adrzewoj 01.02.05, 11:19 Tom 3. Nieobojętne nam hasło "czołg". Tylko podpis pod jednym ze zdjęć... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szatek100 Re: Encyklopodia Gazety Wyborczej 05.02.05, 20:59 Heh siedze sobie dzisiaj w Bibliotece i chcę przeglądnąc gazety.NIestety bibliotekarka informuje mnie , że Rzepa , Wybiórcza ,Krakowska i Dziennik nie przyszły.Jest za to najnowsze Tempo , Trybuna i Nasz Dziennik.W Tempie nie było nic ciekawego , U komuchów tylko o tym , że Bronek ujawnił liste agentów WSI.Dłuższą chwilę zatrzymałem się nad organem Rydzyka.Był tam obszerny artykuł o subiektywiźmie w Encyklopedii wydanej przez GW.ND ubolewał , że dużo tam życiorysów znanych i mniej znanych Żydów , natomiast informacje o świętych i znaczących postaciach Kościoła sa ograniczone do minimum.Tak mi się przypomniało , kiedy przeczytałem Twój post... :) Odpowiedz Link Zgłoś
jack_ryan Re: Encyklopodia Gazety Wyborczej 06.02.05, 11:52 szatek100 napisał: >Dłuższą chwilę zatrzymałem się nad organem Rydzyka.Był tam obszerny artykuł > > o subiektywiźmie w Encyklopedii wydanej przez GW.ND ubolewał , że dużo tam > życiorysów znanych i mniej znanych Żydów , natomiast informacje o świętych i > znaczących postaciach Kościoła sa ograniczone do minimum.Tak mi się > przypomniało , kiedy przeczytałem Twój post... :) Ciekawe do jakiej kategorii zaliczył świętego Piotra czy świętego Pawła. Odpowiedz Link Zgłoś
szatek100 Re: Encyklopodia Gazety Wyborczej 06.02.05, 21:20 Heh w ND pisali , że w Encyklopedii jest za na lo o ludziach , których nazwiska nic nikomu nie mówią :) Odpowiedz Link Zgłoś
windows3.1 daj cynk 07.02.05, 14:22 z powodów pryncypialnych nie kupuję Gazety Wyborczej (fakt że dostaję ją za darmo nie ma tu oczywiśnie nic do rzeczy). Więc nie wiem, co jest w tym 3. tomie. Podpowiedz o co chodziło z tym czołgiem. Dali zdjęcie Rudego i napisali, że kierował nim Stirlitz? Odpowiedz Link Zgłoś