Gość: Piotrek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 09:54 Co sądzicie o Szpitalu Wojewódzkim w B-B? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: józek Re: Szpital Wojewódzki IP: 195.93.134.* 27.06.09, 10:11 Trudno pisać o pozytywach. Sam budynek w miarę nowoczesny. Personel w większości tragedia. Zaczyna się na izbie przyjęć. Byłem świadkiem jak ludzie mdleli z bólu, ktoś inny czekał blisko godzinę z rozlanym do otrzewnej ropniem. Lekarze- pełna znieczulica. Lepiej być zdrowym i omijać z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_z_bielska Re: Szpital Wojewódzki 01.10.09, 12:37 :/ Akurat miałam styczność z doktorem Bożkiem - wyrzucił mnie na pierwszej wizycie za drzwi i w ogóle nie chciał przyjąć, pomimo, że byłam zarejestrowana i czekałam na tą wizytę dwa tygodnie. Dlaczego? Wytłumaczył to tym, że skoro wcześniej chodziłam do innego lekarza, to jestem do niego przypisana i nie wolno mi go zmienić.. No cóż z tego co wiem nie ma takiej zasady (potwierdziła to pani z rejestracji). Po tej wizycie poczułam się jak śmieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Szpital Wojewódzki IP: 188.33.88.* 27.06.09, 15:17 Ja takze jestem zdania ze spora czesc lekarzy tam pracujacych "minela sie z powolaniem" zwlaszcza lekarze pracujacy na oddziale chirurgicznym, mialam watpliwa przyjemnosc zetkniecia sie z kilkoma w poradni chirurgicznej... Czasami zastanawiam sie jak potoczyloby sie moje zycie gdybym nie trafila do Kliniki w Katowicach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Szpital Wojewódzki IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 27.06.09, 18:35 A ja mam dobrą opinię na temat szpitala.Pan doktor Błażejewski wspaniale poskładał mi kości lewej ręki od razu za pierwszym razem /miałam złamanie z przemieszczeniem/ za co bardzo dziękuję.A było to na Izbie Przyjęć właśnie.Pielęgniarka też była bardzo miła.Potem leczenie w Poradni Ortopedyczno-Urazowej u doktora Bożka w tym szpitalu i wszystko jest ok.Lekarzy na których trafiłam uważam za świetnych fachowców w swojej dziedzinie i polecam każdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Szpital Wojewódzki IP: 89.108.212.* 28.06.09, 15:38 Ja przez pewien czas chodzilam do poradni chirurgii naczyniowej. Swoja droga pierwszy raz spotkalam sie z systemem ze na kazdej wizycie byl inny lekarz, bo taki akurat przyszedl z oddzialu... W sumie bylam chyba u 9, lacznie z ordynatorem :)ktorego diagnoza rozczarowala mnie najbardziej :( zwyczajnie pozbyl sie mnie diagnoza objawu Raynauda... Jednak trafilam tam kiedys na takiego mlodego lekarza, zaraz po studiach, przepisal mi Nilogrin i powiedzial, ze jak nie pomoze to, moze warto wziac pod uwage jakas chorobe z autoagresji... No i tak sie to wszystko zaczelo... Oczywiscie ja nie chce zeby zabrzmialo to jak oskarzenie pod czimkolwiek adresem, bo nie mozna oceniac kompetencji zadnego lekarza na podstawie jednego przypadku...ale poczulam sie wtedy jak jakas rozhisteryzowana nastolatka, ktora chce za wszelka cene zwrocic na siebie uwage... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dod Re: Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.09, 22:40 ale histeria to nie jest choroba z autoagresii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lena Re: Szpital Wojewódzki IP: 188.33.124.* 29.06.09, 09:03 W sumie zart nawet, nawet :) jak na kogos kto nie zna ortografii :) Przepraszam za zasniecanie watku, ale narmalnie nie moglam sie powstrzymac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 12:26 Akurat miałam styczność z doktorem Bożkiem - wyrzucił mnie na pierwszej wizycie za drzwi i w ogóle nie chciał przyjąć, pomimo, że byłam zarejestrowana i czekałam na tą wizytę dwa tygodnie. Dlaczego? Wytłumaczył to tym, że skoro wcześniej chodziłam do innego lekarza, to jestem do niego przypisana i nie wolno mi go zmienić.. No cóż z tego co wiem nie ma takiej zasady (potwierdziła to pani z rejestracji). Po tej wizycie poczułam się jak śmieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.09, 13:44 Co do izby przyjęć to się zgadzam. Widziała jak kiedyś pewna kobieta z bólu normalnie osówała siez ławki i jedynymi osobami które jakoś jej chcialy pomóc to byli pacjenci. Natomias na temat oddział neurologicznego złego słowa nie powiem. lekaże mili, pielegniarki to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darozubr Re: Szpital Wojewódzki IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 24.07.09, 17:46 rok temu na izbie przyjec zszywali mi sciegno i czyscili a teraz znow wyladowalem na czyszczeniu rany nizly kawalek szkla pozostal ahhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana221 Re: Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 18:00 a o ktory oddział ci chodzi konkretnie? Niektóre oddzialy są ok inne tragiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 18:33 totalna znieczulica jeśli chodzi o lekarzy:((( zgadzam sie z innymi mineli sie z powołaniem!!! nie powinni pracowac z ludzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
wampir321 Re: Szpital Wojewódzki 15.08.09, 21:34 witam wszystkich,mam pewien problem potrzebuje dobrego chirurga naczyniowego w bielsku,mam problem z zylakami i pajeczakami,prosze o namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Re: Szpital Wojewódzki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 10:29 Powiem tak - nie chciałbyś usłyszeć mojej opinii Jedno jest pewne - never again !!! Właśnie wczoraj miałem "przyjemność" z tą instytucją ... Tyle brzydkich słów się ciśnie na usta, że po prostu aż strach A najlepsze jest to, że połowy z tych brzydkich słów na uszy nie słyszałem .... a jednak się cisną ... Sprywatyzować służbę zdrowia !!! Składki zdrowotne na indywidualne rachunki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 23:41 jak będzie prywatyzacja myślisz że będzie lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Szpital Wojewódzki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.10, 23:48 to wina tego że w tym kraju jest jeden wielki bałagan co 4 lata inna koncepcja naprawy czegoś ale kto wie może kiedyś.. Odpowiedz Link Zgłoś