Dodaj do ulubionych

Marsz patriotyczny 11.11.2011

08.11.11, 10:30
Odnośnie marszu 11.11.2011 - siły lewackie określają ten patriotyczny marsz jako faszystowski - ja tu wam przypomnę że bolszewicy w latach 20tych i 30tych tak samo mówili o II RP i o Piłsudskim. Aha i jeszcze Niemce mają przyjechać do Warszawy 11.11.2011 roku żeby nam dać po mordzie, a partia palikota i największy dziennik w kraju im w tym przyklaskuje...
Co Wy o tym wszystkim sądzicie?
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 08.11.11, 11:24
      dostaniecie po ryju-dobrze
      dołożycie tamtym-też dobrze.
      • anton_pl Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 08.11.11, 11:51
        Billy to ty wyznajesz zasadę żeby się tylko najeść?, no można i tak...
        • billy.the.kid Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 08.11.11, 22:25
          jak słyszę hasełko PATRIOTYZM w wykonaniu bogohonoroojczyźnianych KArTOfLI to mi w piwnicy kartofle gniją.
          • bmc3i Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 08.11.11, 22:35
            billy.the.kid napisał:

> jak słyszę hasełko PATRIOTYZM w wykonaniu bogohonoroojczyźnianych KArTOfLI to
            > mi w piwnicy kartofle gniją.

A co masz przeciwko patriotyzmowi bogo-ojczyznianych katolików?
            • marek_boa Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 08.11.11, 22:44
              To ja Ci Matrek przypomnę słowa bogohonoojczyźnianego patrioty-katolika zasiadającego swego czasu w Polskim sejmie - "Nie ważne czy Polska będzie suwerenna i niepodległa - ważne aby była katolicka"! Pasi Ci taki "patriotyzm"???!
              • bmc3i Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 08.11.11, 22:56
                marek_boa napisał:

> To ja Ci Matrek przypomnę słowa bogohonoojczyźnianego patrioty-katolika zasiada
                > jącego swego czasu w Polskim sejmie - "Nie ważne czy Polska będzie suwerenna i
                > niepodległa - ważne aby była katolicka"! Pasi Ci taki "patriotyzm"???!

Nie, bo to nie jez jakikowliek patriotyzm. A ja pytam o patriotym bogo-ojczyzniany, a nie o bogo-ojczyzniany brak patriotyzmu

PS
                Tobie pasi patriotyzm Tornsona, ktory gdyby mógł uczynilby z Polski Polską SSR?
                • marek_boa Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 08.11.11, 23:56
                  Nie Matrek! To jest nadal patriotyzm tylko skrzywiony przez światopogląd! Ugrupowanie z ,którego listy ten pan dostał się do sejmu za nazwanie ich nie-patriotami zlinczowało by Cię zaraz jak Byś tylko zdanie skończył! No i oczywiście łatę >>zdrajcy narodu Polskiego<< dostał Byś na dzień dobry!
                  - Co do Tornsona to się nie wypowiadam bo to jego sprawa!
                  • bmc3i Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 09.11.11, 01:24
                    marek_boa napisał:

> Nie Matrek! To jest nadal patriotyzm tylko skrzywiony przez światopogląd! Ugrup
                    > owanie z ,którego listy ten pan dostał się do sejmu za nazwanie ich nie-patriot
                    > ami zlinczowało by Cię zaraz jak Byś tylko zdanie skończył! No i oczywiście łat
                    > ę >>zdrajcy narodu Polskiego<< dostał Byś na dzień dobry!

Nie wazne co by Ci zrobili za stwierdzenie ze nie sa patriotami. Z patriotyzmem jest jak z ciążą - albo jest, albo jej nie ma, nie mozna troche byc w ciazy, a troche nie byc. Mozna czyjs patriotyzm roznie oceniac, ale on wciaz albo jest albo go nie ma. I nic nie zmieni fakt, ze ktos powie o sobie ze jest patriota, jesli faktycznie ma w nosie Polske.

Facet ktorego zacytowales nie byl zadnym patriota, ani-bogo-ojczyznianym, ani jakimkolwiek innym, bo nie jest patriota ktos komu zwisa niepodleglosc Polski. Powtarzam wiec jeszcze raz - co Ty, czy inny, macie przeciw patriotyzmowi-bogojoczyznianemu...

> - Co do Tornsona to się nie wypowiadam bo to jego sprawa!

A powinienes, bo to jest sztandar braku patriotyzmu.
                    • billy.the.kid Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 09.11.11, 07:47
                      A bo to widzisz matruś,tak jakoś śmiesznie ci boggohonorojczyźniani są/w ich mniemaniu/ JEDYNYMI "PRAWDZIWYMI" POLAKAMI. i oni tylko są depozytariuszami honoru,polskości,patriotyzmu i co tam sobie jeszcze wymyślą.

bardziej przemawia do mnie patriotyzm POLSKIEGO ZYDA JULIANA TUWIMA, niż różnej maści
                      patriotyczna swołocz typu różnych ipohorskich. co to se mordy wsędzie tą białoczerwobną wycierają.
                  • buona_parte Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 09.11.11, 20:37
                    bmc3i napisał:
                    > Tobie pasi patriotyzm Tornsona, ktory gdyby mógł uczynilby z Polski Polską SSR?

marek_boa napisał:
                    > - Co do Tornsona to się nie wypowiadam bo to jego sprawa!

Zalatuje mi tu z lekka pewną nieszczerością i brakiem konsekwencji...

Skoro w sprawie "patriotyzmu" tornsona się nie wypowiadasz, bo to jego sprawa, to dlaczego wypowiadasz się w sprawie innych, np. "bogo-ojczyźnianych patriotyzmów" :b

Wszak to jego / ich sprawa :)))
                    • bmc3i Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 09.11.11, 21:36
                      buona_parte napisał:

> bmc3i napisał:
                      > > Tobie pasi patriotyzm Tornsona, ktory gdyby mógł uczynilby z Polski Polsk
                      > ą SSR?

>
                      > marek_boa napisał:
                      > > - Co do Tornsona to się nie wypowiadam bo to jego sprawa!

>
                      > Zalatuje mi tu z lekka pewną nieszczerością i brakiem konsekwencji...
                      >
                      > Skoro w sprawie "patriotyzmu" tornsona się nie wypowiadasz, bo to jego sprawa,
                      > to dlaczego wypowiadasz się w sprawie innych, np. "bogo-ojczyźnianych patrio
                      > tyzmów"
                      :b
                      >
                      > Wszak to jego / ich sprawa :)))

To nie zalatuje, lecz wręcz cuchnie. O braku patriotyzmu z jednej strony można się wypowiadac, ale o braku patriotyzmu po tej "słusznej stronie" nie można, bo to jego sprawa :)

• marek_boa Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 09.11.11, 22:33
                        Proponuję wrócić do moich postów i przeczytać jeszcze raz! Wypowiedziałem się nie-personalnie o osobie publicznie znanej zasiadającej w swoim czasie w Polskich władzach ustawodawczych czyli mnie jako obywatela Rzeczpospolitej jako żywo interesującej ,której wypowiedzi nie były wypowiedziami prywatnymi a linią programową partii ,która w tamtym okresie współrządziła naszym krajem! Nie prywatne nastawienie mogę,chcę i powinienem komentować - prywatnych nie mogę,nie chcę i uważam ,że nie powinienem!
                        - A teraz obaj z Cysorzem zmienić skarpetki (tylko nie między sobą!) to przestanie wam śmierdzieć,cuchnąć,wonieć i etc.
                        • buona_parte Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 08:53
                          marek_boa napisał:
                          > Proponuję wrócić do moich postów i przeczytać jeszcze raz! Wypowiedziałem się n
                          > ie-personalnie o osobie publicznie znanej zasiadającej w swoim czasie w Polskic
                          > h władzach ustawodawczych czyli mnie jako obywatela Rzeczpospolitej jako żywo i
                          > nteresującej ,której wypowiedzi nie były wypowiedziami prywatnymi a linią progr
                          > amową partii ,która w tamtym okresie współrządziła naszym krajem! Nie prywatne
                          > nastawienie mogę,chcę i powinienem komentować - prywatnych nie mogę,nie chcę i
                          > uważam ,że nie powinienem!

Marku - pokrętna argumentacja :((((

A co Ty innego robisz dyskutując na tym forum - komentujesz jak najbardziej "prywatne nastawienie" ergo koncepcje innych użytkowników forum .......
                          Twój tok rozumowania oznacza, że nie powinieneś w ogóle pisać żadnych postów - bo to znaczy, że zawsze będziesz komentował czyjeś prywatne nastawienie - bmc3i, browca, ignoranta czy moje :b

marek_boa napisał:
                          > - A teraz obaj z Cysorzem zmienić skarpetki (tylko nie między sobą!) to przest
                          > anie wam śmierdzieć,cuchnąć,wonieć i etc.

Przestanie "śmierdzieć,cuchnąć,wonieć i etc" jak wreszcie umyjesz nogi !

PS.
                          Mylisz prywatne opinie / nastawienie i dyskusję o nich z argumentacją ad personam - czego doskonałym przykładem jest Twój komentarz o zmianie skarpetek. I tutaj pełna zgoda ! - rzeczywiście nie powinieneś w ten sposób dyskutować :b
              • wujcio44 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 10:29
                marek_boa napisał:

> To ja Ci Matrek przypomnę słowa bogohonoojczyźnianego patrioty-katolika zasiada
                > jącego swego czasu w Polskim sejmie - "Nie ważne czy Polska będzie suwerenna i
                > niepodległa - ważne aby była katolicka"! Pasi Ci taki "patriotyzm"???!

Poprawka
                "Nie jest ważne, czy w Polsce będzie kapitalizm, wolność słowa, czy będzie dobrobyt – najważniejsze, aby Polska była katolicka".
                Henryk Goryszewski
                • buona_parte Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 10:51
                  > marek_boa napisał:
                  > > To ja Ci Matrek przypomnę słowa bogohonoojczyźnianego patrioty-katolika z
                  > asiada
                  > > jącego swego czasu w Polskim sejmie - "Nie ważne czy Polska będzie suwere
                  > nna i
                  > > niepodległa
                  - ważne aby była katolicka"! Pasi Ci taki "patriotyzm"???!

>

Jak mniemam cytowałeś z pamięci?.... Stąd ta mała niedokładność Marku :(

wujcio44 napisał:
                  > Poprawka
                  > "Nie jest ważne, czy w Polsce będzie kapitalizm, wolność słowa, czy będzie dobr
                  > obyt – najważniejsze, aby Polska była katolicka".
                  > Henryk Goryszewski

W porównaniu z oryginałem zmiana niewielka, ale całkowicie zmieniająca sens wypowiedzi "bogohonorojczyźnianego patrioty-katolika" - o suwerenności i niepodległości ów polityk nie mówił...

Brzydko pachnie Marku !
            • billy.the.kid Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 09.11.11, 07:49
              dokładnie to, co oni mają przeciwko mojemu patriotyzmowi.
              • anton_pl Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 09.11.11, 09:17
                Jak ktoś chce znać krótki zarys moich poglądów to są takie:

- kara śmierci w tym za szczególne udręczenie zwierząt też
                - eugenika, np. poradnictwo genetyczne
                - religia poza państwem
                - eutanazia dla osób ciężko chorych i cierpiących
                - alkohol tylko w specjalnych sklepach państwowych (mała ilość sklepów), i drogi np. na dzień dzisiejszy 0,5 l kosztowałoby ok. 100 złotych, tylko piwo w sklepach spożywczych ale o zawartości alkoholu poniżej 3,5%, papierosy również drogie
                - znacznie większa swoboda dla lekarzy w stosowaniu morfiny i leków narkotycznych u osób przewlekle chorych i cierpiących
                - powszechne ubezpieczenie zdrowotne i socjalne (renta na niskim poziomie) ale można by się doubezpieczyć prywatnie
                - silna armia i policja, a także wojska wewnętrzne podległe MSW
                - prace społeczne, niskopłatne ale powszechnie dostępne (w razie by ktoś stracił pracę, to by głodny nie chodził)
                itd...
                Ani prawicowe ani lewicowe - po prostu moje poglądy.
                • browiec1 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 09.11.11, 20:19
                  Tak 70% calkiem sensownych,tylko jakos w dyskusjach one niezbyt wychodza poza armia:P
                • buona_parte Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 11.11.11, 17:48
                  anton_pl napisał:
                  > Jak ktoś chce znać krótki zarys moich poglądów to są takie:
                  >
                  > - kara śmierci w tym za szczególne udręczenie zwierząt też
                  > - eugenika, np. poradnictwo genetyczne
                  > - religia poza państwem
                  > - eutanazia dla osób ciężko chorych i cierpiących
                  > - alkohol tylko w specjalnych sklepach państwowych (mała ilość sklepów), i drog
                  > i np. na dzień dzisiejszy 0,5 l kosztowałoby ok. 100 złotych, tylko piwo w skle
                  > pach spożywczych ale o zawartości alkoholu poniżej 3,5%, papierosy również drog
                  > ie
                  > - znacznie większa swoboda dla lekarzy w stosowaniu morfiny i leków narkotyczny
                  > ch u osób przewlekle chorych i cierpiących
                  > - powszechne ubezpieczenie zdrowotne i socjalne (renta na niskim poziomie) ale
                  > można by się doubezpieczyć prywatnie
                  > - silna armia i policja, a także wojska wewnętrzne podległe MSW
                  > - prace społeczne, niskopłatne ale powszechnie dostępne (w razie by ktoś straci
                  > ł pracę, to by głodny nie chodził)
                  > itd...

Ja bym na Twoim miejscu uważał!

Jak dodasz to powyższego programowy antysemityzm i złagodzisz trochę punkt dotyczący alkoholu, to otrzymasz III Rzeszę i narodowy socjalizm :b
    • wolga1980 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 08.11.11, 12:00
      Pragnę zwrócić państwu uwagę że ONR był już prześladowany za sanacji, został zdelegalizowany, a jego naczelstwo poszło do Berezy. To jak wtedy przedstawiała to propaganda bolszewicka, że faszyści delagalizuja faszystaw?
      • tornson Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 08.11.11, 12:18
        wolga1980 napisał:

> Pragnę zwrócić państwu uwagę że ONR był już prześladowany za sanacji, został zd
        > elegalizowany, a jego naczelstwo poszło do Berezy. To jak wtedy przedstawiała t
        > o propaganda bolszewicka, że faszyści delagalizuja faszystaw?
        Tak było za Piłsudskiego, po jego śmierci Rydz-Śmigły skręcał ostro w prawo, a po klęsce wrześniowej marzyła mu się zapewne rola polskiego Quislinga.
        • rzewuski1 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 08.11.11, 12:46
          o klęsce wrześniowej marzyła mu się zapewne rola polskiego Quislinga.

dowody proszę na to?
    • f_crane Idea szczytna, ale podłączają się pod nią różne dz 08.11.11, 12:35
      Idea szczytna, ale podłączają się pod nią różne dziwne organizacje, próbujące "patriotyzmem" przykryć smród swoich poglądów. Przecież tam będą szli nawet ludzie z proputinwoskich, panslawistycznych organizacji. O naszych ONRach czy innych Falangach nie ma co nawet wspominać. Dodaj do tego towarzycho kiboli i czy naprawdę manifestując swój patriotyzm chciałbyś być utożsamiany z takimi ludźmi? To typowy szantaż poprzez zawłaszczenie idei.
      • bmc3i Re: Idea szczytna, ale podłączają się pod nią róż 08.11.11, 12:38
        f_crane napisał:

> Idea szczytna, ale podłączają się pod nią różne dziwne organizacje, próbujące "
        > patriotyzmem" przykryć smród swoich poglądów. Przecież tam będą szli nawet ludz
        > ie z proputinwoskich, panslawistycznych organizacji. O naszych ONRach czy innyc
        > h Falangach nie ma co nawet wspominać. Dodaj do tego towarzycho kiboli i czy na
        > prawdę manifestując swój patriotyzm chciałbyś być utożsamiany z takimi ludźmi?
        > To typowy szantaż poprzez zawłaszczenie idei.

Każdy ma prawo do patriotyzmu, niezależnie jakie poglady wyznaje i nikomu nie mozna zarzucić że akurat on go zawłaszcza. Mozna kwestionować czyjś patriotyzm, ale nie mozna nikomu odmawiac prawa do niego, jak Ty to robisz.

• anton_pl Re: Idea szczytna, ale podłączają się pod nią róż 08.11.11, 13:45
          bmc3i napisał:
          > Każdy ma prawo do patriotyzmu, niezależnie jakie poglady wyznaje i nikomu nie m
          > ozna zarzucić że akurat on go zawłaszcza. Mozna kwestionować czyjś patriotyzm,
          > ale nie mozna nikomu odmawiac prawa do niego, jak Ty to robisz.

Pewnie że tak, gdyby np. środowisko GW i KP wyraziło chęć przemarszu z biało czerwonymi flagami przez warszawę, to nie miałbym nic przeciwko temu, tyle że byłbym bardzo zdziwiony... Ja w wielu sprawach nie zgadzam się środowiskiem MW nie mówiąc już o ONR, ale patriotyzmu nie można im odmówić, tak teraz jak i przed wojną...
          • tornson Re: Idea szczytna, ale podłączają się pod nią róż 08.11.11, 15:33
            anton_pl napisał:

> Pewnie że tak, gdyby np. środowisko GW i KP wyraziło chęć przemarszu z biało cz
            > erwonymi flagami przez warszawę, to nie miałbym nic przeciwko temu, tyle że był
            > bym bardzo zdziwiony... Ja w wielu sprawach nie zgadzam się środowiskie
            > m MW nie mówiąc już o ONR, ale patriotyzmu nie można im odmówić, tak teraz jak
            > i przed wojną...
            Tak samo bogoojczyźnianego zdegenerowanego patriotyzmu nie można było odmówić NSDAP w Niemczech...
            • bmc3i Re: Idea szczytna, ale podłączają się pod nią róż 08.11.11, 15:52
              tornson napisał:

> Tak samo bogoojczyźnianego zdegenerowanego patriotyzmu nie można było odmówić N
              > SDAP w Niemczech...

Na szczęście dziś mamy w Polsce wolnośc slowa i pogladów, w zwiazku z czym dopoki nie naruszasz powszechnie obowiazujacego prawa, możesz swobodnie glosić swoje najbardziej nawet kretynskie poglady
              • tornson Re: Idea szczytna, ale podłączają się pod nią róż 08.11.11, 21:49
                bmc3i napisał:

> Na szczęście dziś mamy w Polsce wolnośc slowa i pogladów, w zwiazku z czym dopo
                > ki nie naruszasz powszechnie obowiazujacego prawa, możesz swobodnie glosić swoj
                > e najbardziej nawet kretynskie poglady
                Głoszenie faszyzmu, głoszenie dyskryminacji za kolor skóry, narodowość, orientację seksualną, za religię, głoszenie totalitaryzmu. To wszystko jest zakazane, nawet przez polskie prawo, więc ONR, MW, combat 18 i tym podobne bandy powinny zostać zdelegalizowane.
                • bmc3i Re: Idea szczytna, ale podłączają się pod nią róż 08.11.11, 22:21
                  tornson napisał:

> bmc3i napisał:
                  >
                  > > Na szczęście dziś mamy w Polsce wolnośc slowa i pogladów, w zwiazku z czy
                  > m dopo
                  > > ki nie naruszasz powszechnie obowiazujacego prawa, możesz swobodnie glosi
                  > ć swoj
                  > > e najbardziej nawet kretynskie poglady
                  > Głoszenie faszyzmu, głoszenie dyskryminacji za kolor skóry, narodowość, orienta
                  > cję seksualną, za religię, głoszenie totalitaryzmu. To wszystko jest zakazane,
                  > nawet przez polskie prawo, więc ONR, MW, combat 18 i tym podobne bandy powinny
                  > zostać zdelegalizowane.

Rzecz w tym że nikt tego nie głosi, natomiast Ty głosisz ze polski patriotyzm jest faszyzm i przyrównujesz to do III Rzeszy. Na szczescie jestczsze w Polsce nikt nie każe nawet za tak sku...s.yńkie poglądy. Odpowiedzialnosci karnej jeszcze za to nie ma, choc na odpowiedzialnośc cywilną z art. 24 kc już sie narażasz, gdyby komós chciało sie marnowac czas na Ciebie i wloczyc sie z Toba po sądach.
        • tornson Re: Idea szczytna, ale podłączają się pod nią róż 08.11.11, 15:32
          bmc3i napisał:

> Każdy ma prawo do patriotyzmu, niezależnie jakie poglady wyznaje i nikomu nie m
          > ozna zarzucić że akurat on go zawłaszcza. Mozna kwestionować czyjś patriotyzm,
          > ale nie mozna nikomu odmawiac prawa do niego, jak Ty to robisz.
          Można jak najbardziej i nawet powinno się! Czym grozi głoszenie swojej zdegenerowanej wersji patriotyzmu, przez bandy pokroju ONR, znamy z historii (NSDAP i jej niemiecki "patriotyzm").
          • bmc3i Re: Idea szczytna, ale podłączają się pod nią róż 08.11.11, 15:50
            tornson napisał:

> Można jak najbardziej i nawet powinno się! Czym grozi głoszenie swojej zdegener
            > owanej wersji patriotyzmu, przez bandy pokroju ONR, znamy z historii (NSDAP i j
            > ej niemiecki "patriotyzm").

Po tobie widać, czym grozi brak patriotyzmu
            • panzerviii stawiam na naszych :) będziemy w przewadze 08.11.11, 20:09
              i dokopiemy socjalszwabom :)

insza inszość, że tych patryiotów to w ciemnej ulicy nie chciałbym spotkac :)
              • anton_pl Re: stawiam na naszych :) będziemy w przewadze 08.11.11, 20:16
                Ej! - "tornsonie" napisz otwartym tekstem: czy polska flaga ci przeszkadza?, i jaka wizja państwa ci by odpowiadała?, czy w ogóle zachowałbyś państwowość polską? Nie obraź się za to ostatnie pytanie ale z twoich postów wychodzi że ty za naszym państwem nie przepadasz, a może ja coś niedoczytałem albo źle cię rozumiem?
                • panzerviii Anotn jak leming do Mohera :) 08.11.11, 20:24
                  odpowiedź na to pyatnie jest oczywistą oczywistością.

Większość na tym forum gdyby znalazła się 01.08.1944 w Wawie założyłaby opaski białoczerwone z napisem AK, niektórzy opaski z napisem AL ale dupy by nie dali, niektórzy kryliby się w ruinach,

Tornoson wsiadłby do kolejki wąskotorowej i pojechał do sowietów, i wróciłby utrwalać władzę ludową zimą.
                  • anton_pl Re: Anotn jak leming do Mohera :) 08.11.11, 20:32
                    Panzer - ty mnie od "lemingów" nie wyzywaj :), bo to nieładnie :), zauważyłeś chyba że na wątki polityczne rzadko wchodzę, a na czysto militarnych to i "tornsona" ciężko znaleźć, o polityce piszę na innych blogach...
                    • panzerviii Re: Anotn jak leming do Mohera :) 08.11.11, 20:39
                      Anton słoneczko. To ja jestem Lemingiem, a ty Moherem :)

nie traktuj tego super poważnie. a wiwisekcje umysłu Tornosna sobie daruj. Jesteśmy z dwu różnych ale mimo wszystko polskich plemion, a Tornson, .... coż to może być ciężkie przeżycie.
                      • tornson Re: Anotn jak leming do Mohera :) 08.11.11, 22:02
                        panzerviii napisał:

> Anton słoneczko. To ja jestem Lemingiem, a ty Moherem :)
                        >
                        > nie traktuj tego super poważnie. a wiwisekcje umysłu Tornosna sobie daruj. Jest
                        > eśmy z dwu różnych ale mimo wszystko polskich plemion, a Tornson, ....
                        A Tomson nie wyznaje prymitywnych plemiennych postaw. Mamy XXI wiek, a nie XIX.
                  • tornson Re: Anotn jak leming do Mohera :) 08.11.11, 22:04
                    panzerviii napisał:

> odpowiedź na to pyatnie jest oczywistą oczywistością.
                    >
                    > Większość na tym forum gdyby znalazła się 01.08.1944 w Wawie założyłaby opaski
                    > białoczerwone z napisem AK, niektórzy opaski z napisem AL ale dupy by nie dali,
                    > niektórzy kryliby się w ruinach,
                    >
                    > Tornoson wsiadłby do kolejki wąskotorowej i pojechał do sowietów, i wróciłby ut
                    > rwalać władzę ludową zimą.
                    Sugerujesz że nie walczyłbym z faszystowskim ścierwem? Walczyłbym jak najbardziej, ale oczywiście nie w imię jakiś bogoojczyźnianych bzdetów (w imię tego hitlerowcy rozpętali IIWŚ), ale w imię walki z najgorszą barbarią jaką znał ten świat.
                    • bmc3i Re: Anotn jak leming do Mohera :) 08.11.11, 22:23
                      tornson napisał:

> Sugerujesz że nie walczyłbym z faszystowskim ścierwem? Walczyłbym jak najbardzi
                      > ej, ale oczywiście nie w imię jakiś bogoojczyźnianych bzdetów (w imię tego hitl
                      > erowcy rozpętali IIWŚ), ale w imię walki z najgorszą barbarią jaką znał ten świ
                      > at.

W ramach Waffen SS
                      • tornson Re: Anotn jak leming do Mohera :) 08.11.11, 22:33
                        bmc3i napisał:

> tornson napisał:
                        >
                        > > Sugerujesz że nie walczyłbym z faszystowskim ścierwem? Walczyłbym jak naj
                        > bardzi
                        > > ej, ale oczywiście nie w imię jakiś bogoojczyźnianych bzdetów (w imię teg
                        > o hitl
                        > > erowcy rozpętali IIWŚ), ale w imię walki z najgorszą barbarią jaką znał t
                        > en świ
                        > > at.
                        >
                        >
                        > W ramach Waffen SS
                        Początkowo nie zakumałem o co ci chodzi. Ale potem puknąłem się w czoło, przecież to polski gradjdoł, ostatni chyba kraj gdzie obowiązuje jeszcze Goebbelsowska wizja IIWŚ, stąd gdy mowa o najgorszej barbarii z IIWŚ, to wyznawcom Goebbelsa odruchowo na myśl przychodzą tzw. "Bolszewicy" a nie hitlerowcy.
                • tornson Re: stawiam na naszych :) będziemy w przewadze 08.11.11, 22:00
                  anton_pl napisał:

> Ej! - "tornsonie" napisz otwartym tekstem: czy polska flaga ci przeszkadza?,
                  Nie, tak samo jak nie przeszkadza mi Gryf Kaszubski, herb mojego województwa. To tylko symbol i mam nadzieję że już niedługo tak samo jak Gryf Kaszubski symbol jednego z regionu super-państwa będącego prawdziwym graczem na globalnej scenie i realizującego idee prospołeczne w polityce wewnętrzne.

> i jaka wizja państwa ci by odpowiadała?, czy w ogóle zachowałbyś państwowość pols
                  > ką? Nie obraź się za to ostatnie pytanie ale z twoich postów wychodzi że ty za
                  > naszym państwem nie przepadasz, a może ja coś niedoczytałem albo źle cię rozumi
                  > em?
                  Gardzę państwem, które gardzi swoimi obywatelami i promuje jakąś ciemnotę dla motłochu zamiast konkretnych kwestii wpływających na dobrobyt społeczny. Kato-narodowy patriotyzm służy tylko i wyłącznie temu by robić wodę z mózgu obywatelom, pobudzać w nich najprymitywniejsze plemienne instynkty i to tylko po to by w razie czego ten ogłupiony naród bronił swoich wyzyskiwaczy i ich majątków.
                  Zastanów się, co ci ta gó...ana III czy IV RP dała?
              • tornson "Waszych" fajnych masz kumpli żałosny ludku. 08.11.11, 21:53
                panzerviii napisał:

> i dokopiemy socjalszwabom :)
                >
                > insza inszość, że tych patryiotów to w ciemnej ulicy nie chciałbym spotkac :)
                To w końcu oni twoi czy nie?
            • tornson Re: Idea szczytna, ale podłączają się pod nią róż 08.11.11, 21:52
              bmc3i napisał:

> Po tobie widać, czym grozi brak patriotyzmu
              Brak bogoojczyźnianego patriotyzmu. Grozi przede wszystkim otwartym umysłem, w przypadku jednostek nieszkodliwe dla rządzącej kato-prawicowej sitwy, w przypadku pokaźnego odsetka społeczeństwa grozi destabilizacją kato-narodowego pseudo-ładu społecznego, zerwaniu z bezkrytycznym czczeniem pseudo-autorytetów i chorych prawicowych ideologii.
    • browiec1 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 08.11.11, 22:09
      Ze tak lewactwo jak i ci pseudopatrioci sa siebie warci,niech jada na ustawke i po ptokach.A normalni ludzie niech swietuja.
      A jak lubisz takich "patriotow"
      www.alert24.pl/alert24/1,84880,10601530,Po_debacie_na_temat_marszow_11_listopada___skinheadzi.html
      musisz fryzure zmienic.
      • bmc3i Pierwszy wywazony art. w Wyborczej od 15 lat 11.11.11, 20:41
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,10630967.html

"Tolerancyjna strona? Są zacietrzewieni!"

Łukowski zwrócił uwagę na sposób definiowania uczestników Marszu Niepodległości przez tą bardziej "tolerancyjną stronę", czyli Porozumienie 11. Listopada, które zorganizowało blokadę Marszu o nazwie Kolorowa Niepodległa. - Ich definicja jest uproszczona, wulgarna, nieprawdziwa. Mówią, że to spotkanie faszystów z antyfaszystami. A tymczasem jest to o wiele bardziej złożony problem i takie definicje jeszcze bardziej nakręcają spiralę przemocy. Przemocy, bo gdyby nie policja, to przemoc by się zrealizowała. Pogubilibyśmy się w tym, kto z kim się bije - zaznaczał profesor.

- Jestem zdumiony niskim poziomem refleksji w Porozumieniu 11. Listopada - przyznał socjolog. - Tam są jeszcze większe emocje, niż po drugiej stronie. Jeszcze większe zacietrzewienie, jeszcze większe przekonanie o swojej racji, o swojej nieomylności.
        • browiec1 Re: Pierwszy wywazony art. w Wyborczej od 15 lat 11.11.11, 23:30
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10631350,Krzeminski__mamy_problem_z_tozsamoscia_narodowa___Narodowcy.html
          wiadomosci.onet.pl/regionalne/warszawa/starcia-podczas-obchodow-dnia-niepodleglosci-ataki,1,4904569,region-wiadomosc.html
          • bmc3i Re: Pierwszy wywazony art. w Wyborczej od 15 lat 11.11.11, 23:33
            browiec1 napisał:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,10631350,Krzeminski__mamy_problem_z_tozsamoscia_narodowa___Narodowcy.html
            > wiadomosci.onet.pl/regionalne/warszawa/starcia-podczas-obchodow-dnia-niepodleglosci-ataki,1,4904569,region-wiadomosc.html

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114877,10631433,Prof__Czapinski__ludzie_maja_rozne_wyobrazenia_nt_.html?v=1&pId=15011647&send-a=1#opinion15011647
            Ale "Antyfaszyści" uważaja że wszyscy powinni miec takie jak oni.

Bo jak nie to sprowadzą swoich "europejskich" przyjaciół....

www.youtube.com/watch?v=l-PeRCrIuWM&feature=player_embedded

• browiec1 Re: Pierwszy wywazony art. w Wyborczej od 15 lat 11.11.11, 23:35
              No i co w tej wypowiedzi naszego forumowego Kolegi jest takiego nadzwyczajnego?Ja mysle dokladnie tak samo.
              P.S.Tak mi sie przypomnialo jak to Solidarnosc "znajomych" sciagala...
              • bmc3i Re: Pierwszy wywazony art. w Wyborczej od 15 lat 12.11.11, 00:29
                browiec1 napisał:

> No i co w tej wypowiedzi naszego forumowego Kolegi jest takiego nadzwyczajnego?
                > Ja mysle dokladnie tak samo.
                > P.S.Tak mi sie przypomnialo jak to Solidarnosc "znajomych" sciagala...

Która solidarnosc? Sciagnela ich Antifa
                • browiec1 Re: Pierwszy wywazony art. w Wyborczej od 15 lat 12.11.11, 21:11
                  Tych owszem i mnie to mierzi. Ja mowie jak z pol roku temu Solidarnosc na protesty chciala sciagac do nas "zaprawionych" w bojach zwiazkowcow.
                  • bmc3i Re: Pierwszy wywazony art. w Wyborczej od 15 lat 13.11.11, 00:05
                    browiec1 napisał:

> Tych owszem i mnie to mierzi. Ja mowie jak z pol roku temu Solidarnosc na prote
                    > sty chciala sciagac do nas "zaprawionych" w bojach zwiazkowcow.

Cos wiecej?
                    • browiec1 Re: Pierwszy wywazony art. w Wyborczej od 15 lat 13.11.11, 22:05
                      Ale o czym?Ze byl taki plan?byl.
    • wladca_pierscienii Polacy to "nowi Żydzi" świata zachodniego 09.11.11, 20:20
      anton_pl napisał:

> Odnośnie marszu 11.11.2011 - siły lewackie określają ten patriotyczny marsz jak
      > o faszystowski - ja tu wam przypomnę że bolszewicy w latach 20tych i 30tych tak
      > samo mówili o II RP i o Piłsudskim.

a NKWD tak mówiło o AKowcach...

> Aha i jeszcze Niemce mają przyjechać do Warszawy
      > 11.11.2011 roku żeby nam dać po mordzie, a partia palikota i największy
      > dziennik w kraju im w tym przyklaskuje...

tacy "odważni", bo liczą, że manifestację homo-lewaków będzie ochraniać szpaler policji
      (tak jak podczas Parady Równości Gejów i Transwestytów)

> Co Wy o tym wszystkim sądzicie?

moim zdaniem to tzw. "międzynarodowy spisek gejów i masonów"

szukają "kozła ofiarnego"

słyszałem w radiu wywiad z przedstawicielem
      homo-lewackiej organizacji

mówił, że takie marsze "narodowców" odbywają się co roku
      od upadku komunizmu

wcześniej nikt o nich nie słyszał - to czemu teraz tyle krzyku ?

komuś zależy zrobić z tego aferę
      do tego te namolne reklamy OldSpice Bahamas

komu to się opłaca ? - co prawda są w Polsce
      "EuroGejczycy", którzy chcieliby, żeby taki Murzyn
      usiadł na ich "białym koniu"
      :-/
      ale jest ich w Polsce za mało,
      żeby koszty tej reklamy się zwróciły...

celowo denerwują ludzi, żeby więcej ich poszło na manifestację..

--
      "Chłopaki nie płaczą" - skąd się wzięli Murzyni w Ameryce
      www.youtube.com/watch?v=3K2StVcV1Yo
      • rzewuski1 Re: Polacy to "nowi Żydzi" świata zachodniego 09.11.11, 21:38
        jak napisał browiec lewacy i narodowcy niech prowadza swoja "dyskusje" miedzy sobą najlepiej gdzieś w lesie
        • tornson Re: Polacy to "nowi Żydzi" świata zachodniego 10.11.11, 10:39
          rzewuski1 napisał:

> jak napisał browiec lewacy i narodowcy niech prowadza swoja "dyskusje" miedzy s
          > obą najlepiej gdzieś w lesie
          Znalazł się "zdroworozsądkowiec" (we własnym mniemaniu), dla którego nawoływanie do prześladowań za kolor skóry, narodowość, orientację seksualną jest równoznaczne równoznaczne ze zdecydowanym sprzeciwem przeciw temu. Dałeś tutaj pokaz typowego POlskiego leminga.
      • maxikasek Re: Polacy to "nowi Żydzi" świata zachodniego 09.11.11, 23:48
        Oswiadczenie ŚZŻAK w sprawie Marszu Niepodległości 2011
        "W sprawie Marszu Niepodległości 2011

W ostatnim czasie na łamach niektórych portali internetowych i mediów ukazały się informacje iż Światowy Związek Żołnierzy Armii Krajowej objął patronat honorowy nad Marszem Niepodległości organizowanym w dniu 11 listopada br przez Młodzież Wszechpolską i ONR.
        To nieprawda. Jesteśmy propaństwowym i apartyjnym stowarzyszeniem b.żołnierzy Armii Krajowej i innych organizacji niepodległościowych o statusie Organizacji Pożytku Publicznego. Z racji naszego rodowodu – struktury zbrojnej Polskiego Państwa Podziemnego – która w warunkach okupacji jednoczyła ludzi o różnych przekonaniach politycznych i rodowodach w działaniach dla wspólnego nadrzędnego dobra, odzyskania wolności – programowo unikamy jakiegokolwiek upolitycznienia.
        Tymczasem jesteśmy świadkami jak drogie nam wartości – etos walk o niepodległość i suwerenność , tysiącletnia tradycja kultury łacińskiej i tolerancji są zawłaszczane bądź negowane przez różne ugrupowania dla partyjnych, partykularnych celów. Pojęcie patriotyzmu – a tego naszego odchodzącego pokolenia nie trzeba uczyć –zastępują zgrane ultra nacjonalistyczne, wielkomocarstwowe a nawet szowinistyczne hasła, z drugiej strony kontrowane anarchistycznymi i lewackimi postulatami negowania naszej narodowej, historycznej specyfiki.
        Chcielibyśmy by dzień 11 listopada był radosnym świętem wolności całego społeczeństwa i refleksji historycznej. By łączył a nie dzielił.
        W szeroko nagłaśnianym Marszu Niepodległości być może wezmą udział – w zgodzie z własnymi przekonaniami - niektórzy nasi towarzysze broni. Ale jako osoby prywatne a nie przedstawiciele struktur Związku i bez emblematów organizacyjnych ( np. opasek)
        Rzecznik prasowy ŚZŻAK
        Wwa 7 XI 2011

ppłk w st spocz. Tadeusz Filipkowski"
        • browiec1 Re: Polacy to "nowi Żydzi" świata zachodniego 09.11.11, 23:50
          Szkoda ze ludzie madrzy wymieraja coraz szybciej,a zastepuja ich kombatanci powojenni,o zaslugach jakich swiat nie widzial.
    • browiec1 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 09.11.11, 22:31
      Wy tu o jakims gornolotnym patriotyzmie,a tymczasem
      www.gadu-gadu.pl/przezyl-auschwitz-a-zamecza-go-urzednicy?utm_source=gg&utm_medium=main
    • grogreg Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 09.11.11, 23:57
      Nazista jest nazistą. Polski, niemiecki, amerykański. Jedno gó....
      • anton_pl Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 09:12
        Jak że niszczenie patriotyzmy jest ostatnio w modzie i lansowane w mediach głównego nurtu: to PZPN postanowił się do tego przyłączyć: nasza reprezentacja w piłce nożnej nie będzie miała na koszulkach godła narodowego jeno symbol firmy Nike i logo PZPN, jak tak dalej pójdzie to język urzędowy zmienią na angielski albo niemiecki, nazwe kraju też zmienią, nie będzie już polski tylko np. PozenLand, Prywiślański Kraj itd., a Tusk nic nie może = wiadomo...
        • skandy5 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 10:45
          Przestań pie......ć
        • tornson Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 11:07
          anton_pl napisał:

> Jak że niszczenie patriotyzmy jest ostatnio w modzie i lansowane w mediach głów
          > nego nurtu: to PZPN postanowił się do tego przyłączyć: nasza repr
          > ezentacja w piłce nożnej nie będzie miała na koszulkach godła narodowego
          > jeno symbol firmy Nike i logo PZPN, jak tak dalej pójdzie to jęz
          > yk urzędowy zmienią na angielski albo niemiecki, nazwe kraju też zmienią, nie b
          > ędzie już polski tylko np. PozenLand, Prywiślański Kraj itd., a Tusk nic nie mo
          > że = wiadomo...
          No i co z tego! A co ty masz z tej Polski że tak jej bronisz? Ciepłą posadkę związaną z układem władzy, wtedy bym jakoś tam twoją postawę rozumiał. Ja tam nic nie mam przeciw temu byśmy byli jednym wielkim państwem tak podzielonym:
          www.cciyy.com/Image/europe_nuts_1.gif
          • bmc3i Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 11:14
            tornson napisał:

> No i co z tego! A co ty masz z tej Polski że tak jej bronisz? Ciepłą posadkę zw
            > iązaną z układem władzy, wtedy bym jakoś tam twoją postawę rozumiał.

Uważa ją za swoją ojczyznę. Ale fakt, Ty tego nigdy nie zrozumiesz.

Ja tam nic
            > nie mam przeciw temu byśmy byli jednym wielkim państwem tak podzielonym:
            > www.cciyy.com/Image/europe_nuts_1.gif
            • wujcio44 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 11:18
              bmc3i napisał:

> Uważa ją za swoją ojczyznę. Ale fakt, Ty tego nigdy nie zrozumiesz.

Bezrobotny kretyn ze Słupska za swoją ojczyznę uważa ZSRR. Dlatego jest człowiekiem bez ojczyzny.
            • tornson Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 12:33
              bmc3i napisał:

> Uważa ją za swoją ojczyznę. Ale fakt, Ty tego nigdy nie zrozumiesz.
              Fakt nie rozumiem prymitywnych plemiennych odruchów. Patriotyzm wobec Polski Ludowej, która dawała ludziom pracę, budowała dostępne wszystkim obywatelom szkoły i szpitale, dbała o bezpieczeństwo, także socjalne, obywateli. Patriotyczne odruchy wobec takiego państwa bym zrozumiał. Ale wobec tego Grajdoła który teraz mamy? Co my jako obywatele temu czemuś zawdzięczamy?
          • anton_pl Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 11:49
            tornson napisał:
            > No i co z tego! A co ty masz z tej Polski że tak jej bronisz? Ciepłą posadkę zw
            > iązaną z układem władzy, wtedy bym jakoś tam twoją postawę rozumiał. Ja tam nic
            > nie mam przeciw temu byśmy byli jednym wielkim państwem tak podzielonym:
            > rel="nofollow">www.cciyy.com/Image/europe_nuts_1.gif

Państwo daje ludziom ochronę, bezpieczeństwo, pomaga słabszym, spełnia funkcje organizacyjną itd., zapytaj "tornsonie" Kurdów dlaczego źle im w Turcji?, Iraku?, Iranie?, i mażą o własnym państwie. A co do tej sprawy z PZPN to mnie po prostu obraża że taki buc jak Lato nie tylko wpadł na taki pomysł ale i go przeprowadził - żeby godło narodowe zastąpić logiem PZPN... A co do tej mapy co zapodałeś - to weszliśmy do UE na zasadzie dobrowolności, ale jeśli zmierza to w kierunku federacji to musimy być świadomi że pewne korzyści z tego mogą być, ale i zagrożenia też, i by trzeba zrobić referendum, i zadać pytanie ludziom: czy zgadzają się na utratę niepodległości w zamian za jakieś korzyści z życia w takim imperium jak UE pod kierownictwem Niemiec.

PS. Jesteś ze Słupska? .)
            • bmc3i Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 11:57

> owadził - żeby godło narodowe zastąpić logiem PZPN... A co do tej mapy
              > co zapodałeś - to weszliśmy do UE na zasadzie dobrowolności, ale jeśli z
              > mierza to w kierunku federacji to musimy być świadomi że pewne korzyści
              > z tego mogą być, ale i zagrożenia też, i by trzeba zrobić referendum, i zadać p
              > ytanie ludziom: czy zgadzają się na utratę niepodległości w zamian za jakieś ko
              > rzyści z życia w takim imperium jak UE pod kierownictwem Niemiec.

Jakie referendum? Piszesz o takiej fikcji jaką było referendum akcesyjne do UE, w ktorym zrobiono ludziom wode z mózgu, a jedynym publicznie podawanym argumentem byla mozliwosc legalnej pracy i osiedlania sie na zachodzie? A jak ktos myslal nie po mysli organizatorów to byl wyzywany od frustratów i wysylany na Białorus?

Aby można było mówić o rzetelnym referendum, rząd musi przedstawic społeczenstwu kompletna analize SWOT - kazdy kto liznął nieco zarządzania, wiec co to jest: analiza szans i zagrożeń oraz zysków i strat. Bez tego żadne referendum nie bedzie niczym wiecej niz tylko konkursem pięknosci, kto zrobi piekniejsze parady niczego nei rozumiejacych nastolatków na ulicach - czy ci machaający czerwonymi, czy Ci z niebieskimi balonikami
              • anton_pl Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 12:14
                bmc3i napisał:
                > Jakie referendum? Piszesz o takiej fikcji jaką było referendum akcesyjne do UE,
                > w ktorym zrobiono ludziom wode z mózgu, a jedynym publicznie podawanym argumen
                > tem byla mozliwosc legalnej pracy i osiedlania sie na zachodzie? A jak ktos mys
                > lal nie po mysli organizatorów to byl wyzywany od frustratów i wysylany na Biał
                > orus?

Pisze w tym sensie że zdecydują o tym tzw. elity - a jakie one są to już inna sprawa, może tam i trochę w polskim interesie myślą?, ale dużych pieniędzy bym na to nie postawił.
              • maxikasek Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 12:16
                Dodam do postu matrka- PZPN jest de facto prywatnym stowarzyszeniem, podlegającym do UEFA. KAŻDA próba interwencji rządu w nim kończy się zawieszeniem udziału naszych drużyn w imprezach FIFA i UEFA (czyli wszystkich). Generalnie co rząd może to zmieniając przepisy nie przekazywac PZPN dotacji na kadrę narodową (choc w 2007 i 2008 nie daostali ani grosza) i dodatkowo na edkuację sportową wśród młodziezy (jak mnie pamięc nie myli), ale nie są to jakieś duże kwoty.
                Więc można co najwyżej odciąć się od PZPN i odpuścić sobie Euro2012 (prywatną imprezę UEFA) i inne imprezy piłkarskie. ;-)
                • tornson Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 12:57
                  maxikasek napisał:

> Dodam do postu matrka- PZPN jest de facto prywatnym stowarzyszeniem, podlegając
                  > ym do UEFA. KAŻDA próba interwencji rządu w nim kończy się zawieszeniem udziału
                  > naszych drużyn w imprezach FIFA i UEFA (czyli wszystkich). Generalnie co rząd
                  > może to zmieniając przepisy nie przekazywac PZPN dotacji na kadrę narodową (cho
                  > c w 2007 i 2008 nie daostali ani grosza) i dodatkowo na edkuację sportową wśród
                  > młodziezy (jak mnie pamięc nie myli), ale nie są to jakieś duże kwoty.
                  PZPN już od 2006 nie dostaje ani grosza z budżetu. Gdy sitwa POPiSu, która dorwała się do żłobu i wszędzie wstawiała swoich ludzi (tzw. "odzyskiwanie" tego i tamtego), zdała sobie sprawę że nie tak znowu łatwo "odzyskać" PZPN i zaprowadzić tam IVRPowskie porządki, to wzięli się, wraz z usłużnymi pismakami, za gnojenie tej organizacji. M.in. na złość PZPN ucięli wszelkie dotacje na szkolenie piłkarskiej młodzieży i wsparcie reprezentacji. Dziś PZPN od tych łapudraków z rządu nie dostaje ani grosza.
                  • maxikasek Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 13:35
                    I bardzo dobrze. Szkoda tylko że nie można zdelegalizować tej firmy i niektórzy dalej widzą w nich przedstawicieli polskiej piłki. Jedyna szansa, że inni biznesmeni wygryzą starych komuchów ;-)
                    • bmc3i Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 13:39
                      maxikasek napisał:

> I bardzo dobrze. Szkoda tylko że nie można zdelegalizować tej firmy i niektórzy
                      > dalej widzą w nich przedstawicieli polskiej piłki. Jedyna szansa, że inni bizn
                      > esmeni wygryzą starych komuchów ;-)

Skonczy się Euro, wtedy bedzie mozna na mocy prawa o stowarzyszeniach wprowadzic tam zarzad komisaryczny, napisac nowy statut ktory zrywa z kolesiostwem w tym zwiazku, rozpisac nowe wybory do organow stowarzyszenia, i zrobioc porzadek z ta stajnią Augiasza. Po mistrzostwach to UEFA moze nas sobie zawieszac.
                      • tornson Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 13:48
                        bmc3i napisał:

> Skonczy się Euro, wtedy bedzie mozna na mocy prawa o stowarzyszeniach wprowadzi
                        > c tam zarzad komisaryczny, napisac nowy statut ktory zrywa z kolesiostwem w tym
                        > zwiazku, rozpisac nowe wybory do organow stowarzyszenia, i zrobioc porzadek z
                        > ta stajnią Augiasza. Po mistrzostwach to UEFA moze nas sobie zawieszac.
                        Gówno mogą zrobić. Jeden już próbował, teraz siedzi w pierdlu, drugi też próbował i skompromitowany w kraju musiał uciekać za granicę. Kto następny?
                        A na PZPN, choćby nie wiem jak te POPiSdułki się starały nic znaleźć nie potrafią.
                    • tornson Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 13:43
                      maxikasek napisał:

> I bardzo dobrze. Szkoda tylko że nie można zdelegalizować tej firmy i niektórzy
                      > dalej widzą w nich przedstawicieli polskiej piłki. Jedyna szansa, że inni bizn
                      Dobrze że obcięto polskiej piłce pieniądze na szkolenie młodzieży?
                      • bmc3i Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 13:49
                        tornson napisał:

> maxikasek napisał:
                        >
                        > > I bardzo dobrze. Szkoda tylko że nie można zdelegalizować tej firmy i nie
                        > którzy
                        > > dalej widzą w nich przedstawicieli polskiej piłki. Jedyna szansa, że inn
                        > i bizn
                        > > esmeni wygryzą starych komuchów ;-)
                        > Dobrze że obcięto polskiej piłce pieniądze na szkolenie młodzieży?

Nie wiem czy obcieto, ale jesli oznacza to obciecie pieniedzy na szkolenie mlodziezy ktore dostawal PZPN, to zrobiono dobrze. Jak bowiek szkolil młodzież PZPN widac... To bylo zwykle marnotrastwo.

Zamiast tego, doteacje na szkolenie mlodziezy powinny tak jak w niemczech od kilku lat dostawać bezposrednio kluby, przy jednoczesnym zobowiazaniu do prowadzenia szkolenia minimum tytlu a tylu druzyn mlodziezowych i dzieciecych.
                        • tornson Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 13:51
                          bmc3i napisał:

> Nie wiem czy obcieto, ale jesli oznacza to obciecie pieniedzy na szkolenie mlod
                          > ziezy ktore dostawal PZPN, to zrobiono dobrze. Jak bowiek szkolil młodzież PZPN
                          > widac... To bylo zwykle marnotrastwo.
                          >
                          > Zamiast tego, doteacje na szkolenie mlodziezy powinny tak jak w niemczech od ki
                          > lku lat dostawać bezposrednio kluby, przy jednoczesnym zobowiazaniu do prowadze
                          > nia szkolenia minimum tytlu a tylu druzyn mlodziezowych i dzieciecych.
                          A co ze zgrupowaniami młodzieżowych reprezentacji? A jak szkolę kluby to masz przykład, mistrz Polski bywa że na boisku nie wystawia jednego Polaka, a i tak przegrywa z drużyną z maleńkiego Cypru.
                          • bmc3i Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 14:13
                            tornson napisał:

> bmc3i napisał:
                            >
                            > > Nie wiem czy obcieto, ale jesli oznacza to obciecie pieniedzy na szkoleni
                            > e mlod
                            > > ziezy ktore dostawal PZPN, to zrobiono dobrze. Jak bowiek szkolil młodzie
                            > ż PZPN
                            > > widac... To bylo zwykle marnotrastwo.
                            > >
                            > > Zamiast tego, doteacje na szkolenie mlodziezy powinny tak jak w niemczech
                            > od ki
                            > > lku lat dostawać bezposrednio kluby, przy jednoczesnym zobowiazaniu do pr
                            > owadze
                            > > nia szkolenia minimum tytlu a tylu druzyn mlodziezowych i dzieciecych.

> A co ze zgrupowaniami młodzieżowych reprezentacji?

To nie jest szkolenie mlodzieży sensu stricto - to jest zgrupowanie reprezentacji i inne pieniadze. Szkolenie mlodzieży, to codzienna praca.

A jak szkolę kluby to masz p
                            > rzykład, mistrz Polski bywa że na boisku nie wystawia jednego Polaka, a i tak p
                            > rzegrywa z drużyną z maleńkiego Cypru.

I to jest blad. Ale masz tez przyklad na drugim biegunie - warszawska legia, ktora ma wlasna akademie pilkarską, i wprowadza do I druzyny mlodych polskich pilkarzy. Tyle tylko, ze w takiej FC Barcelonie trenuje 20 tysiecy mlodych pilkarzy, w Szachtarze Donieck 30 tys. A w legii 800....
                          • maxikasek Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 14:28
                            A to już inna para kaloszy. JAk jest walka o awans do Ligi Mistrzów, gdzie jest do podziału po pół miliona euro (rzucam z głowy). To walczą jak lwy. Jak mecz ligowy czy reprezentacji, gdzie ledwie jakieś kilkadziesiąt tysięcy zł, to kalkulują czy lepiej zremisować czy jednak powalczyć o zwycięstwo. I czy wogóle chce im się grać.
                      • maxikasek Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 14:21
                        > Dobrze że obcięto polskiej piłce pieniądze na szkolenie młodzieży?
                        A widziałeś szkolenie młodzieży w wykonaniu PZPN? Czy młody sedzia fundujący flaszkę nadzorującemu go sędziemu po meczu- bo inaczej dostanie złą ocenę- to to szkolenie?
                        Czy całe szkolenie to młodzieżówki przy klubach sportowych (noatebene kto je opłaca- klub czy PZPN)? Bo pieniądze "na szkolenie" szło głównie na pucharki i inne gadżety dla młodziezówek.
                        Pieniądze powinny iśc tam gdzie młodzież się szkoli. Są GUKS-y, są Orliki- więc jest kadra i zaplecze. Czyli najpierw do szkół i samorządów.
                        A wyżej niech się martwi klub jak chce mieć następców.
                        W pracy na szkolenia potrzebne w Twoim zawodzie wysyłają cię związki zawodowe czy zakład pracy?
                    • tornson Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 13:46
                      maxikasek napisał:

Odkąd za polską piłkę klubową wzięli się biznesmeni, leci ona na łeb na szyję, nawet się nie umywa do poziomu na jakim była za "komuchów". Biznesmeni w polskich klubach olewają szkolenie młodzieży, co potem skutkuje brakiem narybku do reprezentacji.
                      Jak widać zacietrzewienie prymitywnego antykomunistycznego betonu totalnie przykrywa jakiekolwiek oznaki zdrowego rozsądku.
                      • maxikasek Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 14:25
                        > Odkąd za polską piłkę klubową wzięli się biznesmeni, leci ona na łeb na szyję,
                        > nawet się nie umywa do poziomu na jakim była za "komuchów". Biznesmeni w polski
                        > ch klubach olewają szkolenie młodzieży, co potem skutkuje brakiem narybku do re
                        > prezentacji.
                        A to dziwne bo mój siostrzeniec ostatnio robił za strzelnicę na bramce, bo 3 najlepszych piłkarzy z jego GUKS-U, podkupił "zawodowy" klub piłkarski do swojej młodzieżówki. Jeszcze chłopaki nie mają kart zawodników, więc nie są własnością klubu...
                        To własnie biznesmeni tchnęli życie w polską piłkę, bo dla nich jej wyższy poziom jest tożsamy z wpływami z reklam. I nie myl polskiej ligi z kadrą narodową, bo tam każdy nagle odkrywa wszystkie swoje kontuzje i traci wolę do gry.
                        • thomas4friends Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 22:24
                          maxikasek napisał:

> A to dziwne bo mój siostrzeniec ostatnio robił za strzelnicę na bramce, bo 3 na
                          > jlepszych piłkarzy z jego GUKS-U, podkupił "zawodowy" klub piłkarski do swojej
                          > młodzieżówki. Jeszcze chłopaki nie mają kart zawodników, więc nie są własnością
                          > klubu...

Co to jest GUKS? Przyznam że nie wiem.
                          • maxikasek Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 23:58
                            GUKS to Gminny Uczniowski Klub Sportowy- od 1994 UKS-y zajmują się promocją sportu wśród dzieci i młodzieży. Są finansowane przez samorządy i rząd ( z puli Lotto).
              • wujcio44 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 12:16
                bmc3i napisał:

> Jakie referendum? Piszesz o takiej fikcji jaką było referendum akcesyjne do UE,
                > w ktorym zrobiono ludziom wode z mózgu, a jedynym publicznie podawanym argumen
                > tem byla mozliwosc legalnej pracy i osiedlania sie na zachodzie? A jak ktos mys
                > lal nie po mysli organizatorów to byl wyzywany od frustratów i wysylany na Biał
                > orus?

A co, wynik był nie po Twojej myśli?
                • bmc3i Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 12:37
                  wujcio44 napisał:

> bmc3i napisał:
                  >
                  > > Jakie referendum? Piszesz o takiej fikcji jaką było referendum akcesyjne
                  > do UE,
                  > > w ktorym zrobiono ludziom wode z mózgu, a jedynym publicznie podawanym ar
                  > gumen
                  > > tem byla mozliwosc legalnej pracy i osiedlania sie na zachodzie? A jak kt
                  > os mys
                  > > lal nie po mysli organizatorów to byl wyzywany od frustratów i wysylany n
                  > a Biał
                  > > orus?
                  >
                  > A co, wynik był nie po Twojej myśli?

Przeciwnie, wynika był po mojej mysli i osobiscie korzystam z tego, ale to nie zmienia faktu ze referendum akcesyjne bylo jedną wieka socjotechnczna manipulacją mainstreamowych elit, a nie rzeczywistym pytaniem o zdanie spoleczeństwa. To ze bylo ppo mojej mysli i ze osobiscie korzystam na przystapieniu Polski do EU, nie kladzie mi bielma na oczy.
            • tornson Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 12:50
              anton_pl napisał:

> Państwo daje ludziom ochronę, bezpieczeństwo, pomaga słabszym, spełnia funkcje
              > organizacyjną itd.,
              Słusznie, powinno dawać. Ale co z tego daje obywatelom Polska? Spełnia jakieś tam funkcje organizacyjne, dobra. A co poza tym? Bezpieczeństwo, może jeszcze socjalne co? Wolne żarty! Ochronę? Przed czym? Przestępczość rośnie, faszystowskie bandy nie są wogóle ścigane, ochrona przed rozszerzająca się gwałtownie biedą to kpina. Pomaga słabszym??? Tego to nawet w przypadku Grajdoła nie skomentuję!!

> zapytaj "tornsonie" Kurdów dlaczego źle im w Turcji?, Iraku
              > ?, Iranie?, i mażą o własnym państwie.
              Ale czy aby napewno to kurdyjskie państwo będzie lepsze? Polakom też było źle za zaborów, marzyli o swoim państwie, a gdy ono powstało los przeciętnego obywatela wcale się nie polepszył, wręcz przeciwnie.

> A co do tej sprawy z PZPN to mnie po pro
              > stu obraża że taki buc jak Lato nie tylko wpadł na taki pomysł ale i go przepr
              > owadził - żeby godło narodowe zastąpić logiem PZPN...
              Tak zrobiło wiele innych federacji piłkarskich. A orzełek w kształcie kulistym jak najbardziej łączy symbol państwa i futbolu (kształt piłki), więc nie wiem o co ten cały lament.

> A co do tej mapy
              > co zapodałeś - to weszliśmy do UE na zasadzie dobrowolności, ale jeśli z
              > mierza to w kierunku federacji to musimy być świadomi że pewne korzyści
              > z tego mogą być,
              My, jako jeden z kilku najnędzniejszych i najgorzej ułożonych krajów UE, możemy tylko na tym skorzystać. Jeśli już to obawiać sfederalizowania i związanego z tym uśrednienia poziomu życia czy też przyjęcia wspólnych gorszych niż u nich standardów, to powinni najbardziej obawiać się Skandynawowie i m.in. właśnie Niemcy.

> ale i zagrożenia też, i by trzeba zrobić referendum, i zadać p
              > ytanie ludziom: czy zgadzają się na utratę niepodległości w zamian za jakieś ko
              > rzyści z życia w takim imperium jak UE pod kierownictwem Niemiec.
              Niemcy (razem nawet z Austrią) to nie będzie nawet 20% populacji federacji. Właśnie teraz, w tej tzw. Europie ojczyzn, gdzie decydują zakulisowe zagrywki przywódców, to Niemcy i Francja mają najwięcej do powiedzenia. W federacji, gdzie o wszystkim będzie decydował wybierany w wyborach powszechnych parlament, nie będą już mogli aż tak dominować. Zresztą należy skończyć wreszcie z tym całym egoizmem narodowym, musimy jako Europa tworzyć zwarty kolektyw.

> PS. Jesteś ze Słupska? .)
              Tak, stamtąd pochodzę. :)
      • wkkr Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 13:40
        grogreg napisał:

> Nazista jest nazistą. Polski, niemiecki, amerykański. Jedno gó....
        =============
        Lewactwo również nie ma ojczyzny.
    • browiec1 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 10.11.11, 13:43
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,10621850,Zawlaszczone_Swieto_Niepodleglosci___To_nie_patrioci_.html
      wyborcza.pl/1,75480,10617103,Czasem_patriotyzm_musi_byc_brutalny.html
      "Czasem patriotyzm musi być brutalny. Trzeba dać komuś w mordę, skopać po nerkach. Pokażemy swoją prawdziwą twarz. Polaków i katolików".
    • bmc3i TVP Kultura 11.11.11, 11:45
      Wczoraj w TVP Kultura mial miejsce fajny program publicystyczny na temat Parady Niepodleglosci. Troje po stornie lewicowej, łącznie z czołowym "antyfaszystowskim" fighterem Gazetty Wyborczej p. red. X oraz trzema przedstawicielami "faszystów" łącznie ze znanym dziennikarzem Rzeczpospolitej p. red. Y, rozdzielanych przez prowadzącego oraz jako arbitra profesora Z. Dziennikarz Gazety. Wyborczej red. X wygadywał takie głupoty, ze az prof. Z po wielokrotnych prostowaniach faktów i idei historycznych z okresu II RP w końcu nie wytrzymał za którymś razem i odpalił mu "proszę douczyć się historii".
    • bmc3i Cytat z Wybiórczej 11.11.11, 13:56
      "Starcie narodowców i antyfaszystów na rogu Wilczej i Marszałkowskiej. Grupę kilkudziesięciu narodowców niosących celtyckie krzyże starła się z antyfaszytami prawdopodobnie z antify. Na widok narodowców antyfaszyści zaczęli do nich biec. Doszło do starcia, lecą kamienie i butelki, trudno powiedzieć, kto pierwszy zaczął."
      • tornson Re: Cytat z Wybiórczej 11.11.11, 16:00
        bmc3i napisał:

> "Starcie narodowców i antyfaszystów na rogu Wilczej i Marszałkowskiej. Grupę ki
        > lkudziesięciu narodowców niosących celtyckie krzyże starła się z antyfaszytami
        > prawdopodobnie z antify. Na widok narodowców antyfaszyści zaczęli do nich bi
        > ec
        . Doszło do starcia, lecą kamienie i butelki, trudno powiedzieć, kto p
        > ierwszy zaczął
        ."
        Faszyzm trzeba miażdżyć w zarodku, jak władze tolerują to ścierwo, to obywatele muszą brać sprawy we własne ręce.
        • anton_pl Re: Cytat z Wybiórczej 11.11.11, 16:20
          Policja powinna najpierw usunąć lewackich chuliganów którzy przecież nielegalnie blokowali ulice, i umożliwić przemarsz manifestacji patriotycznej, ale nawet ich ni ruszyli, teraz możecie się przekonać jakie towarzysze rządzą polską, i jak wykonują rozkazy bolszewików z UE...
          • chateaux Re: Cytat z Wybiórczej 11.11.11, 16:27
            anton_pl napisał:

> Policja powinna najpierw usunąć lewackich chuliganów którzy przecież nielegalni
            > e blokowali ulice, i umożliwić przemarsz manifestacji patriotycznej, ale nawet
            > ich ni ruszyli, teraz możecie się przekonać jakie towarzysze rządzą polską, i j
            > ak wykonują rozkazy bolszewików z UE...
            >

Mi podobała sie relacja video na żywo na stroniw wybiórczej. Nieruchoma kamera skierowana wylacznie na grupę kiboli rzucajacych czymn popadnie w strone Policji. Ani jednego ujęcia samego Marszu Niepoidległości, anie jednej przebitki na bojówki niemieckiej FRA i Antify bijhacych sie na Nowym Świecie z Policja, ale za to w pelnej krasie oświadczenie Krytyki Politycznej że aresztowani ludzie KP to "naziści", to nie od nich...
            • anton_pl Re: Cytat z Wybiórczej 11.11.11, 16:42
              chateaux napisał:
              > Mi podobała sie relacja video na żywo na stroniw wybiórczej.

A czego innego można się spodziewać po GW? :D, ale niektóre lemingi łykają tą propagandę - która jest wymierzona w ich żywotne interesy, ale jako lemingi oczywiście tego nie ogarniają...
              • chateaux Jak naprawde wygląda ten marsz 11.11.11, 16:54
                anton_pl napisał:

> chateaux napisał:
                > > Mi podobała sie relacja video na żywo na stroniw wybiórczej.
                >
                > A czego innego można się spodziewać po GW? :D, ale niektóre lemingi łykają tą p
                > ropagandę - która jest wymierzona w ich żywotne interesy, ale jako lemingi oczy
                > wiście tego nie ogarniają...
                >

... poza kamerami Wyborczej

www.nowyekran.tv/
                • browiec1 Jestescie dumni? 11.11.11, 17:29
                  Mam nadzieje ze wszyscy Koledzy wypowiadajacy sie w tym watku dumni sa ze wspanialej mlodziezy ktora to oczywiscie spokojnie manifestowala spiewajac patriotyczne pisni.A hasla o pedalach,PO,Komoroskim co to jest hanba Polski(jak wiadomo to patiotyczny repertuar) kosmici rzucali. A no i woz TVNu dostal samozaplonu.
                  Mozna nie lubic GW,kazdy ma prawo i nic mi do tego.Ale na pierdoly ktore tu wypisujecie bebechy sie czlowiekowi przewracaja.
                  • chateaux Re: Jestescie dumni? 11.11.11, 17:47
                    browiec1 napisał:

> Mam nadzieje ze wszyscy Koledzy wypowiadajacy sie w tym watku dumni sa ze wspan
                    > ialej mlodziezy ktora to oczywiscie spokojnie manifestowala spiewajac patriotyc
                    > zne pisni.A hasla o pedalach,PO,Komoroskim co to jest hanba Polski(jak wiadomo
                    > to patiotyczny repertuar) kosmici rzucali. A no i woz TVNu dostal samozaplonu.
                    > Mozna nie lubic GW,kazdy ma prawo i nic mi do tego.Ale na pierdoly ktore tu wyp
                    > isujecie bebechy sie czlowiekowi przewracaja.

Na co Ci bebechy sie przerwacają? Że gazeta.tv nie pokazała ani przez moment samego Marszu Niepodległości, skupiając się tylko na kilkunastu kibolach na jego skraju rzucajacych petardy w Policję?

Nie, jest mi bardzo przykro, ze lewicowi faszysci rozpetując nagonkę zniszczyli spontaniczne spoleczne obchody narodowego Święta Niepodległości. Na prawdę jest mi przykro. Gdyby nie bylo całej tej nagonki, calej tej nielegalnej próby zablokowania Marszu, do niczego by nie doszło. Marsz by się odbył, nie przylaczyliby sie do niego kibole, i obyłoby sie bez ekscesów. Tymczasem, gwałcąc konstytucyjne prawo wolnosci zgromadzeń, postepowcy sprowokowali zadymę.

• browiec1 Re: Jestescie dumni? 11.11.11, 18:06
                      Obie manifestacje byly legalne,w obu dzialaly bandy majace na celu tylko rozpie... Tyle ze przed marszem "patrioci" opowiadali jak to czysto patriotyczny bedzie marsz,zadnych pedalow,zadnej polityki,milosc do kraju i blizniego.I co wyszlo?To co zawsze a winna okazuje sie Wyborcza.Dorosnijcie ludzie.
                      A skoro tak sie Wam mlodzi lysi chlopcy podobaja to chyba trzeba postawić pomnik Trzej Przyjaciele z boiska: ONRowiec,Wszechpolak i Kibol(mozna dodac Kibol-katolik,bo tak sami stwierdzili). Zgraja wartych siebie bandytów.
                      • buona_parte Re: Jestescie dumni? 11.11.11, 18:30
                        browiec1 napisał:
                        > Trzej Przyjaciele z boiska: ONRowiec,Wszechpolak i Kibol. Zgraja wartych siebie bandytów.

Albo "Czterech Śpiących z Cokołu" - Czerwonoarmista, UBek, KBWek i NKWDzista :b
                        W nowoczesnym wydaniu - lewak, feminista, homofil i "gandzista" :b

Wyluzuj, wszak browiec to szlachetny trunek...... :)
                        • browiec1 Re: Jestescie dumni? 11.11.11, 18:44
                          Lewakow nie lubie tak samo jak faszystow. A orientacja seksualna innych lub to czy jaraja ziolo malo mnie obchodzi.
                          • buona_parte Re: Jestescie dumni? 11.11.11, 19:16
                            browiec1 napisał:
                            > Lewakow nie lubie tak samo jak faszystow.

Dlatego piszę wyluzuj :))))

Czy lewica tzw. "lewacka" czy lewica narodowa czyli tzw. "faszyści" lub narodowi socjaliści (jeden diabeł - ruch ultralewicowy) to różnicy nie ma :b
                            • browiec1 Re: Jestescie dumni? 11.11.11, 19:30
                              Pelna zgoda,tylko ja tu widze u niektorch brak odrobiny obiektywizmu.ja bym spalowal i jednych i drugich(zadymiarzy rzecz jasna),a tu niektorzy bronia kiboli i innych bandytow jak niepodleglosci a winna wszystkiemu jest Wyborcza.
                              • anton_pl Re: Jestescie dumni? - TAK! 11.11.11, 19:56
                                A wystarczyło rozgonić tych lewaków i marsz by spokojnie poszedł, ale to ludzie od GW, więc pewnie Tusku dzwoni do komendanta policji i mówi: tych lewaków od GW nie ruszajcie, bo jest mi potrzebne poparcie medialne. Komendancie zablokujcie legalny marsz, i tak policja zrobiła doprowadzając do zamieszek, a niemieccy towarzysze siedzieli sobie na środku ulicy. Browiec! - przestań się ośmieszać, z ONR też mi nie po drodze, ale trzeba być sprawiedliwym w ocenach, i bronić swoich przed nasłanymi bandytami z zagranicy...

PS. Hałas się podniósł - bo rządowej telewizji spalili 2 samochody :D
                                • bmc3i Re: Jestescie dumni? - TAK! 11.11.11, 20:45
                                  anton_pl napisał:

> A wystarczyło rozgonić tych lewaków i marsz by spokojnie poszedł, ale to ludzie
                                  > od GW, więc pewnie Tusku dzwoni do komendanta policji i mówi: tych lewaków od
                                  > GW nie ruszajcie, bo jest mi potrzebne poparcie medialne. Komendancie zablokujc
                                  > ie legalny marsz, i tak policja zrobiła doprowadzając do zamieszek, a niemieccy
                                  > towarzysze siedzieli sobie na środku ulicy. Browiec! - przestań się ośmieszać,
                                  > z ONR też mi nie po drodze, ale trzeba być sprawiedliwym w ocenach, i bronić s
                                  > woich przed nasłanymi bandytami z zagranicy...
                                  >
                                  > PS. Hałas się podniósł - bo rządowej telewizji spalili 2 samochody :D

Co ty chranisz, jak policja doprowadzila do zamieszek? Tylko dzieki Policji nie polała sie krew szerszym strumieniem.
                                • browiec1 Re: Jestescie dumni? - TAK! 11.11.11, 23:33
                                  Anton z przykroscia mowie ale Ty sie chlopie lecz,choc nie wiem czy nie jest za pozno.
                                  Lewakow akurat pierwszych aresztowali,z ostatnich informacji ok 100 Niemcow.
                                  Bronic swoich? Znaczy ze jak lysy gnoj z ONR czy jakis kibol wali kostka w obcych(tak wynika z tego co piszesz) policjantow jest ok?
                                  "Hałas się podniósł - bo rządowej telewizji spalili 2 samochody :D" - a tu juz sie tak osmieszyles ze szkoda gadac. poza tym oberwali dziennikarze roznych stacji i mediow.TVNowi spalili dwa,rozwalili tez Polsatowi,samochod Polkiego Radia i chyba cos jeszcze.Dobrze ma ten rzad z mediami.
                                • maxikasek Re: Jestescie dumni? - TAK! 12.11.11, 14:06
                                  Anton wybacz ale po prsotu pieprzysz....
                      • bmc3i Re: Jestescie dumni? 11.11.11, 18:54
                        browiec1 napisał:

> Obie manifestacje byly legalne,w obu dzialaly bandy majace na celu tylko rozpie
                        > ... Tyle ze przed marszem "patrioci" opowiadali jak to czysto patriotyczny bedz
                        > ie marsz,zadnych pedalow,zadnej polityki,milosc do kraju i blizniego.I co wyszl
                        > o?

Czy Ty w ogóle czytasz co się do Ciebie pisze? Dlaczego rok temu nie było takich zadym?

To co zawsze a winna okazuje sie Wyborcza.Dorosnijcie ludzie.
                        > A skoro tak sie Wam mlodzi lysi chlopcy podobaja to chyba trzeba postawić pomni
                        > k Trzej Przyjaciele z boiska: ONRowiec,Wszechpolak i Kibol(mozna dodac Kibol-ka
                        > tolik,bo tak sami stwierdzili). Zgraja wartych siebie bandytów.

Ty dorośnij. Może czasem warto by zmienić okulary.

Żałuj że nie ogladałes wczoraj programu publicystycznego w TVP Kultura 9 nie wiem jaki miał tytuł, bo wlączyłem niestety juz w czasie trwania), w ktorym uczestniczyły dwie strony sporu oraz redaktor prowadzący oraz jakis bardzo znany profesor - nie znam nazwiska ale z facjaty postać bardzo publiczna - jako arbitrzy. Uczestniczacy w programie jako strona Pan Blumsztajn, dziennikiarz Wyborczej był z jednej strony bardzo agresywny, rzucał epitetami, a z drugiej w swojej argumentacji robił mnóstwo błędów historycznych, dotyczacych przedwojennego ONR-u, Dmowskiego, itp - ktore co chwila prostował ów profesor, w końcu za któryms razezem nawet on nie wytrzymał i wprosti kazał Blumsztajnowi douczyć sie historii (własnie takimi slowami). Uczestniczacy po drugiej stronie barykady dziennikarz Rzeczpospolitej, wprost zarzucił Wyborczej kłamstwa przy opisie, tego, tego, i tego - po czym wezwał Wyborczenia do wytoczenia mu procesu z powodu tego publicznego oskarżenia ją o kłamstwa, tak aby mógł przed sadem udowodnić ze Wyborcza kłamała.
                        • browiec1 Re: Jestescie dumni? 11.11.11, 19:15
                          wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/308090,swieto-niepodleglosci-tradycyjnie-bedzie-zadyma.html
                          Z tamtego roku,zeby byla jasnosc.
                          Teraz wlasnie ogladalem rozne wiadomosc,oberwali dziennikarze nie tylko TVN,zniszczono tez wozy innych stacji,zaatakowano dziennikarzy innaych stacji.Nie bylo to lewactwo.
                          Lewakow wylapali na poczatku,po zaatakowaniu Policji.Jednak to zadyma narodowcow byla najwieksza na Pl.Konstytucji i w starciach z nimi rannych zostalo 9 policjantow.Wiec nie truj.
                          Mam nadzieje ze wprowadza mozliwosc zakazu manifestacji-wieksozsc Polakow potrafi sie swietnie bawic bez oszolomow z tej czy inne strony. A teraz wielu jak widze Twoich ulubiencow myli patriotyzm z nacjonalizmem.
                          Co do drugiej czesci-nie wiem nie ogladalem,ale chyba Ty sobie lepiej kup okulary-co to o czym piszesz ma do rzeczy? narodowcy to tacy sami bandyci (a moim zdaniem wieksi) jak to lewactwo co sie zjechalo.Tylko ze tamci bandyci byli przyjezdni a ci nasi,patriotyczno-polscy,Wasi bohaterowie.Gratulacje.
                          • bmc3i Re: Jestescie dumni? 11.11.11, 19:48
                            browiec1 napisał:

> wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/308090,swieto-niepodleglosci-tradycyjnie-bedzie-zadyma.html
                            > Z tamtego roku,zeby byla jasnosc.
                            > Teraz wlasnie ogladalem rozne wiadomosc,oberwali dziennikarze nie tylko TVN,zni
                            > szczono tez wozy innych stacji,zaatakowano dziennikarzy innaych stacji.Nie bylo
                            > to lewactwo.
                            > Lewakow wylapali na poczatku,po zaatakowaniu Policji.Jednak to zadyma narodowco
                            > w byla najwieksza na Pl.Konstytucji i w starciach z nimi rannych zostalo 9 poli
                            > cjantow.Wiec nie truj.
                            > Mam nadzieje ze wprowadza mozliwosc zakazu manifestacji-wieksozsc Polakow potra
                            > fi sie swietnie bawic bez oszolomow z tej czy inne strony. A teraz wielu jak wi
                            > dze Twoich ulubiencow myli patriotyzm z nacjonalizmem.
                            > Co do drugiej czesci-nie wiem nie ogladalem,ale chyba Ty sobie lepiej kup okula
                            > ry-co to o czym piszesz ma do rzeczy? narodowcy to tacy sami bandyci (a moim zd
                            > aniem wieksi) jak to lewactwo co sie zjechalo.Tylko ze tamci bandyci byli przyj
                            > ezdni a ci nasi,patriotyczno-polscy,Wasi bohaterowie.Gratulacje.

Browiec, tak na spokonie - zastanów się. Grupa kilku organizacji chciała zosgranizować patriotyczny marsz na świeto Niepodległosci. Zgodnie z art. Art. 57. Konstytucji RP

Każdemu zapewnia się wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i uczestniczenia w nich. Ograniczenie tej wolności może określać ustawa.

To oznacza, że każdy obywatel ma prawo organizować zgromadzenia publiczne w roznych celach, w tym manifestacji swoich pogladów, o ile tylko te poglądy nie naruszaja przepisów powszechni obowizujacego prawa. To prawo wprowadza ograniczenia w postaci zaakazu manifestowania pogladów uznawanych przez polskie prawo za zabronione oraz ogranicza zgroamdzenia wylacznie do form pokojowych, czyli m.in. zakaz zadym mowiac jezykiem potocznym. Przeprowadzenie zgromadzenia nie wymaga niczyjej zgody,m lecz wymaga rejestracji, a organ rejestrujący ma prawo wydania zakazu o ile istnieja faktyczne lub prawne przeslanki wskazujace na to ze zgromadzenie moze byc sprzeczne z prawem. W takim przypadku jednak, orgranizaqtorom przysluguje prawo odwolania, a ostatecznie takze do wniesienia sprawy do sadu przeciwko organowi ktory odmowil zgody. I to jest normalna procedura prawno administracyjna w zgkresie zgormadzen. Nikt wiecej nie ma prawa ograniczac czyjejs wolnosci zgromadzen, w tym poprzez jakiekolwiek blokady, bo stanowi to wprost naruszenie konstytucyjnej wolnosci zgromadzen. Tymczasem Wyborcza wraz ze swoimi pupilkami z ugrupowan lewicowych i skrajnie lewicowych, zrobila organizatorow i ludzi ktorzy chceili pojsc w tej manifestacji faszysttów, mimo ze jak okazalo sie wczoraj w programie TV o ktorym pisalem wczensiej prowodyr calej zadymy z blokadą, pan red. Blumsztajn nie odróżnia nawet faszystów od nazistów, a faszyzmu od nazizmu, co profesor-arbiter musial mu wyjasniac.

I teraz, Cala ta Antifa wspierana przez aktywnie udzielajacego sie w imieniu Gazety Wyborczej na wszystkich frontach tej sprawy red. Blumsztajna postanowila sobie, ze ona wbrew konstytucji zablokuje legalny zarejestrowany marsz. Tylko dla kompletnego idioty nie było oczywiste ze to bedzie stanowilo prowokację, ze tylko z tego powodu pojda na Marsz Niepodleglosci ludzie, ktorzy w innych warunkach nawrt nie spojrzeliby na relacje z niej w TV.

I o to wlasnie chodzilo tej calej Antifie i Wyborczej - o sprowokowanie do zamieszek, o to aby skompromitowac Marsz Niepodleglosci, poprzez przylaczenie do niego kibioli i zwyklyuch chuliganów zyjących na codzien z "ustawek". Powiedz -c zemu mialo sluzyc zaproiszenie przez antufe skrajnych lewakow, ktorzy 2 lata temu palili domy, samochody i komisraiaty ppolicji w Strasblourgu? No powiedz browiec, czemu to mialo sluzyc? Powiesz ze nie po to aby doszlo do zadym?

• bmc3i Polecam ten artykuł 11.11.11, 19:55
                              warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,10631027,Prezydent_po_marszu__trzeba_zaostrzyc_prawo.html

Chodzi o wprowadzenie zakazu rejestracji dwóch zgromadzeń w tym samym miejscu, by nie dochodziło więcej do takich sytuacji jak np. na pl. Konstytucji - mówi prezydent Warszawy. - Prezydencka nowela wprowadzi także zakazy używania środków pirotechnicznych podczas protestów i zasłaniania twarzy, tak jak już to zapisano w ustawie o imprezach masowych.

Świetna inicjatywa

• browiec1 Re: Polecam ten artykuł 11.11.11, 23:31
                                A co ja napisalem wczesniej?
                              • maxikasek Re: Polecam ten artykuł 12.11.11, 14:04
                                Prezydencka nowela wprowadzi także zakazy używania środ
                                > ków pirotechnicznych podczas protestów i zasłaniania twarzy, tak jak już to zap
                                > isano w ustawie o imprezach masowych.[
                                To jak policja bez kasków? ;-)
                                • bmc3i Re: Polecam ten artykuł 12.11.11, 14:26
                                  maxikasek napisał:

> Prezydencka nowela wprowadzi także zakazy używania środ
                                  > > ków pirotechnicznych podczas protestów i zasłaniania twarzy, tak jak już
                                  > to zap
                                  > > isano w ustawie o imprezach masowych.[
                                  > To jak policja bez kasków? ;-)

Mi jednak najbardziej podoba sie pomysl zakazu organizaowania dwoch marszow w jednym czasie i miejscu.

To bowiem skandal, ze Ratusz wydal zgode na organizacje tej calej "kolorowej" mimo ze jego organizatorzy otwarcie mówili ze jego celem jest zablokowanie "Marszu", czyli konfrontacja
                                  • maxikasek Re: Polecam ten artykuł 12.11.11, 19:11
                                    Dokładnie, ale chyba pamiętasz co się działo jak ratusz nie wydał zgody na serię pikiet w/s konopii, tłumacząc że to spraralizowałoby miasto. Wojewoda poparł , a NSA zakaz przepadł, bo jak podanow uzasadnieniu"
                                    "Nie można ograniczać praw obywatelskich opierając się tylko na domniemaniu zjawisk niekorzystnych".
                                    Były też jakies inne srpawy, kiedy ratusz nie wydał zgody, a potem sąd orzekł że niezgodnie z prawem.
                                    I tu podejrzewam byłoby tak samo, co najwyżej odciągnęło by tą sprawę o rok.
                                    Co innego jak ktoś zaproponuje zmiany, nie będące sprzeczne z Konstytucją, któr ejasno i klarownie "pomogą" urzędnikowi w umotywowaniu decyzji.
                                    • bmc3i Re: Polecam ten artykuł 12.11.11, 19:48
                                      maxikasek napisał:

> Dokładnie, ale chyba pamiętasz co się działo jak ratusz nie wydał zgody na seri
                                      > ę pikiet w/s konopii, tłumacząc że to spraralizowałoby miasto. Wojewoda poparł
                                      > , a NSA zakaz przepadł, bo jak podanow uzasadnieniu"
                                      > "Nie można ograniczać praw obywatelskich opierając się tylko na domniemaniu zja
                                      > wisk niekorzystnych".
                                      > Były też jakies inne srpawy, kiedy ratusz nie wydał zgody, a potem sąd orzekł ż
                                      > e niezgodnie z prawem.
                                      > I tu podejrzewam byłoby tak samo, co najwyżej odciągnęło by tą sprawę o rok.
                                      > Co innego jak ktoś zaproponuje zmiany, nie będące sprzeczne z Konstytucją, któr
                                      > ejasno i klarownie "pomogą" urzędnikowi w umotywowaniu decyzji.

Dokladnie. Z jednej strony mamy konstytucję i gwarancje wolnosci zgromadzen, a zdrugiej interesy bespieczenstwa panstwa i spoleczenstwa, i pewne ograniczenia w zwiazku z tym powinny byc. Pamietam tamta sprawe o ktorej piszesz, i wowczas rzeczywiscie przecwiczylismy pewne niekorzystne rozwiazania prawne, teraz bylo podobnie - roznica polegala jednak na tym, ze w tym przypadku nie bylo domniemania jakichs zachowan sprzecznych z prawem, lecz organizatorzy tej drugiej manifestacji wprost i otwarcie mowili ze ich celem jest zablokowanie pierwszej z nich. Nie wiem dlaczego Ratusz nie zarządzał chociaz zmiany trasy, tak aby nie bylo mozliwe wzajemne spotkanie sie tych dwoch grup. Przeciez MN mial isc na poludniu Śródmiescia, a wiec cala północna strona byla wolna, lacznie ze Starym Miastem a nawet Grobem Nieznanego Żołnierza na placu Piłsudskiego była wolna. Zapewne jednak KN nie zgodzila by sie na taka trase, bo wowczas nie mieli byc celu swojej demonstracji, a przeciez oni nie chcieli robic marszu z okazji Świeta NIepodleglosci dla samego świeta, lecz wlasnie po to aby zablokowac MN. Zmiana trasy podważalaby wiec sens calego ich marszu,
                                      • browiec1 Re: Polecam ten artykuł 12.11.11, 21:22
                                        "nie bylo domniemania jakichs zachowan sprzecznych z prawem" - zarujesz?Sami urzednicy o tym mowili ze maja doskonale przyklady z lat poprzednich.
                                        Swoja droga to obie grupy mialy byc blisko,za blisko,tyle ze rozdzialone przez Policje.A zawiodlo policyjne dowodzenie.
                                        • bmc3i Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 00:08
                                          browiec1 napisał:

> "nie bylo domniemania jakichs zachowan sprzecznych z prawem" - zarujesz?Sami ur
                                          > zednicy o tym mowili ze maja doskonale przyklady z lat poprzednich.

Mam na mysli brak domniemania zachowań sprzecznych z prawem po stronie organizatorów Kolorowej Niepodleglej, bo oni bez ogródek mowili ze chodzi im o "zablokowanie Marszu Niepodleglosci". Nie bylo tu pola do domniemania, bo wszystko bylo od samego poczatku jasne.

> Swoja droga to obie grupy mialy byc blisko,za blisko,tyle ze rozdzialone przez
                                          > Policje.A zawiodlo policyjne dowodzenie.

I wlasnie o to chodzi, aby wprowadzic takie zmiany w prawie, aby nie mogly byc blisko siebie
                                          • browiec1 Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 22:08
                                            I ja tego nie kwestionuje,pisze ze nalezaloby zakazac obu demonstracji,bo jesli chodzi o prawice to akurat juz historie maja bogata w rozwalke.
                                            Pewnie nie ogladales w sobote Faktow ale byly w calosci poswiecone tej bijatyce i bardzo obiektywne zeby byla jasnosc.
                                            Okazalo sie ze najbardziej zawalili sprawe dowodcy policyjni,obawiajacy sie twardych dzialan zeby nie posadzono ich o prowokowanie walk. A szeregowi policjanci czekali na rozkazy bo bali sie samodzielnej inicjatywy.takie prawo mamy,co juz tu nie raz wspominalismy,ze policjant bardziej od braku dzialania boi sie podejmowac interwencje.
                                            • bmc3i Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 22:36
                                              browiec1 napisał:

> I ja tego nie kwestionuje,pisze ze nalezaloby zakazac obu demonstracji,bo jesli
                                              > chodzi o prawice to akurat juz historie maja bogata w rozwalke.

Nie mozna zakazac komus demonstracji, jesli nie wykaże sie twardych dowodów na to ze dojdzie do ruchawek, w związku z czym przeprowadzenie demonstracji zagraża bezpieczeństwu spoleczemu.

> Pewnie nie ogladales w sobote Faktow ale byly w calosci poswiecone tej bijatyce
                                              > i bardzo obiektywne zeby byla jasnosc.
                                              > Okazalo sie ze najbardziej zawalili sprawe dowodcy policyjni,obawiajacy sie twa
                                              > rdych dzialan zeby nie posadzono ich o prowokowanie walk. A szeregowi policjanc
                                              > i czekali na rozkazy bo bali sie samodzielnej inicjatywy.takie prawo mamy,co ju
                                              > z tu nie raz wspominalismy,ze policjant bardziej od braku dzialania boi sie pod
                                              > ejmowac interwencje.

To jest smutne, a z drugiej storny mamy pojedynczych policjantów podejmujacych takie dzialania jakie walkowalismy tu na filmie przez 2 dni.
                                              • browiec1 Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 22:38
                                                Ale wlasnie te przeslanki byly-poprzednie marsze niepodleglosci.
                                                Co do Policjanta to sie trafil jakis nadgorliwy,za co poniesien konsekwencje.Mimo ze warunki byly prawie wojenne. Smutnijesze jest to ze material dowodowy okazal sie tak slaby ze prawie wszystkich bandziorow wypuszczono.
                                                • bmc3i Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 22:55
                                                  browiec1 napisał:

> Ale wlasnie te przeslanki byly-poprzednie marsze niepodleglosci.
                                                  > Co do Policjanta to sie trafil jakis nadgorliwy,za co poniesien konsekwencje.Mi
                                                  > mo ze warunki byly prawie wojenne. Smutnijesze jest to ze material dowodowy oka
                                                  > zal sie tak slaby ze prawie wszystkich bandziorow wypuszczono.

No wlasnie boję sie ze bylo znacznie gorzej - bylpoby bowiem zupelnie nieprawdopodobnym zbiegiem okoliczniosci, gdyby tpo byl tylko ten jedne nadgorliwy, wyjatkowy policjant, i akurat tego wlasnie uchwycil ktos kamerą. Nie uwzasz? To jak trafienie w totolotka...
                                                  • browiec1 Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 22:59
                                                    Wiadomo ze jak sie mobilizuje sily o takich rozmiarach komus puszcza nerwy,to tez tylko ludzie,szczegolnie jesli musza stac bez reakcji kiedy z drugiej strony ktos ich bezkarnie(i bez strachu) atakuje.
                                                  • bmc3i Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 23:04
                                                    browiec1 napisał:

> Wiadomo ze jak sie mobilizuje sily o takich rozmiarach komus puszcza nerwy,to t
                                                    > ez tylko ludzie,szczegolnie jesli musza stac bez reakcji kiedy z drugiej strony
                                                    > ktos ich bezkarnie(i bez strachu) atakuje.

I dlatego przez kilka minut kopie i oklada sie na wszystkie sposoby leżącego na ulicy człowieka z biało-czerwoną flaga, ktory nic nikomu nie zrobil poza tym że szedł chodnikiem?
                                                  • browiec1 Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 23:16
                                                    Ale teraz to o ktorym wypadku piszesz?
                                                  • bmc3i Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 23:29
                                                    browiec1 napisał:

> Ale teraz to o ktorym wypadku piszesz?

O tym z filmu
                                                  • browiec1 Re: Polecam ten artykuł 14.11.11, 00:28
                                                    No wiem ze z filmu,pytam z ktorego,bo jesli chodzi o tego z tym brutalnym policjantem to jest kilka sekund a nie minut.
                                                    Przy okazji,to jest dosc ciekawe,az sie zdziwilem ze on moze sensownie mowic
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/12,114927,10636945,Debata__po_bandzie__o_Patriotyzmie_w_Radio_Roxy.html
                                      • maxikasek Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 14:36
                                        Własnie oglądałem jakiś program i przypomniano , że w 2004 próbowano wprowadzić podobne zmiany i TK unieważnił je.
                                        • bmc3i Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 14:44
                                          maxikasek napisał:

> Własnie oglądałem jakiś program i przypomniano , że w 2004 próbowano wprowadzić
                                          > podobne zmiany i TK unieważnił je.

Trzeba by znać szczególy i tamtych propozycji i orzeczenia trybunału, bo bez tego rozmawiamy na zbyt duzym poziomie ogólnosci.
                                    • browiec1 Re: Polecam ten artykuł 12.11.11, 21:18
                                      Wlasnie to maja wprowadzic o czym wspominasz na koncu,w sposob nie wymagajacy zmiany konstytucji.
                                  • browiec1 Re: Polecam ten artykuł 12.11.11, 21:17
                                    Na konfrontacje nastawialy sie obie strony,nie ma tu czego ukrywc.Tyle ze jak pisalem lewacy nauczeni poprzednimi latami sciagneli tym razem zbrojne ramie.I wszyslo to co widzielismy.
                                    • bmc3i Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 00:09
                                      browiec1 napisał:

> Na konfrontacje nastawialy sie obie strony,nie ma tu czego ukrywc.

Jakieś podstawy takiego twierdzenia?

Tyle ze jak p
                                      > isalem lewacy nauczeni poprzednimi latami sciagneli tym razem zbrojne ramie.I w
                                      > szyslo to co widzielismy.
                                      • browiec1 Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 22:10
                                        Wypowiedzi obu stron?
                                        • bmc3i Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 22:37
                                          browiec1 napisał:

> Wypowiedzi obu stron?

Ja znam tylko wypowiedzi jednej strony o zamiarze zablokowania wrażego marszu.
                                          • browiec1 Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 22:40
                                            A ja wypowiedzi ludzi udajacych sie na MN ze trzeba bedzie brutalnie nauczyc lewakow gdzie ich miejsce.
                                            • bmc3i Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 22:53
                                              browiec1 napisał:

> A ja wypowiedzi ludzi udajacych sie na MN ze trzeba bedzie brutalnie nauczyc le
                                              > wakow gdzie ich miejsce.

Ale tpo znasz wypowiedzi pojedynczych, konkretnych ludzi, czy calej organizacji, jak w przypadku Antify i Krytyki Politycznej?
                                              • browiec1 Re: Polecam ten artykuł 13.11.11, 23:01
                                                Ludzi organizujacych sie na napie...nke w czasie marszu.
                                                P.S.Lewactwo cos mowilo ze beda bic uczestnikow marszu?
                                                A co do roznych deklaracji to teraz jedna i druga strona bedzie sie bawic w ciuciubabke
                                                www.gadu-gadu.pl/nie-zapraszalismy-zadnych-bojowek?utm_source=gg&utm_medium=main
                                                No i calkiem madra wypowiedz
                                                www.gadu-gadu.pl/prawicowe-bojowki-kiboli-hasaly-jak-na-dzikich-polach
                                • browiec1 Re: Polecam ten artykuł 12.11.11, 21:24
                                  "To jak policja bez kasków?" - znaczy ze nie ma sensu czy o cos innego chodzilo?:)
                            • browiec1 Re: Jestescie dumni? 11.11.11, 23:43
                              Po pierwsze-prawo ma sie zmienic co juz pisalem wczesniej,bardzo dobrze.
                              Po drugie jak Ci uowodnilem wczesniej marsze antymarsze i blokady byly od dawna,za kazdym razem.
                              Po trzecie powtarzam nasty raz ze i lewactwo i ci nasi "patrioci" to zwykla zbieranina bandytow.
                              Po czwarte-pytasz czemu ich zaprosli lewicowcy?moge sie tylko domyslac,znudzilo im sie widocznie zbieranie razow od "prawicy" to przyszli z kolegami,jak w szkole.
                              "skompromitowac Marsz Niepodleglosci" - srodowiska ktore biora w nim udzial same go kompromituja.
                              "poprzez przylaczenie do niego kibioli i zwyklyuch chuliganów zyjących na codzien z "ustawek"" - a biedni organizatorzy nic nie wiedzieli,szczegolnie ze sami "zainteresowani" mowili o tym od paru dni. Caly ten marsz to jedna wielka prowokacje a idioci z drugiej strony daja sie na to nabierac.

i na koniec
                              "To prawo wprowadza ograniczenia w postaci zaakazu manifestowania pogladów uznawanych przez polskie prawo za zabronione" - takie wlasnie nie raz i nie dwa na tych marszach ONR padaly. Od dawna.
                              Najzabawniejsze jest to ze jak juz byla rozwala organizatorzy marszu sie odcieli i wszystko gra.Ubaw po pachy.
                              • bmc3i Re: Jestescie dumni? 12.11.11, 00:37
                                browiec1 napisał:

> Po pierwsze-prawo ma sie zmienic co juz pisalem wczesniej,bardzo dobrze.
                                > Po drugie jak Ci uowodnilem wczesniej marsze antymarsze i blokady byly od dawna
                                > ,za kazdym razem.
                                > Po trzecie powtarzam nasty raz ze i lewactwo i ci nasi "patrioci" to zwykla zbi
                                > eranina bandytow.

Nie prawda - narodowcy robili demonstracje z okazji dnia niepodleglosci, a Antifowcy robili swoja tylko po to aby przeszkodzic tym pierwszym. Tylko po to i nie ukrywali sie z tym - trabili o tym glosno w gazetach. Nie widzisz tej roznicy?

> Po czwarte-pytasz czemu ich zaprosli lewicowcy?moge sie tylko domyslac,znudzilo
                                > im sie widocznie zbieranie razow od "prawicy" to przyszli z kolegami,jak w szk
                                > ole.

Nie,. chciali miec wsparcie z zagranicy w przerwaniu MN

> "skompromitowac Marsz Niepodleglosci" - srodowiska ktore biora w nim udzial sam
                                > e go kompromituja.'

Gowno prawda, jakby powidzial misza kaza, masz wyprany mozg. Sorry, chcialem tylko posluzyc sie ta stylistyką W dzisiejszytch zadymach nie uczdesnitczyl nikt z ugfruypowan bioracych udzial w MN - z tej strony barykady naparzali sie z policja tylko ci ktorzy przylaczyli sie do niej dla samych rozrób - "chłopaki z miasta". I to bylo widac i w trakcie i po zakonczeniu marszu wszyscy, juz dawno bylo po marszu, sie juz rozeszli, a oni dalej naparzali sie z policją na placu konstytucji

> "poprzez przylaczenie do niego kibioli i zwyklyuch chuliganów zyjących na codzi
                                > en z "ustawek"" - a biedni organizatorzy nic nie wiedzieli,szczegolnie ze sami
                                > "zainteresowani" mowili o tym od paru dni. Caly ten marsz to jedna wielka prowo
                                > kacje a idioci z drugiej strony daja sie na to nabierac.
                                >
                                > i na koniec
                                > "To prawo wprowadza ograniczenia w postaci zaakazu manifestowania pogladów uzna
                                > wanych przez polskie prawo za zabronione" - takie wlasnie nie raz i nie dwa na
                                > tych marszach ONR padaly. Od dawna.

No jakie? Tylko nie powoluj sie na Wyborczą, bo ja wczoraj widzialem w TV jak sie Blumsztajn platał nie nie potrafil za bardzo nic powidziec na bardzo podobne pytanie, poza jakimis durnymi "Polska dla Polaków". A takie hasla nie lamia zadnego prawa.

> Najzabawniejsze jest to ze jak juz byla rozwala organizatorzy marszu sie odciel
                                > i i wszystko gra.Ubaw po pachy.

j/w
                                • browiec1 Re: Jestescie dumni? 12.11.11, 21:35
                                  1.A nie widziales wczesniejszych "imprez" tych patriotow?Jak i tego co wykrzykiwali podczas marszu?
                                  2."Nie,. chciali miec wsparcie z zagranicy w przerwaniu MN"-no wlasnie to napisalem.Wczesniej dostawali lomot od prawicowych bojowek to teraz sciagneli swoje.
                                  3.Jesli chodzi o punkt:Gowno prawda.
                                  Organizatorzy od kilku dni wiedzieli ktos sie do nich dolaczy,albo uwazasz ich za debili,albo dokladnie wiedzieli ze kibole beda i sie przydadza.pozniej soe od nich odetniemy i luz.
                                  Natomiast to co napisalem wczesniej dotyczylo organizacji ktore ten marsz organizuja,nawet gdyby(w co nie wierze) byli teraz swieci jak aniolki.Poza tym czyj marsz skonczyl sie na placu Konstytucji?

Chcesz (to do ostatniego punktu) to sobie poszukaj,naprawde latwe,tak na szybko'
                                  imageshack.us/photo/my-images/51/onr550.jpg/
                                  azrael.jogger.pl/files/onr-salut.jpg
                                  Wszechpolacy tez to bardzo lubia.

P.S.Wpadlo mi przypadkiem w rece,mimo ze Wyborcza-to z tamtego roku
                                  warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8648987,Jak_marsz_ONR_u_wygladal_od_srodka__Bylismy_wsrod.html
                                  • bmc3i Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 00:14
                                    browiec1 napisał:

> 1.A nie widziales wczesniejszych "imprez" tych patriotow?Jak i tego co wykrzyki
                                    > wali podczas marszu?
                                    > 2."Nie,. chciali miec wsparcie z zagranicy w przerwaniu MN"-no wlasnie to napis
                                    > alem.Wczesniej dostawali lomot od prawicowych bojowek to teraz sciagneli swoje.

Swoje? Chcesz powidziec ze odpryski dawnej Frakcji Czerwonej Armii i Bader Mainchow to swoi dla Antify? Czy w ogole dla Polaków

> 3.Jesli chodzi o punkt:Gowno prawda.
                                    > Organizatorzy od kilku dni wiedzieli ktos sie do nich dolaczy,albo uwazasz ich
                                    > za debili,albo dokladnie wiedzieli ze kibole beda i sie przydadza.pozniej soe o
                                    > d nich odetniemy i luz.

Udowodnij to.

> Natomiast to co napisalem wczesniej dotyczylo organizacji ktore ten marsz organ
                                    > izuja,nawet gdyby(w co nie wierze) byli teraz swieci jak aniolki.Poza tym czyj
                                    > marsz skonczyl sie na placu Konstytucji?
                                    >

Niczyj, marsz MN zaczal sie na Placu Konstytucji.

> Chcesz (to do ostatniego punktu) to sobie poszukaj,naprawde latwe,tak na szybko
                                    > '
                                    > imageshack.us/photo/my-images/51/onr550.jpg/
                                    > azrael.jogger.pl/files/onr-salut.jpg
                                    > Wszechpolacy tez to bardzo lubia.
                                    >
                                    > P.S.Wpadlo mi przypadkiem w rece,mimo ze Wyborcza-to z tamtego roku
                                    > warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,8648987,Jak_marsz_ONR_u_wygladal_od_srodka__Bylismy_wsrod.html

No wlasnie - jakie wnioski z tego wyciągnałes? Narodowcy szukali zaczepki?
                                    • maxikasek Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 14:54
                                      > > 3.Jesli chodzi o punkt:Gowno prawda.
                                      > > Organizatorzy od kilku dni wiedzieli ktos sie do nich dolaczy,albo uwazas
                                      > z ich
                                      > > za debili,albo dokladnie wiedzieli ze kibole beda i sie przydadza.pozniej
                                      > soe o
                                      > > d nich odetniemy i luz.
                                      >
                                      >
                                      > Udowodnij to.
                                      Kibice vel kibole od lipca na swoich forach się zapowiadali, prasa trąbiła od tygodni. I to niestety na organizatorze lezy obowiązek zapewnienia porządku przebiegu demonstracji. A że część przyjechała na zapowiadaną bitwę z lewakami (która się nie odbyła chyba nigdzie- SA z Niemiec spacyfikowała policja jeszcze przed MN, zas póxniej kibole tłukli sie tylko z policją).
                                      Strali się organizatorzy zapanować nad tłuszczą- ale to nierealne.
                                      www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/organizator_marszu_niepodleglosci_broni_samochodow_tvn_przed_chuliganami_-_film__16828
                                      • bmc3i Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 15:02
                                        maxikasek napisał:

> > > 3.Jesli chodzi o punkt:Gowno prawda.
                                        > > > Organizatorzy od kilku dni wiedzieli ktos sie do nich dolaczy,albo
                                        > uwazas
                                        > > z ich
                                        > > > za debili,albo dokladnie wiedzieli ze kibole beda i sie przydadza.
                                        > pozniej
                                        > > soe o
                                        > > > d nich odetniemy i luz.
                                        > >
                                        > >
                                        > > Udowodnij to.
                                        > Kibice vel kibole od lipca na swoich forach się zapowiadali, prasa trąbiła od t
                                        > ygodni. I to niestety na organizatorze lezy obowiązek zapewnienia porządku prze
                                        > biegu demonstracji. A że część przyjechała na zapowiadaną bitwę z lewakami (któ
                                        > ra się nie odbyła chyba nigdzie- SA z Niemiec spacyfikowała policja jeszcze prz
                                        > ed MN, zas póxniej kibole tłukli sie tylko z policją).
                                        > Strali się organizatorzy zapanować nad tłuszczą- ale to nierealne.
                                        > www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/organizator_marszu_niepodleglosci_broni_samochodow_tvn_przed_chuliganami_-_film__16828

Tak mozna stawiac sprawę, ale tak jak postawił browiec:\

albo dokladnie wiedzieli ze kibole beda i sie przydadza.pozniej
                                        > soe o
                                        > > d nich odetniemy i luz.

... juz nie. Teza ze organizatorom MN zalezalo na rozróbach, a potem chciali sie od nich po prostu odciąć, jest irracjonalna

• browiec1 Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 22:28
                                          Nie pisalem ze im koniecznie na rozwalce zalezalo,ale ze dokladnie wiedzieli kto sie do nich i po co dolaczy. I widac im to pasowalo,ze ktos za nich lewactwo lal bedzie. Dzis tak samo lewica zrobila-powiedzieli ze oni nikogo nie zapraszali-wiec albo obie strony sa glupie albo klami w zywe oczy.
                                          Wspomniano tu o wozach TVNu-ale one wlasnie sie zjaraly(i nie tylko one) w okolicy gdzie sie bawili prawicowcy i gdzie konczyli marsz,lewakow tam w ogole nie bylo.Dzis widzialem atak na dziennikarzy-chlopcy czysta polszczyzna jechali lacina,bez nalecialosci zakamuflowanej opcji.
                                          • browiec1 Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 22:31
                                            Jeszcze jedno-dzis widzialem relacje,ze lawactwo stwierdzilo ze oni nie mogli brac udzialu w rozrobach bo ich wczesniej Policja zamknela.
                                            • bmc3i Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 22:52
                                              browiec1 napisał:

> Jeszcze jedno-dzis widzialem relacje,ze lawactwo stwierdzilo ze oni nie mogli b
                                              > rac udzialu w rozrobach bo ich wczesniej Policja zamknela.

Tak, a Krytyka Polityczna stwirdzila ze to nie KP zaprosilo faszystowskie bojówki z Niemiec. W zwiazku z czym nalezy sadzic, ze te pomioty Bader Mainhof tylko przypadkiem tak dlugo spiewr.dalali przez cały Nowy Świat, aż doibiegli do "Niowy WspanialY Swiat", czyli lokalu Krytyki Politycznej, i tylko przypadkiem schowali sie wlasnie w nim....
                                              • browiec1 Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 23:09
                                                No i pozniej ich wyciagneli i zamkneli,ponoc przed zadymami.Nie bylem na szczescie,wiec nie wiem.
                                                • bmc3i Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 23:30
                                                  browiec1 napisał:

> No i pozniej ich wyciagneli i zamkneli,ponoc przed zadymami.Nie bylem na szczes
                                                  > cie,wiec nie wiem.

Ale o czym Ty teraz mowisz? Rozumiesz w ogole co chcialm powiedziec?
                                                  • browiec1 Re: Jestescie dumni? 14.11.11, 00:32
                                                    Ze lewicowcy zwiali do lewicowego lokalu.A ja napisalem ze chwile pozniej otoczyla ich policja,wyciagnela i zamknela,jeszcze przed zadymami.
                                          • bmc3i Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 22:49
                                            browiec1 napisał:

> Nie pisalem ze im koniecznie na rozwalce zalezalo,ale ze dokladnie wiedzieli kt
                                            > o sie do nich i po co dolaczy. I widac im to pasowalo,ze ktos za nich lewactwo
                                            > lal bedzie. Dzis tak samo lewica zrobila-powiedzieli ze oni nikogo nie zaprasza
                                            > li-wiec albo obie strony sa glupie albo klami w zywe oczy.

Moim zdaniem to irracjonalne, bo tam w tej Modzieży Wszchechpolskiej, ONR, i kto tam jeszcze ten MN organizaował, sa przeciez inteligentni ludzie, ktorzy doskonale wiedza że sa na cenzurowanym, i co ujdzie lewicy zwlaszcza wobec usłużnych jej lewicowych mediów tworzacych mainstream, to nie ujdzie im. Wiedzieli ze oni nie mogą sobie pozwolic na żadne rozróby, bo każda pojdzie na ich konto i tylko potwierdzi łatkę rozrabiaczy,, bandytow i faszystów. I nic nie pomoże żadne tlumaczenie, odcinanie sie, itp.

Jak w tym programie publicystycznym w TVP Kultura kilka dni temu, w ktorym Blumsztajn zarzucał im hasła faszystowskie i anysemickie podczs poprzednich marszów, na co uczestniczacy w programie szef Wszechpolaków mowil ze rok temu nic takiego nie było, na co Blumsztajn: "ale 2 lata temu bylo, a ja bylem rok temu wśród Was na Waszym marszu, i Wy specjalnie zakazaliście takich haseł dla niepoznaki, ze niby to nie jestescie faszystami"

Nie polemizujac z imć Blumsztajnem, jesli ma racje w tym względzie, to to potwierdza moje slowa wyżej, że oni (Wszechpolacy, itp) musza miec sie na bacznosci w celu dbania o PR.

> Wspomniano tu o wozach TVNu-ale one wlasnie sie zjaraly(i nie tylko one) w okol
                                            > icy gdzie sie bawili prawicowcy i gdzie konczyli marsz,lewakow tam w ogole nie
                                            > bylo.Dzis widzialem atak na dziennikarzy-chlopcy czysta polszczyzna jechali lac
                                            > ina,bez nalecialosci zakamuflowanej opcji.
                                            • browiec1 Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 23:12
                                              No i wlasnie dlatego teraz mozna powiedziec ze oni nic zlego nie robili tylko nieznani sprawcy. A ze bylo im to na reke i nikt by im nie przeszkadzal w dzialaniach to druga kwestia.
                                              A w marszu rok temu bylo wlasnie tak jak to zacytowales.
                                              • bmc3i Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 23:33
                                                browiec1 napisał:

> No i wlasnie dlatego teraz mozna powiedziec ze oni nic zlego nie robili tylko n
                                                > ieznani sprawcy. A ze bylo im to na reke i nikt by im nie przeszkadzal w dziala
                                                > niach to druga kwestia.

Do Ciebie browiec to jak grochem o sciane.... Jak mozna dbac o PR, a jednoczesnie sprzyjac temu aby podlaczali sie pod nich bandyci?

> A w marszu rok temu bylo wlasnie tak jak to zacytowales.

Co swiadczy wlasnie o tym, ze dbaja o PR.

• browiec1 Re: Jestescie dumni? 14.11.11, 00:31
                                                  Oczywiscie ze dbaja o PR,dlatego mowia teraz ze oni sie bawili spokojnie(co moze byc prawda) a zamieszki wywolali jacys tam bandyci,tyle ze bandyci wiadomo z jakiej opcji(w tym wypadku).
                                                  A co do wczesniejszego marszu to mimo dyscypliny okazalo sie jakie sa poglady maszerujacych,niektorzy "popuscili".
                                    • browiec1 Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 22:18
                                      Swpje w rozumieniu lewackie. Chcoaz wczoraj widzialem wywiad z jakims kolesiem z tej organizacji(Niemiec) i mowil ze to co sie do nas zwalilo nawet u nich jest uwazane ze jakis skrajny,nienormalny odlam.
                                      "udowodnij to" - czyli co?Ze jedna i druga strona wiedziala ze pod ich szyldem beda tez zadymiarze i jednym i drugim to pasowalo?Dzis sie wszyscy wykrecaja sianem bo nikt im prawdy nie udowodni.Choc wystarczylo czytac informacje kilka dni przez 11 listopada.
                                      Z placem mi sie pomylilo,w kazdym razie lali sie tam z Policja ludzie ktorzy wczesniej byli jak najbardziej z MN.
                                      "No wlasnie - jakie wnioski z tego wyciągnałes? Narodowcy szukali zaczepki?" - to bylo odnosnie tego jakie maja poglady uczestnicy tego czegos zwanego marszem,bo wczesniej to kwestionowales.
                                      • bmc3i Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 23:03
                                        browiec1 napisał:

> Swpje w rozumieniu lewackie. Chcoaz wczoraj widzialem wywiad z jakims kolesiem
                                        > z tej organizacji(Niemiec) i mowil ze to co sie do nas zwalilo nawet u nich jes
                                        > t uwazane ze jakis skrajny,nienormalny odlam.

Ja widzialem na wlasne oczy 2 lata temu w Strasbourgu co potrafi ten "skrajny nienormalny odlam"

> "udowodnij to" - czyli co?Ze jedna i druga strona wiedziala ze pod ich szyldem
                                        > beda tez zadymiarze i jednym i drugim to pasowalo?Dzis sie wszyscy wykrecaja si
                                        > anem bo nikt im prawdy nie udowodni.Choc wystarczylo czytac informacje kilka dn
                                        > i przez 11 listopada.
                                        > Z placem mi sie pomylilo,w kazdym razie lali sie tam z Policja ludzie ktorzy wc
                                        > zesniej byli jak najbardziej z MN.
                                        > "No wlasnie - jakie wnioski z tego wyciągnałes? Narodowcy szukali zaczepki?" -
                                        > to bylo odnosnie tego jakie maja poglady uczestnicy tego czegos zwanego marszem
                                        > ,bo wczesniej to kwestionowales.

Wiesz browiec, jak juz najrozniejsze opinie slyszalem o uczestnikach tego marszu - ze fasszysci, co jest mocno kewstionowane, katoliccy dewoci - co jest absurdalne biorac pod uwage ze brali w nim udzial takze czciciele Światowida i świętych dębów, etc, etc.
                                        • browiec1 Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 23:15
                                          Ja tez widzialem relacje z tych zamieszek,no i co?
                                          A poglady jakie maja "prawicowcy" to wiadomo nie od dzis,nie raz dawali wyraz tym pogladom,nagrania z ich obozow tez byly bardzo ciekawe pare lat temu. A oni nie sa po prostu ani dewotami(w czesci moze tak),faszystami-mozna po zachowaniu tak przyjac,na pewno sa skrajnymi nacjonalistami,nienawidzacymi wszystkich myslacych inaczej niz oni. Pewnie im szkoda ze Zydow prawie w Polsce nie ma-choc hasla i tak rzucaja jakby byli;)
                              • bmc3i Re: Jestescie dumni? 12.11.11, 00:44
                                browiec1 napisał:

> "To prawo wprowadza ograniczenia w postaci zaakazu manifestowania pogladów uzna
                                > wanych przez polskie prawo za zabronione" - takie wlasnie nie raz i nie dwa na
                                > tych marszach ONR padaly. Od dawna.

A nawet jesli, to od tego jest policja i prokuratura, a nie bandyci ktorzy beda rozbijali legalne demonstracje

• browiec1 Re: Jestescie dumni? 12.11.11, 21:26
                                  Trudno sie nie zgodzic.Tyle ze z tego co mowili tak jak nie mogli zakazac marszu jednego czu drugiego,tak tego bydla nie mogli zatrzymac.Kontrolowali ich ale nie bylo podstaw zeby ich odeslac.
                                  • bmc3i Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 00:16
                                    browiec1 napisał:

> Trudno sie nie zgodzic.Tyle ze z tego co mowili tak jak nie mogli zakazac marsz
                                    > u jednego czu drugiego,tak tego bydla nie mogli zatrzymac.Kontrolowali ich ale
                                    > nie bylo podstaw zeby ich odeslac.

A, czyli nie bylo podstaw.... To co w takim razie nielegalnego robili, skoro nie bylo podstaw?
                                    • anton_pl Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 09:33
                                      Na przyszły rok trzeba się przygotować bardziej, i dać odpór mediom głównego nurtu, i niemieckim bojówkom...

PS. Browiec za te pranie to sie nie obrażaj, to zwykła szarpanina na forum :), ale musisz być bardziej patriotycznym Browcem :D
                                      • browiec1 Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 22:22
                                        Ja sie tu nigdy na nikogo nie obrazilem.Ale postawmy tu i teraz sprawe jasno-Ty ze swoimi pogladami na pewno patriotyzmu uczyc mnie nie bedziesz.
                                    • browiec1 Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 22:19
                                      "To co w takim razie nielegalnego robili, skoro nie bylo podstaw?" - nie rozumiem,mozesz jasniej?
                                      • bmc3i Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 23:07
                                        browiec1 napisał:

> "To co w takim razie nielegalnego robili, skoro nie bylo podstaw?" - nie rozumi
                                        > em,mozesz jasniej?

No juz teraz tez nie rozumiem :)
                                        • browiec1 Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 23:17
                                          Bo ja pisalem ze Policja nie miala podstaw aby zatrzymac autokary z Niemcami,a Ty napisales to i nie za bardzo kumam czacze.
                                          • bmc3i Re: Jestescie dumni? 13.11.11, 23:37
                                            browiec1 napisał:

> Bo ja pisalem ze Policja nie miala podstaw aby zatrzymac autokary z Niemcami,a
                                            > Ty napisales to i nie za bardzo kumam czacze.

Przeczytalem swoja wypowiedz, pozniej twoją, pozniej jeszcze wczesniejsza swoją, i juz tez nie wiem o co mi chodzilo. Choc jesli dobrze pamietam swoj tok myslenia wczesniej, to chyba o to, ze jesli nie ma powodów do przerwania marszu w jego trakcie, to z logicznego powodu nie ma takze powodu do aresztowan. Bo gdyby byl powod do aresztowan, to bylby tez powod do zdelegalizowania marszu
                                            • browiec1 Re: Jestescie dumni? 14.11.11, 00:29
                                              Ale ja pisalem o sytuacji przed marszem-ze policja nie mogla zatrzymac autokarow a Niemcami bo kontrole nic nie wykazaly.
                                              • piotr_c Re: Jestescie dumni? 20.11.11, 23:01
                                                Coś od siebie mogę dodać bo tak się złożyło że przez pół godziny musiałem czekać przy południowym wyjściu z metra Politechnika , około 13.
                                                Tuż koło mnie odywała się narada kilkunastu byczków jak zagospodarować czas zanim będą "napi... psy" jeden znich , widać tybylec, zaproponował zwiedzenie stadionu Legii i powrót zanim sie zacznie. Dodam że połowa z nich miała calowe rurki w garści . Za krótkie na drzewce do flagi i za długie na laske do podparcia.
                                                I cały czas szła taka menażeria że gdyby nie koniecznośc poczekania to bym z tamtąd zwiewał szybkim krokiem. Policja mogła by ich z czystym sumieniem za sam wyglad puszkować.
                                                • browiec1 Re: Jestescie dumni? 21.11.11, 00:09
                                                  I tak nasza policja sie lagodnie bawila,moim zdaniem az za bardzo,moglaby tak np.
                                                  www.gadu-gadu.pl/usa-bedzie-sledztwo-ws-zagazowania-studentow-na-uniwersytecie-kalifornii?utm_source=gg&utm_medium=main
                                                  A to by sie naszym przydalo
                                                  www.gadu-gadu.pl/policja-testuje-rozpoznawanie-twarzy-na-uczestnikach-zamieszek

A tak w ogole to jest najlepsze
                                                  wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/w-polsce-gwaltowne-zamieszki-a-na-swiecie-to-margi,1,4910396,wiadomosc.html
                                                  "Powód, dla którego w świecie bardzo incydentalnie dochodzi do wykorzystywania świąt niepodległości i urządzania zamieszek, jest prozaiczny. Otóż tylko niewielka część krajów ma swój odpowiednik polskiego Narodowego Święta Niepodległości, bo nigdy jej nie traciły, a w konsekwencji też i nie odzyskiwały."
                  • rzewuski1 Re: Jestescie dumni? 11.11.11, 17:48
                    pisałem do lasu ich
                    a nie do maista
                • tornson Bredzicie! Nie wiem czy wasze działanie jest 11.11.11, 17:44
                  świadome czy nie, a jak świadome to celowo wspieracie faszystowskie bydło czy tylko staracie się ich zrównać z antyfaszystami jako dwie warte siebie skrajności by ustawić waszych prawicowych idoli w rodzaju PO w centrum.
                  Podstawowym problemem jest udział w tej hucpie takich band jak ONR, Combat 18 Blod & Honour, sfaszyzowanej już totalnie Młodzieży Wszechpolskiej, problemem jest to pozwala się demonstrować bydlakom którzy głoszą dyskryminację ludzi za kolor skóry, narodowość, orientację seksualną, ideowym spadkobiercom Hitlera. To jest największy problem, który prawicowe oszołomy starają się pominąć!
                  • chateaux Re: Bredzicie! Nie wiem czy wasze działanie jest 11.11.11, 17:49
                    tornson napisał:

> st to pozwala się demonstrować bydlakom którzy głoszą dyskryminację ludzi za ko
                    > lor skóry, narodowość, orientację seksualną,

... i płaską Ziemię podtrzymywaną przez wieloryba

ideowym spadkobiercom Hitlera. To
                    > jest największy problem, który prawicowe oszołomy starają się pominąć!
                  • wladca_pierscienii Tornsonie - a Moskwa 4 listopada 2011 ??? 11.11.11, 20:59
                    tornson napisał:

> Bredzicie! Nie wiem czy wasze działanie jest
                    > świadome czy nie, a jak świadome to celowo wspieracie faszystowskie bydło czy t
                    > ylko staracie się ich zrównać z antyfaszystami jako dwie warte siebie skrajnośc
                    > i by ustawić waszych prawicowych idoli w rodzaju PO w centrum.
                    > Podstawowym problemem jest udział w tej hucpie takich band jak ONR, Combat 18 B
                    > lod & Honour, sfaszyzowanej już totalnie Młodzieży Wszechpolskiej, problemem je
                    > st to pozwala się demonstrować bydlakom którzy głoszą dyskryminację ludzi za ko
                    > lor skóry, narodowość, orientację seksualną, ideowym spadkobiercom Hitlera. To
                    > jest największy problem, który prawicowe oszołomy starają się pominąć!

Tornosnie - a co powiesz o demostracji ROSYJSKICH "narodowców"
                    w Moskwie 4 listopada 2011
                    w dniu waszego święta państwowego Dnia Jedności Narodowej
                    wykrzykiwali oni hasła głoszące nienawiść wobec ludzi z Kaukazu

jakoś organizacje homo-lewackie przeciwko temu NIE protestowały...
                    • anton_pl Re: Tornsonie - a Moskwa 4 listopada 2011 ??? 11.11.11, 21:20
                      Lewacy odpowiadaja za zbrodnie bolszewizmu, doprowadzili do II WS, po prostu genetycznie nienawidzą ludzi, taka jest prawda.

@bmc3
                      Ja do policji nic nie mam, chodzi mi o to że lewaków nie pogonili, pewnie po naciskach politycznych, od POpaprańców.
    • o333 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 12.11.11, 00:53
      No i co mam powiedzieć? jako naród znowu dziś przegraliście.
      • anton_pl Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 12.11.11, 09:25
        Przykro mi Browcu ale masz chyba wyprany mózg, w tym wypadku akurat higiena nie jest wskazana :D
        • browiec1 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 12.11.11, 21:15
          Odpowiem tak
          www.youtube.com/watch?v=nnLYaSfo7n0
          P.S.Dobrze miec jednak cos chocby do wyprania.
          • billy.the.kid Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 13.11.11, 12:40
            widziz piwuśko-antoś ci napisał że jego patriotyzm jest LEPSZY od twojego.

a tu wyjątkowo się z toba zgadzam.lewcy i prawiczki w tych manifetsacjach-WYJATKOWE BYDŁO.
            • browiec1 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 13.11.11, 22:23
              Widzisz do czego to doszlo?:)
    • browiec1 Matrek 14.11.11, 15:26
      Tu trafilem na jak mi sie wydaje dobre ujecie
      Chodzi o to zdjecie nazwijmy je glownym
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/51,34862,10637825.html?i=0
      Z tego co mowili to najwiekszym bledem bylo to ze kordon Policji owszem rzdzielal obie grupy(tu jest chyba moment spychania uczestnikow MN na plac),tylko pozepchnieciu prawiciwcow pozostaly niezabezpieczone te dwie uliczki z lewej i prawej ktorynmi przedostali sie sprawcy.Wykazano takze na brak oddzialow odwodowych mogacych w razie potrzeby swobodnie manewrowac zabezpieczajac odsloniete miejsca pozbawione ochrony.
      Tu natomiast dalej o Policjantach
      policyjni.gazeta.pl/Policyjni/1,91152,10640433,Uderzenie_w_krocze__palowanie_lezacego_demonstranta.html
      Moim zdaniem z tym co niby bije w krocze to juz przegiecie,paly:)
      No i chyba nie bylo jednak az tak zle
      wiadomosci.onet.pl/kraj/hfpc-dobrze-o-dzialaniach-policji-11-listopada,1,4905951,wiadomosc.html
      I jeszcze jako ostrzezenie zeby sprawy nie lekcewzyc
      wiadomosci.onet.pl/swiat/niemcy-ostrzezenie-przed-prawicowym-terrorem,1,4905323,wiadomosc.html
      • anton_pl Typowi polscy faszyści 17.11.11, 09:48
        2.bp.blogspot.com/-10ftPNT74wA/TsTJi8q17cI/AAAAAAAADC8/C-qklJKTNM4/s1600/Polscy+faszy%25C5%259Bci.jpg
        Tak wyglądają typowi polscy faszyści :D
        • browiec1 Re: Typowi polscy faszyści 17.11.11, 18:55
          E tam,bardziej tacy jak ten kolega ktorego Bosak podkablowal,albo tacy
          www.gadu-gadu.pl/byly-szef-kukluxklanu-gosciem-narodowego-odrodzenia-polski?utm_source=gg&utm_medium=main
          Ci tez sa zabawni
          www.tvn24.pl/12691,1724358,0,1,mlodziez-nordycka-o-brutalnosci-polskiej-policji,wiadomosc.html
          • anton_pl Re: Typowi polscy faszyści 17.11.11, 19:34
            W sobotę znowu marsz pederastów i lesbijek w Pozen, ONR też zapowiedział demonstracje.
            W tym wypadku moja sympatia jest po stronie ONR.
            • browiec1 Re: Typowi polscy faszyści 17.11.11, 20:47
              Nie smialem w to watpic...
    • browiec1 Re: Marsz patriotyczny 11.11.2011 17.11.11, 22:31
      Brawo Gazeta Polska,oby tak dalej:)
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10656562,_Prowokator__z_zarzutami___Wystawili_go_jak_na_talerzu_.html
    • browiec1 Wspolczesna wersja "Poznaj Zyda" 21.11.11, 00:14
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10649452,_Pan_Rafal__radzi__gdzie_znalezc__zdrajcow_rasy_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka