców są też niższe bloki, z tych bliżej ul.
        Łagodnej blisko nad bulwary straceńskie. Cale osiedle to takie miasto w mieście
        (sklepy, wypożyczalnie DVD, apteki, plywalnia w pobliżu), w dodatku polożone na
        górce, więc z wielu bloków ladnie widać okolicę.
        3. Osiedle Dygasińskiego - male (15 niskich bloków), ciche i blisko centrum;
        macie pewnie samochód, więc już w ogóle - autobus na samo osiedle nie wjeżdża.
        Widoki ok - widać poludniową stronę miasta.

Jak coś sobie przypomnę, dam znać.
        • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 05.07.07, 13:53
          Dzieki. Wlasnie o Zlotych Lanach slyszalam, pewnie tez widzialam, ale nie
          wiedzialam, ze to to ;). A najciekawiej, bo jednak kameralnie wyglada os.
          Dygasinskiego.Mach, jak jeszcze cos sobie przypomnisz, pisz :)
          • Gość: mach_2 Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.c29.msk.pl 05.07.07, 14:06
            50 m2 za 200 tys. na pewno gdzieś znajdziesz. Os. Dygasińskiego to ulice
            Wapienna, Norwida, Dygasińskiego, Jaracza. Wyjeżdżając z centrum w stronę
            Krakowa, mijasz je po lewej stronie. Widać jednak tylko część bloków (przy
            glównej drodze), bo reszta jest w glębi.
            Spośród lokalizacji mogę jeszcze dodać os. Polskich Skrzydel - obok wieżowców
            widzialem też nowe, niższe bloki (wcześniej są os. Wojska Polskiego i os.
            Kopernika, ale to blokowiska). To jednak nie mój rejon, więc dokladnie nie znam
            tamtejszych realiów.
            Nowe bloki są też pod Szyndzielnią czy na Olszówce (Cygański Las).
            • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 05.07.07, 14:17
              Mach, jestes kopalnia wiedzy. Wlasnie o nazwy ulic tez min. mi chodzilo. Maz mi
              teraz powiedzial,ze jak cos ekstra bedzie to moze byc do 240tys. Ja jednak
              widze, ze czeka mnie w najblizszym czasie wycieczka do BB. Bo najlepiej po tym,
              co mi napiszecie wziac plan miasta i wg. tego wybrac cos. O Cyganskim Lesie i
              Polskich Skrzydlach pierwsze slysze.
      • Gość: adek Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 22:32
        ile chcesz przeznaczyć pln?
        miałem taki dylemat 1,5 roku temu
        adek
        • Gość: Przemek Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.c9.msk.pl 04.07.07, 22:47
          > miałem taki dylemat 1,5 roku temu

A ja całkiem niedawno. Nawet wymagania miałem takie same, jak założycielka wątku
          :-). Niestety, tak to tylko w Erze. Po długich poszukiwaniach padło na osiedle
          Słoneczne, prawie ideał, tylko gór z okna za bardzo nie widać.
          Mógłbym jeszcze polecić oś. Karpackie, jednostkę A, tylko nikt tu nie sprzedaje
          mieszkań, niestety.
          • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 05.07.07, 14:03
            Ej, nie jest tak zle. Ty podajesz os. Sloneczne, Karpackie, Jednostke A, Mach
            dal cynk o Zlotych Lanach i Dygasinskiego. Kochany, to juz 5 osiedli :). Ja
            wiem, ze moze mam wymagania, ale moze sie uda :).Na szcescie co do ceny jestem
            elastyczna (sa oczywiscie pewne granice). Sluchaj, a jak Ci sie mieszka na tym
            Twoim osiedlu?
            Co do gor, to chociaz kawalek. Bedzie motywacja zeby duuuzo spacerowac zeby
            wiecej zobaczyc ;). A tak jakbym jednak na zawsze w BB osiadla i na stare lata
            zrobila sie leniwa, to nawet tylka nie rusze z domu, bo widoki beda za
            oknem ;)))
            Dzieki Ci za informacje, Przemek
            • Gość: Przemek Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:15
              > Sluchaj, a jak Ci sie mieszka na tym Twoim osiedlu?

Na Słoneczne dopiero się będę wprowadzał, więc możesz zapytać za jakiś czas.
              Powinno być fajnie, osiedle spokojne, zielone, opinie też ma dobre.
              Teraz wynajmuję mieszkanie na Karpackim w okolicy opisanych niżej w tym wątku
              4-piętrowców (rejon ul. Filomatów). Baaardzo polecam te rejony, normalnie, jak
              dla mnie, rewelacja.
              Co do gór, to praktycznie z każdego miejsca w BB je widać, czasami trzeba się
              tylko trochę z balkonu wychylić ;-)
              • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 05.07.07, 14:18
                No to zapytam za jakis czas o Sloneczne. Karpckie faktycznie juz nieraz, tak
                jak Langiewicza czy Zlote Lany juz mi sie o uszy obilo.
            • Gość: krzysiek Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.07.07, 18:42
              Na Slonecznym mieszka sie calkiem fajnie.
              Miejsce w miare spokojne, blisko sklepy, do centrum tez niedaleko, od czasu jak
              otwarli obwodnice dojazd bardzo dobry.
              Najbardziej "widokowe" ulice to: Poprzeczna i czesc Reja, ale tu sa tylko 10cio
              pietrowce.

Uzywanych mieszkan mozesz poszukac tu:
              jarmark.com.pl/drobne.php
              • Gość: Kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.centertel.pl 11.07.07, 22:59
                No i prosze, kupe pomocnych ludzi w tym Bielsku, a nie jak niektorzy twierdza
                na tym forum, tylko chamy i pijaki ;).
                Dziekuje Krzysiek
                • Gość: Przemek Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 09:13
                  A ja jestem cham i pijak i jestem z tego dumny ;-)
                  • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 15.07.07, 00:48
                    Jak jestes cham i pijak, ale z klasa, to uszanowanko :). Na pewno Cie rozpoznam
        • kaasto_trio Do Radka :) 05.07.07, 13:57
          Do 200 tys. Musza byc 3 pokoje. Mam teraz 2, tzn. jeden jest aneksem kuchennym
          i czasem mi maz z niego tez magazyn robi ;), a jest to tez sypialnia i pokoj
          dzienny i choc jest duzy, bo 20 m. to jest to porazka. Drugi ma Corcia, swoj
          maly, osobisty pokoik ok. 12m. Jej zabawki, rowerki i inny ekwipunek 2- latka
          zajmuje 3/4 pokoiku,a wiec- koniecznie 3 pokoje. Metraz ok. 50m.
          Mam nadzieje, ze za ta kwote kupie cos ok. 50 m
          • kaasto_trio Sorry, mialo byc ADEK, oczywiscie :), wybacz 05.07.07, 13:58

• Gość: aliveinchains Re: Do Radka :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:04
            kaasto_trio napisała:

> Do 200 tys. Musza byc 3 pokoje. Mam teraz 2, tzn. jeden jest aneksem
            kuchennym
            > i czasem mi maz z niego tez magazyn robi ;), a jest to tez sypialnia i pokoj
            > dzienny i choc jest duzy, bo 20 m. to jest to porazka. Drugi ma Corcia, swoj
            > maly, osobisty pokoik ok. 12m. Jej zabawki, rowerki i inny ekwipunek 2- latka
            > zajmuje 3/4 pokoiku,a wiec- koniecznie 3 pokoje. Metraz ok. 50m.
            > Mam nadzieje, ze za ta kwote kupie cos ok. 50 m

Spokojnie kupisz nawet m-5 czteropokojowe plus kuchnia (używane!)... obecnie
            takie kosztuje około 170-180tys PLN. Ale rok temu kupiłem za 120tys..tyle że
            trafiłem na życiową sytuacje..właścicielom sie spieszyło, bo kupowali dom od
            kogoś komu jeszcze bardziej sie spieszyło, bo tamten podobnie itd..szukajcie a
            może traficie okazje. Polecam niskie bloki, choć w takich mało kto chce
            sprzedawac..agencja która polecam to Kanon.

Nowe mieszkania - zadzwoń do Murapola i do innych pośredników (np. Janosz i
            Makuch). Uważaj nie kupuj nowego mieszkania od posredników, sprawdz czy
            istnieje mozliwość kupna nowego od dewelopera bezpośrednio, wzgledni pośrednika
            który nie pobierze prowizji.
    • Gość: Gosc Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.c27.msk.pl 04.07.07, 23:15
      Polecam osiedle Langiewicza pieknie polozone widok na gory ale mieszkania dosyc
      drogie. Przyklad mieszkanie 3 pokojowe 63m2 w 4 pietrowcu z 1990 roku 240 tys.
      • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 05.07.07, 14:06
        Faktycznie, nie za tanio. Zaraz wezme sie za poszukiwania w tym rejonie;
        zobacze jak dzisiaj stoja ceny mieszkan, bo ogolnie w BB nie jest zle.
        To juz mam szesc chyba. Fajni jestescie :)
    • Gość: Z Karpackiego Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.07.07, 07:14
      TBS-u w Bielsku - Białej nie polecam. Mają bez przerwy klopoty finansowe.
      Ostatnio znów jakąs kasę podrzucili im radni. Czynsze wysokie, a mimo to
      niektóre budynki już troche sie sypią. Ktos polecał osiedle Karpackie -
      jednostke "A". Dlaczego? Przeciez to najstarsza jednostka, budynki docieplone
      wg starych parametrów, a ponadto usytuowana najniżej z całego osiedla.
      Polecałabym raczej jednostkę "B". Nalezy wystrzegać sie jednak mieszkania z
      tarasem. Żaden luksus, a raczej nieustające utrapienie;przecieki,grzyb i t.p.
      Jednostka "C" - budynki jeszcze niedocieplone. O mieszkaniach od developerów
      nie piszę, bo nie mam rozeznania, ale ostatnio ktos na tym forum narzekał, że
      stropy nie zabezpieczone pod względem akustyki i słychac wszystko, nawet gdy
      sąsiad z góry kichnie.A tak w ogóle to sądzę, że trzeba jednak do każdego
      mieszkania podejść indywidualnie, oglądnąc, popytać sąsiadów.
      • Gość: aliveinchains Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 08:25
        ja polecam niskie bloczki na Karpackim...jednostka sam już nie wiem, bo wszyscy
        twierdzą że to "D":-). W każdym razie to te niskie przy D. Miętusiej z widokiem
        m in. na szyndzielnie ...prace termoizolacyjne nie wszędzie są wykonane, ale
        trwają.

Z nowych to 4 Pory Roku....najnowszy etap. Wcale nie wychodzi obecnie aż tak
        drożej niż używane z wielkiej płyty...a miejsce i widoki rewelka

• Gość: Przemek Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 09:00
          > ja polecam niskie bloczki na Karpackim...jednostka sam już nie wiem, bo wszyscy
          > twierdzą że to "D":-). W każdym razie to te niskie przy D. Miętusiej

Właśnie tą część Karpackiego miałem na myśli. Sąsiadujące z nimi 10-piętrowce
          (ul. Roztoki), też są w porządku. Byłem przekonany, że to jednostka A, mogę się
          mylić.
          • Gość: aliveinchains Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 09:04
            >
            > Właśnie tą część Karpackiego miałem na myśli. Sąsiadujące z nimi 10-piętrowce
            > (ul. Roztoki), też są w porządku. Byłem przekonany, że to jednostka A, mogę
            się
            > mylić.

Wiesz, te jednostki to sie wszystkim mieszaja...nawet w spółdzielni.
            • Gość: Przemek Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 09:35
              Co nie zmieni faktu, że jest to bardzo fajne do mieszkania :-))
              Chciałem kupić mieszkanie w tych rejonach, ale nikt z stamtąd się nie wyprowadza.
              • Gość: Kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.centertel.pl 05.07.07, 14:32
                Co to jest D. Miętusia? A moze dacie pare ulic na tym Karpackim? Najlepiej
                takich co sie Wam podobaja. Moze mnie sie uda, a jak sie kiedys bede
                wyprowadzac to chetnie zwolnie dla kogos z Was :). Mam juz kilka ulic na Os.
                Dygasinskiego
                • Gość: Przemek Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 14:37
                  > Co to jest D. Miętusia? A moze dacie pare ulic na tym Karpackim?

Doliny Miętusiej to taka ulica na Karpackim ;-) Generalnie zainteresuj się
                  rejonem okolicy Filomatów (m.in. właśnie D. Miętusiej).
                  • Gość: sylwo2 Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.07.07, 18:57
                    na Karpackim sa 3 jednostki: najstarsza A budowana w latach 1980-82, ulice:
                    Zyzna, Pieciu Stawow i Morskie Oko, jednostka B lata 1984-88 ulice: Doliny
                    Mietusiej, Giewont i Roztoki. jednostka C 1989-92 ulice: Matusiaka i Zaruskiego
                    oraz Kolista 41. te male bloczki z widokiem na Szyndzielnie przy kosciele to
                    jedn.B. Jednostka A jest tam gdzie postoj Taxi. Basen natomiast jest na jedn C.
                    • Gość: sylwo2 Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.07.07, 19:01
                      sam mieszkam na Karpackim od poczatku jego istnienia. na jedn A. blisko zakupy,
                      bardzo dobra komunikacja miejska do centrum i w zasadzie do kazdej dzielnicy
                      (to najlepiej w miescie skomunikowane osiedle) wiec mozna obejsc sie bez
                      samochodu). Na jednostce A nie ma bydla przesiadujacego na lawkach
                      (sporadycznie sie zdarza). Kaufland i basen, przedszkole, szkola podstawowa i
                      gimnazjum w centrum osiedla. Taxi dostepne od reki i stacja benzynowa z
                      calodobowym alkoholem ;) to tak skrotowo z osobistych doswiadczen
                      • Gość: Kaasto Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.centertel.pl 11.07.07, 22:57
                        To widze, ze ladny kawal Bielska spelnia moje oczekiwania. Nie jest zle. Jak
                        myslalam kiedys o Nowym Saczu, to nie wygladalo to tak dobrze.
                        Dziekuje i pozdrawiam.
                        czas zaczac poszukiwania
                        • pawelcio23 Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 17.07.07, 18:00
                          >Jak
                          > myslalam kiedys o Nowym Saczu, to nie wygladalo to tak dobrze

A ja właśnie myślę o powrocie za kilka lat do Nowego Sącza.
                          Czemu akurat wybrałaś Bielsko?
                          • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 18.07.07, 00:37
                            Bardziej do mnie pasuje ;). Nowy Sacz jest urokliwy, ale malutki. Natomiat moj
                            maz woli Nowy Sacz. A z powazniejszych powodow- po prostu bardziej nam pasuje w
                            naszej pracy. Jest najbardziej po srodku poludnia Polski.A Ty czemu chcesz
                            wrocic? Powiedz cos od siebie o NS. Moze o BB tez. Bede Ci bardzo wdzieczna
                            • pawelcio23 Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 19.07.07, 18:12
                              Nowy Sącz to prawie moje miasto rodzinne, chodziłem tam przez 4 lata do liceum,
                              w pobliżu mieszka zarówno moja rodzina jak i rodzina mojej żony; więc to co mnie
                              najbardziej ciągnie do Nowego Sącza to sentyment i przywiązania do "swoich stron".
                              A w Bielsku, choć to był nasz świadomy wybór, jesteśmy bardziej przez "życie
                              zawodowe", pracę. Ale jeśli wszystko potoczy się po naszej myśli to za parę lat
                              wrócimy do Nowego Sącza. Ciężko żyć, zwłaszcza z małym dzieckiem, gdy w
                              promieniu stu-kilkudziesięciu kilometrów nie ma żadnej rodziny...
                              • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 22.07.07, 21:15
                                Rozumiem Cie bo sama mam male dziecko, do tego prowadzimy z mezem firme, wiec
                                czasem jest na prawde ciezko. Ja na rodzine nie moge liczyc, bo babcie i
                                dziadkowie sa albo za granica albo zajeci robieniem tzw. "kariery", do tego
                                nasza 2-latka ostatnio tak choruje, ze musialam zabrac ja ze zlobka. Teraz
                                bedzie niania, bo co mamy zrobic. Malo tego. Ja od rodziny, jak sie
                                wyprowadzimy bede ponad... 400 km. Takze juz tylko zdani na siebie, ale u nas
                                to w sumie norma :). Dziekie ze zechciales podzielic sie wlasnymi
                                spostrzezeniami na temat miast. Trzymaj sie.
        • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 05.07.07, 14:12
          Czesc Ali :). A wiec Karpacki po raz drugi i 4 Pory Roku. Thank you.
        • Gość: Z Karpackiego Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.07.07, 17:08
          Te niskie bloczki z widokiem na Szyndzielnie to jednostka "B", a właściwie
          jedna z jej dwóch częsci (po jednej i po drugiej stronie ul. Doliny Miętusiej).
          Jednostki "D" nie ma. Miała powstać tam gdzie teraz sa budynki TBS-u i 4 Pór
          Roku.
          • Gość: Kaasto Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.centertel.pl 11.07.07, 23:00
            To jeden z moich celow bedzie na celowniku :). Szyndzielnia ... Fajnie :)
      • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 05.07.07, 14:10
        Czyli najbardziej wg Ciebie jednostka B? Ok. Wiadomo. Trzeba wszystko
        samodzielnie obejrzec, oszacowac, wybrac itp.Tak jak piszesz. Do wkazdego M
        trzeba podejsc indywidualnie, bo na srednim osiedlu moze sie nawet jakas perla
        trafic. Nikt tego za mnie nie zrobi, ale z Wasza pomoca chociaz zmniejsze
        obaszar poszukiwac. Jeszce troche wpisow i sobie sondaz zrobie. Serdeczne
        dzieki.
        A co z deweloperami?
        Pozdrawiam, Kaasto :)
        • Gość: mach_2 Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.c29.msk.pl 05.07.07, 14:20
          Jeśli chodzi o male osiedla, jest jeszcze Sarni Stok - slyszalem jednak
          mieszane opinie.
          Samo osiedle to kilkanaście czteropiętrowców na górce powyżej CH Sarni Stok (do
          hipermarketu 10 min pieszo), jest apteka, sklepiki, autobus (nr 22).
          Niedaleko - wzgórze Trzy Lipki z krzyżem, widoki ladne.
          Byloby wskazane, gdyby ktoś zechcial dodać coś o Sarnim Stoku, bo ja tam nie
          mialem przyjemności mieszkać (bylem tylko przelotem).
          • Gość: Kaasto_trio Sarni Stok :)? IP: *.centertel.pl 05.07.07, 14:34
            Pozdr
    • Gość: ddt Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 15:29
      Jakieś domy/bloki budują koło ul.Krakowskiej (w okolicach ul.Bohaterów
      westerplatte, i płk.Dabka), ale nie wiem jaki jest z tamtąd widok na góry, ani
      kto jest inwestorem.
      • Gość: Adek Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:46
        polecam poszukać
        szukałem ponad rok
        i za 200 000 kupiłem dom
        zupełnie inne życie
        wiem co mówię,bo jestem z pochodznia "blokersem"
        pozdrawiam
        • Gość: Kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.centertel.pl 11.07.07, 23:06
          Najfajniej by bylo- dom. Jednak budzetu w nieskonczonosc obciazac nie moge. A
          dawno kupiles Adek ten dom za taka kase?! Jakby nawet troszke drozszy byl, to i
          tak sie kiedys zwroci w postaci czynszu, ktorego w domu nie bede miec i
          swietego spokoju, czego zaden blok nie zapewni.
          Pozdro
          • Gość: Michał Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:31
            > Najfajniej by bylo- dom. Jednak budzetu w nieskonczonosc obciazac nie moge. A
            > dawno kupiles Adek ten dom za taka kase?! Jakby nawet troszke drozszy byl, to i
            >
            > tak sie kiedys zwroci w postaci czynszu, ktorego w domu nie bede miec

"Czynszu, którego w domu nie będę mieć"?!. Czy Ty wiesz, ile kosztuje utrzymanie
            domu?! Co miesiąc czynszu faktycznie nie płacisz, ale jak raz będziesz musiała
            np założyć nowe rynny, albo pomalować ten dom od zewnątrz, to zatęsknisz za tymi
            kilkuset zł miesięcznie blokowego czynszu. Dom jest dużo droższy w utrzymaniu,
            nawet w przeliczeniu na metraż.
            • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 13.07.07, 00:54
              Jestes pierwszy, ktory tak twierdzi :), dobrze poznac opinie jak sie jest
              blokersem ;))). Owszem rynny, malowanie, wymiany czesci itp. ale wtedy wiem za
              co place. I niewazne ile to bedzie, bo to MOJ dom, a nie wlasnosc spoldzielcza.
              A najwazniejsze jest to, ze moj dom to odrebna jednostka, nie mieszkanko w
              bloku x na osiedlu x. Tak to widze i z tej perspektywy mnie oplaca sie kupic
              dom. Chco nie ukrywam, ze mnie zastanowilo to, co piszesz. Na szzcescie mam
              tatusia zlota raczke i jesli podejme taka decyzje, remoncik zawsze zrobi.
              Pozdrawiam
              • Gość: Przemek Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 08:33
                Remonty faktycznie mogą być kosztowne. Z drugiej strony spółdzielni płacisz co
                miesiąc na fundusz remontowy, licząc przeciętnie 40 zł/miesiąc to na rok masz
                480 zł. Na dach albo rynny nie starczy :-/
                Kiedyś liczyliśmy z koleżanką koszty ogrzewania. Ja mieszkanie 3 pokoje w bloku,
                ona duży, stary (niedocieplony) dom ogrzewany miałem. I wyszło, że ja płacę więcej.
                • Gość: Michał Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:20
                  > Kiedyś liczyliśmy z koleżanką koszty ogrzewania. Ja mieszkanie 3 pokoje w bloku
                  > ,
                  > ona duży, stary (niedocieplony) dom ogrzewany miałem. I wyszło, że ja płacę wię
                  > cej.

Albo droga spółdzielnia, albo ona ogrzewa tylko kawałek tego domu. :) Albo
                  ogrzewa tak jak wielu znanych mi ludzi - do 16-17 stopni. "Przecież można ubrać
                  sweter" :) Ty w bloku masz pewnie ze 24 stopnie, jak odkręcisz na max :)
                  Niestety w blokach jeśli się nie ma podzielnika (który też ma swoje wady) to się
                  płaci za sąsiada lubiącego odkręcić na max i non-stop z uchylonym oknem, bo za
                  gorąco. ;))

Chociaż faktycznie miał to tani opał, ale za to "kocha" takiego cała okolica,
                  która zimą wącha ten smród 24/7. No ale niestety jesteśmy za biedni na
                  ekologiczne sposoby ogrzewania.
                  • Gość: Przemek Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:42
                    Do ilu stopni ogrzewali, nie wiem, nie byłem tam zimą. Inna sprawa, że dom
                    niedocieplony, ale kotłownia nowoczesna, o wysokiej sprawności.
              • Gość: Michał Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:16
                > A najwazniejsze jest to, ze moj dom to odrebna jednostka, nie mieszkanko w
                > bloku x na osiedlu x. Tak to widze i z tej perspektywy mnie oplaca sie kupic
                > dom. Chco nie ukrywam, ze mnie zastanowilo to, co piszesz. Na szzcescie mam
                > tatusia zlota raczke i jesli podejme taka decyzje, remoncik zawsze zrobi.

Oczywiście bardzo miło mieć własny dom, jednak nigdy, przenigdy nie uważaj, że
                będzie on tańszy w utrzymaniu. Jedna bardziej mroźna zima i samego opału pójdzie
                Ci tyle, co w wielkiej płycie za czynsz z CO płacisz przez cały rok. :) Ostatnio
                malowałem (no, za pomocą robotników) dach (niestety mam blaszany, jak budowałem
                dom to nie było dachówek) i wydałem 4 tysiące. Sam nie pomalujesz, to dziesięć
                dni siedzenia na dachu. Takich kosztów jest sporo.
                • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 15.07.07, 00:53
                  Wiem, wiem. Chyba faktycznie macie racje. Tylko tu pojawia sie pytanie. Chce
                  mieszkac czy zyc? Bo jak to drugie to wrzucam koszty w koszty i sobie zyje w
                  domku fajnie i milo :). U mnie chodzi o cos innego. Ja dom chce kupic albo
                  raczej zbudowac tak, gdzie juz na stale bede mieszkac. Musze byc pewna, ze to
                  jest to miejsce. A na razie mieszkanie. Najlepsze wyjscie.
      • Gość: Kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.centertel.pl 11.07.07, 23:03
        Ja bym wlasnie najbardziej nowe chciala, choc niekoniecznie. Na szcescie za
        okolo dwa tyg. koncu sie osobiscie wybiore do BB i pomoca tego misternego
        watku bede szukac.
        Pozdrawiam
    • Gość: Mieszkaniec Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 11:14
      Ja podobnie jak inni bardzo polecam osiedle Dygasińskiego, dzielnica Biała
      Krakowska. Sam tam niedawno kupiłem mieszkanie.
      Widok ma góry, sama oceń, nie wiem czy gdzieś w BB jest lepszy. I nie jest to
      tylko moje zdanie tylko każdej osoby, która mnie odwiedza.

img218.imageshack.us/img218/3856/dsc00320ud4.jpg
      Zdjęcie nie oddaje ,tego uroku, zrobione jest telefonem.
      jest nawet do sprzedania mieszkanie w tej okolicy, poszukaj na gratce.
      • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 13.07.07, 00:57
        Fajna fotka dzieki :). Faktycznie widok super. Wlasnie cos dzis znalazlam na
        Dygasinskiego. Zobaczymy. Ze zdjecia zainteresowaly mnie bloczki, duze bloki i
        domy, ktore sa w tle, bardziej po lewej stronie. Ci to maja widoki! Jakie to
        osiedle? Pozdrawiam
        • Gość: MIeszkaniec Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 09:19
          To w tle, to właśnie wspomniane Złote Łany oraz osiedle Langiewicza, ale tam
          ponoć jest bardzo drogo, nie wiedzieć dlaczego.
          • lumja Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 13.07.07, 10:02
            a ja jak kilku poprzednikow polece os. karpackie, jednostke B czyli ulice
            Roztoki, i Doliny Miętusiej.
            Ładne, spore mieszkania, dobra infrastruktura, bloki ocieplone, piekne widoki.
            @ lata temu tez szukalismy mieszkania i obejrzelismy ich mnóstwo na wielu
            osiedlach - Karpackie sie wyrózniało in plus min. tym:
            - dośc duzy metraz mieszkan np. Karpackie m4 to 60 m a Beskidzkie czy Złote
            Łany 54,
            - w lazienkach nie ma piecykow gazowych,
            - lazienki i toalety sa osobno,
            - chyba najwieksze kuchnie (na Złotych łanach raczej nie ma kuchni tylko cos w
            rodzaju aneksu - takie mikroskopijne).

Na osiedlu jest wszytko - sklepy, apteki, market, bankomaty, przychodnie,
            stomatolodzy, basen i wlasciwie wszystko czego sie potrzebuje. Jest ladnie i
            zielono (pisze oczywiście caly czas o jednostce B).
            Jak ktos nie ma samochodu to latwo dojechac autobusem - przystanek jest obok
            kościoła albo obok Apeny, tak więc mozna dojechac na osiedle wiekszośćia linii
            autobusowych.

-
            • Gość: Beta Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.its.it 13.07.07, 12:20
              Jeśli chodzi o widoki na góry, to moim zdaniem bezkonkurencyjne jest os.
              Langiewicza oraz Złotych Kłosów, gdzie obecnie mieszkam (wcześniej
              Dygasińskiego).
              • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 15.07.07, 00:58
                Czyli nie ma Dygasinskiego, tylko Zlote Klosy, tak?
                • Gość: mach_2 Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.c29.msk.pl 15.07.07, 15:03
                  Czyli nie ma Dygasinskiego, tylko Zlote Klosy, tak?

Z os. Dygasińskiego też widać góry - może z os. Langiewicza trochę lepiej, ale
                  za to jest dalej od centrum (z Dygasińskiego można dojść nawet pieszo).
                  Najlepiej pojedź tu i tu.
                  • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 18.07.07, 00:38
                    Czesc.Wlasnie mam taki zamiar. Mam nadzieje, ze nam jeden, gora dwa dni starcza
                    na porzadny rekonesns :)
            • Gość: BBtek Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 15:34
              > Na osiedlu jest wszytko - sklepy, apteki, market, bankomaty, przychodnie,
              > stomatolodzy, basen i wlasciwie wszystko czego sie potrzebuje.
              > Jak ktos nie ma samochodu to latwo dojechac autobusem - przystanek jest obok
              > kościoła albo obok Apeny, tak więc mozna dojechac na osiedle wiekszośćia linii
              > autobusowych.
              >
              No i może właśnie z tego powodu mi osobiści nie bardzo podchodzi taki rejon,
              wieczny jazgot, szum, hałas, nie można się odprężyć we własnym M.
              Ale to moje subiektywne zdanie, generalnie o każdym osiedlu gdzie mieszka więcej
              jak 1000ludków.
              Szkoda, ze nikt jeszcze nie wspomina, opisując swoją okolicę, jakim horrorem
              jest zapoarkowaniem samochodu np. na złotych łanach czy karpackim.
              • lumja Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 14.07.07, 13:42
                na jednostce B jest bardzo cicho, nie ma żadnej drogi przelotowej, punkty
                handlowo-uslugowe sa porozmieszczane po całym osiedlu a nie "na kupie".
                Problem parkowania to niestety problem wszystkich osiedli.
                • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 15.07.07, 01:01
                  Lumja poruszyls wazna kwestie, brak halasliwej drogi przelotowej. Gwar osiedla
                  az tak bardzo mi nie przeszkadza, ale lepiej jak najdalej takich drog krajowych.
              • kaasto_trio No i jak z tym parkowaniem? 15.07.07, 00:59

• Gość: celop Re: No i jak z tym parkowaniem? IP: *.chello.pl 15.07.07, 03:23
                  jak umiesz robic koperte, to zaparkujesz. Karpackie jednostka b rulezzz
                  • kaasto_trio Re: No i jak z tym parkowaniem? 18.07.07, 00:40
                    Jasne :). Pochodze z miasta w ktorym chyba jest jeszcze gorzej. Ale skoro tylko
                    o koperte chodzi...to Ok
            • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 15.07.07, 00:57
              No i kolejny pomocnik :). Widze, ze ciagle sie przewijaja te same osiedla,
              ulice, jednostki. Takie osiedle jak opisujesz mi sie marzy. Chyba zabiore kogos
              z WAs do pomocy jak bede szukac konkretow ;))
          • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 15.07.07, 00:54
            Dzieki Mieszkancu :)
            • Gość: kapr Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:43
              a ja powiem tak... :) Mieszkałem kilka lat na os. Dygasinskiego (ul. Wapienna)
              i bardzo milo wspominam ten czas. Z okna super widoki... Z malego pokoju i
              kuchni widok na jezioro Goczałkowickie, a z duzego pokoju piekny widok na góry
              (Magurka, Chrobacza Łąka i oswietlony w nocy krzyż na niej...). Osiedle spoko.
              Cisza i spokoj. Ale obecnie mieszkam na ul. Konopnickiej (pierwszy blok od
              Hulanki) i jestem jeszcze bardziej zadowolony... Mimo, ze Hulanka blisko, ulica
              przelotowa tez (Konopnicka), to mimo wszystko jest ciho i spokojnie... :) Albo
              zdazylem sie przyzwyczaić przez rok, albo okna tak to skutecznie
              wyciszaja.... :) No i po przebudowie Hulanki, teraz mozna szybko wyjechac gdzie
              sie chce... A nie te wieczne korki w centrum... Miejsce parkingowe tez sie
              znajdzie :) No i te widoki na panorame Beskidow (Szyndzielnia, Klimczok, nawet
              Skrzyczne widac), palce lizac... :) A jak fajnie z balkonu obserwowalo sie
              pokazy lotnicze :) A i do odkrytego basenu pare krokow :) Jak dla mnie same
              plusy :)
              • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 18.07.07, 00:42
                Dzieki Ci Kapr. Narobiles mi ochoty :). Oj musze tam wszedzie pojechac,
                zobaczyc...
    • kaasto_trio A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? 15.07.07, 01:03
      Mam juz kilka namiarow min. to. Niestety trudno trafic na dobre okazje na
      polecancych przez Was swietnych osiedlach. Chco sie zdarzaja. Napiszcie o tym
      Wajdelocie. dzieki :)
      Dobranoc
      • Gość: Mieszkaniec Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? IP: 212.203.141.* 15.07.07, 09:35
        Witam,
        Na Wajdeloty, owszem jest kilka naprawdę ładnych bloków, nowe, nowoczesne
        budownictwo, ale to kompletne zadu..e, dzielnica Komorowice, autobus jedzie,
        linia 3, ale ten rejon to tzw. dzielnica fabryczna, bardzo blisko Fiat Auto
        Poland, widoku poza miejską dżunglą nie ma żadnego, dość blisko trasa
        Kraków-Bielsko-Cieszyn.
        Moim skromnym zdaniem w ogóle nie watro. Byłem tam też szukając mieszkania, i z
        tego co widziałem to tam są puste mieszkania, albo cena ogromna, albo właśnie ta
        okolica.
        • Gość: aliveinchains Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:07
          czy mówicie o tych nowych bloczkach i domkach jednorodzinnych w Komorowicach (
          jest to większy kompleks na wzgórzu)? Kolezanka tam kupiła mieszknanie z piękna
          panoramą beskidów, zadupiem bym tego nie nazwał...w sumie to do centrum Sfera
          samochodem jedzie się w kilka minut..
          • Gość: adek Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:10
            przed kupnem domu i to osiedle było w kregach mojego zainteresowania
            dla mnie ogromny plus dobry wylot na katowice
            ale.....
            mnogość słupów wyoskiego i średniego napięcia !!!!!!!!!
            panorama naprawdę śliczna
            z miesiąc przed moimi podchodami w tamtych rejonach właśnie sprzedawali
            bliżniaki ( a la ) po ok 200 000 !!!!!!
            • kaasto_trio Adek 18.07.07, 00:48
              A miesiac przed Twoim poszukiwaniem, to dawno to bylo? Bo cena bardzo ok. Kto
              sprzedawal? Jaki inwestor? Wielkie dzieki
          • kaasto_trio Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? 18.07.07, 00:45
            No to jak jest, kochani? Za... czy tez nie? Mam obczajone na ul. Wajdeloty.
          • kaasto_trio I jeszcze dodam... 18.07.07, 00:47
            Moze jak najbradziej byc na obzezach. W scislym centrum, na rynku mieszkam
            teraz i mam dosc!
        • kaasto_trio Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? 18.07.07, 00:44
          No to trudno. W sumie rzuce okiem, ale z Twojego opisu wnosze, ze nie bardzo
          dla nas.
      • pawelcio23 Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? 17.07.07, 18:21
        Ech, niespełna 2 lata temu miałem podobny dylemat - gdzie kupić mieszkanie W
        Bielsku? Jednego dnia objechaliśmy z żoną całe Bielsko i wybraliśmy kilka
        osiedli, które wchodziły w rachubę. No i na jednym takim osiedlu się udało:
        os Piastowskie, mieszkanie 3-pokojowe w bloku 4-piętrowym, 54m2, osobno łazienka
        i ubikacja, duży balkon, jasne mieszkanie, ładny widok na Szyndzielnię.
        I za to wszystko zapłaciłem wtedy 74 tys. - udało mi się załapać tuż, tuż przed
        skokiem cen...
        Z tego co pamiętam, braliśmy w tedy pod uwagę osiedla: Sarni Stok, Langiewicza,
        Złote Łany i właśnie Piastowskie. Natomiast zdecydowanie odradzano nam osiedla
        Śródmiejskie, Beskidzkie, Karpackie - jako typowe blokowiska, gdzie w blokach
        jest brudno a i lokatorzy nie zawsze spokojni...
        • kaasto_trio Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? 18.07.07, 00:51
          No to do kregu poszukiwan mam jeszcze dodane os. Piastowskie. Widac, ze w BB
          mozna ladnie i fajnie mieszkac. Podajecie duzo osiedli, ulic...
          Dobrze, ze w Ustroniu bede tydzien, bedzie czas dobrze BB przeleciec :)
          • Gość: Przemek Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? IP: *.c9.msk.pl 18.07.07, 01:22
            > Widac, ze w BB mozna ladnie i fajnie mieszkac. Podajecie duzo osiedli, ulic...

Bo w BB tak naprawdę łatwiej wymienić gdzie _nie_ kupować mieszkania, niż
            odwrotnie :-)
            • kaasto_trio Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? 18.07.07, 23:45
              To moze powinnam taki watek zalozyc: Gdzie nie kupowac mieszkania ;)? Juz sie
              zaopatrzylam w mape i ruszamy w nastepnym tyg.
          • pawelcio23 Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? 18.07.07, 16:42
            Jeśli chodzi o Piastowskie to jeszcze parę szczegółów:
            - osiedle bardzo spokojne, zdecydowana większośc ludzi mieszkających na tym
            osiedlu to ludzie starsi (np w moim bloku, oprócz nas jest jeszcze tylko jedno
            młode małżeństwo z małym dzieckiem i dwa "średnie małżeństwa" z
            klikunastoletnimi dziećmi, reszta to ludzie starsi, czcigodni wiekiem);
            - wszystkie bloki 4-piętrowe, nieco starsze ale budowane z cegły (era przed
            "wielką płytą"), prawie wszystkie odnowione, ocieplone i pomalowane.
            - na na osiedlu duzo zieleni, zadbanych ogródków, skalniaków itp; place zabaw
            dla dzieci, dosyc dużo miejsc parkingowych;
            - nie ze wszystkich bloków i mieszkań sa ładne widoki (z mojego akurat tak, ale
            leż na skraju osiedla)
            - niestety nie ma ciepłej wody z sieci, trzeba miec piecyk gazowy w łazience.
            - w najbliższym otoczeniu osiedla nie ma fajnych miejsc do spacerów, choć samo
            pogrążeone w zieleni osiedle, z alejkami i ogródkami może być takim miejscem. Z
            drugiej strony w poblizu jest Grodzisko i Wzgórze Trzy Lipki, zwłaszcza to
            ostatnie świetnie nadaje się na spacer;
            - b. dobra komunikacja z centrum miasta ale i z innymi dzielnicami
            • kaasto_trio Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? 18.07.07, 23:48
              Brzmi ciekawie :). Juz to obejrzalam sobie na mapce, a jak pojedziemy zobacze w
              relau. Teraz musze tylko dopasowac polecane przez Was miejsca do tego co
              znalazlam w necie.
              Z ta ciepla woda to faktycznie minus :(
              Dzieki Pawelcio
            • asia23bb Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? 19.07.07, 19:56
              Niestety starsi ludzie jako sasiedzi to plus nie jest. Czesto sluchaja glosno
              radia (sluch juz nie ten) oraz wczesnie wstaja i snuja sie po domu..a jak
              wiadomo, w bloku wszystko slychac....
              • pawelcio23 Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? 20.07.07, 11:15
                > Niestety starsi ludzie jako sasiedzi to plus nie jest. Czesto sluchaja glosno
                > radia (sluch juz nie ten) oraz wczesnie wstaja i snuja sie po domu..a jak
                > wiadomo, w bloku wszystko slychac...

Ech.. chyba przesadzasz...
                U mnie w mieszkaniu naprawdę poza "wyjątkowymi wyjątkami" nic z z sąsiedztwa nie
                słychać. Może to przez układ mieszkań (tylko dwa na piętrze), a może po prostu
                mam spokojnych sąsiadów.
                Cenie sobie za to spokój, porządek i czystość na klatce schodowej...
                • asia23bb Re: A ulice Wajdeloty znacie? Jak tam jest? 22.07.07, 22:06
                  Niestety, nie przesadzam. Znam to z autopsji.
                  Moze to tez zalezy od bloku, no i oczywiscie niektorzy starsi sasiedzi sa
                  bardziej uciazliwi, niektorzy mniej
    • Gość: lech Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 11:39
      słyszałem że wraz z budową Sfery 2 będą budowane mieszkania od 60 do 100 mkw.
      Ma ich być ponad sto, ale pewnie dopiero wraz z otwarciem Sfery 2.
      • Gość: Beta Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.its.it 20.07.07, 13:43
        Ciekawa informacja na temat mieszkań w kompleksie Sfera 2.
        Może jeszcze ktoś zna jakieś plany dotyczące mających powstać mieszkań w
        ciekawych lokalizacjach. Nosimy się z zamiarem zamiany naszego M-3 na większe,
        ale mówiąc szczerze żadna z obecnych nowych inwestycji (nielicznych zresztą)
        nie jest powalająca, może tylko ceną. Albo metraż powyżej 100 m2, albo już
        tylko partery do wyboru, albo w ogóle lokalizacja do kitu.
      • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 22.07.07, 21:17

Czyli pewnie polowa 2008? Wolalabym nowe, ale jak nie znajde, to stare tez
        jare ;)
        Pozdrawiam, Kaasto :)
    • Gość: gosc Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 16:43
      potwierdzam. widziałem plany Sfery 2 i na 3,4 i 5 pietrze są apartamenty z
      zielonymi dachami i widokiem na góry
      • kaasto_trio Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole 22.07.07, 21:19
        Tylko ciekawe ile beda kosztowac ;)?
        • Gość: mach_2 Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: 77.223.201.* 22.07.07, 21:56
          Wśród podanych lokalizacji na pewno znajdziesz coś ciekawego. Teraz tylko
          trzeba objechać te miejsca, by sparawdzić, jakie robią wrażenie.
          Milej wycieczki.
        • Gość: vini w Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 23.07.07, 08:38
          Kaasto! mniej filozofowania a więcej działania.Masz kasę to kupuj bo ceny idą w
          górę.Chyba już dużo wiesz i czas napisać "dzięki kupiłem".
          • Gość: Kaasto Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.centertel.pl 24.07.07, 00:47
            Ale mnie sie Vini nigdzie az tak nie spieszy. Mam na to pare miesiecy, a watek
            nie filozofia tylko zbior informacji. Dzialac szybko i pochopnie nie zamierzam,
            bo glupio kupic mieszkanie to zaden problem. Juz takie jedno mam. A ceny niech
            sobie ida w gore, skoro twierdzisz, ze kase mam, to mnie to nie wzrusza ;)).
            Nigdy w temacie nieruchomosci informacji nie zawiele. Ja chce zrobic porzadny
            rekonesans, wiec potrzebuje duzo info. Nie znam Bielska, mam malo czasu na
            ogladanie, dlatego zbieram informacje od zyczliwych mieszkancow. Tak jak
            proponujesz, ze dzisiaj zbieram info, a za pare dni juz kupuje mieszkanie, to
            moge corce zabawke kupic, a nie mieszkanie. Na zywiol to ide w innych
            dziedzinach zycia ;))). A jak juz kupie to podziekuje i Tobie pierwszemu
            powiem. A tak w ogole to jak jestem kobieta i filozofia to moja
            specjalnosc ;))).
            No! To tyle :).
            • Gość: Stena Don Re: Kochani,gdzie kupic mieszkanie?Co byscie pole IP: *.statoil.com 25.07.07, 21:14
              ja wlasnie nabylam mieszkanie na Sarnim Stoku w nowobudowanym bloku, ktory ma
              byc oddany pod koniec tego roku. Urzekl mnie przepiekny widok na gory i Bielsko
              (osiedle znajduje sie na wzgorzu). Blok, a zarazem osiedle, jest polozony na
              uboczu wiec na pewno bedzie cicho i spokojnie, ale do centrum handlowego SS
              jest okolo kilometra, wiec wszystkie udogodnienia na wyciagniecie reki.
              Mieszkanie jest ladnie zaprojektowane i ma dwa balkony, juz sie ciesze na mysl
              o przeprowadzce w nowe miejsce i do nowego miasta. Mam nadzieje, ze sie nie
              rozczaruje ani jednym ani drugim :)
              pozdrawiam
              Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka