gulfer Re: Bydgoscy pielgrzymi wyruszyli rano na Jasną G 21.07.11, 13:30 Idźcie więc i szukajcie śladów Boga - mówił tłusty biskup tyrawa ...... . I tak od szpitala psychiatrycznego ..... , do szpitala psychiatrycznego ..... , banda czubków ...... . Boga nie ma panie tyrawa , jest tylko biznes rozkręcony dwa tysiące lat temu przez grupę szamanów , która stworzyła "szefa"którego nie ma . Zyskami z głupoty ludzkiej dzielą się do dzisiaj , tylko że społeczeństwo bardziej kumate , a i wyznawców ubywa ...... Odpowiedz Link Zgłoś
marsianin Re: sierota! 21.07.11, 15:35 a kolega pisząc Bóg , kogo miał na myśli ? , tadzia rydzyka? , oddział miejscowego ZUSu ? , czy też najbliższy Sąd Rejonowy ? . Może ktoś z wyznawców tej katolickiej sekty posiada nr. tel. do swojego szefa ( czyt. boga) ??? , ja w rewanżu podam nr. tel. i adres najbliższej specjalistycznej placówki leczącej trudne przypadki.......... Odpowiedz Link Zgłoś
bumerang-3 Re: sierota! 21.07.11, 17:27 Przepisy ruchu drogowego nakazują kierowcom trzymanie się możliwie jak najblizej prawej skrajni jezdni. Tymczasem bydgoscy pilegrzymi w dupie mieli dziś rano jakiekolwiek zasady poruszania się po drogach w na odcinku przed Brzoza z organizacyjnymi przyśpiewkami na ustach beztrosko blokowali całą szerokość jezdni. Mam nadzieję że wszyscy dotrą co celu zdrowo i... że zmądrzeją. Przykro to stwierdzić, ale wszystko o czym powyzej: ochraniał policyjny radiowóz. Odpowiedz Link Zgłoś
heniekstar Re: sierota! 21.07.11, 20:02 Bumerang. Oni tez mają [rawo do ochrony tak jak pisory na krakowskim, pedzie w paradzie itp. Demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
grydanowa Re: sierota! 21.07.11, 21:36 taki spacerek to wątpliwa przyjemność ... , można kiłę załapać ( ksiądz opiekun obdarował nią kilka koleżanek , zabrakło gumek ?) , przystojny był , a dziewczyny nie potrafiły odmówić . Może również i samochodzik w tyłek wjechać , ogólnie impreza dla moherów i lubiących smrodek........ , ale jak komuś odpowiada taka forma spędzania wolnego czasu ........ Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: sierota! 21.07.11, 22:26 Pan Bóg nigdy nie opuszcza i to nikogo. Najwyżej my to robimy. Pozdrawiam, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Ciebie z kolei rozum opuścił. Choć raczej nie.... 21.07.11, 23:15 nie mogło opuścić ciebie coś, co nigdy nie nie gościło w przestrzeni miedzy twoimi uszami. Tam tylko kadzidło i kleszy bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Ciebie z kolei rozum opuścił. Choć raczej nie 22.07.11, 08:31 Nawet, jakbyś miał rację, nie przestanę Ciebie szanować. Z powagą, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Strasznie mi przykro, że mam 22.07.11, 18:15 rację....A twój szacunek jest dla mnie wart mniej więcej tyle co złotówka sprzed denominacji, bo skoro szanujesz również złodzieja i oszusta z Torunia, to swoim "szacunkiem" mnie obrażasz - wsadź go sobie tam, gdzie tadzio lubi a ty się domyślasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Strasznie mi przykro, że mam 23.07.11, 15:14 To mój szacunek i nikt mi nie może tego zabronić. Jeśli szacunek przekładasz na wartości materialne to żal mi Ciebie. Jeśli masz dowody na czyjeś złodziejstwo, oszustwo, zobowiązany jesteś do pewnych procedur, nawet pod groźbą sankcji. Nie wiem o jakim torunianinie mówisz? Znam jednego, nieprzeciętnego Tadeusza z Torunia, dra o Tadeusza Rydzyka - Redemptorystę, który przeorał świadomość, nie tylko Polaków. To Boży szaleniec, twórca wspaniałych dzieł powodujących refleksję, zastanawianie się nad rzeczywistością, także poruszenie naszych sumień, Postać wypełniona tajemniczością Bożych planów, często nie rozumiana przez nas /przez nas!/, nieraz potykająca się -jak człowiek. Zauważam jednak, że to Osoba pragnąca, mimo ludzkich ułomności, być bliżej Stwórcy, być Świadkiem Ewangelii, otwierać nam oczy na Boży system wartości, pomagać nam i sobie. Po co ja to piszę? Wścieknę nie tylko Ciebie, ale to nie jest moją intencją. Mam takie zdanie. Proszę pozwolić mi na nie. Piszę to także przez szacunek dla Ciebie /także podobnych Tobie/, którego nikt nie zabroni mi mieć. Z powagą , Andrzej Adamski. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Co wpis-to głupszy, jak już wcześniej 23.07.11, 17:48 wspominałem. Nie spodziewałem się po tobie innej odpowiedzi. Wielb swojego złodzieja i oszusta, ale ode mnie się od....dol. Oczywiście przenośni też nie zrozumiałeś, co mnie nie dziwi, a nawet smuci - jak można byś taką tępą strzałą......I powtarzam: swój "szacunek" do mnie wsadź sobie tam gdzie się domyślasz, a twój idol złodziej lubi. Zapamiętaj również jedno-nie wściekam się na upośledzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Bydgoscy pielgrzymi wyruszyli rano na Jasną G 21.07.11, 22:25 "gulfer", jak łatwo być Tobie durniem, bohaterski anonimie. Gdybyś tak myślał, jak piszesz, nie uszanowałbyś Boga dużą literą. Musisz być smutnym szamotającym się z sobą człowieczkiem. Weź się w garść, dołącz do pielgrzymki. Z powagą, Andrzej Adamski. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Może zaświecisz przykładem i sam pościerasz 21.07.11, 23:11 obcasy, forumowy talibie? Czy znowu wiatry przeszkadzają? Jest takie powiedzenie: Złej baletnicy przeszkadza rąbek spódnicy, forumowemu "katolikowi" co przeszkadza? Paluszek, główka czy kolanka od nieustającego pochylania się w celach dowolnych? Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Może zaświecisz przykładem i sam pościerasz 22.07.11, 08:35 Nie zazdroszczę Tobie pomiatających Tobą męczarni. Bożych sił, najlepiej na pielgrzymim szlaku. Może do Św Jakuba? Z wyrozumiałością dla cierpiącego "Wojciecha", AA. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Czy coś poza tępym bełkotem jesteś w stanie 22.07.11, 18:17 wyartykułować? Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Czy coś poza tępym bełkotem jesteś w stanie 23.07.11, 15:15 Pozdrawiam, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
gulfer Re: Bydgoscy pielgrzymi wyruszyli rano na Jasną G 21.07.11, 23:18 p.Adamski.... , głupota nie boli , a durniem jest ten kto odbiera świat tak jak pan , to jest moja ocena pana dokonań. To że pewne argumenty , nie trafiają do pana , to niestety ..... wynik "prania mózgu" przez kler i brak logicznego myślenia . Ponawiam ofertę "oddam duszę"i podpiszę cyrograf za ciekawy pakiet finansowy i zdrowotny, to do osób z kręgu tadzia z torunia....... Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Bydgoscy pielgrzymi wyruszyli rano na Jasną G 22.07.11, 08:40 Parę rzeczy nie boli - to prawda. Zauważyłem, że Szanowny bohaterski Anonim poznał to. Życzę otwarcia oczu na świat oraz prawdę o nim, o nas, o sobie. Zachęcam do otwierania oczu na pielgrzymim szlaku. Z powagą, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Zachęć przykładem, baletnico. 22.07.11, 18:18 Może jak nabawisz się odcisków, to nie będziesz zaśmiecał tego forum? Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Zachęć przykładem, baletnico. 23.07.11, 15:16 Gdybym na pielgrzymce spotkał Ciebie, może zaryzykowałbym? AA Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Przykro mi, ale na randki umawiam się włącznie 23.07.11, 17:50 z płcią przeciwną, odmiennie niż twój idol. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Przykro mi, ale na randki umawiam się włączni 23.07.11, 21:09 Bądź mądry, choć to dobra wiadomość.Chociaż ty jesteś normalny. AA Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Cóż ty wiesz o mądrości i normalności? 23.07.11, 21:20 Przecież o powyższe to ty się nawet nie otarłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Cóż ty wiesz o mądrości i normalności? 23.07.11, 23:06 Wszystkiego dobrego, AA. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Ile razy ci powtarzać, żebyś sobie swoje życzenia 23.07.11, 23:20 umieścił tam, gdzie tadzio lubi? Odpowiedz Link Zgłoś
dibis Bydgoscy pielgrzymi wyruszyli rano na Jasną Górę 21.07.11, 22:31 Oj, ksiądz A. się wkurzył i po katolicku, ale za to nie anonimowo (bohater!) opie...ł forumowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Bydgoscy pielgrzymi wyruszyli rano na Jasną G 21.07.11, 22:58 Źle zinterpretowałeś, Szanowny "dibisie". AA Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Ty masz za to monopol na wiedzę? 21.07.11, 23:13 duch święty cię natchnął czy palnąłeś dyńką o betonowego cielca? Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Ty masz za to monopol na wiedzę? 22.07.11, 08:45 Zapewne mam zbyt mało wiedzy, szczególnie w chirurgii, ale ciągle staram się pogłębiać, czego nie tylko Tobie życzę. AA Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Twoje starania są z góry skazane na niepowodzenie. 22.07.11, 18:16 I nie zgaduj dlaczego, bo nie jesteś w stanie tego ogarnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Twoje starania są z góry skazane na niepowodz 23.07.11, 15:18 Może nie mylisz się, a może odwrotnie? AA Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis jestem tego pewien, tak samo jak tego 23.07.11, 17:53 że twój idol wyłudził kilkaset tysięcy pewnych papierów. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: jestem tego pewien, tak samo jak tego 23.07.11, 21:11 W takiej sytuacji masz obowiązek! Bądź odważny, tzn normalny. AA Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Coś ci się wątki poplątały, kruchciany dziadku. 23.07.11, 21:21 Jaki obowiązek? Co ma twój brak rozumu do mojego obowiązku? Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Coś ci się wątki poplątały, kruchciany dziadk 23.07.11, 23:07 Oj pomyśl, pomyśl, żebyś nie żałował? AA Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Nie rozśmieszaj mnie przed snem, 23.07.11, 23:19 bo jeszcze mi się pielgrzymka przyśni. Odpowiedz Link Zgłoś
cotu ad vocem 22.07.11, 09:49 Daj Bóg, aby był Bóg. I nie daj Boże,żeby nie było Cię o Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
brods Re: ad vocem 22.07.11, 16:07 cotu - a z tobą to wszystko w porządku ? , bo coś mi się zdaje że zwarcie w twoich zwojach mózgowych jest trwałe i nieodwracalne , czyżby to efekt fal radiowych złodzieja tadzia z torunia .......... Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: ad vocem 23.07.11, 17:57 brods napisał: > czyżby to efekt fal radiowy > ch złodzieja tadzia z torunia .......... Tadziu chce się dowiercić do belzebuba a mu utrudniają. Odpowiedz Link Zgłoś
syn_biskupa Re: ad vocem 23.07.11, 18:03 frych47 napisał: > Tadziu chce się dowiercić do belzebuba a mu utrudniają. Bo ma świdry za krótkie Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: ad vocem 23.07.11, 15:20 "Chwała Ojcu i Synowi i Duchowi Świętemu,... ." AA Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Bydgoscy pielgrzymi wyruszyli rano na Jasną Górę 24.07.11, 03:34 Kiedys poszłam na taie cuś .Mysłałam ,ze na obozach harcerskich widziałm wszystko czyli chlanie, cpanie i bzykanie nastolatek prxe z tak zwanych istruktorów trzydziesto paroletnich, myliłam sie na pielgrzymce wszystko byyo do potegi entej , wiecej na pielgrzymkę n ie poszłam . Wróciłam do ZHP gdzie rózowo nie bbyło i pełno było patologi , ale za to co na pielgrzymce widziałm to przewyższało wszystko i nie podobało mn ie sie to o zboczonycj ksiezach nie wspominając, instruktorzy w ZHP tex mieli luz blues w porównaniu z nauczycielami ,a le do ksiezy to byli małe miki.Nie byałm o to pielgrzymak do Częstowchowy niemniej klkudniowa pielgrzymka. Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: Bydgoscy pielgrzymi wyruszyli rano na Jasną G 24.07.11, 03:41 Dokładnie chodzi o to ze na pielgrzymkę juz wiecej nie poszłam jak ten syf zobaczyąłm a apogeum wszystkiego dotkneło jak gosc sie schlał do nieprzytomnosci , ył nieletni , miał zatrucie organizmu a oni zamias t dzwonic po karetkę wzięli go na nosze ksiezą opiekuni i zanieśli i polozyli w kosciele po ołtarzem bez picu ,a le tak bylo gośc mogł isc do ich umiówanego boga zupełnie zalani a ci zzamiast do lekarxa pod oltarxem go połozyli, zenada Odpowiedz Link Zgłoś
heniekstar Re: Bydgoscy pielgrzymi wyruszyli rano na Jasną G 24.07.11, 09:04 ty też bełkoczesz jakbyś była naćpana w 3 tyłki. Przestań bredzić. Napisz coś po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Bydgoscy pielgrzymi wyruszyli rano na Jasną G 24.07.11, 09:41 "..elka", piszesz dziwnie. Jeśli miałaś takie doświadczenia /bardzo przykre/ należało coś z tym zrobić - np w duchu Św Mateusza, a nie nosić w sobie i anonimowo, niewiarygodnie, dzielić się z innymi. To wygląda jak prowokacyjne wpisy. Elka, Elka! Andrzej Adamski Odpowiedz Link Zgłoś
coelka Re: Bydgoscy pielgrzymi wyruszyli rano na Jasną G 25.07.11, 01:23 ja doswiadczeń nie miałam bo byłam za madra za dziewczynki z oazy latjące co tydzień do kościoła to miały i były chetne , ten wasz kościół to o kant kanta sie rozbijac moze i robi to o 2 tysiecy lat. mnie sier nie podobało i tyle , alre takim obłudnikom koscielnym zakłamańcom to gra i to sie im podoba, a kosciół to okropna , zakłąmana , pruderyjna instytucja, która sobie tańce na kasztanach urżądza nie od dzisiaj. A chlali tam wszyscy i cpali ludzie cz cąłej niemal Polski a na drugi dzień jakby nigdy nic szli do koscioła to zakłamanie i oszustwo i takich ludzi przyciaga kosciół.Kłamców, którzy daja soba manipulowąc , sa słabi i potrzebuj aprzewodniak , bo nie ma wnich tego poczucia moralnosci , smai bez koscioła czy innej sekty byliby źli i teraz sie na mnie rzucie i mnie zagryzcie .I tak nie zmienicie mojego zdania o ludziach koscielnych, naprawde dobrzy ludzie i porzadni nie potrzebują żeby im ktos mowił co jest dobre a co złe , religia jest dla słabych Odpowiedz Link Zgłoś
ababyd Re: Bydgoscy pielgrzymi wyruszyli rano na Jasną G 25.07.11, 08:08 "..elka", życzę Tobie sił. "Miłość wszystko przetrzyma" AA Odpowiedz Link Zgłoś