czrodaro 19.04.13, 21:31 hej czytacie jakąś literaturę wojenną. Mam kontuzję i przerwę w treningach ASG i coś bym sobie poczytał o strzelaniu albo dobrych akcjach czy taktyce. Swoją drogą to chyba dobra rzecz podzielić się inspirującymi tytułami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brigada_di_bandito Re: Książki wojenne 20.04.13, 07:03 Polecam tą pozycję,doskonała dla ludzi o słabych nerwach i nie przy posiłku. ksiegarnia.bellona.pl/index.php?c=boo&bid=4894 Odpowiedz Link Zgłoś
czrodaro Re: Książki wojenne 20.04.13, 09:50 Dzięki wielkie, siekne sobie :-) czemu nie przy posiłku? Rzetelnie opisane sceny z rozpierduchą ? Odpowiedz Link Zgłoś
brigada_di_bandito Re: Książki wojenne 20.04.13, 10:20 Mocniej i dosadniej napisać nie można było,zresztą mistrz Buchheim jest w tym niedościgniony:) Odpowiedz Link Zgłoś
patmate Re: Książki wojenne 20.04.13, 12:18 Mocne opisy? - Prosze - Snajper na froncie wschodnim jak znalazł do ASG Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kawitator Re: Książki wojenne 20.04.13, 17:26 wojenne , o wojskowsci , o militariach Ostatnio czytam - "Wojsko polskie w drugiej połowie XVII wieku" Jana Wimmera Może krew się nie leje ale dla mnie bardzo ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
czrodaro Re: Książki wojenne 20.04.13, 21:11 Literatura faktu i literatura historyczna to całkiem ciekawe tematy ostatnio brnąłem przez "Europa walczy" Normana Davisa. Fajna książka i mimo przemaglowana tematu II wojny światowej przez wielu autorów to ta książka wnosi nowe smaczki i fajne ciekawostki. Nie wiecie jak się nazywa książka na której podstawie nakręcono film o tym jak wyśledzono Osamę Bin Ladena? Też podobno fajna książka. Odpowiedz Link Zgłoś
brmtvungernsternberg Re: Książki wojenne 20.04.13, 21:15 Wszystko Pilsudskiego . Sun Tzy Miksche Mossor (Sztuka wojenna) Kukiel jest swietny . A poza tym wspomnienia i o konkretnych wojnach to juz musisz szukac . Oraz zbiory typu Najwieksze bitwy historii lub Paretta Utrzymac za wszelka cene itp. Swietne sa wkladki do gazet o wojnach z uwagi na duza ilosc zdjec i szkicow . Jest multum . Ja obecnie czytam np. Salamina-Plateje . A i fantastyka militarna jest super typu Weber Honor Harrington ! Sam mniód ! Odpowiedz Link Zgłoś
czrodaro Re: Książki wojenne 20.04.13, 21:20 No to ładnie zapowiada się czytania do sylwestra :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brmtvungernsternberg Re: Książki wojenne 21.04.13, 10:12 Na cale zycie ! Teraz jest coraz wiecej z miesiaca na miesiac . Aha i jeszcze Biblia ! Tam tez sporo fragmentow o wojnach ! Odpowiedz Link Zgłoś
czrodaro Re: Książki wojenne 21.04.13, 22:45 Tak tylko ze w Biblii przez kilka stron wymieniają rodowody zwaśnionych stron a ja się w tym gubię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Książki wojenne 21.04.13, 23:40 Olej biblię! Czytaj "Gwiezdne Wojny"!:) Odpowiedz Link Zgłoś
brmtvungernsternberg Re: Książki wojenne 22.04.13, 07:43 Skoro ma byc militarnie to pomijasz niemilitarne . Rzecz jasna nie czytasz wtedy piesni czy rodowodow tylko o walkach . Odpowiedz Link Zgłoś