black146 25.02.05, 23:24 Czy warto założyć magnetyzer do auta???? Czy naprawde tak działają jak wszyscy mówią????? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubel21 Re: MAGNETYZERY-CZY WARTO???????? 26.02.05, 13:14 dzialaja jezeli chodzi o zuzycie paliwa ale nie spodziewaj sie ze twoja alfa bedzie palila 8 litrow po miescie sa roznice ale nie az takie jezeli chcesz magnetyzer to taki ktory wklada sie pomiedzy przewody a nie na jezeli chodzi o osiagi cos tam tez poprawiaja moj znajomek mial w cieniasie i troche roznica byla ale tez nie taka duza wiesz niespodziewaj sie ze kupujac magnetyzer za 250zl bedziesz mial rakietowe starty bo jakby tak bylo to by nie bylo turbin za 9 tys albo NOs-a za 2,5 tys. Magnetyzer, swiece , filtr to polsrodki ktore wspomagaja prace silnika a a nie podnosza moc ja mam stozek w swojej zalozony i to co moge stwierdzic to to ze pozniej odcina zaplon ma glosniejszy alfa sound i latwiej sie wkreca na obroty , pamietaj ze magnetyzer to poprostu magnes ktory namagnesowuje paliwo sa dobre i zle strony zla to ta ze zakladajac np Marksora pomiedzy przewody tzreba sie liczyc z tym ze caly syf z paliwa sciaga do siebie po roku u mojego kumpla byl do wypierdki ale to zalezy od paliwa jakie tankujesz z drugiej strony dziala o niebo lepiej niz zakladany na przewod wybor nalezy do ciebie pozdrawiam Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: MAGNETYZERY-CZY WARTO???????? 26.02.05, 15:02 Warto!!! Jest to świetna metoda na ściągnięcie z rynku nadmiaru pieniędzy i ( przynajmniej częściowe) załatanie dziury budżetowej. Co więcej - powszechna instalacja magnetyzerów , świec Brisk i filtrów stożkowych powinna być wprowadzona do ustawy budżetowej obok akcyzy :) Są to rzeczy drogie - a podobnie jak akcyza - skutków ich działania nikt nie odczuwa. Innych skutków działania magnetyzera współczesna nauka nie udowodniła... Kubeł - jakim cudem filtr stożkowy podniósł próg odcięcia ??? Zintegrowałeś go z ECU ??? Bo o ile wiem - w małym TS-ie odcięcie na poziomie 6750 obr/min zaszyte jest w oprogramowaniu chipa .... Odpowiedz Link
kubel21 Re: MAGNETYZERY-CZY WARTO???????? 26.02.05, 15:14 rafal na zwyklym filtrze odcinal przy nieco ponad 90km/h na 2 biegu przy wlasnie ok 6750 obr zalozylem stozek i odcina przy nieco ponad 100km/h wedlug wskazan oborotomierza 7200 obr a na 3 biegu odcina przy ok 155 strzalka jest troszke przed 160km/h a wczesniej nie mial nic grzebane w elektronice i to mnie zastanawia bo jak na 1,6 ts to chyba nie tak zle opony sa seryjne zadnych 17- stek jest to standartowa wersja z pakietem sport kit Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: MAGNETYZERY-CZY WARTO???????? 26.02.05, 15:37 Hmmmmmm...... Ciekawostka. Czy ktoś jeszcze spotkał się z takim zjawiskiem ???? Swoją drogą - unikaj sprawdzania precycji działania regulatora odcięcia... 7krpm to dość sporo poza torem wyścigowym. Szkoda silnika.... Odpowiedz Link
kubel21 Re: MAGNETYZERY-CZY WARTO???????? 26.02.05, 15:49 raczej bieg zmieniam przy 6500 obr ale tez mnie to zastanawia dlaczego tak pozno odcina i ma takie osiagi znam poprzedniego wlasciciela bardzo dobrze mial ja od nowosci wiec napewno wiem ze w elektronice nie bylo grzebane chyba trafil mi sie dobry model hehehe nawet znajomy ktory ma 146 z tym samym motorem z 2000 roku jest w szoku Odpowiedz Link
marys-ar155 Re: MAGNETYZERY-CZY WARTO???????? 27.02.05, 12:59 miałem 145 1.6 TS z 1999r i odcinał zapłon przy 7200 i to jest chyba fabryczne ustawienie, Siena 1.6 odcinała przy 7000 fabrycznie hehehe Odpowiedz Link
kubel21 Re: MAGNETYZERY-CZY WARTO???????? 28.02.05, 01:17 marys mowisz powaznie ze tak ci odcinal 1,6 ts ?? bo mnie to spokoju nie daje ja spotkalem sie z tym ze granica odciecia jest przy 6750obr/min tak jak napisal wczesniej rafal i tak mi odcinal przed zalozeniem stozka a teraz odcina mi przy wlasnie 7200obr/min ?? odcina tak jak w 1,8ts tzn ma takie same osiagi na poszczegolnych biegach a napewno to 1,8 nie jest bo moj kumpel ma z tego samego rocznika pozdrawiam Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: MAGNETYZERY-CZY WARTO???????? 28.02.05, 10:28 Wszystko o.k. Panowie! Nowsze silniki 1,6 TS mają podniesiony próg odcięcia na 7150 RPM. Co ciekawe w 156 - po staremu 6750 RPM. Kubeł - ciekaw jestem przebiegu charakterystyki twojego motoru.... Odpowiedz Link
kubel21 Re: MAGNETYZERY-CZY WARTO???????? 28.02.05, 10:52 jak tylko bede znal pomiarty z hamowni napewno sie z nimi podziele Odpowiedz Link
marys-ar155 Re: MAGNETYZERY-CZY WARTO???????? 28.02.05, 13:58 tak prawda to odcinało i chyba w instrukcji było to wpisane teraz mam 155 1.816v TS z 97 roku (kiedy odcina nie wiem)z magnetyzerami firmy Magnetizer nakładkowe na paliwo (gaz) i powietrze i stożek KN na zmiane z Kingdragon fajnie to chodzi mimo że z gazem zawsze lepiej niż seria i mniej pali ale to raczej subiektywne odczucia :) Odpowiedz Link
kubel21 Re: MAGNETYZERY-CZY WARTO???????? 26.02.05, 15:17 jedyna rzecza jaka zrobilem to byl reset komputera po zalozeniu filtra i to amatorsko bo poprzez odlaczenie klem z akumulatora na ok 2 minuty Odpowiedz Link
black146 Re: MAGNETYZERY-CZY WARTO???????? 28.02.05, 10:36 DZIĘKI WSZYSTKIM-ALE JA PYTAŁEM O MAGNETYZERY Odpowiedz Link
rafal.gtv Re: MAGNETYZERY-CZY WARTO???????? 28.02.05, 10:40 Ale my tylko gdybamy , czy magnetyzery są w stanie przeprogramować ECU. O różne właściwości są posądzane... :) Odpowiedz Link