Dodaj do ulubionych

MIGi dla Ukrainy

17.03.23, 12:39
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,29570464,polska-przekaze-migi-29-ukrainie-jest-reakcja-kremla.html#s=BoxOpMT
Dopiero po roku ale lepiej późno niz wcale.

Trzeba sie pozbyc wszystkich i SUk tez.

Ostatni czas aby sensownie zutylizowac ten złom.
Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: MIGi dla Ukrainy 17.03.23, 13:21
      Sensownie to można było ich zastąpić używanymi f16 ale to musiałby byc inny bardziej kompetentny rząd.
      • ignorant11 Re: MIGi dla Ukrainy 17.03.23, 15:01
        rzewuski1 napisał:

> Sensownie to można było ich zastąpić używanymi f16 ale to musiałby byc inny bar
        > dziej kompetentny rząd.
        >

Było to wałkowane. Nie ma sensownych uzywek F16 a nowe kosztuja na poziomie F35, wiec zakup FA 50 wydaje sie najsensowniejszy. tanie o pewnej zdolnosci bojowej a znakomitej szkoleniowej. Przypomne BoE gdy RAF miał samoloty ale brakowało własnie pilotów.
      • stary_chinczyk Re: MIGi dla Ukrainy 18.03.23, 00:57
        > Sensownie to można było ich zastąpić używanymi f16 ale to musiałby byc inny bar
        > dziej kompetentny rząd.

Zastąpienie ich nowymi F-35 uważasz za niekompetencję ? Ja sam nie jestem miłośnikiem tego samolotu, ale żeby aż tak ???
        • ignorant11 Re: MIGi dla Ukrainy 13.04.23, 14:23
          stary_chinczyk napisał:

> > Sensownie to można było ich zastąpić używanymi f16 ale to musiałby byc in
          > ny bar
          > > dziej kompetentny rząd.
          >
          > Zastąpienie ich nowymi F-35 uważasz za niekompetencję ? Ja sam nie jestem miłoś
          > nikiem tego samolotu, ale żeby aż tak ???

Ja rozumiem, że nie jestes miłośnikiem F 35 ale to nie zmienia faktu, że jest to najnowoczesniejszy samolot i jedyny dostepny Vgen i podstawowy koń roboczy w calym NATO.

Jasne mozna było opracowac inna konstrukcje le to kolejne dziesiatki G$
    • stasi1 Re: MIGi dla Ukrainy 18.03.23, 08:58
      Znaczy złom oddajemy na wojnę?
      • krzy-czy Re: MIGi dla Ukrainy 18.03.23, 09:03
        eeetam.
        wyklepie się, śwagier zaszpachluje.
        będą jak nówki nieśmigane.
    • maxikasek Re: MIGi dla Ukrainy 13.04.23, 13:56
      Poszedł wniosek o zgodę do Niemców. Teraz piłeczka po ich stronie.
      • ignorant11 Re: MIGi dla Ukrainy 13.04.23, 14:23
        maxikasek napisał:

> Poszedł wniosek o zgodę do Niemców. Teraz piłeczka po ich stronie.

Chodzi o te nrdowkie migi?
        • maxikasek Re: MIGi dla Ukrainy 13.04.23, 17:37
          "Chodzi o te nrdowkie migi?"
          Tak. Jest już odpowiedź. Niemcy dali zgodę na reeksport 5 maszyn. Nie wiadomo o ile był wniosek, prawdopodobnie o te 5. Byc może to wszystkie sprawne. Akurat poniemieckie Migi były w najgorszym stanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka