mosze_zblisko_daleka 27.04.07, 15:21 Z bolem czytalem wiadomosc o straceniu smiglowca i zginieciu zalogi. Czesc Ich Pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
foxbat1 Informacja o incydencie 27.04.07, 16:01 Pierwsza katastrofa smiglowca w republice od 2005, pierwsze zestrzelenie od 2004 Zginelo 4 czlonkow zalogi ( Rosjan ) i 14 Czeczenow z batalionu poludnie Wg nieoficjalnych wiesci w poblizu Szatoj oddzial rozpoznawczy "nadzial sie" na "prezydenta Iczkerii" Doku Ummarowa wraz z oddzialem ( ok 50 bojownikow/terrorystow ) i smiglowcami ( 3 Mi 8 ) wysylano grupe szybkiego reagowania na pomoc oddzialowi rozpoznawczemu - walki w rejonie katastrofy smiglowca trwaja ) Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 brygady 27.04.07, 16:13 GRU z Rostowa Zginęło 15-podpułkownik ze sztabu kaukaskiego okręgu wojskowego,major -dowódca batalionu,lejtnant,2 chorążych i 10 zołnierzy i podoficerów oraz 3 członków załogi śmigłowca Mi-8. Wiadomość o obecności w grupie separatystów Umarowa jest jak dotąd nie potwierdzona.Ponoć na razie zginęło kilku separatystów a pozostali starają się wytrwać do nocy by pod osłoną zmroku móc się wycofać. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: GRU? 27.04.07, 17:05 mam nadzieję że będziesz umierał bardzo długo i w mękach. Nie pozdrawiam Chwała poległym! Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: GRU? 27.04.07, 17:13 Miejsce kryminalistów jest w piachu. Tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: GRU? 27.04.07, 17:20 Zgadzam się całkowicie islamski terroryzm należy tępić Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: GRU? 27.04.07, 17:24 Kochaniutki,oni walczą o swój kawałeczek miejsca na ziemi,na którym byli od zawsze.Wcześniej niż blada twarz z północy. Wiem,że dzisiaj słowo terrorysta jest na topie i usprawiedliwia wszelkie akty przemocy na tych ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: GRU? 27.04.07, 17:26 wiarusik ty nie masz pojęcia o tej wojnie :) właśnie to udowodniłeś Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: GRU? 27.04.07, 17:28 Ależ mam duże pojęcie;) Wszystko rozchodzi się o tą ropę z Kaspijskiego;) Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: GRU? 02.05.07, 09:35 wiarusik napisał: > Jest kogo żałować,naprawdę...;P Jest. W specnazie GRU sluza tacy sami zolnierze jak w innych oddzialach Armii ROssii. M.in. w tej wlasnie gwardyjskiej 22 OBrSN sluza moj brat kpt. Zenia Zelenow i moj przyjaciel kpt. Oleg Twerdochlebow. Na szczescie oni nie lecieli tym smiglowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 17:25 3 islamistów zlikwidowano 4 km od Benoj. Cały rejon jest otoczony. Mi-8 leciał z posiłkami większosc ofiar to żołnierze batalionu "Jug" Odpowiedz Link Zgłoś
foxbat1 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 19:54 A nie batalion Poludnie ? Wg mediow jw Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 20:15 "Jug" to przecież "Południe" :) Odpowiedz Link Zgłoś
foxbat1 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 20:26 Odnosilem sie do wypowiedzi Wolfa ( ja znam jezyk rosyjski ) Ps. Jest juz 20 zabitych, znaleziono kolejne ciala :-( Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 20:35 Według mojej wiedzy -polegli służyli w 22 brygadzie specnazu GRU z okolic Rostowa.Zginął podpułkownik ze sztabu północnokaukaskiego okręgu wojskowego,major dowódca kompanii,lejtnant dowódca grupy,2 chorążych oraz żołnierze i podoficerowie.To najtragiczniejszy dla federalnych w Czeczenii dzień od 3 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
foxbat1 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 20:42 No to niedobrze, mialem nadzieje ze to byl jednak Jug ( wiem, rasista troche ze mnie ... ) Swoja droga takie byly dobre do dzisiaj statystyki strat za 07, wg moich obliczen mniej niz 10 zabitych federalnych od poczatku roku, a teraz juz mamy miniumum 28 ... Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 20:54 W styczniu 2007 zginęło 7 żołnierzy armii federalnej w tym 4 z batalionu Wostok.Pózniej zginęło lub zmarło jeszcze kilku federalnych z armii i wojsk wewnętrznych.Za pierwsze 3 miesiące według MSW Czeczenii nie było żadnego aktu terrorystycznego a zlikwidowano 22 separatystów (w tym 4 watażków)zaś kilkudziesięciu schwytano. Najważniejsze ze statystyki srednioroczne strat systematycznie się poprawiają a z komendantów polowych okresu I wojny czeczeńskiej ostał się jeszcze jeden- Umarow. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 20:27 Skądkolwiek byli- cześć ich pamięci..... Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Do Miszki...! 27.04.07, 18:34 są 2 wersje wypadek, i ogień z ziemi małokalibrowy. Kadyrow mówi że wypadek i że wogóle nic się nie dzieję . Widziałem Wiadomości troche dużo tam SpN żeby nic się nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Do Miszki...! 27.04.07, 18:53 Specnazu zawsze jest duzo. Jakos sobie nie wyobrazam aby z kalasza dalo sie ot tak sciagnac Mi-8MT z nieba. Wersja o wypadku wydaje sie byc bardziej prawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Do Miszki...! 02.05.07, 09:36 mosze_zblisko_daleka napisał: > Z bolem czytalem wiadomosc o straceniu smiglowca i zginieciu zalogi. > Czesc Ich Pamieci. Dzieki Mosze! Bylem w Rostowie i spotkalem sie z oficerami 22 OBrSN - na szczescie z moich znajomych nikt nei zginal. Czesc pamieci poleglych zolnierzy! Pozdro Misza Odpowiedz Link Zgłoś