matrek 24.04.08, 22:08 Wiesz moze jakie jest izraelskie oznaczenie tych systemów? jaka sygantura zostala im nadana przez Twoj kraj? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grogreg טיל חץ 24.04.08, 23:02 Pisane po "angielsku": Til hetz Jak jest po hebrajsku "2" nie mam pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: טיל חץ 24.04.08, 23:13 grogreg napisał: > Pisane po "angielsku": Til hetz > Jak jest po hebrajsku "2" nie mam pojecia. > > > Zapewne Til wlasnie. Chetz-2 Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Re: Mosze - Arrow i Arrow II 24.04.08, 23:07 Tak samo jak pisales Strzala-1, Strzala-2, jest tez 3. Caly projekt nazywa sie "Hachoma" (mur) Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Mosze - Arrow i Arrow II 24.04.08, 23:12 mosze_zblisko_daleka napisał: > Tak samo jak pisales Strzala-1, Strzala-2, jest tez 3. > Caly projekt nazywa sie "Hachoma" (mur) Hachuma? Wlasnie znalazlem nieco inne nazyw Arrow to Chetz-1, a Arrow 2 - Chetz-2. Jak one sie maja do siebie? Mam jeszcze jedno pytanie Chetz-2 to system, nigdzie nie moge jednak znalezc nazwy czy oznaczenia samego pocisku. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Mosze, nie ma jeszcze Arrow 3 24.04.08, 23:22 mosze_zblisko_daleka napisał: > Tak samo jak pisales Strzala-1, Strzala-2, jest tez 3. > Caly projekt nazywa sie "Hachoma" (mur) W pazdzierniuku ub.r. Wasz minister obrony zapowiadal dopiero rozwoj tego pocisku, ktory ma byc odpowiednikiem PAC-3. W rzeczywistosci, Arrow 3 to Arrow 2 Block 4 Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Palmachim Air Force Base 24.04.08, 23:58 Jeszcze jedno Mosze - jak po waszemu brzmi nazwa tej bazy IAF? Najlepiej w transkrypcji łacińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Kibuc Palmachim 25.04.08, 06:30 Jest tutaj link z kibucu: en.wikipedia.org/wiki/Palmachim i znalazlem tez inne www.astronautix.com/sites/palachim.htm www.globalsecurity.org/military/world/israel/palmachim.htm www.nti.org/e_research/profiles_pdfs/israel/israel_missile_sites.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
matrek mosze 25.04.08, 11:42 mosze_zblisko_daleka napisał: > Jest tutaj link z kibucu: > > en.wikipedia.org/wiki/Palmachim > i znalazlem tez inne > > www.astronautix.com/sites/palachim.htm > www.globalsecurity.org/military/world/israel/palmachim.htm > www.nti.org/e_research/profiles_pdfs/israel/israel_missile_sites.pdf Mi chodzi o oficjalna nazwe bazy, a nie o to gdzie jest polozona. Na pewno nie nazywa sie Palmachim Air Force Base, bo to amerykanska nazwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze_zblisko_daleka Aha... ;-) 25.04.08, 12:14 Powiedz na co to potrzebujesz. Teraz juz wiesz ze jestem Zydem, bo Zyd na pytanie odpowiada pytaniem.... P.S. Inne imie jest "Baza Floty Powietrznej no.30" Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Aha... ;-) 25.04.08, 23:55 mosze_zblisko_daleka napisał: > Powiedz na co to potrzebujesz. Teraz juz wiesz ze jestem Zydem, bo Zyd na > pytanie odpowiada pytaniem... O kurcze, no to od tej pory przestaje sie z Toba kolegowac :) > > P.S. > Inne imie jest "Baza Floty Powietrznej no.30" Bingo, wlasnie o to mi chodzilo. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Canaf 30 ? 25.04.08, 23:57 mosze_zblisko_daleka napisał: > > P.S. > Inne imie jest "Baza Floty Powietrznej no.30" Odpowiedz Link Zgłoś