Dodaj do ulubionych

Pięta Putina

16.05.14, 12:49
Tylko Stany Zjednoczone mogą się przeciwstawić Putinowi. Mam wrażenie, że po raz pierwszy od pomarańczowej rewolucji Ukraina znów jest w centrum uwagi Waszyngtonu, a Biały Dom dostrzegł piętę Achillesa imperium, jakie stara się odbudować Kreml. Propaganda Putina usiłuje przekonać rosyjskie społeczeństwo do tego, że Ukraińcy tworzą jeden słowiański i prawosławny naród z Rosjanami i tylko przejściowo poszli złą drogą. A także że kłopoty w samej Rosji, niski poziom życia ludzi to wina wrogów zewnętrznych i wewnętrznych, z którymi trzeba walczyć ogromnym nakładem kosztów. To jest sposób myślenia jeszcze z czasów carskich i komunistycznych. Owszem, Rosjanie widzą, że Polacy żyją lepiej, ale dla nich Polska była zawsze specyficznym miejscem na ziemi. Gdyby jednak Ukraina przekształciła się w nowoczesne, demokratyczne państwo, cały system władzy Putina by się zawalił. Bo oto Rosjanie zobaczyliby, że w kraju takim samym jak ich można żyć o wiele lepiej. Stałoby się dla nich jasne, że powodem ich trudności nie jest mityczny wróg, tylko autorytaryzm Putina. Dlatego Kremlowi tak zależy, żeby nam się nie udało.
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 13:08
      Kolejny Ukraiński "specjalista" bla,bla,bla - i tak w kółko!
      • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 13:11
        W Olgino jaka pogoda Boa?
        • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 13:48
          Powtarzasz się - w Peterborough bardzo ładnie! Wczoraj nad chałupą bardzo nisko przeleciał Avro Lancaster!
      • przyjacielameryki Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:22
        marek_boa napisał:

> Kolejny Ukraiński "specjalista" bla,bla,bla - i tak w kółko!

Żadne bla, bla, bla, tylko rzetelna ocena sytuacji. Właśnie sukcesu demokratycznej Ukrainy najbardziej boi się Putin bo ten sukces faktycznie obali to wielkie kłamstwo kremlowskie, że winny( w zasadzie wszystkim nieszczęściom Rosji) jest wróg zewnętrzny - znaczy się zachód a nie bandycka i złodziejska polityka agentów KGB. Rosyjskie społeczeństwo jest jednak mocno zacofane i chore, karmione nieustannie absurdalną propagandą zupełnie nie potrafi oddzielić ziarna od plew, nie potrafi i nie chce dostrzec tych kosmicznych kłamstw władzy i mediów rosyjskich.
        Niestety, jak to zawsze było w przeszłości obudzą się z ręką w wielgachnym nocniku a te kremlowskie kłamstwa przy dzisiejszym przepływie informacji będą miały krótki żywot, nawet w Rosji.
        • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:25
          Rosji nie można pokonać za jednym razem. Można to zrobić tak jak proponowali Polacy Napoleonowi - po kawałku. Trzeba pokazać Rosjanom że jest alternatywa dla Kremla.
          • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:43
            A Rosjanie aby zrobić dobrze Polakom sami zaczną się zabijać?! Następny "ekspert" z bożej łaski?!
        • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:42
          Znaczy się "rzetelna informacja" ,która jest "rzetelna" bo tylko "przypadkiem" pasuje do Twojego światopoglądu?! Płytkie to jak kałuża po wiosennym deszczu!
          • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:50
            A co jest wg ciebie kłamstwem? To że Polska po wejściu do UE rozwija się a Ukraina pod rządami Rosjanina zbankrutowała? Wystarczy przejechać się na wschód. To że Putin to dyktator? To że w Rosji nie ma pluralizmu w mediach? To że Putin oszukuje Rosjan? Boa! Jeśli nie wierzysz to dlaczego ty i twoje dzieci siedzą w Londynie a nie Moskwie?
            • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:59
              Kłamstwem jest to ,że Ukraina po nie całym roku rządów Janukowycza .który jest takim samym Rosjaninem jak ja biskupem zbankrutowała! Wybielił rządy Juszczenki ,który ograbił i wyprzedał kraj jak leci!
              Putin oszukuje Rosjan?! Normalnie jestem w szoku - dobry jest -ponad 100 milionów ludzi oszukać - o cholera Amerykanie są lepsi - oszukali cały świat w 2003!
              -A ty skoro w to Wierzysz to dlaczego Siedzisz w pipidówie dolnej zamiast ze strachu w Australii?!
              - Siedzę w GB bo mam taką ochotę a nie jestem i nigdy nie byłem żadnym dyktatorem ,żeby dzieci nie mogły po dorośnięciu robić co chcą! Do Moskwy zaś mogę wyjechać kiedy tylko będę miał taką ochotę (byłem 9 maja) bo mam stałą wizę!
              • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:15
                marek_boa napisał:
                > Kłamstwem jest to ,że Ukraina po nie całym roku rządów Janukowycza
                Fakt, że naród ukraiński biednieje w zastraszającym tempie, a rodzina Janukowycza staje się coraz bogatsza znany jest nie od dziś. Fakt, że syn prezydenta, Ołeksandr Janukowycz, zgromadził wystarczającą ilość pieniędzy, by znaleźć się na liście najbogatszych Ukraińców według Forbes, też nikogo nie dziwi. Portal „Кoрреcпoндент” podaje jednak, jak w świetle powyższych informacji przedstawia się kondycja gospodarcza kraju.

Podstawowym „dokonaniem” Janukowycza jest prawie sześciokrotny wzrost długu Ukrainy, z 88,7 mld dolarów do 501,4 mld dolarów. Ponadto, w styczniu 2013 roku, zaległości w wypłatach świadczeń socjalnych osiągnęły wartość 16 mld USD. Na koncie Skarbu Państwa pozostało tylko 500 mln hrywien (ok. 61 mln USD). Rok 2010 zamknął dodatni bilans płatniczy o wartości 5,03 mld USD, jednak już w 2011 roku było to 2,45 mld USD w bilansie ujemnym, a 2012 rok przyniósł 70. procentowy wzrost tegoż bilansu, który wyniósł 4,17 mld USD.

Nie napawają optymizmem również inne kwestie, jak choćby upadłość funduszu emerytalnego w wyniku tzw. reformy emerytalnej. Wprowadzenie Kodeksu Podatkowego doprowadziło w 2011 roku do upadłości 245 tys. prywatnych firm, w 2012 roku liczy się je już w milionach. Fiaskiem okazała się zainicjowana przez rząd reforma służy zdrowia – stale wzrasta odsetek Ukraińców, którzy nie mają dostępu do podstawowej opieki medycznej (zamknięto ponad 300 placówek medycznych) Systematycznie wzrastają ceny gazu i produktów spożywczych.

W styczniu 2013 roku, ukraiński wskaźnik wzrostu PKB był najniższy wśród wszystkich państw WNP, produkcja przemysłowa w tym samym okresie spadła o 3,2 proc, a realne PKB o 0,5 proc, w odniesieniu analogicznego okresu w roku poprzednim. Wartość niewypłaconych wynagrodzeń, 1 marca 2013 roku, osiągnęła bagatela 1,102 mld hrywien.

Ukraińskie miasta w rzeczywistości są już bankrutami. Dług Kijowa na koniec 2012 roku wyniósł 10,5 mld hrywien, na początku 2013 roku, miasto zaciągnęło kolejną pożyczkę o wartości 3 mld hrywien z oprocentowaniem 15,25 proc. rocznie. Wysokość długu Lwowa to obecnie 476 mln hrywien, natomiast Charkowa – 395 mln. Praktycznie wszystkie ukraińskie miasta nie są w stanie samodzielnie utrzymać się z dochodów budżetowych.

Mając na uwadze niepokojące informacje o stanie ukraińskiej gospodarki, godnym podziwu jest to, jak szybko i zręcznie Wiktor Janukowycz pomnaża rodzinny majątek.

Na podstawie: vlasti.net, korrespondent.net
                naści, sabaka...
                > Putin oszukuje Rosjan?! Normalnie jestem w szoku - dobry jest -ponad 100 milio
                > nów ludzi oszukać
                Jak widać można. Hitler oszukał 80 milionów.
                • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:26
                  No ba! Trzeba było dodać jeszcze informacje ,że Janukowycz wywiózł ciężarówkami do Rosji 32 miliardy dolarów w gotówce!:)
                  Jak na taką swołocz jak Ty to i owszem!
                  No,można - można - Amerykanie oszukali prawie miliard - gdzie Putinowi do nich?!
                  • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:28
                    Ciekawe że nie odniosłeś się do reszty informacji. Ale nie jestem zaskoczony.
                    • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:30
                      Zwróć uwagę na datę...
                      • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:39
                        No i?! Napisać jeszcze raz?! Juszczenka doprowadził kraj do biedy z nędzą, to za jego kadencji nie płacono rent i emerytur , nie płacono ludziom wypłat! Janukowycz próbował Ukrainę z tego bagna wyciągnąć i mu się nie udało! Ciekawe ,że po objęciu władzy przez majdanowców z więzień powypuszczano więźniów kryminalnych nie?!
                    • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:36
                      Ale do czego mam się odnosić?! Do zrzucenia odpowiedzialności za rządy Juszczenko z Tymoszenką na Janukowycza???! Przecież nikt z tej opcji nie napisze nic innego bo Juszczenka wybrany został przez majdan!
                      • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:50
                        Nie będę wybielać Pomarańczowych. Mają to i owo za kołnierzem. Żeby nie być gołosłownym - Liderzy opozycji okazali się mentalnie niezdolni do zerwania z postsowieckim systemem oligarchicznym, przeprowadzenia reform gospodarczych. Popełnili więc grzech zaniedbania że tak powiem. Dlaczego? Bo byli słabi. Skoro byli więc słabi to jak mogli zrobić coś złego? W tym znaczeniu że zmienili gospodarkę Ukrainy tak że Ukraina wpadła w kryzys? Ano nie mogli. Pamiętaj o tym że nie byli pierwsi. Przed nimi rządzili ludzie Moskwy. A Pomarańczowi nie byli w stanie tego zmienić. W końcu przyszedł Janukowicz i tak namieszał że Ukraina padła.
                        • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 18:11
                          Picu-picu mój dziedzicu! Równie dobrze Mógłbyś Napisać ,że następny premier ,który przyjdzie po Tusku będzie dalej prywatyzował - a ja się spytam - CO???! Zostały tylko "Lasy Państwowe"! To samo było na Ukrainie - Juszczenka opylił znajomkom wszystkie "rodzynki" bo o rozgrabieniu Armii nawet nie ma co wspominać - jak to prezydent utworzył spółkę handlującą bronią - ale nie tą ,którą produkują tylko najnowszymi rodzajami ,które wycofano z jednostek bojowych aby opylić!
                          • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 18:15
                            Czy przeczytałeś to co zalinkowałem? Bo tam zarzuca się to że Juszczenko nie nacjonalizował. Wszystko znajomym sprzedała wcześniejsza ekipa...
                            • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 18:26
                              Pewnie ,że tak piszą! Bo co mają napisać?! Że ten kogo popierali okazał się gorszym złodziejem niż Kuczma???! Rzetelnej informacji Oczekujesz?! No proszę Cię!:)
                              • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 18:28
                                A ty masz rzetelną? No proszę cię! FSB masz na myśli? Bez jaj!
                                • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 18:37
                                  Nie twierdzę ,że mam rzetelną! Taka wiedza MOŻE będzie dostępna za 30-50 lat!
                                  • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 18:43
                                    W takim razie dyskusja z tobą nie ma sensu...
                                    • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 19:09
                                      No ba! Nie łykam tych bzdetów podawanych przez Ukraińców i nie potakuję - to i dyskusja nie ma sensu!:)
                                      • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 19:12
                                        Partnerstwo wschodnie robią Ukraińcy?
                                        • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 19:15
                                          Nie,nie robią Ukraińcy! Spytam jeszcze raz - Ci ,którzy dali du..y pomagając Juszczence i "pięknej" Julii dojść do władzy przyznają się teraz ,że dali du...y czy zrzucą wszystko na Janukowycza ,że nie pozwolił im działać tak jak chcieli i kiedy chcieli?! Myślenie nie boli!
                                          • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 19:16
                                            Już odpowiedziałem na te brednie.
                                            • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 19:52
                                              Ależ oczywiście ,że to brednie!:) Przecież wszyscy złodzieje po kradzieży zgłaszają się na najbliższy posterunek policji ze spisanym własnoręcznie zeznaniem o odbytej kradzieży!:) Który raz trzeba napisać ,że Jesteś naiwny jak dziecko we mgle Żebyś Zrozumiał?!
                                              • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 19:58
                                                0% merytoryki 100% bzdur
                                                • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 20:42
                                                  Bardzo dobrze Określiłeś Twoje własne posty! Przyznaję bez bicia ,że nie spodziewałem się tyle samokrytyki!
    • lukepowa Re: Pięta Putina 16.05.14, 13:21
      Dla Ukrainy jest tylko jedno wyjście z tej skomplikowanej sytuacji, ale to nie spodoba się Polakom i Rosjanom. Ukraina powinna przyłączyć się do Polski na własną prośbę.
      Nie będę rozwijał tematu, sami sobie odpowiedzcie na swoje pytania ^^^
      • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 13:29
        Załatwiłoby to sprawę wejścia do UE. Ale do tego nie dojdzie. Putin padłby trupem na miejscu.
        • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 13:49
          Chyba nic tak bardzo Putina by nie ucieszyło jak ta opcja!:)
          • lukepowa Re: Pięta Putina 16.05.14, 15:35
            Panie Marku na pewno Putin nie będzie się cieszył z takiego rozwiązania, ale na okres jednego pokolenia to znaczy na 20 lat miałby u siebie spokój.
            Najgorsze co może spotkać Rosję to po dwudziestu latach po przyłączeniu Ukrainy do Polski Rosjanie zobaczyli by jak poziom życia i rozwoju nastąpiłby u swoich sąsiadów. I co wtedy? jakaś małą wojenka? może aneksja małego bezbronnego kraju?
            Ja myślę że majdan w wykonaniu Rosjan.
            • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 15:47
              Bardzo proszę bez "paniowania"/"panowania" - to forum i ma swoje prawa!
              - Ależ by się cieszył i to bardzo! W Polsce jak dotąd nie było konfliktów etnicznych! Gdyby Zachodnia część Ukrainy weszła w skład Polski takie konflikty bardzo szybko by się zaczęły!
              - Nawet po 20 latach poziom życia na Ukrainie nie podskoczy do poziomu życia na Mazowszu a to dla samych Ukraińców byłoby frustrujące!
              -Pozdrawiam!
              • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 15:53
                O co konflikty? Ani my poza kilkoma trollami internetowymi nie mamy nic do Lwowa ani Ukraińcy nie tęsknią za Bieszczadami. Co do poziomu życia. Oni wiedzą na czym polega problem, w jakiej dziurze siedzą i ile będzie ich to kosztować. Ale winią za to kacapów.
                • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 15:59
                  O pstro! Poczytaj co się działo przed wojną to podyskutujemy! Szczególnie w rejonach przygranicznych - na tzw. ścianie wschodniej w Polsce tak "kochają" Ukraińców ,że aż strach! Z drugiej strony uczucia są bardzo podobne!
                  Propaganda fajna rzecz - tylko ,że Ci co najwięcej krzyczą zazwyczaj nie są przedstawicielami Narodu!
                  • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:03
                    Przed wojną to było 100 lat temu. Dziś to wygląda zupełnie inaczej.
                    • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:07
                      Pewnie ,że wygląda inaczej! Szczególnie tam gdzie Ukraińcy podpierają się martyrologią UPA i Bandery tworząc z nich bohaterów narodowych!
                      • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:19
                        Znasz takich? Bo byłem tam i żaden Ukrainiec słowem o UPA nie wspomniał. Byłem we Lwowie i też o UPA nie słyszałem. Mają do tego stosunek taki jak my do AK.
                        • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:47
                          No i fajnie to Ująłeś - niestety jest to nie do pogodzenia! AK nie mordowało cywilów tylko dla tego ,że byli Ukraińcami jak robiło to UPA z Polakami!
                          Wali mnie to czy wspominał jakiś Ukrainiec o tym czy nie - dla mnie jest wystarczające ,że ludzie ,którzy odwołują się do tych bandytów zasiadają w Wierchownej Radzie i obecnie rządzą tym krajem!
                          • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:52
                            Na szczęście można mieć w odbycie twoją opinię... Owszem mordowali. Niemcy też mordowali. Ale jakoś umiemy żyć obok siebie.
                            • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:01
                              Pewnie ,że można! Moja opinia będzie tam leżała obok Twojej Wiedzy! Jak zwykle nie Masz Pojęcia o czym Piszesz!
                              • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:16
                                Coś poza obrażaniem potrafisz? Jakiś mały argument.
                                • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:28
                                  Ty Normalny Jesteś czy z tych normalnych inaczej?! Piszesz ,że Masz moją opinię w du..e a później ,że to ja niby Ciebie obrażam HIPOKRYTO???!
        • maxikasek Re: Pięta Putina 16.05.14, 13:55
          Tiaaa. Niemcy do dziś nie moga wyjśc z długów po zjednoczeniu, a mają "ciut" lepszą gospodarkę i dochody.
          • lukepowa Re: Pięta Putina 16.05.14, 15:28
            Niemcy w czasie gdy łączył się wschód z zachodem byli gotowi płacić za litr paliwa bezołowiowego 5 marek, a litr wtedy kosztował 1.5 marki, tylko dlatego żeby się połączyć.
            Byli gotowi płacić jeszcze więcej, wiem to, bo w tym czasie pracowałem z nimi i żyłem z nimi.
            Na pewno nie żałują tej decyzji, nawet kosztem długu o ile go mają
            • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 15:32
              Tyle że jakoś nie widzę by była możliwe zjednoczenie takie jak Niemiec. Za duże różnice. To inne narody. Natomiast konfederacja kosztowałaby o wiele mniej.
              • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 15:49
                Konfederacja na jakiej zasadzie?! Uważasz ,że Ukraińska prawica nie podniosła by wtedy krzyku ,że Ukrainą rządzą Polacy???!:) Oj Ty Naiwny!
                • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 15:56
                  Prawica ta z Olgino? Konfederacja na zasadzie że do poziomu rządu i głowy państwa są to odrębne organizmy. Wspólne sesje dwóch parlamentów i rządów. Polska reprezentuje Ukrainę w polityce zagranicznej wyłącznie na arenie UE.
                  • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:04
                    Myślałem ,że już czytałem bardziej naiwnych - myliłem się! I te "wspólne sesje parlamentów i rządów" będą satysfakcjonujące dla obu stron?!:) No nie rozśmieszaj mnie!:)
                    - No właśnie Przedstawiłeś Polski punkt widzenia - "Polska będzie reprezentować Ukrainę w polityce zagranicznej...." a Ukraińcy na to WAŁA!!! "To nie mamy swoich polityków tylko decydować będą Lachy?!"
                    Ukraińcy może i są naiwni ale nie wierzę aby byli tak głupi!
                    • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:06
                      Dlaczego miałoby ich to nie zadowolić? Wchodzą w ten sposób boczną furtką. Mogą w tym czasie czekać na faktyczne wstąpienie.
                      • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:09
                        Ty w ogóle Rozumiesz na czym polega polityka międzynarodowa???! A po grzyba mają wchodzić poprzez Polaków "boczną furtką" skoro mogą swoich przedstawicieli wysłać bezpośrednio do Brukseli??!
                        • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:22
                          A ty chyba nie rozumiesz. By wejść do Unii najpierw muszą przejść proces akcesji. A to długi proces.
                          • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:48
                            To Ty chyba nie Rozumiesz?! Aby przejść ten proces trzeba wysłać SWOICH przedstawicieli do Brukseli!
            • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 15:48
              Proponuję doliczyć jeszcze ileś tam miliardów Marek wpompowanych do NRD PRZED połączeniem!
              -Pozdrawiam!
              • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 15:57
                Tylko jedno małe ale - oni podnosili poziom NRD do poziomu NRF. Tu o czymś takim nie ma mowy.
                • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:10
                  Czyli nie będzie podniesienia poziomu Ukrainy choćby do poziomu Polski?! To na zbója im to cała "europeizacja"?!:)
                  • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:23
                    Na prawie. To czego brakuje Ukrainie to struktur. Sądów, policji, urzędów. Nie skorumpowanych. te rosyjskie ociekają korupcją.
                    • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:50
                      Buachachacha!:) To gdzie takie "nie skorumpowane" sądy,policje i urzędy są na świecie aby ich importować na Ukrainę?!:)
                      • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 16:53
                        Wiesz coś o korupcji w polskich sądach? To powinieneś natychmiast zgłosić to policji!
                        • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:10
                          No! Przecież Polskie sądy,prokuratura i policja a także urzędy nie są skorumpowane?!:) Buachachacha!:)
                          Był taki przypadek w komendzie wojewódzkiej w Radomiu - młody policjant NIE WZIĄŁ łapówki w wysokości 30 000 PLN za przymknięcie oka ,za jazdę samochodem pod wpływem alkoholu - trafił na bogatego ,któremu zależało! Po pół roku poprosił o przeniesienie na drugi koniec Polski bo mu reszta śmiechem żyć nie dała!
                          Gdzie Ty Żyjesz?! W Nibylandii??!
                          • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:19
                            A gdzie ty żyjesz? Owszem, zdarzają się przypadki korupcji. Proszę. w UK też jest korupcja. Chcesz powiedzieć że UK to sama korupcja?
                            • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:31
                              A Ty żyjesz na Ukrainie ,że Twierdzisz ,iż tam jest sama korupcja?! Bo skoro tak to trzeba będzie ściągnąć sędziów,policjantów i urzędników z Singapuru - ponoć tam nie ma korupcji!
                              Ja wbrew Twojej opinii wiem gdzie i jak żyję i to nie mało dłużej od Ciebie!
                              • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 17:54
                                Ale to ty twierdzisz że tak będzie trzeba zrobić. I że w Polsce jest jeszcze większa.
                                • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 18:13
                                  Bo nie ma co się oszukiwać ,że korupcji w Polsce nie ma!
                                  • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 18:16
                                    Jest. Ale nie ma państwa gdzie korupcji nie ma. Problem jest wtedy gdy o tym się nie mówi...
                                    • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 18:29
                                      A co zmienia "nie mówienie" lub "mówienie"?! Absolutnie nic! To samo oszukiwanie się w obu przypadkach! U nas w Kozienickim szpitalu na braniu łapówek grupa antykorupcyjna złapała ordynatora kardiologii! I Co?! A psińco - zrezygnował z pracy w szpitalu i otworzył prywatną praktykę - ma się jak pączek w maśle i mogą mu skoczyć na pukiel!
                                      • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 18:32
                                        To powinieneś zgłosić to choćby do CBA! Co do mówienia - tylko tajemnica powoduje że korupcja istnieje.
                                        • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 18:41
                                          Co zgłosić do CBA?! Że pan doktor dostał 1 rok w zawiasach na dwa lata?! Błędu w sztuce lekarskiej nie popełnił więc nie ma podstaw do zabrania mu uprawnień - teraz na biurku stoi oficjalnie kaseta z napisem "KASA" i mogą go wszyscy w pompkę cmoknąć! Tak jest wszędzie i tak będzie zawsze! Bzdura - od mówienia o niej nic a nic jej nie ubywa!
                                          • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 18:45
                                            Ale czego ty chcesz? Kara jest? Jest.
                                            • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 19:10
                                              Ja?! Niczego! Stwierdziłem tylko fakty! No kara jest - teraz pytanie - czy to jest na prawdę kara?! Bo mnie się wydaje ,że jednak nie!
                                              • antyk-acap Re: Pięta Putina 16.05.14, 19:15
                                                Jest kodeks. Wyrok został wydany wg tego kodeksu. W takiej Rosji dostałby tylko grzywnę.
                                                • marek_boa Re: Pięta Putina 16.05.14, 19:41
                                                  No ba! I ta grzywna zabolała by go bardziej od wyroku ,który go ukarał nic mu nie robiąc! Czy to według Ciebie odstraszy innych przed braniem łapówek??!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka