Dodaj do ulubionych

Hetz vs SA-5... 1:0....

17.03.17, 10:27
Dziś w nocy około 02:00 był jakiś incydent powietrzny w Syrii i tam syryjska bateria p/lot wypaliła SA-5....

Z drugiej strony izraelska bateria Hertz wypaliła i straciła rakietę SA-5 , wszystko spadło na jordańskim terytorium.

są już fotki od Jordanii...
Obserwuj wątek
    • marek_boa Re: Hetz vs SA-5... 1:0.... 17.03.17, 13:17
      No są Drogi Mosze!:) Sęk w tym ,że te zdjęcia NIE PRZEDSTAWIAJĄ pocisku 5W28 zestawu przeciwlotniczego S-200 tylko jakąś mutację pocisku taktyczno-operacyjnego R-17!
      Zdjęcia zestrzelonego pocisku
      pbs.twimg.com/media/C7GoV8qWkAAYUri.jpg
      pbs.twimg.com/media/C7GoWfkWwAAG50f.jpg
      pbs.twimg.com/media/C7GoXEkX0AEpnex.jpg
      A tak wygląda 5W28:
      ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1-200#/media/File:%D0%97%D0%A3%D0%A0_5%D0%9228_%D0%97%D0%A0%D0%9A_%D0%A1-200%D0%92_-_%D0%9F%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B0_%D0%9F%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BE%D1%82_01.jpg
      Poproszę jeszcze o Twój komentarz na temat twierdzenia Syryjczyków ,że jeden z czterech samolotów Izraelskich został zestrzelony!
      -Pozdrawiam!
      • mosze_zblisko_daleka Re: Hetz vs SA-5... 1:0.... 17.03.17, 15:15
        Oni zawsze mówią ze strącili izraelski samolot. To co pokazują jordańskie media to jest Hetz izraelski a nie WEGA.
        • marek_boa Re: Hetz vs SA-5... 1:0.... 17.03.17, 16:57
          Ależ oczywiście Drogi Mosze!:) Na tej samej zasadzie Izraelski MON ZAWSZE twierdzi ,że nie poniósł żadnych strat!:)
          -Pozdrawiam!
          P.S. Oczywiście - mój błąd - to resztki pocisku zestawu Hetz-2!
    • enter2016 Informacje w Defence24 17.03.17, 14:37
      Izraelski system obrony przeciwrakietowej zestrzelił rakietę przeciwlotniczą, odpaloną przez wojska syryjskie w kierunku samolotów izraelskich, wykonujących ataki na terenie Syrii. „Celem” stał się pocisk zestawu S-200 Wega konstrukcji sowieckiej.
      • marek_boa Re: Informacje w Defence24 17.03.17, 17:00
        A jakieś dowody na to?! Bo jak do tej pory to są tylko zdjęcia odpalonych pocisków 5W28 i resztki Izraelskiego pocisku w Jordanii! Resztek ponoć zestrzelonego pocisku 5W28 nie ma jak dotąd na żadnym zdjęciu!
    • enter2016 W izraelskim nalocie zginął komendant Hezbollachu 17.03.17, 20:11
      Badie Hamya - informacja z stron powiązanych z Hezbollahem.

A tutaj info po angielsku:
      www.theguardian.com/world/2017/mar/17/israeli-fighter-jets-fired-upon-missiles-syria-mission-assad
      • czizus Re: W izraelskim nalocie zginął komendant Hezboll 17.03.17, 22:13
        Tak czy siak, jest świetna okazja żeby przetestować te słnne rosyjskie systemy obrony plot. Lepszej okazji nie będzie. Chyba Amerykanie dogadali się z Izraelczykami !!!! Brawo!
      • marek_boa Re: W izraelskim nalocie zginął komendant Hezboll 17.03.17, 23:27
        Po pierwsze primo - Badi Hamija zginął trzy dni temu w prowincji Al-Kunajtra więc albo miał brata bliźniaka albo......
        Po drugie primo - Informacja nie jest ze stron powiązanych z Hezbollahem tylko z Libańskiej telewizji "Al-Majadin" powiązanej z Szyitami!
        Po trzecie primo - Hezbollah jak najbardziej zaprzecza aby stracił w tym nalocie swojego komendanta !
        • enter2016 Jakieś dowody? 17.03.17, 23:55
          Bo tak napisać to może każdy.
          • marek_boa Re: Jakieś dowody? 30.03.17, 18:52
            Dowody na co?! Na to ,że źródłem informacji o śmierci (w tym nalocie) komendanta polowego Hezbollahu jest Libańska telewizja W ŻADEN SPOSÓB NIE ZWIĄZANA Z HEZBOLLAHEM ?! Czy na to ,że komunikat prasowy Hezbollahu opisujący śmierć ich komendanta polowego został przygotowany na trzy dni przed tym nalotem?!
            • enter2016 Nadal dowodów brak 31.03.17, 09:16
              Czy nie jesteś w stanie dostrzec którego postu dotyczy pytanie o dowody?
              Dlaczego nie jesteś w stanie podać źródeł swoich informacji?
              • marek_boa Re: Nadal dowodów brak 31.03.17, 13:39
                Skoro się mylę to poproszę o wskazanie w ,którym miejscu a nie wypisywanie dyrdymałów! Jeśli nie Jesteś wstanie dotrzeć do materiałów źródłowych - czyli w tym przypadku oficjalnych komunikatów Hezbollahu to o czym idzie dyskusja?!
                • enter2016 Chłopcze czy ty potrafisz czytać? 31.03.17, 13:45
                  Przecież to ty kwestionujesz informacje w linkach, więc to w twoim interesie leży udokumentować to co wypisujesz.
    • say69mat Re: Hetz vs SA-5 ... Debka suplement: 19.03.17, 09:16
      @mosze_zblisko_daleka napisał:

> Dziś w nocy około 02:00 był jakiś incydent powietrzny w Syrii i tam syryjska ba
      > teria p/lot wypaliła SA-5....
      >
      > Z drugiej strony izraelska bateria Hertz wypaliła i straciła rakietę SA-5 , wsz
      > ystko spadło na jordańskim terytorium.

@debka.com:
      /.../The Kremlin got the message and, a few hours after the Israeli air strikes, Israeli Ambassador Cary Koren was summoned to the Russian Foreign Ministry. There was no official protest, but Deputy Foreign Minister Mikhail Bogdanov firmly informed the ambassador that Moscow would not tolerate any further Israeli attacks on Syrian bases where Russian forces were present.
      In the course of the raid, Israel’s advanced anti-missile Arrow system made its first operational appearance. IDF chiefs feared that the Syrian anti-air missiles fired against the Israeli jets might fall on a populated location inside Israel and so decided it was necessary to intercept any incoming projectiles.
      Israel’s military experts got into an argument, which will no doubt go on for years, over whether Arrow’s first appearance in this situation was a good or a bad move. However, the deafening bang that the IDF wonder weapon inflicted on millions of Israeli ears, within a radius of more than a 150 kilometers from the Jordan Valley to the Mediterranean, offered an inkling of how much worse it will be in a full-scale conflict.
      /... za:www.debka.com/article/25972/Hizballah%E2%80%99s-trust-in-Russia-%E2%80%93-strategic-dilemma-for-Israel/

say69mat:
      Jak więc widzimy istotą problemu jest bliskowschodnia gra Rosji, pragnącej wyrwać się z impasu w polityce międzynarodowej. Związanego z konsekwencjami nieudanej interwencji militarnej na Ukrainie. I znowu, podobnie jak na Ukrainie, narzędziem polityki jest zaangażowanie militarne. Tym razem na terytorium Bliskiego Wschodu. Gdzie putinowska Rosja wykorzystując sojusz polityczno - militarny przeciw Daesh. Zdaje się aspirować do roli militarnego ugrupowania Hezbollah, w bliskowschodnim konflikcie z Izraelem.
      Z kolei Hezbollah, realizując własną misję polityczną, stara się wykorzystując prezencję sił zbrojnych FR, sprowokować militarną odpowiedź IDF. I w efekcie, doprowadzić do militarnego zaangażowania sił zbrojnych FR w konflikt przeciw Izraelowi. Stąd rodzi się następujące pytanie, jak długo Rosja będzie tolerować ugrupowanie Hezbollah, jako prominentnego sojusznika w regionie Bliskiego Wschodu??? Czy ugrupowanie Hezbollah nie podzieli losu licznych formacji 'separatystów' walczących w imieniu FR w Donbasie???
      • say69mat Re: Hetz vs SA-5 ... Debka suplement: 19.03.17, 09:20
        @say69mat, jest:
        Zdaje się aspirować do roli militarnego ugrupowania Hezbollah, w bliskowschodnim konflikcie z Izraelem.

say69mat, miało być:
        Zdaje się aspirować do roli ambasadora, militarnego ugrupowania Hezbollah, w bliskowschodnim konflikcie z Izraelem. Sorki ... ;)))
      • mosze_zblisko_daleka Re: Hetz vs SA-5 ... Debka suplement: 21.03.17, 06:39
        Wszystko zaczyna się i kończy się na Iran.... nie hizbulla (partia Boga)
    • enter2016 Izrael zapowiada zniszczenie syryjskiej OPL 20.03.17, 11:57
      Następnym razem, jeśli wasz system obrony przeciwlotniczej zadziała przeciwko naszym samolotom, zniszczymy go - oświadczył Lieberman, wypowiadając się dla rozgłośni Radio Israel. Nie zawahamy się. Bezpieczeństwo Izraela jest ponad wszystko, nie będzie żadnych kompromisów - dodał szef resortu obrony.

To oznacza, że już przystąpili do likwidacji syryjskiej OPL.
      Już były w sieci informacje o likwidacji baterii S-300 koło Damaszku.
      • jorl Re: Izrael zapowiada zniszczenie syryjskiej OPL 21.03.17, 22:06
        enter2016 napisał(a):

> To oznacza, że już przystąpili do likwidacji syryjskiej OPL.

Juz zlikwidowali obrone syryjska drogi e2016? Czy potrzebuja jeszcze z pare godzin i jutro rano nieodwolalnie bedzie zniszczona?
      • marek_boa Re: Izrael zapowiada zniszczenie syryjskiej OPL 30.03.17, 19:01
        Dobre!:) A teraz proponuję poszukać w sieci komentarzy na temat rozmowy jaką dzień po nalocie przeprowadził szef MSZ Federacji Rosyjskiej z wezwanym "na dywanik" ambasadorem Izraela!:)
        To znaczy ,że - nie będzie żadnych ataków na Syryjskie systemy OPL bo wtedy Izraelskie lotnictwo spotka się z Rosyjską kontrą!
        No ba!:) W sieci były też informacje o broni ABC w Iraku!:) Syria nie posiada systemów przeciwlotniczych S-300 więc ......dośpiewaj sobie dalej sam!
        • enter2016 Dobre! I co niby komentarze trolli w sieci 31.03.17, 09:18
          maja być dowodem na te bzdury, które opowiadasz?
          Tym chcesz przekonać do słuszności swoich tez?
          W takim razie nie mam więcej pytań.
          • marek_boa Re: Dobre! I co niby komentarze trolli w sieci 31.03.17, 13:42
            Ależ oczywiście - wypowiedzi szefa Rosyjskiego MSZ to "komentarze trolli w sieci" a artykuł dwojga emerytów z Debka to "święta prawda"!:) Rozśmieszyłeś mnie do łez!:)
            • enter2016 Chłopcze, jeszcze raz proszę czytaj co sam piszesz 31.03.17, 13:49
              marek_boa napisał:
              > Dobre!:) A teraz proponuję poszukać w sieci komentarzy na temat rozmowy jaką dz
              > ień po nalocie przeprowadził szef MSZ Federacji Rosyjskiej z wezwanym "na dywan
              > ik" ambasadorem Izraela!:)

Najpierw powołujesz się na komentarze w sieci a teraz odwracasz kota ogonem, że to o samej rozmowie mowa. Czytaj to co wypisujesz zanim klepniesz wyślij!
              A wracając do tematu podaj mi link do stenogramu tej rozmowy MSZ Rosji z ambasadorem Izraela.
              • marek_boa Re:Synku przestań bełkotać! 31.03.17, 14:53
                Uściśliłem Ci o jakie komentarze chodziło - dalej Masz problem ze zrozumieniem?! A kodów startowych do "Jarsów" nie Chcesz?!:) Niestety Masz pecha - na wyraźne życzenie strony Izraelskiej treść rozmowy jaką przeprowadził szef Rosyjskiego MSZ z Izraelskim ambasadorem została utajniona i informacji na ten temat w sieci już nie ma!
                Co by było śmieszniej po tym jak Hezbollah zdementował Izraelskie informacje sam Izrael (minister transportu i rozpoznania Israel Kac) "zmienił zdanie" na temat celu nalotów i oświadczył ,że celem nalotu były składy broni ,które rzekomo Syria miała przekazać partii "Boga"!
                diana-mihailova.livejournal.com/402999.html
                • enter2016 Oczywiście chłopcze :) 31.03.17, 15:10
                  Ty miałeś dostęp do treści rozmów ale teraz już jest tajne i nie masz dostępu do ich treści - jakie to wygodne! ;)
                  Wystarczy chlapnąć bezmyślnie a potem zakryć się tajemnicą.
                  Po co linkujesz do rosyjskiej dezinformacji? ;)

Od początku Izrael podawał, że celem był transport broni dla Hezbollachu.
        • enter2016 A ja mówię sprawdzam! 31.03.17, 12:18
          marek_boa napisał:
          > Syria nie posiada systemów przeciwlotniczych S-300 więc ......dośpiewaj sobie dalej sam!

Czyli ten osobnik o dziwnie zbieżnym nicku kłamał?
          post z 2012
          post z 2014
          To tyle jeśli chodzi o wiarogodność osobnika.

• marek_boa Re: A ja mówię sprawdzam! 31.03.17, 14:10
            No jestem wprost wzruszony!:) Zadałeś sobie tyle trudu?! Szkoda ,że Masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem! Owszem - Syria zakupiła systemy S-300PMU-2 i to w takiej ilości jak pisałem - sęk w tym ,że NIGDY nie zostały dostarczone co okazało się dopiero a bodaj w tamtym roku! Informacja z 2014 była specjalną dezinformacją ,którą posłużył się Rosyjski wywiad! Do Syrii na wyraźne życzenie Syryjskiego rządu dostarczono dwa radiolokatory 96L6E (w 2013 roku) i ani jednej wyrzutni! Wszystkie gotowe komponenty zostały przekonfigurowane i dostarczone do Iranu! To tyle jeśli chodzi o S-300 będące ponoć na uzbrojeniu Syryjskiej Armii!
            Pisanie o czyjejś " nie wiarygodności" i w tym samym czasie posługiwanie się informacjami z Izraelskiej Debki to kpina ze zdrowego rozsądku czytających!
            • enter2016 Chociaż masz tyle cywilnej odwagi 31.03.17, 14:33
              że przyznałeś się do udziału w rosyjskiej dezinformacji ;)

Nie pochlebiaj sobie, znalezienie tych postów to minuta przeglądania danych wyszukiwarki forumowej ;)
              Pominąłem już posty o zestrzeleniu przez syryjskie S-300 tureckiego F-16 ;)
              I nie kompromituj się chłopcze pisząc o czytaniu ze zrozumieniem, bo inaczej się twoich postów nie dało przeczytać. Dla przypomnienia, bo widzę, że problemy z czytaniem ze zrozumieniem masz!
              marek_boa napisał:
              > S-300PMU-2 do Syrii dostarczone!

Teraz widać dokładnie ile warte są twoje posty o rosyjskim uzbrojeniu i kontraktach - jak przypasuje to pokazują osiągnięcia reżimu z Kremla, a jak nie przypasuje to są dezinformacją rosyjskich służb. Może od razu w stopce sobie napisz: Uwaga! moje posty nie mają nic wspólnego z prawdą, są tylko dezinformacją rosyjskich służb!
              • marek_boa Re: Chociaż masz tyle cywilnej odwagi 31.03.17, 15:06
                Twoja głupota wprost poraża - inaczej nie da się tego określić! Ja nie TWORZĘ informacji tylko ją przekazuję BEZ ŻADNYCH KOMENTARZY - Ty Łykasz jak młody pelikan dezinformacje serwowane przez Izraelski i Amerykański wywiad i się tm szczycisz?! To jak to się fachowo nazywa?! Nie aby hipokryzja?!:) To jak znaleziono już tą broń ABC w Iraku?!:)
                Moje posty w porównaniu do Twoich wypocin NICZYM nie popartych są i tak dużo więcej warte - sęk w tym małolacie ,że ja potrafię się przyznać do błędów i wyciągam z nich wnioski a Twoje bajdurzenia z "mchu i paproci" są warte mniej niż zero! I to tyle dyskusji na ten temat!
                • enter2016 A gdzie niby przyznałeś się do błędu? 31.03.17, 15:17
                  Brniesz dalej w swoje opowieści z mchu i paproci serwowane przez rosyjski wywiad i tym się szczycisz? Wykazałem na podstawie twoich własnych postów, że mijasz się z prawdą.
                  Nie wnikam kiedy napisałeś nieprawdę czy teraz czy wcześniej to twój problem i twoich "źródeł".
                  • marek_boa Re: A gdzie niby przyznałeś się do błędu? 31.03.17, 15:47
                    Wymyśl chłopczyku coś od siebie - powtarzanie cudzych zwrotów to infantylizm!
                    Przyznałem się do błędu pisząc o tym ,że mój wcześniejszy wpis był powieleniem dezinformacji jaką rozpowszechnił Rosyjski wywiad - no niestety nie mam otwartej linii telefonicznej do Putina by sprawdzać każdą informację pojawiającą się na Rosyjskich stronach! Ty zaś W OGÓLE nie Sprawdzasz źródeł z ,których czerpiesz "nie wiedzę" i jeszcze się tym szczycisz!:) No to nie żyje HIPOKRYZJA!!!:)
                    • marek_boa Re: A gdzie niby przyznałeś się do błędu? 31.03.17, 15:48
                      Sorry - miało być "niech żyje":)
    • jorl Re: Hetz vs SA-5... 1:0.... 21.03.17, 21:47
      mosze_zblisko_daleka napisał:

> Dziś w nocy około 02:00 był jakiś incydent powietrzny w Syrii i tam syryjska ba
      > teria p/lot wypaliła SA-5....
      >
      > Z drugiej strony izraelska bateria Hertz wypaliła i straciła rakietę SA-5 , wsz
      > ystko spadło na jordańskim terytorium.

Mosze Ty tak powaznie?
      Przeciez to sie kupy nie trzyma. System Arrow jest to sytem antybalistyczny. Jak ma zestrzelic rakiete z S200? Ok, jak by sie uparl to moze ale zaraz pytanie czy horyzont radarowy starczyl zeby z Izraela nad Jordania do S200 strzelac? Poza tym po cholere do takiet plot rakiety strzelac tak wielkim pociskiem jak z Arrow? Ta rakiety S200 to przeciez byla jak co wystrzelona przeciw samolotowi. I co, ten Arrow zostal wystrzelony aby ratowac izraelski samolot przed ta S200? Taki nedzny ten samolot ze sam wymanewrowac S200 nie dalby rady? Podobno S200 zlom od poczatku a syryjskie zlom jeszcze wiekszy wiec jakie niebeizpieczenstwo dla nowoczesnego f16 czy nawet F35?
      A moze zestrzelono ta S200 bo ona byla nie wymierzona w samolot a w jakis wazny punkt w Izraelu? tez glupota przeciez, to rakieta plot. Ale zato jak wystrzelono jescze Arrowa to na ziemie spadlo jeszcze wiecej zlomu jaby tylko S200 spadl, moglo kogac zabic przeciez. Bo i Arrow rakieta, mnostwo zelastwa.
      Zadziwiajace glupoty.
      Ale jest jedno logiczne wyjasnienie tego wszystkiego.
      Samoloty Izraelskie chcialy cos pod Palmira zbombardowac, nie dawalo sie rakietamoi powietrze-ziemia z samolotow znad np. Libanu je osiagnac bo za daleko, poprzednie ataki pod Damaszkiem byly wlasnie takie, samoloty izraelskie byly teraz nad Syria i zostaly przywitany niebezpiecznym dla nich ogniem obrony syryjskiej. Zmodernizowanej przez Rosjan ostatnio. Uciekaly do domu i moze nawet byl jakis zestrzelony, trudno powiedziec, Izrael w takich sprawach zawsze klamie.
      A Arrow? Zapewne byl uzyty ale zgodnie z jego przeznaczeniem. Przeciw rakietom balistycznym syryjskim, ziemia-ziemia, wystrzelonymi w odwecia na Izrael. Nie pierwszy raz wyglada na to. Znowu czy ten atak byl udany, napewno zelastwo na Izrael spadlo, czy trafilo co mialo czyli jakis cele wojskowe znowu niewiadomo.
      Co dalej? Zobaczymy, ale narazie Rosja nie pozwala Izraelowi atakowac celow w Syrii, na ile to skuteczne, zobaczymy.
      Narazie drona izrelskiego Syryjczycy zrabali.
      Ciekaw jestem atakow lotnictwa izraelskiego na systemy obrony plot Syrii. Chetnie zobacze jak ten problem rozwiaza.
      A ten minister Liebermann to przeciez Rosjanin ktory wyczarowa u siebie przed 20(?) laty pochodzenia izraelskie aby uciec od gnijacej komuny, chce konfliktu z Rosja? Zobaczymy.
      • enter2016 A może jakiekolwiek dowody na te wyssane...? 22.03.17, 16:33
        Ja rozumiem twoje tendencje grafomańskie i narcystyczne, ale to nie moje problemy, więc wolę fakty zamiast bzdur.
      • mosze_zblisko_daleka Re: Hetz vs SA-5... 1:0.... 24.03.17, 20:30
        Jorl:

Teraz poważnie, rakieta S-200 ma 7 ton wagi a głowica ma 200 kg. TNT
        System S-200 nie jest zrobiony przeciw myśliwcom, tylko dużych samolotów transportowych i innych.
        Nie mam pojęcia dlaczego Syryjczycy wypalili własnie S-200, wiedząc dobrze że nie trafia myśliwców. Możliwie jest ich inna spekulacja.
        System Hetz "zauważył" zbliżający cel, który leciał profilem balistycznym i miał spaść na izraelską ziemię. 200 kg TNT to nie śmiech i nie można wziąć ryzyko gdzie spadnie, to nie jest Grad i "żelazna kopula".
        • jorl Re: Hetz vs SA-5... 1:0.... 26.03.17, 21:27
          Mosze, Mosze a Ty dalej tak samo

mosze_zblisko_daleka napisał:
          >System S-200 nie jest zrobiony przeciw myśliwcom, tylko dużych samolotów transportowych i innych.

Widze ze moje lekcje na tym forum daja rezultaty. Z tym ze powinienes napisac ze S200 jest przeciw AWACSom, bombowcom jak B52 w pierwszej linii. Oczywiscie napisales ze przeciw transportowcom. Dlaczego? Chcesz przemycic ze do cywilow? OK, S200 zestrzelila pasarzeski samolot. Ukraina przed kilku laty ale przeznaczone byly do tego najpierw co ja napisalem.

> Teraz poważnie, rakieta S-200 ma 7 ton wagi a głowica ma 200 kg. TNT

No i z tymi 7ton przesadziles Mosze. To co dolecialoby do was byloby bez paliwa. A paliwa w takiej rakiecie to napewno 60-70% jej masy. A wiec co mialoby wam na leb spasc daleko nie 7ton, ale np . 2 tony brzmi mniej groznie, prawda?

Nie potrafisz Mosze inaczej pisac jak co krok bzdury?

>Nie mam pojęcia dlaczego Syryjczycy wypalili własnie S-200, wiedząc dobrze że nie trafia myśliwców. Możliwie
          >jest ich inna spekulacja.

No widzisz Mosze, jesli Syryjczycy wystrzelili przeciw waszym mysliwcom S200 gdzie nie mialy szans je zestrzelic to w konsekwencji:

1 Syryjczycy byli, no i sa dalej, idiotami. Marnowanie rakiety po prostu.
          2. Rosjanie ktorzy gwarantowanie ten atak nadzorowali byli i sa idiotami
          3. Twoj minister od Wojny Liebermann jest idiota bo po tym zdarzeniu zagrozil Syryjczykom ataki na ich stacje radarowe i wyrzutnie rakiet. Przeciez jak Syryjczycy uzyli S200 jako balistycznej rakiety ziemia-ziemia przeciw Izraelowi to radar od nich do niczego jest im potrzebny wiec po cholere sie meczyc i go niszczyc. OK wyrzutnie S200 zniszczyc jakos troche sensu byloby ale radar? Aby znowu nie byly uzyte do strzelania 7tonowymi z glowica 200kg na biedny Izrael?

> System Hetz "zauważył" zbliżający cel, który leciał profilem balistycznym i mia
          > ł spaść na izraelską ziemię. 200 kg TNT to nie śmiech i nie można wziąć ryzyko

Czyli co strzeliliscie do S200 jak byl nad Jordania bo wam wyszlo ze spadnie na Izrael. Ale wasze antyrakiety najpierw obliczaja punkt upadku celu, balistyka przeciez, i jak ma spasc na pola czy laki sie nie strzela. Szkoda antyrakiety zwlaszczy takie duze i drogie jak Arrow. A wiec strzeliliscie bo wam wyszlo ze spadnie nie tylko na Izrael ale na cos cennego. Do tego jak ta S200 trafiliscie nad Jordania to co sie stalo ze S200? Trafiona rakieta nie rozplywa sie w powietrzu, jak zlom spada. Tez wasz Arrow spadl i to wg zdjec, sam tez tak pisales, na Jordanie. A wiec strzelaliscie do S200 aby nie spadla na Izrael ale ze pospadalo zelastwo, a morze i glowice, ktore wybuchly, na Jordanie i to nie tylko z S200 ale i z waszego Arrowa to uwazacie ze wszystko OK? Na Jordanie moze z waszego powodu spadac a na was juz nie? Jestescie Narod Wybrany? Ile w przeliczeniu jest wart Izaelita w stosunku do Jordanczyka? 10:1? Czy moze 100:1? No przyznaj Mosze jaki macie i jaki Ty osobiscie masz przelicznik.

Widzisz Mosze jak sie Twoj fake news wezmie pod lupe to wychodza same glupoty, ludzie idioci i to od Syryjczykow przez Rosjan do waszego ministra od Wojny.

Ale Swiat jest logiczny, nie jak w Twojej fake news. I sytuacja byla jak juz pisalem.
          Ze wasze samoloty pogoniono i to nie S200 a jakimis co sie nadaja do zestrzeliwania waszych mysliwcow. S300 np. Calkiem mozliwe ze i zestrzelono wam cos. Jak tak bylo to wyjasnia sie ze wasz minister nie byl idiota grozac atak na radary i wyrzutnie. Bo na S300 mialyby sens jakbyscie chciali znowu latac nad Syria.
          Tez wtedy nagle Syryjczycy i Rosjanie nie sa idiotami bo atakowali, i to zapewne skutecznie, wasze samoloty. Ale nie S200 a np. S300.

I widzisz jak ja odidiocilem ten Swiat, prawda Mosze?

A teraz dlaczego uzyto u was Arrow. Czytalem w prasie niemieckiej podobne wiadomosci ze zestrzeliliscie S200. Ale napisano tez ze w Izraelu, bylo wtedy slychac explozje i to nie jedna. Napisano, tez u nas sa fake news, ze to bylo strzelanie do S200 nad Jordania. Z tym ze dlaczego explozjew Izraelu??? Ano w nagrode za ten nalot na Syrie nie tylko wam zapewne samolot zestrzelono ale, i to nie pierwszy raz, dostaliscie sie pod atak normalnych a nie sztucznych jak S200 rakiet ziemia-ziemia, I dlatego Arrow byl uzyty. Jak skutecznie? Nie wiadomo ale mysle ze i wam poniszcono to co chciano. Jakies lotnisko np.
          A strzelajac Arrowami poniszczyliscie co nieco w Jordani bo te niecelne spadly tam. Jedna napewno.

Widzisz Mosze istnieja fake news ktorymi robi sie ludziom wode z mozgow, wiem, wiem, duzo ludzi lubi to, i istnieja logiczne wytlumaczenia zdarzen jak to.
          Mysle ze produkujecie te gluty po to aby ukryc ze:
          1. Wasze dskonale samoloty sa zestrzeliwalne przez i Sryjczykow, OK z pomoca i to duza Rosji. Nie chcecie tego przyznac za cholere.
          2. Dostajecie sie pod odwetowy atak rakiet ziemia-ziemia ktoe wasze cudowne Arrowy wcale tak dobrze nie przechwytuja, tez zamiatacie to pod dywan.
          3. Boicie sie masowo zaatakowac w odwecie Syrie bo Rosja wam tego skutecznie zabrania. Ale moze to zrobicie, Liebermann grozil, tu e2016 juz prognozowal ze wlasnie to robicie, ja chetnie poogladam jak bedziecie tp robic. Wiec co Mosze? Wlasnie lece na tydzien na urlop na Dominikane, pisze w notatniku, wysle stamtad, WiFi tez ma tam byc, bede w necie sie przygladal co dalej.
        • marek_boa Re: Hetz vs SA-5... 1:0.... 05.04.17, 15:32
          Syryjczycy odpalili pociski z systemu S-200 z prostej przyczyny - Syryjska OPL nie ma innego systemu przeciwlotniczego ,który mógłby dosięgnąć Izraelskich samolotów na tej odległości z jakiej odpalają swoje pociski rakietowe w przestrzeni powietrznej Libanu!
          - S-125 "Peczora-2M" ma zasięg 32 kilometrów
          - 9K317E "Buk-M2E" ma zasięg 45 kilometrów
          -Pozdrawiam!
          • marek_boa Re:Zdjęcia resztek "Arrow-3"! 05.04.17, 15:36
            pbs.twimg.com/media/C8cL72hXsAIEDzj.jpg
            pbs.twimg.com/media/C8cL6NgW0AA5lcv.jpg
            pbs.twimg.com/media/C8cL37EXgAA9xh_.jpg
            pbs.twimg.com/media/C8cL0GeW0AEhpCm.jpg
            pbs.twimg.com/media/C8cLvDvWsAEqPlr.jpg
            Ze zdjęć widać ,że to nie są te same resztki z wcześniejszych fotek - czyli Izrael odpalił w stronę Syryjskich pocisków przeciwlotniczych CO NAJMNIEJ dwa pociski!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka