Gość: DANIEL IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 15:44 rocznik 1978 1986 czy nikt nie chodził do tej szkoły !!!!! szczególnie kl B Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Żaneta Re: SP nr 4 stary fordon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.03, 09:06 no właśnie!!!! czy nie ma nikogo z "czwórki"???? ja chodziłam do niej w latach 1990-1998, do klasy pani Heymowskiej, a potem p.Panfil.Oj to były czasy... czy jest ktoś kto je pammięta??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej 71 Re: SP nr 4 stary fordon IP: *.cec.eu.int 08.06.04, 16:01 No ja tez chodzilem chociaz daty cos mi nie pasuja 90-98? Ale nazwiska tych pan sa mi znajome. Jestem rocznik 71 wiec moze to b ylo zbyt dawno pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilona Re: SP nr 4 stary fordon IP: *.alfa.pl 02.05.03, 02:24 nom ja chodzilam do SP 4 przez 2,5 roku ;p od 1993-1995 rocznik 85 kl B :P zwaua to bylo daaawnooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IV Sp Re: SP nr 4 stary fordon IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.05.03, 17:02 Tak sie sklada, ze i mi udalo sie skonczyc te szkole. I co najciekawsze mam do niej niesamowity sentyment i z kazdym przejsciem kolo niej maluje sie na mej twarzy usmiech..to byly czasy. Co do nauczycieli..to chyba najwieksza sympatia darzylam p.Mikolajczak (polski) i p.Kwapiszewska (tak tak, wlasnie :) ), co do p.Panfil(biola) to tak to okresle, ze by uszlo ;) nt mojej wychowawczyni, to moze przemilcze.. ;P (p.Chylak bleh :P) Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alicja Re: SP nr 4 stary fordon IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 14:10 Hej Ja chodziłam ale tylko do 1 i 2 klasy. Wyprowadziłam się do nowego Fordonu. Jestem rocznik 1979. Z nauczycieli pamiętam jedynie panią Gburek czy jakoś tak. Była moją wychowawczynią i bardzo miło ją wspominam :) Pozdrawiam wszystkich papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin 33 Re: SP nr 4 stary fordon IP: 212.122.214.* 20.02.04, 20:21 oczywiście dsanielu ja także do niej chodziłem tylko rok wcześniej zacząłem i skończyłem,chodziłem do c ostatnim wychowawcą była p. ciastek od języka francuskiego.a tak wogole to się dobrze znamy swego czadsu mieszkalismy obok siebie w bloku tylko że ja piętro nad tobą.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa rocznik 1972 Re: SP nr 4 stary fordon IP: *.tvgawex.pl 29.02.04, 22:38 a ja chodziłem tylko rok do ósmej klasy (wtedy 8A) ale baaardzo miło wspominam tę budę i tych wspaniałych ludzi - pozdrawiam rocznik 1972 - Pawła S., Sebastiana Ch.(albo H), Jacka W., Sławka A., Adama Ł., oczywiście Piotrka (Niumę) K., Adama A., Tomka M., no i dziewczyny, choć pewnie, te "dziewczyny, które mam na myśli powychodziły za mąż już" :) - to była klasa Zycha do żadnej budy nigdy nie chodziło mi się tak dobrze - miło patrzeć że 4 nie rozebrali (choć warunki były koszmarne), a nawet rozbudowują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: SP nr 4 stary fordon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 10:23 Tak, tak. ja także tam chodziłam, ale już nowym tokiem -tylko 6 lat. Był to wspaniały czas, choć w koszmarnych warunkach na w-fie. Wspaniale wspominam wielu nauczycieli, jednak najmilej p. prof. Annę Misiak (matematyka) - to był prawdziwy pedagog!!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mauryce Re: SP nr 4 stary fordon 23.03.04, 11:40 rocznik 66/67 przejściowy cześć poszła wcześniej inni dopiero za rok. może ktoś się odezwie. W Fordonie jestem raz do roku, jadąc obok szkoły zawsze zwalniam, korci mnie by zatrzymać się,wysiąść, zobaczyć jak szkoła wygłąda, pewnie niema już drewnianych schodów i recznego dzwonka na porterze. Odpowiedz Link Zgłoś
nortia Re: SP nr 4 stary fordon 31.03.04, 20:51 Nie wiem keidy konczylam, trudno policzyc ;) Zaluje tylko, ze to bylo 6 lat, nie 8. Cos niesamowitego czuc, gdy patrzy sie na stare mury, gdy wspomina "salki" albo slynna sale "gimastyczna" o wymiarach 5 na 3m ;)) Czy wf byl koszmarny? No gdziezby, troche zaslug dla szkoly bylo ;) Ach te przelaje i p. Polewany, swoja droga dziekuje za nauczenie mnie skoku wzywz. Wychowawczynia w klasach 4-6 byla p. Chylak (technika), jak Ja wspoinam, opuszcze ;) Mimo wszystko "byla" dyrke (Kwapiszewska) i byla babke od polaka (M.Mikolajczak) wspominam z niezwykla sympatia i sentymentem.. Moglyby te czasy wrocic..ech.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: SP nr 4 stary fordon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 22:26 Ja też kiedys chodziłam do tej szkółki(rocznik 1982. Jeszcze pamiętam wspaniałe ubikacje, których już dziś nie ma...Okropieństwo!!!Niedoczekałam się nietety czasów kiedy rozbudowali nasza szkołę i zrobili porządną salę gimnastyczną :-((( Ogólnie miło wspominam czas spędzony w murach tego budynku...nauczycieli, oczywiście niektórych...Wiele nauczyła mnie pani Misiak, ciężko u niej było, ale nie poszło na marne...Kwapiszewska też była wporządku...Milutkie były zajęcia u Symanowicz, łatwo dostawało się 6!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: SP nr 4 stary fordon IP: *.era.pl 09.04.04, 11:34 Pozdrawiam wszystkich, którzy chodzili do 4, szczególnie klasę 8a - Asia, Iza, Gosia, Kasia, Iwona, Wioletta, Ania, Albert, Piotr, Krzychów, Jarka, Darka, Piotra, Pawła, Pelego, Andrzeja, Macieja, Miłosza, Tomka, Marka, Wojtka, Jan. Jak kończyłem 8 klasę szkoła obchodziła swoje 100 urodzinki, ostatnim wychowawcą był p. Zychal, ale nie jedynym. Wspaniali nauczyciele, których się nie zapomina (rosyjski, geografia, j.polski, itd). Niezapomniana "sala gimnastyczna" na świeżym powietrzu tak jak i toalety oraz świetlica i najlepszy w całej Bydgoszczy pan WOŹNY. Godzinami można by było opowiadać co się działo na ZPT p. Bałtenbach. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: SP nr 4 stary fordon 09.04.04, 19:28 ja rowniez chodzilem do tej szkoly :) Tylko,ze ja chodzilem do niej - gdy nie bylo jeszcze tej " nowej szkoly". Pamietam czasy,jak budowano nowa szkole na ul Wiejskiej i jak pozniej wiele kolezanek i kolegow musiala sie przeniesc na ulice Wiejska. Nasza szkola podstawowa w Fordonie na ulicy Wyzwolenia - byla szkola nr 1 :) Dzisiaj jest to szkola nr 4 oj wtedy to wygladalo wszystko calkowicie inaczej i nie zapomne tych stalowek, kalamarzy i bibul - a jak rece byly umorusane od atramentu :) pozdrowienia dla absolwentow tej starej szkoly w Fordonie :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszcanin 34 Re: SP nr 4 stary fordon IP: 212.122.214.* 16.04.04, 00:19 tak to prawda zajęcia zp, bautenbachem były historia a te jego latające młotki drewniane uuuch pozdawiam całą klasę 8c która kończyła nasza bude w 1985 roku. pozdrowienia dla naszej wychowawczyni z tamtych lat profesor Ciastek - od francuskiego.pozdrowienka dla daniela /nie obraź się za poprzedni post/ za to że otworzyłeś stronę pośięconą sp 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bydgoszczanin 34 Re: SP nr 4 stary fordon IP: 212.122.214.* 09.06.04, 23:54 danielu spokojnie daj troche ludzi0m czasu i w końcu ktoś sie odezwie do ciebie. lepiej napisz jak ci sie powodzi? czy pracujesz jeszcze tam gdy z tobą rozmawiałem latem 2002 roku? / byłeś wtedy u mnie w pracy bp miałeś sprawę do zaatwienia w mojej firmie!/ Odpowiedz Link Zgłoś