Dodaj do ulubionych

metalowe modele samolotów

15.11.11, 20:25
Witam! Wcześniej robiłam różne modele np. samochodów, domków itp. z drewna. Teraz chciałabym spróbować z chłopakiem metalowego modelarstwa samolotów. Nie interesują nas gotowe modele do składania (za mało roboty :P) chcielibyśmy stworzyć własne, jednak nie wiem jak z początku się do tego zabrać. Nie znalazłam żadnej strony która opisywałaby to krok po kroku. Wiem że trzeba mieć migomat by łączyć aluminiowe części, czytałam też że nie koniecznie muszą to być zlutowane kawałki aluminium. Można wykonać szkielet i jego obłożyć blachą aluminiową konkretnej grubości, ale z czego zrobić ten szkielet? Pytam osoby które się mniej więcej na tym znają i mogłyby mi przybliżyć temat. Bardzo będę też wdzięczna za strony z potrzebnymi informacjami. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Re: metalowe modele samolotów IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.11, 21:13
      www.focus.de/reisen/reisefuehrer/deutschland/miniatur-wunderland-ein-mini-flughafen-fuer-hamburg_aid_624637.html
      Jedz tam i zapytaj jak oni to robia...nie zartuje bardzo mili ludzie
    • antwren Re: metalowe modele samolotów 06.05.21, 18:02
      Widziałem( i miałem) odlewane, a potem oszlifowane.Sam buduję z blachy ocynkowanej, takiej na dach, ale gdzieś jest lepszej jakości blacha, nierdzewka. Wycięte i ukształtowane elementy łączę na nity zrywne(najczęściej te najceńsze). Próbkę możesz zobaczyć na tym forum
      fotoforum.gazeta.pl/a/80981.html

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka