Dodaj do ulubionych

DAESZ...(Isil)

23.06.14, 12:57
U was oni nazywają się inaczej...
To jest odłam Islamu Sunnici. Teraz oni w Iraku maja przełom...
Wojsko Irackie (szyici) rozsypuje się. Ta bandy "DAESZ" maja tylko 5000-10000 członków i przed nimi wszyscy uciekają...

Oni zdobyli posterunki na granicy z Jordania i droga do Ammanu jest otwarta...
Na takie jednostki, Jordania koncentruje wojska żeby zatrzymać ich na granicy.
Oni opuścili izraelska-jordańską granicę (nie grozi im nic od Żydów)... i wszyscy lecą na drugą granicę...

Właśnie w tą lukę mogą wejść inni i atakować Izrael od tej strony...
Sytuacja staje się bardzo skomplikowana. Iran + USA, chcą zaatakować ISIL (kto by tak myślał, tylko kilka tygodni temu).

Dla Izraela (tak myślę) nadchodzą chmury i idę już po parasolki...
Obserwuj wątek
    • antyk-acap Re: DAESZ...(Isil) 23.06.14, 13:02
      Mam nadzieję że צבא הגנה לישראל da im popalić. Teraz rodzi się pytanie: a co na południu? Saudzi nic nie robią?
      • mosze_zblisko_daleka Re: DAESZ...(Isil) 23.06.14, 13:23
        Tutaj wszystko w tym regionie kotłuje się...
        Było teraz spotkanie z królem Saudii i wybranym prezydentem Egiptu A-Sisi.
        Co tam gadali, to myślę ze nie o Ramadanie, który zaczyna się w następnym tygodniu...
        • antyk-acap Re: DAESZ...(Isil) 23.06.14, 13:30
          Wy. Izraelczycy (jeśli mogę was tak nazwać) macie przynajmniej mur. Chroni was przed Drugą Armię Mahdiego. W sumie to jedna dywizja. Bez broni ciężkiej. Skończy podobnie jak pod Omduranem 116 lat temu. Ciekawe ile z tego jest prawdą...
          • mosze_zblisko_daleka Re: DAESZ...(Isil) 23.06.14, 13:46
            O jakim murze masz na myśli...??
            • antyk-acap Re: DAESZ...(Isil) 23.06.14, 13:56
              Na granicy z Autonomią.
              • anton_pl Re: DAESZ...(Isil) 23.06.14, 16:14
                Nie martw sie Mosze, te rajdy picapów to są dobre na Malikiego ale w konfrontacji z IDF nie byłoby po nich co zbierać :D
                • mosze_zblisko_daleka Re: DAESZ...(Isil) 23.06.14, 17:54
                  Ja nie martwię się, ale jestem 'trochę' nie wyspany w tych dniach...
              • mosze_zblisko_daleka Re: DAESZ...(Isil) 23.06.14, 17:53
                Jesteś poważny? Od kiedy mur może powstrzymać, rakiety i armaty.
                On jest może skuteczny dla cywilów i starych kobiet...
                • jopekpl Re: DAESZ...(Isil) 26.06.14, 23:42
                  mosze_zblisko_daleka napisał:

> Jesteś poważny? Od kiedy mur może powstrzymać, rakiety i armaty.
                  > On jest może skuteczny dla cywilów i starych kobiet...

To po co go zbudowaliście mosze??? tak się boicie tych cywilów i starych kobiet... ????
    • mosze_zblisko_daleka Re: DAESZ...(Isil)- już są w Libanie... 26.06.14, 14:24
      Wczoraj w Bejrucie rozerwał się członek Daesz i drugiego złapano razem z kamizelką...
      To było w hotelu. Oni mieli przy sobie kilka kamizelek i bardzo dużo materiałów.
      Wygląda ze chcieli rozerwać się w jakieś kawiarence/hotelu podczas, jak teraz wszyscy zbierają się oglądać Mundial 2014

U was to tylko premier/afery itp... dookoła cały świat kotłuje się a w Polsce podsłuchują i gadają. Polacy świat nie czeka na wasze afery. Tutaj co minutę jest co innego. Obudźcie się...
      • say69mat Re: DAESZ...(Isil)- już są w Libanie... 26.06.14, 14:50
        @mosze_zblisko_daleka napisał:

> U was to tylko premier/afery itp... dookoła cały świat kotłuje się a w Polsce p
        > odsłuchują i gadają. Polacy świat nie czeka na wasze afery. Tutaj co minutę jes
        > t co innego. Obudźcie się...

say69mat:

Drogi ... mose, żebyś ty wiedział jaki to jest piękny ... sen!!! Tylko jak zwykle, przebudzenie będzie ciutkę bolesne??? Ale co można zrobić, ci co czują ... uciekają. Reszta ... śpi i śni i z rana do mlecznego ... baru. Bądź na targowisko po porcję 'kapuchy'.
    • mosze_zblisko_daleka Re: DAESZ...(Isil) 28.06.14, 07:44
      To jest najbardziej ex,ex, eksterminacyjna odłam Islamu. U nich Alkaida nic nie robi...
      Nawet szef AlKaidy (AlZawahiri-następca Bin Laddena) wydal dekret walczyć z tą grupą.
      Teraz cały świat Szyicki mobilizuje się przeciw Sunnitów. DAESZ mówią ze 100 lat temu (po zakończeniu 1 WS) utworzyli sztuczne państwa (Irak,Syria, Jordania, Liban i na końcu Palestyna..) Oni chcą teraz wrócić 100 lat do tylu... Oni chcą TYLKO jedyne DAESZ
      (Daula Islamija fi Surja wal Szam).

Dziś wieczorem zaczynamy Ramadan...
      (więc życzę moim islamskim kolegom "Ramadan Karim")
      • mosze_zblisko_daleka Re: DAESZ...(Isil) 28.06.14, 08:13
        www.zerohedge.com/news/2014-06-10/al-qaeda-militants-capture-us-blackhawk-helicopters-iraq
        • mosze_zblisko_daleka Re: DAESZ...(Isil) 28.06.14, 08:14
          www.telegraph.co.uk/news/worldnews/al-qaeda/10893889/Al-Qaeda-map-Isis-Boko-Haram-and-other-affiliates-strongholds-across-Africa-and-Asia.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka