staruch 07.06.04, 21:52 Powtarzaja ten serial. Dzis byl pierwszy odcinek. Zalapalem sie na pol. Akurat o w-n SS. Wie ktos moze, ktory odcinek jest o Polakach (jesli w ogole...) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jack_ryan Re: Gladiatorzy II WS 08.06.04, 10:27 Tak jest odcinek o Polakach, ale nie pamiętam który. Wcześniej puszczali to w odcinkach półgodzinnych a teraz w godzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: Gladiatorzy II WS 08.06.04, 11:30 staruch napisał: > Powtarzaja ten serial. > Dzis byl pierwszy odcinek. Zalapalem sie na pol. > Akurat o w-n SS. > Wie ktos moze, ktory odcinek jest o Polakach (jesli w ogole...) Obejrzałem odcinek o Waffen-SS i usłyszałem w komentarzu, że "Michael Wittmann został zabity przez Polaków". Odpowiedz Link Zgłoś
adrzewoj Jasne 15.06.04, 08:36 > "Michael Wittmann > został zabity przez Polaków". Przedtem ukradli mu czołg. Wittman miał tylu chyba pogromców, co Kuźma Kriuczkow. Którego, jak wszyscy dobrze wiemy, zabił oficer Ułanów Krechowieckich pod Komarowem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruch Re: Gladiatorzy II WS IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.04, 22:09 A o kim bylo dzisiaj, bo niestety przegapilem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staruch Re: Gladiatorzy II WS IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.06.04, 13:21 Glupio mi, ale kto to sa SOE? Odpowiedz Link Zgłoś
adrzewoj Brytyjczycy 18.06.04, 13:25 Special Operations Executive. Oddziały dywersyjne wykonujące zlecenia wywiadu wojskowego. Ciężka woda, Heydrich itp. akcje (jeśli dobrze pamiętam). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś