ignorant11 27.08.09, 13:50 Sława! logistyka.wnp.pl/polskie-firmy-chca-budowac-wojskowy-odrzutowiec,81926_1_0_0.html Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bmc3i I slusznie 27.08.09, 14:01 ignorant11 napisał: > Sława! > > logistyka.wnp.pl/polskie-firmy-chca-budowac-wojskowy-odrzutowiec,81926_1_0_0.html > Juz o tym pialem jakis czass temu. Pomysl urodzil sie na spotkaniu MON z przedstawicielami zbrojeniowki. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: I slusznie 27.08.09, 14:06 bmc3i napisał: > ignorant11 napisał: > > > Sława! > > > > logistyka.wnp.pl/polskie-firmy-chca-budowac-wojskowy-odrzutowiec,81926_1_0_0.html > > > > > Juz o tym pialem jakis czass temu. Pomysl urodzil sie na spotkaniu MON z > przedstawicielami zbrojeniowki. Sława! Ja dziele pomysły na idiotyczne i genialne. Genialne sa takie co zostały zrealizowane i przyniosły znaczne korzysci przy relatywnie małych nakładach a idiotyczne to pochłonely KROCIE i zostały zarzucone. Jak bedzie zobaczymy oby był to pomysł GENIALNY:)) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Polskie firmy chcą budować wojskowy odrzutowi 27.08.09, 14:12 Mam nadzieję, że rząd nie zostanie zmuszony do tego "chciejstwa". I że zrobiono rozeznanie rynku na ten typ samolotu, przeanalizowano, że cena będzie na światowym rynku konkurencyjna. Bo jeżeli ma być tak że państwo ma to "cudo" finansować a MON będzie musiał to kupić po to polskie i związkowcy tak chca, to na drzewo z tym "chciejstwem" Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Polskie firmy chcą budować wojskowy odrzutowi 27.08.09, 14:18 mako75 napisał: > Mam nadzieję, że rząd nie zostanie zmuszony do tego "chciejstwa". I że zrobiono > rozeznanie rynku na ten typ samolotu, przeanalizowano, że cena będzie na świat > owym rynku konkurencyjna. > Bo jeżeli ma być tak że państwo ma to "cudo" finansować a MON będzie musiał to > kupić po to polskie i związkowcy tak chca, to na drzewo z tym "chciejstwem" Sława! No jasne! :)) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Polskie firmy chcą budować wojskowy odrzutowi 27.08.09, 14:23 ignorant11 napisał: > > Sława! > > No jasne! > :)) No własnie, że w Posce to nie jest takie jasne...bo naprzyklad PT-91 to cudo a leopard to w sumie złom.... przynajmniej według związkowców bumaru. Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Iryda wiecznie żywa 27.08.09, 14:30 a niech budują, jeżei nie będzie dużo droższy i miał porównywalne parametry jak choćby te koreańskie (już chyba nieaktualne?) to brać. Osobiście jednak wszystkie programy z zakresu lotnictwa bardzo źle mi się kojarzą z tym samospadem irydą... Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Bo to trzeba robic nie od dupy strony 27.08.09, 14:37 f_crane napisał: > a niech budują, jeżei nie będzie dużo droższy i miał porównywalne parametry jak > choćby te koreańskie (już chyba nieaktualne?) to brać. > > Osobiście jednak wszystkie programy z zakresu lotnictwa bardzo źle mi się kojar > zą z tym samospadem irydą... Aby trn probgram mial szanse powodzneia, sily powietrzne musza okreslic jasno wymagania sine qua non, w drugiej kolejnosci cele do osiagniecia. Jesli to zrobi zadaniem zespolow prowadzacych r&D bedzie osiagniecie wymagan i przynajmniej niektorych celow. Jesli tego nie dokonaja to pretensje do samych siebiue jedynie, a caly projekt powinien pojsc na smietnik, ewentualnie na eksport. Odpowiedz Link Zgłoś
conn-x-5 jak czytam takie bzdury , nie wiem smiac sie czy 27.08.09, 22:16 poprostu plakac .. aby budowac sa,moloty trza zaczac od odkurzaczy i mokserow my juz z tymi mamy problemy. my mamy za duzo problemow z czymkolwiek nie wezmiemy sie do zrobienia. jedyne co nam jako tako wychodza to sadzenie i zbiory burakow i kartofli , mamy w tym historyczna wprawe. Zapomnialbym doszla do tego jeszcze cebula .. Do niczego innego nie jestesmy zdolni. bez siania zbieramy Mega plony roznej masci debili jak ignorant i jego kumple po jednej szajbie Odpowiedz Link Zgłoś
axx611 Re: jak czytam takie bzdury , nie wiem smiac sie 27.08.09, 22:44 Kolejny fanaberia soldateski czyli jak wyciagnac pieiaedze z budzetu snujac jakies projekty.Po prostu prosze panow nic ale naprawde nic nie wyjdzie z tego bo wyjsc nie moze. Jedyne co pozostaje to wspolna modlitwa i dyskretny uscisk reki kapelana no moze jakas lewatywa z koniaku prosto w zopu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Iryda Bis? 30.08.09, 16:51 A ile to oni tych samolotów chcą wyprodukować. Bez eksportu sprawa się rypnie. Jak z Irydą. Wtedy 1 szt tego grata kosztowała więcej niż 1 F16! M. Odpowiedz Link Zgłoś