rzewuski1 25.12.12, 09:53 www.youtube.com/watch?v=lY4qtRAmJK0 Ciekawe , naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek_ogarek Re: Ciekawostki historyczne 29.12.12, 22:43 Potwierdam, znalazlem to juz jakis czas temu i odsluchalem pare godzin opowiesci Jedrka. Mowi ciekawie. Ci ktorych zainteresowania militarne wykraczaja poza (relatywne moim zdaniem wcale nie najciekawszy) okres ostanich 100 lat, powinni koniecznie to zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
skandy5 Re: Ciekawostki historyczne 30.12.12, 22:11 Pamiętam jak pacholęciem będąc czytałem o zerwikapturze Podbipięty z czasów grunwaldzkich a którym jedynie pan Longinus Podbipięta mógł fechtować - dla innych (czyli w połowie XVII) był o wiele za ciężki by "krzyż zrobić". I wydawało się to mocno podejrzane. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ciekawostki historyczne 31.12.12, 10:22 cóż, 94% sienkiewicza tzn.potopu zaczerpnął on z mistrza adasia mickiewicza. zerwikaptur longinusa- SCYZORYK gerwazego rębajły klucznika mopanku. cały zywot jędrusia kmicicxa- wypisz wymaluj-historia ks.robaka -jacka soplicy. Odpowiedz Link Zgłoś
skandy5 Re: Ciekawostki historyczne 31.12.12, 11:07 Podbipięta i zerwikaptur to z Ogniem i Mieczem, gwoli scisłości jak juz piszesz co kto wziął z czego. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Ciekawostki historyczne 31.12.12, 13:30 dobra-niech ci bedzie z TRYLOGII. co nie przeczy temu co wyżej naskrobałem. Odpowiedz Link Zgłoś
windows3.1 nierówne 03.01.13, 14:14 fakt że ciekawe, dzięki za link całość nierówna. Generalnie tam gdzie gość mówi o szczegółach (np. zasady działania hakownicy, średniowiecznych praktykach higiencznych) wydaje mi się wiarygodny. Natomiast gdy zaczyna teoretyzować bywa bałamutny - vide np. banialuki o Inkwizycji (ok. 19:00), powtarzające stereotypowe mity nt zamiłowania inkwizytorów do palenia na stosie Odpowiedz Link Zgłoś