ignorant11 15.11.22, 11:15 www.wnp.pl/przemysl-obronny/chcemy-miec-armie-wieksza-od-niemieckiej-i-francuskiej-bedziemy-wojskowa-potega,643437.html BArdzo ambitne. Lepiej jest wydawac po 5% i tak bedzie taniej niz podzielic los Ukrainy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorl11 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 11:39 ignorant11 napisał: > www.wnp.pl/przemysl-obronny/chcemy-miec-armie-wieksza-od-niemieckiej-i-francuskiej-bedziemy-wojskowa-potega,643437.html > BArdzo ambitne. I jeden cytat stamtad: Do 12. Bazy Bezzałogowych Statków Powietrznych trafiło już 6 pierwszych tureckich bezzałogowych statków powietrznych Bayraktar TB2. Przed rokiem, podczas ubiegłorocznej wizyty prezydenta Andrzeja Dudy w Turcji, Polska nabyła - za 270 mln dolarów - 4 zestawy tych maszyn, czyli 24 drony. Pozostałe mamy otrzymać w 2023 r. A jak skuteczne sa te tureckie drony w spotkaniu z rosysjka armia? Mam przyklad z Ukariny: zbiam.pl/ukrainski-polityk-przyznaje-mielismy-duzo-bayraktarow-ale-postracali-je-wszystkie-w-pierwszym-tygodniu/ Sam tytula mowi jakie g..no sa te drony: Ukraiński polityk przyznaje: „Mieliśmy dużo Bayraktarów, ale postrącali je wszystkie w pierwszym tygodniu” I nastepny cytat stamtad: Podpuszczony przez Wowana i Leksusa Paszynski otwarcie omawia różne kwestie, przy okazji potwierdzając różne krążące pogłoski, często stojące w sprzeczności z oficjalną propagandą wojenną Kijowa. Jednym z takich przekłutych przez Paszynskiego baloników jest użycie – oficjalnie bardzo skutecznych – bezzałogowców Bayraktar TB2. Paszynski powiedział, że Bayraktary TB2 mają więcej wspólnego z public relations (PR) i korupcją niż ze skutecznością bojową. Ich zakup był według niego od początku projektem propagandowym, któremu sam był przeciwny, gdyż Bayraktary TB2 są bezsilne w konfrontacji z systemami obrony przeciwlotniczej, a Rosja uchodzi za dysponującą bardzo silną OPL. W wyniku czego, w pierwszym tygodniu działań zbrojnych Ukraina stracić miała wszystkie Bayraktary TB2 (było ich 36), które miała na stanie 24 lutego Odpowiedz Link Zgłoś
menel13 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 12:15 Może i stracili ale i tak kacapy dostają łomot mimo że "Rosja uchodzi za dysponującą bardzo silną OPL". I pewnie w przyszłym roku będzie masowo zestrzeliwać ukraińskie drony nad Noworosyjskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 12:20 menel13 napisała: > Może i stracili ale i tak kacapy dostają łomot mimo że "Rosja uchodzi za dyspon > ującą bardzo silną OPL". > I pewnie w przyszłym roku będzie masowo zestrzeliwać ukraińskie drony nad Nowor > osyjskiem. :)))) Ale ja wolałbym nad Moskwa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
menel13 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 12:24 ignorant11 napisał: > :)))) Ale ja wolałbym nad Moskwa:))) > > Tam już niedługo bedą się sami rżnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 19:35 menel13 napisała: > ignorant11 napisał: > > > :)))) Ale ja wolałbym nad Moskwa:))) > > > > > Tam już niedługo bedą się sami rżnąć. Obawiam sie jednak,że NATO potrzebujemy wiecej czasu. Ogladałem wczoraj film o końcu Romanowych ( NB wcale skurwysnów nie załuje, skończyli jak zasłuzyli:(((. To jednak na froncie zgineło 2M poddanych i zrotowanych było znacznie wiecej i zaczeły sie rozruchy glodowe. Niestety Moskwa nie głoduje jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 19:38 ignorant11 napisał: > menel13 napisała: > > > ignorant11 napisał: > > > > > :)))) Ale ja wolałbym nad Moskwa:))) > > > > > > > > Tam już niedługo bedą się sami rżnąć. > > Obawiam sie jednak,że NATO potrzebujemy wiecej czasu. > > Ogladałem wczoraj film o końcu Romanowych ( NB wcale skurwysnów nie załuje, sko > ńczyli jak zasłuzyli:(((. To jednak na froncie zgineło 2M poddanych i zrotowany > ch było znacznie wiecej i zaczeły sie rozruchy glodowe. > > Niestety Moskwa nie głoduje jeszcze... > > Aha a ten połgłowek Mikołaj zamiast rzadzic państwem pojechal na front sam walczyc:))) To łatwo było go obwiniac o kleske. Zreszta na slowo monarchia szczególnie wypowiedziane przez naszych "monarchistów" dostaje gesiej skórki. KAzda włądza korumpuje a władza absolutna korumpuje absolutnie. Odpowiedz Link Zgłoś
menel13 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 20:36 ignorant11 napisał: > Niestety Moskwa nie głoduje jeszcze... > > Aby do wiosny. Moskwa żyje z dojenia regionów a już niema kogo doić. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 20:39 menel13 napisała: > ignorant11 napisał: > > > Niestety Moskwa nie głoduje jeszcze... > > > > > Aby do wiosny. Moskwa żyje z dojenia regionów a już niema kogo doić. No zobaczymy ale obawiam sie, że kacapia jest w lepszej kondycji niż chciałbym to widziec. Odpowiedz Link Zgłoś
menel13 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 20:50 ignorant11 napisał: > No zobaczymy ale obawiam sie, że kacapia jest w lepszej kondycji niż chciałbym > to widziec. > Nie jest, wskaźniki robią się niefajne ale w podatkach zobaczymy to w następnym kwartale. Sory taki mają system. A konkretnie moskwiczanie będą mięli problemy bo skończyły się okresy wypowiedzeń firm zachodnich. No i zdechły budowy mieszkań. Bo padły kredyty hipoteczne. itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 21:08 menel13 napisała: > ignorant11 napisał: > > > No zobaczymy ale obawiam sie, że kacapia jest w lepszej kondycji niż chci > ałbym > > to widziec. > > > Nie jest, wskaźniki robią się niefajne ale w podatkach zobaczymy to w następnym > kwartale. Sory taki mają system. > A konkretnie moskwiczanie będą mięli problemy bo skończyły się okresy wypowiedz > eń firm zachodnich. No i zdechły budowy mieszkań. Bo padły kredyty hipoteczne. > itd itp Chciałbym abyś Ty miał racje. Odpowiedz Link Zgłoś
menel13 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 21:21 ignorant11 napisał: > Chciałbym abyś Ty miał racje. > Ja się nie znam. Bezmyślnie powtarzam za Panią Зубаревич. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 21:23 menel13 napisała: > ignorant11 napisał: > > > Chciałbym abyś Ty miał racje. > > > Ja się nie znam. Bezmyślnie powtarzam za Panią Зубаревич. Jakies linki? Albo telefon do tej pani? A ładna? Odpowiedz Link Zgłoś
menel13 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 21:28 Za to Pani dziennikarka niczego sobie. www.youtube.com/watch?v=7TtwDjwKNag Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 12:23 Tia najlepsze sa te co kacapy kupiły w Iranie lub innej potedze technologicznej czyli Kimei, która wg jorla ma silosy na 10km głebokie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 12:21 W sumie zakup Bajrakatrów nie był błedem, bo za niewielkie pieniadze mamy nowy system do zbadania:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 18:26 ignorant11 napisał: > W sumie zakup Bajrakatrów nie był błedem, bo za niewielkie pieniadze mamy nowy > system do zbadania:))) > No łapówka dla Erdogana, bo firma jego syna... Odpowiedz Link Zgłoś
krzy-czy Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 18:24 bardziej ambitne będzie jak wydamy 10%, a jak już dojdziem do 20% to bdziem potęgą. żadne chachły nam nie fikną. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: 3 do 5% PKB na WP 15.11.22, 20:44 Tylko że Ukraina wydawała więcej niż te 5% Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: 3 do 5% PKB na WP 17.11.22, 09:57 stasi1 napisał: > Tylko że Ukraina wydawała więcej niż te 5% Nie tylko Ukraina prowadzaca wojne ale i Grcja, Turcja czy Izrael.... Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: 3 do 5% PKB na WP 19.11.22, 16:49 stasi1 napisał: > Grecja chyba nie prowadzi wojny Jestem fanbem Grecji wspolczesnej a nwet straozytnej jeszecze bardziej.... Ale nie rozumiem konteksty Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: 3 do 5% PKB na WP 20.11.22, 23:39 Źle akurat mi to wyszedł kontekst. Stwierdziłem że pieszesz że nie tylko Ukraina prowadzi wojnę Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: 3 do 5% PKB na WP 20.11.22, 23:45 stasi1 napisał: > Źle akurat mi to wyszedł kontekst. Stwierdziłem że pieszesz że nie tylko Ukrain > a prowadzi wojnę Ukraina prowadzi wojne kinetyczna a wiele krajów ja wspiera. Odpowiedz Link Zgłoś