Dodaj do ulubionych

Nowa Technika (??????) Wojskowa 05/03

29.04.03, 16:29
Ten numer to jednak spore zaskoczenie. Kwestie par excellence kojarzące się z
profilem pisma zajmują gdzieś połowę numeru, reszta to publicystyka i mniej
czy bardziej ogólne analizy, do tego wywiad z Zemkem; suma sumarum - jak
w "Raporcie". Na plus liczy niewątpliwie tekst o armii fińskiej, będący jak
się zdaje zajawką cyklu.
Ciekawe, czy takie zachwianie proporcji jest jedynie incydentalne,
spowodowane wojną iracką - czy też zapowiedź trwałej zmiany profilu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Słoju Re: Nowa Technika (??????) Wojskowa 05/03 IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.04.03, 09:50
      Mam to szczęście, iż nie kupuje tego tytułu zadowalając sie lekturą w EMPiK-u.
      Nie potrafie rozróżnić tekstów sponosrowanych od merytorycznych, tym bardziej,
      że te ostatnie czasami brzmią jak bryki pisane przez inżynierów zajmujących się
      kosntruowaniem systemów broni i piszących skrypty dla studentów. Ostatni numer
      jest zapchany publicytyką dotyczą wojny w Iraku z której nic nie wynika. Jakieś
      ogromne kalendarium, analiza Kozieja, może ciekawa ale brzmi jak nudny wykład.
      Radzę unikać drenowania kasy na ten tytuł przez jakiś czas jeszcze.
      pzdr
    • Gość: Szef Re: Nowa Technika (??????) Wojskowa 05/03 IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.04.03, 10:59
      Spoko w MSiO jest to samo (Irak + kryzys o "Pietruszke") , na całe szczęście
      numer ratuje Krzystof Gerlach.
      W tym roku chłopaki z nTW już przesadzili w tymi referatami i komentarzami ,
      mam nadzieje że przynajmniej do numeru październikowego (MSPO i Air Show) dadzą
      sobie z nimi spokój.
    • Gość: dekoder Re: Nowa Technika (??????) Wojskowa 05/03 IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.03, 13:54

Moim zdaniem tekst o Iraku nie jest zly, ale prawda jest, ze cos za duzo tam
      ostatnio bylo tekstow sponsorowanych. Ja kupuje dalej NTW, aczkolwiek bardziej
      mi sie podoba RAPORT. A jak wy myslicie?
      • dreaded88 Re: Nowa Technika (??????) Wojskowa 05/03 30.04.03, 17:35
        "Raport" dał straszliwie dupska numerem kwietniowym i materiałami o Iraku. Tej
        klasy fachmani nie powinni się aż tak mylić w prognozach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka