Dodaj do ulubionych

Greece Experience - Słyszał ktoś????

17.02.09, 00:03
Witam,
mam takie pytanie, czy słyszał ktoś z was może o programie Explore the world,
dokładnie o wyjazdach do Grecji do pracy w hotelach, praca wydaje się być
idealna, zero minusów, same plusy, ale jak wiadomo, w życiu nic nigdy nie jest
takie piękne, gdzieś musi być haczyk.
Zastanawiam się gdzie ten haczyk tu jest, szukam kogoś kto uczestniczył w tym
programie i potrafi się ze mną podzielić doświadczeniami.
Najdziwniejsze jest to, że nigdzie w sieci nie mogę znaleźć opinii na ten temat.
Bardzo proszę osoby które wiedzą coś na ten temat o pozostawienie komentarza.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Greece Experience - Słyszał ktoś???? IP: *.sm-rozstaje.pl 27.02.09, 14:09
      Przyłączam się do pytania. również zainteresowała mnie ta oferta i
      również zastanawiam się nad haczykami. jeżeli ktoś skorzystał z tej
      oferty bardzo proszę o podzielenie się doświadczeniami:)
      • maudy Re: Greece Experience - Słyszał ktoś???? 27.02.09, 14:51
        ja sie w sumie tez do pytania dolaczam :) i jak by ktos byl chetny na wspolny
        wyjazd to niech tez pisze ;)
        • Gość: mati Re: Greece Experience - Słyszał ktoś???? IP: *.com.pl 23.03.09, 20:22
          ja wlasnie sie chce wybrac tylko nic niewiem tylko tyle co pisza jak bny ktos
          cos wiedzial to prosze o info 8446522
    • maudy Re: Greece Experience - Słyszał ktoś???? 25.04.09, 18:16
      hej :) ja jednak jade na krete 1 czerwca , jak by ktos jeszcze jechal na krete do pracy to zawsze mozna sie poznac wczesniej :) jak by co to piszcie na adres maudy@interia.pl
      pozdrawiam :)
    • Gość: .m. Re: Greece Experience - Słyszał ktoś???? IP: 217.149.249.* 29.04.09, 15:03
      Harówa, harówa i harówa, kiepskie zakwaterowanie. Pamiętajcie że nigdy nie ma nic za darmo i to co jest piękne nie zawsze takim jest jak się zerknie dokładniej.
      • maudy Re: Greece Experience - Słyszał ktoś???? 30.04.09, 10:28
        ja jadac tam nie spodziewam sie tego ze bede mieszkac w hotelu . Wazne zeby warunki w ktorych bede mieszkac nie byly takie ze bede mieszkac z jaszczurkami i ze cieplej wody nie bedzie . a jesli chodzi o prace to nie jade tam na wakacje tylko po to zeby zdobuyc doswiadczenie i zobaczyc czy naprawde branza hotelarska jest dla mnie i czy ptaca tam sprawia mi przyjemnosc
    • maudy Re: Greece Experience - Słyszał ktoś???? 29.08.09, 14:08
      z wiazku z tym ze dostaje maila z pytaniami na temat tych prkatyk. Mialam byc na prkatykach 4 miesiace a bylam 3 tygodnie. Okazalo sie ze po 3 tyogdniach pracuje zbyt wolno i dlatego mam isc do menagera zeby dal mi inna robote w hotelu . Tak mowil barman ktory sie mna opiekowa. Menager hotelu mi mowi ze pracy nie ma i ze mam wracac do domu, oczywiscie hoteli mi nie zapalci ze wzgledu na to ze mi kupili bilet lotniczy . Zadna z osob waznejszych bedacyh tam nie interesowala sie tym chociazby jak doajde na lotninsko. Jak rozmawialam z biurem to oni mi powiedzieli ze powodem mojego zwolnienia jest " spoznianie sie, bycie w zlym humorze i zbyt dlugie siedzenie na internecie' ( internet byl tam nasza jedyna rozrywka) zadna z osob bedacych w hotelu nigdy o tym nie wspomniala . Fakt faktem ze zrobilam zle , ze wyjechalam bez zadnych papierow na to ale maialam tego koszmaru dosyc , zrobili ze mnie tam smiecia ( w sumie po za prkatykantami , ktorzy tam byli i 3 barmanami i kucharza ktorzy jakos sie mna interesowali to nie bylo ludzi ktorych co kolwiek obchodzi po za pieniedzmi). Spakowalam swoje rzeczy i wrocilam do kraju ( bilet mialam oplacony przez nich) podejrzewam ze to byl prawdziwy powod , nie chcieli mi zaplacic bo jest kryzys dlatego znalezli smieszny powod i przyspozyli mi same nerwy. Juz na poczatku chodzily poglosy ze beda nas wczesniej do domu wysylac bo jest za duzo pracownikow a za malo gosci hotelowych. Menager z tego co wiem tez chcial zwolnic pokojowki wlasnie za to ze po 3 tygodniach za wolno sprzataja.
      Wiele osob pewnie bedzie pisac ze pojechalam tam na wakacje czy cos , w takim razie mowie ze to byly moje najgorsze wakacje w zyciu. Pracowalam tak jak moglam i niektorzy byli zadowoleni z mojej pracy , goscie hotelowi darzyli mnie sympatia ale oni nie mieli nic do gadania.
      Gdybym trafila do innego hotelu, gdzie kierwonictwo rozumie to ze na prkatykach sie dopiero uczy , to bym za rok pojechala z nowu . Bo to wszystko zalezy tylko od tego jak sie trafi w hotelu na ludzi. Moi znajomi jezdzili na prkatyki i mieli wszystko swietnie zorganizowane i wracali szczesliwi, PO roku jechali znowu .
      A tak wogule to bylam w hotelu na Corfu Nissaki Beach Hotel

napisalm tutaj bo nie chce wiedcej dostawac maili dotyczacych tego wszystkiego. Jest mnostwo stron dotyczacych praktyk w grecji tak samo jak jest wiele opini pozytywnych i negatywnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka