red_grim_reaper 29.09.07, 10:18 Gucio i Finek postawiły w nocy wiele pól minowych - ranek zszedł mi na rozminowaniu:)) Reaper Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matrek Re: Wycinamy?? 29.09.07, 13:34 red_grim_reaper napisał: > Gucio i Finek postawiły w nocy wiele pól minowych - ranek zszedł mi > na rozminowaniu:)) > > Reaper Na przyszlosc pamietaj, saper myli sie tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
red_grim_reaper Re: Wycinamy?? 29.09.07, 13:38 Rozminowywanie było bardzo kosztowne, prawie cała rolka srajtaśmy:) Nie ma strat w ludziach:) Reaper Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Wycinamy?? 29.09.07, 13:50 red_grim_reaper napisał: > Rozminowywanie było bardzo kosztowne, prawie cała rolka srajtaśmy:) > Nie ma strat w ludziach:) > > Reaper A teren zabezpiecznony i zrekultywowany? Odpowiedz Link Zgłoś
red_grim_reaper Re: Wycinamy?? 29.09.07, 13:56 matrek napisał: > red_grim_reaper napisał: > > > Rozminowywanie było bardzo kosztowne, prawie cała rolka srajtaśmy:) > > Nie ma strat w ludziach:) > > > > Reaper > > A teren zabezpiecznony i zrekultywowany? Korzystam z wzorców miszy_kazaka i jego ojców i dziadów. Zaorane, zabronowane i młode sosenki posadzone. Reaper Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Wycinamy?? 29.09.07, 13:59 red_grim_reaper napisał: > matrek napisał: > > > red_grim_reaper napisał: > > > > > Rozminowywanie było bardzo kosztowne, prawie cała rolka > srajtaśmy:) > > > Nie ma strat w ludziach:) > > > > > > Reaper > > > > A teren zabezpiecznony i zrekultywowany? > > > Korzystam z wzorców miszy_kazaka i jego ojców i dziadów. Zaorane, > zabronowane i młode sosenki posadzone. > Ty sie nie znasz na sztuce. Oni nie sadziliby sosenek, tylko codziennie bronowaliby, zeby na swiezej zimiemi widac bylo wszystkie slady... Odpowiedz Link Zgłoś
red_grim_reaper Re: Wycinamy?? 29.09.07, 14:06 No pewnie,że się nie znam. Znają się chopaki z SG na granicach: polsko-białoruskiej i polsko-ukraińskiej. A tam u Was - jak sytuacja na granicy z Meksykiem? Cy juz skonstruowano efektywne działo do "przestrezliwania" ludzi przez mur? Ś.P. Berlin Zacodni się kłania.. :))) Reaper Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Wycinamy?? 29.09.07, 14:18 red_grim_reaper napisał: > No pewnie,że się nie znam. Znają się chopaki z SG na granicach: > polsko-białoruskiej i polsko-ukraińskiej. A tam u Was - jak > sytuacja na granicy z Meksykiem? Cy juz skonstruowano efektywne > działo do "przestrezliwania" ludzi przez mur? > Ś.P. Berlin Zacodni się kłania.. :))) > > Reaper na razie jeszcze sie bujaja od dwoch lat z ustawa i nie moga sie przebujac, ale ten mur to chyba jedyny pewny element ustawy. Odpowiedz Link Zgłoś
red_grim_reaper Re: Wycinamy?? 29.09.07, 14:29 Jaka ustawą?? Nie jestem na bieżąco z prawodawstwem jankeskim. Reaper Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Wycinamy?? 29.09.07, 14:34 red_grim_reaper napisał: > Jaka ustawą?? Nie jestem na bieżąco z prawodawstwem jankeskim. > > Reaper Imigracyjna. Jak mowi George Dubl-u, comprehensive imigration reform. Chca zreformowac cale prawo imigracyjne, zmienic zasady imigracji i - m.in. - zachamowac fale nielegalnej imigracji z meksyku. Za pomoca muru wlasnie, bo te ich czujniki ruchu i inne bajery, cos chyba nie za bardzo sa skuteczne. Nie ma to jak stare wyprobowane metoy - mur chinski, mur berlinski, teraz bedzie mur meksykanski :) Odpowiedz Link Zgłoś
red_grim_reaper Re: Wycinamy?? 29.09.07, 15:03 Nie uważasz, że jak na najwększą demokrację świata ten mur nie pasuje?? Wizy dla Polaków mnie nie interesują, skoro chcecie żeby za 25 lat język hiszpański był zrównany w prawach z angielskim? Wasza sprawa. Wygląda na to, że jedynie UK i Irlandia zostaną ostatnimi bastionami BIAŁEGO CZŁOWIEKA (ale i tam Islam się wkrada)... (:(: Reaper Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Wycinamy?? 29.09.07, 15:39 red_grim_reaper napisał: > Nie uważasz, że jak na najwększą demokrację świata ten mur nie > pasuje?? Dlaczego? W demokracji chodzi o to, aby obywatele mieli rowny i sprawiedliwy wplyw na wladze, aby wszyscy byli traktowani jednako wobec prawa, itp. Demokracja nie stoi zas na przeszkodzie temu, zeby panstwo zapobiegalo przedostawaniu sie na jego terytorium obych obywateli w nielegalny sposob. I tak jak sie znajda, korzystaja z ochrony prawa w zakresie praw podstawowych na rowni obywatelami. oczywiscie, sa roznice w kwestii pojecia praw podstawowych, bo dla amerykanow prawem podstawowym przyslugujacym nawet nielegalnym imigrantom, jest prawo do opieki medycznej w razie naglej potrzeby, ale juz nie prawo do pomocy spolecznej, choc w uregulowania wewnetrzne niektorych stanow i w tym przypadku przyznaja nielegalnym imigrantom prawo do niej. ja osobiscie mam wiele zastrzezen do polityki imigracyjnej USA, co wiecej uwazam ze robi sie coraz gorsza, coraz bardziej restrykcyjna, a przeciez to kraj ktory powstal dzieki imigrantom z Europy, ale to juz inna kwestia. Wizy dla Polaków mnie nie interesują, skoro chcecie żeby za > 25 lat język hiszpański był zrównany w prawach z angielskim? No niestety - wielu amerykanow wyjedza z Florydy twierdzac ze to juz nie sa Stany Zjednoczone. Ja osobiscie gdy pierwszy raz przyjechamiem do Miami i chcialem zrobic zakupy, mialem pewne problemy z porozumieniem sie w jezyku angielskim. Czulem sie jak w Hawanie, bo wchodze do Paylessa aby kupic buty, a tu do mnie po hiszpansku i musze sie tlumaczyc, ze nie znam hiszpanskiego, wchodze do fryzjera, podobnie, wsiadam do taksowki - rowniez. No ale sprawy zaszly juz za daleko, hispanizacja USA jest juz nie do zatrzymania, bo cokolwiek by nie zrobic to wiadomo... political correctness czuwa. W tej chwili to 30% spoleczenstwa i szybko rosnie, a najdalej za 12 lat, pierwszym jezykiem urzedujacego Prezydenta bedzie j. hiszpanski. Wasza > sprawa. Wygląda na to, że jedynie UK i Irlandia zostaną ostatnimi > bastionami BIAŁEGO CZŁOWIEKA (ale i tam Islam się wkrada)... (:(: > > Reaper > N o niestety, zwlaszcza ze biali nie mnoza sie jak kroliki... Odpowiedz Link Zgłoś
red_grim_reaper Re: Wycinamy?? 29.09.07, 16:40 Szit! Fak! Dlaczego miowolnie pozwalamy na istnienie świata, którego przedstawicielem będzie czarny, chory na AIDS i mówiący na po hiszpańsku transwestysta? Tak, jestem zakamieniałym konserwatystą. Benedykt XVI nie ma tego "poweru" co JP2, ale przydałyby się nowa wyprawa krzyżowa. Może "dablju" wie co robi? Reaper Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Wycinamy?? 29.09.07, 16:57 red_grim_reaper napisał: > Szit! Fak! Dlaczego miowolnie pozwalamy na istnienie świata, którego > przedstawicielem będzie czarny, chory na AIDS i mówiący na po > hiszpańsku transwestysta? > > Tak, jestem zakamieniałym konserwatystą. > > Benedykt XVI nie ma tego "poweru" co JP2, ale przydałyby się nowa > wyprawa krzyżowa. Może "dablju" wie co robi? > > Reaper ty jestes rasista! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
red_grim_reaper Re: Wycinamy?? 29.09.07, 17:11 Nie jestem rasistą. Nie handlowłem niewolnikami i nie chce być zmuszany do ponoszenia konsekwencji tego zjawiwska Afryka dla Afrykanów!! Ale sprawy za daleko zaszły... George Washington i inni Ojcowie Założyciele w grobach sie przewracają. Reaper Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: Wycinamy?? 29.09.07, 22:44 W tej chwili buduje sie jeden z najwiekszych murow w Izraelu. Wszystkie enklawy palestynskie beda nim otoczone. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Wycinamy?? 29.09.07, 23:00 axx611 napisał: > W tej chwili buduje sie jeden z najwiekszych murow w Izraelu. > Wszystkie enklawy palestynskie beda nim otoczone. No tak, cos slyszalem. Chyba nastapil jakis okres mody na roznego rodzaju mury. Moze i Polska powinna postawic jakis mur na naszej wschodniej granicy z furkami umozliwoajacymi wjazd z Litwy i Ukrainy :) Odpowiedz Link Zgłoś