remov 01.06.10, 15:17 91.210.209.188/Transkrypcja_rozmow_zalogi_samolotu_Tu-154_M.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiarusik Re: Jest stenogram... 01.06.10, 15:22 cóż można powiedzieć? brak kultury to jedna z wielu bolączek społeczeństwa.i tak załoga pożegnała się staropolską "kur.ą". Odpowiedz Link Zgłoś
remov Re: Jest stenogram... 01.06.10, 15:22 wiarusik napisała: (ciach bełkot) To jest najmniej istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jest stenogram... 01.06.10, 15:26 jeśli brak kultury jest powiązany z brakiem dyscypliny,to jest to istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Re: Jest stenogram... 01.06.10, 15:57 > brak kultury to jedna z wielu bolączek społeczeństwa.i ta k > załoga pożegnała się staropolską "kur.ą". A co, mieli językiem literackim opisać grozę sytuacji w jakiej się znaleźli? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jest stenogram... 01.06.10, 16:00 niewybredne komentarze były już wcześniej.załoga zapomniała,że pilotuje państwowy samolot z głową państwa na pokładzie,a nie powietrzny burdel.od takich właśnie rzeczy się zaczyna.pewnie nie tylko o tym zapomnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Re: Jest stenogram... 01.06.10, 16:12 > niewybredne komentarze były już wcześnie Były, bo to byli mężczyźni, a nie jakieś cip.... Akurat w komunikacji osobistej np. między załogą wulgaryzmy (choć akurat słowo kurwa powinno być "zalegalizowane") w niczym nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie - w zgranej grupie skracają komunikację, często pomagają rozładować emocje (przypomnienie - Ci chłopacy nie pracowali w bibliotece). W kontekście całej sytuacji jest to duperela, mnie nurtuje zdecydowanie bardzie fakt np. dlaczego TAWS gada sam do siebie i nikogo to nie interesuje itd. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jest stenogram... 01.06.10, 16:16 no proszę,w takim razie zginęli jak "mężczyźni".ciekawe czy cipa też szarżowałaby na to lotnisko,czy ze strachu uciekła na pomocnicze? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Re: Jest stenogram... 01.06.10, 16:22 > no proszę,w takim razie zginęli jak "mężczyźni".ciekawe czy cipa też > szarżowałaby na to lotnisko,czy ze strachu uciekła na pomocnicze? Poprawna polszczyzna nie jest tu przyczyną i nie jest wcale synonimem "kozaczenia", a w kontekście całej sytuacji odejście na lotnisko pomocnicze Kolego nie byłoby objawem strachu lecz wielkich jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jest stenogram... 01.06.10, 16:30 nie twierdzę inaczej,nikt inaczej nie twierdzi,że tak powinni zrobić.mówienie,że coś jest "męskie" lub "nie męskie" jest bardzo groźne i powinno natychmiast zapalać się czerwone światło.pilot w gruzji,zachował się jak należy.natomiast w mirosławcu,smoleńsku jaj zabrakło.ale tak to bywa,gdy ktoś chce udowodnić że jaja posiada i wychodzi paradoks zazwyczaj. i nie twierdzę,że synonimem,lecz może być wynikiem głębszej patologii. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Jest stenogram... 01.06.10, 16:49 wiarusik napisała: > no proszę,w takim razie zginęli jak "mężczyźni".ciekawe czy cipa też > szarżowałaby na to lotnisko,czy ze strachu uciekła na pomocnicze? =========== Tobie nie dogodzi. Twardziele "szarżują" a cipy "uciekają" Dialektyka typowa dla przedstawiciela gatunku homo pisus. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jest stenogram... 01.06.10, 16:58 widzę,że tobie oczy pisem zarosły. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Jest stenogram... 01.06.10, 16:59 O tym ze ignorowano TAWS wiadomo juz od dawna,tyle ze on z tego co mowiono w ogole powinien byc wylaczony.A inne wskazania?moze je ignorowano bo z tego co tam jest zaloga ciekawie dyskutowala z tym kto ich tylko nawiedzil a miedzy soba o dupie maryni. Odpowiedz Link Zgłoś
cossack Re: Jest stenogram... 01.06.10, 17:35 browiec1 napisał: > O tym ze ignorowano TAWS wiadomo juz od dawna I słusznie. > .A inne wskazania?moze je > ignorowano bo z tego co tam jest zaloga ciekawie dyskutowala z tym > kto ich tylko nawiedzil a miedzy soba o dupie maryni. To chyba jakieś inne stenogramy czytaliśmy. A co powiesz o komendach wieży ??? Są bardzo ciekawe. Szczególnie to: "na ścieżce". Cały ten stenogram bez danych z rejestratora lotu (co się działo z maszyną po komendzie "odchodzimy", jak i bez zapisu fonicznego niczego nie wyjaśnia, a wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Jest stenogram... 01.06.10, 17:45 No raczej ten sam.A ja pytam caly czas co ktos znajacy sie na tym wszystkim moze konkretnie napisac na podstawie tego co jest.I czy w ogole moze. Odpowiedz Link Zgłoś
cossack Re: Jest stenogram... 01.06.10, 17:57 browiec1 napisał: Bez pozostałych danych o których już pisałem, to można sobie dywagować bez końca. Jedynym pewnikiem dla mnie, jest KATASTROFALNY stan wyszkolenia pilotów i bardzo swobodne podejście do procedur. Za komentarz niech wystarczy to: cyt."10:11:01 Nie no ziemie widać, coś tam widać... Może nie będzie tragedii." I to: cyt."10:24:49,7(…) pizda tutaj jest. Widać jakieś 400 metrów (…) podstawy są poniżej 50 metrów." Po czy następuje: cyt."10:25:05,8 (…) możecie spróbować, jak najbardziej." TRAGEDIA. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Jest stenogram... 01.06.10, 19:44 No to tez racja,ale wychodzi tez z tych stenogramow ze jednak byl ktos trzeci,ze decyzje (co miwili dzis piloci) mogly jednak nie lezec jedynie w rekach pilotow a mogly za to byc prowadzone jakies "konsultacje".No i ogolnie dziwaczne wykonanie tego wszystkiego gdzie mowi sie jedno a robi sie drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
cossack Re: Jest stenogram... 01.06.10, 20:30 browiec1 napisał: > No to tez racja,ale wychodzi tez z tych stenogramow ze jednak byl > ktos trzeci,ze decyzje (co miwili dzis piloci) mogly jednak nie > lezec jedynie w rekach pilotow a mogly za to byc prowadzone > jakies "konsultacje". Browiec, uważam Ciebie za inteligentnego człeka. Nie daj się wmanipulować w jakieś bzdety o jakiś naciskach, presji itp. itd. To I-szy pilot (kapitan) jest odpowiedzialny za maszynę. ON I TYLKO ON. Może za nim stać tysiąc premierów, i tysiąc prezydentów. Ostateczna decyzja należy do niego i TYLKO do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Jest stenogram... 01.06.10, 20:43 Ja tego nie kwestionuje,mowie jedynie o tym co jest w stenogramach,co mowili dzis piloci,jaka byla u nas "tradycja" i o tym ze poza Blasikiem i ewentualnie facetem z MSZ kursowal tam ktos jeszcze.Wszyscy mowia ze to nienormalna sytuacja.Oczywiscie jak piszesz to trzeba wszystko zebrac do kupy,ale dziwne wydaje mi sie jak np. w Teleexpressie cytuja zdanie mogace potwierdzic naciski a mowia z wielka pewnoscia ze ich nie bylo.Masz 100% racji ze to kapitan ma podjac decyzje.Zalezy tylko w jakich warunkacj ma to robic i czy mial wystarczajaco silny charakter. Odpowiedz Link Zgłoś
cossack Re: Jest stenogram... 01.06.10, 21:30 browiec1 napisał: > Ja tego nie kwestionuje,mowie jedynie o tym co jest w > stenogramach,co mowili dzis piloci,jaka byla u nas "tradycja" i o > tym ze poza Blasikiem i ewentualnie facetem z MSZ kursowal tam ktos > jeszcze.Wszyscy mowia ze to nienormalna sytuacja. Właśnie o tym pisałem. Łamanie procedur, samowolka, jak się okazuje to norma - niestety. > Masz 100% racji ze to > kapitan ma podjac decyzje.Zalezy tylko w jakich warunkacj ma to > robic i czy mial wystarczajaco silny charakter. Tu warunki Browiec, ani charakter nie ma nic do rzeczy. Gdyby wszystko odbywało się zgodnie z procedurą to załoga nie powinna przyjmować gości w kokpicie. Mówiąc wprost i brutalnie KTOKOLWIEK próbowałby ingerować w pracę załogi powinien usłyszeć od załogi krótkie żołnierskie - spier.... Specjalnie zacytowałem jednego z członków załogi JAKA, bo dla mnie jasno z niej wynika, że również inne załogi latały "na wariata" i łamanie procedur to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Jest stenogram... 01.06.10, 23:25 cossack napisał: > browiec1 napisał: > > Ja tego nie kwestionuje,mowie jedynie o tym co jest w > > stenogramach,co mowili dzis piloci,jaka byla u nas "tradycja" i o > > tym ze poza Blasikiem i ewentualnie facetem z MSZ kursowal tam ktos > > jeszcze.Wszyscy mowia ze to nienormalna sytuacja. > Właśnie o tym pisałem. Łamanie procedur, samowolka, jak się okazuje to norma - > niestety. > > Masz 100% racji ze to > > kapitan ma podjac decyzje.Zalezy tylko w jakich warunkacj ma to > > robic i czy mial wystarczajaco silny charakter. > Tu warunki Browiec, ani charakter nie ma nic do rzeczy. Gdyby wszystko odbywało > się zgodnie z procedurą to załoga nie powinna przyjmować gości w kokpicie. Dlaczego nie? Jest wolne miejsce kapitan zawsze ma prawo zadecydowac kto wraz z nim bedzie na mostku. > Mówiąc wprost i brutalnie KTOKOLWIEK próbowałby ingerować w pracę załogi > powinien usłyszeć od załogi krótkie żołnierskie - spier.... > Specjalnie zacytowałem jednego z członków załogi JAKA, bo dla mnie jasno z niej > wynika, że również inne załogi latały "na wariata" i łamanie procedur to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Dlaczego nie 02.06.10, 00:32 Ponieważ KAŻDA dodatkowa osoba w kabinie to możliwość rozproszenia uwagi przez załogę. Czy to będzie jakiś zwierzchnik(dochodzi stres), czy zwykły pasażer - zawsze może zaabsorbować uwagę pilota w krytycznym momencie. Podczas lądowania nie powinno być nikogo spoza załogi w kabinie, to że pilotowi 'nie przeszkadza' czyjaś obecność świadczy tylko o słabości procedur. Oczywiście, że np. swojemu zwierzchnikowi, także pilotowi, jest trudno odmówić, ale jakby była twarda procedura - nawet Papieża by nie wpuścili. Zresztą, obecność osób postronnych jest nie tylko groźna podczas lądowania, ale nawet podczas zwykłego lotu. Pasażer powinien oglądać sobie kabinę samolotu w muzeum, lub na jakimś pokazie, nie w powietrzu. Nie chce mi się szukać, ale była np. jakaś katastrofa bodajże linii rosyjskiej, gdzie pilot pozwolił bodajże 'na niby' poprowadzić samolot małemu synkowi, kiedy on siedział na kolanach - coś się po przełączało, z jakiegoś powodu nie mogli poderwać maszyny i skończyli bodajże na zboczu góry. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Aeroflot Flight 593 02.06.10, 00:36 to lot którego dotyczy sprawa, nie pamiętałem opis katastrofy: aviation-safety.net/database/record.php?id=19940323-0 Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Jest stenogram... 02.06.10, 03:05 ja to wszystko rozumiem i sie zgadzam z Twoja opinia,tyle ze chodzi mi jeszcze o cos innego. Ze skoro juz wiemy ze prawie na pewno lamano procedury,a tu szczegolnie,to jak to zwykle bywa przyklad/przyzwolenie,a moze i nasiski musialy isc z gory.Bo ci piloci nie byli raczej przeszkolonymi kamikaze robiacymi co chce byle by sie tylko rozbic. www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,7964042,Ostre_slowa_eksperta_o_zapisie_czarnych_skrzynek_.html "Jego zdaniem trzeba zadać sobie pytanie, czy w tych konkretnych warunkach, kiedy praca załogi wymagała maksymalnego skupienia obecność jakiejkolwiek osoby miała negatywny wpływ. - Jestem głęboko przekonany, że to miało wpływ na jakość pracy załogi - dodał płk Łukaszewicz." Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: życie żołnierskie i procedury 24.06.10, 08:23 cossack napisał: > browiec1 napisał: > > Ja tego nie kwestionuje,mowie jedynie o tym co jest w > > stenogramach,co mowili dzis piloci,jaka byla u nas "tradycja" i o > > tym ze poza Blasikiem i ewentualnie facetem z MSZ kursowal tam > > ktos jeszcze.Wszyscy mowia ze to nienormalna sytuacja. > Właśnie o tym pisałem. Łamanie procedur, samowolka, jak się > okazuje to norma - niestety. "Posłusznym żołnierz być musi. www.youtube.com/watch?v=CbB_USfgwAg ;-) > > Masz 100% racji ze to > > kapitan ma podjac decyzje.Zalezy tylko w jakich warunkacj ma to > > robic i czy mial wystarczajaco silny charakter. > Tu warunki Browiec, ani charakter nie ma nic do rzeczy. Gdyby > wszystko odbywało się zgodnie z procedurą to załoga nie powinna > przyjmować gości w kokpicie. "Twe szarże i gwiazdki nieważne, ważne są czyny odważne. www.youtube.com/watch?v=CbB_USfgwAg ;-) > Mówiąc wprost i brutalnie KTOKOLWIEK próbowałby ingerować w pracę > załogi powinien usłyszeć od załogi krótkie żołnierskie - spier.... > Specjalnie zacytowałem jednego z członków załogi JAKA, bo dla mnie > jasno z niej wynika, że również inne załogi latały "na wariata" > i łamanie procedur to norma. "Rozkaz królewski jest mądry, wypełnia go żołnierz rozsądny. www.youtube.com/watch?v=CbB_USfgwAg Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: życie żołnierskie i procedury 24.06.10, 16:06 Musisz to do MONu podeslac - moze okazac sie hitem:P Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: gra słów kontra konsekwencja w myśleniu 05.06.10, 19:34 browiec1 napisał: > Ja tego nie kwestionuje,mowie jedynie o tym co jest w > stenogramach,co mowili dzis piloci,jaka byla u nas "tradycja" i o > tym ze poza Blasikiem i ewentualnie facetem z MSZ kursowal tam ktos > jeszcze.Wszyscy mowia ze to nienormalna sytuacja.Oczywiscie jak nie "łapówka" tylko> piszesz to trzeba wszystko zebrac do kupy,ale dziwne wydaje mi sie > jak np. w Teleexpressie cytuja zdanie mogace potwierdzic naciski a > mowia z wielka pewnoscia ze ich nie bylo. nie "łapówka" tylko "dowód wdzięczności" nie "naciski" tylko "tradycja" nie "autocenzura" tylko "polityczna poprawność" itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: gra słów kontra konsekwencja w myśleniu 06.06.10, 03:32 Ale jaka lapowka? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Jest stenogram... 02.06.10, 10:59 Hm?! Wiesz Adasiu ale mnie to się wydaje ,że to urządzenie nie ma opcji "dyskusja"!:) -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Jest stenogram... 01.06.10, 16:46 wiarusik napisała: > niewybredne komentarze były już wcześniej.załoga zapomniała,że pilotuje > państwowy samolot z głową państwa na pokładzie,a nie powietrzny burdel. =========== No włąsnie... Czy jesteś do końca przekonany że w pewnym sensie nie był to qrewski autobus? W sensie politycznym oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 W sensie i poliotycznym i moralnym 01.06.10, 23:20 wkkr napisał: > wiarusik napisała: > > > niewybredne komentarze były już wcześniej.załoga zapomniała,że > pilotuje > > państwowy samolot z głową państwa na pokładzie,a nie powietrzny > burdel. > =========== > No włąsnie... Czy jesteś do końca przekonany że w pewnym sensie nie > był to qrewski autobus? W sensie politycznym oczywiscie. Sława! Twój post swiadczy o KUREWSKIM skacapieniu skoro szukasz alibi dla kacapow i stajesz na głowie aby obciazac Polaków, ale moze Ty tez jestes z Belwederskiej albo innej agentury kacapskiej. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
remov Dobrze się czujesz? 01.06.10, 23:54 ignorant11 napisał: > Twój post swiadczy o KUREWSKIM skacapieniu skoro szukasz > alibi dla kacapow i stajesz na głowie aby obciazac Polaków, > ale moze Ty tez jestes z Belwederskiej albo innej agentury > kacapskiej. Ty się dobrze czujesz? Oczywiście, że była to wina polskiego pilota, od poczatku do końca. Rozumiem, że nie jesteś w stanie tego na poziomie intelektualnym zrozumieć, ze względu na swoje ograniczenia umysłowe, jak również jakąś blokadę emocjonalną, niemniej jednak poza wrzaskiem i tupaniem nie pozostanie Ci nic. Żaden argument, bo takowych nie masz. Ani jednego. Nie jesteś w stanie takich nawet wymyśleć. A przepraszam, tylko jeden - wyparcie wszystkich danych (polscy specjaliści w Rosji kłamią, cały świat kłamie, tylko Ty - jedyny znasz prawdę) i życie w urojonym świecie. Całkiem poważnie sugeruję wizytę u lekarza-specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: W sensie i poliotycznym i moralnym 02.06.10, 11:06 Czyli ,że nie dość iż Jesteś Ignorant szambo-nurkiem to jeszcze Chorujesz na Polio?~! No to współczuję!:( Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Jest stenogram... 01.06.10, 16:45 Przekleństwa służą międzyinnymi do do wyrażania skrajnych emocji. W tym wypadku QRWA była jak najbardziej uzasadniona. PS Na "Ojcze nasz" mieli zbyt malo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Jest stenogram... 01.06.10, 16:57 "Jezu" też bywało używane dawniej.zresztą już pomińmy ostatnie słowo,człowiek nie panuje nad emocjami.po dialogu wcześniej w stenogramie można było się spodziewać,że takie padnie.uważam,że ważne byłoby wyjaśnienie przyczyn katastrofy z punktu psychologicznego.nawet na stronie altairu,w związku z katastrofą samolotu jakiejś afrykańskiej linii lotniczej,autor newsa pokusił się o psychologiczny portret jednego z pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii wojskowy język 03.06.10, 10:14 wiarusik napisała: > cóż można powiedzieć? brak kultury to jedna z wielu bolączek > społeczeństwa.i ta k > załoga pożegnała się staropolską "kur.ą". pod koniec bitwy pod Waterloo wojska francuskie poszłe w rozsypkę alianci otoczyli batalion piechoty gwardii napoleońskiej na propozycję poddania się gen. Cambronne pl.wikipedia.org/wiki/Pierre_Cambronne odpowiedział coś, co jeszcze przed powstaniem Wikipedii i powstaniem internetu krążyło w dwóch wersjach: 1) "Gwardia umiera, ale nie poddaje się" (zdaje się, że gwardziści, którzy dostali się do niewoli, po powrocie do swoich, nie mogli już służyć w gwardii) 2) "Merde" ("gó...") Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Jest stenogram...??????????????? 01.06.10, 15:36 remov napisał: > 91.210.209.188/Transkrypcja_rozmow_zalogi_samolotu_Tu-154_M.pdf > Sława! Stenogram???? Raczej jakas wersja wg Rosjan. Nie ma najmniejszej przyczyny aby wierzyc Rosjanom. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Jest stenogram...??????????????? 01.06.10, 15:39 Jak rozumiem Polakom tez? Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Jest stenogram...??????????????? 01.06.10, 15:40 nie ma narazie decyzji prezydenta co robic z tego jasno wynika ze o ladowani zdecdował prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
remov Re: Jest stenogram...??????????????? 01.06.10, 15:40 ignorant11 napisał: (ciach bełkot) Nie wiem, czego się naćpałeś,ale sugeruję, abyś to odstawił. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Jest stenogram...??????????????? 01.06.10, 15:47 Ale napisz Remov czy osobiscie cos Cie tam zaciekawilo/zaintrygowalo. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: MAK jest niekopetentny nie zna polskiego/nt 01.06.10, 15:47 No i po to w Moskwie siedzieli Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: MAK jest niekopetentny nie zna polskiego/nt 01.06.10, 15:49 browiec1 napisał: > No i po to w Moskwie siedzieli Polacy. W XIV/XV w Moskwa była kulturalna i mówiła i pisałą po polsku:)) Ale juz zabyli:(( Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: MAK jest niekopetentny nie zna polskiego/nt 01.06.10, 15:55 przestan zasmiecac Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: MAK jest niekopetentny nie zna polskiego/nt 01.06.10, 16:32 > przestan zasmiecac Będzie zaśmiecał dopóki ktoś ciągle będzie wchodził w dyskusje z tym psychopatycznym trolem. Tak ciężko to zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
lqnorant11 Zamach zamach!!! snajper zastrzelił Protasiuka??? 01.06.10, 17:12 Zamach zamach zamach! Ostatni raz kapitana Protasiuka słychać na PÓŁTOREJ MINUTY przed uderzeniem!!! A więc prawdopodobie został zastrzelony przez kacapskiego snajpera!!! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7961885,Ujawniono_zapisy_czarnych_skrzynek_prezydenckiego.html Pewnie nigdy bysmy sie tego nie dowiedzieli, gdyby nie zeszłotygodniowa demonstracja siły! Czerwone gady przestraszyły się manewrów naszych Blocków 52+ z duńskimi F-16 i udostępniły zapisy... Forum Słowiańskie GG 1674845 Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: MAK jest niekopetentny nie zna polskiego/nt 01.06.10, 17:29 berkut1 napisał: > > przestan zasmiecac > > Będzie zaśmiecał dopóki ktoś ciągle będzie wchodził w dyskusje z tym > psychopatycznym trolem. Tak ciężko to zrozumieć? masz absolutną racje Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: MAK jest niekopetentny nie zna polskiego/nt 01.06.10, 23:06 rzewuski1 napisał: > berkut1 napisał: > > > > przestan zasmiecac > > > > Będzie zaśmiecał dopóki ktoś ciągle będzie wchodził w dyskusje z > tym > > psychopatycznym trolem. Tak ciężko to zrozumieć? > > > > masz absolutną racje > > Sława! Zasmiecaja smiecie postprlowskie i inne pomioty lenina i stalina z osławionej ambasady na Belwerdeskiej. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
remov Re: MAK jest niekopetentny nie zna polskiego/nt 02.06.10, 00:01 ignorant11 napisał: > Zasmiecaja smiecie postprlowskie i inne pomioty lenina i > stalina z osławionej ambasady na Belwerdeskiej. Naturalnie. Oczywiście. Zawsze jacyś Oni są winni. Zawsze jacyś Oni za wszystkim stoją, prawda? Już, dobrze, dobrze. A masz jakieś argumenty, poza przestawianiem nam Twojego systemu wierzeń? Jak wiadomo, wierzenia nie muszą być niczym poparte, a w tym wątku nie udało Ci się żadnego przedstawić. Odpowiedz Link Zgłoś
remov Syndrom wyparcia. Coś niesamowitego. 01.06.10, 16:01 ignorant11 napisał: Myślałeś kiedyś, aby udać się do specjalisty psychologa? Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Syndrom wyparcia. Coś niesamowitego. 01.06.10, 16:22 remov napisał: > ignorant11 napisał: > > Myślałeś kiedyś, aby udać się do specjalisty psychologa? aby wysółac Ciebie??? Poszukam dla Ciebie konsultacji. Moze znajdzie sie terapia. > Odpowiedz Link Zgłoś
remov Re: Syndrom wyparcia. Coś niesamowitego. 01.06.10, 18:54 ignorant11 napisał: > > Myślałeś kiedyś, aby udać się do specjalisty psychologa? > aby wysółac Ciebie??? > Poszukam dla Ciebie konsultacji. W przeciwieństwie do Ciebie, jestem zdrowy. Co więcej, jest to potwierdzone. W Twoim przypadku takiej pewności nie ma, co więcej są przesłanki, że masz jakieś kompulsywne myśli, czy też budujesz sobie fałszywą wizję świata na podstawie fragmentarycznych lub błędnych informacji. > Moze znajdzie sie terapia. Ale oczywiście możesz mi - jeżeli chcesz - zaproponować jakąś terapię, na przykład czasami coś na stres by się przydało. To naprawdę nie boli i nie musisz się tego tak bać i tego wypierać. To również jest dowód, że niespecjalnie sobie radzisz z sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Syndrom wyparcia. Coś niesamowitego. 01.06.10, 23:04 remov napisał: > ignorant11 napisał: > > > > Myślałeś kiedyś, aby udać się do specjalisty psychologa? > > aby wysółac Ciebie??? > > Poszukam dla Ciebie konsultacji. > W przeciwieństwie do Ciebie, jestem zdrowy. Co więcej, jest to > potwierdzone. W Twoim przypadku takiej pewności nie ma, co więcej są > przesłanki, że masz jakieś kompulsywne myśli, czy też budujesz sobie > fałszywą wizję świata na podstawie fragmentarycznych lub błędnych > informacji. > > > Moze znajdzie sie terapia. > Ale oczywiście możesz mi - jeżeli chcesz - zaproponować jakąś > terapię, na przykład czasami coś na stres by się przydało. To > naprawdę nie boli i nie musisz się tego tak bać i tego wypierać. To > również jest dowód, że niespecjalnie sobie radzisz z sobą. > Sława! A w temacie potrafisz sie wypowidziec połgłowku? czy jak wszystkie foryumowe przygłupy bedziesz do usranej Twojej smierci bełkotac jak bardzo potrzebujesz terapii??? Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
remov Re: Syndrom wyparcia. Coś niesamowitego. 01.06.10, 23:59 ignorant11 napisał: > A w temacie potrafisz sie wypowidziec połgłowku? Oj, znowu agresja. Przecież w temacie nie napisałeś ani jednego argumentu. Nic. Jedyne, co udało Ci się stworzyć, to wyjątkowo emocjonalne, by nie napisać infantylne odrzucenie danych, z którymi się nie zgadzasz. Ot, taka postawa przestraszonego dziecka - jeżeli fakty są przeciwko temu w co wierzysz, to tym gorzej dla faktów. A, z litości - bo uważam, że mam do czynienia z kiepsko wykształconym, niespecjalnie radzącym sobie ze światem człowiekiem, w dodatku owładniętym manią prześladowczą, pozwolisz, że nie będę Cię obrzucał inwektywami? Ty oczywiście możesz to robić, co też potwierdza moją tezę - w końcu inaczej się zachować nie potrafisz. Nie znasz innych wzorców ;) > czy jak wszystkie foryumowe przygłupy bedziesz do usranej > Twojej smierci bełkotac jak bardzo potrzebujesz terapii? Nie zrozumiałeś - to ja Cię pytałem, czy Ty jej potrzebujesz. A ponieważ Twoja reakcja jest wyjątkowo gwałtowana, natychmiast to odrzucasz, można wnioskować, że na jakimś poziomie zdajesz sobie sprawę z własnych problemów. Może jeszcze nie jest za późno, aby rozpocząć leczenie? Zastanów się nad tym, Twój stan będzie się pogarszał. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Nie stenogram, ale... 01.06.10, 15:48 Sława! Tylko jakies wypracowanie, które wymadzili kacapy aby podac Lachom do wierzenia. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Nie stenogram, ale... 01.06.10, 15:55 głupolku-to u ciebie jest POSTĘPUJĄCE. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Połowa "niezrozumiała" 01.06.10, 16:25 Sława! Dopoki kacapy nie zwróca ZRABOWANYCH dowodów zaden smiec nie moze byc poawazany. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
ramol6 Re: Jest stenogram... 01.06.10, 18:55 Remov, wiem, że nie na temat, ale zawsze intrygowała mnie Twój podpis. Cytat z czegoś czy Twoja twórczość? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
remov Re: Jest stenogram... 01.06.10, 22:57 ramol6 napisał: > Remov, wiem, że nie na temat, ale zawsze intrygowała mnie Twój > podpis. Cytat z czegoś czy Twoja twórczość? Jest to fragment poezji (no, kupletów) Hilaire Belloca, pochodzący z tomika "The Modern Traveller" wydanego w 1898. Jest to dosyć zabawny, rymowany opis podróży dookoła świata, w której występuje kilku bohaterów m.in. William Blood. Fragment o którym mowa pochodzi z części o Afryce: books.google.pl/books? id=iPA07r9OKK8C&lpg=PP1&ots=OX4hU9rb71&dq=The%20Modern%20Traveller% 20Hilaire%20Belloc&pg=PA41#v=onepage&q&f=false Blood thought he knew the native mind; He said you must be firm, but kind. A mutiny resulted. I shall never forget the way That Blood stood upon this awful day Preserved us all from death. He stood upon a little mound Cast his lethargic eyes around, And said beneath his breath: 'Whatever happens, we have got The Maxim Gun, and they have not.' ...i jest oczywiście nawiązaniem do brytyjskich wojen kolonialnych, a szczególnie do rzezi mahdystów (rebeliantów sudańskich) 2 września 1898 w bitwie pod Omdurmanem. Odpowiedz Link Zgłoś
ramol6 Re: Jest stenogram... 02.06.10, 09:43 Dzięki. Niezależnie od okoliczności w jakich został użyty, tekst jest mocny. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Jest stenogram... 01.06.10, 20:38 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7964042,Ostre_slowa_eksperta_o_zapisie_czarnych_skrzynek_.html Zdaniem Wojciecha Łuczaka załoga samolotu podjęła złą decyzję. Dodał że, stenogramy ujawniły też chaos i brak koordynacji działań w kokpicie. czyli powtórka z katastrofy casy Odpowiedz Link Zgłoś
darekmirus Re: Jest stenogram... 01.06.10, 23:03 Stenogramy te przypominaja mi moja prasowke w kiblu,gazet innych niz Polskie. Tzn wybiurczo. Ruski dali to,co chcieli dac,a dyzurne pieski obszczekaja wszystkich. Dopoki nie ma orginalow nie ma o czym gadac... -------------------------------------------------------------------- Szukalem informacji ze mialem zatwardzenie,w tym dniu... Nie znalazlem... Nie napisali ? Ruskie scierwa. Odpowiedz Link Zgłoś
remov Re: Jest stenogram... 01.06.10, 23:08 darekmirus napisał: > Stenogramy te przypominaja mi moja prasowke w kiblu, > gazet innych niz Polskie. Tzn wybiurczo. Bełkoczącym gimnazjalistom mówimy NIE! Naucz się pisać poprawnie po polsku i nie popełniać takich ohydnych błędów ortograficznych, zanim zaczniesz wypisywać bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
darekmirus Re: Jest stenogram... 02.06.10, 00:26 Dales wiare ,w to co chciales uwierzyc. Przeciez to jest GOWNO (jak sie pisze gowno ? ) To tak jakbys dostal list do kochanka twojej baby~(jesli ja masz ) ale wczesniej ktos istotne zdania powycinal. Jak jestes durniem , to uwierzysz...!!! Jak masz babe w dupie,tez uwierzysz,bo tak latwiej. Byles czytelnikem TRYBUNY LUDU ? Mam jedna w kiblu,jeszcze czysta.Moge podeslac. Co za gowno... --------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
remov Re: Jest stenogram... 02.06.10, 00:32 darekmirus napisał: > Dales wiare ,w to co chciales uwierzyc. Naturalnie, w końcu to Ty masz monopol na prawdę i zawsze wiesz lepiej, nie? ;) (tutaj był jakiś bełkot) Dobrze się czujesz? > Byles czytelnikem TRYBUNY LUDU ? Mam jedna w kiblu,jeszcze > czysta.Moge podeslac. Trzymaj w swoim ekhm... kiblu nadal. Może Ci się w końcu przydać. Czy masz jeszcze jakieś propozycje, co możesz mi darować? ;) > Co za gowno... Co tylko sobie uroisz. Dawno już zauważyłem, że ludziom ogarniętym jakąś absurdalną manią należy potakiwać. W końcu w ich świecie pewnie mają rację, tylko musi być to szalenie drażniące, gdy świat rzeczywisty nie zgadza się z tymi światłymi opiniami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 No włąsnie "ujawniły" niewiel, bardziej 01.06.10, 23:08 rzewuski1 napisał: > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7964042,Ostre_slowa_eksperta_o_zapisie_czarnych_skrzynek_.html > > > Zdaniem Wojciecha Łuczaka załoga samolotu podjęła złą decyzję. Dodał > że, stenogramy ujawniły też chaos i brak koordynacji działań w > kokpicie. > > czyli powtórka z katastrofy casy > > > > Sława! Zaciemniły bo odpowiedx jest poewnie w tych rezkomo "niezrozumiałych" Dla mnie to ewidentny kacapski montaz... Nie nalezy sie dawac nabierac na kłamstwo katyńskie nr 2 Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Rosyjska poezja rodzi pytania 01.06.10, 23:12 Sława! niezalezna.pl/article/show/id/34838 Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Rosyjska poezja rodzi pytania 01.06.10, 23:17 Sława! niezalezna.pl/article/show/id/34838 Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: Rosyjska poezja rodzi pytania 01.06.10, 23:46 No i bylo z cala pewnoscia pieciu panow a moze takze i kobiety. Lot byl meczacy a na msze nie mozna sie bylo spoznic.Zatem sporo dyskusji no i moze byl jakis powiedzmy maly drink z udzialem prezydennta i kapelanow bo i tych nie brakowalo na pokladzie.Kim byl tajemniczy osobnik nazywany jako "Numer Piec" Tutaj stawiam zdecydowanie na szczygla bo do polkepywania po plecach doskonale sie nadawal a czul swoja wladze. Zreszta w zasadzie soldateski wszystkiej masci lubia podkrecac podwladnych.Nie jest to wylacznie cos co nalezy do wojskowych ale takze spotykane jest w wielu miejscach pracy. Osobiscie mysle ze zabraklo paliwa i lot czy dolot do zapasowego lotniska z tego wzgledu byl niemozliwy.Czyli jak zwykle czegos zabraklo bo wiadomo jak pisze billy rzecz sie dzieje w Polsce czyli nigdzie. Moge tutaj przypomniec znane ekscesy prezydenta w drodze do Gruzji a takze wyborczy lot Hitlera gdzie Adolf doslownie zgwalcil pilota zeby ten lecial na spotkanie wyborcze bo nie mozna sie spoznic (byla silna burza)Downiemywac nalezy ze w samolotach dzialy sie inne rzeczy ktore sa staranie ukrywane. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Fałszywka???? 02.06.10, 00:19 Sława! www.tvn24.pl/-1,1658816,0,1,brak-polskiego-podpisu-pod-stenogramem-podpisalem-inny-dokument,wiadomosc.html Ciekawe kto sfałszował? kacapy, tusnieci? Czy do spólki??? tp://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12217">Forum Słowiańskie</a> gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
remov Brednie 02.06.10, 00:29 ignorant11 napisał: > Ciekawe kto sfałszował? Co sfałszował? Czy przeczytałeś treść notki ze zrozumieniem? Wiesz, warto to zawsze robić, zanim podzielisz się ze światem kolejnymi wizjami ;) > kacapy, tusnieci? Czy do spólki? Co tylko sobie wymyślisz. W końcu w Twoim własnym świecie możesz tworzyć dowolne iluzje. W świecie rzeczywistym, niestety, dokument jest prawdziwy. Przykro mi bardzo, że rozwiewam Twoje złudzenia, czekam też na atak personalny w którym pojawi się kilka razy słowo "kacap". Dasz radę! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Brednie 02.06.10, 00:54 remov napisał: > ignorant11 napisał: > > > Ciekawe kto sfałszował? > Co sfałszował? Czy przeczytałeś treść notki ze zrozumieniem? Wiesz, > warto to zawsze robić, zanim podzielisz się ze światem kolejnymi > wizjami ;) > > > kacapy, tusnieci? Czy do spólki? > Co tylko sobie wymyślisz. W końcu w Twoim własnym świecie możesz > tworzyć dowolne iluzje. W świecie rzeczywistym, niestety, dokument > jest prawdziwy. Przykro mi bardzo, że rozwiewam Twoje złudzenia, > czekam też na atak personalny w którym pojawi się kilka razy > słowo "kacap". Dasz radę! ;) > nie kacap ale analfabeta co umie czytac. Przeczytaj sobie, ale skoro nie umiesz to popros kgos kto umie:))) Podpisywałem dokument zawierający stenogram z rozmów. Nie wiem dlaczego opublikowany został inny - w rozmowie z tvn24.pl mówi ppłk Bartosz Stroiński. Pod ujawnionym zapisem rozmów z kabiny Tu-154 jest określony jako osoba, która rozpoznała głosy obecnych w kabinie. Mimo to, pod opublikowanym dokumentem, przy jego nazwisku nie ma podpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Brednie 02.06.10, 03:19 "Sprawę tłumaczyć może fakt, że opublikowany tekst datowany jest na 2 maja, a ppłk Stroiński jest przekonany, że był w Moskwie wcześniej. - Na miejscu pozostali wymienieni eksperci - zdradza. Przyznaje, że ujawnionego dokumentu na razie nie czytał." Odpowiedz Link Zgłoś
remov Re: Brednie 02.06.10, 09:51 ignorant11 napisał: > nie kacap ale analfabeta co umie czytac. No widzisz, poradziłeś sobie z inwektywą. Zresztą, nie spodziewałem się, że zareagujesz inaczej - widać wyraźnie, że funkcjonujesz według schematu, przewidywalnego aż do bólu. Ale jak już pisałem, raczej patrzę na Ciebie z litością, także wybacz, ale osobie z wyraźnymi problemami trudno jest obrazić kogoś normalnego. No, wiesz, chorzy w sposób, jaki wynika z Twoich wiadomości, tak po prostu mają... > Przeczytaj sobie, ale skoro nie umiesz to popros kgos > kto umie:))) Oczywiście, dziękuję za dobrą radę. Testowo poprosiłem pięć osób. Żadna z nich nie zinterpretowała tekstu, jak Ty. Zastanawiam się, czy Ty dopuszczasz w ogóle do siebie myśl, że możesz się mylić, a wizja urojonego świata, którą sobie zbudowałeś może być nieprawdziwa? Zastanawiałeś się kiedyś nad tym? > "Mimo to, pod opublikowanym dokumentem, przy jego nazwisku > nie ma podpisu." No, zacytuj dalej, bo tam jest JASNE i OCZYWISTE wyjaśnienie. No chyba, że po prostu nie masz pojęcia, że ów stenogram jest cały czas uzupełniany. Rozmówca odniósł się do wcześniejszej wersji, zaś Ty - w zupełnym oderwaniu od realiów świata rzeczywistego - dobudowałeś sobie do tego zupełnie fałszywą historyjkę. I faktycznie, tutaj można się zgodzić, że masz problem z czytaniem prostego tekstu w języku polskim ze zrozumieniem. Może, jeżeli uświadomi Ci się Twoją ułomność będziesz mógł popracować, aby to zmienić? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Brednie 02.06.10, 03:15 Co jest dodatkowo malo przyjemne zaprzecza sama ta notatka temu,ze to Rosjanie sami jedynie cos tlumaczyli,bez udzialu naszych.Albo ten tez klamie co jego informacje o braku podpisu czyni niewiarygodna:) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Rozleciał sie? zamach czy awaria? 02.06.10, 01:10 Sława! www.tvn24.pl/12690,1658896,0,1,pilot-tu_154m-mogl-rozpasc-sie-silnik,wiadomosc.html Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
remov Oczywisty błąd pilota, niestety... 02.06.10, 09:54 ...wynikający z błędów systemowych w procesie szkolenia. I obawiam się, że każdy kolejny ujawniany dowód to właśnie pokazuje. Gdyby w lotnictwie cywilnym latano, jak samolot prezydencki, to podobne katastrofy mielibyśmy codziennie. No, ale rozumiem. Musisz to wypierać, w końcu przyjęcie winy na polskiego pilota, wydaje Ci się w jakiś sposób niemożliwe. Stąd teorie spiskowe, wizje rzekomych awarii, których nie potwierdzili żadni eksperci czy to polscy czy rosyjscy. A, zapomniałem, na tych polskich pewnie są haki, albo co tam sobie wymyślisz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 kacapska propaganda- kłamstwo katynskie nr 2 02.06.10, 10:00 remov napisał: > ...wynikający z błędów systemowych w procesie szkolenia. I obawiam > się, że każdy kolejny ujawniany dowód to właśnie pokazuje. Gdyby w > lotnictwie cywilnym latano, jak samolot prezydencki, to podobne > katastrofy mielibyśmy codziennie. > > No, ale rozumiem. Musisz to wypierać, w końcu przyjęcie winy na > polskiego pilota, wydaje Ci się w jakiś sposób niemożliwe. Stąd > teorie spiskowe, wizje rzekomych awarii, których nie potwierdzili > żadni eksperci czy to polscy czy rosyjscy. A, zapomniałem, na tych > polskich pewnie są haki, albo co tam sobie wymyślisz ;) > Odpowiedz Link Zgłoś
remov Sądzisz, że powtarzanie w kółko... 02.06.10, 12:51 ...tej samej frazy jakoś zmieni fakty? Innymi słowy, sugerujesz, że jak będziesz krzyczał bardzo długo i bardzo głośno, to świat jakimś cudem ulegnie zmianie i będzie taki, jaki sobie wymyśliłeś? Ja naprawdę poważnie pytam o tą wizytę u lekarza-specjalisty. Widać, że żyjesz w świecie iluzji. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 sam bełkoczesz 02.06.10, 13:06 remov napisał: > ...tej samej frazy jakoś zmieni fakty? Innymi słowy, sugerujesz, że > jak będziesz krzyczał bardzo długo i bardzo głośno, to świat jakimś > cudem ulegnie zmianie i będzie taki, jaki sobie wymyśliłeś? Ja > naprawdę poważnie pytam o tą wizytę u lekarza-specjalisty. Widać, że > żyjesz w świecie iluzji. > Sława! Skoro w kółko bredziszkacapska teze o pilocie kamikadze. Co juz nawet SFAŁSZOWANE pseudostenogramy WYKLUCZAJA, bo piloci prowadzili statek BEZBŁEDNIE jest nawet komenda drugiego pilota: ODCHODZIMY, wiec najzupełniej PRAWIDŁOWA. A samolot mimo odejscia nie odchodzi, to znaczy BYŁ defekt cos zostało ZABLOKOWANE i samolot po KOMEDZIE ODCHODZIMY spadał. Tajemnicze jest dlaczego 1szy nic nie mowi w ostanich 30sek lotu. Moze zajety jest opanowaniem samolotu, który juz go nie sluchał???? POzatem wiemy z kacapskich źródeł, ze samolot nie był na prawidłowej sciezce. A WIEZA potwierdza ja caly czas. Zatem kacapy sprowadzali samolot prosto w GLEBE. I podałem prosta krótka wypowiedx polskiego pułkownika, ze jest to wersja FAŁSZYWA. A Ty jak matre bredzisz o błedzie pilota. Bo taka brednie wyczytałe z kacapskich jakze "wiarogodnych" xródeł. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: sam bełkoczesz 02.06.10, 13:38 I widzisz remov- zamiast Ignor poczytac ile zajmuje "go around" przy tej prędkości opadania i obejrzeć któryś z diagramów zrobionych na podstawie stenogramu- On juz wie że to pułk kozaków lassami ściągnął Tutke na ziemię i wszyscy polscy specjaliści biorący udział w śledztwie to agenci GRU/FSB. Jest sens wyprowadzac go z krainy iluzji? Przeciez tam są szczęsliwi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: sam bełkoczesz 02.06.10, 16:10 E tam,moja wczesniejesza wersja w ktorej kompania WDW desantowala sie na skrzydala Tupolewa z tego slynnego Iła i doscisnela nasza maszyne do ziemi wydaje mi sie bardziej racjonalna. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: sam bełkoczesz 02.06.10, 16:07 Widac wszyscy polscy specjalisci piszacy w pisamch zajmujacych sie tamatyka wojskowa/lotnicza tez sie dali nabrac. Odpowiedz Link Zgłoś
remov Nadal w świecie iluzji? Nie było żadnej awarii. 02.06.10, 17:03 ignorant11 napisał: > Skoro w kółko bredziszkacapska teze o pilocie kamikadze. A kto Ci wmówił, że ktokolwiek wymyślił taką tezę? A, czekaj sam sobie to wymyśliłeś, a następnie starasz się to zwalczyć? Mowa tutaj o popełnianiu błędów przed dowódcę statku powietrznego, zaś Ty dobudowałeś sobie do tego historię o świadomym samobójstwie, tak? > Co juz nawet SFAŁSZOWANE pseudostenogramy WYKLUCZAJA, bo > piloci prowadzili statek BEZBŁEDNIE Raczej nie bardzo bezbłędnie, bo inaczej nie wlecieliby w drzewa i nie zabiliby siebie i ponad 90 osób załogi, w tym prezydenta RP. Problem polega na tym, że oni popełnili znaczne błędy, których dowody są między innymi w stenogramie - zlekceważenie komend z ziemi, zlekceważenie sygnalizacji alarmowej, nieznajomość terenu podczas podejścia do lotniska i tak dalej. Nikt naprawdę niczego nie musiał tutaj - jak sobie to wymyśliłeś - fałszować. Śmierci oszukać się nie da. > jest nawet komenda drugiego pilota: ODCHODZIMY, wiec > najzupełniej PRAWIDŁOWA. Jak najbardziej. Tyle tylko, że nie było tutaj żadnej reakcji ze strony dowódcy maszyny, nadal nawigator podawał zmniejszającą się wysokość, nie ma również żadnych dowodów awarii. Po prostu wlecieli w ziemię, szukając jej intensywnie. I tyle. Takie wypadki zdarzają się, niestety, są dobrze opisane w literaturze tematu. Zgubiło ich lekceważenie procedur. > A samolot mimo odejscia nie odchodzi, to znaczy BYŁ defekt > cos zostało ZABLOKOWANE i samolot po KOMEDZIE ODCHODZIMY spadał. Niestety tutaj nie masz racji, choć rozumiem, że powtarzasz po pewnym "specjaliście" wyciągniętym z kapelusza. Nie ma żadnych dowodów, ani ze strony polskiej komisji, ani rosyjskiej, że była awaria. Nie ma żadnych dowodów z nagrania, że taka awaria nastąpiła. Nie ma żadnego śladu na silnikach. Nic nie zostało zablokowane, poza - być może - świadomością pilota. Zresztą, fakt, że takiej awarii nie było jest oczywisty - maszyna została z lotu w dół wyprowadzona (próba wyrównania na 20 metrach), profil lotu na to wyraźnie wskazuje - zabrakło po prostu wysokości. I to jest dosyć koronny dowód na brak jakiejkolwiek awarii - wszystko do końca działało sprawnie. > Tajemnicze jest dlaczego 1szy nic nie mowi w ostanich > 30sek lotu. Widzisz, gdybyś nie uznawał się za samozwańczego eksperta od katastrof lotniczych, którym nie jesteś i nie masz o tym pojęcia, to wnioski nasuwają się same. Zresztą, są one również powtarzalne z innymi wypadkami tego rodzaju. Pilot po prostu do końca szukał ziemi, tyle tylko, że ze względu na mgłę i ukształtowanie podłoża jej nie znalazł. To ona - w postaci drzew - znalazła jego. I tyle. > Moze zajety jest opanowaniem samolotu, który juz go > nie sluchał???? I nic przez ten czas nie mówił, nawigator podawał wysokość, drugi pilot siedział obok, też niczego nie mówiąc? Poza tym, skąd wiesz, że milczał - to nagle wierzysz tym rzekomo sfałszowanym stenogramom? Musisz się na coś zdecydować - albo wierzysz w nie, albo nie. Innej możliwości analizy nie masz :) > POzatem wiemy z kacapskich źródeł, ze samolot nie był > na prawidłowej sciezce. A WIEZA potwierdza ja caly czas. I znowu - to wierzysz tym źródłom, czy nie wierzysz? Nagle Rosjanie mówią prawdę, skoro przed chwilą mieli kłamać? Konsekwencja nie jest Twoją mocną stroną. Poza tym, profil lotu również jest znany, maszyna do pewnego momentu była na ścieżce, później nastąpiło zbyt szybkie zniżanie i brak wyprowadzenia, choć w ostatnim momencie się zorientowali. Oni generalnie byli w osi pasa, tyle tylko, że za nisko. A byli za nisko bo na siłę, wbrew przepisom i zdrowemu rozsądkowi szukali ziemi. Niestety, zawiniła brawura. > Zatem kacapy sprowadzali samolot prosto w GLEBE. I sądzisz, że podawaliby to publicznie w mediach? To nagle nie kłamią tylko piszą prawdę, a każdy się może o tym zorientować? A przepraszam, Ty nie jesteś każdym, ale specjalistą od wypadków lotniczych? Czy mogę Ci zadać mały test do sprawdzenia, co o nich tak naprawdę wiesz? Bo jeżeli nic, to obawiam się, że i Twoja teoria może być fałszywa. > I podałem prosta krótka wypowiedx polskiego pułkownika, > ze jest to wersja FAŁSZYWA. I owa, jedna, jedyna wypowiedź przekonała Cię bardziej, niż wyniki prac komisji polskiej i rosyjskiej, mającej dostęp do materiałów? Wiesz, w nauce i inżynierii jest tak, że pojedyncze zdarzenie niczego nie mówi o naturze zjawiska, zaś Ty opierasz całą swoją logikę na jednej, pasującej do Twojej wymyślonej tezy, wypowiedzi? Interesujące, czyli gdybym zapytał o inne dowody, to nie masz... żadnego? Zaczynamy powoli do czegoś dochodzić. > A Ty jak matre bredzisz o błedzie pilota. Bo - niestety - od początku wszystko na to wskazuje. WSZYSTKIE dowody, WSZYSTKIE fakty, nawet cały ZAPIS ze stenogramu. I niespecjalnie jest to w stanie zrównoważyć jedna, jedyna wypowiedź jakiegoś człowieka, pojawiającego się znienacka na wizji. > Bo taka brednie wyczytałe z kacapskich jakze > "wiarogodnych" xródeł. Po pierwsze - sam się na nie powoływałeś, raz twierdząc, że są prawdziwe, raz nie. Więc sam się tutaj gubisz, biorąc sobie z nich część informacji i dopasowując do jakieś wizji. Dlaczego akurat wybrałeś z nich takie informacje, a nie inne pozostaje Twoją tajemnicą. Niemniej jednak jesteś skrajnie niekonsekwentny - raz aż do bólu wierzysz i ufasz Rosjanom, aby za chwilę temu zaprzeczyć. Gdzie tutaj sens i logika? Po drugie, nie opieram się na rosyjskich doniesieniach, ale polskich. A te również - na dzień dzisiejszy - jednoznacznie wskazują na błąd pilota. To on zabił wszystkich na pokładzie, to jego błędna ocena doprowadziła do śmierci pasażerów. Po trzecie - tak z ciekawości, rozumiem, że wszystkie źródła, z którymi się nie zgadzasz nazywasz, jak nazywasz? Ot, taki schemat myślowy, no wiesz, coś co powtarzasz w kółko, abyś miał na czymś oparcie? Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Oczywisty błąd pilota, niestety... 02.06.10, 10:06 remov- daruj sobie rozmowę z trollami. Oni i tak zawsze będa wiedziec lepiej. Nawet Judasz wg nich to był agent GRU/KGB ;-). Ignorowanie ich jest najlepszym wyjściem. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Jest stenogram... 02.06.10, 15:51 Chyba rosnie nam kolejna "gwiazda" tego wypadku wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,7966810,Media__Do_konca_w_kabinie_Tu_154_byl_tez_Mariusz_Kazana.html Odpowiedz Link Zgłoś
maxikasek Re: Jest stenogram... 02.06.10, 17:05 A gdzie by się zmieścił? W kabinie jest 5 miejsc, a raczej podczas lądowania nie mógł się "zaprzeć o framugę", żeby utrzymać równowagę. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Jest stenogram... 03.06.10, 15:24 To calkiem ciekawie napisane,ale wiadomo,kacapy:) wiadomosci.onet.pl/2179861,12,rosyjska_prasa_byla_presja_na_pilotow_byla__i_to_bezposrednio,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Prywatny folwark? 08.06.10, 03:27 Widac ze nasi byli jakby "odrobine" niedouczeni www.tvn24.pl/28377,1659665,0,1,zgoda-warunkowa,fakty_wiadomosc.html a zachowywali sie jak pijany zajac w kapuscie na prywatnym folwaku www.tvn24.pl/-1,1659687,0,1,kontroler-jak-40-zignorowal-nasze-zalecenie,wiadomosc.html I jak tu nie przyznac Lesiowi racje,mimo ze go osobiscie nie lubie? wiadomosci.onet.pl/2181232,11,to_nie_jest_zemsta_przekletej_ziemi_katynskiej__to_mistycyzm,item.html Odpowiedz Link Zgłoś