Dodaj do ulubionych

Taktyka "human wave" na wesoło....

IP: *.is.net.pl 13.03.04, 09:03
Rosja Radziecka, rok 1938 Zapadła Dierewnia w rejonie Tuły, na pograniczu
lasów i wielkiego poligonu Armii Czerwonej.
O zmierzchu przy czerwieniejącym słońcu dziadek z wnuczkiem siadają na ławce
przed chatką. Zwabieni równomiernym warkotem silników spoglądają na niebo, na
lecące samoloty wojskowe. W czerwonym słońcu otwierają się jedna po drugiej
czasze spadochronów, po chwili jest ich kilkadziesiąt.
- Patrz wnusiu, saperzy lecą - opowiada dziadzio dobywając machorki.
- Skąd wiesz, że to saperzy? - zaciekawia się mały Miszka.
- A kto inny by lądował na polu minowym? - zapalając skręta wyjaśnia Senior
Obserwuj wątek
    • Gość: Slav Re: Taktyka "human wave" na wesoło.... IP: *.is.net.pl 13.03.04, 09:08
      aha, żeby wszystko było jasne - Miszka z tej szutki to nie Miszka z Forum !!!
      Takie mi podesłali to wyciąłem i wkleiłem "as it was..."
      Nic do Miszy nie mam - posty bardzo ciekawe i rzeczowe. A że najczęściej ma
      inną opinię niż PT Forumowicze - jego prawo.
      Po to człowiek ma swoje zdanie żeby je wyrażać.

Pzdr/Slav
      • Gość: technior Re: Taktyka "human wave" na wesoło.... IP: 217.97.128.* 13.03.04, 15:48
        Dowcip przedni :-)
      • Gość: Misza Ze "mna" wszystko jasne, a co z Tula'38 ? ;)) IP: 195.208.237.* 13.03.04, 21:28
        Przeczytalem taki dowcip o Polakach:

"Wchodzi facet do baru w USA i mowi bartenderu - nalej mi piwa to opwiem nowy kaal o POlakach.
        Ok. Mowi barman, tylko wes pod uwage ze jestem POlakiem, i ten duzy gostek u wejscia tez.
        Niema sprawy, mowi pindos, bede opowiadal dwa razy i powoljutku ;)))))))"

Dtukuje "as it was..."

Pzdr

Misza

P.S> Czy POlacyw USA naprawde sa posrzegani jak Czukczy w Rosji - czyli za najwiekszych idiotow?

• gryzli5 Re: Ze "mna" wszystko jasne, a co z Tula'38 ? ;)) 14.03.04, 10:38
          Miszka ,a żebyś ty wiedził ile w Polsce jest kawałów o Ruskich,a ile o
          przygłupich Amerykańcach !-całe książki o tym wydają!
          Ale czy to świadczy o tym że Ruscy to gamonie?albo Jankesi to przygłupy?
          My Polacy najbardziej lubimy kawały o nas samych -i to świadczy tylko o tym że
          jesteśmy na poziomie,czego i wam życzę.
          • Gość: Misza Do gryzli5 IP: 195.208.237.* 14.03.04, 11:45
            gryzli5 napisal:
            > Miszka ,a zebys ty wiedzil ile w Polsce jest kawalow o Ruskich,a ile o
            > przyglupich Amerykancach !-cale ksiazki o tym wydaja!

Ale to raczej odpowiedz na dowcipy o POlakach. Czytalem te ksiazki i musze powiedziec ze w 90% sa przerobka dowcipow Anglikow o Szkotach i Irlandczykach, Fancuzow o Belgach, pindosow o POlakach, albo nasze "rodzime" sowieckie gdowcipy o samych sobie. :))
            Nasze zas dowcipy o CZukczach i Ukraincach sa co najmniej w polowie oryginalne bo nalegaja nie na mentalitet a na usroj.

Jeszcze sa "uniwersalne" dowcipy "spotkali sie Niemec, POlak i Rusek..." - i my i Wy opowiadamy ten sam dowcip tylko u nas Russki jest najsprytnejszy a u WAs POlak ;)))

> Ale czy to swiadczy o tym ze Ruscy to gamonie?albo Jankesi to przyglupy?

To swiadczy o tym ze w kazdym duzym narodzie zawsze znajduja z kogo nabijac sie. Dlaczego nikt nie nabija sie z Bialorusinow (ja znam 1 dowcip o Bialorusinach i setke o Ukraincachi jeszcze wiecej o Gruzinach), Tatarach, Azerbajdzancach, Wiegrach, Slowakach, Serbach itd.
            A o POlakach opowiadaja dowcipy na calym swiecie - oczywiscie z podania Niemcow i pindosow.

> My Polacy najbardziej lubimy kawaly o nas samych -i to swiadczy tylko o tym ze
            > jestesmy na poziomie,czego i wam zycze.

U nas tak samo. Trzeba umiec smiac sie z siebie samego ;)))

Pozdro
            Misza

P.S. Jesli rozumiesz rosyjski i chcesz poczytac nasze nowe dowcipy to zajrz na www.anekdot.ru - najstarszy resurs o dowcipach, kawalach, skiesznych historiach - codziennie dziesiatki dowcipow. POczytaj przedw wszystkim najlepza setke lazdego roku ! :)))
            • _misza wszystkich przepraszam za ten post. Tak mnie 15.03.04, 19:09
              sie wyrwalo i przez oszibku jego wyslal. To taka oszibka no ale cofnac nie
              mozna. Pozdrawlajaju durnych poljakow!
    • Gość: Misza Nieee, no nie jestem taki stary :)) IP: 195.208.237.* 13.03.04, 21:17
      I skad niby pod Tula pola minowe ? ;)))))

• Gość: Slav Re: Nieee, no nie jestem taki stary :)) IP: *.is.net.pl 13.03.04, 21:57
        Pola minowe pod Tułą - nie mam pojęcia. Może kiedyś były tylko saperzy
        rozminowali w ramach ćwiczeń...
        Taki kawał mi podesłali to wyciąłem i wkleiłem. Szutka jest szutka i ma się
        nijak do prawdy historycznej, nie ?
        Pewnie znasz pojęcie "Polnische Witze" - Niemcy/pindosi śmieją się z nas, my z
        Was i Rumunów, wy z Czukczów, a te biedne Czukcze.... no z kogo ??? :o)

Tak a'propos - dostałem od niemieckich kolegów 2 świeżutkie "witze"
        1. Polski sport narodowy: Triathlon. Biegniesz sobie na basen, popływasz trochę
        a z powrotem sp****dalasz rowerem.....
        2. Co powstanie ze skrzyżowania Polaka z Rumunką ?
        - Dziecko zbyt leniwe żeby kraść.

Tak nas Niemcy widzą i trudno. Z tego drugiego to się nawet uśmiałem :o)
        • Gość: Misza Re: Nieee, no nie jestem taki stary :)) IP: 195.208.237.* 13.03.04, 23:29
          Gość portalu: Slav napisał(a):
          > Pola minowe pod Tułą - nie mam pojęcia. Może kiedyś były tylko saperzy
          > rozminowali w ramach ćwiczeń...
          > Taki kawał mi podesłali to wyciąłem i wkleiłem. Szutka jest szutka i ma się
          > nijak do prawdy historycznej, nie ?
          > Pewnie znasz pojęcie "Polnische Witze" - Niemcy/pindosi śmieją się z nas, my z
          > Was i Rumunów, wy z Czukczów, a te biedne Czukcze.... no z kogo ??? :o)
          >
          > Tak a'propos - dostałem od niemieckich kolegów 2 świeżutkie "witze"
          > 1. Polski sport narodowy: Triathlon. Biegniesz sobie na basen, popływasz trochę
          >
          > a z powrotem sp****dalasz rowerem.....
          > 2. Co powstanie ze skrzyżowania Polaka z Rumunką ?
          > - Dziecko zbyt leniwe żeby kraść.
          >
          > Tak nas Niemcy widzą i trudno. Z tego drugiego to się nawet uśmiałem :o)
          • gryzli5 Re: Nieee, no nie jestem taki stary :)) 14.03.04, 10:53
            W Polsce ,w Krakowie mieszka pewien bardzo popularny muzyk i aktor(a przy
            okazji i naukowiec)Alosza Awdjejew.Nie ma nikogo kto w tak wspaniały sposób
            potrafi opowiadać kawały o Rosjanach,przy okazji nikogo nie obrażając.
            Przytoczę jeden.
            Pewien nowobogacki Rosjanin zapragnął zapisać się do klubu bogaczy w USA.W tym
            celu udał się na rozmowę z prezesem-ten go pyta.Masz ty Wania najnowszy
            szpanerski model Volkswagena?-nie odpowiada Wania,a masz ty może dwupietrową
            willę ,no nie odpowiada Wania,a masz ty choć taką branzoletę z brylantami jaką
            ja noszę na ręce?-ano nie odpowiada Wania !
            No to jak będziesz to wszystko miał to przyjdź do mnie a ja wtedy zapiszę cię
            do klubu.
            Po wyjściu Wania dzwoni do swojego służącego do Moskwy i mówi -
            Słuchaj Wasyl-masz natychmiast sprzedać wszystkie nasze kadilaki i kup mi to
            małe Niemieckie gówno co to teraz jest tak popularne,Masz wynająć firmę
            budowlaną i niech rozbiorą trzy pietra z mojego pałacu.....ach i złap mojego
            fafika ,zdejmij mo obroże i przyślij mi do Ameryki tylko niech jubiler wydłubie
            z niej rubiny bo mają być tylko brylanty....!:-)
            Pozdrawiam cię Misza i życzę odrobiny luzu i dystansu do świata .
            • Gość: Misza Re: Nieee, no nie jestem taki stary :)) IP: 195.208.237.* 14.03.04, 11:24
              gryzli5 napisał:
              > W Polsce ,w Krakowie mieszka pewien bardzo popularny muzyk i aktor(a przy
              > okazji i naukowiec)Alosza Awdjejew.

Znam go. Widzialem. Ma swoj kabaret,, lubi rozmawiac z Odesskim akcentem i gral mafiozo w "Ekstradycji". Zgadza sie ? ;))

> Nie ma nikogo kto w tak wspaniały sposób
              > potrafi opowiadać kawały o Rosjanach,przy okazji nikogo nie obrażając.

Wiem. POdczas mojego 2letniego pobytu w POlsce wlasnei Aliosza byl dla mnie "glosem z domu"...

> Pewien nowobogacki Rosjanin zapragnął zapisać się do klubu bogaczy w USA.W tym
              > celu udał się na rozmowę z prezesem-ten go pyta.Masz ty Wania najnowszy
              > szpanerski model Volkswagena?-nie odpowiada Wania,a masz ty może dwupietrową
              > willę ,no nie odpowiada Wania,a masz ty choć taką branzoletę z brylantami jaką
              > ja noszę na ręce?-ano nie odpowiada Wania !
              > No to jak będziesz to wszystko miał to przyjdź do mnie a ja wtedy zapiszę cię
              > do klubu.
              > Po wyjściu Wania dzwoni do swojego służącego do Moskwy i mówi -
              > Słuchaj Wasyl-masz natychmiast sprzedać wszystkie nasze kadilaki i kup mi to
              > małe Niemieckie gówno co to teraz jest tak popularne,Masz wynająć firmę
              > budowlaną i niech rozbiorą trzy pietra z mojego pałacu.....ach i złap mojego
              > fafika ,zdejmij mo obroże i przyślij mi do Ameryki tylko niech jubiler wydłubie
              > z niej rubiny bo mają być tylko brylanty....!:-)

Fjny dowcip. Ale znalem go juz wczesniej ;)) Poprawie tylko ze takich "Wan' nazywaja "Nowyj Russkij" a krotko NR - "ener".

> Pozdrawiam cię Misza i życzę odrobiny luzu i dystansu do świata .

Dziki. POzdrawiam rowniez
              Misza
        • Gość: Misza Re: Nieee, no nie jestem taki stary :)) IP: 195.208.237.* 14.03.04, 11:20
          Gosc portalu: Slav napisal(a):
          > Pola minowe pod Tula - nie mam pojecia. Moze kiedys byly tylko saperzy
          > rozminowali w ramach cwiczen...

A skad sie tam wzieli ? ;))

> Pewnie znasz pojecie "Polnische Witze"

Nie, slyszalem tylko "POlish Jokes"

> - Niemcy/pindosi smieja sie z nas, my z
          > Was i Rumunow, wy z Czukczow, a te biedne Czukcze.... no z kogo ??? :o)

Moze z eskimosow ? ;))

> Tak nas Niemcy widza i trudno. Z tego drugiego to sie nawet usmialem :o)

Pierwszy nie bardzo, ale drugi fajny ;))
          Chociaz po swym pobycie w Ruminii moge powiedziec ze sa b. milym i zyczliwym narodem.

POzdr
          Misza
      • mac.card Re: Nieee, no nie jestem taki stary :)) 15.03.04, 19:42
        Gość portalu: Misza napisał(a):

> I skad niby pod Tula pola minowe ? ;)))))
        >

To były samowary. Tylko bardziej nowoczesne ;-)))
    • Gość: pacyfista Re: Taktyka "human wave" na wesoło.... IP: *.clubnet.pl 14.03.04, 14:35
      znajdzcie sobie lepiej jakies inne hobby...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka