ueberflieger 06.05.09, 10:11 Zdjecia zostaly zrobione 5-go Maja przy okazji cwiczen parady w St. Petersburgu. dishmodels.com/wshow.htm?p=1034 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ueberflieger Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 06.05.09, 10:15 Wiecej zdjec z cwiczen: dishmodels.com/wshow.htm?p=1035 Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 08:08 To byla impra historyczna,bo jakis straszny tam zlom pokazali,najnowsze sa samochody milicji:) Swoja droga piekne to-defilady w Rosji pilnuja imperialistyczne Fordy i Merce. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 09:55 browiec1 napisał: > To byla impra historyczna,bo jakis straszny tam zlom pokazali,najnowsze sa > samochody milicji:) W Peterburgu nie mozna uzywac ciezkiej techniki zeby nie zaszkodzic asfaltowej drodze. Dlatego pokazali tylko kolowa technike. >Swoja droga piekne to-defilady w Rosji pilnuja > imperialistyczne Fordy i Merce. Coz ty. FOrd to byl najlepszym kolesiem Stalina - caly przemysl motoryzacyjny i samochodowy w ZSRR powstal przy pomocy Forda. Wiec zaden "imperialistyczny" tylko "robotniczo-chlopski" Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 10:55 Ale mimo wszystko chyba cos by sie znalazlo nowszego niz Osy,Uazy czy BRDMy. A co tam w ogole te holowane armaty robily? Co do Forda-chodzilo mi o kraj pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 11:03 browiec1 napisał: > Ale mimo wszystko chyba cos by sie znalazlo nowszego niz Osy,Uazy czy BRDMy. PO co? 99% Rosjan ogladajacych parade nie odroznia BTR-60 ot BTR-90, a Smercha od Uragana :)) A > co tam w ogole te holowane armaty robily? RObili klimat WOW :) > Co do Forda-chodzilo mi o kraj pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 11:08 > > Co do Forda-chodzilo mi o kraj pochodzenia. Fordy zrobione w Rosji pod Sankt-Peterburgiem. P.S. Tak samo w WOW park sowieckich samochodow wojskowych to byli Fordy wyprodukowane w ROsji. Wiec jak najbardziej pasujace na parade samochody to Fordy :) Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 11:56 Misza,jakbys nie wiedzial ze chodzi mi o konstrukcje.To na Twojej zasadzie Fiat 500 to polska konstrukcja:) Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 12:21 browiec1 napisał: > Misza,jakbys nie wiedzial ze chodzi mi o konstrukcje.To na Twojej zasadzie Fiat 500 to polska konstrukcja:) A czyja? :) Chodzi o to ze samochody Fory wojska (FOrdy na zdjeciach naleza do WAI - Wojskowej Autoinspekcji - wiec sa na wyposazeniu MON ROsji :)) sa wyprodukowane w ROsji i moga byc wg. prawa rosyjskiego uzywane przez MON. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 12:23 A czy ja to kwestionuje(wykorzystanie)?Tylko to tak samo jakby tam staly zmontowane w Rosji Abramsy. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 12:32 browiec1 napisał: > A czy ja to kwestionuje(wykorzystanie)?Tylko to tak samo jakby tam staly > zmontowane w Rosji Abramsy. A w czym bylby problem? Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 12:54 No ze powinno by Ci byc wstyd gdyby Rosja uzywala Abramsow a nie T-90,podobnie powinny pilnowac parady Lady:P Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 14:14 browiec1 napisał: > No ze powinno by Ci byc wstyd gdyby Rosja uzywala Abramsow a nie T-90,podobnie powinny pilnowac parady Lady:P Dlaczego wstyd? Gdyby czolg zostal zrobiony w ROsji, to z czego mial bym sie wstydzic? POlacy przeciez nie wstydzaja (ba! nawet sa dumni) z wyprodukowanych w Niemczech dopotopnych Leosi, a nie swoich Twardych. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 14:34 Bo to Wy uwazacie sie za mocarstwo,nie my.A to wstyd dla jednego mocarstwa zeby obchody swojej sily zabezpieczal sprzet o rodowodzie pochodzacym od najwiekszego konkurenta. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 14:50 browiec1 napisał: > Bo to Wy uwazacie sie za mocarstwo,nie my.A to wstyd dla jednego mocarstwa zeby > obchody swojej sily zabezpieczal sprzet o rodowodzie pochodzacym od najwiekszeg > o > konkurenta. Hmm, Np mocarstwo USA ma na wysposazeniu od cholery obcego sprzetu i jakos nikomu to nie przeszkadza. Jedyny warunek MON USA (jak i ROsji) to ze sprzet musi byc wyprodukowany w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 16:33 Oj Misza Misza,za powaznie do tematu podszedles:) Mnie od poczatku chodzilo o to jak sie czasy zmienily-pewnie ten sam sprzet co jeszcze ZSRR pamieta jest teraz pilnowany przez samochody producenta z kiedys kraju-wroga nr 1:) Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 17:23 browiec1 napisał: > Oj Misza Misza,za powaznie do tematu podszedles:) Wcale nie :) ABramsow w armii ROsji nie wyobrza, :) > Mnie od poczatku chodzilo o to jak sie czasy zmienily-pewnie ten sam > sprzet co jeszcze ZSRR pamieta jest teraz pilnowany przez samochody > producenta z kiedys kraju-wroga nr 1:) 1) Nikt sprzetu nie pilnujem po prostu milicjanci musza ograniczac ulice na czas przejazdu techniki :) 2) USA nigdy nie bylo i nadal nie jest wrogiem #1 :) W doktrynie wojennej, w dokumentach i w podrecznikach zawsze okreslano wroga jak "najbardziej przewidiwalnego przeciwnika" jako NATO. Np. nasz SKWO (Pln. Kaukaski Okreg wojskowy) byl i jest przeznaczony do walki z Turcja. A towarow z Turcji mamy az nadto. Nie myl gospodarke i militaria. Wymiana handlowa z USA i innymi panstwami NATO bedzie trwala do ostatniej godziny tuz przed wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 08.05.09, 11:01 Mnie chodzilo o zabezpieczenie imprezy.Teraz czekam tylko na lady w obstawie Obamy:) Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 08.05.09, 13:18 > Mnie chodzilo o zabezpieczenie imprezy.Teraz czekam tylko na lady w obstawie Obamy:) Lady beda, bo ich nadal wiekszosc w milicji, a w WAI uzywaja przewaznei UAZow Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 12:00 To w Moskwie lepiej rozrozniaja?Lepiej wyslac furmanki w takim razie,bedzie taniej. A jak chcieli robis stare klimaty to po co te dziala ciagna wspolczesne Urale?Mogli zaprzedz jakies Zily z II wojny:) P.S.Ten jest fajny www.terenowo.pl/public_html/NOWO/index.php?option=com_content&task=view&id=487&Itemid=42 Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 12:25 browiec1 napisał: > To w Moskwie lepiej rozrozniaja?Lepiej wyslac furmanki w takim razie,bedzie taniej. W Moskwie dorgi kolo placu Czerwonego sa zrobione specjalnie zeby wytrzymywali sprzet ciezki (czolgi, BWP). > A jak chcieli robis stare klimaty to po co te dziala ciagna wspolczesne > Urale?Mogli zaprzedz jakies Zily z II wojny:) ZISy - Zilow nie bylo :)) W Moskwie beda. Ich malo zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 12:52 E tam,tylko nazwa fabryki sie zmienila:)_ Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 14:17 browiec1 napisał: > E tam,tylko nazwa fabryki sie zmienila:) W summie tak :) PO smierci Stalina zmnienili S na L Odpowiedz Link Zgłoś
habeas_corpus Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 06.05.09, 11:25 Wg mnie na paradach lepiej wyglądają takie "kabriolety": upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/35/Parada_wojskowa_152_reg_w_I%C5%82awie_1899.jpg www.robertamsterdam.com/polska/USSR_1945_Victory_Parad.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: GAZ-2975 "Tiger" - cabrio 07.05.09, 08:10 Taaa,mlode byczki,buty wyglancowane jak psie jajca,nozka w gore...i kapelan:P Odpowiedz Link Zgłoś