26.09.07, 00:30
Witam,

Chciałbym uprzejmie poprosić o opinie posiadaczy następujących noży:

1. Mcusta serii MC-61D... itd. - bo inne oznaczenia (np. MC-65) - to tylko chyba (?) różnica w kolorach rękojeści ...? (3-1/2”)

2. Noża myśliwskiego DAMASCUS (13")

To zupełnie inne klasy - ale interesują mnie subiektywne wrażenia posiadaczy.
Jeśli ktoś na forum jest posiadaczem któregoś z wyzej wymienionych - będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje i podzielenie się wrażeniami.

Dzięki, pozdrawiam
cat_s
Obserwuj wątek
    • matrek Re: noże 26.09.07, 00:33
      Pierwszym super trafia sie klienta prosto w oko, drygi swietnie wbuja sie w
      brzuch, po czym wykrawa sie nim szlaczki w ciele delikwenta, aby na koniec
      pozbawic go genitaliow.
      • cat_s Re: noże 26.09.07, 01:12
        Matrek,

Dzięki za szybką odpowiedź - sądząc po ichnich (tych noży) wymiarach - też odniosłem takie wrażenie... ;-)

Bardziej chodzi mi o to, który z nich jest bardziej... estetyczny z punktu widzenia... hm... kolekcjonera-miłośnika "broni białej krótkiej".

Albowiem nie zamierzam nic odcinać ani się wbijać (w organizmy żywe przynajmniej;-) )... ;-)

O Wasze wrażenia etetyczne bardziej mi chodzi.

Widzisz... Przyjaciel mój znajdzie się niebawem w takiej "strefie geopolitycznej", gdzie mozna "zanabyć" oba ich rodzaje po "preferencyjnej" cenie.

A u mnie z nożami jest jak z kotami - co prawda bardzo je lubię i posiadam w rozsądnych ilościach - ale jestem zaledwie amatorem ;-)

Dzięki za opinię. Będę wdzięczny za rozwinięcie tego wątku.

Dzięki Matrek!

Pozdrawiam
        cat_s
        • mechanior Re: noże 26.09.07, 08:33
          cat_s napisał:
          > A u mnie z nożami jest jak z kotami - co prawda bardzo je lubię i posiadam w ro
          > zsądnych ilościach - ale jestem zaledwie amatorem ;-

No to się ładnie przyznałeś, teraz pewnie smutni panowie złożą Ci wizytę
          towarzyską :)
        • grogreg Re: noże 26.09.07, 09:27
          Jesli interesuje cie jedynie strona kolekcjonerska to moze powinienes sie skupi
          na egzemplazach unikatowych a nie, wprawdzie wysokiej jakosci, ale jednak masowce.
          • cat_s Re: noże 27.09.07, 03:56
            ;-)

Grogreg... dziękuję oczywiście za Twoje zdanie na temat tego, na czym "powinieniem się skupić".

Jednakowoż myślę, że sam "w sobie" wiem najlepiej, na czym "chcę się skupiać" i Twoich porad - oczywiście bardzo cennych - obecnie nie potrzebuję.

Prosiłem o opinie tych, którzy na interesujący mnie temat coś mają do powiedzenia. Wynika z tego - że nie Twojej.

Nie prosiłem o poradę na czym mam się skupiać, lecz o to (jak to można przeczytać w poście-matce), że:

- " będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje i podzielenie się wrażeniami"

Jakby co - dalej proszę o opinie. Jeśli się da - merytoryczne.

Dzięki

cat_s
            • matrek Re: noże 27.09.07, 04:17
              Widzisz, to wprawdzie forum militarne, ale raczej zwiazane z bardziej
              nowoczesnymi militariami niz, nazwijmy to, bron biala. Poki co nikt tu jeszcze
              nie ujawnil sie z takimi zainteresowaniami. Oczywiscie mozesz tu pisac o tego
              rodzaju broni, miesci sie to w przedmiocie forum, ale nie sadze abys mogl
              oczekiwac tu majacych sens z Twojego puktu widzenia porad.
            • grogreg Re: noże 27.09.07, 10:13
              Chcialbym najmocniej przeprosic za moja nachalna, ordynarna i calkowicie nie
              zwiazana z tematem sugestie.
              Pragne zapewnic iz podobnie niedorzeczna i niewlasciwa sytuacja nigdy wiecej sie
              nie powtorzy.
              • cat_s Re: noże 27.09.07, 19:50
                Witam,
                Eno...nie ma za co przepraszać doprawdy...
                Napisałem swoje pytanie tutaj, ponieważ od 2 lat przynajmniej czytuję to forum i pamiętałem topiki np. o kuszach, mieczach etc.

Net jest jednakowoż wielki i poszukam gdzieś indziej.

Niemniej, jakby coś komu kiedyś przyszło do głowy na ten temat - ja tu często zaglądam i dalej będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje lub impresje;-)

Pozdrawiam
                cat_s

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka