ja_adam 01.09.07, 17:02 www.tvn24.pl/0,1519948,0,1,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
axx611 [...] 01.09.07, 19:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: Tragedia w Radomiu na pokazach lotniczych 02.09.07, 00:44 Tym bardziej ze mowil "to bedzie moj ostatni lot" Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: Zapal świeczkę... [*] 01.09.07, 20:47 Od kilkunastu lat chodzę na pokazy lotnicze. Grupa żelazny jest formacją, która zrobiła dla pokazów o wiele więcej niż dziesiątki ef-ileś tam i mig-coś tam, jest formacją która robiła to specjalnie dla nas. Będą latać, będę chodzić na pokazy i zawsze gdy będę miał okazję uścisnę im dłoń i poproszę o autograf. Jeśli można tak powiedzieć o śmierci, lepsza była jak porażenie prądem w piwnicy.. Odpowiedz Link Zgłoś
mac.card Re: Tragedia w Radomiu na pokazach lotniczych 01.09.07, 20:51 Lech Marchelewski zapowiedział, że to będzie jego ostatni lot :( Jak okrutnie los zrealizował jego zapowiedź. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech6j Re: Tragedia w Radomiu na pokazach lotniczych 01.09.07, 21:06 Jakis pechowy ten rok. Thunderbirds wichura i oberwanie chmury. Radom katastrofa. Oczywiście to sa nieporównywalne sprawy. Ale jakies fatum wisi... Mam nadzieję że odlecieli prosto do nieba. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
lew.erwin Re: Tragedia w Radomiu na pokazach lotniczych 01.09.07, 21:20 TVN24 (jak jakaś Al Jazeera) od sześciu godzin non-stop pokazuje lewitujące bezgłowe ciało pilota. Co za hieny! Taka tragedia! Cześć pamięci tragicznie zmarłych pilotów. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Tragedia w Radomiu na pokazach lotniczych 01.09.07, 22:56 [*] Świeczka i koniec z pokazami.To niebezpieczne dla pilotów i widzów. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Tragedia w Radomiu na pokazach lotniczych 02.09.07, 10:31 Masz rację. Za dużo tych trupów... Ta formuła chyba się wyczerpała, choć ją lubiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
p08 prawie 20 lat pozniej 02.09.07, 10:55 pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_lotnicza_w_Ramstein od tego czasu nie w niemczech pokazow Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Tragedia w Radomiu na pokazach lotniczych 02.09.07, 13:15 Odyn przykro mi ale się Mylisz! Jest to najlepszy sposób popularyzacji lotnictwa w społeczeństwie i to akurat się nie zmieni! Szkoda tych pilotów ale...takie ryzyko jest wpisane w zawód jaki wykonują! Puki będą ludzie ,którzy chcą takie pokazy oglądać to takie pokazy będą organizowane! Niestety "zwykłych" zjadaczy chleba tym bardziej przyciągają na takie pokazy...wypadki lotnicze!:( Tak właśnie ludzka "psyche" jest skonstruowana,że jakikolwiek wypadek przyciąga ludzką uwagę jak g...no muchy!:( -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: Tragedia w Radomiu na pokazach lotniczych 02.09.07, 13:41 Jezeli myslisz o "ostatnim locie" skorzystaj z uslug kapelana. Tak robia amerykanscy piloci na lotniskowcach przed lotem bojowym.Kaplica jest na lotniskowcu. Spotkanie ,spowiedz i do akcji. Zawsze przeciez lepiej sie zrzuca bomby z blogoslawienstwem niz bez niego. Po udanym locie znowu do spowiedzi. Druga spowiedz tym razem przed oficerem wywiadu takze do ucha co,gdzie ,kiedy. Odmaszerowac. Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Tragedia w Radomiu na pokazach lotniczych 02.09.07, 19:28 Jak już wspomniałem - lubiłem pokazy, ale już ich w dotychczasowej formie nie akceptuję. Air show to nie rzymskie igrzyska. Ludzie przychodzą na nie dla lotnictwa, a nie w oczekiwaniu na kolejny " wypadek nadzwyczajny ze skutkiem śmiertelnym". Aby to mogło kręcić się dalej- musi być zmieniona formuła. Przypomnij sobie ostatnie pokazy na Ukrainie. Tam już takich imprez też nie będzie. Niezależnie od tego - szkoda pilotów... Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: Tragedia w Radomiu na pokazach lotniczych 02.09.07, 21:20 Odyn pomimo tego ,że...popieram Cię całym sercem w tym co Piszesz ale się...Mylisz!Na pokazy przychodzi grupka entuzjastów, po za nimi Ci ,którym jest obojętne co się dzieje w powietrzu byle by wesoło było i bardzo duży odsetek właśnie takich bezmyślnych gapiów ,których zawsze jest pełno przy JAKIMKOLWIEK wypadku - piszę to z autopsji!!! Pewnie,że szkoda pilotów tylko co to zmieni????? Ile wypadków było we Francji na Le Burges i w Anglii na Faintborough (cholera nie wiem jak to się pisze!) - choć tam akurat to są typowe targi(tak jak Mosaeroshow i w Gelendżyku) i tam liczy się KASA!!! Wypadki w lotnictwie były od zawsze i niestety zawsze będą - ludzie nie rodzą się ze skrzydłami!:( -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: Tragedia w Radomiu na pokazach lotniczych 02.09.07, 22:31 OK. Przekonałeś mnie, ale i tak szkoda dwóch pilotów i drugiego dnia szkoda też. Odpowiedz Link Zgłoś
foxbat1 Re: a na MAKS 07 bylo super 02.09.07, 21:12 Ale to tak na marginesie Ps. Szkoda Miszka ze nie wyszlo spotkanie ale zalatany bylem przed wyjazdem Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: a na MAKS 07 bylo super 02.09.07, 21:15 No faktycznie,jest to właściwy post we właściwym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: a na MAKS 07 bylo super 03.09.07, 10:39 > Ps. Szkoda Miszka ze nie wyszlo spotkanie ale zalatany bylem przed > wyjazdem Wlasnie. Ale spotkalem sie z kolega z Polski! Popilismy piwa. :) Nastepnym razem napewno sie spotkamy! Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Wspolczuje :( 03.09.07, 10:49 Wspolczuje POlakom i rodzinom pilotow. :( P.S. Spedzilem w Radomiu jedna z najlepszych 2 lat mojego zycia. Prof. Obecny wizeprezydent Radoma Juzef Nita, kotry jest jednym z organizatorow wystawy w Radomiu byl moim kierownikiem pracy magisterskiej i potem proponowal mi zostac na stale na uczelni. Ale to tak... nostalgia... Odpowiedz Link Zgłoś