Gość: normalny pracownik Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.tktelekom.pl 22.06.08, 12:53 nie bylem, bony oddalem koledze, mama bony wyrzucila do kosza i tez nie byla. Bawilem sie lepiej i nie potrzebowalem jakiegos debilnego zespolu ani patrzyc na mordy tych ktorzy przyszli. w dupie mam cale ich piwa i golonka. to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 13:42 nie byłem ... żarła i piwa nie odebrałem ... hmm chyba dużo było takich jak ja ... więc im dużo tego żarła zostało... mogli zrobić dziś poprawiny.. ta HOŁOTA co siedziała wczoraj dziś też by przyszła na pewno... znowu by się nażarli i nachlali ZA DARMO ku czci ukochanego prezesa... hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protest Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 13:54 Taaaa ... "nie byłem" Chodziło o to aby nie byc tam, ale tez zeby NIE ODBIERAĆ BONÓW ... Kazdy kto wziął a potem nawet wytarł se nim tyłek - jest tchórzem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny pracownik Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.tktelekom.pl 22.06.08, 16:40 czlowieku. odebrac bpny to nomalna sprawa. ja nie odebralem ale przsyszedla do mnie, do mojego miejsca jakas Pani i przyniosla mi ten bon i podpisac kazala. takze ona tez musi gonic z tymi bonami a przeciez to nie jej wina. odbierz bon i nie idz tam. proste. szacunek do innych ludzi ktorzy MUSZĄ te bonu rozdac i musza chodzic za takimi jak TY!! pozmysl troche, przeciez to nie ich wina ze maja nakaz rozdania wszystkich bonow. czisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protest Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 16:47 "Człowieku" - a co za problem dla "niej" że ktoś nie odbiorze i koniec? Jeżeli odebrałeś, załoga je odebrała to jest jakis "ślad" tego faktu? NIE MA - dla "menegerów" ludzie odebrali je, zakceptowali ich przekręty i kwita ... Sens był w tym aby NIE ODBIERAC W OGÓLE BONÓW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny pracownik Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.tktelekom.pl 22.06.08, 18:43 a wszyscy co mowia zeby bonow w ogole nie odbierac to tak na prawde ma je w rece piszac te posty. i tak poszliscie na ten festyn 90% tych co tu pisze i sie napina. zal mi was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 19:57 wypraszam sobie!!! ja nie poszedlem.. i wiem, że byli tacy którzy nie odebrali bonów...! i mam tylko jedną nadzieję ... że jutro wygwizdamy tych co byli ... no chyba, że nawet na to coniektórym brak odwagi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glosxxx Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 20:49 PROPONUJE ZAMKNAC TEMAT FESTYNU, KTO BYL, KTO NIE BYL, KTO WZIAL BONY A KTO NIE. BYLO, MINELO. NIE POZWóLMY, BY TA SPRAWA NA DLUZEJ PODZIELILA ZALOGE. TERAZ WAZNIEJSZE JEST, ABY W SPOSOB SPOKOJNY I ODPOWIEDZIALNY ZASTANOWIC SIE, CO DALEJ ZE ZWIAZKAMI. MUSZA BYC NAPRAWDE N I E Z A L E Z N E, ZARZAD ZWIAZKU POWINIEN BYC WIEC OPLACANY ZE SKLADEK. NIE WIEM, ILU TAKI ZWIAZEK MUSIALBY LICZYC CZLONKOW, ABY WYNAGRODZENIE ZE SKLADEK BYLO ODPOWIEDNIE. POZA TYM DO WLADZ ZWIAZKOWYCH POWINNI WEJSC LUDZIE KOMPETENTNI, KTORZY UMIELIBY OBRONIC NIEZALEZNOSC SWOJA I ZWIAZKU. A ZAKLADOWY UKLAD ZBIOROWY PRACY POSIADAJA ZWIAZKI, JAKO STRONA UKLADU. MOZNA POJSC I POCZYTAC. POPIERAM POMYSL WZIECIA "POD LUPE" ZAKLADOWEGO FUNDUSZU SOCJALNEGO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puchatek Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 20:58 Żeby zalożyć związek zawodowy trzeba mieć statut i zarejestrować się w sądzie. Jak kto chcę to podsyłam linki pl.wikipedia.org/wiki/Zwi%C4%85zek_zawodowy www.idn.org.pl/sonnszz/zwiazki_zaw.htm Szkoda że załoga nie zgrała się i nie poszła na festyn. Trudno było mineło. Może faktycznie należało by się przyjrzeć niektórym sprawom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOLANIN Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.punkt.pl 22.06.08, 21:52 JAK CHCECIE NIEZALEŻNE POZAZAKŁADOWE ZWIĄZKI TO DO OPOLA SIE ODEZWIJCIE!Z NAS SIE SMIELI ŻEBYŚMY SE ZAKŁADALI A MY ZNALEŹLIŚMY JUŻ ZAŁOŻONY MIĘDZYZAKŁADOWY!NIEZŁEGO ZAMIESZANIA NAROBILI :) PIP TO JUŻ ZE DWA RZY BYŁ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glosxxx Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 21:15 W MAILU WYSLANYM W PIATEK DO GK-KETY ZWIAZKI NAPISALY, ZE NA SPOTKANIU Z ZARZADEM W CZWARTEK MAJA BYC TEZ OBECNI REPREZENTANCI PRACOWNIKOW. CIEKAWE, KTO TO BEDZIE? Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 22.06.08, 15:05 właśnie cos za szybko to przelali..tak o... bez konsultacji ze zwiazkami?..niech wyjasnia...jak do tego doszlo ? skad ta kwota? i kto podpisywał ? kto dał polecenia i dlaczego? cheć uciszenia tłumu? czy tak o ludzki odruch dzielenia sie(oczywiscie ironia)...pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 15:11 i jeszcze czegoś nie rozumiem.. skoro nam premia za 2007 rok została wliczona do stawki od stycznia 2008 to rozumiem ze kierownicy dyrektorzy itp nie mieli zadnych podwyżek i im nie wliczono do stawki stówki z groszami ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.xdsl.centertel.pl 17.10.09, 19:15 ja z wujkiem mężem synem ciocią i teściem nie będziemy strajkować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hela Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.xdsl.centertel.pl 17.10.09, 19:21 dyrektor mistrz majster to są paniska związkowiec wszyscy mają zagraniczne samochody i trzeba ich słuchać Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 22.06.08, 16:14 cakiem dobrze powiedziane. ja bym chcial wiedziec co kto ile i dla czego? oficjalne pismo zwazkow zakladowych; i/lub zarzadu..... wyjasnienia!!! a potem wybrac nowe zwiazki zakladowe-JEDNE!!!..oplacane tylko ze skladek i siadamy do stołu i negocjujemy...! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 22.06.08, 16:16 errata miał być renegocjujemy.. bo to teraz to jest jakas kpina z Nas Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 22.06.08, 17:52 dokładnie to miałem na myśli całkowita zmiana wybrac jedne wspolne zwiazki..i cały uklad zbiorowy od nowa analizowac i negocjowac....inaczej to do niczego nie prowadzi,a w najlepszym wypadku do takich wydarzen jak w ciagu ostatniego tygodnia.. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚCINEK Re: oddajcie kupony bezdomnym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.08, 21:02 To wszystko to mądre słowa!!!!!!!!!!!!! W pełni popieram!!!! I my młodzi powinniśmy sie zjednoczyć i stanąć niech darmozjady poczują bat bo bez nas niczego nie osiągną, to MY nakręcamy tą firmę, MY tworzymy zyski które maja krawaciarze i MY powinniśmy walczyć o swoje to co się nam należy za ciężką prace za prace w niedziele i święta gdy krawaty lezą do góry ch... i nic nie robą a kaska im sama wskakuje na konto tylko zer przybywa. Nie liczmy na starych oni sie boją wszystkiego a poza tym nic im nie trzeba maja swoje 2 kółka albo i więcej i im dobrze i na dodatek będą ci mówić w oczy ze jest dobrze i hamować nas byśmy przypadkiem nie robili niczego co by mogło spowodować że kadra kierownicza się na nich krzywo popatrzy. STRAJK STRAJK i jeszcze raz STRAJK a zobaczą ci na górze ze zwykły szary robol (bez urazy ale tak o nas myślą) też potrafi walczyć o swoje!!!! Mam nadzieje ze już nie długo zobaczą prawdziwą siłę, SIŁĘ ZJEDNOCZENIA!!! Pozdro dla całego ZAL-u i SWW i dach faktycznie jest w fatalnym stanie na ZAL-u też cieknie na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
0zadowolony technologia 24.06.08, 18:33 Witam cwaniaczka, doczekam sie w końcu odpowiedzi na mój wcześniejszy spam dot. technologii anodowania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GLOSXXX Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 21:25 LUDZIE, ZNACIE STARA ZASADA: "DZIEL I RZąDź". IM DLUZEJ BEDZIEMY SKAKAC SOBIE DO OCZU Z POWODU FESTYNU, TYM LEPIEJ DLA ZARZADU A GORZEJ DLA NAS, BO PARA POJDZIE NIE W TEN GWIZDEK, CO TRZEBA. A TRZEBA POWAZNIE PRZYMIERZYC SIE DO ZAPEWNIENIA SOBIE SILNEJ, NIEZALEZNEJ REPREZENTACJI ZWIAZKOWEJ. MOZE JAKIS ZWIAZEK MIEDZYZAKLADOWY, OBEJMUJACY NIE TYLKO GK-KETY, ALE I INNE SPOLKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GŁOS Z SWW Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 22:02 Zdaje sobie sprawe, że wiele spraw może juz zostało zaprzepaszczonych.Dlatego ci, którzy pójdą na to spotkanie powinni dobrze się przygotowac.I na tablicach lub w internecie powinien byc jakiś stenogram z tego.Ale czy to jest wogóle możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIP Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 22:57 ja wam coś powiem. W szkole uczono mnie o takich sytuacjach. Wy sobie nie zdajecie sprawy z sytuacji jaka teraz będzie. Konflikt narodził się jaki czas temu tydzień, dwa?? a oni dopiero w przyszły czwartek się z wami spotkają. Czy nie sądzcie że takie sprawy się załatwia jak najszybciej??żeby zażegnać konflikt.Pomyślcie- tyle czasu oni z was bimbają...to się nazywa GRA NA CZAS. Czekają aż ochłoniecie. Tydzień temu chcieliście 5zł do stawki lub kto woli 2000zł netto jako minimum. Do czwartku kupa czasu i jak pojadą na to zebranie przedstawiciele załogi, to jak wam dadzą złotówkę i obiecają podwyżkę w powiedzmy październiku, listopadzie to wy to zaakceptujecie i sytuacja będzie wyglądać następująco----> psy szczekają, karawana jedzie dalej.Pozatym nie radzę iść na spotkanie nikomu kto nie jest przedstawicielem załogi. Przedstawicieli załogi chroni"immunitet" czyli są nie do ruszenia. Ale jak ktoś z was isę wychyli to nie jutro ale za tydzień dwa was wywalą. Dla zasady. A jak jednego wywalą to reszta umilknie. WIESZCIE MIE TAK BĘDZIE. Więc wasze szans są tak czy srak pogrzebane. Zresztą już widać że to forum wymiera. Szkoda. Takie żeczy się załatwia jeżeli nie ma dobrych związków zatrzymaniem maszyn.Jeszcze jedno: DAJĄ WAM ZŁOTÓWKĘ I WY JĄ PRZYJMIECIE!!! i nic więcej nie zrobicie. A potem będzicie chodzić i beczeć że nikt nic nie zrobił, nikt nic nie powiedział. Jestem pewny że jeżeli ktoś tu może coś podziałać to TYLKO I WYŁĄCZNIE KĘTY!!!!! Nie Tychy, Nie Bielsko, Tylko i wyłącznie KĘTY!!!Sądze że tam są ludzie którzy to potrafią dobrze zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 08:43 a mi jest dobrze system 4 brygadowy co 4 dni wolne i dorabiam u jednego umowa o dzielo mieszkam z rodzicami mam 31 lat to znaczy robie za dniowke u niego mam 150 zl razy 5 czasem 6 dni w miesiacu, on mie che na stale umowa o prace 2100 netto ale mi sie nie chce zmieniac zakladu pracy ,,,,, jak ktos juz napisal ZYC I NIE UMIERAC popieram na festynie nie bylem bo robilem u niego narka pisze pierwszy raz i ostatni pozdrowienia dla calej zalogi acha na festynie bylicsie CZYLI JES WAM DOBRZE O CO WAM CHODZI ?????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczanka Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 13:47 > Ale jak ktoś z was isę wychyli to nie jutro ale za tydzień dwa was wywalą. Dla zasady. Wszystkich wywala? Nie rozsmieszaj mnie. Ile czasu im zajmie wyuczenie nowych pracownikow? A ze zainwestowali w tych co pracuja od lat sie nie liczy? Nie sadze zeby tak od razu wywalali, bo wiekszych łosiow nie znajda tak szybko... A wiec - na barykady!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 22:55 Widzę kochani ,że jednak nie jesteście zwarci i nie umiecie się razem dogadać. Tak jak napisał ktoś wcześniej , połakomiliście się na pieczone golnko i piwko. Pewnie co niektórzy dostali dodatkowe bony od kolegów którzy nie brali udziału w festynie i ładowali jedzonko do bagażnika samochodowego a jeszcze gdyby tak było piwko puszkowe, to pewnie ładowaliby całymi skrzynkami.Dziećmi łatwo się zasłonić , trzeba było je lepiej zabrać do ZOO.JESTEśCIE ZWYKłYMI KRZYKACZAMI NIE POTRAFICIE MYśLEć LOGICZNIE, WYZYWACIE SIę NAWAJEM DAJąC TYM SAMYM RADOCHę WASZEJ WłADZY - Z A S T A N ó W C I E S I ę N A D S O B ą. Ten tekst nie jest adresowany do wszystkich a te osoby które śledzą to forum wiedzą , do kogo do "festyniarzy" Pozdrawiam wszystkich "niefestyniarzy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik grupy Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.ibd.gtsenergis.pl 23.06.08, 14:47 Mam trójkę dzieci,pracuje sam i ty myślisz że mnie stać na zoo.Zastanów się co ty piszesz,bo mi z wypłaty po opłaceniu rachunków zostaje bagatela ok 800-900zł i z tego musi utrzymać się pięć osób.Wyjścia do figloparku lub zoo,już nie są na moją kieszeń.Więc jeśli jest dla nich organizowana darmowa impreza to je zabieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 14:57 nie zasłaniaj się biedą i dziećmi ... każdy kto przyszedł na ten festyn akceptuje warunki w jakich pracuje... TY akceptujesz swoja biedote bo poszedłeś i bardzo dobrze .. nie dałbym Ci złamanej złotówki podwyzki teraz... może w przyszłym roku jak szanowny pan prezes zarządzi podwyżki z 30 gr ... masz to co sobą zaprezentowałes w sobote!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protest Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 16:09 Jestes facet beznadziejny .... Myśląc w ten sposób i tak postepując, ZAWSZE nie bedzie Cię na NIC stać, i żal mi Twoich dzieci że mają takie tatusia - tatusia, którego na nic niestać, nawet aby mieć swój honor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.bielsko.dialog.net.pl 23.06.08, 16:32 2/3 załogi z Bielska festyn zbojkotowała reszta korzystała z darmowych bloczków aby prezes myślał że byli wszyscy i wykorzystali 2 piwka oraz golono wstyd!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
odlakierowania Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 25.12.08, 18:44 witam. jak to mozliwe ze koles ktory ma wojka w bielsku ma po pol roku roboty 11.50zl/h a ci co robia ponad 1,5 roku maja 11zl?? watpie zeby bez ingerencji wojka dostal ta podwyzszke. ludzie ktorzy na codzien maja doczynienia z h2so4,naoh lub innymi kwasami maja 11zl/h a ktos kto siedzi przy komputerze 8 godzin ma 11,50zl/h.pozdrawiam. kierowniku zastanowcie sie kto ma bardziej ryzykowna robote Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 26.12.08, 00:56 nie przejmuj sie na Sww jest jeszcze wieksza sitwa i kumoterstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 82.177.65.* 27.12.08, 23:38 zgadza się, SWW to jedna wielka klika i kolesiostwo, każdy to widzi,ale nikt z tym nic nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aluprof boy Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.08, 18:02 W Bielsku za ścianą mamy super firmę KARO, prawie same pijaki i fachowcy. Jeden jak ostatnio zrobił kolesiowi dach na fuchę to mu przecieka do dziś, jak tak samo robi na zakładzie to nie dziwić się że nie ma podwyżek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glosxxx Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 20:16 O NIESPRAWIEDLIWOśCI W PODZIALE WYPRACOWANEGO ZYSKU MOżEMY JESZCZE DłUGO TU PISAć. OBURZENIE JEST SłUSZNE. PYTANIE, CO Z TYM NASZYM OBURZENIEM MOżNA ZROBIć, CO ZMIENIć, ABY TO SIę NIE POWTóRZYłO. UWAżAM TEż, żE ZWIąZKI TRZEBA ROZLICZYć Z TEGO, żE ZGODIZłY SIę NA POZBAWIENIE LUDZI PREMII ROCZNEJ A MOżE I Z INNYCH RZECZY TEż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 20:22 GŁÓWNYM WINOWAJCĄ wszystkiego są właśnie ZWIĄZKI... ZWIĄZKI PANA PREZESA A NIE NASZE.. oni nas pozbawili premii .. oni zgadają się na groszowe podwyżki.. oni tak chętnie się na wszystko zgadzają ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glosxxx Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 20:47 CZY ZNAJDA SIE W NASZYM ZAKLADZIE LUDZIE, KTORZY MOGLIBY (I CHCIELI) ZORGANIZOWAC NOWY, NIEZALEZNY ZWIAZEK? MYSLE, ZE CENNY BYLBY KONTAKT Z OPOLEM. NA FORUM KTOS OD NICH OFEROWAł POMOC. I JESZCZE JEDNO: PRZED SPOTKANIEM W CZWARTEK W BUJAKOWIE PRZEWODNICZACY ZWIAZKOW M U S Z ą POWIADOMIC ZAłOGę, JAKIE PROPOZYCJE CHCą PRZEDSTAWIć ZARZąDOWI, Z CZYM NA TO SPOTKANIE MAJą ZAMIAR POJECHAć, JAKO NASI PRZEDSTAWICIELE. NIE WIEM, JAK SPRAWIć, BY ZWIąZKI WYPOWIEDZIAłY SIę NA TEN TEMAT. NAJLEPIEJ, ZEBY TO BYLO JUTRO. MOZE KTOS MA POMYSł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.tktelekom.pl 24.06.08, 08:23 wątpie by znalazł się ktoś chętny do założenia związkow zawodowych po tym jak w Tychach zwolnili kolesie który takie związki niezależne chciał założyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Błażej Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 16:43 Witam. Dzisiaj dowiedziałem sie że zostałem przydzielony do reprezentowania naszej hali na czwartkowym spotkaniu. No i teraz mam taką prośbe, co by moze sie spotkac jakoś wcześniej z reszt ludzi oddelegowanych z innych hal po to aby wczesniej ustalic miedzy soba po co w sumie my tam jedziemy.Bo wypadało by sie pierwsze dogadać miedzy soba a potem dopiero podejmowac rozmowy z zarzadem. Proponuje spotkac sie w środe na ketach kto moze i pogadać o tym. Bo jak pojedziemy tam kazdy z innymi postulatami w głowie to to bedzie jedno wielkie nieporozumienie. Wogole dziwi mnie ze nie ma wczesniej spotkania miedzy nami i zwiazkami w celu ustalenia jakichs konkretów. Ale podejrzewam ze my w planie mamy byc raczej statystami ktorzy beda siedziec gdzies w kacie i sie nie oddzywac. Ewentualnie mamy byc kozlami ofiarnymi w razie niepowodzenia rozmow. Moje gg 4961582 prosze o kontakt reprezentantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.gprs.plus.pl 25.06.08, 10:29 Wiecie jak wysokie składki musiały by być aby związek z nich się utrzymał. No to policzmy: Przewodniczący wypłata powiedzmy 2000 na ręke + ZUS, podatki, itd..( jak będzie chciał pracować za takie pieniądze), musicie go zatrudnić na jakąś umowę bo żeby robić to pożądnie nie może pracować na etacie. Biuro wynajęcie ok 1000 miesięcznie Materiały biurowe ok 300 miesięcznie Wyposażenie biura ok 10000 jednorazowo ( tak skromnie ) No i jeszcze do tego trzeba doliczyć coś do składki na zapas (awaria komputera, drukarki itp...) Kupa kasy musiało by być z 500 członków a co zrobicie jak się zaczną wykruszać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opole Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 77.223.234.* 25.06.08, 17:31 Radzę zapoznać się z Ustawą z dnia 23 maja 1991r. O Związkach Zawodowych,szczególnie z art.33 i art.31. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 18:37 No masz rację, z tym że, tutaj chcą zakładać związek niezależny a więc bezprawa do zwolnienia z obowiązków. Jeżeli ma być nieopłacany przez pracodawce to trzeba zrobić to ze składek a w dzisiejszych realiach niewykonalne. Tak to zrozumiałem. Jeżeli mabyć inaczej no to masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opole Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 77.223.234.* 25.06.08, 20:44 Hmm..z tego co wiem na temat związków to nie ma takiej możliwości żeby "zatrudnić" przewodniczącego na jakąś umowę.Można jedynie wsąpić do związku już istniejącego,albo założyć nowy.Prawo do tworzenia organizacji związkowych mają pracownicy(pracobiorcy),a to oznacza że powołując związek muszą spośród siebie wyłonić komitet założycielski i przewodniczącego(art.12u.oz.z).Czyli nie ma takiej możliwości że przewodniczący związku nie jest związany ze swoim zakładem(pracodawcą).Opcją która zwiększa niezależność związku wobec pracodawcy jest organizacja międzyzakładowa której zarząd mieści się w jakimś zakładzie,ale prowadzi działalność również w kilku innych zakładach,gdzie nie wiąże go relacja "pracodawca-pracownik". Jedyny warunek jaki musi być spełniony to taki, że siedzibą tego związku jest zakład nie należący do Grupy Kęty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0000 Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 80.50.232.* 23.06.08, 21:38 Troszkę się pomyliłeś Kolego!Zasuwam na maszynie.WYBACZAM!Taka jest MANIANA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glosxxx Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 22:09 DZIęKI ZA NAMIAR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 23:27 Ja Ci dam lepszy namiar 997 - ten oszołom z Opola Ci nie pomoże - to karierowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opole Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.gprs.plus.pl 24.06.08, 07:20 A co Zarząd boi się następnej kontroli, czy ma godnego przeciwnika i nijak nie może się jego pozbyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.gprs.plus.pl 24.06.08, 10:24 No i odezwał się pracodawca, czyżby strach, w tym coś musi być. Napisz jego ścieżkę kariery, skoro ją znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.centertel.pl 25.06.08, 23:13 do Pana x: rozmawiałem z przewodniczącym z Opola który w pełni zgadza się z określeniem jego "oszołom", natomiast nazwanie go karierowiczem jest dla niego niesprawiedliwe i obrażliwe. On nie potrafi tak jak ty Panie x włazić szefom w tyłek bez mydła, a z ludzi sobie drwić. Ponadto to ty Panie x zastraszałeś magazyn przed wpisywaniem się do związków. Ciekawe ile za to dostałeś premii? Życzę dalszych sukcesów na drodze kapowania i wazeliniarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 77.223.234.* 28.06.08, 06:51 to ja dam Ci jeszcze lepszy namiar 999- jak organizacja związkowa oszołoma z Opola dobierze się do Waszych napasionych cudzym kosztem tyłków to niezbędna będzie natychmiastowa pomoc lekarska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opole Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 19:48 Jak namiary znikają to ja je powtażam 077 484 1690 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iiii Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 62.29.172.* 24.06.08, 13:45 iiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 13:59 we czwartek przedstawcie mu by premie za brak EL4 w danym roku wprowadzili przelewali na koniec kazdego roku 6 LAT BEZ EL4 i nic za to nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protest Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 16:17 Jezeli faktycznie tak było, to rzeczywiście "burki" i jednak hołota bez honoru ... Oddałem bon i nie miałem zamiaru odbierac spowrotem - ale hołota i ludzie bez honoru odbierali spowrotem .... No i co mogli pomysleć te 'menegery" ? Ano że holota usidlona ... dać piwa , zarcie, kicz-miusik i są happy .... A więc do co ? Ano do nastepnej .... kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poinformowany Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.tpnet.pl 24.06.08, 17:08 Wy jesteście fajni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poinformowany KARO IP: *.tpnet.pl 24.06.08, 17:15 Ciezko zrozumiec pracownikow KARO, ktorzy twierdza ze maja tak zle zarobki i warunki pracy. Jezeli jest im tak zle to niech sie wypowiedza Ci wspaniali mezszczyzni dlaczego pozwalaja pracowac w takich fatalnych warunkach swoim zonom i nierzadko dzieciom. Dlaczego glowy tych rodzin nie znajda normalnej pracy dla swych zon i dzieci tylko sciagaja te biedne kobiety do KARO??? Przeciez jest tyle firm w Bielsku Bialej!!! Wreszcie dlaczego sami nie rzuca tej pracy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian szlifierz Re: KARO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 21:18 Boli mnie, że w ten sposób traktujesz ludzi, z którymi pracujesz. Jeżeli ktoś ściąga kogoś bliskiego tam do pracy to tylko dlatego, że od dawna podkreślając to przy każdej nadażającej się okazji prezes wpaja nam, że jest to firma rodzinna i jak najbardziej powinniśmy ją tak traktować. Więc skoro rodzina to rodzina. Widać nie miał innego pomysłu na to, żeby poprawić swoją sytuację życiową. Skoro jest taka możliwość, żeby pracować tam np. ze swoją żoną to dlaczego nie? Wtedy można zaoszczędzić na dojazdach jadąc wspólnym samochodem :) A tak a propos to co to znaczy normalna praca??? Ta tutaj jest jakaś nienormalna? Pewnie, że w niektórych przypadkach jest to zwykła wegetacja no ale cóż skoro na horyzoncie nie widać nic lepszego? Zawsze można przeczekać, a lepsza taka kasa niż żadna. A swoją drogą to my tworzymy firmę i to co robimy robimy dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piękny_Roman Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.chello.pl 24.06.08, 17:51 Narzekacie ze zarabiacie po 1600zl, zapytajcie np. drukarzy z Tychow ile zarabiaja, chociaz nie i tak wam nie powiedza. Ja wam powiem kolo 3000zl na reke bez nadgodzin. W alupolu pracuja okolo 4 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.tktelekom.pl 24.06.08, 21:41 tyle to maja drukarze ktorych firma podkupila juz teraz nie pamietam z jakiej firmy. dostali takie stawki o ktorych wtedy drukarze z ket z wieloletnim doswiadczeniemmogli pomarzyc.jest ich tylko paru. wiec nie mow ze drukarze w tychach tyle zarabiaja.ogolnie w tychach sa niskie zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piękny_Roman Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.chello.pl 25.06.08, 14:50 Podkupiła czy nie, widac ze mozna dac odpowiednia stawke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olewacz Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.kubnet.pl 25.06.08, 17:11 A ja mam całą Grupę w głębokim poważaniu. Właśnie rozsyłam swoje CV po różnych firmach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zml Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 14:40 No, zobaczymy, co dziś wywalczą chłopaki w Bielsku. Najbardziej mnie też martwi to, że w razie niestatysfakcjonujących efektów dzisiejszego spotkania każdy będzie psy wieszał na Nich. Przecież nasi przedstawiciele poszczególnych wydziałów nie są cudotwórcami. Nie wszystko zależy od nich. Mogliby się zgadać na nstępujące postulaty, które tu już ktoś wymienił: Każdy do stawki natychmiast otrzymuje 5 pln/h, wczasy pod gruszą 1000 pln netto, bony na święta po 1000 pln netto. To by było dobre. Na dzieńdobry zarządowi przedstawić takie postulaty proponując w zamian ich niespełnienia 2 godzinny postój maszyn w zakładach. Tutaj akurat musielibyśmy się wszyscy zjednoczyć - Kęty, Bielsko, Tychy, Opole, Złotów plus jeszcze inne zakłady spod szyldu GK. Tak byłoby najlepiej. A w razie nieugięcia się zarządu od najbliższego poniedziałku strajk generalny, do odwołania, wszystkie zakłady na raz. Wtedy dostaliby chyba palpitacji serca. Zaraz staliby się potulni jak baranki. Zwolniliby całe 4 zakłady, taką masę luda? Utopia. Tylko, najpierw musimy odrzucić różnice oraz uprzedzenia, i się zjednoczyć. Tylko i aż... Ale to zależy od Nas, nie od zarządu. Także ktoś wyżej dobrze zauważył - jesteśmy kowalami własnego losu. Okaże się, już niedługo, jakimi. Pozdro dla pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zml Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 14:43 Przepraszam, zapomniałem o równie ważnej rzeczy: wymagać natychmastowy koniec 4brygadówki. W UE takie coś jest nielegalne i nie wiem, jak oni to obchodzą. Możnaby zapoznać się z prawem unijym pracy i odpowiednio zaopiekować się zarządem? To także najwyższy czas uczynić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opole Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 77.223.234.* 26.06.08, 15:13 Jeśli chcesz zorganizować strajk zgodnie z prawem to radzę zapoznać się z treścią Ustawy z dnia 23 maja 1991r.O Rozwiązywaniu Sporów Zbiorowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.08, 17:13 i jak tam po rozmowach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 15:18 Kęty z wynikiem lepszym o 14 procent Grupa Kęty prognozuje, że w drugim kwartale 2008 roku osiągnęła 22-24 mln zł zysku netto, co oznacza poprawę wyniku rok do roku o 14 proc. pomimo wyższych kosztów finansowania - poinformowała spółka w komunikacie. Grupa Kęty szacuje również, że w drugim kwartale 2008 roku jej zysk operacyjny wzrósł rok do roku o 8-15 proc., do 31-33 mln zł, dzięki korzystnym relacjom euro/USD. W drugim kwartale 2008 roku skonsolidowane przychody spółki mają wynieść 290-300 mln zł, co oznacza spadek rok do roku o 6-9 proc. "Głównymi czynnikami wpływającymi negatywnie na poziom sprzedaży była umacniająca się złotówka. Cena aluminium przeliczona na zł spadła w II kwartale 2008 roku o ponad 15 proc. w stosunku do analogicznego okresu roku poprzedniego, co miało kluczowe znaczenie dla osiągniętego poziomu sprzedaży" - napisano w komunikacie. Relacje kursowe mają istotny wpływ na poziom sprzedaży oraz zysk Grupy Kęty, gdyż około 60 proc. sprzedaży uzależniona jest od euro, ok. 5 proc. od USD i ok. 35 proc. od złotego. Koszty natomiast w 45 proc. są uzależnione od USD, w 25 proc. od EUR a pozostałą część (30 proc.) stanowią koszty złotówkowe. W drugim kwartale najwyższą dynamikę osiągnęły segment usług budowlanych (30 proc.) i segment akcesoriów budowlanych (15 proc.). Segment opakowań giętkich osiągnął ok. 6 proc. wzrost wartości sprzedaży, natomiast sprzedaż segmentu systemów aluminiowych była na poziomie zbliżonym do 2007 roku. Jedynym segmentem, który zanotował spadek sprzedaży był segment wyrobów wyciskanych z 17 proc. spadkiem wartości sprzedaży w stosunku do II kwartału 2007 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protest Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 15:55 Jakos osłabiła sie zadziorność i porywy ... takie typowo polskie ... :) I jakoś nikomu juz nie chce TU sie nic pisac ... A moze wczorajsze spotkanie z "prezesem" (własciwie facetem nie liczącym sie z ludźmi pracującymi fizycznie- życie dało mu POMYŁKOWO I PRZYPADKOWO to stanowisko) , osłabiło zapał i werwe ... Facet nie liczy sie kompletnie z ludźmi, mający ich gdzieś, zastraszając że jak sie cos nie podoba to - mówiąc dosłownie, a nie ubrania w słówka i zakręcając treść - WON, nie ma sprawy, sie wykończy firme, sprzeda, a WY na bruk ... Nie ma co liczyć że cokolwiek dotarło do tej mózgownicy faceta z nikąd ... Nie dociera, że ludzie fizyczni WYJĄ Z ŻALU, NIESPRAWIEDLIWOŚCI JAKA ICH SPOTKAŁA I SPOTYKA NADAL ... Facet nie rozumie nawet tego, że TO że jedynym jego problemem jest że sprawa "30-65tys zł" wyszła na zewnątrz - nie rozumie w swej zarozumiałości i pychy, ze skoro TO jest jego problemem, to oczywiste jest to, ze jest to widocznie przekręt, chamstwo i niesprawiedliwość ... Pieniadze wypracowane przez f-me, a "klepniete" przez RN i Właścicieli, ze mozna to dać załodze należą sie CAŁEJ załodze, odpowiednio to różnicując i określając kto i ile, w zależności od stawki i przepracowanych dni w poprzednim roku ... Mozna dać poszczególnym , wybiórczym osobom wyjątkowe nagrody, premie zo OKREŚLONE WYRAŹNE ZASŁUGI - a nie z klucza - "od kierownika wzwyż" ... ZA CO?! Pytam sie ZA CO?!? Za fakt że sie jest jakims kierowniczkiem, lizusem i wazeliniarzem swego przełozonego? Taka jest hierarchia wartości i różnicowania ludzi przez "prezesa" GK Kęty ... Czyli po nowemu-staremu - CZY SIE STOI, CZY SIE LEŻY, 30-60TYS KIEROWNIKOWI SIE NALEŻY. Gratuluje "prezesie" wartosciowania ludzi, oceniania ich pracy ... Jednym 30-65tys (lub 19-263tys) a drugim .... darmowe piwo i kiełbasa. Gnojek jesteś i basta .... I wiedz że będziesz sie tłumaczył publicznie, media czekają na takie "rodzynki" ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 16:39 ponad sto postów znikło.... wczoraj było grubo ponad 400-ta.. wiem bo czytałem .. nie ma ostatnich ... forum nie wygasło a coś tu brakuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na rascie Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 19:15 bendzie s POKOJ CHAMSKIE POSTY USOWANE z falczywe' obrazliwe' tak czymac kasowac ,,,,, zwykly pracownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na rescie spokoj Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 19:22 > bendzie s POKOJ CHAMSKIE POSTY USOWANE z falczywe' obrazliwe' tak czymac > kasowac ,,,,, zwykly pracownik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 19:18 no tak .. podziękujmy teraz wszystkim piwożłopom którzy sobie piwa i darmowej kiełbasy nie odmowili.. no i mamy stanowisko pana prezesa wobec hołoty... hołota pokazała że jest hołotą i ma to co na co zasługuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piękny_Roman Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.chello.pl 27.06.08, 19:49 ...A kierownictwo czyta całe te wypociny zamieszczone na forum w dodatku w czasie pracy, kiedy wszyscy zapierdzielacie i się śmieje. Działania które podjęliście a właściwie ich brak przypominają atak z motyką na słońce. Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBOL Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 11:52 A niech czyta, chociaż tyle mają do roboty przecież. Widzę,że niewygodne posty znikają czyli na pewno to czytają. Mój post może i był wulgarny, ale była w nim prawda i rozgoryczenie ludzi. To wszystko może faktycznie przypomina walkę z wiatrakami, ale na pewno dało do myślenia co po niektórym jednostką. A Hubicki w okularach wygląda jak pół dupy zza krzaka hehehe :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alupoliczek Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 19:29 czyli co tam się wyjasniło u tego prezesa panowie???? napiszczie bo juz niepracuje jakisz czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 20:31 co tak nikt nie pisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.08, 21:04 Ale wszystko ucichło. Czyżby w pracy się warunki poprawiły.Nirób Cie jaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.bsb.vectranet.pl 02.07.08, 21:17 cisza bo kamerki zamontowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protest Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.08, 09:11 Na to menegery liczyły - pieski poszczekają, powarczą, poskomlą i wszystko ucichnie ... A teraz sie podsmichują, kase liczą, co kupic - samochód czy super wczasy ... No i plany na przyszły rok - ile znów cham-prezes im da ... aha, zapomniałem - jeszcze trzeba tak sie zabezpieczyc, aby nic holota nie dowiedziała sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...... Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 80.50.232.* 03.07.08, 19:47 OBIECANO coś Odpowiedz Link Zgłoś
best.adam Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 03.07.08, 13:53 Szukam kontaktu z kimś z GK z Bielska. Chcę się dowiedzieć czegoś więcej o sytuacji w. Może będę mógł pomóc. Proszę o kontakt: best.adam@gazeta.pl POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 21:35 Do BESTADAM Czy jest pan redaktorem gazety i w czym mógłby pan lub w czym chciałby pan nam pomóc bo sytuacja jest napięta w zakładach. Dyrektorzy straszą zaostrzają dyscyplinę. Chcą skłócić ludzi. Bo jak wiadomo gdzie nie ma zgody tam ludzie tez sami nic nie zrobią. Zresztą było widać co się działo z bonami najpierw wszyscy pooddawali a później ludzie się zaczęli łamać gdy zaczęli ich szantażować a zwłaszcza młodych co im się umowy kończyły że im nie poprzedłużają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 07.07.08, 08:30 dziwi mnie ze szukasz kontaktu tylko z GK Bielsko. taka ciężka sytuacja jest we wszystkich zakładach , wszędzie jednakowo maja głęboko gdzieś fizycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 193.200.133.* 07.07.08, 10:46 w bielsku jest wielki syf zamontowali kamery żeby ludzi upie..ć i podwyżek nie dawać. bo niema pieniędzy ponieważ kupili kamery żeby pooglądać młodych chłopców jak się wypinają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 85.219.234.* 07.07.08, 16:50 Tak wam strasznie żle, ale najbardziej boicie się zwolnień... może mi to ktoś z szanownych krzykaczy wyjaśnić? Coś tu nie gra panowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 18:07 pracuje w alupolu dojazd traktuje jako dodatkowe chwile spania? dojazd za darmo ? mieszkam z rodzicami ? premia wliczona w stawke liczyliscie to jak nie to napisze 12 miesiesy razy dejmy 168 godzin pracy = 2016 H *1,08 = 2177 brutto i szczegolnie mlodzi sa na plusie nonie? jestem za zeby wszystko wliczone bylo stawke lacznie z bonami i z w czasowym we wrzesniu biore maly kredycik i kupuje za wszystko akcje pewnej firmy;;; chyba wiecie jakiej ? mam zasade kupuj wtedy gdy krew sie leje? i bende sobie czekal kilka lat i znowu akcje benda kiedys kosztowac MOZE tyle co w lipcu 2007 rok ach a co do silnej zlotowki to dopiero polmetek bendzie jeszcze dlugo rosla z godnie zapowiedzia Analitykow POZDROWIENIA DLA CALEJ ZALOGI ALUPOL I grupy kenty ,,, normalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protest Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.08, 19:49 do tych, co dziwia sie dlaczego "Ci z GK Kety maja mało" A więc dlatego że spółka ma sie dobrze, zyski są, a te przeznaczone dla CAŁEJ załogo zostały podzielone miedzy swoimi kolesiami-kierowniczkami. W ilości od 30000-65000zł - i szlag trafia ludzi ... A zarobki? Miało być co rok od stycznia 1.5% ZAWSZE - taka była umowa z zarządem, z tytułu STAZU PRACY, bo zabrali. Gdzie to jest? NIE MA. Co roku włożą cos do stawki, a to premie (kiedys część,potem reszte i teraz NIE MA), to pieniądze z tytułu jakiegoś mleka, jakiś rzeczy spcjalnych, które spółka MUSIAŁA DAĆ, bo takie umowy były podpisane. Zabrano "hutnika" - włożono do stawki. Teraz na początku roku powiedziano że włożono jubileusze, premie z zysku (A KONTO ZA ROK 2008, A NIE 2007). A przy kazdej takiej regulacji i kombinacji, wmawia sie nam że top ku*w* podwyzka, a to nie jest podwyzka zarobków, tylko to jest to co JUZ MAMY !!! ZŁODZIEJE, KŁAMCY, LIZUSY I KARIEROWICZE .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 08.07.08, 08:18 janie pytasz co tu nie gra? zapytam tylko czy ty majac pare lat do emerytury nie balbys sie zwolnienia? gdzie znajdziesz prace chocby tak platna jak w grupie majac dobrze po 50-tce. kolesia co chcial zwiazki zalozyc to bardzo szybko zwolnili . tylko ze byl mlody i znalazl sobie prace i to jeszcze lepsza. a my prawie emeryci to gdzie pojdziemy na bezrobocie na pol roku ? a potem co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 212.244.64.* 08.07.08, 16:00 macia piszesz "gdzie znajdziesz prace chocby tak platna jak w grupie majac dobrze po 50-tce" No właśnie , bo wiesz ,że i tak nigdzie więcej nie zarobisz, a jesli masz po 50-tce, to nie wmawiaj mi, że zarabiasz w GK 1200 złotych, moze wykażesz się odwagą i napiszesz jaką masz stawkę? Tylko nie na rękę jak podają np. górnicy 1500(a brutto to 5000),bo potrącają im pożyczki itp..., ale faktycznie ile wychodzi Ci brutto miesięcznie. A co do poprzedniego wątku to tyczy właśnie młodych dlaczego tu tkwią i narzekają, a nie idą tam gdzie im lepiej zapłacą, czyżby byli nieudacznikami nie potrafiącymi napisać podania o pracę w innej firmie, wylewającymi żale na jkimś dziwnym forum :-)?, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 09.07.08, 12:29 powiem ci bo to nie tajemnica po 36 latach pracy mam 18,60 na godzine. w tym mam wysluge za 36 lat pracy, hutnika maksymalny procent /20/.deputat weglowy (bo i takie cos kiedys bylo) trzynasta pensje, szkodliwe, i bony na mleko(1/2l dziennie)w ty jest tez ta niby ostatnia podwyzka. a mlodzi maja min. 12,50 zlociszow na godzine czy to tak malo w porownaniu do nas starych ptracownikow? mlodym to ja sie sama dziwie ze robia za takie psie pieniadze. bo ja gdybym miala tyle lat co oni to nie popatrzylabym sie gdzie "grupa" stoi.ale co niektorym jest wygodnie. mamusia da jesc poniesie koszty utrzymania domu a 1200netto na "przelew" to chyba maja az naddto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik hejnału Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.08, 07:03 pracuje w hejnale 1.5roku na godzine mam 7.5zl plus premia do 20%co daje w najlepszym wypadku 9zl brutto wykonuje ta sama prace co koledzy z grypy przepraszam z grupy przykre prawda?otoz nie!gdyz przykre to malo powiedziany syf kila i mogila pracowalem w systemie mialem 6zl plus 20% i dostawalem 700 800zl!!co to za pieniadze?ciagla obluda na gazetce wisi etyka zakladu co to k....a jest?dziekuje mojej spolce ze mam umowe na caly etat ale wielkodusznosc z waszej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: protest Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 10:33 @pracownik hejnału Właściwie nie wiem o co Ci chodzi - czy jestes szczęśliwy, czy wściekły, czy masz pretensje do pracowników GD kęty ? Wiedz jedno, ze solidaryzuje sie z Wami, to jest wielki wyzysk i bezczelność te Wasze zarobki ... Ale tutaj, na tym forum, to chodzi nam nie tylko ze za mało zarabiamy - ale PREDEWSZYSTKIM dlaczego wspólne pieniądze, zysk, rozdzielono w taki bezczelny sposó, tzn nie rozdzelono , a dano sobie, kierownikom w góre, i to w jakich liczbach - od 30-65tys zł - i to jest chamstwo bezczelne .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik hejnału Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.08, 11:27 oczywiscie ze jestem delikatnie mowiac nie zadowolony i przez to co napisales jestes taki sam jak oni cyt.nie codzi nam o zarobki tylko o pieniadze zyski...czy ty widziales kolego cos ty napisal a czy zarobki to nie pieniadze?czy ja nie moge wyrazic swojego protestu na temat zarobkow?pieprzony egoista z ciebie!!dlatego pisze ze jestes taki sam jak oni gdyz chodzi ci o swoje a inni swoje problemy niech sobie wsadza..proponuje ci abys popracowal w hejnale kilka miesiecy i wtedy sie wypowiadaj w mojej sprawie bo jak narazie to nie masz zielonego pojecia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PUCHATEK Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.tpnet.pl 24.07.08, 02:43 A dlaczego pracujesz w hejnale? Zawsze mozesz sie zwolnić Odpowiedz Link Zgłoś
best.adam Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 07.07.08, 21:23 Być może to już najwyższy czas, żeby się sprawie przyjrzeć. Bezstronnie, rzetelnie, bez uprzedzeń. Mam kontakt z innymi zakładami. Jeszcze nie odpowiedziałem, bo jest jakiś problem z pocztą. Być może okaże się, że jest to temat dla dziennikarza :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.08, 23:18 Do BEST.ADAM Dobrze by było żeby ktoś się sprawą zajął. Dużo ludzie krzyczą na forum ale jak było spotkanie przedstawicieli załogi z Prezesem to tylko kilka osób się konkretnie odezwało a reszta siedziała po cichu zwłaszcza Alupol co najbardziej szumiał. Związki postawiły się za ludzmi (o dziwo). Coś jest nie tak. Na spotkaniu nic nie wyszło tylko tyle że podwyżki mają być indywidualne a gdzie podwyżki dla wszystkich mniejwięcej jednakowo tak jak deklarowano 5zł na godz. Kto będzie miał lepsze plecy to dostanie a kto nie to guzik z pętelką. Powinien ktoś pomóc tym ludziom bo ludzie się boją odezwać bo jak wiadomo ludzie starsi co mają niewiele do emerytury gdzie znajdą robote na swoim finiszu. Potrzeba konkretnych gwarancji bo narazie wszystko ucichło po tak dużym szumie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 11.07.08, 15:09 george piszes, ze dobrze by bylo aby sie ktos zajal nasza sprawa. moze znim porozmawisasz. ja juz to zrobilam.gosc jest konkretny i mozna mu zaufac. napewno jest dziennikarzem - sprawdzilam. zalezy mu bardzo na kontakcie z pracownikami aluprofu bielsko-biala. jezeli moge zaapelowac do nich to apeluje : LUDZIE Z 'METALPLASTU" (ALUPROFU)SPOTKAJCIE SIE Z BEST.ADAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 000 aluprof IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.08, 18:52 umow sie z zwiazkami i przyjdz na spodkanie BEST ADAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zapracowany ALUPOL - Nożyce IP: *.tsi.tychy.pl 13.07.08, 01:16 Niech w końcu przyjedzie jakaś prawdziwa kontrola BHP i przyjrzy sie pracy na nożycach jak ludzie muszą tam dźwigac (jedna bobina z 50kg a są trzy z najazdu, w godzine są przynajmniej cztery takie najazdy)normy co chwilę zwiększają już nie jednemu kręgosłup poszedł w rozsypkę a potem kierownik się jeszcze głupio dziwi czemu ludzie na L4 chodzą a ja mu odpowiem to się zamień - tydzień i padniesz ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gk-naiwniak Re: aluprof IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 08:52 Aluprof to staszny SYF. Tam ludzie z wyszym wykształceniem pracują na stanowiskach, a ze srednim są mistrzami lub planistami. To jest śmiech na sali, jakich tam mamy kierowników ("a i kadry pomagają jak mogą") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizzyczny Re: aluprof IP: 193.200.133.* 15.07.08, 19:12 to po prostu jest kolesiostwo znajomości , podlizywanie sie kapowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.bsb.vectranet.pl 19.07.08, 14:33 a co byś chciał wiedziec o aluprofie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neutralny Re: Grupa Kęty S.A.- J IP: 193.200.133.* 21.07.08, 22:58 o aluprof wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Grupa Kęty S.A.- J IP: *.c198.msk.pl 23.07.08, 10:56 ja pracuje w aluprofie i nikomu nie polecam tam pracy teraz pozakładali kamery wszedzie i nawet nie ma gdzie dychnąc.a co nowy pracownik sie przyjmie to po tyg sie sam zwalnia widzac jaki tam jest syf za 10.50zlnormalnie obóz pracy a prezes siedzi i oglada sobie co sie dzieje na magazynach i wydzwania do kierowników czemu tam ktos stał 3 min.przy palecie zenada:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwory sa Re: Grupa Kęty S.A.- J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.08, 19:13 wiesz nie jeden chciałby pracowac na Twoim miejscu jak Ci jest źle to się zwolnij nie płacz jak baba. Nie chciało się nosic teczki trzeba dzwigać woreczki. zapraszam do dworów - ale tam nie ma miejsca dla mięczaków takich jak TY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Re: Grupa Kęty S.A.- J IP: 193.200.133.* 23.07.08, 23:17 aluprof nowe aushwitzch birkenau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomek Re: Grupa Kęty S.A.- J IP: *.c198.msk.pl 24.07.08, 11:07 i tu sie kolego wlasnie mylisz bo ja jestem wykształcony i nie nosze profili tylko jestem umyslowym a ze ty nie nosiles teczki to masz problem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zml Re: Grupa Kęty S.A.- J IP: 193.200.133.* 24.07.08, 11:16 co ziomek nudzi się w pracy i właśnie przez takich jak ty jest tak zle kamery powinny być tez w biurach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Grupa Kęty S.A.- J IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 14:34 Hej! Widzę, że tu ostro jadą wszyscy po tym naszym aluprofie no ale muszę przyznać, że poprostu mają racje. Tylko nie rozumiem tego chwalenia się posadami dla umysłowych bo jak dobrze wiemy, jeśli nie masz znajomości to się na stołek nie dostaniesz no chyba, że pójdziesz i grzecznie powiesz kto co robi, a czego nie robi. Więc po co to cwaniakowanie. Po drugie kpiną jest to jakie osoby faktycznie siedzą na stanowiskach. Nie dość, że bez wykształcenia to jeszcze mało kompetentne. Żenujące jest, jeśli majster pisze pismo z błędami ortograficznym i jeszcze je oficjalnie wywiesza. No ale co zrobić może się tylko uśmiechnąć. Słoma z butów wystaje. Szkoda tylko, że takie osoby poważane, i myślę z głową na karku tego nie widzą. Bardzo ubolewam nad słabą organizacją tej firmy. A najśmieszniejsze jest to, że bywają momenty że pracownik wie dużo więcej niż jego przełożony. Pozdrawiam wszystkich pracowników aluprofu :D no może prawie wszystkich ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 217.97.233.* 24.07.08, 11:49 przeczytałem cały wątek. jak dzieci zaraz dostanę od aktywnych parę wyzwisk ale cóz taka karma pracowałem w GK. na stanowsiku kierowniczym. Zwolniłem się sam. jak odchodziłem (a było to kilka lat temu!!!)to najbardziej mi nie pasowało: 1. folwark Jana... zamieniony na folwark Dariusza 2. brak systemu motywacyjnego dla kadry średniego stopnia oraz brak "sprawiedliwego" podziału zysków dla załogi (całej) 3. chamstwo i niekompetencja Dyrektorów. z naciskiem na niekompetencja. Bo chamem się rodzi. a wiedzę można nabyć i jest ona niezbędna do pewnych stanowisk. 4. układ związków z Zarządem powodujący zupełne olanie pracowników za cenę wysokich pensji, stanowsk w spółkach i popieranie ich przez Jana w strukturach samorządowych. to the point chyba w 2001 albo w 2002 kolega puścił mi maila od wieloletniego pracownika GK ktory został zmuszony do odejścia chyba na pomostówkę za jakieś śmieszne pieniądze. został zeszmacony i kopnięty w dupę. i pamiętam komentarze młodzieży o niewłaściwym zachowaniu człowieka który to opisał. i nic się nie zmieniło. Wszystko co mi się nie podobało w GK nadak tam jest. Żeby było jasne - nie odszedłem z żadnego (no może poza brakiem systemu motywacyjnego). po prostu chciałem więcej zarabiać i robić ciekawsze rzeczy. pozostała też niewymieniona przeze mnie rzecz. ZUPEŁNY BRAK ZROZUMIENIA PO STRONIE ZWYKŁYCH PRACOWNIKÓW ŻE MAJA SIŁĘ I MOGĄ COŚ ZMIENIĆ. Trzeba się tylko postawić. Zmienić władze związków. Albbo stworzyć nowe. przez ostatnich kilka lat nie słyszałem o strajku u Was ani o wejściu w spór zbiorowy etc. ponad 300 postów piszecie o mało znaczącej akcji bojkotu festynu. myslicie że kogoś z kadry to obeszło ? "nie przyszli głupole ? to dobrze." Jak się nie zorganizujecie, nie stworzycie gupy nacisku na Zarząd to bedziecie za 2 lata pisać 123 456 posta o tym że macie 1050 brutto a GK wygenerowała rekordowy zysk który przełozył się na kolejną pulę dla kilkunastoosobowego kierownictwa (nota bene jest lepiej niż za Jana. wtedy akcje były dla 2-6 osób. czapki z głów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmllmz Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.08, 18:51 Amen drogi bracie "były". Nic dodać, nic ująć. Wystawiłeś kawę na ławę oraz calutką prawdę. Mało kto na stanowisku kierowniczym w górę jest normalnie nastawiony do człowieka będącego niżej w hierarchi. Zdarzają się wyjątki, niemniej jednak jest Ich zdecydowana mniejszość. A to bardzo niedobrze. Nic więcej dodawał nie będę, bo nie ma sensu. Wracając do bonów, bo oddałem, potem go odebrałem. Nie po to, żeby iść na festyn. Po to, aby jeszcze bardziej pokazać, co o tym myślę i na oczach kolegów bon ten pochłonęły płomienie, z czego jestem dumny. Konsumpcję rozdałem. Na dzień dobry na spotkaniu z załogą zarząd wypowiedział się, że Ci, co pisali na forum, mogą od razu wyjść, ponieważ sprawa trafiła do prokuratury. Słyszałem, że mają podstawy komuś z piszących tutaj postawić zarzuty i nic więcej. Poza tym wiele się nie zmieniło. Mam nadzieję, że inni pracownicy nie wieszają psów po chłopakach, którzy nas reprezentowali, gdyż nie są oni bogami, żeby wywalczyć nam to, czego byśmy chcieli. Reasumując, odrzucając emocje i nerwy: Jak zarząd oraz kierownictwo w niedługim czasie nie wykona rzadnych ruchów, aby zatrzymać młodych zdolnych pracowników, to znów zacznie się rotacja, cochwilowe przeszeregowania oraz płacz i zgrzytanie zębów, że nie można zatrzymać na stałe dobrego pracownika. Dowiedziałem się niedawno, że na przykład ktoś będzie się zwalniał. Sam. Z większą stawką od mojej. Wniosek? Wcale się nie dziwię. Ja też z GK ślubu nie brałem. Żeby to jeszcze wszędzie była gwarancja 3 zmian, jeszcze możnaby polemizować. Czterobrygadówka sprawia jednak, że człowiek, jak to ktoś wyżej zaznaczył, traktuje GK jako źródło darmowych uprawnień na suwnicę z poziomu roboczego oraz na wózki widłowe. No cóż, o co mi chodziło, to napisałem. Bez wulgaryzmów oraz wyzwisk, choć uwierzcie, że na pewno jakbym napisał prosto z serca, to post byłby usunięty, a ja miałbym na głowie sankcje prawne. To logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marionetka Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 193.200.133.* 25.07.08, 00:02 aluuprof i jego prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 217.97.233.* 25.07.08, 10:57 1. co z tego że kawa na ławie. Poin is... że od lat jest tak samo. takie samo "my i oni". takie same metody folwarcznego zarządania. i taki sam dobór ludzi na kierownicze stanowiska. Pocieszające jest to że ludzie którzy odchodzą z GK są dziś Prezesami Dyrektorami i kirownikami w wielu poważanych i dobrych firmach. i wielokrotnie odnoszą się do tego jak było w Kętach. najczęściej jednak po to by niejednokrotnie dobre i własciwe rozwiązania wprowadzane przez Jana uczłowieczyć i uczynić normalnymi dla pracowników. wiem co piszę sam tak robię. potrafię docenić charyzmę i talenty Jana. ale mam też sporo krytyki dla wielu bezdusznych i bezwzględnych posunieć ww. 2. Sprawa w prokuraturze ? a niby o co ? bo nie dopatrzyłem się żadnego przestepstwa na tym forum. 3. bony... nie w tym rzecz. rzecz w tym co w pkt 1 4. w skrócie jeszcze raz: jak komuś się nie podoba praca w GK Kęty to ma 2 wyjścia. Zwolnić się. albo zaryzykować i stanąć do rozmów z Zarządem. jest też 3 wyjście - nic nie robić i narzekać na forum np Wybór należy do Ciebie jak ulał pasują tu niektóre hasła reklamowe just do it i impossibile is nothing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 193.200.133.* 25.07.08, 12:03 byly jak masz odwage to pogadaj z adam best jest dziennikarzem moze twoje informacje mu cos pomoga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 217.97.233.* 25.07.08, 14:46 mam odwagę tylko co mu da opowieść o firmie z przed kilku lat ? poza tym może się rozczarować z Kętami mam mnóstwo wspomnień i jak każdy staram się pamiętać tylko te dobre. mam teraz sporo dystansu do tego co się działo i dzieje w GK. jak chce pogadać to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.08, 09:41 mam dobra wiadomosc okolo 35 000 000 czeka na was w kolekturach gram systemem 10 ciu za 420 zl puzniej jak trafie kupie se za 50%akcje pewnej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia jest artkuł o grupie IP: 193.200.133.* 09.08.08, 20:56 ukazal sie artkul o grupie oto link www.super-nowa.pl/art.php?i=9811 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 193.200.133.* 25.07.08, 12:01 zml masz racje ale jak mowia nie do konca ja gdybym miała powiedzmy 35 lat to tylko popatrzylabym skosnym okiem na gk. a ze mam ponad 50 to musze cicho siedziediec i nic nie gadac aby dotrwac do emerytury. bo co to ma za znaczenie dla przyszlego pracodawcy ze znam 2 jezyki obce , obsluga komutera w jednym paluszku i srednie z matura ? jak kalendarz nie tan. ale wy mlodzi / wykształceni? co wy jeszcze robicie w tej firmie ? .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAMCIA Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 193.200.133.* 25.07.08, 11:54 i tutaj sie z toba w zupełności zgadam"były" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wo-lny Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.gprs.plus.pl 10.08.08, 13:19 Słyszałem o tym forum, ale dopiero dzisiaj je znalazłem i czas. Przeczytałem calą historie od poczatku do końca. Byłoby dobrze popatrzeć na ten cały problem z innej nie co strony,zgadzam się z Wami wszystkimi tylko nie do końca, przepracowałem w GK kilkanaście lat, w pamięci mam te dobre i te złe chwile i widzę że nic się nie zmieniło, widać ze te same problemy wracają co kilka lat. Chodzi o to że GK to już nie ZML - socjalistyczny zakład ściśle związany z małym miasteczkiem. Dzisiaj jest to prywatna firma gdzie podstawowym kryterium jest wynik finansowy i wielu nie może sie z tym pogodzić. Bez względu na to co sobie można myśleć na temat kadry zarzadzajacej, to już się to nie zmieni. Do zadnych związkow nie należałem, bo to była i pewnie jest farsa a związki. Pamiętam te wybory się odbywały. Żal mi was koleżanki i koledzy, ale sami jesteście sobie winni że te relacje nie są od dawna poustawiane na włąściwe tory. Obawiam się ze nie wiele wskuracie, będziecie dalej tańczyć jak Wam zagrają niestety, czas już o komunie zapomnieć Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 11.08.08, 19:58 a czy komuś z forumowiczów obiła sie wiesc o zwolnieniach w G.K.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 193.200.133.* 13.08.08, 10:07 wiem o przeniesieniach pracowników sog z kęt do tychów a kto sie nie zgadza to do zwolnienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 00:47 www.bankier.pl/wiadomosc/Grupa-Kety-ma-umowe-na-119-6-mln-zl-1815612.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duzy_staz Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.08, 11:51 po prostu - gnojek "prezes" przystapił do kontrataku ... "ja wam dam hołoto pokaze - nastrasze i bedziecie siedzieć cicho". Taki to pseudo-prezes, gnoja kawał ... a moze tak niech wytłumaczy, ze skoro tak jest żle i trzeba zwalniać , to dlaczego ROZDAŁ swoim kierowniczkom i "menegelom" po 30tys-65tys zł. A moze tak właściciele f-my, Rada Nadzorcza weźmie go za dupe, dlaczego rozdaje TAKIE pieniądze, a firmie grożą zwolnienia ? Jeszcze raz - gnojek chce straszyć załoge, a co najgorsze to to, że wystraszy .... bo takie mamy związki zawodowe .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 07:42 Czy ktoś wie coś o zwolnieniach w Grupie Kęty. Jak to ma wyglądać. Kogo w pierwszej kolejności. Podobno szykują ok 200 osób. Proszę o wypowiedzi. Ludzie nic nie wiedzą. Związki jeszcze nie wiem czy cos wiedzą. Miały być rozmowy z pracownikami odnośnie ocen podobno do konca lipca i gdzie te rozmowy. Ocena nie ma wpływu na podwyżkę i nic niewiadomo kiedy ędą jakieś podwyżki. Dużo szumu i nic. Wypowiedzcie sie czy ktoś coś wiem na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chudy Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 15:07 moze panowie sa zblazowani, bo czuja ze nadchodzi koniec ich swietnosci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luis Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.mas.airbites.pl 22.04.09, 16:40 Czy ktoś wie co się dzieje w KARO ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawo Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 82.177.65.* 09.08.09, 22:28 co tak cicho, czyzby wszystko bylo OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 11:33 niszczą - z każdym dniem niszczą, chyba nie oczekujesz codziennych raportów z niszczenia, zwłaszcza Aluprofu (a propos, co tam z Impetem)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 188.33.103.* 20.08.09, 13:20 konkrety...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rosnie Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 16:32 waluty.onet.pl/NN,22,6M,wykres.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spada Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 17:20 biznes.interia.pl/news/czas-zlotego-mija,116435 Odpowiedz Link Zgłoś
johnny_kentaki Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 19.08.08, 18:39 zamiast narzekac jak wam to zle i czytac pierdoly o jakis kontraktach na grube miliony we wrocku wez cie sie w garsc nie placzcie tylko postudiujcie sobie www.pup.oswiecim.pl/urzad/oferty_pup.html jakis czas temu sie z tamtad wyrwalem i zaluje ze tak pozno to zrobilem Ludzie albo zysk albo w pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 85.219.234.* 20.08.08, 16:06 Zgadzam sie johnym.. jesteście żałośni , wpierw 300 postów jak to żle i wogóle, jakie niskie zarobki, jaka ciężka praca w jakich trudnych warunkach, a teraz płacz bo chcą paru nieudaczników zwolnić z firmy. Ludzie! Przecież to same korzyści: przy zwolnieniu dostaniecie odprawę, no i najważniejsze nie będziecie już musieli "harować" w takich ciężkich warunkach. Znajdziecie super firmę, gdzie szef będzie kolektywnie z wami podejmował decyzję czy uruchomić maszynę dziś czy jutro,albo w przyszłym tygodniu... ,będzie dawał premię co miesiąc, talony na węgiel, mleko, odżywki, bony...Wybierzecie sekretarza który będzie walczył z chciwym właścielem i wyrywał mu z gardła zyski które z takim trudem i w pocie czoła generujecie. Może ktoś odpowie w koncu jak to się pracuje w tej firmie? Tak tragicznie,że nie możecie wytrzymać, czy tak super, że trzymacie się tam rękami i nogami, a sam a myśl o innej pracy przyprawia was o dreszcze? Jakaś "biedna"kobieta napisała, że po 36 latach ma 18,60 za godzinę co po przeliczeniu razy 184 godz. daje 3422zł TO JEST MAŁO??? Myślę, że 90% kobiet z całego województwa chętnie by się z Panią zamieniło..Nie dziwie się, że ta firma nie może wyrobić planu,przy takich stawkach , to niemożliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 20.08.08, 17:33 odejmij od tego 33% ,ubezpieczenie i inne składki ..czy to tak duzo za taki staz.. dwa...starych drzew sie nie przesadza..wiec w pełni rozumie tych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 19:22 Ta pani na rękę ma około 1600zł. Po 36 latach to chyba nie jest wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 20.08.08, 20:12 dokladnie 184 godziny to 23 dni robocze -jeden gora dwa miesiace w roku.. wyplata w kwocie okolo 2300 pln na reke minus ewentualne skladki kasy pośmiertne i inne kkzp...wiec to nie sa oszalamiajace pieniadze za staz ;dwa jezeli zakald jest do przodu to dlaczego ROBOTNIK nie moze miec dobrej stawki a kadra menadzerska sie obdarowywuje premiami? idac dalej przypominam ze w tej stawce jest wszystko: 13`ka; węgiel ; hutnik ; szkodliwe ;mleko i ciort wie co jeszcze i dziwie sie ze po tylu latach stawka jest taka niska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.centertel.pl 20.08.08, 20:53 oj Tomek... czemu jedziesz po bandzie ? specjalnie czy tez nie zrozumiałeś o co chodzi w biznesie i życiu ? nikt nie oczekuje że pracownicy fizyczni będą zarabiali tak jak managerowie. ale też kominy i rozwierające się nożyce zarobkowe to tez nie dobrze. biznes współczesny chyba może się różnić od czasów kolonialnych ? ja w to wierzę. równowaga i rozsądek. i żeby było w miarę sprawiedliwie a ludzom żyło się godnie... zabrzmiało może jak nie z tego systemu bądź z kampanii wyborczej. ale chyba można się starać by to osiągnąć. napisz mi co Twoi pracodawcy zrobili w/w kierunku. ale tak szczerze... chyba obaj znamy odpowiedź... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 212.244.64.* 21.08.08, 01:14 Co wy ciągle o tych wliczonych mlekach, 13-tkach , węglu??? W jakiej normalnej firmie są takie dodatki, wszędzie jest stawka brutto i najwyżej 5% premii i tyle...może ktoś poda w okolicy bielska czy jest jakiś zakład w którym robotnicy mają średnio powyżej 2500 brutto? Taki jest rynek pracy i nic na to nie poradzimy, dlatego napisałem,że śmnieszy mnie to wasze biadolenie, bo narzekacie, że pracujecie w takiej okropnej firmie, a najbardziej boicie się... zwolnień. Tym właśnie różni się biznes współczesny - jak to kolega ujął, że nikt was na siłe nie trzyma, a wygląda na to, że to wy uczepiliście się kurczowo tej firmy. O czym to świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.centertel.pl 21.08.08, 23:08 Tomku... i znów pytanie. Specjalnie czy nie zrozumiałeś (w co wątpię...) ale chętnie Ci wytłumaczę Twoje wątpliwości 1. mleko, węgiel i takie tam. a potem pytasz w jakiej normalnej firmie takie rzeczy ? i tu sam uwypuklasz clu programu. Kęty nie są normalną firmą. Trzeba nie mieć w ogóle dobrej woli żeby o tym nie pamiętać. że powstały jakiś czas temu. że mają zaszłości jeszcze trochu komunistycznej epoki. i sta te węgle 2. pokażcie mi zakład w okolicach BB... a pokaż mi tak uznana i renomowaną firmę o takich wynikach i stabilnej sytuacji od lat w okolicach BB. uznasz że to zasługa kadry. no można i tak. ale prawdziwy manager w dobie naszych czasów to nie tylko taki gość co osiąga wyniki a przy okazji dyma szeregowych pracowników. Buffet, Gates i Google jakoś mają inaczej... może należałoby sięgać do tych wzorców a nie kolonialnych zwyczajów ? sam sobie odpowiedz w jakich czasach chciałbyś żyć i jaką przyszłość wolabyś widzieć dla swoich dzieci ? 3. rynek pracy wcale taki nie jest. i w tym nadzieja... 4. czemu mylisz systemy walutowe. przecież ludzie piszący poniżej nie piszą o okropnej firmie. piszą o kadrze zarządzającej, zwyczajach i niesprawiedliwości. ale to nie firma jest zła. to ludzie. no chyba że wracamy do zdaje się Twojej ulubionej epoki... parafrazując "firma to JA" 5. zobaczymy czego Ty będziesz się bał w pracy jak będziesz miał 55 lat. życzę Ci abyś nie miał powodów. ale jeżeli będzie więcej takich managerów kęckich a nie np google'ów to radzę Ci przemysleć to i owo. 6. jakoś nie wierzę że wierzysz w to co piszesz... jakoś Ci po prostu nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 212.244.64.* 22.08.08, 00:04 Chyba sie koledze pomyliły kraje.. jakie google? jaki gates...? Racjonalne porównanie to Fiat, Manuli, Dwory...bo takie są polskie realia porozmawiajcie z ich pracownikami, na pewno dowiedzielibyście się jak tam bardzo zadowoleni są pracownicy :-) Nie bronię kadry, bo np. w innej firmie taki dyrektor który wdaje się w pyskówki na forum, lub ubliża pracownikom wyleciałby na zbity pysk,nawet gdyby był nie wiadomo jakim fachowcem (choć wątpię aby prymitywni ludzie mogli być fachwowcami w jakiejkolwiek dziedzinie) Niestety koneksje i układy często najczęściej działają w firmach z przeszłością.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.grupalotos.pl 22.08.08, 10:54 Tomku nie pomyliły mi się kraje. zapewniam Cię z jest już trochę firm w naszym kraqju które te standardy wprowadzają wiem że przeważa model zblizony do folwarcznego ale jaskółki się pojawiły ale w końcu dotykasz sedna. kadra. jej relacje z pracownikami. można być wymagającym i kompetentnym przełożonym będąc równocześnie człowiekiem prawda ? mamcia niepotrzebnie skreślasz Tomka poza pierwszym wpisem gdzie moim zdaniem świadomie poszedł po bandzie chyba tylko po to by ożywić zamierającą dyskusję to jest ok. jest realistą. a ja trochu marzycielem. bo wiem jak jest naprawdę. ale też wiem jak chciałbym żeby było. i z moimi pracownikami zawsze mimałem troche inne relacje niż standardy kęckie (nawet gdy pracowałem w Kętach - ale o to trzeba by zapytać moich byłych współpracowników...) Tomek w jednym temacie wskazuje Wam pracownikom pewne uchybienie. bierność. też o tym pisałem. to Wy wybieracie władze związków. to Wy nie strajkujecie. To Wy uginacie kark. nikt za Was nie zrobi powyzszych teamtów. smutne... ale prawdziwe Chyba sie koledze pomyliły kraje.. jakie google? jaki gates...? Racjonalne porównanie to Fiat, Manuli, Dwory...bo takie są polskie realia porozmawiajcie z ich pracownikami, na pewno dowiedzielibyście się jak tam bardzo zadowoleni są pracownicy :-) Nie bronię kadry, bo np. w innej firmie taki dyrektor który wdaje się w pyskówki na forum, lub ubliża pracownikom wyleciałby na zbity pysk,nawet gdyby był nie wiadomo jakim fachowcem (choć wątpię aby prymitywni ludzie mogli być fachwowcami w jakiejkolwiek dziedzinie) Niestety koneksje i układy często najczęściej działają w firmach z przeszłością.... Odpowiedz Link Zgłoś
netjacek Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 22.08.08, 12:24 Cześć "były". Masz miala. Czekam na odpowiedź i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.centertel.pl 22.08.08, 20:41 sorry netjacek ale ... o co Ci chodziło z mailem ? Odpowiedz Link Zgłoś
netjacek Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 22.08.08, 21:18 napisz do mnie na netjacek@gazeta.pl, to Ci wyjaśnię Odpowiedz Link Zgłoś
best.adam Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 23.08.08, 11:57 Cześć, ja też czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 193.200.133.* 22.08.08, 10:36 wiesz byly mialam ignorowac tomka. bo z takimi typami nie warto dyskutowac.niczym kon z klapkami na oczach bardz wasko widzi i widzi tylk to co chce. takiemu nie wytlumaczysz. jak mawial dowodca mego syna odprny na wiedze i nie do za... albo jest glupi albo rznie glupa. mowi jakby nalezal do adry zarzadzajacej. wedlug niego kobieta ktora zarabia na reke 100-1800 pln to i tak ma zaduzo pytal gdzie na podbeskidziu kobiety tyle zarabiaja a np te 1600 w makaronach mowi zeby zapytac sie ludzi z fiata otoz w fiacie w tychach maja zarobki porownywalne do tych w grupie a oprocz tego bony na swieta wielkanocne i bozego narodzenia o ile mnie pamiec nie myli 1000zlociszy wczasy pod grusza platne juz w czerwcu dla wszystkich tylko w tym momencie nie pamietam ile i maja tam ZWIAZKI ktore walcza o pracownika nie tak jak te w grupie. ostanio napisali list otwarty do prezesa w zwiazku zplanowanymi zwolnieniami pracownikow. jaki grzeczniutki. oni go prosza w razie wprowadzenia zwolnien o spotkanie i rozmowy. tak ze byly szgoda z takimi jak byly gadac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fgf Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 212.244.68.* 22.08.08, 22:21 jestes jeb...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrolowany Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.08, 08:11 A ja się już im nie daję rolować, bo się zwolniłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcatraz Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 193.200.133.* 24.09.08, 11:22 to juz koniec tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 19:28 Jest zebranie to będzie dobrze ,burza pytań dla prezesa????? Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 08.10.08, 20:05 chyba ocenzurowano to forum bo tyle się dzieje(niedobrego) a tu cisza...no nic..trzeba jak szczury po cichutku uciekać zanim łajba zatonie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBOL Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 16:56 Czemu redukcja zatrudnienia od dołu? Proponowałbym od góry pozbyć się paru grubasów, odebrać parę samochodów służbowych. Ale nie przecież firma musi utrzymywać prestiż, musi byś reprezentatywna no i przecież kumple to znana nam paczka. Jak już wszystkie kobiety pozwalniają, młodzi odejdą, dziadki pójdą na wysłużoną emerytyre może zejdą na dół pakować bądź stać przy maszynie :D Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 01.11.08, 12:11 hmm jakies dziwne te redukcje duzo gadania i siania zamieszania; wewnętrzne miedzyzakładowe roszady ..obrót "ludzkim elementem".. ciekawie to wyglada . Trzęsą tym workiem na całego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 81.15.192.* 03.11.08, 09:14 czy mógłbyś coś więcej napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 04.11.08, 17:21 ale o czymm.....?nie ma o czym wierz mi hehe:) chyba ze o tym: gielda.onet.pl/0,1855693,wiadomosci.html tak sie chwalili tym projektem...a tu ...xxx.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.08, 22:14 Dziś Puls biznesu podał że w Kętach 300 ludzi ma iść na bruk Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 11.11.08, 08:28 ojejjj ale to już wiadomo od 20 sierpnia, a właściwie od 19 kiedy to w zwiazkach zawodowych powstał list "otwarty" do p.Prezesa (bardzo ciekawie napisany)... ale na razie jakos nie zwalniaja tylko roszady zmiany przeniesienia :D Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 01.12.08, 18:51 już nikt nie narzeka :)...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głos z SWW Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 12:04 A ileż można. Po za tym, to forum jest do bani, skoro prawdę (która w oczy kole) w postach usunięto. Straciło to sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 80.50.232.* 10.12.08, 13:08 Ta firma to jest PARANOJA!jak mozna ludzi zwalniać w styczniu ?gdzie nigdzie nie znajdą pracy!Zero postępowania ludzkiego!mój mąż przyniusł dziś wyplaty nie wiele ponad tysiąc za przepracowany cały miesiąc w tychach i pracuje tam juz 2 lata,za co ci ludzie mają żyć i jak mają przeżyć święta ?Bomy za tą wypłate napewno świąt nie zrobimy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-man Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 82.177.65.* 12.12.08, 21:26 jest bardzo źle i bedzie jeszcze gorzej,ale nikt nie mówi o tym głośno Odpowiedz Link Zgłoś
ktosg-dzies Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro 15.12.08, 20:12 no właśnie cos za cicho a w Gk takie ciekawe i dziwne rzeczy sie dzieja xD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik alupol Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 18:35 kolego a chocby FIAT na wstepie masz 2400 zl na reke malo ? ja mam po 3 latach w alupolu 1500 zl i raz w roku premie w tym roku bylo to 130 zl czy to dla ciebie jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosiu Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 18:37 jeszcze cos co z przyszeregowaniami ktore obiecywaliscie co dacie zas po 1 zl czy 1.50 zl i powiecie ze to juz na caly rok 2009 ? a co z poprzednim rokiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 88.220.92.* 21.01.09, 19:59 piszcie coś o gk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBOL Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 09:23 Co by tu pisać murzynie jak zaraz mi skasują posta jak się tylko szczera prawda pojawi. Coś mało szumu było wokół Pana Dariusza M. w Bielsku. Jeśli któś by miał jakieś strony bądź linki z tą aferą to chętnie bym sobie poczytał. Jak to z chin sprowadza się materiał i podbija pieczątkami GRUPA KĘTY SA i wysyła dalej. Niektórzy na tą wiadomość aż sobie nogi połamali :D Także murzynie dalej pracuj za damski ch.. i się nie domagaj niczego więcej. Używaj modnego ostatnio słowa "kryzys" a przedsiębiorca dalej to będzie wykorzystywał by w połowie roku ponownie zgarnąć premię za Ciebie i Twoich kolegów. Załoga jest tylko murzynami, może w przyszłości zamienią Was na chińczyków. Są bardziej opłacalni i tak zwaną miskę ryżu popracują. A szefuniom to przecież pasuje. "cieszmy się że wogóle pracujemy" pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zml Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 88.220.92.* 06.02.09, 19:58 podobno w kętach znów zwalniają ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: my Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 09.02.09, 20:10 Zastanawia mnie kilka spraw, ilu ludzi zwolnili z biurowca?? Ilu przyjęli informatyków żeby kasowali posty na forum?? O ile w związku ze złą sytuacją firmy poobcinali sobie zarobki kierownicy, dyrektorzy itd.?? Gdzie są Ci handlowcy którzy to w pierwszych postach pisali, ze to oni wypracowali takie zyski a nie ludzie??? I ostatnie pytanie, co robią te osoby które pracowały i zostały zwolnione??? Dlaczego milczą?? Nie mają nic do stracenia!! Pokażmy im, odwdzięczmy się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.09, 19:49 hehe... przecież to proste... na zyski pracują: handlowcy, managery, kierownicy, dyrektorzy itd... i to oni dzielą się zyskami - oni pełnią odpowiedzialną pracę za którą "ponoszą odpowiedzialność"... prosty robotnik ma tylko prostą działke roboty do wykonania - za nic nie odpowiada i "nie musi mysleć" więc go w dzieleniu zysków pominięto w ubiegłym roku... a TERAZ - szumne słowo KRYZYS - i co się okazuje?... że jednak jak zakład traci klientów i nie wypracowuje zysków to czyja to wina? no przecież wiadomo, że prostego pracownika i to ich sie zwalnia! ... wnioski: - na zyski pracują managery, kierownicy itp... ELITA - oni maja najbardziej odpowiedzialną pracę i "ponosza konskwencje" - ale tylko i wyłącznie w dzieleniu się zyskami hehe... - na straty - nagle zapracowali fizyczni i nagle to oni ponoszą odpowiedzialność - ich się zwalnia - tzw. CHOŁOTA której nawet nie trzeba nic wytłumaczyć i uzasadniać ekonomicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 11.02.09, 18:20 to co czytam i co słyszę co sie dzieje w tym zakładzie to czysta paranoja!!! taki zakład wydawać by sie mogło ze do emerytury człowiek przerobi a tu lipa. a gdzie są ludzie odpowiedzialni za tą sytuację firmy?? dlaczego nieposypany się żadne głowy?? i jak na ironię losu w najgorszej sytuacji jest SWW, gdzie wiadomo było od zawsze, że to tam jest największe kumoterstwo (hejnał itp. niech nizwalaja całej winy na kryzys gospodarczy, bo on tylko mógł podciac nogi, ale winy się dopatruje innej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 10:57 Oto jak wypowiadał się pan prezes w październiku www.wnp.pl/wiadomosci/kety-wierza-ze-uda-im-sie-zarobic-na-kryzysie,64130_2_0_0_0.html To już wiadomo na czym chcę zarobić. Zwolnić ludzi i już są pieniążki. A gdzie są handlowcy? Czemu nie sprzedają naszych wyrobów? Czyżby wszystkiemu był winien kryzys? Słowem KRYZYS można wytłumaczyć wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 217.97.233.* 16.02.09, 13:26 masz Ci los... może znajdą się tacy co zatęsknią za Janem Bronisławem... On kiedyś wyciął premię kadry i sł handlowych jednoczesnie zachowując ją dla produkcji. uzasadnienie JB Ludzie na hali byli gotowi do pracy. zrobili wszystkie zlecenia. To waszym zadaniem i obowiazkiem (kadry i handlowców) było zapewnić im więcej roboty i zleceń. Takie kiedyś panowały zwyczaje... ps pisząc powyższe nie mam zamiaru gloryfikować Jana Bronisława ale Dariusz mu do piet nie dostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 06:29 No i stało się niewyjaśnione jest już wyjaśnione KĘTY wzięły się za robienie pieniędzy wczoraj to jest 18.luty 2009 w Tychach `Alupol` poszły pierwsze osoby do zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 69 Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.09, 23:25 masz Ci los... może znajdą się tacy co zatęsknią za Janem Bronisławem... On kiedyś wyciął premię kadry i sł handlowych jednoczesnie zachowując ją dla produkcji. uzasadnienie JB Ludzie na hali byli gotowi do pracy. zrobili wszystkie zlecenia. To waszym zadaniem i obowiazkiem (kadry i handlowców) było zapewnić im więcej roboty i zleceń. Takie kiedyś panowały zwyczaje... ps pisząc powyższe nie mam zamiaru gloryfikować Jana Bronisława ale Dariusz mu do piet nie dostaje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 21.02.09, 12:01 Swięta prawda!!!!! Darek mu do pięt nie dorasta!!!!! Janek Bronek miał swoje zasady, które nie musiały się wszystkim podobać, ale trzeba mu przyznać ze dbał o interes firmy. Darek mam wrażenie ze dba o interes swojej du..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.09, 11:12 Bo przede wszystkim Janek Bronek znał zakład od podszewki - nikt mu ciemnoty nie wcisnął... a Darek to chyba się już nauczył może że wlewek nazywa wlewkiem, ale reszta... co on wie o zakładzie o produkcji.... ? NIC ... byle wydoić zakład co do złotówki i tyle... to jest cel pana Darka.... pozwalniać ludzi... może jeszcze coś sprzedać i ustawić się do końca życia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malik Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 82.177.65.* 24.02.09, 23:33 a rada pracownicza trzesie spodniami i nic nie robi,ludzie ich nie interesują. Przeciez widac, ze w GK dominuje kolesiostwo.Ilu dobrych ludzi juz zwolnili,albo sami sie zwolnili?, zaraz zostanie sama miernota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 28.02.09, 15:38 Twierdze!!!! Ze to Janek Bronek wyprowadził ten zakład do stanu swej najlepszej świetności!! był ostry wymagający, ale także twardo stąpał po ziemi. wiedział że zakład musi sam zapracować nas to aby się stać potentatem!!! a teraz co mamy???? dupę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.grupalotos.pl 02.03.09, 14:23 ale moment... były to ja a nie Ty byłem chyba pierwszy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były 2006 Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 88.220.92.* 10.03.09, 23:17 i jak zwalniali w kętach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.centertel.pl 29.03.09, 23:44 ćwierkają ptaki po dachach że zmiany będą w GK ponoć wśród "najwyższych" ktoś coś słyszał ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.gprs.plus.pl 31.03.09, 15:33 Oby to była prawda, bo coś mnie trafia na widok tej bandy kolesiów. Oni coś wiedzą, bo wywalają wszystkich z Kęt i Bielska - ale nie swoich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obecny Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 88.220.92.* 31.03.09, 17:28 Jakie zmiany,o czym wy w ogóle mówicie,zamienią się stołkami i będzie git(dla nich oczywiście),zobaczcie sobie na money.pl prognozę za I kwartał,SOG do przodu a reszta głęboko w d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umyslowy Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 15:27 oczywiscie rudy lis kieruje wszystkim,wywala na prawo i lewo a sam na sumieniu ma sporo, o szanownym prezesie nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozciągniętapochwa Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.09, 16:36 Rudy Lis coś zmarniał ostatnio, czyżby dopadł go kryzys? :D a z tym wywalaniem to kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoszka Likwidacja Metalplast KARO IP: 62.29.172.* 23.04.09, 09:02 Likwidacja Metalplast Karo Bielsko-Biała- ludzi zwolnić, klientów przejąć i śmiać się w twarz tym, którzy tą firmę tworzyli- oto strategia wyjścia z kryzysu Grupy Kęty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luis Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: *.mas.airbites.pl 23.04.09, 15:01 Jaki sens ma likwidacja " kury znoszącej złote jaja ", skoro jako jedna z niewielu w grupie przynosi zyski z roku na rok coraz większe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymek Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: *.gprs.plus.pl 23.04.09, 17:16 Dobre pytanie „Jaki sens ma likwidacja???”. Szkoda, że tak nie odpowiedzialni ludzi, którzy podejmują tak nie poważne decyzje i myślący chyba tylko o sobie, pracują w GK. Trudno, to pojąć. Zamiast wspierać niszczą, czyżby mieli z tego jakiś zysk, czy robią to po prostu tak dla zasady, żeby pokazać kto tu rządzi. Szkoda ludzi, którzy na tym ucierpią… Tak jak napisałaś kokoszko – „o to strategia wyjścia z kryzysu GK”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dymek Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: *.gprs.plus.pl 23.04.09, 17:27 Dobre pytanie „Jaki sens ma likwidacja???”. Szkoda, że tak nie odpowiedzialni ludzie, którzy podejmują tak nie poważne decyzje i myślący chyba tylko o sobie, pracują w GK. Trudno, to pojąć. Zamiast wspierać niszczą, czyżby mieli z tego jakiś zysk, czy robią to po prostu tak dla zasady, żeby pokazać kto tu rządzi. Szkoda ludzi, którzy na tym ucierpią… Tak jak napisałaś kokoszko – „o to strategia wyjścia z kryzysu GK”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luis Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: *.mas.airbites.pl 23.04.09, 17:41 Chodzą słuchy że chcą przenieść produkcję do Kęt, żeby "kolesie" mieli pracę i zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luis Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: *.mas.airbites.pl 23.04.09, 19:00 Metalplast Karo Sp. z o.o. po raz kolejny otrzymał Gazelę Biznesu. W rankingu ogólnopolskim awansowaliśmy z miejsca 1704 w 2007 roku na 711 w roku 2008 Ocenie podlegały wyniki z lat 2005-2007 w naszej firmie zanotowaliśmy wzrost przychodów o 202,64% oraz sprzedaż w 2007 roku 28 mln zł. W rankingu wojewódzkim zajmujemy wysoką 86 pozycję wśród 520 firm, a wśród bielskich firm zajmujemy drugie miejsce. Jak podkreślają autorzy rankingu już sama obecność na liście Gazel dowodzi, że przedsiębiorstwo jest w doskonałej kondycji - „gazela” to firma, która dzięki niezwykle dynamicznemu rozwojowi doskonale daje sobie radę wśród nawet znacznie większych konkurentów. Ponadto jej cechą jest nieskazitelna biznesowa reputacja, solidność, uczciwość wobec dostawców, kontrahentów, pracowników, a także skarbu państwa. Takie rzeczy można wyczytać na necie www.metalplast-karo.pl/index.php?site=news&id=88 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziBia Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: 217.96.67.* 24.04.09, 16:00 A jak z Metalplast Karo Złotów S.A ? Ponoć tez tam coś sie dzieje?Czyżby zmiana zarzadu? Może ktoś potwierdzić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obser Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 17:24 Z tego co mi wiadomo dziś na 2 zmianie wywożone są maszyny z KARO w Bielsku!!! Gdzie to nie wiem! Sprawą powinna zainteresować sie prasa!!! Pracownicy powinni się zmobilizować i nie dać rozkradać swojej firmy i jej zysków które sami wypracowali!!! Niech GK zamyka swoje nierentowne zakłady, a nie dzieli się naszym!!! Nie oddamy firmy!!! Kosztem buntu i rozruby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 17:27 Złotów się sypie! Zeszły rok zamknęli dużą stratą. To nierentowny moloch!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: 212.244.68.* 07.05.09, 08:21 "Złotów się sypie! Zeszły rok zamknęli dużą stratą. To nierentowny moloch!!!" hehehehehheh skąd ty masz takie informacje ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mendieta Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: 88.220.92.* 08.05.09, 00:23 wez se ksiazeczke na bramie jest jakie nagrody i za ile punktów ja chce polara aluprof hahhaahhaha i zobacz se hehhe za 300 wieża firmy Panasonix hahha gupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luis Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: 38.119.107.* 22.05.09, 17:20 Od 01.06.2009 pracownicy Karo wracają po latach do Aluprofu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakłopotany Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: 217.96.67.* 04.06.09, 13:26 A co ze Złotowem rządzi stary i człowiek bez matury:) , Złotów też do likwidacji?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhh Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 17:28 tow sie sypie z tego co wiem mieli w zeszlym roku duze straty, ludzie chca podwyzek, a to nierentowny moloch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pip mańko z grelą zniszczyli gk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.09, 23:12 rozwalili aluprof, karo, za chwilę całkiem rozwalą firmę nie sztuka być preziem, gdy jest koniunktura, jakoś nie pokazaliście niczego mądrego w czasach kryzysu ale spoko, niebawem i wam się do dupy dobiorą - już się cieszę! bo nikt was już nie zatrudni, chyba że na stróżów nocnych! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: mańko z grelą zniszczyli gk IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.04.09, 14:27 Jak mozna rozwalac cos co przynosi takie zyski jak KARO? Gdzie tu logika? Co zrobia z 100 ludzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpina Re: mańko z grelą zniszczyli gk IP: 38.119.107.* 28.04.09, 17:22 Firma została wydzielona w 1999 roku, czyli w tym roku obchodzi 10-ciolecie. Przez te wszystkie lata ludzie tyrali aby ta spółka przynosiła zyski. Czy ktoś może Sobie wyobrazić iż przez 10 lat były tylko dwie podwyżki. I co z tego mają ludzie??? teraz czeka ich BRUK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: mańko z grelą zniszczyli gk IP: 193.200.133.* 30.04.09, 14:10 nie wiecie dlaczeo niszcza firme ,ktora jest dochodowa? Pomyslcie troche. Ma sie kolesiow ktorzy chca kupic firme (tanio) wiec doprowadza sie firme do ruiny isprzedaje za psie pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifi Re: mańko z grelą zniszczyli gk IP: 84.38.160.* 01.05.09, 20:20 hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: mańko z grelą zniszczyli gk IP: *.centertel.pl 01.05.09, 20:31 nie znam sytuacji Karo... ale Kęty nie jedno przeżyły... casus Alumetalu czyli sprzedaż za kwotę mniejszą kilkukrotnie od dywidendy wypłaconej sobie przez kupujących rok później... o dw Rybak nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpina Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: 38.119.107.* 02.05.09, 19:31 Zaczęły się zwolnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryba kolesiostwo IP: 82.177.65.* 02.05.09, 21:10 cala klika to Manko, Wysocki, Grela. Mysle ,ze w ciagu roku max 2 lat rozwala cala firme, zajmuja sie wszystkim, zeby do tego doprowadzic.Kto moze niech ucieka z tonacego statku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprian Re: kolesiostwo IP: 88.220.92.* 06.05.09, 23:04 po co te skrzynki na zakładzie co to nagrody sa jakieś za to hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myśliciel Re: kolesiostwo IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.05.09, 18:20 Zastanawia mnie tylko jedno.... czy właściciele firmy wiedzą co dzieje się w środku - bo ta Rada Nadzorcza to klepie im wszystko co chcą. Sposób na kryzys to wywalić wszystkich niezależnych kierowników i dyrektorów z SWW, Aluprof, Karo, Alutransu pod hasłem oszczedności rozgonić kilkaset osób..... i czekać. Złe wyniki wytłumaczy się kryzysem ale potem.... pełnia władzy dla kolesi bez jakiejkolwiek kontroli!!!! TO SIĘ NAZYWA "GRUPA KOLESI" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: kolesiostwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 10:56 no, ale to sie musi ukrócić.Przecież Ci goście rozkradna firmę, tuszując wszystkie sprawy przez wyrzucenie najlepszych ludzi, czy Wy wszyscy nie widzicie co sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były Re: kolesiostwo IP: 217.97.233.* 28.05.09, 09:39 idzie wiatr odnowy... będą zmiany szykuje się spektakularny comeback... cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: *.centertel.pl 09.11.09, 17:02 Pracuje od ponad 5 lat w jednej z większych firm produkującej ślusarkę budowlana na Ślasku, w branży od 8 lat. Do momentu nawiązania współpracy z Karo miałem minimum trzech dostawców okuć. Wiążąc się z Karo mogłem całkowicie polegać na ich ofercie. Po likwidacji Karo pies z kulawą nogą nie pojawił się by podtrzymać świetnie rozwijającą się współpracę. Dziś znowu mam trzech dostawców i z żadnego do końca nie jestem zadowolony. Nie rozumiem likwidacji firmy posiadającej tak doskonałą ofertę, dla mnie to nie pojęte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miro Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 13:39 przeciez wiadomo o co chodzi, zarzad mysli o swojej przyszlosci w dostatku, a nie o jakis robolach. Faktycznie szkoda tego goscia Niemca, zwolnili go, bo odstawal od ekipy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Likwidacja Metalplast KARO IP: 188.33.251.* 30.11.09, 15:13 a pan Niemiec ma się całkiem dobrze.. pracuje dla pewnej słoweńskiej formy handlującej blachami ..i wygląda też nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.xdsl.centertel.pl 15.10.09, 18:49 ja z mężem synem córką ciocią i wujkiem jesteśmy zadowoleni płacą co miesiąc a na hali jest ciepło można się umyć w domu nie trzeba w domu trzeba iść godzinę przed końcem żeby zająć miejsce ale pod prysznicem nie ma ograniczeń można stać ile się chce mistrz tam nie wchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 16.10.09, 09:54 pracowałem w tym zakładzie 6lat. Bardzo ubolewam nad sytuacja w jakiej się znalazła grupa kęty i jej pracownicy. Uważam że winę za tą sytuację ponosi prezes oraz zarząd grupy kęty. Ja osobiście pracowałem w kętach SWW. kiedy dowieziałem się że zwolniona dyrektora Niemca to włosy mi dęba stanmeły!!!! moim skromnym zdaniem to był człowiek który, naprawdę miał pojęcie o tym co robi. SZKODA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tico Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 12:15 Mam pytanie-ile w waszej firmie moze dostac operator cnc na poczatek?I czy macie jakies premie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 17:15 a ja mam pytanie, czy g. już skończył niszczyć biznes na wschodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 109.243.14.* 18.01.10, 22:57 aa ciekawy temat kolezko masz na mysli ukrainę..coś tam cicho o tej kurze znoszacej aluminiowe jajka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foter Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 83.19.32.* 27.01.10, 21:37 pieniądze ok ale warunki nie do końca ciekawe jak widać na zdjęciach tnij.com/GKfoto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebon Re: Grupa Kęty S.A.- Jak sie pracuje i jakie zaro IP: 88.220.37.* 13.02.10, 16:53 a co tam ciekawego w grupie kapitałowej kęty słychać???? coś cichutko na tym forum!!! sa zmiany jakieś???? Odpowiedz Link Zgłoś