Dodaj do ulubionych

LOT ATR J-cls

IP: 66.183.95.* 06.12.06, 08:17
Mam pytanie czy wogole jest J-cls na samolotach ATR LOT-u? Wedlug ich strony
ATR posiada klase buisnesowa, czy to prawda i na ktorych trasach? Wybranych
czy wszystkich? Sa moze jakies uwagi lub fotki?
Obserwuj wątek
    • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 06.12.06, 11:56
      Klasa biznes jest tylko w rejach zagranicznych
      • Gość: Smiech Re: LOT ATR J-cls IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 12:17
        A polega na katarce i cieplym co nieco.
        • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 06.12.06, 12:43
          Dokładnie mamy zasłonke, ale nie podajemy ciepłych posiłków :) Z prostej
          przyczyny, nie mamy gdzie ich podrzewać, więc serwujemy zimny posiłek, kolorową
          prasę. I w przeciwienstwie do benkow, biznes class znajduje sie z tyłu samolotu
          (tam jest ciszej)
          • sasza11 Re: LOT ATR J-cls 06.12.06, 17:53
            To nie chodzi o poziom glosnosci ale o to ze sasiaduje z bufetem.
            pozdr.
            • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 06.12.06, 18:16
              Bliżej bufetu, bliżej wyjścia, ale przede wszystkim cieszej :)
              • Gość: Michal Re: LOT ATR J-cls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 21:14
                a jak wyglada taki krotki lot miedzynarodowy, powiedzmy z WAW do PRG. Czy
                jestescie caly czas w biegu, czy macie chwile zeby usiasc i cos zjesc, odpoczac?
                Jak to wyglada na krajowkach? :)
                Pozdrawiam
                • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 06.12.06, 21:31
                  To zależy ilu jest pasażerów, ale znajdzie się chwila żeby cos zjesc czy napić
                  się :) To dotyczy zarówno krajówki, jak i zagranicy. Choć na LWO jest cięzko
                  przy komplecie :)
                  • Gość: Michal Re: LOT ATR J-cls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:05
                    Dzieki za odpowiedz :) Czyli tak jak myslalem, ogolnie jest duzo pracy :)
                    Jeszcze jedno pytanie, wiem jak otwiera sie drzwi z Boeingach i Airbusach, a jak
                    to jest w ATRach? Poprostu naciskasz guzik, a one otwieraja sie na zewnatrz? Bo
                    chyba same ich nie wypychacie i wcigacie spowrotem hehe :) Czy kiedy sa schowane
                    to te stopnie sie jakos demaskuja?? :P
                    M.
                    • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 06.12.06, 22:08
                      Same otwieramy i zamykamy drzwi :) Jest specjalna dzwignia :) Schodki mozemy
                      ukryć jedynie zasłaniając zasłonke :)
                      • Gość: Michal Re: LOT ATR J-cls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:21
                        Jestes szybka jak blyskawica :) pytanie, a za chwile odpowiedz :D
                        wow :D no to musicie miec krzepe dziewczyny !! :D a czy to prawda, ze
                        okno-wyjscie awaryjne wazy 28 kg ? W ATRach nie ma takich zjezdzalni jakie sa w
                        wiekszych maszynach, tak?
                        • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 06.12.06, 22:28
                          :) Poprostu dziś ogarnia mnie nuda i czytam sobie forum :) Nie, my nie mamy
                          trapów, a co do wagi, nie chce Cie w blad wprowadzać ale o ile się nie myle,
                          okno waży 12 kg.
                          • Gość: Michal Re: LOT ATR J-cls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 22:58
                            a skoro sie tak nudzisz to wykorzystam Cie jeszcze raz :) na tym zdjeciu widac
                            kuchnie po prawej stronie z przodu. ale tak jest tylko w ATR 43-500, bo w
                            72-300, z przodu nic nie ma oprocz drzwi, tak? hmm, a moze to nie jest kuchnia
                            :D ? no nic, najwyzej wyjde na idiote :D
                            www1.airliners.net/open.file?id=0372857&siz
                            • Gość: Michal Re: LOT ATR J-cls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 23:05
                              literowka, 42-500 oczywiscie :)
                              • Gość: Michal Re: LOT ATR J-cls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.06, 23:08
                                literowki dwie, 42-500 i 72-200 :)
                            • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 07.12.06, 00:33
                              Zarowno w 42 jak i 72 bufet mamy z tyłu. W oddali na tym zdjeciu widac jumpseat
                              FA1, i tam jest tez bufet. Po prawej stronie zdjecia (a lewej stronie samolotu)
                              znajduja sie schowki na sprzet awaryjny i demo:)
                              • Gość: Michal Re: LOT ATR J-cls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 10:05
                                Dzieki, dzieki, dzieki :)
    • Gość: mk Re: LOT ATR J-cls IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:55
      Tu masz ATR72 www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=5874686 jeszcze ze
      starą tapicerką którą sukcesywnie wymianiają na nową skórzaną . Zdjęcie 42
      które ktoś wrzucił jest dość wyjątkowe bo chyba tylko jeden ma granatowe skóry
      a pozostałe cztery sztuki popielate.
      • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 21.12.06, 18:05
        Wszystkie nasze AT4 mają szare obicia foteli. Nie mamy zadnego z granatowa.
        • jagonia1 Re: LOT ATR J-cls 21.12.06, 21:24
          oj... macie :)
          sama leciałam...
          • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 21.12.06, 22:09
            Na duzych ATRach SP-LFB i FE wymienione sa obicia na niebieskie, natomiast
            zaden z naszych małych ATRow nie ma granatowych obic :)
            • Gość: mk Re: LOT ATR J-cls IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.06, 10:31
              Troszkę wstyd żebyś nie wiedziała :) 72 dwie mają nową tapicerkę a pozostałe
              starą . Natomiast 42 a,b,c,e mają szarą skórkę a "d" ma skórkę granatową.
              Dzwiwne to bo też pochodzi z Air Littoral jak A,b,c. Tylko E pochodzi
              bezpośrednio od ATR aczkolwiek nie był nówką a ośmiolatkiem.
              • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 22.12.06, 11:19
                A co ja napisałam? :) Napisałam, ze FB i FE maja wymienioną. I nie jest mi
                wstyd, bo delta ma szarą, chyba, ze w tym tygodniu wymienili :) Niedawno nim
                latałam i nie miał:)
              • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 22.12.06, 11:24
                Mk jestes jednym z naszych mechanikow? Jezeli tak, mysle, ze zalogowałes sie na
                nasze grono. Napisz mi na priv :) Pewnie się znamy :)
                • Gość: stewa elo Re: LOT ATR J-cls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 13:14
                  To chyba tobie powinno byc wstyd ze nie rozrozniasz kolorow! na malych ATRach
                  obicia sa SZARE i o ile nie wymienili tych obic w ubieglym tygodniu (a watpie w
                  to) to mozesz smialo udac sie do specjalisty.
                  • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 22.12.06, 13:18
                    Dokładnie :)
                  • Gość: sasza11 Re: LOT ATR J-cls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 13:23
                    Dokladnie, pana MK zapraszamy do specjalisty od kolorow! granatowe obicia na
                    malym atr ?hahahaha~! chyba od wczoraj! :-D
                    • Gość: pitu pitu Re: LOT ATR J-cls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 00:05
                      faceci zwykle mają problemy z odcieniami, więc nie ma się czego spierać ;P
                      • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 27.12.06, 18:24
                        :) Co racja to racja ;) Ale najsmieszniejszy jest fakt, ze kolega wykłoca się,
                        a to my codziennie latamy na tych samolotach :)
                        • Gość: mk Re: LOT ATR J-cls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 21:56
                          kładę uszy po sobie i przepraszam. Pomyliłem się. Niebędę tłumaczył dlaczego bo
                          to i atk głupio zabrzmi. Niemam problemu z kolorami ale.... tak głupio wyszło.
                          Poprostu koleś podesłał kilkanaście zdjęć środków atrów i na 3 fotach był 42 z
                          granatowymi fotelami z rzeczonym regiem. Facio wiarygodny więc szedłem w
                          zaparte. Okazało się że te fotki robił gdzies na zachodzie, w katalogu zdjeć mu
                          się pozajączkowało i wyszedł ambaras.
                          Chociaż aby mnie tak od razu do lekarza :)
                          • emmanuella Re: LOT ATR J-cls 28.12.06, 19:50
                            Wiesz, jeżeli ktoś granatu od szarego nie odróżnia to chyba to jest malutki
                            problem :) Ale skoro dostałeś zmyłkowe zdjęcia to wybaczamy :)
                        • Gość: pitu pitu Re: LOT ATR J-cls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 22:00
                          przecież nie możecie wmawiać że czarne jest czarne, a białe jest białe !!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka