say69mat 03.06.14, 14:38 Nie orientujecie się, jak rozwiązano kwestię eskorty honorowej Air Force One w naszej przestrzeni powietrznej??? To znaczy, czy nasze F-16/MiG29 dopuszczono do eskortowania samolotu amerykańskiego prezydenta??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxikasek Re: Eskorta Air Force One na terytorium Polski??? 03.06.14, 15:05 Eskorta miał być wspólna- polskie i amerykańskie F-16 z Łasku. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka żadna eskorta... 03.06.14, 15:24 Cale powietrze jest puste, tylko Air Force 1 + 2 lecą... inne uziemione... Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: żadna eskorta... 03.06.14, 17:06 Nawet zaprzyjaźnionych jaszczembi się pindosi boją??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: żadna eskorta... 03.06.14, 19:08 tak to jest zawsze. Tak samo jest jak Putin przylatuje. Powietrze jest "czyste" od samolotów. Tylko prezydencki... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: żadna eskorta... 04.06.14, 04:28 mosze_zblisko_daleka napisał: > tak to jest zawsze. Tak samo jest jak Putin przylatuje. Powietrze jest "czyste" > od samolotów. Tylko prezydencki... Nie sadze mosze, nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: żadna eskorta... 04.06.14, 04:30 mosze_zblisko_daleka napisał: > Cale powietrze jest puste, tylko Air Force 1 + 2 lecą... > inne uziemione... Jakas bzdura, mosze. Zatrzymali ruch lotniczy nad Polską? Setki samolotow komunikacyjnych na d Polska w kazdej jednej chwili, odwolane loty pasazeroskie z i do Polski, a takze przelatujace w tranzycie nad Polska? Zatrzymane systemy obronne calego kraju? Jakas sciema mosze. Odpowiedz Link Zgłoś
say69mat Re: żadna eskorta... 04.06.14, 10:17 bmc3i napisał: Jakas bzdura, mosze. > Zatrzymali ruch lotniczy nad Polską? Setki samolotow komunikacyjnych na d Polsk > a w kazdej jednej chwili, odwolane loty pasazeroskie z i do Polski, a takze prz > elatujace w tranzycie nad Polska? Zatrzymane systemy obronne calego kraju? > > Jakas sciema mosze. say69mat: ... something stinks like, perhaps ... socks??? Tak jakoś mnie uwiera ten aspekt wizyty naszego Drogiego Gościa. I jeszcze cóś ... a'propo ... zaufania: /.../ Firma konsultingowa AT Kearney od 1998 r publikuje zestawienia krajów, które cieszą się największym zaufaniem firm dokonujących bezpośrednich inwestycji za granicą. Foreign Direct Investment Confidence Index 2014 (FDICI – wskaźnik zaufania zagranicznych inwestorów bezpośrednich) pokazuje, jak zmiany w systemach politycznych, gospodarczych i prawnych mogą wpłynąć na zagraniczne inwestycje w najbliższych latach. / ... i dalej:/ USA są na czele listy 25 krajów najatrakcyjniejszych dla inwestycji bezpośrednich. Polska i Rosja wypadły z tego zestawienia./.../ k'link:www.ekonomia.rp.pl/artykul/706205,1115051-Amerykanie-nie-wierza-w-Polske.html Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: żadna eskorta... 04.06.14, 11:21 Ja wiem jak to jest w Izraelu. Kiedy przyleciał Obama i Putin. Wszystkie systemu pracowały oczywiście, ale powietrze było czyste. Wy wiecie TYLKO co wam opowiadają, ale co dzieje się oczywiście to nic nie wiecie... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: żadna eskorta... 04.06.14, 15:48 mosze_zblisko_daleka napisał: > Ja wiem jak to jest w Izraelu. Kiedy przyleciał Obama i Putin. Wszystkie system > u pracowały oczywiście, ale powietrze było czyste. > > Wy wiecie TYLKO co wam opowiadają, ale co dzieje się oczywiście to nic nie wiec > ie... No to naspisz ze tak bylo w Izraelu, a nie ze tak jest wszedzie. Izrael jest dosc specvyficznym z uwagi na swoja sytuacje krajem, tymczesam Polska lezy na setkach lotniczych szlakow komunikacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka flyingradar... 04.06.14, 18:08 Tyle gadania...Jeśli możesz to podaj jak to było kiedy Obama przyleciał. Jest fajny program darmowy "flightradar24" Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: flyingradar... 04.06.14, 18:17 mosze_zblisko_daleka napisał: > Tyle gadania...Jeśli możesz to podaj jak to było kiedy Obama przyleciał. Jest f > ajny program darmowy "flightradar24" A co mam podawac, skoro nawet nie mialem potrzeby sprawdzac? Wstrzymanie ruchu lotniczego nad Polska, doprowadziloby do paralizu komunikacyjnego calej Europy. Slyszalews o czyms takim wczoraj? Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: żadna eskorta... 04.06.14, 22:34 mosze_zblisko_daleka napisał: > Ja wiem jak to jest w Izraelu. Kiedy przyleciał Obama i Putin. Wszystkie system > u pracowały oczywiście, ale powietrze było czyste. > > Wy wiecie TYLKO co wam opowiadają, ale co dzieje się oczywiście to nic nie wiec > ie... Chyba wystarczy strefa bezpiecznstwa wokol takiegomsamolotu dodatkowo patrolowana przez mysliwce... Mosze nie obraz sie ale mozesz miec racje bo taka strefa bezpiecxenstwa moglwby obejmowac cala przestrzen Erecu Mysle ze dodatkowo cala trasa przelotu jest utajniana Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: żadna eskorta... 04.06.14, 22:47 Oczywiście że bzdura, jedynie przez 30 minut "czysta" była przestrzeń nad Warszawą, lądujące ustawiono w holding, a startujące przytrzymano na kołowaniu... Odpowiedz Link Zgłoś