ignorant11 17.08.25, 09:49 www.youtube.com/shorts/YJSlC8lhhpg Co Wy NATO? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cojestdoktorku Re: Mniej Apachy za Chinooki? 30.11.25, 22:53 jest szansa ze Apache nie beda głupie, zupełnym przypadkiem nadaja sie doskonale do zwalczania dronów, a jeśli beda korzystac z działek to nie wyjdzie bardzo drogo forsal.pl/kraj/bezpieczenstwo/artykuly/10594529,operacja-packa-na-muchy-potwierdza-polskie-apache-zestrzela-drony.html Odpowiedz Link Zgłoś
wespazjan Re: Mniej Apachy za Chinooki? 01.12.25, 00:53 > www.youtube.com/shorts/YJSlC8lhhpg > Co Wy NATO? Wydaje mi się, że Błaszczak przesadził z ilością śmigłowców szturmowych. A ciężkie śmigłowce transportowe są jak najbardziej potrzebne. I to w dużych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Mniej Apachy za Chinooki? 01.12.25, 07:47 To nie Błaszczak podpisywał kontrakt, to jego następca Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Mniej Apachy za Chinooki? 01.12.25, 16:07 wespazjan napisał(a): > > > > www.youtube.com/shorts/YJSlC8lhhpg > > Co Wy NATO? > > Wydaje mi się, że Błaszczak przesadził z ilością śmigłowców szturmowych. A cięż > kie śmigłowce transportowe są jak najbardziej potrzebne. I to w dużych ilościac > h. > > > > Kiedys tez tak myslałem pod wpływem sugestii, że nikt inny nie ma az tylu i ze sa drogie. Ale Wosjko Polskie jest głównie wojskiem ladowym a smiglaki to lotnictwo wojsk ladowych. Ogólnie jestem za duzymi siłami powietrznymi. Ostatecznie jesli przyjdzie wlaczyć to z najwieksza tradycyjnie armia ladowa. Musza byc siły z przewaga i jakościowa i ilosciowa. Amo mozesz dostarczyć ale pilotów nie wyszkolisz w tydzien. No i musza to byc takie platformy, których straty szybko uzupełnisz nawet z własnych zasobów sojusznika. Nie mamy głebi strategicznej jak np Kanada aby miec teatr do scierania npla, musimy go zajebać zaraz na poczatku aby inwazja sie załamała. Odpowiedz Link Zgłoś