mosze_zblisko_daleka 04.05.13, 06:35 edition.cnn.com/video/#/video/world/2013/05/03/erin-starr-officials-believe-israel-conducted-airstrike-on-syria.cnn Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przyjacielameryki Re: CNN... 04.05.13, 12:57 Brawo Izrael! Ta zniszczona przeznaczona dla Hezbollahu to broń rosyjska? Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: CNN... 04.05.13, 15:20 Izrael musi pilnować tam swoich interesów, bo sytuacja skomplikowana, najgorszy kłopot to z tą bronią chemiczną, nie żeby tam Assad jej użył, ale najgorsze jak wpadnie w ręce brodaczy, bo i odwet przeciwko takim jest bardziej skaplikowany. Ele jest dobra wiadomośc, taka że brodacze dużej ilości tej broni by w tajemnicy nie zdołali przechować. A w razie czego amerykance z ruskim by zrobili porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: CNN... 05.05.13, 07:22 anton_pl napisał: > y. Ele jest dobra wiadomośc, taka że brodacze dużej ilości tej broni by w tajem > nicy nie zdołali przechować. A w razie czego amerykance z ruskim by zrobili por > ządek. Tak, zwłaszcza z Ruskami. Jeśli ttylko Amerykanie kiwneli by palcem, to Rosjanie zrobili by ruch w druga strone - tylko po to aby jak dziecko w piaskownicy. zrobic im na złość. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Rebelia podaje... 04.05.13, 19:12 że co było atakowane, to konwój rakiet Scud-B, który był na drodze do hizbula. Moim zdaniem hizbule nie chcą chemie, oni wolą rakiety dalekiego zasięgu i rakiety SA-7 p/l i oboje konwoje były już atakowane niedawno... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Rebelia podaje... 04.05.13, 21:28 Czekamy Mosze na atak na kolumnę czołgów ,które "mają być przekazane "hizbulom"" no i może w końcu jakieś okręty i samoloty???! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka NBC+TV 05.05.13, 05:30 Nowe i bardzo silne wybuchy w okolicy Damaszku. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: NBC+TV 05.05.13, 06:06 www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-Bus39arM4A www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=e84pVGsP6YU www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1VQy8Y_avCw www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Lv_5iiHpFUM Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: NBC+TV 05.05.13, 14:59 pozycje hizbulla w Libanie: www.metransparent.com/spip.php?page=article&id_article=22179&lang=ar gdzie w nocy spadły bomby: rotter.net/User_files/forum/5186453d34dd2d3d.jpg gdzie według Syrii, spadło: rotter.net/User_files/forum/5186499964b2129d.jpg p.s. idę spać, proszę nie przeszkadzać... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Marek... może coś dodasz...? 06.05.13, 06:53 Co my tutaj jeszcze nie wiemy. Jak widzisz z infantylnym nie można prowadzić inteligentnej rozmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Marek... może coś dodasz...? 06.05.13, 09:03 Mosze, co ty wypisujesz, na zdjęciu które podałeś jest tunel, pewnie ze Strefy Gazy :D Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Marek... może coś dodasz...? 06.05.13, 09:41 nie wiem gdzie widzisz tunel? www.annahar.com/article/31729-%D9%85%D8%B3%D8%A4%D9%88%D9%84-%D8%B9%D8%B3%D9%83%D8%B1%D9%8A-%D8%B3%D9%88%D8%B1%D9%8A:-%D8%BA%D8%A7%D8%B1%D8%A9-%D8%AA%D8%B3%D8%A8%D8%A8%D8%AA-%D9%81%D9%8A-%D9%85%D9%82%D8%AA%D9%84-%D8%B9%D8%B4%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%86-%D8%AC%D9%86%D9%88%D8%AF-%D8%AD%D8%B1%D8%B3-%D8%AB%D9%88%D8%B1%D9%8A podają ze jest dużo zabitych od GR irańskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Marek... może coś dodasz...? 06.05.13, 11:42 عدد قتلى النظام المجوسي اليوم الذي تم توثيقهم حتى اللحظة 437 قتيل 312 فطيسة تم توثيقهم حتى اللحظة بالغارة الأسرائيلة على دمشق ومعلومات تشير الى أن العدد الحقيقي أكثر من 2000 شبيح علوي وبينهم حوالي 400 مقاتل من حزب الشيطان ؟ ولكن نحن وثقنا ح...تى اللحظة فقط 312 فطيسة وأكثر من 648 جريح أيضآ وتم اليوم أسر أكثر من 17 عسكري وشبيح في جميع أنحاء سورية وتم اليوم توثيق أنشقاق أكثر من 32 عسكري وضابط في جميع أنحاء سورية ؟لعنة الله على المجوس المجرمين وتم اليوم توثيق مقتل 13 شبيح لبناني من حزب الشيطان في القصير وتم توثيق مقتل أكثر من 6 شبيحة أيرانيين وعراقيين في ريف دمشق وتم توثيق مقتل أكثر من 8 شبيحة أيرانيين في قريتي نبل والزهراء الشيعيتين بعد قيام الجيش الحر بقصفهم بالصواريخ Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka A-Szaab A-Suri said... 06.05.13, 12:14 Tak mówią w całej Syrii... Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Marek... może coś dodasz...? 06.05.13, 13:08 Cyfry zrozumiałem, a z robaczkami mam przejściowe trudności. :-)) A tak poważniej. Anton zaczął wątek, ale zrobił się na nim od razu zdrowy kobel i nie ma co suie tam angażować. Moje przemyślenia sa takie: Konflikt syryjski tylko pozornie jest konfliktem wewnętrznym. Na głowę Asada czyhają po równi sunnicji wspierani przez Arabię Saudyjska i Katar oraz Kuwejt oraz szyici (głównie z Libanu), szczodrze wspierani przez Iran. Rola Rosji jest ograniczona i stąd Miszkowe wariactwa. USA ma problem, bo z jednej strony wspiera saudyjski lotniskowiec, a z drugiej musi baczyć na bezpieczeństwo strategicznego sojusznika - Izraela. I teraz coś o Izraelu. Cechą wspólną stron walczących w Syrii jest to, że ich głównym wrogiem jest Izrael. Paradoks polega na tym, że alawicki Asad jest wrogiem najmniejszym. Choćby sie w Rosji, Syrii i krajach sponsorskich zapluli na śmierć, to Izrael ma prawo do obrony swojego bezpieczeństwa. jeżeli lotnictwo IAF walnęło w rakiety i inne ważne cele w Syrii, to znaczy, że Izrael posiada dobre rozpoznanie i środki walki na zniszczenie tego, co za kilka tygodni mogłoby wystartować z Południowego Libanu. 14-go maja Mosze będzie po raz kolejny świętował Dzień Niepodległości ( choć wiem, że to święto w kalendarzu ruchomym). Historia tego państwa wielokrotnie ukazywała, że nie ma takich ofiar, jakie są Izraelczycy ponieść, aby obronić swoje państwo. Wybuchy w Syrii są tej determinacji najlepszym dowodem. Odpowiedz Link Zgłoś
anton_pl Re: Marek... może coś dodasz...? 06.05.13, 14:08 odyn06 napisał: > Konflikt syryjski tylko pozornie jest konfliktem wewnętrznym. Na głowę Asada cz > yhają po równi sunnicji wspierani przez Arabię Saudyjska i Katar oraz Kuwejt or > az szyici (głównie z Libanu), szczodrze wspierani przez Iran. Sunnici tak, ale nie szyici z Libanu ani inni szyici, Iran jest sojusznikiem Syrii, stąd po tym nalocie oświadczenie że może "szkolić" wojsko syryjskie - znaczy sie wysłać tam swoją armie, ale - Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Marek... może coś dodasz...? 06.05.13, 14:17 Anton, gdyby nie Iran, to libańscy szyici zdechliby z głodu. Ja tam byłem, ja tam żyłem, to ja wiem. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka samolot strącony... 06.05.13, 17:44 Iran podał zdjęcia na których pokazują szczątki straconego izraelskiego myśliwca... osint.co.il/?p=1474 według rebelii to samolot strącony w Afganistanie w 2011r. Odpowiedz Link Zgłoś