Dodaj do ulubionych

Sprzedaż broni palnej

03.05.05, 09:20
Jak sie sprawa ma z sprzdaża broni palnej w Polsce. Załóżmy ze jestem producentem broni palnej co musiałbym zrobic by taką bron mógłbym sprzedać.
Interesuje mnie prawo - macie linki traktujace ten temat?
Obserwuj wątek
    • wielki_czarownik Re: Sprzedaż broni palnej 03.05.05, 14:02
      1. Ustawa o broni i amunicji z dnia 21 maja 1999, Dz.U. z 1999 roku, Nr 53, poz. 549;
      2 Ustawa o wykonywaniu działalności gospodarczej w zakresie wytwarzania i obrotu materiałami wybuchowymi, bronią, amunicją oraz wyrobami i technologią o przeznaczeniu wojskowym lub policyjnym z dnia 22 czerwca 2001, Dz.U. z 2001 roku, Nr 67, poz. 679;

To są najważniejsze akty prawne. Do tego cała masa rozporządzeń i regulacji unijnych. Jak chcesz je znaleźć i przejrzeć to masz zajęcie na cały tydzień.
      • Gość: axx Re: Sprzedaż broni palnej IP: *.155.popsite.net 04.05.05, 02:32
        Wydaje sie ze nieprecyzyjnie sformulowales pytanie. Co chcesz robic?
        1.Produkowac bron powiedzmy zatem czy tylko wybrane czesci w ramach kooperacji
        czy calosc np.pistolet.
        2.Sprzedawac bron. Zatem czy podzespoly czy calosc.
        3.Jak sprzedawac ? czy w sklepie czy dostawy do firmy.
        4.Komu sprzedawac. Duza firma powiedzmy Radom czy rynek prywatny.
        5. Kooperacja w ramach Unii?
        To podstawowe pytania. A dochodza jeszcze pytania o dopuszczenie produktu do
        sprzedazy. Czy spelnia wszystkie normy techniczne i bhp. Projekt wlasny czy
        kupiony albo licencja. Czy firmy wspolpracujace z toba musza miec zezwolenie
        rowniez ? Pytan jest zapewnie wiecej a odpowiedz w zasadzie jedna. Przy obecnym
        klimacie po prostu nie jest to mozliwe. No i jeszcze jedno. Gdyby udalo Ci sie
        jednak to wszystko zalatwic to jeszcze ONI jawni,tajni i dwuplciowi
        czekaja na Ciebie i spotkanie drugiego rodzaju.
        Zatem bardziej oplacalna bylaby produkcja krzyzy oksydowanych, wyposazenie
        latajacych kaplic dla kapelanow czy cos innego w tym stylu.
        A w ogole po co produkowac i tworzyc miejsca pracy. To teraz nie jest w modzie
        wiec dobrze jest pomyslec o imporcie. Oczywiscie tez licencje ale produkty sa
        tanie (Chiny) i lepszego przeciez nie wyprodukujesz. Zatem tylko import.
        Sa w Polsce importerzy broni. Jak oni to zrobili ? Mozna ich zapytac o to .
        Na marginesie uwaga. Jak zakonczyla sie ta historia z tym panem co wygral
        kontrakt na dostawy do Iraku?
        • hatroha Re: Sprzedaż broni palnej 04.05.05, 08:47
          masz rację kij im w oko. Nie dam sie zlapać;)
          • hatroha Re: Sprzedaż broni palnej 05.05.05, 18:28
            www.radex.mil.pl/download.html o to mi chdzilo. Kto za mnie to przeczyta?
            • wielki_czarownik Re: Sprzedaż broni palnej 05.05.05, 18:53
              Sprawdź tylko czy te ustawy są aktualne bo u nas co i rusz pOSŁOWIE coś zmieniają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka