Dodaj do ulubionych

Mniej Apachy za Chinooki?

17.08.25, 09:49
www.youtube.com/shorts/YJSlC8lhhpg
Co Wy NATO?
Obserwuj wątek
    • cojestdoktorku Re: Mniej Apachy za Chinooki? 30.11.25, 22:53
      jest szansa ze Apache nie beda głupie, zupełnym przypadkiem nadaja sie doskonale do zwalczania dronów, a jeśli beda korzystac z działek to nie wyjdzie bardzo drogo
      forsal.pl/kraj/bezpieczenstwo/artykuly/10594529,operacja-packa-na-muchy-potwierdza-polskie-apache-zestrzela-drony.html
    • wespazjan Re: Mniej Apachy za Chinooki? 01.12.25, 00:53

> www.youtube.com/shorts/YJSlC8lhhpg
      > Co Wy NATO?

Wydaje mi się, że Błaszczak przesadził z ilością śmigłowców szturmowych. A ciężkie śmigłowce transportowe są jak najbardziej potrzebne. I to w dużych ilościach.
      • stasi1 Re: Mniej Apachy za Chinooki? 01.12.25, 07:47
        To nie Błaszczak podpisywał kontrakt, to jego następca
      • ignorant11 Re: Mniej Apachy za Chinooki? 01.12.25, 16:07
        wespazjan napisał(a):

>
        >
        > > www.youtube.com/shorts/YJSlC8lhhpg
        > > Co Wy NATO?
        >
        > Wydaje mi się, że Błaszczak przesadził z ilością śmigłowców szturmowych. A cięż
        > kie śmigłowce transportowe są jak najbardziej potrzebne. I to w dużych ilościac
        > h.
        >
        >
        >
        >

Kiedys tez tak myslałem pod wpływem sugestii, że nikt inny nie ma az tylu i ze sa drogie.

Ale Wosjko Polskie jest głównie wojskiem ladowym a smiglaki to lotnictwo wojsk ladowych.

Ogólnie jestem za duzymi siłami powietrznymi.

Ostatecznie jesli przyjdzie wlaczyć to z najwieksza tradycyjnie armia ladowa.

Musza byc siły z przewaga i jakościowa i ilosciowa.

Amo mozesz dostarczyć ale pilotów nie wyszkolisz w tydzien.

No i musza to byc takie platformy, których straty szybko uzupełnisz nawet z własnych zasobów sojusznika.

Nie mamy głebi strategicznej jak np Kanada aby miec teatr do scierania npla, musimy go zajebać zaraz na poczatku aby inwazja sie załamała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka