Dodaj do ulubionych

Encyklopodia Gazety Wyborczej

01.02.05, 11:19
Tom 3. Nieobojętne nam hasło "czołg". Tylko podpis pod jednym ze zdjęć...

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • szatek100 Re: Encyklopodia Gazety Wyborczej 05.02.05, 20:59
      Heh siedze sobie dzisiaj w Bibliotece i chcę przeglądnąc gazety.NIestety
      bibliotekarka informuje mnie , że Rzepa , Wybiórcza ,Krakowska i Dziennik nie
      przyszły.Jest za to najnowsze Tempo , Trybuna i Nasz Dziennik.W Tempie nie było
      nic ciekawego , U komuchów tylko o tym , że Bronek ujawnił liste agentów
      WSI.Dłuższą chwilę zatrzymałem się nad organem Rydzyka.Był tam obszerny artykuł
      o subiektywiźmie w Encyklopedii wydanej przez GW.ND ubolewał , że dużo tam
      życiorysów znanych i mniej znanych Żydów , natomiast informacje o świętych i
      znaczących postaciach Kościoła sa ograniczone do minimum.Tak mi się
      przypomniało , kiedy przeczytałem Twój post... :)
      • jack_ryan Re: Encyklopodia Gazety Wyborczej 06.02.05, 11:52
        szatek100 napisał:

>Dłuższą chwilę zatrzymałem się nad organem Rydzyka.Był tam obszerny artykuł
        >
        > o subiektywiźmie w Encyklopedii wydanej przez GW.ND ubolewał , że dużo tam
        > życiorysów znanych i mniej znanych Żydów , natomiast informacje o świętych i
        > znaczących postaciach Kościoła sa ograniczone do minimum.Tak mi się
        > przypomniało , kiedy przeczytałem Twój post... :)

Ciekawe do jakiej kategorii zaliczył świętego Piotra czy świętego Pawła.
        • szatek100 Re: Encyklopodia Gazety Wyborczej 06.02.05, 21:20
          Heh w ND pisali , że w Encyklopedii jest za na lo o ludziach , których nazwiska
          nic nikomu nie mówią :)
    • windows3.1 daj cynk 07.02.05, 14:22
      z powodów pryncypialnych nie kupuję Gazety Wyborczej (fakt że dostaję ją za
      darmo nie ma tu oczywiśnie nic do rzeczy). Więc nie wiem, co jest w tym 3.
      tomie.

Podpowiedz o co chodziło z tym czołgiem. Dali zdjęcie Rudego i napisali, że
      kierował nim Stirlitz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka