Dodaj do ulubionych

Idziemy na Wojnę...

01.08.14, 15:28
Dziś miało być od godziny 08:00 naszego czasu zawieszenie broni na 72 godzin.

O godzinie 10:00 hamasnicy zaatakowali nasz patrol, zabijając 2 żołnierzy i porwali jednego.
Miało być posiedzenie w Kairze razem z ONZ, Ameryka, Izrael, Egipt, Palestyna i Hamas.

Izrael zerwał te "zawieszenie broni". Dziś o godzinie 17:30 jest specjalne posiedzenie rządu.
Teraz cały świat będzie oskarżać Żydów że powariowali, ale Żydzi nie maja już innej rady jak walczyć z terrorem. Myślę że każdy kraj i każdy człowiek tak powinien postąpić.

p.s.
W Kairze znajduje się rzecznik hamasu Mousa Abu Marzuk i po kilku minutach porwania powiedział że teraz "będziemy grać inaczej"....

Godzinę temu ten sam Mousa abu Marzuk, mówi że przez omyłkę tak powiedział i on nic o tym porwaniu nie wie....

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16410634,Jest_porozumienie__Izrael_i_Hamas_zgadzaja_sie_na.html#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • mosze_zblisko_daleka Re: Idziemy na Wojnę... 01.08.14, 15:45
      Jeśli mam do wybrania jak matka będzie płakać? Czy żydowska, czy palestyńska, ja wybieram tą drugą...
      • vandermerwe Re: Idziemy na Wojnę... 02.08.14, 06:50
        Nasza "wspolny znajomy" D. Grossman napisal ciekawy komentarz w prasie amerykanskiej ( chyba NYT) kwestionujacy sens "chodzenia na wojne".
        Niektorzy wola jednak machac szabla niz ruszac glowa - wolna wola.

Pozdrawiam
    • lukepowa Re: Idziemy na Wojnę... 02.08.14, 07:32
      Rozumiem że idziecie na wojnę gdzie czołgi stają do walki na przeciw czołgom, samoloty helikoptery mają równie groźnego przeciwnika ? Tylko gdzie ta wojna? bo czytam wiadomości i nie mogę znaleźć info nigdzie.
    • mosze_zblisko_daleka Anomalia ... 02.08.14, 08:50

Co dzień w Syrii / Iraku są zabici kilkaset ludzi. Nie ma żadnej demonstracji na świecie...

www.youtube.com/watch?v=q214ugC_aEU
      • mosze_zblisko_daleka Rawabi, nowe miasto 02.08.14, 09:36
        można żyć i można żyć...

www.youtube.com/watch?v=86wZ0eOOrJM
        www.rawabi.ps/
        • vandermerwe Irak, Syria, Gaza, Ukraina.... 02.08.14, 09:58
          To sa doskonale przyklady prob rozwiazywania problemow za pomoca sil zbrojnych. Efektem jest jeszcze wiekszy zamet i jeszcze wiekszy konflikt. Grossman ma racje, nalezalo probowac nawiazac dialog. To jest wojna, ktorej Izrael nie jest w stanie wygrac, chyba, ze mieszkancy Izraela pragna zyc w stanie niby pokoju - niby wojny przez nastepne pokolenia.

Pozdrawiam
    • mosze_zblisko_daleka Re: Idziemy na Wojnę... 03.08.14, 15:46
      www.facebook.com/photo.php?fbid=10152625336084390&set=a.41346109389.48683.636209389&type=1&relevant_count=1
      • mosze_zblisko_daleka Re: Idziemy na Wojnę... 03.08.14, 15:53
        www.youtube.com/embed/VmffgIqlAYA

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka