Dodaj do ulubionych

Do Miszki...!

27.04.07, 15:21
Z bolem czytalem wiadomosc o straceniu smiglowca i zginieciu zalogi.
Czesc Ich Pamieci.
Obserwuj wątek
    • foxbat1 Informacja o incydencie 27.04.07, 16:01
      Pierwsza katastrofa smiglowca w republice od 2005, pierwsze zestrzelenie od
      2004
      Zginelo 4 czlonkow zalogi ( Rosjan ) i 14 Czeczenow z batalionu poludnie
      Wg nieoficjalnych wiesci w poblizu Szatoj oddzial rozpoznawczy "nadzial sie"
      na "prezydenta Iczkerii" Doku Ummarowa wraz z oddzialem ( ok 50
      bojownikow/terrorystow ) i smiglowcami ( 3 Mi 8 ) wysylano grupe szybkiego
      reagowania na pomoc oddzialowi rozpoznawczemu - walki w rejonie katastrofy
      smiglowca trwaja )
      • wolf34 najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 brygady 27.04.07, 16:13
        GRU z Rostowa Zginęło 15-podpułkownik ze sztabu kaukaskiego okręgu
        wojskowego,major -dowódca batalionu,lejtnant,2 chorążych i 10 zołnierzy i
        podoficerów oraz 3 członków załogi śmigłowca Mi-8.
        Wiadomość o obecności w grupie separatystów Umarowa jest jak dotąd nie
        potwierdzona.Ponoć na razie zginęło kilku separatystów a pozostali starają się
        wytrwać do nocy by pod osłoną zmroku móc się wycofać.
        • wiarusik GRU? 27.04.07, 17:02
          Jest kogo żałować,naprawdę...;P
          • o333 Re: GRU? 27.04.07, 17:05
            mam nadzieję że będziesz umierał bardzo długo i w mękach. Nie pozdrawiam
            Chwała poległym!
            • wiarusik Re: GRU? 27.04.07, 17:13
              Miejsce kryminalistów jest w piachu.
              Tyle na ten temat.
              • o333 Re: GRU? 27.04.07, 17:20
                Zgadzam się całkowicie islamski terroryzm należy tępić
                • wiarusik Re: GRU? 27.04.07, 17:24
                  Kochaniutki,oni walczą o swój kawałeczek miejsca na ziemi,na którym byli od
                  zawsze.Wcześniej niż blada twarz z północy.
                  Wiem,że dzisiaj słowo terrorysta jest na topie i usprawiedliwia wszelkie akty
                  przemocy na tych ludziach.
                  • o333 Re: GRU? 27.04.07, 17:26
                    wiarusik ty nie masz pojęcia o tej wojnie :) właśnie to udowodniłeś
                    • wiarusik Re: GRU? 27.04.07, 17:28
                      Ależ mam duże pojęcie;)
                      Wszystko rozchodzi się o tą ropę z Kaspijskiego;)
          • misza_kazak Re: GRU? 02.05.07, 09:35
            wiarusik napisał:

> Jest kogo żałować,naprawdę...;P

Jest. W specnazie GRU sluza tacy sami zolnierze jak w innych oddzialach Armii ROssii.
            M.in. w tej wlasnie gwardyjskiej 22 OBrSN sluza moj brat kpt. Zenia Zelenow i moj przyjaciel kpt. Oleg Twerdochlebow.
            Na szczescie oni nie lecieli tym smiglowcem.
        • o333 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 17:25
          3 islamistów zlikwidowano 4 km od Benoj. Cały rejon jest otoczony. Mi-8 leciał z
          posiłkami większosc ofiar to żołnierze batalionu "Jug"
        • foxbat1 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 19:54
          A nie batalion Poludnie ?
          Wg mediow jw
          • o333 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 20:15
            "Jug" to przecież "Południe" :)
            • foxbat1 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 20:26
              Odnosilem sie do wypowiedzi Wolfa ( ja znam jezyk rosyjski )

Ps. Jest juz 20 zabitych, znaleziono kolejne ciala :-(
              • wolf34 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 20:35
                Według mojej wiedzy -polegli służyli w 22 brygadzie specnazu GRU z okolic
                Rostowa.Zginął podpułkownik ze sztabu północnokaukaskiego okręgu
                wojskowego,major dowódca kompanii,lejtnant dowódca grupy,2 chorążych oraz
                żołnierze i podoficerowie.To najtragiczniejszy dla federalnych w Czeczenii
                dzień od 3 lat...
                • foxbat1 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 20:42
                  No to niedobrze, mialem nadzieje ze to byl jednak Jug ( wiem, rasista troche ze
                  mnie ... )
                  Swoja droga takie byly dobre do dzisiaj statystyki strat za 07, wg moich
                  obliczen mniej niz 10 zabitych federalnych od poczatku roku, a teraz juz mamy
                  miniumum 28 ...
                  • wolf34 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 20:54
                    W styczniu 2007 zginęło 7 żołnierzy armii federalnej w tym 4 z batalionu
                    Wostok.Pózniej zginęło lub zmarło jeszcze kilku federalnych z armii i wojsk
                    wewnętrznych.Za pierwsze 3 miesiące według MSW Czeczenii nie było żadnego aktu
                    terrorystycznego a zlikwidowano 22 separatystów (w tym 4 watażków)zaś
                    kilkudziesięciu schwytano.
                    Najważniejsze ze statystyki srednioroczne strat systematycznie się poprawiają a
                    z komendantów polowych okresu I wojny czeczeńskiej ostał się jeszcze jeden-
                    Umarow.
            • odyn06 Re: najprawdopodobniej byli to desantnicy z 22 br 27.04.07, 20:27
              Skądkolwiek byli- cześć ich pamięci.....
    • grogreg Re: Do Miszki...! 27.04.07, 17:50
      Czy juz wiadomo jakiej broni uzyto?
      • o333 Re: Do Miszki...! 27.04.07, 18:34
        są 2 wersje wypadek, i ogień z ziemi małokalibrowy. Kadyrow mówi że wypadek i że
        wogóle nic się nie dzieję . Widziałem Wiadomości troche dużo tam SpN żeby nic
        się nie działo.
        • grogreg Re: Do Miszki...! 27.04.07, 18:53
          Specnazu zawsze jest duzo. Jakos sobie nie wyobrazam aby z kalasza dalo sie ot
          tak sciagnac Mi-8MT z nieba. Wersja o wypadku wydaje sie byc bardziej
          prawdopodobna.
    • misza_kazak Re: Do Miszki...! 02.05.07, 09:36
      mosze_zblisko_daleka napisał:

> Z bolem czytalem wiadomosc o straceniu smiglowca i zginieciu zalogi.
      > Czesc Ich Pamieci.

Dzieki Mosze!
      Bylem w Rostowie i spotkalem sie z oficerami 22 OBrSN - na szczescie z moich znajomych nikt nei zginal.
      Czesc pamieci poleglych zolnierzy!
      Pozdro
      Misza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka